Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA DE AUTORIZARE din 6 iulie 2001  a activitatilor de recoltare, capturare si/sau de achizitie si comercializare pe piata interna sau la export a plantelor si animalelor din flora si fauna salbatica, precum si a importului acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA DE AUTORIZARE din 6 iulie 2001 a activitatilor de recoltare, capturare si/sau de achizitie si comercializare pe piata interna sau la export a plantelor si animalelor din flora si fauna salbatica, precum si a importului acestora

EMITENT: MINISTERUL APELOR SI PROTECTIEI MEDIULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 416 din 26 iulie 2001

ART. 1
(1) Activitãţile de recoltare, capturare şi/sau de achiziţie şi comercializare a plantelor şi animalelor din flora şi fauna salbatica, terestra şi acvatica, sau a unor pãrţi ori produse ale acestora, pe piata interna sau la export, în stare vie, proaspãta ori semiprelucrata, se pot organiza şi desfasura numai de persoane fizice sau juridice autorizate, în conformitate cu dispoziţiile prezentului ordin.
(2) Prevederile prezentului ordin se aplica pentru organizarea şi desfãşurarea activitãţilor de recoltare, capturare şi/sau de achiziţie şi comercializare a:
a) plantelor medicinale, alimentare, aromatice, tanante, colorante şi ornamentale din flora salbatica, sub forma intreaga sau de rãdãcini, rizomi, bulbi, tulpini, ramuri, coji, flori, frunze, fructe, seminţe şi muguri, în stare vie, proaspãta sau semiprelucrata;
b) ciupercilor, ferigilor, muschilor, lichenilor, ramurilor de vasc, rasinilor naturale, precum şi a altor plante sãlbatice sau a pãrţilor şi produselor din acestea, în stare vie, proaspãta sau semiprelucrata;
c) lipitorilor, melcilor, scoicilor, broaştelor, racilor, crevetilor marini, serpilor, pasarilor şi mamiferelor, precum şi a altor asemenea animale din fauna salbatica, terestra şi acvatica, sau a pãrţilor şi produselor acestora, în stare vie, proaspãta sau semiprelucrata.
(3) Plantele sãlbatice care se cultiva în scopuri comerciale, precum şi animalele sãlbatice care sunt crescute în captivitate în scopuri comerciale sunt supuse, de asemenea, prevederilor prezentului ordin.
(4) Prezentul ordin se aplica şi pentru desfãşurarea activitãţilor de import al plantelor şi animalelor sãlbatice în stare vie.
ART. 2
În sensul prezentului ordin:
a) prin plante şi animale din flora şi fauna salbatica se înţelege speciile de plante şi animale sãlbatice, inclusiv pãrţi sau produse ale acestora, indiferent de locul în care cresc, se dezvolta sau se reproduc;
b) prin capturare se înţelege prinderea prin orice mijloace a animalelor sãlbatice, inclusiv prin vanatoare;
c) prin recoltare se înţelege culegerea plantelor sãlbatice sau a pãrţilor şi produselor acestora;
d) prin achiziţie se înţelege procurarea resurselor naturale prevãzute la art. 1 alin. (2) şi (3), direct de la persoanele fizice care desfãşoarã activitãţi de recoltare/capturare, pentru care acestea primesc contravaloarea muncii depuse;
e) prin stare semiprelucrata se înţelege starea obţinutã în urma oricãreia dintre operaţiunile de uscare, macinare, presare, fierbere, congelare, saramurare, eviscerare şi jupuire.
ART. 3
(1) Persoanele fizice care recolteaza plante sau captureaza animale din flora şi fauna salbatica, în scopul comercializãrii acestora cãtre populaţie pe piata interna, în stare vie, proaspãta sau semiprelucrata, vor solicita eliberarea autorizaţiei de mediu pentru recoltare/capturare şi comercializare de la inspectoratul/inspectoratele pentru protecţia mediului din judeţul/judeţele pe raza cãruia/cãrora se desfãşoarã aceste activitãţi.
(2) În acest scop solicitantii vor depune urmãtoarele documente:
a) cerere-tip, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1;
b) copie de pe documentul de plata a tarifului stabilit conform anexei nr. 11.
(3) Autorizaţia/autorizaţiile de mediu se elibereazã pe numele membrilor de familie precizate de solicitant în cererea de autorizare şi da dreptul deţinãtorului atât pentru recoltare/capturare, cat şi pentru comercializare pe piata interna, cu respectarea şi a celorlalte dispoziţii legale care reglementeazã desfãşurarea activitãţilor comerciale.
ART. 4
(1) Persoanele juridice care organizeazã activitãţi de recoltare/capturare şi/sau de achiziţie în scopul comercializãrii pe piata interna sau la export vor solicita eliberarea autorizaţiei de mediu pentru recoltare/capturare şi/sau achiziţie şi comercializare de la inspectoratul/inspectoratele pentru protecţia mediului din judeţul/judeţele pe raza cãruia/cãrora se face recoltarea/capturarea şi/sau achiziţia.
(2) În acest scop solicitantii vor depune urmãtoarele documente:
a) cerere-tip, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3, cu declararea punctelor de achiziţie şi a centrelor de prelucrare;
b) copie de pe documentul de plata a tarifului stabilit conform anexei nr. 11.
(3) Autorizaţia da dreptul titularului sa organizeze activitãţi de recoltare/capturare şi de achiziţie, precum şi de comercializare pe piata interna, în stare vie, proaspãta sau prelucrata, cu respectarea şi a celorlalte dispoziţii legale care reglementeazã organizarea şi desfãşurarea activitãţilor comerciale.
ART. 5
(1) Pentru organizarea şi desfãşurarea activitãţilor de vanatoare gestionãrii fondurilor de vanatoare vor solicita eliberarea autorizaţiei de mediu, care se obţine de la inspectoratul/inspectoratele pentru protecţia mediului de pe raza administrativ-teritorialã în care se afla fondurile de vanatoare, în limita cotelor de recolta aprobate de Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor pentru sezonul de vanatoare.
(2) În acest scop solicitantii vor depune urmãtoarele documente:
a) cerere-tip, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3;
b) documentul din care rezulta cotele de vanatoare aprobate pentru sezonul de vanatoare;
c) copie de pe documentul de plata a tarifului stabilit pentru analiza documentaţiilor necesare în vederea emiterii autorizaţiei de mediu, potrivit anexei nr. 11.
ART. 6
(1) Cererile de autorizare se soluţioneazã în termen de cel mult 15 zile lucrãtoare de la data înregistrãrii, cu condiţia ca documentaţia prezentatã de solicitant sa fie completa.
(2) Eliberarea autorizaţiilor de mediu, potrivit dispoziţiilor art. 3-5, se face pe baza studiilor de evaluare a stãrii resurselor biologice din flora şi fauna salbatica, elaborate de unitãţi de cercetare ştiinţificã. Studiile se realizeazã anual, la comanda beneficiarilor, şi se expertizeaza tehnic de comisia de specialitate a Academiei Romane. Costurile elaborãrii studiilor de evaluare se suporta de agenţii economici.
(3) Studiile de evaluare elaborate conform alin. (2) se comunica inspectoratelor pentru protecţia mediului, în vederea fundamentarii deciziilor privind autorizarea activitãţilor de recoltare/capturare şi/sau achiziţie a plantelor şi a animalelor sãlbatice pe teritoriul judeţelor, cu cel puţin 30 de zile înaintea începerii perioadei de recoltare/capturare/achiziţie.
(4) Prin studiile de evaluare specialiştii vor face precizãri cu privire la nivelurile maxime de recoltare/capturare anuale, în special pentru speciile supuse unui regim intens de exploatare, pentru speciile aflate într-o stare nefavorabila, precum şi cu privire la zonele pentru care Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului trebuie sa instituie interdicţii periodice de recoltare/capturare în scopul menţinerii potenţialului natural de regenerare a acestor resurse şi a echilibrului ecologic.
(5) Autorizaţiile de mediu, ale cãror modele sunt prevãzute în anexele nr. 2 şi 4, au valabilitate pentru anul calendaristic în care au fost eliberate, respectiv pentru sezonul de vanatoare pentru care au fost eliberate.
ART. 7
(1) Inspectoratele pentru protecţia mediului vor elibera autorizaţiile de mediu pentru recoltare/capturare şi/sau achiziţie pentru cantitãţile solicitate de persoanele fizice şi juridice interesate, având în vedere starea resurselor care se recolteaza, potenţialul biologic de regenerare a acestora şi riscul supraexploatarii lor. În autorizaţia de mediu pentru recoltare/capturare şi/sau achiziţie şi comercializare vor fi precizate condiţii şi restrictii obligatorii de respectat de cãtre cei care recolteaza, captureaza şi/sau achiziţioneazã plante şi animale sãlbatice, în conformitate cu normativele tehnice care reglementeazã recoltarea acestor resurse şi cu dispoziţiile legale referitoare la protecţia habitatelor naturale şi a diversitatii biologice.
