Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA din 11 februarie 2008  de transfer al sumelor recuperate in Romania reprezentand creante stabilite in alte state membre ale Uniunii Europene, precum si de transfer al sumelor recuperate de autoritatile competente din alte state membre, reprezentand creante stabilite in Romania    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA din 11 februarie 2008 de transfer al sumelor recuperate in Romania reprezentand creante stabilite in alte state membre ale Uniunii Europene, precum si de transfer al sumelor recuperate de autoritatile competente din alte state membre, reprezentand creante stabilite in Romania

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 131 din 20 februarie 2008

A. Dispoziţii generale
1. Pentru efectuarea procedurii de transfer al sumelor recuperate în cadrul activitãţii de asistenţã la recuperare, prevãzutã la <>cap. XIII - "Aspecte internaţionale" din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în/din strãinãtate, prin intermediul instituţiilor de credit, competenţa revine Serviciului de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, atât pentru activitatea proprie, cît şi pentru activitatea celorlalte organe fiscale definite la pct. A.4.
2. În vederea efectuãrii procedurii de transfer în/din strãinãtate, Direcţia Generalã a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti va completa protocolul/convenţia încheiat/încheiatã cu instituţia de credit, pentru efectuarea transferului sumelor în lei/valutã în/din strãinãtate, precum şi pentru transformarea în lei a sumelor în valutã, reprezentând creanţe stabilite în România, recuperate şi virate de cãtre autoritãţile competente din statele membre ale Uniunii Europene.
3. Recuperarea creanţelor se face în moneda naţionalã a statului în care se aflã sediul autoritãţii solicitate. Întregul cuantum al creanţei recuperate se transferã în moneda naţionalã a statului în care se aflã sediul autoritãţii solicitate, cãtre autoritatea solicitantã, în luna urmãtoare datei la care s-a realizat recuperarea.
4. În înţelesul prezentului ordin, termenii şi expresiile de mai jos au urmãtoarele semnificaţii:
a) organ fiscal competent - organul fiscal în a cãrui razã teritorialã îşi are domiciliul fiscal debitorul pentru care s-a primit ori s-a formulat o cerere de recuperare sau organul fiscal desemnat potrivit <>art. 33 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 , republicatã cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
b) unitatea Trezoreriei Statului arondatã - unitatea Trezoreriei Statului a organului fiscal competent.
5. Formularele "Referat privind transferul sumelor recuperate reprezentând creanţe stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", "Notã pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", "Informare privind solicitarea de asistenţã la recuperare pentru creanţe stabilite în Romania privind sumele ce urmeazã a fi încasate în alte state membre ale Uniunii Europene", "Referat privind transferul sumelor recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene, reprezentând creanţe stabilite în România" si "Referat privind stingerea obligaţiilor fiscale restante recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene" sunt prevãzute în anexele nr. 1-5 la prezenta procedurã şi fac parte integrantã din aceasta.
B. Procedura de transfer al sumelor recuperate în România reprezentând creanţe stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene
1. Pentru aplicarea procedurii de transfer al sumelor în lei recuperate, reprezentând creanţe stabilite în alte state membre, se deschide contul 50.86.01 "Disponibil din executarea silitã a creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", pe codul de identificare fiscalã al debitorului, la unitatea Trezoreriei Statului arondatã organului fiscal competent.
2. În vederea realizãrii transferului sumei în lei recuperate, organul fiscal competent va întocmi în 3 exemplare, în original, atât "Referatul privind transferul sumelor recuperate reprezentând creanţe stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", prevãzut în anexa nr. 1 la prezenta procedurã, cât şi "Notã pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", prevãzutã în anexa nr. 2 la prezenta procedurã, din care câte un exemplar se arhiveazã la organul fiscal competent.
3. Suma minimã pentru începerea procedurii de transfer este de cel puţin 1.500 de euro, la cursul din data semnãrii de cãtre autoritatea solicitantã a cererii de recuperare, cu excepţia situaţiei în care pânã la transferul integral al sumei înscrise în cererea de recuperare a rãmas de platã o sumã mai micã de 1.500 de euro.
4. Organul fiscal competent va transmite, în primele 5 zile lucrãtoare ale lunii în care trebuie sã se efectueze transferul, "Referatul privind transferul sumelor recuperate reprezentând creanţe stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene" (exemplarul 2) cãtre unitatea Trezoreriei Statului arondatã acestuia.
5. Unitatea Trezoreriei Statului arondatã organului fiscal competent, la data primirii referatului prevãzut la pct. 4, va întocmi ordinul de platã prin care se vireazã debitele recuperate, din contul 50.86.01 "Disponibil din executarea silitã a creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene" în contul 50.86.01 "Disponibil din executarea silitã a creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", deschis pe numele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti, şi va transmite organului fiscal competent extrasul de cont în care a fost evidenţiatã aceastã operaţiune.
