Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA nr. 38 din 22 august 2007  privind importul in Romania al produselor de protectie a plantelor si al mostrelor, ajutoarelor si donatiilor de produse de protectie a plantelor din tari terte    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA nr. 38 din 22 august 2007 privind importul in Romania al produselor de protectie a plantelor si al mostrelor, ajutoarelor si donatiilor de produse de protectie a plantelor din tari terte

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 590 din 28 august 2007
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 1 pct. IV.2 din Legea nr. 266/2007 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã.

CAP. I
Importul produselor de protecţie a plantelor din ţãri terţe

ART. 1
Importul produselor de protecţie a plantelor omologate în România, din ţãri terţe, clasificate la poziţia tarifarã 38.08 - produse de protecţie a plantelor, denumite în continuare produse, se efectueazã pe baza certificatului de abilitare.
ART. 2
Certificatele de abilitare prevãzute la art. 1 se emit de unitãţile fitosanitare judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, denumite în continuare autoritatea emitentã.
ART. 3
În sensul prezentei ordonanţe, expresiile de mai jos au urmãtoarele semnificaţii:
a) certificate de abilitare - documente emise de autoritatea emitentã prevãzutã la art. 2, în baza cãrora este permis importul produselor din ţãri terţe, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1;
b) ţãri terţe - alte ţãri decât cele din Uniunea Europeanã;
c) documente autentice - documente întocmite cu respectarea tuturor formelor legale;
d) import - punerea în libera circulaţie pe teritoriul României în scopul utilizãrii mãrfurilor pe teritoriul României.
ART. 4
În scopul obţinerii certificatelor de abilitare, operatorii economici importatori vor prezenta autoritãţii emitente urmãtoarele documente:
a) solicitarea în scris, din care sã rezulte: numele sau denumirea şi sediul social sau domiciliul operatorului economic, lista codurilor tarifare, lista denumirilor produselor/grupelor de produse, lista denumirilor comerciale/tehnice ale produselor pentru care solicitã abilitarea;
b) copia certificatului de înregistrare la registrul comerţului;
c) copia certificatului de omologare a produsului de protecţie a plantelor.
ART. 5
Documentele prevãzute la art. 4 sunt obligatorii pentru eliberarea certificatului de abilitare.
ART. 6
Certificatele de abilitare se elibereazã în termen de 10 zile lucrãtoare de la depunerea documentaţiei complete.
ART. 7
Certificatul de abilitare este valabil pe o perioadã de un an de la data emiterii.
ART. 8
(1) Autoritatea vamalã permite importul produselor în baza documentului prevãzut la art. 1.
(2) Certificatul de abilitare este prezentat în original birourilor vamale la care se realizeazã operaţiunea de vãmuire a produselor la import, anexându-se o copie la declaraţia vamalã. Originalul certificatului de abilitare este pãstrat de cãtre importator.
ART. 9
(1) Transporturile în legãturã cu care existã suspiciuni privind autenticitatea documentelor prezentate autoritãţii vamale sunt supuse, la solicitarea biroului vamal, controlului personalului împuternicit din cadrul autoritãţilor emitente prevãzute la art. 2.
(2) Birourile vamale convoacã, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 2, prin fax sau e-mail, participarea la control a reprezentanţilor autoritãţii emitente, care vor confirma prin aceleaşi mijloace de comunicare participarea la control şi vor nominaliza persoana împuternicitã.
ART. 10
(1) În cazurile în care la controlul efectuat la birourile vamale se constatã încãlcãri ale prevederilor legale, toate cheltuielile determinate de operaţiunile de verificare, expertizare, returnare a produselor şi de staţionare a mijloacelor de transport se suportã de importator.
(2) Atunci când nu se constatã încãlcãri ale prevederilor legale în urma controlului efectuat la birourile vamale conform art. 9 alin. (1), dar au rezultat cheltuieli determinate de operaţiunile de verificare, expertizare şi de staţionare a mijloacelor de transport, acestea se suportã de importator.
ART. 11
Operatorul economic importator/beneficiar al importului de produse are urmãtoarele obligaţii:
a) sã depunã documentaţia completã în vederea obţinerii certificatului de abilitare;
b) sã anunţe autoritatea emitentã respectivã cu privire la orice modificare intervenitã în documentaţia depusã pentru obţinerea certificatului de abilitare, în termen de 15 zile de la producerea modificãrii;
c) sã utilizeze certificatul de abilitare numai în condiţiile şi în scopul pentru care a fost emis.
ART. 12
Certificatul de abilitare se anuleazã de cãtre autoritatea emitentã în urmãtoarele situaţii:
a) când se constatã cã documentele însoţitoare nu sunt autentice, la controlul prevãzut la art. 9 alin. (1);
b) când se constatã, ulterior vãmuirii, de organele de control ale autoritãţii emitente cã documentele în baza cãrora a fost emis certificatul de abilitare nu sunt autentice;
c) la solicitarea operatorului economic.
ART. 13
Decizia privind anularea certificatului de abilitare împreunã cu mãsurile dispuse privind produsele în cauzã se comunicã în scris de autoritatea emitentã Autoritãţii Naţionale a Vãmilor, în termen de 48 de ore. În situaţia în care, în intervalul de timp de la luarea deciziei de anulare pânã la încunoştinţarea efectivã a biroului vamal asupra instituirii deciziei de anulare, produsele înscrise pe un certificat de abilitare anulat au fost vãmuite la import, biroul vamal comunicã aceasta Autoritãţii Naţionale a Vãmilor, în vederea informãrii autoritãţii emitente, care ia mãsurile ce se impun.