(2) Nu se vor elibera autorizaţii de mediu pentru recoltare/capturare şi/sau achiziţie şi comercializare persoanelor juridice care nu au organizate şi declarate punctele de achiziţie din teritoriu.
(3) Pe baza studiilor de evaluare a resurselor şi a recomandãrilor comisiei de specialitate a Academiei Romane, inspectoratele pentru protecţia mediului şi Administraţia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunãrii", cu aprobarea prealabilã a Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului, vor dispune interzicerea temporarã sau permanenta a accesului la una sau mai multe dintre resursele naturale reglementate prin acest ordin, pe zone geografice sau pe unitãţi administrativ-teritoriale, în scopul menţinerii echilibrului ecologic. În aceste cazuri inspectoratele pentru protecţia mediului şi Administraţia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunãrii" nu vor mai elibera autorizaţii de mediu.
(4) În cazuri speciale, motivate pe baze ştiinţifice, inspectoratele pentru protecţia mediului, cu acordul prealabil al Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului, pot institui restrictii şi interdicţii de exploatare la anumite specii, în anumite zone şi pentru anumite perioade.
ART. 8
(1) Pentru eliberarea acordului de mediu pentru exportul resurselor biologice din categoriile prevãzute la art. 1 alin. (2), în stare vie, proaspãta sau semiprelucrata, persoanele juridice interesate vor depune la Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului urmãtoarele documente:
a) cerere-tip, conform modelului prevãzut în anexa nr. 5;
b) copie/copii de pe autorizaţia/autorizaţiile de mediu eliberata/eliberate de inspectoratul/inspectoratele pentru protecţia mediului, pentru organizarea, pe anul în curs, a activitãţilor de recoltare/capturare şi/sau achiziţie şi comercializare, în cazul agenţilor economici care desfãşoarã aceste activitãţi, sau copie de pe factura/facturile de cumpãrare a mãrfii care se exporta, însoţitã/însoţite de copii de pe autorizaţiile de mediu pentru recoltare/capturare şi/sau achiziţie şi comercializare, eliberate pe numele agentului economic vânzãtor, în cazul în care marfa care se exporta se cumpara de la alţi agenţi economici autorizaţi pentru recoltare/capturare şi/sau achiziţie şi comercializare, ori contractul de comision, când marfa se exporta direct prin comisionari;
c) copie de pe documentul de plata a tarifului stabilit conform anexei nr. 12.
(2) Pentru eliberarea acordului de mediu pentru exportul animalelor sãlbatice de interes vanatoresc şi al produselor rezultate din acestea solicitantii trebuie sa depunã la Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului urmãtoarele documente:
a) cerere-tip, conform modelului prevãzut în anexa nr. 5;
b) copii de pe autorizaţiile de mediu eliberate de inspectoratele pentru protecţia mediului conform prevederilor art. 5 alin. (1);
c) copie de pe documentul de plata a tarifului stabilit conform anexei nr. 12.
(3) Pentru scoaterea de pe teritoriul tarii a pieselor şi a trofeelor de vanat de cãtre vanatorii strãini care vaneaza în România în condiţiile prevãzute de lege, precum şi a sturionilor sau a produselor din sturioni nu este necesar acordul de mediu pentru export.
(4) Acordul de mediu pentru export, al cãrui model este prezentat în anexa nr. 6, are valabilitate pentru anul calendaristic în care a fost eliberat, respectiv pentru sezonul de vanatoare pentru care a fost eliberat.
ART. 9
(1) Cantitãţile de resurse naturale care nu au fost exportate în termenul de valabilitate al acordului de mediu pentru export se constituie în stocuri.
(2) Exportul stocurilor se va face prin solicitarea unui nou acord de mediu pentru export.
(3) În acest scop se vor depune urmãtoarele documente:
a) cerere-tip, conform modelului prezentat în anexa nr. 5, în care se va preciza natura mãrfii pe specii şi volumul stocurilor deţinute;
b) acordul de mediu pentru export a cãrui valabilitate a expirat;
c) procesul-verbal de constatare a existenţei în stoc a mãrfurilor pentru care se solicita eliberarea acordului de mediu, încheiat de persoanele abilitate de inspectoratul pentru protecţia mediului din judeţul pe raza cãruia se gãseşte stocul de marfa.
ART. 10
(1) Persoanele juridice care organizeazã şi desfãşoarã activitãţi de import cu specii de plante şi animale sãlbatice în stare vie vor solicita eliberarea acordului de mediu pentru import, care se obţine de la Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului.
(2) În acest scop solicitantii vor depune urmãtoarele documente:
a) cerere-tip conform modelului prezentat în anexa nr. 7;
b) avizul comisiei de specialitate a Academiei Romane.
(3) Acordul de mediu pentru import se elibereazã pentru fiecare transa de import.
(4) Modelul acordului de mediu pentru import este prezentat în anexa nr. 8.
ART. 11
(1) În toate cazurile în care obiectul exportului, al reexportului sau al importului îl constituie speciile de plante şi de animale înscrise în anexele nr. I-III din Convenţia privind comerţul internaţional cu specii sãlbatice de fauna şi flora pe cale de dispariţie, adoptatã la Washington la 3 martie 1973, denumita în continuare Convenţia CITES, la care România a aderat prin <>Legea nr. 69/1994 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 211 din 12 august 1994, persoanele fizice sau juridice interesate sa desfãşoare aceste activitãţi vor solicita eliberarea permisului CITES, care se obţine de la Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului.
(2) În acest scop solicitantii vor depune urmãtoarele documente:
a) cerere-tip, conform modelului prezentat în anexa nr. 9;
b) copie de pe documentul de plata a tarifului stabilit conform anexei nr. 12.
(3) Permisele CITES se elibereazã atât pentru operaţiuni de export, cat şi pentru operaţiuni de tranzit sau de import având ca scop:
a) comercializarea;
b) schimburile ştiinţifice dintre instituţiile de specialitate, incluzând muzee, grãdini botanice, grãdini şi parcuri zoologice, acvarii, terarii şi altele;
c) creşterea şi reproducerea în captivitate, în scop ştiinţific, de agrement sau pentru repopulari;
d) spectacole de circ şi alte activitãţi asemãnãtoare.
(4) Permisele CITES se elibereazã pentru fiecare operaţiune de export, reexport, import sau de tranzit.
(5) Modelul permisului CITES este prezentat în anexa nr. 10.
(6) Pentru exportul trofeelor de vanatoare la cererea-tip (anexa nr. 9) se vor anexa în copie urmãtoarele documente:
- nota de plata pentru acţiuni de vanatoare cu cetãţeni strãini, încheiatã între gestionarul fondului de vanatoare şi vanatorul strãin;
- fişa de evaluare a trofeului, eliberata de gestionarul fondului de vanatoare;
- autorizaţia de mediu a gestionarului fondului de vanatoare pentru organizarea şi desfãşurarea activitãţilor de vanatoare, eliberata de inspectoratul pentru protecţia mediului de pe raza administrativ-teritorialã în care se afla fondul de vanatoare, în limita cotelor de recolta aprobate pentru sezonul de vanatoare;
- autorizaţia de vanatoare individualã sau colectivã şi talonul de transport al vânatului.
(7) Pentru exportul de sturioni şi al produselor lor (caviar, carne, semiprelucrate, precum şi material biologic viu, icre embrionate, puiet), la cererea-tip (anexa nr. 9) se vor anexa în copie urmãtoarele documente care sa ateste provenienta legalã a mãrfii:
1. în cazul în care marfa provine din captura proprie (de la pescari angajaţi ai firmei exportatoare):
1.1. capturata în perimetrul Rezervatiei Biosferei "Delta Dunãrii":
● autorizaţia de mediu eliberata de Administraţia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunãrii";
● permisele de pescuit ale pescarilor angajaţi, eliberate şi vizate de Administraţia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunãrii", conform <>Hotãrârii Guvernului nr. 516/1997 ;
● lista cuprinzând pescarii angajaţi, vizata de direcţia teritorialã de munca şi solidaritate socialã;