6. Organul fiscal competent verificã în ziua lucrãtoare imediat urmãtoare, în baza extrasului de cont transmis de unitatea Trezoreriei Statului arondatã, dacã suma viratã, conform referatului prevãzut la pct. 4, în contul deschis pe numele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti, corespunde cu suma din "Notele pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene".
7. În acelaşi termen prevãzut la pct. 4, organul fiscal competent va transmite cãtre Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti al 3-lea exemplar al "Referatului privind transferul sumelor recuperate reprezentând creanţe stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", însoţit de exemplarele 2 şi 3 ale "Notei pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", întocmitã distinct pentru fiecare debitor, conform cererii de recuperare comunicate de autoritatea solicitantã.
8. În ziua lucrãtoare imediat urmãtoare încasãrii sumelor în contul colector 50.86.01 "Disponibil din executarea silitã a creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", deschis pe numele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti, aceasta va transmite Serviciului de administrare a contribuabililor nerezidenţi o copie a extrasului de cont.
9. Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti verificã, în baza extraselor de cont transmise conform prevederilor pct. 8, dacã sumele încasate în contul 50.86.01 "Disponibil din executarea silitã a creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", deschis pe numele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti, corespund cu sumele din "Notele pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", comunicate de organul fiscal competent, şi întocmeşte ordinul de platã pentru transferul sumelor în contul în lei deschis pe numele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti la instituţia de credit.
10. Imediat dupã îndeplinirea condiţiilor prevãzute la pct. 9, Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi va întocmi ordinele de platã pentru virarea la extern a sumelor în lei înscrise în "Notele pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", reţinând exemplarul 2 al notelor, pentru arhivare.
11. Dupã efectuarea transferului la extern, Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti restituie organelor fiscale competente exemplarul 3 al "Notelor pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", pe care confirmã cã operaţiunea privind plata la extern a fost efectuatã, conform extrasului de cont eliberat de instituţia de credit. Exemplarul 3 al "Notelor pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene" va fi însoţit de o copie a extrasului de cont eliberat de instituţia de credit privind sumele transferate, precum şi comisioanele aferente acestor transferuri.
12. Organul fiscal competent, dupã primirea exemplarului 3 al "Notelor pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene" şi a copiei extrasului de cont prevãzut la pct. 11, va proceda la întocmirea procesului-verbal privind cheltuielile de executare silitã, care constituie titlu executoriu, pentru comisioanele bancare aferente plãţii la extern, în vederea recuperãrii de la debitori.
13. Pentru activitatea proprie, Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi va aplica în mod corespunzãtor dispoziţiile prevãzute la pct. 1-12 de mai sus şi va întocmi douã exemplare ale "Referatului privind transferul sumelor recuperate reprezentând creanţe stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene" şi un exemplar al "Notei pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene".
C. Procedura de transfer al sumelor recuperate de autoritãţile competente din alte state membre, reprezentând creanţe stabilite în România
1. Pentru aplicarea procedurii de transfer al sumelor recuperate de autoritãţile competente din alte state membre, reprezentând creanţe stabilite în România, se deschide contul 50.86.02 "Disponibil din executarea silitã a creanţelor stabilite în România şi recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene", pe codul de identificare fiscalã al debitorului, la unitatea Trezoreriei Statului arondatã organului fiscal competent.
2. În cazul cererilor de recuperare transmise altor autoritãţi din statele membre ale Uniunii Europene în vederea recuperãrii unor creanţe stabilite în România, organele fiscale competente vor indica conturile în valutã deschise la instituţia de credit pe numele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.
3. La data semnãrii cererilor de recuperare, organele fiscale competente vor întocmi în douã exemplare, în original, "Informarea privind solicitarea de asistenţã la recuperare pentru creanţe stabilite în România privind sumele ce urmeazã a fi încasate în alte state membre ale Uniunii Europene", prevãzutã în anexa nr. 3 la prezenta procedurã. Un exemplar al informãrii va fi înaintat Serviciului de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, pentru luare la cunoştinţã, iar un exemplar va fi arhivat de cãtre organul fiscal competent.
4. Sumele în valutã reprezentând creanţe stabilite în România, recuperate de cãtre autoritãţile competente din statele membre ale Uniunii Europene, virate în conturile de valutã deschise la instituţia de credit pe numele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, vor fi transformate în lei. Transformarea în lei se va efectua de cãtre instituţia de credit utilizând cursul de schimb valabil la data primirii sumelor în valutã în cont, în baza protocolului/convenţiei încheiate cu Direcţia Generalã a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, transferul în contul de disponibil în lei al acesteia efectuându-se în aceeaşi zi, moment în care va avea loc şi eliberarea extrasului de cont doveditor.
