Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA nr. 27 din 26 ianuarie 2006  pentru modificarea si completarea   Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA nr. 27 din 26 ianuarie 2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 88 din 31 ianuarie 2006
ORDONANTA nr. 27 din 26 ianuarie 2006
pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii şi dezvoltãrii întreprinderilor mici şi mijlocii
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 88 din 31 ianuarie 2006

Având în vedere faptul ca începând de la 1 septembrie 2005 Comisia Europeanã monitorizeazã modul în care este implementata Recomandarea nr. 2003/361/CE la nivelul statelor membre, precum şi importanta respectãrii regulilor privind ajutorul de stat pentru întreprinderile mici şi mijlocii, cuprinse în <>Ordinul preşedintelui Consiliului Concurentei nr. 13/2005 privind punerea în aplicare a Regulamentului pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind ajutorul de stat pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi <>Ordinul preşedintelui Consiliului Concurentei nr. 57/2005 pentru punerea în aplicare a Instrucţiunilor privind încadrarea unei întreprinderi în categoria de întreprinderi mici şi mijlocii, este necesarã alinierea integrala la definitia întreprinderilor mici şi mijlocii din Recomandarea nr. 2003/361/CE ,
în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 1 pct. IV din Legea nr. 404/2005 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

Guvernul României adopta prezenta ordonanta.

ART. I
<>Legea nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii şi dezvoltãrii întreprinderilor mici şi mijlocii, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 681 din 29 iulie 2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:

1. La articolul 3 alineatul (1), litera b) va avea urmãtorul cuprins:
"b) realizeazã o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care nu depãşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro, conform ultimei situaţii financiare aprobate. Prin active totale se înţelege active imobilizate plus active circulante plus cheltuieli în avans;".

2. Litera c) a alineatului (1) şi alineatele (2)-(4) ale articolului 3 se abroga.

3. Alineatul (1) al articolului 4 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - (1) Întreprinderile mici şi mijlocii se clasifica, în funcţie de numãrul mediu de salariaţi şi de cifra de afaceri anuala neta sau activele totale pe care le deţin, în urmãtoarele categorii:
a) microintreprinderi - au pana la 9 salariaţi şi realizeazã o cifra de afaceri anuala neta sau deţin active totale de pana la 2 milioane euro, echivalent în lei;
b) întreprinderi mici - au între 10 şi 49 de salariaţi şi realizeazã o cifra de afaceri anuala neta sau deţin active totale de pana la 10 milioane euro, echivalent în lei;
c) întreprinderi mijlocii - au între 50 şi 249 de salariaţi şi realizeazã o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care nu depãşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro."

