Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PRECIZARI din 19 februarie 2008  privind incheierea exercitiului financiar 2007 pentru societatile din domeniul asigurarilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PRECIZARI din 19 februarie 2008 privind incheierea exercitiului financiar 2007 pentru societatile din domeniul asigurarilor

EMITENT: COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 141 din 25 februarie 2008

1. Societãţile comerciale de asigurare, de asigurarereasigurare şi de reasigurare, denumite în continuare asigurãtori, precum şi brokerii de asigurare, de asigurarereasigurare şi de reasigurare, denumiţi în continuare brokeri de asigurare, au obligaţia sã întocmeascã şi sã depunã situaţii financiare anuale la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor şi la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor.
Situaţiile financiare anuale vor fi întocmite în conformitate cu prevederile Reglementãrilor contabile conforme cu directivele europene specifice domeniului asigurãrilor, aprobate prin <>Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 3.129/2005 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.187 şi 1.187 bis din 29 decembrie 2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
2. Asigurãtorii vor întocmi şi depune situaţii financiare anuale individuale, având în vedere urmãtoarele formate:
a) Bilanţ (cod 01);
b) Contul de profit şi pierdere, compus din:
- Contul tehnic al asigurãrii generale (cod 02);
- Contul tehnic al asigurãrii de viaţã (cod 03);
- Contul netehnic (cod 04);
c) Situaţia modificãrilor capitalului propriu, conform formatului de la cap. V secţiunea 4 din reglementãrile contabile menţionate la pct. 1;
d) Situaţia fluxurilor de trezorerie, conform formatului de la cap. V secţiunea 3 din reglementãrile contabile menţionate la pct. 1;
e) Note explicative la situaţiile financiare anuale, conform prevederilor cap. II secţiunea 8 pct. 269-307 din reglementãrile contabile menţionate la pct. 1.
Situaţiile financiare anuale vor fi însoţite şi de formularele:
f) Date informative (cod 05);
g) Situaţia activelor imobilizate (cod 06).
Asigurãtorii care administreazã fonduri de pensii facultative vor întocmi şi prezenta şi situaţiile prevãzute în anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezentele precizãri, aşa cum sunt prevãzute şi la cap. V pct. 2 "Situaţii prezentate de asigurãtorii care administreazã fonduri de pensii facultative" din reglementãrile aprobate prin <>Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 3.129/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, astfel:
A. Situaţia activelor, pasivelor şi capitalurilor proprii;
B. Situaţia veniturilor şi cheltuielilor.
3. Brokerii de asigurare vor întocmi şi depune situaţii financiare individuale care cuprind urmãtoarele formulare:
a) Bilanţ (cod 01);
b) Contul de profit şi pierdere (cod 02);
c) Situaţia modificãrilor capitalului propriu, conform formatului de la cap. VI secţiunea 4 din reglementãrile contabile menţionate la pct. 1;
d) Situaţia fluxurilor de trezorerie, conform formatului de la cap. VI secţiunea 3 din reglementãrile contabile menţionate la pct. 1;
e) Note explicative la situaţiile financiare anuale, conform prevederilor cap. II secţiunea 8 pct. 269-307 din reglementãrile contabile menţionate la pct. 1.
De asemenea, brokerii de asigurare vor întocmi şi urmãtoarele situaţii:
f) Date informative (cod 03);
g) Situaţia activelor imobilizate (cod 04).
4. Notele explicative cuprinse în secţiunea 8 din reglementãrile contabile menţionate la pct. 1 nu sunt limitative, acestea urmând sã conţinã informaţiile cerute de aceastã secţiune.
5. În "Situaţia activelor imobilizate" (cod 06, respectiv cod 04), informaţiile sunt înscrise la costul istoric sau la valoarea reevaluatã a imobilizãrilor, dupã caz. De asemenea, în cadrul aceleiaşi situaţii, la "Situaţia provizioanelor pentru depreciere" se vor înscrie informaţiile din contabilitate reprezentând ajustãrile pentru depreciere sau pierdere de valoare aferente imobilizãrilor.
6. Situaţiile financiare anuale sunt semnate de persoanele în drept prevãzute la <>art. 10 din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cuprinzând şi numele în clar al acestora.
Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit situaţiile financiare se completeazã astfel:
- directorul economic, contabilul-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii;