● fişa de captura pentru sturioni, conform anexei nr. 13;
1.2. pescuita în afarã perimetrului Rezervatiei Biosferei "Delta Dunãrii":
● contractul de folosinta a potenţialului piscicol, în baza <>Legii nr. 107/1996 , încheiat cu Compania Nationala "Apele Romane" - S.A., sau de concesionare a fondului piscicol, încheiat cu Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol în baza <>Legii nr. 192/2001 ;
● lista cuprinzând pescarii angajaţi, vizata de direcţia teritorialã de munca şi solidaritate socialã;
● autorizaţiile de pescuit emise de Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor pentru pescuitul sturionilor, în baza <>Legii nr. 192/2001 ;
● fişa de captura pentru sturioni, conform anexei nr. 13;
2. în cazul în care marfa este achizitionata de la alte firme sau de la pescari individuali autorizaţi:
2.1. facturile fiscale, borderourile de achiziţie a produselor şi bonurile de predare-primire la punctele de colectare, precum şi documentele menţionate la pct. 1.1 şi 1.2, dupã caz; în cazul în care marfa provine din achiziţii/vânzãri repetate între mai multe firme, se prezintã actele, prevãzute la punctele de mai sus, ale firmei iniţiale care a realizat capturarea, astfel încât cantitatea vândutã/cumpãratã sa se poatã regasi în autorizaţiile şi permisele eliberate;
3. raport tehnologic de prelucrare a carnii/icrelor, în care se evidenţiazã cantitãţile brute şi nete dupã prelucrare şi destinaţia acestora;
4. în cazul icrelor embrionate pentru export, avizul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
5. lista cuprinzând etichetele pentru colete şi ambalaje mici ale produselor care se exporta;
6. în vederea stabilirii credibilitatii societãţilor comerciale exportatoare de sturioni acestea vor prezenta spre analiza un dosar care va conţine:
- prezentarea generalã a societãţii comerciale pe baza documentelor de înfiinţare;
- acordul de mediu şi/sau autorizaţia de mediu, conform <>Ordinului ministrului apelor, pãdurilor şi protecţiei mediului nr. 125/1996 ;
- punctele de achiziţie (plutitoare şi terestre) atestate cu licenţe de pescuit pentru condiţionare sturioni şi procesare produse de sturioni;
- exporturile de efective, realizate în perioada 1998-2000;
- declaraţia conform modelului prezentat în anexa nr. 14;
7. societãţile comerciale care au înregistrat abateri de la normele legale în vigoare privind protecţia şi conservarea populatiilor de sturioni nu vor beneficia de permise CITES pentru export în anul respectiv.
(8) Pentru importul/exportul/reexportul altor specii CITES se vor prezenta urmãtoarele documente:
a) pentru import:
- avizul Academiei Romane sau, dupã caz, avizul Institutului de Cercetãri şi Amenajãri Silvice, conform <>Legii nr. 69/1994 ;
- dovada existenţei instalaţiilor adecvate pentru transport şi îngrijire (în cazul exemplarelor aflate în stare vie);
- permisul de export CITES sau certificatul de reexport;
- certificatul sanitar-veterinar sau fitosanitar, conform <>art. 25 din Legea sanitar veterinara nr. 60/1974 , eliberat de Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor;
b) pentru export:
- avizul Academiei Romane;
- dovada ca s-a realizat o captura legalã (acte de provenienta însoţite de autorizaţii şi alte documentaţii, conform prevederilor legale);
c) pentru reexport:
- permisul de import CITES;
- dovada neutilizarii mai ales în scopuri comerciale.
ART. 12
Cererile de eliberare a actelor de autorizare prevãzute la art. 8-10 se soluţioneazã în termen de maximum 5 zile lucrãtoare de la data primirii, iar cele prevãzute la art. 11 se soluţioneazã în termen de 15 zile lucrãtoare, cu condiţia ca documentaţia prezentatã de solicitant sa fie completa.
ART. 13
(1) Recoltarea unor specii de plante sãlbatice în vederea cultivarii şi capturarea unor specii de animale sãlbatice din fauna autohtona în vederea creşterii în captivitate, în scopul comercializãrii, se pot face numai pe baza autorizaţiei de mediu care se elibereazã de inspectoratele pentru protecţia mediului la solicitarea persoanelor fizice sau juridice interesate, în condiţiile prevãzute la art. 3 şi 4.
(2) Pentru cultivarea plantelor sau pentru creşterea animalelor sãlbatice exotice este obligatorie obţinerea acordului de mediu pentru import, eliberat de Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului, în condiţiile prevãzute la art. 10. Avizul comisiei de specialitate a Academiei Romane se va elibera numai în baza unui studiu de evaluare a riscului ecologic al introducerii acelor specii pe teritoriul tarii. Studiul va fi executat de o instituţie ştiinţificã de specialitate, pe cheltuiala solicitantului acordului de mediu.
(3) Activitãţile prevãzute la alin. (1) şi (2) se pot autoriza numai dacã solicitantul face dovada ca:
a) deţine tehnologia de cultura sau de creştere în captivitate pentru fiecare dintre speciile de plante şi/sau de animale sãlbatice terestre ori acvatice, care urmeazã sa fie cultivate sau crescute în captivitate. Tehnologiile respective, cu excepţia celor elaborate de institutele ştiinţifice de specialitate din ţara, trebuie sa fie avizate de o unitate de cercetare din subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" sau de institutele şi centrele de cercetãri biologice din ţara, care poarta raspunderae pentru tehnologia avizatã;
b) deţine suprafeţele de teren şi/sau amenajãrile corespunzãtoare aplicãrii tehnologiilor prevãzute la lit. a). În cazul creşterii în captivitate a animalelor condiţiile de creştere trebuie sa îndeplineascã cerinţele care privesc satisfacerea normelor referitoare la drepturile animalelor.
(4) Pentru recoltarea, capturarea, achiziţia şi comercializarea plantelor şi animalelor sãlbatice care sunt cultivate sau sunt crescute în captivitate, în condiţiile prevãzute la alin. (3), nu sunt necesare studiile de evaluare prevãzute la art. 6 alin. (2).
(5) La emiterea acordului de mediu pentru exportul speciilor de plante sãlbatice cultivate şi al speciilor de animale sãlbatice crescute în captivitate nu se percep tarifele prevãzute în prezentul ordin.
ART. 14
(1) Sunt interzise:
a) recoltarea, capturarea, achiziţia şi comercializarea plantelor şi a animalelor sãlbatice sau a unor pãrţi ori produse ale acestora la varste, dimensiuni, perioade de creştere, de dezvoltare şi de reproducere prohibite, conform reglementãrilor specifice;
b) recoltarea, capturarea, achiziţia şi comercializarea plantelor şi a animalelor declarate monumente ale naturii, a celor endemice, rare sau aflate în pericol de dispariţie, precum şi a speciilor de plante şi animale sãlbatice cu regim special de protecţie conform convenţiilor internaţionale, indiferent de zona şi de terenurile în/pe care se gãsesc;
c) recoltarea şi capturarea oricãror plante şi animale sãlbatice din rezervaţii ştiinţifice şi din zonele cu regim de protecţie ecologica integrala din ariile naturale protejate.
(2) Plantele şi animalele sãlbatice din categoriile precizate la alin. (1) lit. b) pot fi recoltate sau capturate în condiţii excepţionale, numai cu autorizarea specialã din partea autoritãţii centrale pentru protecţia mediului şi cu avizul ştiinţific prealabil al Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Romane.
(3) Este permisã recoltarea/capturarea plantelor şi animalelor sãlbatice din rezervaţiile biosferei şi din alte categorii de arii naturale protejate în care exista zone cu resurse ce pot fi valorificate economic, autorizaţia de mediu eliberandu-se pe baza avizului ştiinţific al Academiei Romane.
(4) Pentru Rezervatia Biosferei "Delta Dunãrii" autorizaţiile de mediu pentru recoltare/capturare şi/sau achiziţie şi comercializare a resurselor de flora şi fauna salbatica de pe teritoriul acesteia se elibereazã de cãtre Administraţia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunãrii".
ART. 15