CAP. II
Importul mostrelor, ajutoarelor şi donaţiilor de produse de protecţie a plantelor din ţãri terţe

ART. 14
Importul mostrelor, ajutoarelor şi donaţiilor de produse de protecţie a plantelor din ţãri terţe, clasificate la poziţia tarifarã 38.08 - produse de protecţie a plantelor, este permis numai pe baza certificatului de abilitare pentru import mostre de produse de protecţie a plantelor sau a certificatului de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii de produse de protecţie a plantelor.
ART. 15
(1) Mostrele de produse de protecţie a plantelor sunt importate în baza certificatului de abilitare pentru import mostre şi sunt utilizate în activitatea de cercetare-testare, în vederea omologãrii pentru:
a) teste de eficacitate biologicã;
b) analize fizico-chimice;
c) teste în vederea caracterizãrii toxicologice şi ecotoxicologice.
(2) În cazul schimbãrilor minore în compoziţia unui produs de protecţie a plantelor, testarea constã în:
a) analize fizico-chimice;
b) teste de fitotoxicitate.
ART. 16
La începerea activitãţii de cercetare-testare solicitantul omologãrii trebuie sã prezinte fiecãrui institut implicat o copie a certificatului de abilitare pentru import mostre de produse de protecţie a plantelor.
ART. 17
(1) Certificatul de abilitare pentru import mostre de produse de protecţie a plantelor se emite de Agenţia Naţionalã Fitosanitarã, prin secretariatul Comisiei Naţionale de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor, din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, denumitã în continuare autoritate emitentã, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3.
(2) Certificatul de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii de produse de protecţie a plantelor se emite de unitãţile fitosanitare judeţene şi a municipiului Bucureşti, denumite în continuare autoritãţi emitente, conform modelului prevãzut în anexa nr. 4.
ART. 18
În vederea obţinerii certificatului de abilitare pentru import mostre de produse de protecţie a plantelor, solicitantul omologãrii prezintã autoritãţii emitente prevãzute la art. 17 alin. (1) urmãtoarele documente:
a) declaraţie privind scopul importului/distribuirii de mostre de produse de protecţie a plantelor;
b) cerere-tip de distribuire pentru experimentare, conform modelului prevãzut în anexa nr. 5;
c) copie a certificatului de înregistrare la registrul comerţului sau, dupã caz, copie a autorizaţiei de funcţionare în România;
d) program de cercetare-testare-experimentare în condiţii de producţie, în original, întocmit de institutele de profil, conform modelului prevãzut în anexa nr. 6;
e) documente care sã ateste cã solicitantul omologãrii este titularul brevetului de invenţie (patent) sau cã are acordul scris al titularului pentru a solicita testarea şi omologarea produsului respectiv în România.
ART. 19
(1) Cantitãţile de mostre necesare efectuãrii analizelor fizico-chimice şi testelor în vederea omologãrii unui produs de protecţie a plantelor sunt:
a) pentru teste de eficacitate biologicã, cantitatea de mostre este stabilitã de cãtre coordonatorul de program în funcţie de doza, cultura şi numãrul de tratamente necesare;
b) pentru analize fizico-chimice: produs formulat - 500 ml, respectiv g; produs tehnic - 100 ml, respectiv g; standard analitic - 1 ml, respectiv g;
c) pentru teste necesare caracterizãrii toxicologice: produs formulat - 500 ml, respectiv g;
d) pentru teste necesare caracterizãrii ecotoxicologice: produs formulat - 1.500 ml, respectiv g.
(2) Certificatul de abilitare pentru import mostre de produse de protecţie a plantelor va fi eliberat o singurã datã pentru cantitatea de mostre prevãzutã la alin. (1), separat pentru fiecare tip de analize sau teste.
ART. 20
În scopul obţinerii certificatelor de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii de produse de protecţie a plantelor omologate în România, beneficiarul va prezenta autoritãţii emitente prevãzute la art. 17 alin. (2) urmãtoarele documente:
a) solicitare în scris din care sã rezulte urmãtoarele: numele sau denumirea, sediul social sau domiciliul, codul fiscal ale beneficiarului, felul şi numãrul de identificare al mijlocului de transport pe care au fost încãrcate produsele respective;
