Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA nr. 3 din 21 ianuarie 2000  privind organizarea activitatii agentilor imobiliari    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA nr. 3 din 21 ianuarie 2000 privind organizarea activitatii agentilor imobiliari

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 26 din 25 ianuarie 2000
În temeiul prevederilor art. 107 alin. (1) şi (3) din Constituţia României şi ale <>art. 1 lit. S pct. 1 din Legea nr. 206/1999 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

Guvernul României emite urmãtoarea ordonanta:

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
Activitatea profesionalã de intermediere a actelor juridice care au ca obiect bunuri imobile, precum şi cea de administrare a acestora se desfãşoarã de persoanele fizice şi juridice care au calitatea de agent imobiliar, potrivit dispoziţiilor prezentei ordonanţe.
ART. 2
Agenţii imobiliari îşi pot desfasura activitatea, la alegere:
a) individual, în calitate de comerciant;
b) în cadrul unei societãţi comerciale, în calitate de asociat ori acţionar, potrivit legii;
c) în calitate de agent imobiliar salarizat în interiorul activitãţii.
ART. 3
Agentul imobiliar, persoana fizica, trebuie sa îndeplineascã urmãtoarele condiţii:
a) sa aibã capacitate deplina de exerciţiu;
b) sa fi promovat examenul de dobândire a calitãţii de agent imobiliar, prevãzut la art. 5.
ART. 4
(1) Agentul imobiliar, societate comercialã, trebuie sa îndeplineascã urmãtoarele condiţii:
a) sa aibã ca principal obiect de activitate intermedierile imobiliare;
b) cel puţin unul dintre administratori sa aibã calitatea de agent imobiliar.
(2) Societatea comercialã poate angaja agenţi imobiliari în calitate de salariat.
(3) În cazul în care calitatea de agent imobiliar o are societatea comercialã, sunt aplicabile în mod corespunzãtor dispoziţiile <>art. 136 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 31/1990 privind societãţile comerciale, republicatã.
ART. 5
(1) Dobândirea calitãţii de agent imobiliar se face pe baza unui examen, ale cãrui reguli de desfãşurare vor fi prevãzute în Statutul Uniunii Naţionale a Agenţilor Imobiliari; tematica examenului va fi afişatã la sediul Uniunii Naţionale a Agenţilor Imobiliari şi al filialelor acesteia cu cel puţin 60 de zile înainte de data stabilitã pentru desfãşurarea examenului.
(2) Examenul prevãzut la alin. (1) va fi susţinut în fata unei comisii alcãtuite din 5-7 membri, dintre care un reprezentant al Uniunii Naţionale a Agenţilor Imobiliari şi persoane cu inalta pregãtire profesionalã şi probitate morala, din afarã acesteia, alese de Comitetul de conducere. Secretariatul comisiei va fi asigurat de Uniunea Nationala a Agenţilor Imobiliari.
ART. 6
(1) La examenul prevãzut la art. 5 se poate prezenta persoana care îndeplineşte urmãtoarele condiţii:
a) a absolvit un curs de pregãtire pentru agenţi imobiliari;
b) nu a fost condamnata definitiv pentru infracţiuni contra patrimoniului sau pentru infracţiuni de fals.
(2) Cursurile de pregãtire prevãzute la alin. (1) lit. a), precum şi cursurile de specializare pot fi organizate de instituţii educaţionale constituite ca persoane juridice de drept public sau privat, în condiţiile legii, potrivit <>Ordonanţei Guvernului nr. 102/1998 privind formarea profesionalã continua prin sistemul educaţional, în baza unui protocol încheiat cu Uniunea Nationala a Agenţilor Imobiliari.
ART. 7
(1) Agenţii imobiliari au obligaţia de a efectua pe parcursul activitãţii lor cursuri de specializare, în vederea reatestarii periodice de cãtre comisia prevãzutã la art. 5 alin. (2).
(2) Reatestarea agenţilor imobiliari se face o data la 2 ani, pe baza unei verificãri în domeniu.