Recoltarea/capturarea unor plante şi animale sãlbatice din categoria celor prevãzute la art. 1 alin. (2) de cãtre persoane fizice pentru consumul sau folosinta proprie în familie, cu excepţia celor care sunt supuse unui regim special de ocrotire şi conservare, se poate face fãrã autorizaţie de mediu, dar cu respectarea dispoziţiilor art. 14, precum şi a condiţiilor, restrictiilor şi interdictiilor cu privire la ocrotirea monumentelor naturii, a speciilor de plante şi animale amenintate cu disparitia, a zonelor naturale supuse regimului de protecţie ecologica, stabilite de cãtre autoritãţile competente, precum şi de cãtre proprietarii şi deţinãtorii legali ai terenurilor şi apelor, cu privire la accesul pe terenurile pe care le deţin în proprietate sau în administrare.
ART. 16
(1) Importul în România al oricãror plante sau animale din flora şi fauna salbatica, în stare vie, în scopul comercializãrii pe piata interna sau la export ori în scopul prelucrãrii industriale, în vederea comercializãrii pe piata interna sau la export, se poate face numai de persoanele care deţin acordul de mediu pentru import, în condiţiile prevãzute la art. 10.
(2) În cazul reexportului produselor prevãzute la alin. (1) pe documentele de însoţire a mãrfii se va mentiona ţara iniţialã de origine a acestor produse.
(3) Exportul şi importul de sturioni sau de cetacee ori de produse provenite din acestea, în stare proaspãta sau prelucrata, sunt supuse autorizãrii în conformitate cu prevederile Convenţiei CITES.
(4) Importul în orice scop al fildesului neprelucrat, al pieilor şi al produselor din piele de pui de foca este interzis.
ART. 17
Persoanele juridice care organizeazã activitãţi de recoltare, capturare şi/sau de achiziţie a resurselor biologice din flora şi fauna salbatica din categoriile prevãzute la art. 1 alin. (2), sunt obligate:
a) sa organizeze puncte de achiziţie cu dotãrile necesare, conduse de persoane care cunosc normele tehnice de recoltare/capturare şi regulile de achiziţie a speciilor de flora şi fauna salbatica;
b) sa instruiascã persoanele fizice cu care lucreazã, pentru respectarea normelor tehnice de recoltare/capturare a plantelor şi a animalelor sãlbatice, aprobate de autoritãţile competente, şi sa exercite controlul asupra activitãţii acestor persoane;
c) sa stimuleze constituirea pe plan local a asociaţiilor de recoltatori, asigurându-le instruirea necesarã pentru respectarea reglementãrilor privind accesul la resurse şi a normelor de protecţie a mediului şi de conservare a florei şi faunei sãlbatice;
d) sa solicite inspectoratelor pentru protecţia mediului, dupã caz, acordurile sau autorizaţiile de mediu pentru centrele de prelucrare, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
ART. 18
În aplicarea dispoziţiilor prezentului ordin inspectoratele pentru protecţia mediului vor asigura:
a) informarea instituţiilor publice interesate, în scopul realizãrii unei cooperãri eficiente;
b) informarea publicului şi a agenţilor economici interesaţi;
c) informarea administraţiilor zonelor publice, inclusiv prin amplasarea unor panouri informative în teritoriu şi în aceste zone;
d) exercitarea unor controale periodice pentru constatarea modului în care sunt respectate dispoziţiile legale de cãtre comercianţi şi de administraţiile zonelor publice;
e) controlul asupra acestor activitãţi, în conformitate cu dispoziţiile <>Legii protecţiei mediului nr. 137/1995 , republicatã, luând mãsurile de sancţionare prevãzute de lege, inclusiv de anulare a autorizaţiilor şi de respingere a unor noi solicitãri de autorizare în cazuri justificate;
f) evidenta autorizaţiilor eliberate, conform dispoziţiilor prezentului ordin;
g) cooperarea cu instituţiile ştiinţifice şi cu serviciile publice de specialitate pentru obţinerea informaţiilor necesare în vederea evaluãrii stãrii şi potenţialului natural al resurselor biologice din flora şi fauna salbatica de pe teritoriul judeţului, în scopul ţinerii sub control a nivelurilor de recoltare, capturare şi achiziţie a acestora, pentru evitarea supraexploatarii lor şi a riscului provocarii unor dezechilibre ecologice.
ART. 19
(1) Pentru exercitarea controlului necesar asupra operaţiunilor de export, de import şi de tranzit reglementate prin prezentul ordin, în conformitate cu dispoziţiile actelor juridice internaţionale la care România este parte şi cu procedurile instituite la nivelul Uniunii Europene, Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului şi Direcţia Generalã a Vamilor vor stabili prin ordin comun punctele vamale prin care se vor face operaţiunile respective, având în vedere şi propunerile agenţilor economici interesaţi.
(2) Pentru punctele de control vamal ce vor fi stabilite, inspectoratele pentru protecţia mediului, în cooperare cu autoritãţile vamale, vor asigura organizarea mãsurilor de control operativ de specialitate, cu participarea directa a specialiştilor din cadrul inspectoratelor pentru protecţia mediului.
(3) Autoritãţile vamale vor completa rubricile cu destinaţia specifica din acordul de mediu pentru export.
(4) Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului va face demersurile necesare pe lângã autoritãţile competente pentru realizarea unui afisaj informativ corespunzãtor la toate punctele de trecere a frontierei pentru cãlãtori, cu privire la bunurile naturale supuse regimului special de export şi import prin legislaţia nationala şi internationala.
ART. 20
Persoanele fizice şi juridice care obţin autorizaţii de mediu din partea inspectoratelor pentru protecţia mediului pentru organizarea activitãţilor de recoltare/capturare şi/sau achiziţie a resurselor naturale prevãzute la art. 1 alin. (2), potrivit prevederilor prezentului ordin, sunt obligate sa aibã acordul proprietarilor sau al administratorilor de terenuri/ape, pentru a avea acces şi a putea recolta/captura aceste resurse. Acordul proprietarilor şi al administratorilor poate fi un contract, o convenţie sau orice fel de alta înţelegere între pãrţi.
ART. 21
Comercializarea pe piata interna a oricãror produse din categoriile prevãzute la art. 1 alin. (2) se poate face în stare vie, proaspãta sau semiprelucrata numai de cãtre persoane care îndeplinesc condiţiile legale pentru exercitarea de activitãţi comerciale. Administraţiile zonelor publice şi organele de control de specialitate sunt obligate, în conformitate cu dispoziţiile legale, sa controleze documentele de provenienta a mãrfurilor ce se comercializeazã şi sa aplice sancţiunile prevãzute de lege.
ART. 22
(1) Persoanele fizice sau juridice care solicita autorizaţii de mediu la inspectoratele pentru protecţia mediului conform prevederilor art. 3-5 au obligaţia sa achite tarifele prevãzute în anexa nr. 11.
(2) Tarifele se plãtesc la depunerea documentelor necesare în vederea autorizãrii, într-un cont extrabugetar deschis la dispoziţia inspectoratelor pentru protecţia mediului, pentru analiza solicitãrilor şi a documentaţiilor care se prezintã şi pentru acoperirea cheltuielilor legate de verificarea acestora, inclusiv pe teren, în vederea emiterii autorizaţiilor de mediu, în conformitate cu prevederile <>art. 14 din Legea protecţiei mediului nr. 137/1995 , republicatã.
(3) Persoanele fizice sau juridice care solicita acorduri de mediu pentru export sau permise CITES la Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului, conform prevederilor art. 8 şi 11, au obligaţia sa achite tarifele prevãzute în anexa nr. 12.
(4) Tarifele se plãtesc la eliberarea acordurilor pentru export şi a permiselor CITES într-un cont extrabugetar deschis la dispoziţia Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului. Sumele încasate vor fi utilizate în conformitate cu prevederile <>art. 14 din Legea protecţiei mediului nr. 137/1995 , republicatã, pentru analiza solicitãrilor şi a documentaţiilor care se prezintã în vederea emiterii acordurilor de mediu pentru export şi a permiselor CITES pentru acoperirea cheltuielilor legate de îndeplinirea responsabilitãţilor stabilite prin prezentul ordin, în special pentru finanţarea expertizelor tehnice de evaluare a stãrii resurselor biologice din flora şi fauna salbatica şi pentru stabilirea condiţiilor de recoltare/capturare a acestor resurse, precum şi pentru evitarea supraexploatarii şi provocarii unor dezechilibre ecologice.
ART. 23
Autorizarea activitãţilor de recoltare, capturare şi achiziţie care se vor desfasura în anul 2001 se va face pe baza studiilor de evaluare, a cotelor aprobate şi a rezultatelor obţinute în anii anteriori.
ART. 24
Anexele nr. 1-14 fac parte integrantã din prezenta procedura de autorizare.