5. În ziua lucrãtoare imediat urmãtoare eliberãrii extrasului de cont în lei şi în valutã de la instituţia de credit, Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi va întocmi ordinul de platã, pentru transferul sumelor din contul în lei, deschis la instituţia de credit, în contul 50.86.02 "Disponibil din executarea silitã a creanţelor stabilite în România şi recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene", deschis pe numele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti.
6. În ziua lucrãtoare imediat urmãtoare efectuãrii transferului prevãzut la pct. 5, Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti va identifica pe baza "Informãrilor privind solicitarea de asistenţã la recuperare pentru creanţe stabilite în România privind sumele ce urmeazã a fi încasate în alte state membre ale Uniunii Europene", transmise de organele fiscale competente, unitãţile Trezoreriei Statului arondate acestora. În primele 5 zile lucrãtoare ale lunii urmãtoare efectuãrii transferului prevãzut la pct. 5, Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi va întocmi în 3 exemplare "Referatul privind transferul sumelor recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene, reprezentând creanţe stabilite în România", prevãzut în anexa nr. 4 la prezenta procedurã, din care un exemplar va fi transmis Activitãţii de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti, un exemplar va fi transmis organelor fiscale competente, iar un exemplar va fi reţinut pentru arhivare.
7. Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi va transmite organelor fiscale competente copii de pe extrasele de cont în valutã/lei ale conturilor deschise la instituţia de credit, în acelaşi termen, respectiv în primele 5 zile lucrãtoare ale lunii urmãtoare efectuãrii transferului prevãzut la pct. 5.
8. Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti, pe baza "Referatului privind transferul sumelor recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene, reprezentând creanţe stabilite în România", va întocmi în ziua lucrãtoare imediat urmãtoare primirii acestuia ordinele de platã privind transferul sumelor în lei din contul 50.86.02 "Disponibil din executarea silitã a creanţelor stabilite în România şi recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene", deschis pe numele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, în conturile 50.86.02 "Disponibil din executarea silitã a creanţelor stabilite în România şi recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene", deschise la unitãţile Trezoreriei Statului arondate organelor fiscale competente, pe codul de identificare fiscalã al debitorilor.
9. Organele fiscale competente vor întocmi, în douã exemplare, "Referatul privind stingerea obligaţiilor fiscale restante recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene", prevãzut în anexa nr. 5 la prezenta procedurã, şi vor proceda la stingerea parţialã/integralã a obligaţiilor fiscale restante ale debitorului, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, cu sumele înscrise în extrasul de cont/fişierul de plãţi transmis de cãtre unitãţile de trezorerie arondate acestora, în ziua lucrãtoare imediat urmãtoare primirii sumelor în cont. Cu sumele virate în lei se sting integral creanţele înscrise în cererea de recuperare, dacã acestea reprezintã acel echivalent în valutã astfel cum a fost stabilit la data semnãrii cererii de recuperare. Verificarea sumelor în valutã se va efectua de cãtre organele fiscale competente, în baza copiilor de pe extrasele de cont în valutã eliberate de instituţia de credit şi transmise de cãtre Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.
10. Organele fiscale competente vor înainta un exemplar al "Referatului privind stingerea obligaţiilor fiscale restante recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene" unitãţii de trezorerie arondatã, în vederea virãrii sumelor încasate, din conturile 50.86.02 "Disponibil din executarea silitã a creanţelor stabilite în România şi recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene", deschise la unitãţile de trezorerie arondate, în conturile de venituri bugetare aferente obligaţiilor fiscale înregistrate în evidenţa analiticã pe plãtitori.
11. Eventualele diferenţe în plus reprezentând sume virate în lei în contul 50.86.02 "Disponibil din executarea silitã a creanţelor stabilite în România şi recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene" potrivit pct. 9, faţã de creanţele fiscale înregistrate în evidenţa analiticã pe plãtitor, se fac venit la bugetul de stat şi se vireazã în contul 20.36.01.50 "Venituri ale bugetului de stat - alte venituri".
12. Pentru activitatea proprie, Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi va aplica în mod corespunzãtor dispoziţiile prevãzute la pct. 1-11 de mai sus şi va întocmi un exemplar al "Informãrii privind solicitarea de asistenţã la recuperare pentru creanţe stabilite în România privind sumele ce urmeazã a fi încasate în alte state membre ale Uniunii Europene", douã exemplare ale "Referatului privind transferul sumelor recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene, reprezentând creanţe stabilite în România" şi douã exemplare ale "Referatului privind stingerea obligaţiilor fiscale restante recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene".

