Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA nr. 39 din 16 august 2001  pentru aprobarea amendamentelor convenite prin schimb de scrisori intre Guvernul Romaniei si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare cu privire la Acordul de asistenta financiara nerambursabila dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare din fondurile Facilitatii globale de mediu (FGM) pentru finantarea Proiectului Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA nr. 39 din 16 august 2001 pentru aprobarea amendamentelor convenite prin schimb de scrisori intre Guvernul Romaniei si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare cu privire la Acordul de asistenta financiara nerambursabila dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare din fondurile Facilitatii globale de mediu (FGM) pentru finantarea Proiectului "Managementul conservarii biodiversitatii", in valoare de 5,5 milioane dolari S.U.A. echivalent, semnat la Washington la 17 iunie 1999, si pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 47/1999

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 516 din 29 august 2001
În temeiul prevederilor art. 107 alin. (1) din Constituţia României, ale <>art. 5 din Ordonanta Guvernului nr. 47/1999 pentru ratificarea Acordului de asistenta financiarã nerambursabila dintre România şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare din fondurile Facilitatii globale de mediu (FGM) pentru finanţarea Proiectului "Managementul conservãrii biodiversitatii", în valoare de 5,5 milioane dolari S.U.A. echivalent, semnat la Washington la 17 iunie 1999, şi ale <>art. 1 pct. II.5 din Legea nr. 324/2001 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

Guvernul României adopta prezenta ordonanta.

ART. 1
Se aproba amendamentele convenite prin schimb de scrisori între Guvernul României, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare cu privire la Acordul de asistenta financiarã nerambursabila dintre România şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare din fondurile Facilitatii globale de mediu (FGM) pentru finanţarea Proiectului "Managementul conservãrii biodiversitatii", în valoare de 5,5 milioane dolari S.U.A. echivalent, semnat la Washington la 17 iunie 1999, prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 care fac parte integrantã din prezenta ordonanta.
ART. 2
<>Ordonanta Guvernului nr. 47/1999 pentru ratificarea Acordului de asistenta financiarã nerambursabila dintre România şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare din fondurile Facilitatii globale de mediu (FGM) pentru finanţarea Proiectului "Managementul conservãrii biodiversitatii", în valoare de 5,5 milioane dolari S.U.A. echivalent, semnat la Washington la 17 iunie 1999, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 407 din 26 august 1999*), se modifica dupã cum urmeazã:
1. Articolul 2 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2. - (1) Derularea asistenţei financiare nerambursabile şi realizarea obiectivelor Proiectului se fac prin Echipa de coordonare a Proiectului (ECP), constituitã la nivelul Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului în conformitate cu procedurile Bãncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care se transfera în subordinea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, iar aplicarea acordului va fi realizatã de cãtre Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor ca agenţie de implementare pana la finalizarea Proiectului în anul 2004.
(2) Ministerul Finanţelor Publice va încheia cu Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor un acord subsidiar prin care va reglementa modul în care sumele trase din împrumut prin ECP vor fi folosite, în conformitate cu termenii şi condiţiile stipulate la art. 1 din acordul menţionat.
(3) La sfârşitul perioadei de implementare a acordului Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor va transfera în patrimoniul Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului, prin protocol, bunurile achiziţionate în cadrul Proiectului, destinate dotãrii Direcţiei protecţia şi conservarea biodiversitatii, arii protejate şi monumente ale naturii.
(4) Achiziţiile de bunuri, servicii şi lucrãri din cadrul Proiectului finanţat de Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare se desfãşoarã în conformitate cu procedurile acesteia."
2. Articolul 3 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - Contribuţia partii romane la finanţarea Proiectului <<Managementul conservãrii biodiversitatii>>, prevãzut la art. 1, se asigura în limita echivalentului în lei al sumei de 3,3 milioane dolari S.U.A., dupã cum urmeazã:
- prin includerea sumelor necesare în bugetul anual al Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor pe perioada rãmasã pana la sfârşitul implementarii Proiectului, astfel încât - împreunã cu sumele incluse pana la aceasta data în bugetul Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului - sa nu se depãşeascã echivalentul în lei a 2,4 milioane dolari S.U.A.; şi
- 0,9 milioane dolari S.U.A. din fondurile Regiei Naţionale a Pãdurilor, pe parcursul întregii perioade de derulare a proiectului."
3. Articolul 4 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - Echivalentul în dolari S.U.A., reprezentând contribuţia partii romane la finanţarea Proiectului, este cel valabil la data încheierii acordului şi poate fi modificat pe parcursul derulãrii acestuia, cu diferenţele rezultate din actualizarea valorii totale a Proiectului, în funcţie de evoluţia indicelui preţurilor de consum total, comunicat de Institutul Naţional de Statistica, pe propria rãspundere a Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor."
-------------
*) <>Ordonanta Guvernului nr. 47/1999 a fost aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 7/2000 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 100 din 7 martie 2000.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Ministrul apelor şi protecţiei mediului,
Aurel Constantin Ilie

Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Ilie Sarbu

Ministrul afacerilor externe,
Mircea Geoana


ANEXA 1

BANCA MONDIALĂ
BANCA INTERNATIONALA PENTRU RECONSTRUCŢIE ŞI DEZVOLTARE
Agenţia de Dezvoltare Internationala

Excelentei sale 4 ianuarie 2001
Mihai Nicolae Tanasescu,
ministrul finanţelor publice
Bucureşti, România

România: Fondul FGM pentru Proiectul "Managementul conservãrii biodiversitatii" - Donaţie numãrul TF022499

AMENDAMENT
la Acordul de asistenta financiarã nerambursabila*)

*) Traducere.

Stimate domnule ministru,
Ca urmare a scrisorii dumneavoastrã din data de 27 septembrie 2000, prin care solicitati Bãncii sa amendeze Acordul de asistenta financiarã nerambursabila pentru Proiectul "Managementul conservãrii biodiversitatii", din data de 17 iunie 1999 (Acordul de asistenta financiarã nerambursabila), ne face placere sa va informãm ca Banca este de acord cu solicitarea dumneavoastrã. Acordul de asistenta financiarã nerambursabila se amendeaza prin prezenta:
1. Paragraful 2 c) din partea A a anexei nr. 1 se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"c) termenul costuri de operare înseamnã cheltuieli cu audit şi management financiar, taxele de consultanţa ale directorului de Proiect, specialistului în achiziţii, directorului financiar şi secretarului ECP; cheltuielile de transport şi cazare, costul comunicaţiilor, al carburantului, întreţinerii autoturismelor şi al consumabilelor de birou ale ECP şi ale AAP."
2. Urmãtorul paragraf se adauga drept paragraful 3 în partea C a secţiunii II din anexa nr. 3:
"3. Selecţia pe baza calificarilor consultantilor
Serviciile pentru ariile protejate şi planificarea şi monitorizarea managementului forestier, crearea unui sistem de informaţii şi management privind biodiversitatea, sprijinirea comunitãţilor pentru pregãtirea propunerilor de proiecte ce urmeazã sa fie finanţate din donaţii de valori mici, dezvoltarea unei strategii pentru constientizarea publicului privind conservarea biodiversitatii, estimate sa coste mai puţin de 100.000 dolari S.U.A. echivalent pe contract, pot fi achiziţionate prin contracte adjudecate în conformitate cu prevederile paragrafelor 3.1 şi 3.7 din Ghidul de consultanţa."
3. Urmãtorul paragraf se adauga drept paragraful 4 în partea C a secţiunii II din anexa nr. 3:
"4. Selecţia în cadrul unui buget fix
Serviciile pentru proiectarea centrelor pentru vizitatori şi a punctelor de informare pot fi achiziţionate prin contracte adjudecate în conformitate cu prevederile paragrafelor 3.1 şi 3.5 din Ghidul de consultanţa."
Va rugãm sa confirmati acordul dumneavoastrã cu privire la amendamentele de mai sus în numele Primitorului, prin semnarea, datarea şi returnarea copiei alãturate de pe prezenta scrisoare.
Amendamentele la anexa nr. 3 enunţate mai sus vor deveni efective dupã primirea copiei contrasemnate de pe prezenta scrisoare. Amendamentele la paragraful 2 c) din partea A a anexei nr. 1 enunţate mai sus îşi vor exercita efectele retroactiv, de la data intrãrii în efectivitate a Acordului de asistenta financiarã nerambursabila.