4. Dupã articolul 4 se introduc cinci noi articole, articolele 4^1 - 4^5, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 4^1. - În funcţie de relaţia lor cu alte întreprinderi, raportatã la capitalul sau la drepturile de vot deţinute ori la dreptul de a exercita o influenta dominanta, pot exista 3 tipuri de întreprinderi:
a) întreprinderi autonome;
b) întreprinderi partenere;
c) întreprinderi legate.
Art. 4^2. - (1) O întreprindere autonomã este orice întreprindere care nu este clasificata ca întreprindere legatã sau ca întreprindere partenera, în sensul acestei legi.
(2) O întreprindere este autonomã dacã deţine mai puţin de 25% din capitalul social sau din drepturile de vot (oricare dintre acestea este mai mare) în una ori în mai multe întreprinderi sau dacã una ori mai multe întreprinderi nu deţin mai mult de 25% din capitalul social sau din drepturile de vot ale întreprinderii în cauza.
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), o întreprindere este consideratã autonomã, neavând, prin urmare, nici o întreprindere partenera, chiar dacã acest prag de 25% este atins sau depãşit de cãtre urmãtoarele categorii de investitori, cu condiţia ca aceşti investitori sa nu fie legaţi, în sensul art. 4^4, individual sau în comun, de întreprinderea în cauza:
a) societãţi publice de investiţii, societãţi de capital de risc, persoane fizice sau grupuri de persoane fizice cu activitate frecventa de investiţii în capital de risc (business angels), care investesc fonduri proprii în societãţi necotate la bursa, cu condiţia ca investiţia totalã a acestor investitori în aceeaşi întreprindere sa nu depãşeascã echivalentul în lei a 1.250.000 euro;
b) universitãţi sau centre de cercetare fãrã scop lucrativ;
c) investitori institutionali, inclusiv fonduri de dezvoltare regionala;
d) autoritãţi ale administraţiei publice locale, respectiv primãrii, având un buget anual mai mic decât echivalentul în lei a 10 milioane euro şi mai puţin de 5.000 de locuitori.
Art. 4^3. - Întreprinderile partenere sunt toate întreprinderile care nu sunt clasificate ca întreprinderi legate şi între care exista urmãtoarea relatie: întreprinderea (din amonte) deţine, individual sau în comun cu una ori mai multe întreprinderi legate, 25% sau mai mult din capitalul social ori din drepturile de vot ale unei alte întreprinderi (din aval).
Art. 4^4. - (1) Întreprinderile legate sunt întreprinderile între care exista oricare dintre urmãtoarele raporturi:
a) o întreprindere deţine majoritatea drepturilor de vot ale actionarilor sau ale asociaţilor celeilalte întreprinderi;
b) o întreprindere are dreptul de a numi sau de a revoca majoritatea membrilor consiliului de administraţie, de conducere ori de supraveghere a celeilalte întreprinderi;
c) o întreprindere are dreptul de a exercita o influenta dominanta asupra celeilalte întreprinderi, în temeiul unui contract încheiat cu aceasta întreprindere sau al unei clauze din statutul acesteia;
d) o întreprindere este actionara sau asociata a celeilalte întreprinderi şi deţine singura, în baza unui acord cu alţi acţionari ori asociaţi ai acelei întreprinderi, majoritatea drepturilor de vot ale actionarilor sau asociaţilor întreprinderii respective.
(2) Se prezuma ca nu exista o influenta dominanta dacã investitorii prevãzuţi la alin. (3) al art. 4^2 nu sunt implicaţi direct sau indirect în conducerea întreprinderii respective, fãrã ca drepturile pe care le deţin în calitatea lor de acţionar sau asociat sa fie prejudiciate.
(3) Sunt considerate întreprinderi legate şi întreprinderile între care exista oricare dintre raporturile descrise la alin. (1), prin intermediul uneia ori mai multor întreprinderi sau prin oricare dintre investitorii prevãzuţi la alin. (3) al art. 4^2.
(4) Întreprinderile între care exista oricare dintre raporturile descrise mai sus, prin intermediul unei persoane fizice sau al unui grup de persoane fizice care acţioneazã de comun acord, sunt, de asemenea, considerate întreprinderi legate, dacã îşi desfãşoarã activitatea sau o parte din activitate pe aceeaşi piata relevanta ori pe pieţe adiacente.
(5) O piata adiacenta, în sensul prezentei legi, este acea piata a unui produs sau a unui serviciu situata direct în amonte ori în aval pe piata în cauza.
Art. 4^5. - Cu excepţia cazurilor prevãzute la alin. (3) al art. 4^2, o întreprindere nu poate fi consideratã mica sau mijlocie dacã cel puţin 25% din capitalul social ori din drepturile de vot ale acesteia sunt controlate, direct sau indirect, în comun ori cu titlu individual, de cãtre una sau mai multe organisme ori colectivitãţi publice."