- persoane fizice sau juridice cu care s-au încheiat contracte de prestãri servicii, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, potrivit legii.
7. Forma de proprietate se va înscrie conform nomenclatorului prevãzut în anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezentele precizãri.
Asigurãtorii şi brokerii de asigurare vor completa codul privind activitatea desfãşuratã, potrivit Clasificãrii activitãţilor din economia naţionalã - CAEN, aplicabilã pânã la 31 decembrie 2007.
8. Potrivit <>art. 30 din Legea nr. 82/1991 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, situaţiile financiare anuale vor fi însoţite de o declaraţie scrisã a persoanelor prevãzute la art. 10 alin. (1) din aceeaşi lege, prin care îşi asumã rãspunderea pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale şi confirmã cã:
a) politicile contabile utilizate la întocmirea situaţiilor financiare anuale sunt în conformitate cu reglementãrile contabile aplicabile;
b) situaţiile financiare anuale oferã o imagine fidelã a poziţiei financiare, performanţei financiare şi a celorlalte informaţii referitoare la activitatea desfãşuratã;
c) persoana juridicã îşi desfãşoarã activitatea în condiţii de continuitate.
De asemenea, potrivit <>art. 29 din Legea nr. 82/1991 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, situaţiile financiare anuale vor fi însoţite şi de propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile.
9. Situaţiile financiare anuale la 31 decembrie 2007 se întocmesc în lei. Aceastã unitate de mãsurã se va trece pe fiecare formular în parte.
10. Potrivit prevederilor <>art. 33 alin. (1) din Legea nr. 82/1991 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi, respectiv, ale cap. II secţiunea 10 din reglementãrile aprobate prin <>Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 3.129/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, situaţiile financiare anuale ale asigurãtorilor vor fi auditate de auditori financiari, persoane fizice sau juridice autorizate, potrivit legii.
11. Verificarea situaţiilor financiare ale brokerilor de asigurare care nu îndeplinesc criteriile de mãrime prevãzute de art. 4 din <>Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 3.129/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se va efectua astfel:
- de cãtre cenzori, pentru brokerii de asigurare care au în actul constitutiv obligaţia numirii comisiei de cenzori;
- de cãtre un expert contabil, pentru brokerii de asigurare la care nu se aplicã prevederile mai sus menţionate, conform prevederilor <>art. 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 65/1994 privind organizarea activitãţii de expertizã contabilã şi a contabililor autorizaţi, republicatã.
Pentru întocmirea situaţiilor financiare ale anului 2007, încadrarea în criteriile de mãrime prevãzute la art. 4 alin. (1) din <>Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 3.129/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se efectueazã la sfârşitul exerciţiului financiar, pe baza indicatorilor determinaţi din situaţiile financiare ale anului 2006 şi a indicatorilor determinaţi pe baza datelor din contabilitate şi a balanţei de verificare încheiate la 31 decembrie 2007.
12. Situaţiile financiare anuale se depun astfel:
- un exemplar la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor;
- al doilea exemplar, vizat prin aplicarea ştampilei Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor.
12.1. Asigurãtorii şi brokerii de asigurare vor depune situaţiile financiare anuale la registratura Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor şi a unitãţilor teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declaratã, potrivit prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 627/1995 privind îmbunãtãţirea disciplinei depunerii bilanţurilor contabile şi a altor documente cu caracter financiar-contabil şi fiscal, de cãtre agenţii economici şi alţi contribuabili. De asemenea, la depunerea situaţiilor financiare se vor avea în vedere şi prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.085/2003 pentru aplicarea unor prevederi ale <>Legii nr. 161/2003 privind unele mãsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnitãţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, referitoare la implementarea Sistemului Electronic Naţional, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