(3) Neprezentarea fãrã motive întemeiate la examenul de reatestare, precum şi nepromovarea acestuia conduc la suspendarea calitãţii de agent imobiliar.
ART. 8
Agenţii imobiliari primesc pentru activitatea depusa o remuneraţie stabilitã prin contractul încheiat cu clienţii.
ART. 9
(1) Agentul imobiliar are dreptul la primirea remuneraţiei în cazul în care se realizeazã acordul de vointa al pãrţilor, exprimat potrivit legii, cu privire la încheierea contractului intermediat de acesta.
(2) Cu toate acestea, agentul imobiliar este îndreptãţit la acoperirea cheltuielilor efectuate în vederea îndeplinirii obligaţiilor pe care şi le-a asumat fata de client, în situaţia în care acesta din urma încheie contractul prin intermediul altei persoane.
ART. 10
(1) În desfãşurarea activitãţii lor agenţii imobiliari rãspund disciplinar, administrativ, civil sau penal, dupã caz.
(2) Titularii drepturilor asupra imobilului au obligaţia de a prevedea în contractul de intermediere eventualele vicii ascunse ale imobilului, cunoscute de aceştia. Agenţii imobiliari rãspund solidar cu aceştia, dacã nu au comunicat persoanei interesate viciile ascunse ale imobilului, menţionate în contractul de intermediere.
ART. 11
(1) În situaţia în care actul se încheie ca urmare a intermedierii realizate de un agent imobiliar, situaţie confirmatã şi declarata de pãrţi, agentul imobiliar, la cererea expresã a notarului public care autentifica actul, va depune o copie de pe convenţia încheiatã de pãrţi cu agentul imobiliar sau între pãrţi prin intermediul agentului imobiliar.
(2) Refuzul nejustificat al agentului imobiliar de a depune copia de pe convenţia prevãzutã la alin. (1) constituie abatere disciplinarã care se sancţioneazã cu suspendarea calitãţii de agent imobiliar, potrivit art. 12 alin. (1) lit. b).
ART. 12
(1) Sancţiunile disciplinare care se aplica agentului imobiliar în raport cu gravitatea abaterilor sãvârşite sunt urmãtoarele:
a) avertisment scris;
b) suspendarea calitãţii de agent imobiliar pe o perioada cuprinsã între 3 luni şi un an;
c) sancţiuni pecuniare care se fac venit la bugetul Uniunii Naţionale a Agenţilor Imobiliari, al cãror cuantum se va stabili şi se va actualiza periodic prin hotãrâre a Uniunii;
d) excluderea definitiva din Uniunea Nationala a Agenţilor Imobiliari, însoţitã de pierderea calitãţii de agent imobiliar.
(2) Abaterile în funcţie de care se aplica sancţiunile disciplinare se stabilesc prin Statutul Uniunii Naţionale a Agenţilor Imobiliari.

CAP. 2
Organizarea şi funcţionarea Uniunii Naţionale a Agenţilor Imobiliari

ART. 13
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe se înfiinţeazã Uniunea Nationala a Agenţilor Imobiliari, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Ion Campineanu nr. 26, bl. 8, ap. 3, sectorul 1, denumita în continuare Uniune, prin reorganizarea Asociaţiei Romane a Agentiilor Imobiliare. Uniunea este persoana juridicã autonomã, fãrã scop lucrativ, şi este alcãtuitã din agenţii imobiliari, în condiţiile stabilite de prezenta ordonanta.
ART. 14
(1) Uniunea îşi constituie filiale cu personalitate juridicã în municipiile resedinta de judeţ şi în municipiul Bucureşti, cu un numãr de minimum 10 membri.
(2) Membrii Uniunii, care îşi desfãşoarã activitatea în judeţele în care nu poate fi constituitã o filiala, vor fi arondati unei filiale invecinate prin hotãrâre a Comitetului de conducere al Uniunii.