ANEXA 1
-------
la procedurã
------------

[SIGLĂ] MINISTERUL ECONOMIEI ŞI FINANŢELOR
ANAF AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ


Direcţia Generalã a Finanţelor Publice
a Municipiului Bucureşti/Direcţia generalã
de administrare a marilor contribuabili -
Administraţia Finanţelor Publice
Str. .......... nr. ....., localitatea .......
Nr. ......... data ...................


REFERAT
privind transferul sumelor recuperate
reprezentând creanţe stabilite în alte
state membre ale Uniunii Europene


┌───┬──────┬──────┬───────┬─────┬────┬──────┬───────┬──────────┬────────┬──────┐
│Nr.│Statul│Autori│Cererea│Debi │CNP/│Adresa│ Tip │Cont de │Titlul │Suma │
│crt│unde a│tatea │autori-│torul│CUI/│debito│creanţã│disponibil│executo-│care │
│ │ fost │solici│tãţii │PF/ │NIF/│rului │ │din care │riu │ se │
│ │stabi-│tantã │solici-│PJ │paşa│ │ │se face │nr./ │trans-│
│ │litã │ │tante │ │port│ │ │plata*) │data │ferã │
│ │crean-│ │nr./ │ │ │ │ │ │ │(lei) │
│ │ţa │ │data │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────┼──────┼───────┼─────┼────┼──────┼───────┼──────────┼────────┼──────┤
│ 1.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────┼──────┼───────┼─────┼────┼──────┼───────┼──────────┼────────┼──────┤
│ 2.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴──────┴──────┴───────┴─────┴────┴──────┴───────┴──────────┴────────┴──────┘


--------
*) Contul 50.86.01 "Disponibil din executarea silitã a creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", deschis la unitatea Trezoreriei Statului arondatã organului fiscal.