ANEXA 1
-------
la procedura
------------

Înregistratã cu nr. .........
din ....... la ..............
INSPECTORATUL PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI ............
Judeţul ............................................


CERERE DE AUTORIZARE
pentru recoltarea plantelor şi capturarea animalelor din flora şi
fauna salbatica de cãtre persoane fizice, în scopul comercializãrii
pe piata interna

Subsemnatul ............., cu domiciliul în ........, posesor al buletinului/cãrţii de identitate seria .... nr. ....., eliberat/eliberata de ......, solicit prin prezenta eliberarea autorizaţiei de mediu pentru recoltarea urmãtoarelor resurse naturale*):
1. specia de plante sãlbatice
2. specia de animale sãlbatice.



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Specia de plante/animale Zona din care se Cantitatea
crt. care se recolteaza/se recolteaza/se captureaza (kg sau nr. de
captureaza**) exemplare)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
4.
5.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Subsemnatul declar ca în anul trecut (........) am recoltat/am capturat urmãtoarele cantitãţi de plante şi animale sãlbatice:


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Specificare Plante sãlbatice Animale sãlbatice
(kg) (kg sau nr. de exemplare)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Recoltat/capturat-Total ............. ..............
din care, pe specii***)
1.1.
1.2.
1.3.
1.4.
1.5.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


*) Ceea ce nu îl intereseazã pe solicitant se va anula cu x la completarea cererii.
**) Se vor înscrie denumirile ştiinţifice şi populare ale plantelor şi animalelor care se recolteaza/se captureaza. Dacã lista acestora este mai mare, solicitantul va completa în continuare o anexa.
***) Dacã lista cuprinzând speciile recoltate/capturate este mai mare, solicitantul va completa în continuare o fila-anexa.

Subsemnatul declar ca:
- voi recolta/voi captura numai speciile de plante şi animale declarate în aceasta cerere şi numai din zonele precizate;
- voi recolta/voi captura speciile de plante şi animale numai la dimensiunile şi în perioadele admise de normele tehnice de recoltare/capturare;
- voi respecta interdicţiile şi restricţiile de recoltare/capturare precizate în autorizaţia de mediu;
- în timpul recoltarii/capturãrii voi respecta obligaţiile prevãzute de legislaţia privind protecţia mediului, precum şi drepturile proprietarilor terenurilor şi ai apelor de pe care voi recolta/captura resursele naturale declarate;
- cunosc dispoziţiile legii cu privire la sancţiunile pe care le pot suporta pentru nerespectarea normelor privind protecţia mediului.
Solicit ca autorizaţia de mediu sa fie eliberata pe numele urmãtoarelor persoane, membri ai familiei: ............................................................................. .
Pentru eliberarea autorizaţiei de mediu voi achitã tariful de autorizare stabilit conform prevederilor legale.

Semnatura solicitantului
Data ...............

ANEXA 2
-------
la procedura
-------------

INSPECTORATUL PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI .......................
Judeţul .......................................................

AUTORIZAŢIE DE MEDIU
pentru recoltarea/capturarea de plante şi/sau animale din flora şi fauna
salbatica de cãtre persoane fizice, în scopul
comercializãrii pe piata interna
nr. ........ din ..................

Valabilã de la ............ pana la .................

În baza cererii de recoltare/capturare a unor plante/animale sãlbatice din flora şi fauna salbatica, înregistratã cu nr. ..... din ......, pe numele ........................, domiciliat în .............................., posesor al buletinului/cãrţii de identitate seria ..... nr. ......., eliberat/eliberata de ................................, se elibereazã prezenta autorizaţie de mediu pentru recoltare/capturare, în scopul comercializãrii*) urmãtoarelor resurse biologice din flora şi fauna salbatica:



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Specia de plante/animale Zona din care se Cantitatea
crt. care se recolteaza/se recolteaza/se (kg sau nr. de
captureaza**) captureaza exemplare)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
4.
5.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Condiţiile care trebuie respectate de beneficiarul autorizaţiei:
- recoltarea/capturarea plantelor/animalelor se va face numai din zonele şi de pe suprafatele precizate în autorizaţia de mediu;
- plantele/animalele nu vor fi recoltate/capturate din zone şi de pe suprafeţe pentru care beneficiarul autorizaţiei de mediu nu are acordul (contract, protocol etc.) încheiat cu proprietarii/administratorii/gestionãrii legali ai terenurilor şi ai apelor;
- recoltarea/capturarea oricãror plante şi animale sãlbatice nu se va face din zonele declarate rezervaţii naturale, rezervaţii ştiinţifice şi din zonele cu regim de protecţie ecologica integrala din ariile naturale protejate.
Alte condiţii pentru recoltarea/capturarea plantelor şi animalelor înscrise în autorizaţia de mediu:
.......................................................................................
Prezenta autorizaţie de mediu este valabilã pentru urmãtoarele persoane fizice, membri ai familiei solicitantului, precizate în cererea de autorizare: ..........................
......................................................................................
......................................................................................
......................., cu domiciliul în .......................................... şi posesoare a buletinului/cãrţii de identitate ............ seria ............ nr. ...........




Şeful Serviciului protecţia naturii
şi arii naturale protejate,
......................................

Inspector-şef,
............................



Întocmit,

Pentru eliberarea prezentei autorizaţii de mediu titularul a achitat tariful de autorizare cu chitanţa nr. ......din ......., în suma de ......., conform prevederilor legale.

------------
*) Se va completa, conform cererii solicitantului, cu una dintre urmãtoarele menţiuni: plante sãlbatice; animale sãlbatice; plante şi animale sãlbatice.
**) Se va completa cu denumirea populara a plantei sau a animalului, urmatã imediat de denumirea ştiinţificã completa (genul şi specia). Dacã lista cuprinzând speciile care se recolteaza/se captureaza este mai mare, în continuare se completeazã o anexa la autorizaţia de mediu.

ANEXA 3
-------
la procedura
------------

Înregistratã cu nr. .........
din ...... la
INSPECTORATUL PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI ..........
Judeţul ..........................................

CERERE DE AUTORIZARE
pentru recoltarea/capturarea şi/sau achiziţionarea/comercializarea unor
plante şi animale din flora şi fauna salbatica, în stare vie,
proaspãta sau semiprelucrata, de cãtre persoane juridice

Agentul economic ....., reprezentat prin ....., în calitate de ....., cu sediul în ...., înregistrat la Camera de Comerţ şi Industrie ..... cu nr. .... din ...., având ca obiect de activitate menţionat în statut ..., solicit prin prezenta eliberarea autorizaţiei de mediu pentru recoltare/capturare/achiziţie, în scopul comercializãrii,*) a urmãtoarelor resurse:*)
- plante sãlbatice;
- animale sãlbatice;
- plante şi animale sãlbatice.



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Specia de plante/animale Zona din care se Cantitatea
care se recolteaza/se captureaza recolteaza/se captureaza (kg sau nr. de
şi/sau se achiziţioneazã/se şi/sau se achiziţioneazã exemplare)
comercializeazã**)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
4.
5.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Agentul economic ........ declara ca în anul anterior (........) a
recoltat/a capturat şi/sau a achiziţionat/a comercializat urmãtoarele
cantitãţi de resurse biologice naturale:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Specificare Plante sãlbatice Animale sãlbatice
(kg) (kg sau nr. de exemplare)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Recoltat/Capturat + Achiziţionat +
Comercializat - Total, ....................,
din care, pe specii:
1.1.
1.2.
1.3.
1.4.
1.5.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Punctele de achiziţie ale solicitantului:
-----------------------------------------
..............................................................................
Centrele de prelucrare ale solicitantului:
------------------------------------------
..............................................................................
Agentul economic se obliga sa asigure:
- recoltarea/capturarea/achiziţionarea numai a plantelor şi/sau a animalelor precizate în cererea de autorizare şi numai din zonele declarate în aceasta;
- recoltarea/capturarea/achiziţionarea plantelor şi animalelor numai la varstele şi în perioadele admise de normele tehnice de recoltare/capturare;
- respectarea celorlalte interdicţii şi restrictii de recoltare/capturare/achizitionare, precizate în autorizaţia de mediu;
- respectarea în timpul recoltarii/capturãrii şi/sau al achiziţionãrii a obligaţiilor prevãzute de lege privind protecţia mediului şi a drepturilor proprietarilor de terenuri, ape de unde urmeazã sa se recolteze/captureze/achizitioneze plantele şi animalele precizate în autorizaţia de mediu;
- respectarea de cãtre personalul propriu sau de cel angajat sezonier a obligaţiilor de mai sus, inclusiv întocmirea fişelor de instructaj pentru personalul utilizat la recoltare/capturare/achizitionare.
Pentru eliberarea autorizaţiei de mediu agentul economic va achitã tariful de autorizare stabilit conform prevederilor legale.

Semnatura solicitantului
...............

Data ...................

-----------
*) Ceea ce nu îl intereseazã pe solicitant va fi anulat cu x la completarea cererii.
**) Se vor scrie denumirile populare ale plantelor şi animalelor care se recolteaza/se captureaza sau se achiziţioneazã în vederea comercializãrii sau prelucrãrii. Dupã denumirea populara se va scrie în mod obligatoriu denumirea ştiinţificã (genul şi specia).

