Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA nr. 32 din 30 ianuarie 2000  pentru completarea   Ordonantei Guvernului nr. 117/1999 privind adoptarea termenilor si conditiilor de participare a Romaniei la programele Comunitatii Europene in domeniul cercetarii, dezvoltarii tehnologice si demonstratiilor si la programele de cercetare si activitatile de instruire    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA nr. 32 din 30 ianuarie 2000 pentru completarea Ordonantei Guvernului nr. 117/1999 privind adoptarea termenilor si conditiilor de participare a Romaniei la programele Comunitatii Europene in domeniul cercetarii, dezvoltarii tehnologice si demonstratiilor si la programele de cercetare si activitatile de instruire

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 47 din 31 ianuarie 2000


ANEXA 3


CEL DE AL CINCILEA PROGRAM-CADRU (1998-2002)
Sume şi repartiţie

- milioane ecu -
(preţuri curente)


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Acţiuni indirecte:
- prima activitate 10.843*1)
- cea de a doua activitate 475
- cea de a treia activitate 363
- cea de a patra activitate 1.280
Acţiuni directe*2) 739
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Suma totalã maxima 13.700
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
*1) din care, în medie 10% pentru IMM.
*2) vor fi realizate de JRC.
- milioane ecu -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Repartizare indicativa între temele primei activitãţi:
- calitatea vieţii şi managementului resurselor vii 2.413
- societatea informationala prietenoasa pentru utilizator 3.600
- creştere competitivã şi durabila 2.705
- energie, mediu şi dezvoltare durabila:
- mediu şi dezvoltare durabila 1.083
- energie 1.042
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10.843
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 4
-------
REGULI
pentru participarea financiarã a Comunitãţii

Comunitatea va contribui financiar la activitãţile de cercetare şi dezvoltare tehnologicã, inclusiv la activitãţile demonstrative, denumite în continuare acţiuni indirecte CDT, realizate în cadrul programelor specifice de implementare a programului-cadru. În completare se vor realiza activitãţi directe de cercetare şi dezvoltare în domeniile acoperite de programul-cadru, denumite în continuare acţiuni directe CDT.

1. Acţiuni indirecte CDT

Acţiunile indirecte CDT vor cuprinde: acţiuni cu împãrţirea costurilor, care vor fi mecanismul principal pentru implementarea programelor specifice, cum ar fi burse de instruire, sprijin pentru reţele, acţiuni concertate şi mãsuri de însoţire.
a) Acţiuni cu împãrţirea costurilor:
● proiecte de cercetare şi dezvoltare tehnologicã, proiecte demonstrative, proiecte combinate CDT/demonstrative:
- proiecte de cercetare şi dezvoltare tehnologicã: proiecte destinate sa conducã la obţinerea de cunoştinţe noi, utile la dezvoltarea de noi produse, procese şi/sau servicii şi/sau la îmbunãtãţirea celor existente, pentru a rãspunde cerinţelor politicilor comunitare;
- proiecte demonstrative: proiecte destinate sa demonstreze viabilitatea noilor tehnologii, care oferã un avantaj economic potenţial, dar care nu pot fi comercializate direct;
- proiecte combinate CDT/demonstrative: proiecte atât cu componenta de cercetare şi dezvoltare tehnologicã, cat şi cu componenta demonstrativa;
● îmbunãtãţirea accesului la infrastructurile de cercetare.
În completare vor fi acordate mãsuri de sprijin al infrastructurii de cercetare în cadrul altor acţiuni indirecte CDT, sprijin pentru îmbunãtãţirea accesului la infrastructurile de cercetare, la costurile adiţionale primite de cercetatorii Comunitãţii şi punerea la dispoziţie de instalaţii;
● stimularea tehnologiilor pentru încurajarea şi facilitarea participãrii IMM la activitãţi CDT:
Proiecte de "cercetare cooperativa": proiecte ce permit participarea a cel puţin 3 IMM independente din cel puţin doua state membre, pentru transferarea rezolvarii problemelor tehnologice comune cãtre entitãţi legale terţe cu capacitãţi corespunzãtoare de cercetare.
"Premii exploratorii" pentru sprijinirea fazei exploratorii a proiectului. Aceasta poate consta în studii de fezabilitate, pregãtirea şi validarea proiectului, cãutare de parteneri pentru o perioada care nu va depãşi 12 luni.
b) Burse de instruire
Bursele de instruire se definesc în contextul celei de-a patra activitãţi (burse "Marie Curie"). Bursele ce se acorda în cadrul activitãţilor 1, 2 şi 4 vor asigura o indemnizaţie pentru bursier, care va include cheltuielile de asigurare socialã şi o contribuţie la costurile implicate de mobilitate. Va fi inclusã o contribuţie la costurile eligibile ale instituţiei gazda, în cazul în care aceasta se afla în Comunitate.
c) Sprijin pentru reţele de instruire de cercetare şi reţele tematice:
● reţele de instruire de cercetare în contextul celei de-a patra activitãţi. Sprijinul va fi acordat pentru costurile adiţionale eligibile legate de înfiinţarea şi funcţionarea reţelei;
● reţele tematice: reţelele grupeazã, de exemplu, întreprinderi, utilizatori, universitãţi, centre de cercetare, organizaţii şi infrastructuri de cercetare, constituite în jurul unui obiectiv ştiinţific şi tehnologic dat, astfel încât sa se faciliteze coordonarea activitãţilor şi transferul de cunoştinţe. Sprijinul va fi acordat pentru costurile adiţionale eligibile de coordonare şi implementare a reţelei.
d) Acţiuni concertate
Acţiunile concertate vor fi destinate coordonãrii proiectelor CDT care au primit deja finanţare în scopul schimbului experienţei acumulate, extinderii efortului de cercetare la diversi factori implicaţi pentru atingerea masei critice, pentru diseminarea rezultatelor şi informarea utilizatorilor.
e) Mãsuri de însoţire
Mãsurile de însoţire vor contribui la implementarea programelor specifice sau la pregãtirea activitãţilor viitoare pentru atingerea obiectivelor lor strategice. Ele vor cauta sa pregãteascã sau sa sprijine alte acţiuni indirecte CDT. Se exclud mãsurile dedicate comercializãrii produselor, proceselor sau serviciilor, activitãţilor de marketing şi promovãrii vânzãrilor.
Deciziile adoptate pentru programele specifice pot detalia acţiunile indirecte CDT descrise mai sus, aducând condiţii suplimentare sau limitãri.
Regulile de participare a întreprinderilor, centrelor de cercetare şi universitatilor la acţiuni indirecte CDT şi pentru diseminarea rezultatelor vor fi specificate în decizia Consiliului, adoptatã conform art. 130 j) din tratat. Costurile eligibile vor fi definite în aceasta decizie şi specificate detaliat în contract.
În completarea acţiunilor directe CDT descrise mai jos JRC vor concura progresiv pentru finanţarea acţiunilor indirecte CDT ale programului-cadru.