ART. 15
Uniunea are urmãtoarele atribuţii:
a) organizeazã examenele pentru dobândirea calitãţii de agent imobiliar, conform statutului elaborat în condiţiile art. 5 alin. (1);
b) organizeazã evidenta agenţilor imobiliari, persoane fizice şi persoane juridice, prin înscrierea acestora în Registrul agenţilor imobiliari, care se publica anual;
c) asigura buna desfãşurare a activitãţii agenţilor imobiliari;
d) sprijinã formarea şi perfecţionarea agenţilor imobiliari;
e) apara prestigiul şi independenta profesionalã ale membrilor sãi în raporturile cu autoritãţile publice, cu organismele specializate, precum şi cu alte persoane fizice şi juridice din ţara şi din strãinãtate;
f) colaboreazã cu asociaţii profesionale din ţara şi din strãinãtate;
g) elaboreazã şi publica norme privind activitatea şi conduita etica ale agenţilor imobiliari;
h) editeazã publicaţii de specialitate şi Registrul agenţilor imobiliari;
i) îndeplineşte alte atribuţii stabilite prin lege sau prin statutul sau.
ART. 16
(1) Activitatea de intermediere a actelor juridice ce au ca obiect imobile poate fi desfasurata numai de agenţii imobiliari care sunt înscrişi în Registrul agenţilor imobiliari şi dovedesc aceasta cu legitimatia de membru, vizata anual. În Registrul agenţilor imobiliari sunt înscrişi toţi membrii, persoane fizice, precum şi societãţile comerciale de profil, grupati în funcţie de criteriul teritorial.
(2) Informaţiile şi datele care se înscriu în Registrul agenţilor imobiliari vor fi stabilite prin Statutul Uniunii.
(3) Înscrierea în Registrul agenţilor imobiliari se face dupã achitarea taxei de înscriere.
ART. 17
(1) Înscrierea în Registrul agenţilor imobiliari se face, la cerere, de filialele judeţene şi a municipiului Bucureşti, dacã cei în cauza fac dovada ca îndeplinesc condiţiile prevãzute la art. 3 şi 4, dupã caz.
(2) Contestaţia impotriva respingerii cererii de înscriere în Registrul agenţilor imobiliari se depune în termen de 30 de zile de la data primirii comunicãrii şi se soluţioneazã de Comitetul de conducere al Uniunii în termen de 30 de zile de la data înregistrãrii. Deciziile Comitetului de conducere al Uniunii sunt definitive şi pot fi atacate la instanţele de contencios administrativ, potrivit dispoziţiilor <>Legii contenciosului administrativ nr. 29/1990 , cu modificãrile ulterioare.
ART. 18
(1) Membrii Uniunii au obligaţia de a plati cotizaţiile profesionale. Neplata nejustificatã a acestora pe o perioada de un an atrage radierea din Registrul agenţilor imobiliari.
(2) De asemenea, sunt radiati din Registrul agenţilor imobiliari cei care au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiunile prevãzute la art. 6 alin. (1) lit. b) ori au sãvârşit abateri grave, prevãzute de Statutul Uniunii.
ART. 19
Societãţile comerciale, membre ale Uniunii, au obligaţia sa comunice filialelor acesteia toate schimbãrile intervenite în componenta asociaţilor, actionarilor sau angajaţilor lor care au aceasta calitate.
ART. 20
(1) Organele de conducere ale Uniunii sunt Congresul Uniunii, preşedintele Uniunii şi Comitetul de conducere al Uniunii.
(2) În cazul filialelor Uniunii organele de conducere sunt adunarea generalã şi colegiul de conducere.
ART. 21
Activitatea Uniunii şi a filialelor sale este controlatã de cenzori aleşi de Congresul Uniunii, respectiv de adunãrile generale.
ART. 22
Congresul inaugural al Uniunii va adopta Statutul Uniunii, care va fi aprobat prin hotãrâre a Guvernului.
ART. 23
(1) Congresul Uniunii se constituie din membrii Comitetului de conducere al Uniunii, membrii colegiilor de conducere ale filialelor Uniunii, ai consiliilor de disciplina, precum şi din câte un reprezentant la 10 membri din fiecare filiala, desemnat de adunarea generalã.