Având în vedere dispoziţiile <>art. 185 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, suma recuperatã urmeazã a fi transferatã în luna urmãtoare datei la care s-a realizat recuperarea, în contul 50.86.01 "Disponibil din executarea silitã a creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene", deschis pe numele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti.

Conducãtorul organului fiscal,
.............................
(numele şi prenumele)
L.S.

1. Denumire: Referat privind transferul sumelor recuperate reprezentând creanţe stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene
2. Se utilizeazã: în baza <>art. 185 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
3. Se întocmeşte: în 3 exemplare de cãtre organul fiscal competent.
4. Circulã: - 1 exemplar la unitatea de trezorerie arondatã;
- 1 exemplar la Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.
5. Se arhiveazã: 1 exemplar la organul fiscal competent.
Pentru activitatea proprie a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, formularul:
1. se întocmeşte: în 2 exemplare de cãtre Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi;
2. circulã: 1 exemplar la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti;
3. se arhiveazã: 1 exemplar la Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi.

ANEXA 2
-------
la procedurã
------------

[SIGLĂ] MINISTERUL ECONOMIEI ŞI FINANŢELOR
ANAF AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ


Direcţia Generalã a Finanţelor Publice
a Municipiului Bucureşti/Direcţia generalã
de administrare a marilor contribuabili -
Administraţia Finanţelor Publice
Str. ........... nr. ......., localitatea .........
Nr. ............ data ...................


NOTĂ
pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor
stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene

Având în vedere Cererea nr. ......., comunicatã de ...(autoritatea solicitantã)... din ..................., în cazul persoanei fizice/juridice ......................., CNP/NIF/paşaport/CUI ........, cu domiciliul/sediul în ............., str. ................ nr. ........, judeţul .........., vã rugãm sã dispuneţi plata sumei de ....... lei în contul autoritãţii fiscale beneficiare din ...(statul)....

Datele de identificare ale bãncii şi contului beneficiarului sumei sunt:
Numãrul de cont ..................................
Numele si adresa titularului contului ............
Referinţã*) ...........
------------
*) Se completeazã conform menţiunilor fãcute de autoritatea solicitantã în cererea de recuperare.

Conducãtorul organului fiscal,
.............................
(numele şi prenumele)
L.S.

Menţionãm cã plata sumei de ....... lei aferentã transferului la extern s-a efectuat cu ordinul de platã .... din data de ....., conform extrasului de cont anexat, eliberat de instituţia de credit.

Avizat
------
Director executiv,
............................
Şeful Serviciului de administrare a
contribuabililor nerezidenţi,
......................

1. Denumire: Notã pentru plata la extern a sumelor aferente creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene
2. Se utilizeazã: în baza <>art. 185 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
3. Se întocmeşte: în 3 exemplare de cãtre organul fiscal competent.
4. Circulã: 2 exemplare la Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, din care unul se va întoarce, cu confirmarea cã operaţiunea privind plata la extern a fost efectuatã, la organul fiscal competent.
5. Se arhiveazã: 1 exemplar la organul fiscal competent.
Pentru activitatea proprie a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, formularul:
1. se întocmeşte: în 1 exemplar de catre Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi;
2. se arhiveazã: 1 exemplar la Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi.

ANEXA 3
-------
la procedurã
------------

[SIGLĂ] MINISTERUL ECONOMIEI ŞI FINANŢELOR
ANAF AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ


Direcţia Generalã a Finanţelor Publice
a Municipiului Bucureşti/Direcţia generalã
de administrare a marilor contribuabili -
Administraţia Finanţelor Publice
Str. ......... nr. ....., localitatea .......
Nr. .......... data ..............