12.2. Asigurãtorii şi brokerii de asigurare vor depune în termen de 120 de zile calendaristice de la încheierea exerciţiului financiar, la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor, situaţiile financiare anuale listate, semnate şi ştampilate, împreunã cu o copie de pe codul unic de înregistrare/codul de înregistrare fiscalã, raportul administratorului, declaraţia scrisã a persoanelor rãspunzãtoare pentru organizarea şi conducerea contabilitãţii, raportul auditorului financiar (pentru situaţiile financiare pentru care auditarea este obligatorie) ori raportul cenzorilor sau al expertului contabil, dupã caz, o copie de pe procesul-verbal al adunãrii generale a acţionarilor sau asociaţilor, precum şi o copie a balanţei de verificare a conturilor sintetice şi analitice. Asigurãtorii care practicã cele douã categorii de asigurãri (asigurãri de viaţã şi asigurãri generale) vor depune la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor atât balanţele analitice şi sintetice aferente fiecãrei categorii de asigurãri, cât şi cele centralizate.
Asigurãtorii care administreazã fonduri de pensii facultative vor depune şi balanţele analitice specifice activitãţii de administrare de fonduri de pensii facultative.
Situaţiile financiare anuale vor fi transmise Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor şi în format electronic, astfel:
- on-line, utilizând aplicaţia CSA-EWS, pentru asigurãtorii şi brokerii de asigurare înregistraţi ca utilizatori;
- pe suport CD, pentru brokerii de asigurare care nu sunt înregistraţi ca utilizatori ai aplicaţiei mai sus menţionate.
Pentru transmiterea în format electronic a situaţiilor financiare anuale, brokerii de asigurare neînregistraţi ca utilizatori ai aplicaţiei CSA-EWS vor utiliza machetele existente pe site-ul Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor www.csa-isc.ro.
Pentru asigurarea informaţiilor destinate sistemului instituţional al statului, un exemplar al situaţiilor financiare anuale se depune la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor în termen de 150 de zile calendaristice de la încheierea exerciţiului financiar (www.mfinante.ro).
12.3. Asigurãtorii şi brokerii de asigurare care nu au desfãşurat activitate de la data înfiinţãrii pânã la sfârşitul exerciţiului financiar nu întocmesc situaţii financiare anuale, urmând sã depunã în termen de 60 de zile de la încheierea exerciţiului financiar o declaraţie pe propria rãspundere la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor şi la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor, care sã cuprindã toate datele de identificare a societãţii:
- denumirea completã (conform certificatului de înmatriculare);
- adresa şi numãrul de telefon;
- numãrul de înregistrare la registrul comerţului;
- codul unic de înregistrare/codul de înregistrare fiscalã;
- capitalul social.
O declaraţie similarã vor depune şi persoanele juridice care se aflã în curs de lichidare, potrivit legii.
13. Brokerii de asigurare şi/sau de reasigurare care intermediazã, în conformitate cu legislaţia specificã în vigoare, şi produse ale fondurilor de pensii facultative vor prezenta în notele explicative o situaţie a comisioanelor obţinute din aceastã activitate.
14. Nedepunerea situaţiilor financiare anuale sau, dupã caz, a declaraţiilor la termenul prevãzut în prezentele precizãri, prezentarea unor situaţii financiare anuale care conţin date eronate, necorelate sau nerespectarea unitãţii de mãsurã înscrise la fiecare formular/rând se sancţioneazã conform prevederilor <>Legii nr. 32/2000 privind societãţile de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale <>Legii nr. 82/1991 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
15. Întocmirea situaţiilor financiare consolidate
15.1. Entitãţile care îndeplinesc condiţiile specificate în reglementãrile aprobate prin <>Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 3.129/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, au obligaţia de a întocmi şi situaţii financiare anuale consolidate, şi raport consolidat.
15.2. Situaţiile financiare anuale consolidate, aprobate în mod corespunzãtor, şi raportul consolidat al administratorilor împreunã cu opinia exprimatã de persoana responsabilã cu auditarea situaţiilor financiare anuale consolidate se publicã conform legislaţiei în materie şi se depun la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor pânã la data de 30 septembrie 2008.
15.3. Nedepunerea situaţiilor financiare consolidate se sancţioneazã conform prevederilor <>Legii nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