2. Acţiuni directe CDT

Acţiunile directe CDT, implementate prin Centre Comune de cercetare (JRC), vor acoperi cercetarea şi activitãţile de sprijin ştiinţific şi tehnic cu caracter institutional. JRC poate asigura sprijin acolo unde are expertiza specialã sau chiar unica, comunitara, sau unde i s-au încredinţat activitãţi necesare de încadrare şi implementare a sarcinilor şi politicilor comunitare care implica Comisia, conform tratatului, şi care necesita imparţialitatea JRC. JRC va realiza activitãţile sale în strânsã cooperare cu comunitatea ştiinţificã şi cu întreprinderile din Europa.

3. Cotele de participare

În deciziile de adoptare a programelor specifice care implementeaza cel de al cincilea program-cadru nu vor exista derogãri de la cotele financiare de participare specificate mai jos, cu excepţia unor cazuri speciale bine justificate.


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Activitate Cota participãrii la programul-cadru
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Acţiuni indirecte

Proiecte tehnologice şi 50% din costurile eligibile totale*1) şi *2)
de cercetare
Proiecte demonstrative 35% din costurile eligibile totale*1) şi *2)
Proiecte combinate între 35% şi 50% din costurile eligibile
cercetare/demonstratii totale*1), *2) şi *3)
Sprijin pentru acces la maximum 100% din costurile eligibile
infrastructuri de cercetare adiţionale
Proiecte de "cercetare 50% din costurile eligibile totale*1)
cooperativa"
"Premii exploratorii" 75% din costurile eligibile totale
Burse de instruire maximum 100% din costurile eligibile
adiţionale*4)
Reţele de instruire în
cercetare maximum 100% din costurile eligibile
adiţionale
Reţele tematice
Acţiuni concertate maximum 100% din costurile eligibile adiţionale
Mãsuri de însoţire maximum 100% din costurile eligibile adiţionale
Acţiuni directe 100% din costuri
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


*1) Aceste cote pot fi modificate în cazuri individuale care se conformeazã cadrului de lucru al Comunitãţii pentru ajutorul de stat pentru cercetare şi dezvoltare şi art. 8 din Acordul privind subvenţiile şi mãsurile compensatorii ale Acordului OMC.
2*) În situaţia specialã a entitatilor legale care nu ţin evidenta contabila analitica, costurile eligibile adiţionale generate ca rezultat al cercetãrii vor fi finanţate pana la 100% .
*4) În cazul burselor gazduite de industrie, aceasta va fi în mod uzual de circa 50% din totalul costurilor eligibile.

4. Întreprinderi comune

Orice decizie a Consiliului luatã ca urmare a art. 130 o), conform art. 3 (2) din prezenta decizie, se va supune, acolo unde este necesar, regulilor de participare financiarã ale Comunitãţii.
------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016