b) acceptul de donaţie;
c) actul de donaţie la care se ataşeazã lista şi cantitatea produselor donate;
d) copia certificatului de omologare al produsului de protecţie a plantelor.
ART. 21
Pentru operatorii economici care depun o documentaţie incompletã faţã de cea prevãzutã la art. 18 şi 20 nu se elibereazã certificat de abilitare pentru import mostre sau certificat de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii.
ART. 22
În cazul în care documentaţia nu este completã, se va informa în scris solicitantul omologãrii în termen de 10 zile lucrãtoare.
ART. 23
Certificatul de abilitare pentru import mostre şi certificatul de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii se elibereazã în termen de 10 zile lucrãtoare de la data depunerii documentaţiei complete.
ART. 24
Certificatul de abilitare pentru import mostre şi certificatul de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii de produse de protecţie a plantelor sunt valabile pentru un singur transport.
ART. 25
(1) Autoritatea vamalã permite importul din ţãri terţe al mostrelor, ajutoarelor şi donaţiilor de produse de protecţie a plantelor numai în baza certificatelor de abilitare pentru import mostre de produse de protecţie a plantelor sau a certificatelor de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii de produse de protecţie a plantelor.
(2) Agentul vamal din cadrul biroului vamal la care se realizeazã operatiunea de vãmuire a produselor la import, la definitivarea operaţiunii de vãmuire, vizeazã originalul certificatului de abilitare pentru import mostre sau originalul certificatului de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii, dupã caz. O copie a certificatului astfel vizat se anexeazã la declaraţia vamalã.
ART. 26
(1) Transporturile în legãturã cu care existã suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate autoritãţii vamale sunt supuse, la solicitarea biroului vamal, controlului personalului împuternicit din cadrul autoritãţii emitente prevãzute la art. 17 alin. (2).
(2) Birourile vamale solicitã, prin convocare transmisã prin fax sau e-mail, dupã caz, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 7, participarea la controlul vamal a reprezentanţilor unitãţilor fitosanitare judeţene şi a municipiului Bucureşti din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale. Aceştia confirmã prin fax sau e-mail participarea la controlul vamal şi nominalizeazã persoana împuternicitã.
ART. 27
(1) În cazurile în care la controlul efectuat la birourile vamale se constatã încãlcãri ale prevederilor legale, toate cheltuielile determinate de operaţiunea de verificare, expertizare, returnare a produselor şi de staţionare a mijloacelor de transport sunt suportate de importator.
(2) Atunci când nu se constatã încãlcãri ale prevederilor legale în urma controlului efectuat la birourile vamale conform art. 26 alin. (1), dar au rezultat cheltuieli determinate de operaţiunile de verificare, expertizare şi de staţionare a mijloacelor de transport, acestea sunt suportate de importator.
ART. 28
Operatorul economic importator/beneficiar al importului de mostre, ajutoare şi donaţii de produse de protecţie a plantelor are urmãtoarele obligaţii:
a) sã depunã documentaţia completã în vederea obţinerii certificatului de abilitare pentru import mostre de produse de protecţie a plantelor, respectiv a certificatului de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii de produse de protecţie a plantelor;
b) sã anunţe autoritatea emitentã cu privire la orice modificare intervenitã în documentaţia depusã pentru obţinerea certificatului de abilitare pentru import mostre de produse de protecţie a plantelor, respectiv a certificatului de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii de produse de protecţie a plantelor, în termen de 15 zile de la producerea modificãrii;
c) sã utilizeze certificatul de abilitare pentru import mostre de produse de protecţie a plantelor, respectiv certificatul de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii de produse de protecţie a plantelor, numai în condiţiile şi în scopul pentru care a fost emis.