ANEXA 1
-------
la precizãri
------------

NOMENCLATOR -
forme de proprietate


┌───┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Cod│ Denumire │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 20│PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat şi privat) │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat sub 50%) │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 21│Societãţi comerciale cu capital de stat autohton şi de stat strãin │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 22│Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton şi strãin │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 23│Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 24│Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat strãin │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat 50% şi peste 50%) │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 25│Societãţi comerciale cu capital de stat autohton şi de stat strãin │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 26│Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton şi strãin │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 27│Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 28│Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat strãin │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 30│PROPRIETATE INDIVIDUALĂ - PRIVATĂ (cu capital: privat autohton, privat │
│ │autohton şi strãin, privat strãin) │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 34│Societãţi comerciale pe acţiuni │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 35│Societãţi comerciale cu rãspundere limitatã │
└───┴──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 2
-------
la precizãri
------------

SITUAŢII
prezentate de asigurãtorii care administreazã
fonduri de pensii facultative


SITUAŢIA ACTIVELOR, PASIVELOR ŞI CAPITALURILOR PROPRII
la data de 31 decembrie 2007


A -lei-
┌─────────────────────────────────────────────────────┬───┬─────────┬──────────┐
│ Denumire indicator │Nr.│ Sold la │ Sold la │
│ │rd.│1.01.2007│31.12.2007│
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│A. ACTIVE IMOBILIZATE │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│I. IMOBILIZĂRI NECORPORALE*) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│1. Cheltuieli de constituire │ 01│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│2. Cheltuieli de dezvoltare │ 02│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│3. Concesiuni, brevete, licenţe, mãrci comerciale, │ │ │ │
│drepturi şi valori similare şi alte imobilizãri │ │ │ │
│necorporale la valoarea rãmasã │ 03│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│4. Fondul comercial │ 04│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│5. Avansuri şi imobilizãri necorporale în curs de │ │ │ │
│execuţie │ 05│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│TOTAL IMOBILIZĂRI NECORPORALE (rd.01 la 05) │ 06│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│II. IMOBILIZĂRI CORPORALE │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│1. Terenuri şi construcţii**) │ 07│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│2. Instalaţii tehnice şi maşini │ 08│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│3. Alte instalaţii, utilaje şi mobilier │ 09│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│4. Avansuri şi imobilizãri corporale în curs de │ │ │ │
│execuţie │ 10│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│TOTAL IMOBILIZĂRI CORPORALE (rd. 07 la 10) │ 11│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│III. IMOBILIZĂRI FINANCIARE │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│1. Acţiuni deţinute la entitãţi afiliate │ 12│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│2. Împrumuturi acordate entitãţilor afiliate │ 13│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│3. Interese de participare │ 14│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│4. Împrumuturi acordate entitãţilor de care entitatea│ │ │ │
│este legatã prin interese de participare │ 15│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│5. Plasamente de natura terenurilor şi │ │ │ │
│construcţiilor***) │ 16│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│6. Investiţii deţinute ca imobilizãri │ 17│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│7. Alte împrumuturi │ 18│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│TOTAL IMOBILIZĂRI FINANCIARE (rd.12 la 18) │ 19│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│TOTAL ACTIVE IMOBILIZATE (rd. 06+11+19) │ 20│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│B. ACTIVE CIRCULANTE │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│I. STOCURI │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│1. Materiale consumabile şi alte stocuri │ 21│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│2. Avansuri pentru cumpãrãri de stocuri │ 22│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│TOTAL STOCURI (rd.21+22) │ 23│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│II. CREANŢE │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│1. Creanţe comerciale │ 24│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│2. Sume de încasat de la entitãţile afiliate │ 25│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│3. Sume de încasat din interese de participare │ 26│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│4. Alte creanţe │ 27│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│5. Creanţe privind capitalul subscris şi nevãrsat │ 28│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│TOTAL CREANŢE (rd.24 la 28) │ 29│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│III. INVESTIŢII FINANCIARE PE TERMEN SCURT │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│1. Acţiuni deţinute la entitãţile afiliate │ 30│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│2. Alte investiţii financiare pe termen scurt │ 31│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│TOTAL INVESTIŢII FINANCIARE PE TERMEN SCURT │ │ │ │