5. Alineatele (3), (5) şi (6) ale articolului 5 vor avea urmãtorul cuprins:
"(3) În efectivele zilnice de salariaţi avute în vedere la calcularea numãrului mediu anual de salariaţi se includ salariaţii angajaţi pe durata nedeterminatã şi acele persoane, cum ar fi salariaţii temporari care lucreazã pentru întreprindere având cu aceasta legãturi de subordonare şi sunt asimilaţi cu salariaţii conform legislaţiei în vigoare în domeniu.
..................................................................
(5) La calcularea numãrului mediu anual de salariaţi nu se vor avea în vedere salariaţii al cãror contract individual de munca este suspendat pentru perioada luatã în calcul, conform prevederilor legale, şi ucenicii şi elevii sau studenţii care urmeazã o forma de pregãtire profesionalã pe baza de contract de ucenicie sau de formare profesionalã.
(6) Nu vor fi introduse în numãrul mediu anual scriptic salariatele/salariaţii aflate/aflaţi în concediu de maternitate sau parental."

6. Dupã alineatul (6) al articolului 5 se introduce un nou alineat, alineatul (7), cu urmãtorul cuprins:
"(7) Numãrul mediu anual de salariaţi se determina pe baza Registrului general de evidenta a salariaţilor, întocmit şi completat conform prevederilor legale în vigoare."

7. Articolul 6 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 6. - (1) Datele utilizate pentru calculul numãrului mediu anual de salariaţi, cifra de afaceri anuala neta şi activele totale sunt cele raportate în situaţiile financiare aferente exerciţiului financiar anterior, aprobate de adunarea generalã a actionarilor sau asociaţilor.
(2) Dacã la data întocmirii situaţiilor financiare anuale întreprinderea nu se mai încadreazã în plafoanele stabilite la art. 3 şi 4, aceasta nu îşi va pierde calitatea de întreprindere mica, mijlocie sau microintreprindere decât dacã depãşirea acestor plafoane se produce în doua exercitii financiare consecutive.
(3) În cazul unei întreprinderi nou-înfiinţate, ale carei situaţii financiare nu au fost aprobate, în condiţiile legii, datele cu privire la numãrul mediu anual de salariaţi, cifra de afaceri anuala neta şi activele totale se determina în cursul exerciţiului financiar şi se declara pe propria rãspundere de cãtre reprezentantul/reprezentanţii întreprinderii în cauza.
(4) În calculul cifrei de afaceri anuale nete sumele selectate nu includ taxa pe valoarea adãugatã şi alte taxe indirecte.
(5) În cazul unei întreprinderi autonome, datele, inclusiv numãrul mediu anual de salariaţi, vor fi stabilite exclusiv pe baza situaţiilor financiare anuale ale întreprinderii respective.
(6) Datele, inclusiv numãrul mediu anual de salariaţi, ale unei întreprinderi partenere sau legate cu o alta întreprindere se vor stabili pe baza situaţiilor financiare anuale şi a altor date ale întreprinderii ori, dacã exista, pe baza situaţiilor financiare anuale consolidate în care întreprinderea este inclusã, care se vor cumula cu datele oricãrei întreprinderi partenere a întreprinderii în cauza, situata imediat în amonte sau în aval de aceasta, proporţional cu procentul de participare la capital ori cu procentul drepturilor de vot (cel mai ridicat dintre aceste procente).
(7) Datele prevãzute la alin. (6) se vor cumula în proporţie de 100% cu datele oricãrei întreprinderi care este legatã direct sau indirect de întreprinderea în cauza, dacã datele nu sunt deja incluse în situaţiile financiare anuale consolidate.
(8) Datele întreprinderilor partenere ale întreprinderii în cauza trebuie sa provinã din situaţiile financiare anuale proprii şi din celelalte date consolidate, dacã acestea exista. La acestea se adauga 100% din datele întreprinderilor legate de aceste întreprinderi partenere, cu excepţia cazului în care aceste date au fost deja incluse prin consolidare.
(9) Datele întreprinderilor cu care întreprinderea respectiva este legatã trebuie sa provinã din situaţiile financiare anuale proprii şi din celelalte date consolidate, dacã acestea exista. La acestea se adauga, în mod proporţional, datele oricãrei întreprinderi partenere a acestor întreprinderi legate, situata imediat în amonte sau în aval de acestea, cu excepţia cazului în care au fost deja incluse în situaţiile financiare anuale consolidate, într-o proporţie cel puţin egala cu procentul definit la alin. (6).
(10) Atunci când în evidentele consolidate nu sunt incluse informaţii cu privire la numãrul mediu anual de salariaţi al unei întreprinderi, cifrele privind numãrul mediu anual de salariaţi se calculeazã prin cumularea proporţionalã a datelor aferente întreprinderilor partenere şi a datelor aferente întreprinderilor cu care întreprinderea respectiva este legatã."