CAP. III
Contravenţii şi sancţiuni

ART. 29
(1) Constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 5.000 de lei la 10.000 de lei urmãtoarele fapte:
a) nerespectarea prevederilor art. 11 lit. b) şi c);
b) nerespectarea prevederilor art. 28 lit. b) şi c).
(2) Constatarea contravenţiilor prevazute la alin. (1) lit. a) şi aplicarea sancţiunilor se fac de cãtre personalul împuternicit din cadrul autoritãţii prevãzute la art. 2, iar a contravenţiilor prevãzute la alin. (1) lit. b), de cãtre personalul împuternicit din cadrul autoritãţii prevãzute la art. 17 alin. (2).
(3) Contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, dupã caz, de la data comunicãrii acestuia, jumãtate din minimul amenzii.
ART. 30
Dispoziţiile referitoare la contravenţii, prevãzute la <>art. 29, se completeazã cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

CAP. IV
Dispoziţii finale

ART. 31
Anexele nr. 1-7 fac parte integrantã din prezenta ordonanţã.
ART. 32
La data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe se abrogã <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 945/2004 privind regimul mostrelor, ajutoarelor şi donaţiilor la produse de uz fitosanitar şi îngrãşãminte, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 17 din 6 ianuarie 2005.
ART. 33
Prezenta ordonanţã intrã în vigoare la 10 zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
--------------
Ministrul agriculturii
şi dezvoltãrii rurale,
Decebal Traian Remeş

p. Ministrul sãnãtãţii publice,
Ervin-Zoltan Szekely,
secretar de stat

Ministrul mediului şi
dezvoltãrii durabile,
Attila Korodi

p. Ministrul economiei
şi finanţelor,
Doina-Elena Dascãlu,
secretar de stat

Bucureşti, 22 august 2007.
Nr. 38.

ANEXA 1

AUTORITATEA EMITENTĂ
Nr. ..../.....


CERTIFICAT DE ABILITARE

Se abiliteazã operatorul economic ......(denumirea, sediul, certificatul de înregistrare la registrul comerţului)...... pentru importul urmãtoarelor produse:
Codul tarifar ........ Denumirea produsului/grupei de produse (denumirea comercialã/tehnicã a produsului) ..........
Prezentul certificat este valabil pânã la data de ......
Prezentul certificat nu exonereazã operatorul economic de rãspunderile ce îi revin, potrivit legii, pentru import.
Operatorul economic abilitat este obligat sã anunţe autoritatea emitentã despre orice modificare intervenitã în documentaţia depusã la abilitare, în termen de 15 zile de la schimbarea produsã.

Conducãtorul autoritãţii emitente,
................................

ANEXA 2

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ
AUTORITATEA NAŢIONALĂ A VĂMILOR
Biroul vamal .....
Nr. .../....

CONVOCARE

Cãtre
Autoritatea emitentã...............
În conformitate cu prevederile <>art. 9 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 38/2007 privind importul în România al produselor de protecţie a plantelor şi al mostrelor, ajutoarelor şi donaţiilor de produse de protecţie a plantelor din ţãri terţe, vã solicitãm sã participaţi la controlul vamal la importul de........, efectuat de....., încãrcat pe mijlocul de transport......., la sediul nostru situat în........ .
Solicitãm nominalizarea persoanei împuternicite şi confirmarea participãrii.

Şef birou vamal,
............

