Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA nr. 60 din 22 august 2002  pentru ratificarea Memorandumului de intelegere dintre Romania si Comunitatea Europeana privind participarea Romaniei la Programul comunitar pentru intreprinderi si spirit antreprenorial, in particular pentru intreprinderi mici si mijlocii, semnat la Bucuresti la 31 mai 2002 si la Bruxelles la 28 iunie 2002    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA nr. 60 din 22 august 2002 pentru ratificarea Memorandumului de intelegere dintre Romania si Comunitatea Europeana privind participarea Romaniei la Programul comunitar pentru intreprinderi si spirit antreprenorial, in particular pentru intreprinderi mici si mijlocii, semnat la Bucuresti la 31 mai 2002 si la Bruxelles la 28 iunie 2002

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 645 din 30 august 2002
ORDONANTA nr. 60 din 22 august 2002
pentru ratificarea Memorandumului de înţelegere dintre România şi Comunitatea Europeanã privind participarea României la Programul comunitar pentru întreprinderi şi spirit antreprenorial, în particular pentru întreprinderi mici şi mijlocii, semnat la Bucureşti la 31 mai 2002 şi la Bruxelles la 28 iunie 2002
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 645 din 30 august 2002


În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale <>art. 1 pct. I.8 din Legea nr. 411/2002 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

Guvernul României adopta prezenta ordonanta.

ART. 1
Se ratifica Memorandumul de înţelegere dintre România şi Comunitatea Europeanã privind participarea României la Programul comunitar pentru întreprinderi şi spirit antreprenorial, în particular pentru întreprinderi mici şi mijlocii, semnat la Bucureşti la 31 mai 2002 şi la Bruxelles la 28 iunie 2002.
ART. 2
Contribuţia României la Programul comunitar pentru întreprinderi şi spirit antreprenorial, în particular pentru întreprinderi mici şi mijlocii, se asigura de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperatie.


PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:


────────────────
Ministrul
pentru întreprinderile mici şi mijlocii
şi cooperatie,
Silvia Ciornei

Ministrul integrãrii europene,
Hildegard Carola Puwak

p. Ministrul afacerilor externe,
Cristian Diaconescu,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Bucureşti, 22 august 2002.
Nr. 60.

MEMORANDUM DE ÎNŢELEGERE
între România şi Comunitatea Europeanã privind participarea României la Programul comunitar pentru întreprinderi şi spirit antreprenorial, în particular pentru întreprinderi mici şi mijlocii

Comisia Comunitãţilor Europene, denumita în cele ce urmeazã Comisia, în numele Comunitãţii Europene, pe de o parte, şi Guvernul României, denumit în cele ce urmeazã România, pe de alta parte,
întrucât:
1. Decizia Consiliului de Asociere Uniunea Europeanã - România nr. 1/2002 din 19 februarie 2002 stabileşte principiile generale privind participarea României la programele comunitare, prin care se permite Comisiei şi autoritãţilor competente din România sa determine termenii şi condiţiile specifice, inclusiv contribuţia financiarã aferentã participãrii la fiecare program;
2. Programul multianual pentru întreprinderi şi spirit antreprenorial, în particular pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) (2001-2005), a fost adoptat prin Decizia Consiliului 2000/819/CE din 20 decembrie 2000,

DECID:

ART. 1
Programul
România va participa la Programul multianual pentru întreprinderi şi spirit antreprenorial, în particular pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) (2001-2005), denumit în continuare Program, în concordanta cu condiţiile stipulate în Decizia Consiliului de Asociere Uniunea Europeanã România nr. 1/2002 din 19 februarie 2002, care stabileşte principiile generale pentru participarea României la programele comunitare, precum şi termenii şi condiţiile la care se face referire la art. 2.
ART. 2
Termenii şi condiţiile de participare a României la Program
1. România va participa la activitãţile Programului în conformitate cu obiectivele, criteriile, procedurile şi termenele stabilite în Decizia Consiliului 2000/819/CE din 20 decembrie 2000.
2. Termenii şi condiţiile aplicabile depunerii, evaluãrii şi selectãrii solicitãrilor de cãtre instituţiile, organizaţiile şi persoanele fizice eligibile din România vor fi aceleaşi cu cele aplicabile instituţiilor, organizaţiilor şi persoanelor fizice eligibile din statele membre ale Uniunii Europene.
3. În vederea participãrii la Program România va plati în fiecare an o contribuţie bugetarã la bugetul general al Uniunii Europene.
4. Contribuţia financiarã a României pentru participarea la Program şi implementarea acestuia se va adauga la suma prevãzutã în fiecare an în bugetul general al Uniunii Europene pentru îndeplinirea angajamentelor legate de obligaţiile financiare rezultate din aplicarea mãsurilor necesare pentru executarea, managementul şi funcţionarea Programului.
5. Una dintre limbile oficiale ale Comunitãţii va fi folositã în procedurile referitoare la cererile, contractele şi rapoartele Programului, precum şi în alte situaţii de ordin administrativ.
ART. 3
Contribuţia financiarã
Regulile care guverneazã contribuţia financiarã sunt prevãzute în anexa.
O parte a contribuţiei financiare poate fi finanţatã prin instrumentul de sprijin extern al Comunitãţii, dacã România solicita acest lucru.
ART. 4
Raportare şi evaluare
Fãrã a se incalca responsabilitãţile Comisiei şi ale Curţii Auditorilor ale Comunitãţilor Europene referitoare la monitorizarea şi evaluarea Programului, participarea României la Program va fi monitorizata permanent pe baza de parteneriat între Comisie şi România. România va prezenta Comisiei rapoarte relevante şi va participa la alte activitãţi specifice organizate de Comunitate în contextul Programului.
ART. 5
Dispoziţii finale
Prezentul memorandum de înţelegere se va aplica pe toatã durata Programului. Totuşi, în cazul în care Comunitatea Europeanã hotãrãşte prelungirea duratei Programului fãrã modificãri substanţiale în cadrul acestuia, prevederile prezentului memorandum se vor extinde în mod corespunzãtor dacã nici una dintre pãrţi nu îl denunta.
Anexa face parte integrantã din prezentul memorandum de înţelegere.
Prezentul memorandum de înţelegere poate fi modificat numai în scris prin consimţãmântul pãrţilor.
Prezentul memorandum de înţelegere va intra în vigoare la data semnãrii de cãtre ambele pãrţi.

Semnat la Bucureşti la 31 mai 2002.
Pentru Guvernul României,
Silvia Ciornei,
ministrul pentru întreprinderile
mici şi mijlocii şi cooperatie


Semnat la Bruxelles la 28 iunie 2002.
Pentru Comisie, în numele Comunitãţii Europene,
Erkki Liikanen,
membru al Comisiei pentru Întreprinderi
şi Societate Informationala

ANEXA 1

REGULILE
aplicabile contribuţiei financiare a României la Programul
multianual pentru întreprinderi şi spirit antreprenorial,
în particular pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM)
(2001-2005)

1. Contribuţia financiarã a României la bugetul general al Uniunii Europene pentru participarea la Program va fi urmãtoarea:
- 585.000 euro pentru anul 2002;
- 613.300 euro pentru anul 2003;
- 623.800 euro pentru anul 2004;
- 634.600 euro pentru anul 2005.
2. Contribuţia României va acoperi costurile referitoare la pregãtirea, fezabilitatea, dezvoltarea şi aplicarea proiectelor de interes comun, ca şi cele referitoare la dezvoltarea şi implementarea de mãsuri orizontale, asa cum se prevede în Program.
3. Costurile ocazionate de deplasarea şi de activitatea reprezentanţilor şi experţilor din România în vederea participãrii ca observatori la lucrãrile comitetului menţionat în art. 3 din Decizia Consiliului 2000/819/CE din 20 decembrie 2000 referitoare la Programul multianual pentru întreprinderi şi spirit antreprenorial, în particular pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) (2001-2005), sau la alte intalniri referitoare la implementarea Programului vor fi rambursate de cãtre Comisie pe aceeaşi baza şi în concordanta cu procedurile în vigoare aplicabile reprezentanţilor statelor membre ale Uniunii Europene.
4. Regulamentul financiar aplicabil bugetului general al Uniunii Europene se va aplica şi managementului contribuţiei României.
5. Dupã intrarea în vigoare a prezentului memorandum de înţelegere, la începutul fiecãrui an financiar Comisia va trimite României o cerere de plata, corespunzand contribuţiei la costurile acoperite prin acest memorandum de înţelegere.
Aceasta contribuţie va fi plãtitã în euro într-un cont bancar în euro al Comisiei.
6. România va plati contribuţia sa la costurile anuale, în concordanta cu cererea de plata, cel mai târziu în 3 luni de la data cererii. Orice întârziere a plãţii contribuţiei va duce la plata unei dobânzi penalizatoare de cãtre România, calculatã la suma rãmasã de plata dupã data scadentei. Rata dobânzii va fi rata aplicatã de Banca Centrala Europeanã principalelor operaţiuni de refinantare în euro la data scadentei, majoratã cu 1,5 puncte procentuale. În cazul în care întârzierea efectuãrii plãţii poate periclita în mod semnificativ implementarea şi managementul Programului, Comisia va suspenda participarea României la Program în anul respectiv, dacã plata nu a fost efectuatã în termen de 20 de zile lucrãtoare de la data transmiterii cãtre România a unei scrisori formale de revenire.

────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016