(2) Congresul Uniunii şi adunãrile generale ale filialelor se reunesc o data pe an şi ori de câte ori se considera necesar, la convocarea preşedintelui Comitetului de conducere, respectiv a colegiului de conducere al filialei, a 10% din numãrul membrilor sãi sau a trei cincimi din numãrul membrilor Consiliului superior de disciplina, respectiv a doua treimi din numãrul membrilor consiliului de disciplina.
(3) Congresul Uniunii este legal constituit în prezenta majoritãţii membrilor prevãzuţi la alin. (1), iar hotãrârile sunt valabil adoptate cu votul majoritãţii membrilor prezenţi.
(4) Dacã la prima convocare nu se întruneşte numãrul necesar, este convocat un nou congres în termen de cel mult 45 de zile. Acesta este legal constituit în prezenta a minimum 40% din numãrul membrilor şi reprezentanţilor prevãzuţi la alin. (1).
ART. 24
(1) Congresul Uniunii are urmãtoarele atribuţii:
a) stabileşte coordonatele de baza pentru asigurarea bunei desfasurari a activitãţii agenţilor imobiliari;
b) adopta Statutul Uniunii;
c) examineazã şi aproba bugetul de venituri şi cheltuieli şi bilanţul contabil ale Uniunii;
d) aproba sistemul de salarizare pentru conducerea Uniunii şi a filialelor acesteia, precum şi pentru aparatul propriu al acestora;
e) alege şi revoca preşedintele Uniunii, membrii Comitetului de conducere al Uniunii şi ai comisiei de cenzori a acesteia;
f) examineazã activitatea desfasurata de Comitetul de conducere şi de colegiile de conducere ale filialelor Uniunii, dispunând mãsurile necesare;
g) hotãrãşte sancţionarea disciplinarã a membrilor Comitetului de conducere şi ai colegiilor de conducere ale filialelor Uniunii, în conformitate cu dispoziţiile art. 12, la propunerea Consiliului superior de disciplina. Hotãrârile Congresului Uniunii sunt definitive. Contestaţiile impotriva sancţiunilor hotãrâte de Congresul Uniunii pot fi formulate în termen de 30 de zile de la data comunicãrii oficiale, în scris, a hotãrârii şi se judeca de instanţele de contencios administrativ, potrivit dispoziţiilor <>Legii nr. 29/1990 , cu modificãrile ulterioare;
h) aproba planurile anuale de activitate ale Comitetului de conducere şi ale colegiilor de conducere ale filialelor Uniunii;
i) alege şi revoca membrii Consiliului superior de disciplina;
j) îndeplineşte orice alte atribuţii prevãzute de lege şi de Statutul Uniunii.
ART. 25
Comitetul de conducere al Uniunii este format din 11 membri titulari, dintre care un preşedinte şi 3 vicepreşedinţi, şi 5 membri supleanţi. Acesta are urmãtoarele atribuţii:
a) organizeazã în mod unitar, la nivel naţional, examenele de dobândire a calitãţii de agent imobiliar;
b) întocmeşte documentarea profesionalã şi asigura consultarea şi informarea curenta a membrilor Uniunii; organizeazã intalniri profesionale, seminarii, simpozioane pentru toţi membrii Uniunii, în special pentru cei recent intrati în corpul profesional;
c) apara interesele membrilor Uniunii în fata organelor administraţiei publice, în fata instanţelor judecãtoreşti, a oricãror alte instituţii şi persoane juridice, precum şi în fata persoanelor fizice;
d) vegheazã la respectarea de cãtre membrii Uniunii a prevederilor prezentei ordonanţe şi ale Statutului Uniunii, a eticii şi demnitãţii profesionale;
e) organizeazã activitãţi sociale şi culturale pentru membrii Uniunii, cãrora le acorda asistenta, inclusiv financiarã, în caz de nevoie;
f) vegheazã la armonia şi la colaborarea dintre membrii Uniunii şi ia mãsuri pentru împiedicarea concurentei neloiale între ei;