Cu stima,
Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare
Andrew N. Vorkink,
director de ţara
Departamentul ţãrilor din Europa Centrala şi de Sud
Regiunea Europa şi Asia Centrala


De acord:
România


Data ..................


ANEXA 2

BANCA MONDIALĂ
BANCA INTERNATIONALA PENTRU RECONSTRUCŢIE ŞI DEZVOLTARE
Agenţia de Dezvoltare Internationala

Excelentei sale 20 februarie 2001
Mihai Nicolae Tanasescu,
ministrul finanţelor publice
Ministerul Finanţelor Publice
Bucureşti, România

Referitor la: Proiectul "Managementul conservãrii biodiversitatii" - Donaţie GEF numãrul TF022499

AMENDAMENT
la Acordul de asistenta financiarã nerambursabila*)

*) Traducere.

Stimate domnule ministru,
Ne referim la Acordul de asistenta financiarã nerambursabila (Acordul de asistenta financiarã nerambursabila) dintre Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (Banca) şi România (Primitorul) pentru donatia menţionatã mai sus, din data 17 iunie 1999, şi la scrisoarea dumneavoastrã din data de 5 februarie 2001 prin care propuneati amendamente la acesta.
Ne face placere sa va informãm ca Banca este de acord sa facã amendamentele propuse. Prin urmare, Acordul de asistenta financiarã nerambursabila va fi amendat dupã cum urmeazã:
1. În secţiunea 1.02, subparagraful a) se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"a) DNCB înseamnã Direcţia protecţia şi conservarea biodiversitatii, arii protejate şi monumente ale naturii din cadrul Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului;"
2. În secţiunea 1.02 se adauga subparagraful e) care va avea urmãtorul cuprins:
"e) M.A.A.P. înseamnã Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor din ţara Primitorului sau orice succesor al acestuia;"
3. În secţiunea 1.02, subparagrafele existente de la e) la n) vor fi renumerotate de la f) la o), iar "M.A.P.P.M." va fi înlocuit cu "M.A.A.P." în subparagraful i), dupã renumerotare.
4. În secţiunea 3.01 paragraful a) se adauga "M.A.A.P." dupã "... prin M.A.P.P.M.".
5. În paragraful 1 al anexei nr. 4 la Acordul de asistenta financiarã nerambursabila, "secretar de stat din M.A.P.P.M." se înlocuieşte cu "secretar de stat pentru pãduri din M.A.A.P." şi "M.A.A.P." se adauga dupã "... şi experţi din M.F., M.A.P.P.M.".
6. În paragraful 2 al anexei nr. 4 la Acordul de asistenta financiarã nerambursabila "M.A.P.P.M." se înlocuieşte cu "M.A.A.P.".
7. În subparagrafele a), b) şi c) ale paragrafului 3 al anexei nr. 4 la Acordul de asistenta financiarã nerambursabila, se adauga "M.A.A.P." dupã "... prin M.A.P.P.M.".
Va rugãm sa confirmati acordul dumneavoastrã cu privire la amendamentele de mai sus în numele Primitorului, prin semnarea, datarea şi returnarea copiei alãturate de pe prezenta scrisoare.

Cu stima,
Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare
Andrew N. Vorkink,
director de ţara
Departamentul ţãrilor din Europa Centrala şi de Sud
Regiunea Europa şi Asia Centrala

De acord:
România


Data ................
------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016