INFORMARE
privind solicitarea de asistenţã la recuperare
pentru creanţe stabilite în România privind sumele
ce urmeazã a fi încasate în alte state membre ale
Uniunii Europene




┌───┬───────┬─────┬──────────┬──────┬──────┬─────┬────┬────┬──────┬───────┬───────────────┐
│Nr.│Organul│Unita│ Cerere de│Statul│Autori│Debi-│CUI/│A- │Titlul│Contul │Suma de încasat│
│crt│fiscal │tea │recuperare│ unde │tatea │torul│CNP/│dre-│execu-│de ├───────────────┤
│ │compe- │de ├────┬─────┤ îşi │solici│PF/ │NIF/│sa │toriu │disponi│Cuantum│ Tip │
│ │tent │tre- │Nr./│ Cont│ are │tatã │PJ │pa- │de- │nr./ │bil ├───┬───┤ valutã│
│ │ │zo- │data│ban- │sediul│ │ │şa- │bi- │datã │în care│va-│lei│ │
│ │ │re- │ │car │autori│ │ │por-│to- │ │ se │lu-│ │ │
│ │ │rie │ │afe │tatea │ │ │tul │ru- │ │efectu │tã │ │ │
│ │ │aron-│ │rent │solici│ │ │debi│lui │ │eazã │ │ │ │
│ │ │datã │ │valu │tatã │ │ │toru│ │ │plata │ │ │ │
│ │ │ │ │tei │ │ │ │lui │ │ │creanţei │ │ │
├───┼───────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┼────┼──────┼───────┼───┼───┼───────┤
│ 1.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┼────┼──────┼───────┼───┼───┼───────┤
│ 2.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────┴─────┴────┴─────┴──────┴──────┴─────┴────┴────┴──────┴───────┴───┴───┴───────┘



Conducãtorul organului fiscal,
.............................
(numele şi prenumele)
L.S.

1. Denumire: Informare privind solicitarea de asistenţã la recuperare pentru creanţe stabilite în România privind sumele ce urmeazã a fi încasate în alte state membre ale Uniunii Europene
2. Se utilizeazã: în baza <>art. 192 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
3. Se întocmeşte: în 2 exemplare de catre organul fiscal competent.
4. Circulã: 1 exemplar la Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.
5. Se arhiveazã: 1 exemplar la organul fiscal competent.
Pentru activitatea proprie a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, formularul:
1. se întocmeşte: în 1 exemplar de cãtre Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi.
2. se arhiveazã: 1 exemplar la Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi.

ANEXA 4
-------
la procedurã
------------

[SIGLĂ] MINISTERUL ECONOMIEI ŞI FINANŢELOR
ANAF AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ


Direcţia Generalã a Finanţelor Publice
a Municipiului Bucureşti/Direcţia generalã
de administrare a marilor contribuabili -
Administraţia Finanţelor Publice
Str. ............ nr. ..., localitatea ..........
Nr. .......... data ...............

REFERAT
privind transferul sumelor recuperate în alte
state membre ale Uniunii Europene reprezentând
creanţe stabilite în România