g) intervine pentru a concilia şi, la cerere, pentru a arbitra litigiile profesionale dintre membrii Uniunii;
h) verifica, prin membrii sãi sau prin alţi membri ai Uniunii, delegaţi în acest scop, activitatea profesionalã; nu vor putea face obiectul verificãrii raporturile cu clientul, inclusiv cele privitoare la onorariu;
i) face propuneri de modificare a prezentei ordonanţe şi le transmite Ministerului Justiţiei sau altor persoane ori instituţii care au drept de initiativa legislativã;
j) reprezintã Uniunea în Parlament, în fata comisiilor de specialitate sau în plen, cu prilejul discutarii proiectelor de lege sau de modificare a prezentei ordonanţe, precum şi a legilor care reglementeazã aspectele fiscale ale desfãşurãrii activitãţii; asigura apariţia şi difuzarea organului de presa al Uniunii;
k) convoacã Congresul Uniunii în termen de maximum 30 de zile, în cazul în care numãrul membrilor sãi a scãzut sub jumãtate; prevederea se aplica şi comitetelor de conducere ale filialelor;
l) îndeplineşte orice alte atribuţii prevãzute de lege sau de Statutul Uniunii.
ART. 26
(1) Preşedintele Uniunii este şi preşedintele Comitetului de conducere şi este ales de Congresul Uniunii dintre membrii Uniunii pentru un mandat de 3 ani.
(2) Membrii titulari şi membrii supleanţi ai Comitetului de conducere al Uniunii sunt aleşi prin vot secret, pe o perioada de 3 ani.
(3) Membrii cãrora le înceteazã mandatul pot fi realeşi dupã o perioada cel puţin egala cu cea a mandatului îndeplinit.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3), referitoare la alegeri, sunt aplicabile în mod corespunzãtor şi colegiilor de conducere ale filialelor Uniunii.
(5) Preşedintele Uniunii reprezintã Uniunea în fata autoritãţilor publice, precum şi în raporturile cu persoanele fizice din ţara şi din strãinãtate. Acesta poate delega atribuţiile de reprezentare unui vicepreşedinte.
(6) Sub rezerva dispoziţiilor art. 25 lit. l), în cazul scaderii numãrului de membri ai Comitetului de conducere al Uniunii şi ai colegiilor de conducere ale filialelor Uniunii, acestea vor funcţiona cu numãrul de membri rãmaşi, pana la proximul congres al Uniunii, respectiv pana la proxima adunare generalã a filialei.
ART. 27
(1) Pe lângã Comitetul de conducere al Uniunii funcţioneazã Consiliul superior de disciplina, compus din 5 membri titulari - preşedintele şi 4 membri - şi 3 membri supleanţi, desemnaţi de Congresul Uniunii pe o perioada de 3 ani dintre agenţii imobiliari aflaţi în evidenta Uniunii, care se bucura de autoritate profesionalã şi morala deosebita.
(2) Consiliul superior de disciplina aplica sancţiunile disciplinare prevãzute la art. 12 şi soluţioneazã contestaţiile la hotãrârile disciplinare pronunţate de consiliile de disciplina ale filialelor. Deciziile de soluţionare a contestaţiilor la hotãrârile disciplinare pronunţate de consiliile de disciplina ale filialelor pot fi atacate în termen de 30 de zile de la data comunicãrii hotãrârii şi se judeca de instanţele de contencios administrativ, potrivit dispoziţiilor <>Legii nr. 29/1990 , cu modificãrile ulterioare.
(3) Contestaţiile impotriva sancţiunilor aplicate de Consiliul superior de disciplina se depun la Comitetul de conducere al Uniunii, care se pronunţa prin decizie. În acest caz sunt aplicabile în mod corespunzãtor dispoziţiile art. 17 alin. (2).
ART. 28
(1) Adunarea generalã a filialelor Uniunii este formatã din agenţii imobiliari cu domiciliul, respectiv cu sediul principal, stabilit în judeţul respectiv sau în municipiul Bucureşti, dupã caz.