8. Articolul 7 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 7. - Încadrarea în plafoanele referitoare la numãrul mediu anual de salariaţi, cifra de afaceri anuala neta şi activele totale se stabilesc pe baza unei declaraţii pe propria rãspundere a reprezentantului/reprezentanţilor legal/legali al/ai întreprinderii interesate în încadrarea în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii, conform modelului prevãzut în anexele nr. 1 şi 2 care fac parte integrantã din prezenta lege."

9. Alineatul (3) al articolului 16 va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Întreprinderile mici şi mijlocii pot beneficia de asistenta tehnica pentru facilitarea accesului la servicii de formare de specialitate în domeniul achiziţiilor publice."

10. Articolul 28 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 28. - (1) În vederea îmbunãtãţirii accesului întreprinderilor mici şi mijlocii la finanţare, funcţioneazã Fondul naţional de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici şi mijlocii, înfiinţat prin hotãrâre a Guvernului ca instituţie cu capital de risc, în conformitate cu legislaţia în vigoare, care poate infiinta filiale sau unitãţi teritoriale fãrã personalitate juridicã.
(2) În scopul sustenabilitatii reţelei teritoriale, Fondul naţional de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici şi mijlocii cogaranteaza şi supravegheazã activitatea filialelor.
(3) Agenţia Nationala pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperatie, în calitate de acţionar majoritar al Fondului naţional de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici şi mijlocii, aproba anual, prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperatie, politica de risc a fondului."

11. La articolul 31, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins:
"(4) În vederea constituirii bazei de date prevãzute la alin. (3), Agenţia Nationala pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperatie şi Oficiul Naţional al Registrului Comerţului vor încheia un protocol de colaborare având ca obiect schimbul de informaţii cu titlu gratuit."

12. Articolul 32 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 32. - Pana la data de 31 octombrie a fiecãrui an, Guvernul, prin Agenţia Nationala pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperatie, prezintã Parlamentului un raport anual cu privire la dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, modul în care cadrul macroeconomic, cadrul legislativ şi cel institutional corespund necesitãţilor întreprinderilor mici şi mijlocii, politicile de încurajare şi de stimulare a întreprinderilor mici şi mijlocii adoptate şi stadiul aplicãrii acestora, mãsurile concrete luate în aplicarea acestora şi efectele constatate. Raportul anual trebuie sa fie însoţit de programele de dezvoltare a întreprinderilor mici şi mijlocii, care urmeazã a fi întreprinse în anul calendaristic urmãtor, în vederea aprobãrii de cãtre Parlament a fondurilor ce se estimeaza a fi prevãzute în legea bugetului de stat pentru anul urmãtor."

13. Dupã articolul 34 se introduc anexele nr. 1 şi 2 care fac parte integrantã din prezenta ordonanta.

ART. II
Prezenta ordonanta transpune în legislaţia nationala Recomandarea 2003/361/CE privind definitia microintreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii, publicatã în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 124 din 20 mai 2003, p. 0036-0041, şi parţial Comunicarea Comisiei Europene privind modelul de declaraţie a informaţiilor referitoare la încadrarea unei întreprinderi în categoria de întreprinderi mici şi mijlocii, publicatã în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. C 118 din 20 mai 2003, respectiv modelul declaraţiei "Informaţii privind calificarea ca întreprindere mica şi mijlocie", anexa la declaraţie "Calculul pentru întreprinderile legate sau partenere", anexa A şi anexa B.
ART. III
Prezenta ordonanta intra în vigoare la 3 zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