│(rd.30+31) │ 32│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│IV. CASA ŞI CONTURI LA BĂNCI │ 33│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│TOTAL ACTIVE CIRCULANTE (rd. 23+29+32+33) │ 34│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│C. CHELTUIELI ÎN AVANS │ 35│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│D. DATORII CE TREBUIE PLĂTITE PÂNĂ ÎNTR-UN AN │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│1. Împrumuturi din emisiuni de obligaţiuni │ 36│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│2. Sume datorate instituţiilor de credit │ 37│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│3. Avansuri încasate în contul clienţilor │ 38│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│4. Datorii comerciale │ 39│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│5. Efecte de comerţ de plãtit │ 40│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│6. Sume datorate entitãţilor afiliate │ 41│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│7. Sume datorate privind interesele de participare │ 42│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│8. Alte datorii, inclusiv datorii fiscale şi alte │ │ │ │
│datorii pentru asigurãrile sociale │ 43│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│TOTAL DATORII CE TREBUIE PLĂTITE PÂNĂ ÎNTR-UN AN │ │ │ │
│(rd. 36 la 43) │ 44│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│E. ACTIVE CIRCULANTE NETE, RESPECTIV DATORII CURENTE │ │ │ │
│NETE(rd. 34 + 35-44-61) │ 45│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│F. TOTAL ACTIVE MINUS DATORII CURENTE │ │ │ │
│(rd. 20 + 45-60) │ 46│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│G. DATORII CE TREBUIE PLĂTITE ÎNTR-O PERIOADĂ MAI │ │ │ │
│MARE DE UN AN │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│1. Împrumuturi din emisiuni de obligaţiuni │ 47│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│2. Sume datorate instituţiilor de credit │ 48│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│3. Avansuri încasate în contul clienţilor │ 49│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│4. Datorii comerciale │ 50│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│5. Efecte de comerţ de plãtit │ 51│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│6. Sume datorate entitãţilor afiliate │ 52│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│7. Sume datorate privind interesele de participare │ 53│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│8. Alte datorii, inclusiv datorii fiscale şi datorii │ │ │ │
│pentru asigurãrile sociale │ 54│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│TOTAL DATORII CE TREBUIE PLĂTITE ÎNTR-O PERIOADĂ MAI │ │ │ │
│MARE DE UN AN (rd. 47 la 54) │ 55│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│H. PROVIZIOANE │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│1. Provizioane pentru pensii şi alte obligaţii │ │ │ │
│similare │ 56│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│2. Provizioane pentru impozite │ 57│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│3. Alte provizioane │ 58│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│TOTAL PROVIZIOANE (rd. 56 la 58) │ 59│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│I. VENITURI ÎN AVANS │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│1. Subvenţii pentru investiţii │ 60│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│2. Venituri înregistrate în avans │ 61│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│TOTAL VENITURI ÎN AVANS (rd. 60+61) │ 62│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│J. CAPITAL ŞI REZERVE │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│I. CAPITAL, din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│- Capital subscris vãrsat │ 63│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│- Capital subscris nevãrsat │ 64│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│TOTAL CAPITAL (rd. 63+64) │ 65│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│II. PRIME DE CAPITAL │ 66│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│III. REZERVE DIN REEVALUARE │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│Sold C │ 67│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│IV. REZERVE │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│1. Rezerve legale │ 68│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│2. Rezerve statutare sau contractuale │ 69│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│3. Rezerve reprezentând surplus realizat din rezerve │ │ │ │
│de reevaluare │ 70│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│4. Alte rezerve │ 71│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│5. Acţiuni proprii │ 72│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│TOTAL REZERVE (rd. 68 la 71-72) │ 73│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│V. PROFITUL SAU PIERDEREA REPORTATĂ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│Sold C │ 74│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│Sold D │ 75│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│VI. PROFITUL SAU PIERDEREA EXERCIŢIULUI FINANCIAR │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│Sold C │ 76│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│Sold D │ 77│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│TOTAL CAPITALURI PROPRII │ │ │ │
│(rd. 65+66+67+73+74-75+76-77) │ 78│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┴───┴─────────┴──────────┤
│ ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT*1), │
│ Numele şi prenumele ......... Numele şi prenumele .............. │
│ Semnãtura ................... Calitatea*2) ..................... │
│ Semnãtura ........................ │
│ │
│ Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul │
│ profesional ...................... │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