(2) Adunarea generalã a filialei este legal constituitã în prezenta majoritãţii membrilor prevãzuţi la alin. (1), iar hotãrârile sunt valabil adoptate cu majoritatea celor prezenţi.
(3) Dacã la prima convocare nu se întruneşte numãrul necesar, este convocatã o noua adunare generalã în termen de maximum 30 de zile. Aceasta este legal constituitã în prezenta a minimum 40% din numãrul membrilor prevãzuţi la alin. (1).
(4) Filiala dobândeşte personalitate juridicã la data constituirii sale în mod legal.
ART. 29
Adunarea generalã a filialei are urmãtoarele atribuţii:
a) examineazã şi aproba bugetul de venituri şi cheltuieli al filialei şi execuţia acestuia;
b) asigura buna desfãşurare a activitãţii profesionale pe plan local;
c) alege şi revoca membrii colegiului de conducere şi ai comisiei de cenzori ale filialei;
d) propune, dintre membrii sãi, candidaţi pentru Comitetul de conducere al Uniunii;
e) examineazã activitatea desfasurata de colegiul de conducere al filialei şi de consiliul de disciplina care funcţioneazã pe lângã acesta şi hotãrãşte.
ART. 30
(1) Pe lângã colegiul de conducere al filialei funcţioneazã un consiliu de disciplina, compus din 3 membri titulari - preşedintele şi 2 membri - şi 3 membri supleanţi, desemnaţi de adunarea generalã a filialei pentru o perioada de 4 ani dintre membrii sãi, care se bucura de autoritate profesionalã şi morala deosebita.
(2) Consiliul de disciplina al filialei aplica sancţiunile prevãzute la art. 12.
ART. 31
(1) Uniunea şi filialele sale îşi acoperã cheltuielile din venituri, care se constituie din:
a) taxa de înscriere la examenul de dobândire a calitãţii de agent imobiliar, precum şi taxele de reatestare periodicã;
b) taxa de înscriere în Registrul agenţilor imobiliari;
c) cotizaţiile membrilor;
d) încasãri din vânzarea publicaţiilor proprii;
e) donaţii, sponsorizãri şi alte bunuri, dobândite în condiţiile legii;
f) alte venituri din activitatea Uniunii şi a filialelor sale, stabilite prin statut.
(2) O parte din veniturile realizate de filiale se vãrsa la Uniune potrivit normelor stabilite în statut.
(3) Taxele de înscriere în evidenta, cotizatia şi contribuţiile pe transe de venituri se stabilesc anual de Congresul Uniunii.

CAP. 3
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 32
(1) Persoanele fizice şi juridice care îşi desfãşoarã activitatea în domeniul intermedierilor imobiliare la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe vor putea sa îşi continue activitatea fãrã susţinerea examenului prevãzut la art. 5. În acest sens, acestea vor depune o cerere de înscriere în Uniune, în termen de 3 luni de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe, la care vor anexa, în original, un extras de la registrul comerţului, care sa ateste desfãşurarea acestei activitãţi.
(2) Congresul inaugural al Uniunii va fi organizat de Asociaţia Romana a Agenţilor Imobiliari în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de 3 luni prevãzut la alin. (1).
(3) Biroul executiv al Asociaţiei Romane a Agenţilor Imobiliari va convoca şi va conduce congresul în termen de maximum 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe.
(4) La data desfãşurãrii congresului, Asociaţia Romana a Agenţilor Imobiliari va hotãrî cu privire la patrimoniul sau.
(5) În termen de un an de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe agenţii imobiliari, societãţi comerciale, se vor conformã condiţiilor impuse la art. 4 alin. (1), sub sancţiunea pierderii calitãţii de membru al Uniunii şi a radierii lor din Registrul agenţilor imobiliari.
ART. 33
Prezenta ordonanta intra în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicãrii ei în Monitorul Oficial al României, Partea I.

PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:
---------------
Ministru de stat,
ministrul justiţiei,
Valeriu Stoica

----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016