ANEXA 4
-------
la procedura
------------

INSPECTORATUL PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI .......................
Judeţul .......................................................


AUTORIZAŢIE DE MEDIU
pentru recoltarea/capturarea şi/sau achiziţionarea şi comercializarea,
în stare vie, proaspãta sau semiprelucrata, de plante şi animale
sãlbatice din flora şi fauna salbatica de cãtre persoane juridice

nr. ... din ...

Valabilã de la .............. pana la ................

În baza cererii agentului economic ............... nr. .............. din ............, cu sediul în ............, reprezentat prin ................., în calitate de .........., înregistrat la Camera de Comerţ şi Industrie .......................... cu nr. ............ din ......................,
se elibereazã prezenta autorizaţie de mediu pentru recoltarea/capturarea/achiziţionarea*) urmãtoarelor resurse biologice din flora şi fauna salbatica:



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Specia de plante/animale Zona din care se Cantitatea
care se recolteaza/se captureaza/ recolteaza/se captureaza (kg sau nr. de
se achiziţioneazã/se şi/sau se achiziţioneazã exemplare)
comercializeazã**)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
4.
5.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Punctele de achiziţie autorizate conform normelor legale:***)
........................................................................
Centrele de prelucrare autorizate:*** )
........................................................................



Condiţiile care trebuie respectate de beneficiarul autorizaţiei de mediu:
- recoltarea/capturarea plantelor/animalelor se va face numai din zonele şi de pe suprafeţele precizate în autorizaţia de mediu;
- plantele/animalele nu vor putea fi recoltate/capturate din zone şi de pe suprafeţe pentru care beneficiarul autorizaţiei de mediu nu are acordul (contract, protocol etc.) încheiat cu proprietarii/administratorii/gestionãrii legali ai terenurilor, apelor;
- recoltarea/capturarea oricãror plante şi animale sãlbatice nu se va face din zonele declarate rezervaţii naturale, rezervaţii ştiinţifice şi din zonele cu regim şi protecţie ecologica intregrala din ariile naturale protejate;
- recoltarea/capturarea se va face numai în cantitãţile înscrise în autorizaţia de mediu şi numai la varstele şi în perioadele stabilite prin normele tehnice de recoltare;
- respectarea în timpul recoltarii, atât de cãtre personalul propriu, cat şi de cel angajat sezonier, a obligaţiilor prevãzute de legislaţia privind protecţia mediului şi a drepturilor proprietarilor de terenuri şi ape;
- instruirea tuturor culegatorilor angajaţi permanent sau sezonier în legatura cu desfãşurarea activitãţilor autorizate.
Alte condiţii pentru recoltarea/capturarea plantelor şi animalelor înscrise în autorizaţia de mediu:
În baza prezentei autorizaţii de mediu agentul economic va asigura fiecãrui culegator angajat permanent sau sezonier - un ecuson de identificare purtând denumirea agentului economic, numele şi prenumele persoanei, numãrul autorizaţiei de mediu şi emitentul acesteia.
Pentru eliberarea prezentei autorizaţii titularul a achitat tariful de autorizare cu chitanţa nr. ............. din ..............., în suma de ................. lei, conform prevederilor legale.

Şeful Serviciului protecţia naturii şi arii naturale protejate,
..........................................................

Inspector-şef,
.........................

Întocmit,
...........................

--------------
*) La eliberarea autorizaţiei de mediu se vor şterge cu x activitãţile care nu sunt solicitate de beneficiarul autorizaţiei de mediu.
**) Se va completa cu denumirea populara a plantei sau a animalului, urmatã imediat de denumirea ştiinţificã completa (genul şi specia). Dacã lista acestor specii este mai mare, tabelul se completeazã în continuare cu o anexa.
***) Se vor completa conform cererii de autorizare.

ANEXA 5
-------
la procedura
------------

Înregistratã cu nr. ...........................................
din ........................................................ la
MINISTERUL APELOR ŞI PROTECŢIEI MEDIULUI


CERERE
pentru obţinerea acordului de mediu pentru export de plante şi animale
din flora şi fauna salbatica (sau a unor pãrţi din acestea) în stare
vie (proaspãta) sau semiprelucrata* )

Agentul economic ......................, cu sediul în ...................., înregistrat la Camera de Comerţ şi Industrie ................... cu nr. ... din ..., cod fiscal nr. ..., având ca activitate precizatã în statutul de funcţionare .................................., reprezentat prin .............., în calitate de ..........,
solicit prin prezenta eliberarea acordului de mediu pentru exportul de:**)
a) plante sãlbatice sau pãrţi ale acestora;
b) animale sãlbatice sau pãrţi ale acestora,
dupã cum urmeazã:



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Specia de plante/animale Starea în care Cantitatea
sãlbatice care se exporta***) se face exportul****) (kg sau nr. de exemplare)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
4.
5.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Ţara sau ţãrile în care se face exportul ...............................
Perioada în care se va face exportul ...................................
Punctul vamal de trecere a frontierei pentru export ....................

Agentul economic declara ca în anul trecut (....) a exportat urmãtoarele
resurse biologice naturale:

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Specificare Plante sãlbatice Animale sãlbatice
(kg) (kg sau nr. de exemplare)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Export - total,
din care, pe specii:
1.1.
1.2.
1.3.
1.4.
1.5.
1.6.
1.7.
1.8.
1.9.
1.10.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



La prezenta cerere anexãm:
- copie de pe autorizaţia/autorizaţiile de mediu eliberata/eliberate de inspectoratul/inspectoratele pentru protecţia mediului pentru organizarea pe anul în curs a activitãţilor de recoltare/capturare şi/sau achiziţie/comercializare.
Pentru eliberarea acordului de mediu pentru export agentul economic va achitã tariful stabilit conform prevederilor legale.

Semnatura solicitantului,
...............................

Data ..............

-------------
*) Acordul de mediu pentru export se elibereazã numai pentru speciile de plante şi animale sãlbatice nonCITES. Pentru speciile cuprinse în cele 3 anexe la Convenţia CITES se solicita eliberarea Permisului CITES, conform prevederilor acesteia.
**) Se sterg de cãtre solicitant activitãţile care nu fac obiectul exportului.
***) Se completeazã tabelul cu denumirea populara şi ştiinţificã a speciilor ce urmeazã sa fie exportate.
****) Stare vie, proaspãta şi semiprelucrata.

ANEXA 6
-------
de procedura
------------


ROMÂNIA
MINISTERUL APELOR ŞI PROTECŢIEI MEDIULUI
DIRECŢIA GENERALĂ DE PROTECŢIA MEDIULUI

Direcţia protecţie şi conservare a biodiversitatii,
arii protejate şi monumente ale naturii


ACORD DE MEDIU PENTRU EXPORT PLANTE
ŞI/SAU ANIMALE SĂLBATICE
valabil pentru specii non - CITES*)

Nr. ........... Data ..............

Valabil de la ............................. pana la ..................
În baza <>Legii protecţiei mediului nr. 137/1995 şi a autorizaţiei/autorizaţiilor de mediu (nr./data/inspectoratul care le-a eliberat) ............................................ .................................................................................... .................................................................................... ...................................................................................,
se autorizeaza agentul economic .................................................... ................................................................... din România sa exporte în ....................................................................................... urmãtoarele resurse biologice sãlbatice non-CITES:


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Specia Cantitatea
de planta/animal Starea (kg sau nr. de exemplare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
4.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Prezentul acord a fost eliberat în doua exemplare, unul pentru exportator, celãlalt pentru emitent, ambele cu ştampila originala.

Director,
.......................................

-----------
*) Pentru speciile din flora şi fauna salbatica prevãzute în anexele Convenţiei CITES este valabil numai Permisul CITES.



ROMÂNIA
MINISTRY OF WATERS AND ENVIRONMENTAL PROTECTION
GENERAL DIRECTORATE OF ENVIRONMENTAL PROTECTION

Biodiversity Protection and Conservation, Protected Areas
and Natural Monuments Directorate


ENVIRONMENT PERMIT FOR EXPORT
OF WILD PLANTS AND/OR ANIMALS
valid for non - CITES species*)

No. ............. Date ..................

Valid from ...................... till ..........................
According to the environmental protection law no. 137/1995 and the environmental authorization(s) (no/date/issuing Environmental Inspectorat) ............................. .......................................................................................... ..........................................................................................
The company.......................................................................... ............................................................................. of România is authorized to export în ................................................................... ........................................................................................... the following non-CITES wild biological resources:



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Species Quantity
(flora/fauna) Condition (kg or pieces)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
4.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



This permit has been issued în two copies, one for the exporter, the other for the issuing authority, both of them with original stamp.