--------
*) Imobilizãrile corporale şi necorporale se înregistreazã la valorile nete.
**) Nu se completeazã de cãtre asigurãtorii care administreazã fonduri de pensii facultative.
***) Se completeazã de cãtre asigurãtorii care administreazã fonduri de pensii facultative.

SITUAŢIA VENITURILOR ŞI CHELTUIELILOR
la data de 31 decembrie 2007


B -lei-
┌─────────────────────────────────────────────────────┬───┬────────────────────┐
│ Denumire indicator │Nr.│ Realizãri aferente │
│ │rd.│ perioadei de │
│ │ │ raportare │
│ │ ├─────────┬──────────┤
│ │ │preceden-│ curentã │
│ │ │tã │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│VENITURI DIN EXPLOATARE │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│1. Venituri din exploatare aferente activitãţii de │ │ │ │
│administrare a fondurilor de pensii │ 01│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│2. Alte venituri din exploatare │ 02│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│VENITURI DIN EXPLOATARE - TOTAL (rd. 01+02) │ 03│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│CHELTUIELI DIN EXPLOATARE │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│I. CHELTUIELI MATERIALE │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│3. Cheltuieli cu materialele şi alte cheltuieli │ │ │ │
│externe (rd. 05 la 07) │ 04│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│a) Cheltuieli cu materialele consumabile │ 05│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│b) Alte cheltuieli cu materialele │ 06│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│c) Alte cheltuieli externe (cu energia şi apa) │ 07│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│4. Cheltuieli cu personalul (rd. 09+10) │ 08│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│a) Salarii │ 09│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│b) Cheltuieli cu asigurãrile şi protecţia socialã │ 10│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│5. Ajustãri │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│a) Ajustãri de valoare privind imobilizãrile │ │ │ │
│corporale şi necorporale (rd. 12-13) │ 11│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│a.1) Cheltuieli │ 12│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│a.2) Venituri │ 13│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│b) Ajustãri de valoare privind activele circulante │ │ │ │
│(rd. 15-16) │ 14│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│b.1) Cheltuieli │ 15│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│b.2) Venituri │ 16│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│6. Alte cheltuieli de exploatare (rd. 18 la 20) │ 17│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│a) Cheltuieli privind prestaţiile externe │ 18│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│b) Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi vãrsãminte │ │ │ │
│asimilate │ 19│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│c) Cheltuieli cu despãgubiri, donaţii şi activele │ │ │ │
│cedate │ 20│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│7. Ajustãri privind provizioanele (rd. 22-23) │ 21│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│a) Cheltuieli │ 22│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│b) Venituri │ 23│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│CHELTUIELI DE EXPLOATARE - TOTAL │ │ │ │
│(rd. 04+08+11+14+17+21) │ 24│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│PROFITUL SAU PIERDEREA DIN ACTIVITATEA DE EXPLOATARE │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│Profit (rd. 03-24) │ 25│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│Pierdere (rd. 24-03) │ 26│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│VENITURI FINANCIARE │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│8.Venituri din interese de participare │ 27│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│- din care, veniturile obţinute de la entitãţile │ │ │ │
│afiliate │ 28│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│9. Venituri din alte investiţii (plasamente) şi │ │ │ │
│împrumuturi care fac parte din activele imobilizate │ 29│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│- din care, veniturile obţinute de la entitãţile │ │ │ │
│afiliate │ 30│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│10. Venituri din dobânzi şi alte venituri similare │ 31│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│- din care, veniturile obţinute de la entitãţile │ │ │ │
│afiliate │ 32│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│11. Alte venituri financiare │ 33│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│VENITURI FINANCIARE - TOTAL (rd. 27+29+31+33) │ 34│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│CHELTUIELI FINANCIARE │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│12. Ajustarea valorii imobilizãrilor financiare şi a │ │ │ │
│investiţiilor financiare (plasamentelor) deţinute ca │ │ │ │
│active circulante (rd. 36-37) │ 35│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│Cheltuieli │ 36│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│Venituri │ 37│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│13. a) Cheltuieli privind dobânzile şi alte │ │ │ │
│cheltuieli similare │ 38│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│- din care, cheltuieli în relaţia cu entitãţile │ │ │ │
│afiliate │ 39│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│14. Alte cheltuieli financiare │ 40│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│CHELTUIELI FINANCIARE - TOTAL (rd. 35+38+40) │ 41│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│PROFITUL SAU PIERDEREA FINANCIARĂ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│Profit (rd. 34-41) │ 42│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│Pierdere (rd. 41-34) │ 43│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│PROFITUL SAU PIERDEREA DIN ACTIVITATEA CURENTĂ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│Profit (rd. 03+34-24-41) │ 44│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│Pierdere (rd. 24+41-03-34) │ 45│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│15. VENITURI EXTRAORDINARE │ 46│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│16. CHELTUIELI EXTRAORDINARE │ 47│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│17. PROFITUL SAU PIERDEREA DIN ACTIVITATEA │ │ │ │
│EXTRAORDINARĂ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│Profit (rd. 46-47) │ 48│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│Pierdere (rd. 47-46) │ 49│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│VENITURI TOTALE (rd. 03+34+46) │ 50│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│CHELTUIELI TOTALE (rd. 24+41+47) │ 51│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│PROFITUL SAU PIERDEREA BRUT(Ă) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│Profit (rd. 50-51) │ 52│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼──────────┤
│Pierdere (rd. 51-50) │ 53│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┴───┴─────────┴──────────┤
│ ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT*1), │
│ Numele şi prenumele .......... Numele şi prenumele ............... │
│ Semnãtura .................... Calitatea*2) ...................... │
│ Semnãtura ......................... │
│ │
│ Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul │
│ profesional ....................... │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


--------------
*1) Situaţiile financiare anuale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.
*2) Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit situaţiile financiare se completeazã astfel:
- director economic, contabil-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii; sau
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, potrivit legii.

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016