ANEXA 3

AUTORITATEA EMITENTĂ
Nr. ...../.....

CERTIFICAT DE ABILITARE
pentru import mostre de produse
de protecţie a plantelor

Se abiliteazã operatorul economic ......... (denumire, sediu, certificat de înregistrare la registrul comerţului/autorizaţia de funcţionare în România) pentru import/distribuire pentru experimentare, testare şi analizã a urmãtoarelor produse:
Codul tarifar ......... Denumirea produselor/grupei de produse (denumirea comercialã/tehnicã a produselor) ..........
Cantitatea ...................
Scopul .......................
Prezentul certificat este valabil pentru un singur transport.

Mostrele nu se comercializeazã.


Conducãtorul autoritãţii emitente,
..............................

┌───────────────────┐
│Viza biroului vamal│
└───────────────────┘




ANEXA 4

AUTORITATEA EMITENTĂ
Nr. ...../.......

CERTIFICAT DE ABILITARE
pentru import ajutoare şi donaţii
de produse de protecţie a plantelor

Beneficiarul ............................
Codul tarifar ......... Denumirea produselor/grupei de produse (denumirea comercialã/tehnicã a produselor) .........
Donatorul ..............................
Ajutoare şi donaţii ....................
Felul şi numãrul de identificare a mijlocului de transport ......
Prezentul certificat este valabil pentru un singur transport.
Ajutoarele şi donaţiile nu se comercializeazã.


Conducãtorul autoritãţii emitente,
..................................

┌───────────────────┐
│Viza biroului vamal│
└───────────────────┘




ANEXA 5

MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
COMISIA NAŢIONALĂ DE OMOLOGARE A PRODUSELOR DE PROTECŢIE A PLANTELOR

CERERE
de distribuire pentru experimentare



1. Solicitant: .............
Adresa ..................
Telefonul ................
2. Denumirea produsului - comercialã, tehnicã sau codificatã
(majuscule) .........
3. Cod tarifar ...................
4. Compoziţia chimicã în substanţe active:

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Conţinut
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
b)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
c)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
d)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
e)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
f)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
g)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
h)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

5. Modul de preparare a "soluţiei" de stropit ..............
6. Modul de utilizare ........................
7. Precauţii de respectat ....................
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8. Cultura 9. Utilizare (Organismul dãunãtor) 10. Doza de utilizare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


11. Nominalizarea instituţiilor care vor efectua testele de eficacitate biologicã, analizele fizice şi chimice, testãrile în vederea caracterizãrii toxicologice şi ecotoxicologice şi cantitãţile de produs necesare ...................

Data Semnãtura
............ ...........



ANEXA 6

INSTITUŢIA EMITENTĂ
Nr. ..../........

PROGRAM DE CERCETARE - TESTARE - EXPERIMENTARE
produse de protecţie a plantelor în condiţii
de producţie pentru anul ......, respectiv ........



┌─────────────┬────────────┬────────┬────────┬────────┬─────────────┬──────────┐
│ Denumirea │ Solicitant │ Scopul │ Cultura│ Agent │ Doza │ Cantitate│
│ comercialã/ │ omologare │ │ │ de │ (kg, l/ha) │ (kg, l) │
│ tehnicã sau │ │ │ │ dãunare│ │ │
│ nume de cod │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────────┼────────┼────────┼────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────────────┴────────┴────────┴────────┴─────────────┴──────────┘



Mostrele nu sunt destinate comercializãrii.

Coordonator de program,
.....................

NOTĂ:
Programul va purta viza conducãtorului unitãţii.


ANEXA 7

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ
AUTORITATEA NAŢIONALĂ A VĂMILOR
Biroul vamal ................
Nr. ....../................

CONVOCARE

Cãtre
Autoritatea emitentã .............................
În conformitate cu prevederile <>art. 26 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 38/2007 privind importul în România al produselor de protecţie a plantelor şi al mostrelor, ajutoarelor şi donaţiilor de produse de protecţie a plantelor din ţãri terţe, vã solicitãm sã participaţi la controlul vamal la importul de......, efectuat de......, încãrcat pe mijlocul de transport......., la sediul nostru situat în....... .
Solicitãm nominalizarea persoanei împuternicite şi confirmarea participãrii.

Şef birou vamal,
...............


----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016