┌─┬──────┬────┬──────────┬─────┬────┬─────┬────┬────┬────┬───────┬─────┬───────┬───────────┐
│N│Statul│Auto│ Cerere de│Debi-│CUI/│Debi-│CUI/│A- │Tip │Contul │Titlu│Organul│ Suma │
│r│unde │rita│recuperare│torul│CNP/│torul│CNP/│dre-│cre-│de │execu│fiscal │de încasat │
│c│îşi │tea ├────┬─────┤PF/ │NIF/│PF/ │NIF/│sa │anţã│disponi│toriu│com- ├───┬───────┤
│r│are │soli│Nr./│ Cont│PJ │paşa│PJ │pa- │de- │ │bil │nr./ │pe- │lei│Contra-│
│t│sediul│cita│data│ban- │ │por-│ │şa- │bi- │ │în care│data │tent │ │valoa- │
│ │autori│tã │ │car │ │tul │ │por-│to- │ │ se │ │ │ │rea în │
│ │tatea │ │ │afe │ │debi│ │tul │ru- │ │trans- │ │ │ │valutã │
│ │solici│ │ │rent │ │to- │ │debi│lui │ │ferã │ │ │ │(tip │
│ │tatã │ │ │valu │ │rul │ │toru│ │ │suma │ │ │ │valutã)│
│ │ │ │ │tei │ │ │ │lui │ │ │recupe-│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ratã │ │ │ │ │
├─┼──────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼────┼────┼────┼───────┼─────┼───────┼───┼───────┤
│1│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼──────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼────┼────┼────┼───────┼─────┼───────┼───┼───────┤
│2│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴──────┴────┴────┴─────┴─────┴────┴─────┴────┴────┴────┴───────┴─────┴───────┴───┴───────┘



Conducãtorul organului fiscal,
..............................................
(Numele şi prenumele)
L.S.

1. Denumire: Referat privind transferul sumelor recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene reprezentând creanţe stabilite în România
2. Se utilizeazã: în baza <>art. 192 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
3. Se întocmeşte: în 3 exemplare de cãtre Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.
4. Circulã:
- 1 exemplar la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti;
- 1 exemplar la organul fiscal competent.
5. Se arhiveazã: 1 exemplar la Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.
Pentru activitatea proprie a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, formularul:
1. se întocmeşte: în 2 exemplare de cãtre Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi;
2. circulã: 1 exemplar la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti;
3. se arhiveazã: 1 exemplar la Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi.

ANEXA 5
-------
la procedurã
------------

[SIGLĂ] MINISTERUL ECONOMIEI ŞI FINANŢELOR
ANAF AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ


Direcţia Generalã a Finanţelor Publice
a Municipiului Bucureşti/Direcţia generalã
de administrare a marilor contribuabili -
Administraţia Finanţelor Publice
Str. ............. nr. ......, localitatea ...........
Nr. ........... data ..............


REFERAT
privind stingerea obligaţiilor fiscale
restante recuperate în alte state membre
ale Uniunii Europene

Potrivit Cererii de recuperare nr. ............. în cazul debitorului ................, din localitatea ................., judeţul ......., str. ..................., nr. ......, CUI/CNP/NIF/paşaport ....., autoritatea solicitatã .................. din ............. a recuperat suma de ......... valutã.
Cu suma de ............ lei, transferatã în contul 50.86.02, "Disponibil din executarea silitã a creanţelor stabilite în România şi recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene", Direcţia Generalã a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti/Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili/Administraţia Finanţelor Publice ... a procedat la stingerea creanţelor restante ale debitorului, conform dispoziţiilor legale în vigoare, astfel:


┌───┬───────────┬───────────────┬──────────────┬───────────────┬──────────────┐
│Nr.│ Tipul │ Cuantumul │ Titlul │ Suma │ Nr. cont │
│crt│impozitului│ creanţei │ executoriu │ distribuitã │ venituri │
│ │ │ │ │ (lei) │ bugetare │
├───┼───────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────┴───────────────┴──────────────┴───────────────┴──────────────┘



Conducãtorul organului fiscal,
.............................
(Numele şi prenumele)
L.S.

1. Denumire: Referat privind stingerea obligaţiilor fiscale restante recuperate în alte state membre ale Uniunii Europene
2. Se utilizeazã: în baza art. 192 coroborat cu <>art. 169-171 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
3. Se întocmeşte: în 2 exemplare de cãtre organul fiscal competent.
4. Circulã: 1 exemplar la unitatea de trezorerie arondatã.
5. Se arhiveazã: 1 exemplar la organul fiscal competent.
Pentru activitatea proprie a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, formularul:
1. se întocmeşte: în 2 exemplare de cãtre Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi;
2. circulã: 1 exemplar la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti;
3. se arhiveazã: 1 exemplar la Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi.

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016