Director,
..............................

---------
*) For the species of wild flora and fauna which are listed în the three annexes of the CITES Convention, only the CITES Permit is valid.

În atenţia beneficiarului: dupã exportul ultimei transe de marfa din cantitatea aprobatã conform acordului de mediu, o copie a prezentului document va fi transmisã emitentului. Un nou acord de mediu nu va fi eliberat dacã nu se respecta solicitarea de mai sus.




LOC PENTRU ÎNSCRISURI OFICIALE ALE AUTORITĂŢII VAMALE
(verso)
┌──────────────┬──────────────┬─────────────────┬───────────────┬──────────────┐
│ │ │ Cantitãţi │ │ Semnatura │
│ Data │ Specia │ exportate │ Sold │ ofiţerului │
│ efectuãrii │ │ şi starea │ (kg) │ vamal şi │
│transportului │ │ (kg) │ │ ştampila │
├──────────────┼──────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├──────────────┼──────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├──────────────┼──────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├──────────────┼──────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├──────────────┼──────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├──────────────┼──────────────┼─────────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
└──────────────┴──────────────┴─────────────────┴───────────────┴──────────────┘



ANEXA 7
--------
la procedura
-------------

Înregistratã cu nr. ............
din ......................... la
MINISTERUL APELOR ŞI PROTECŢIEI MEDIULUI


CERERE
pentru obţinerea acordului de mediu pentru import de plante şi animale din flora şi fauna salbatica (sau a unor pãrţi din acestea), în stare vie*)

Agentul economic ..........., cu sediul în .........., înregistrat la Camera de Comerţ şi Industrie .......... cu nr. ......... din ........, cod fiscal nr. .........., având ca activitate precizatã în statutul de funcţionare ............................................ ............................................................................................ reprezentat prin ............., în calitate de .................,

solicit prin prezenta eliberarea acordului de mediu pentru importul de:**)
a) plante sãlbatice sau pãrţi ale acestora;
b) animale sãlbatice,
dupã cum urmeazã:


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Specia de plante/animale Ţara din care Cantitãţile
sãlbatice care se importa***) se face importul (kg sau nr. de exemplare)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
4.
5.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Ţara sau ţãrile din care se face importul .................................
Perioada în care se va face importul ......................................
Punctul vamal de trecere a frontierei pentru import .......................
Scopul importului .........................................................

Agentul economic declara ca în anul trecut (....) a importat urmãtoarele resurse biologice naturale:


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Specificare Plante sãlbatice Animale sãlbatice
(kg) (kg sau nr. de exemplare)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Import - total,
din care, pe specii:
1.1.
1.2.
1.3.
1.4.
1.5.
1.6.
1.7.
1.8.
1.9.
1.10.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


La prezenta cerere anexãm avizul Academiei Romane.

Semnatura solicitantului,
........................
Data ..............
----------------
*) Acordul de mediu pentru import se elibereazã numai pentru speciile de plante şi animale sãlbatice nonCITES. Pentru speciile listate în cele 3 anexe ale Convenţiei CITES se solicita erliberarea Permisului CITES, conform prevederilor acesteia.
**) Se sterg de cãtre solicitant activitãţile ce nu fac obiectul importului.
***) Se completeazã tabelul cu denumirea populara şi ştiinţificã a speciilor ce urmeazã sa fie importate.


ANEXA 8
--------
a procedura
------------


ROMÂNIA
MINISTERUL APELOR ŞI PROTECŢIEI MEDIULUI
DIRECŢIA GENERALĂ DE PROTECŢIA MEDIULUI

Direcţia protecţie şi conservare a biodiversitatii,
arii protejate şi monumente ale naturii

ACORD DE MEDIU PENTRU IMPORT PLANTE
ŞI/SAU ANIMALE SĂLBATICE

valabil pentru specii non - CITES*)

Nr. ......... Data .........

Valabil de la ............. pana la ..............
În baza <>Legii protecţiei mediului nr. 137/1995 şi cu avizul ştiinţific al Academiei Romane nr. ....... din ....................
Se autorizeaza agentul economic ...................................................... .......................................................................................... sa importe din .....................................................................**) ........................................................................................... urmãtoarele resurse biologice sãlbatice non-CITES:


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Specia Cantitatea
de planta/animal Starea (kg sau nr. de exemplare)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
4.
5.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Prezentul acord a fost eliberat în doua exemplare, unul pentru importator, celãlalt pentru emitent, ambele cu ştampila originala.



Director,
..............
----------------
*) Pentru speciile din flora şi fauna salbatica prevãzute în anexele Convenţiei CITES este valabil numai Permisul CITES.
**) Numele tarii din care se face importul.


ROMÂNIA

MINISTRY OF WATERS AND ENVIRONMENTAL PROTECTION
GENERAL DIRECTORATE OF ENVIRONMENTAL PROTECTION

Biodiversity Protection and Conservation, Protected Areas
and Natural Monuments Directorate

ENVIRONMENT PERMIT FOR IMPORT
OF THE WILD PLANTS AND/OR ANIMALS

valid for non-CITES species*)
No. ........... Date ...........

Valid from ................ till .............
According to the environmental protection law no. 137/1995 and the Scientific Notification of the Romanian Academy no. .............. of ....................
The following company ................................................................. ........................................................................................... is authorized to import from ...........................................................**) ............................................................................................ the following non-CITES wild biological resources:


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Species Quantity
(flora/fauna) Condition (kg or pieces)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
4.
5.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


This permit has been issued în two copies, one for the importer, the other for the issuing authority, both of them with original stamp.



Director,
.............
-------------
*) For the species of wild flora and fauna which are listed în the three annexes of the CITES Convention, only the CITES Permit is valid.
**) The name of the country from where the import is made.


ANEXA 9
--------
la procedura
------------

Înregistratã cu nr. ..............
din .......................... la
MINISTERUL APELOR ŞI PROTECŢIEI MEDIULUI


CERERE
pentru obţinerea Permisului CITES

........................................................................................
(numele şi adresa) ........................................................................................................................................................................................

solicit eliberarea Permisului CITES pentru exportul/reexportul/importul urmãtoarelor specii din flora şi fauna salbatica:


┌─────────────┬───────────────────────┬────────────┬────────────┬─────────────┐
│ Specia*) │ Starea │ Ţara de │ Ţara de │ │
│ │ speciei/produsului**) │ origine │ destinaţie │ Cantitatea │
├─────────────┼───────────────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ 1. │ │ │ │ │
│ 2. │ │ │ │ │
│ 3. │ │ │ │ │
│ 4. │ │ │ │ │
│ 5. │ │ │ │ │
└─────────────┴───────────────────────┴────────────┴────────────┴─────────────┘


Perioada pentru care se solicita eliberarea Permisului CITES ...............
Adresa importatorului ......................................................
Punctul/punctele vamal/vamale de trecere a frontierei ......................
Pentru eliberarea Permisului CITES voi achitã tariful stabilit conform prevederilor legale.

Semnatura solicitantului,
.........................

Data .............
---------------
*) Denumirea populara şi ştiinţificã.
**) Starea în care se afla specia: vie, proaspãta, pãrţi sau produse uşor identificabile ale acesteia.


Registration no ...........at
MINISTRY OF WATERS AND ENVIRONMENTAL PROTECTION


APPLICATION
for CITES Permit issuance

........................................................................................
(name and address) ........................................................................................................................................................................................

CITES Permit issuance is requested for the export/re-export/import of the following wild fauna and flora species:


┌─────────────┬───────────────────────┬────────────┬────────────┬─────────────┐
│ Species*) │ Species │ Country │ Country of │ │
│ │ condition**) │ of origin │destination │ Quantity │
├─────────────┼───────────────────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ 1. │ │ │ │ │
│ 2. │ │ │ │ │
│ 3. │ │ │ │ │
│ 4. │ │ │ │ │
│ 5. │ │ │ │ │
└─────────────┴───────────────────────┴────────────┴────────────┴─────────────┘


Time period for which the CITES Permit should be valid .....................
Customs Point/Points for crossing border ...................................
For CITES Permit issuance I shall pay the tax established according to legal provisions.


Signature
..............

Date ...........
----------------
*) English and Latin names.
**) Condition of the species: live, dead, parts and derivatives thereof.


ANEXA 10
--------
la procedura
------------

ANEXA 10 - la procedura - prezintã - Modelul permisului CITES care se afla publicat la pag. 28 din Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 416 din 26 iulie 2001.




ANEXA 11


la procedura
-------------

TARIFELE
care se încaseazã de inspectoratele pentru protecţia mediului şi
Administraţia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunãrii" pentru analiza
solicitãrilor şi a documentaţiilor care se prezintã şi pentru acoperirea
cheltuielilor legate de verificarea acestora, inclusiv pe teren,
în vederea emiterii autorizaţiilor de mediu


┌──────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ │ Tarifele, în lei, care se plãtesc│
│ Analiza solicitãrilor şi a ├──────────────────┬───────────────┤
│ documentaţiilor care privesc: │ de persoane │ de persoane │
│ │ fizice │ juridice │
├──────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│ 1. activitãţile de recoltare, achiziţie │ 250.000 │ 1.000.000 │
│ şi comercializare a plantelor din │ │ │
│ flora salbatica │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│ 2. activitãţile de capturare, achiziţie │ 350.000 │ 1.500.000 │
│ şi comercializare pe piata interna │ │ │
│ a animalelor din fauna salbatica │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│ 3. activitãţile de recoltare, capturare, │ 500.000 │ 2.500.000 │
│ achiziţie şi comercializare pe piata │ │ │
│ interna a plantelor şi animalelor │ │ │
│ din flora şi fauna salbatica │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│ 4. verificarea stocurilor şi încheierea │ - │ 1.500.000 │
│ documentelor referitoare la stocuri │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│ 5. activitãţile de vanatoare │ - │ 2.000.000*)│
└──────────────────────────────────────────┴──────────────────┴───────────────┘


-----------------
*) Se plãtesc numai de gestionãrii fondurilor de vanatoare.


ANEXA 12
--------
la procedura
-------------

TARIFELE
care se încaseazã de Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului pentru analiza solicitãrilor şi a documentaţiilor care se prezintã în vederea emiterii acordurilor de mediu pentru export şi a permiselor CITES şi pentru acoperirea cheltuielilor legate de îndeplinirea responsabilitãţilor stabilite prin prezentul ordin

SECŢIUNEA I
Tarifele care se încaseazã pentru analiza solicitãrilor şi a documentaţiilor care se prezintã în vederea emiterii acordurilor de mediu pentru export şi pentru acoperirea cheltuielilor legate de îndeplinirea responsabilitãţilor stabilite prin prezentul ordin, în special pentru finanţarea expertizelor tehnice de evaluare a stãrii resurselor biologice din flora şi fauna salbatica şi pentru stabilirea condiţiilor de recoltare/capturare a acestor resurse, pentru evitarea supraexploatarii şi provocarii unor dezechilibre ecologice:


┌──────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┐
│ Tipul resurselor care se exporta │ Tariful │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ a) ciuperci comestibile în stare proaspãta sau │ 300 lei/kg │
│ semiprelucrata │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ b) plante din flora salbatica, medicinale, alimentare, │ 150 lei/kg │
│ aromatice, tanante, colorante, sub forma intreaga sau │ │
│ pãrţi din acestea (rãdãcini, rizomi, bulbi, tulpini, │ │
│ ramuri, coji, flori, frunze, seminţe şi muguri) în │ │
│ stare vie, proaspãta sau semiprelucrata │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ c) seminţe de specii forestiere şi alte specii de flora │ 2.000 lei/kg │
│ salbatica (resurse genetice) │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ d) fructe din flora salbatica, în stare proaspãta sau │ 150 lei/kg)│
│ semiprelucrata │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ e) melci în stare vie │ 10.000 lei/kg │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ f) carne de melc decochiliata congelata │ 1.000 lei/kg │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ g) cochilii de melc │ 250 lei/kg │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ h) scoici, broaste şi raci, în stare vie │ 10.000 lei/kg │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ i) scoici, broaste şi raci, în stare semiprelucrata │ 2.500 lei/kg │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ j) alte organisme acvatice (viermi, crustacee şi altele) │ 5.000 lei/kg │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ k) iepuri şi alte mamifere sãlbatice mici în stare vie │100.000 lei/ │
│ (resursa genetica) │ exemplar │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ l) iepuri şi alte memifere sãlbatice mici sacrificate │ 1.000 lei/kg │
│ prin diverse metode, conform legii │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ m) mamifere sãlbatice mari vii (resursa genetica) │500.000 lei/ │
│ │ exemplar │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ n) mamifere sãlbatice mari, impuscate │ 1.000 lei/kg │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ o) pãsãri vii din fauna salbatica (resursa genetica) │ 25.000 lei/ │
│ │ exemplar │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ p) pãsãri din fauna salbatica, impuscate │ 2.000 lei/kg │
└──────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┘



SECŢIUNEA a II-a
Tarifele care se încaseazã pentru analiza solicitãrilor şi a documentaţiilor care se prezintã în vederea emiterii permiselor CITES şi pentru acoperirea cheltuielilor legate de îndeplinirea responsabilitãţilor stabilite prin prezentul ordin:


┌──────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┐
│ Tipul resurselor care se exporta │ Tariful │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ a) specii de mamifere sãlbatice (trofee de vanatoare) │ 1.500.000 lei/│
│ │ exemplar │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ b) specii de reptile │ 250.000 lei/│
│ │ exemplar │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ c) icre de sturioni │ 500.000 lei/kg│
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ d) carne şi alte produse de sturioni │ 50.000 lei/kg│
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ e) lipitori │ 10.000 lei/kg│
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ f) alte specii de animale sãlbatice │ 150.000 lei/ │
│ │ exemplar │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ g) specii de plante │ 150.000 lei/kg│
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ h) animale pentru grãdini zoologice şi de circ │ 50.000 lei/ │
│ │ exemplar │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ i) altele │ 500.000 lei/ │
│ │ permis │
└──────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┘




ANEXA 13


la procedura
------------

Societatea Comercialã .................................................
(asociaţie familialã, persoana fizica, autorizata)

FIŞA DE CAPTURA PENTRU STURIONI
nr. ...... din .........

Numele şi prenumele pescarului
(sau ale pescarilor) .......................
.......................
.......................
.......................

Numãrul permisului
(sau al permiselor)
de pescuit .......................
.......................
.......................
Punctul de colectare: .......................
Denumirea zonei de pescuit: .......................
Denumirea uneltei de pescuit: .......................
Data capturãrii: .......................

Caracteristicile capturilor



┌────────────────────┬──────────────┬──────────────┬──────────────┬────────────┐
│ Specia │Exemplarul 1 │Exemplarul 2 │Exemplarul 3 │Exemplarul 4│
├────────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ Sexul │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ Lungimea │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ Greutate totalã, │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ din care, │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ dupã eviscerare │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ Greutatea icrelor │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────┼────────────┤
│ Greutatea laptilor │ │ │ │ │
└────────────────────┴──────────────┴──────────────┴──────────────┴────────────┘

Semnatura pescarului ...............................

Viza punctului de colectare care a înregistrat captura ..................

VIZE PERIODICE:

Inspectorul piscicol sau agentul ecolog ...........................

Data verificãrii: .................................................


NOTA:
Fişa de captura se depune la administratorii de resurse piscicole în conformitate cu <>Legea nr. 192/2001 , în termen de 5 zile de la data capturãrii. Nerespectarea termenului duce la retragerea permisului de pescuit şi aplicarea penalitatilor legale în vigoare.

ANEXA 14
--------
la procedura
------------

DECLARAŢIE

Subsemnatul ............., domiciliat în ..............., posesor al buletinului/cãrţii de identitate seria ...... nr. ........, în calitate de reprezentant al persoanei juridice autorizate, denumita ...................., cu sediul în ............., str. .......... nr. ...., judeţul (sectorul) .............., înscrisã la Camera de Comerţ şi Industrie cu certificatul de înmatriculare nr. ......... din ........,
declar pe propria rãspundere urmãtoarele:
● activitatea pentru care solicit Permis CITES pentru export sturioni şi produse din sturioni este cuprinsã în obiectul de activitate înscris la camera de comerţ şi industrie;
● documentele depuse pentru obţinerea Permisului CITES pentru export sturioni şi produse din sturioni sunt conforme cu realitatea şi sunt în evidentele contabile ale societãţii comerciale pe care o reprezint şi atesta provenienta legalã a produselor obţinute;
● veniturile obţinute sunt declarate conform normelor legale, pentru a se aplica, dupã caz, impozitul pe venitul global;
● cunosc prevederile legale privind legislaţia de protecţie a mediului;
● mentionez ca societatea comercialã pe care o reprezint nu a fost sancţionatã în ultimul an pentru încãlcarea legilor în vigoare referitoare la pescuitul şi protecţia sturionilor.

Drept care semnez prezenta declaraţie.

Data ..............

Semnatura,
...............
--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016