PRIM-MINISTRU
CALIN POPESCU-TARICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Şeful Cancelariei Primului-Ministru,
Aleodor Marian Francu

p. Preşedintele Agenţiei Naţionale
pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperatie,
Gabriela Vasile

Ministrul integrãrii europene,
Anca Daniela Boagiu

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu

Bucureşti, 26 ianuarie 2006.
Nr. 27.


ANEXA 1

DECLARAŢIE privind încadrarea întreprinderii în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii




I. Date de identificare a întreprinderii

Denumirea întreprinderii
............................................................
Adresa sediului social
............................................................
Cod unic de înregistrare
............................................................
Numele şi funcţia
............................................................
(preşedintele consiliului de administraţie, director general
sau echivalent)

II. Tipul întreprinderii
Indicaţi, dupã caz, tipul întreprinderii:
[] Întreprindere autonomã. În acest caz, datele din tabelul de mai jos
sunt preluate doar din situaţia economico-financiarã a întreprinderii
solicitante. Se va completa doar declaraţia, fãrã anexa nr. 2.
[] Întreprindere partenera. Se va completa tabelul de mai jos pe baza
rezultatelor calculelor efectuate conform anexei nr. 2, precum şi a fişelor
adiţionale care se vor ataşa la declaraţie.
[] Întreprindere legatã. Se va completa tabelul de mai jos pe baza
rezultatelor calculelor efectuate conform anexei nr. 2, precum şi a fişelor
adiţionale care se vor ataşa la declaraţie.

III. Date utilizate pentru a se stabili categoria întreprinderii*1)
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Exerciţiul financiar de referinta*2) │
├─────────────────────────┬─────────────────────────┬────────────────────────┤
│Numãrul mediu anual de │ Cifra de afaceri anuala │ Active totale │
│salariaţi │ neta │ (mii lei/mii euro) │
│ │ (mii lei/mii euro) │ │
├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │
└─────────────────────────┴─────────────────────────┴────────────────────────┘

Important:
Precizati dacã, fata de exerciţiul [] Nu
financiar anterior, datele financiare [] Da (în acest caz se va completa
au înregistrat modificãri care şi se va ataşa o declaraţie
determina încadrarea întreprinderii referitoare la exerciţiul
într-o alta categorie (respectiv financiar anterior)
micro-întreprindere, întreprindere
mica, mijlocie sau mare).


Semnatura ........................................
(numele şi funcţia semnatarului,
autorizat sa reprezinte întreprinderea)


Declar pe propria rãspundere ca datele din aceasta declaraţie şi din
anexe sunt conforme cu realitatea.


Data întocmirii ...........................

Semnatura .................................


*1) Datele sunt calculate în conformitate cu art. 6 din prezenta lege.
*2) Datele cu privire la numãrul mediu anual de salariaţi, cifra de
afaceri anuala neta şi activele totale sunt cele realizate în ultimul
exerciţiu financiar raportate în situaţiile financiare anuale aprobate de
acţionari sau asociaţi. În cazul întreprinderilor nou înfiinţate datele cu
privire la numãrul mediu anual de salariaţi, cifia de afaceri anuala neta şi
activele totale se determina şi se declara pe propria rãspundere.




ANEXA 2

CALCULUL pentru întreprinderile partenere sau legate



Secţiunile care trebuie incluse, dupã caz:
- secţiunea A, dacã întreprinderea solicitanta are cel puţin o
întreprindere partenera (precum şi orice fise adiţionale);
- secţiunea B dacã întreprinderea solicitanta este legatã cu cel puţin
o întreprindere (precum şi orice fise adiţionale).

Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Perioada de referinta │
├────────────────────────────────┬───────────────┬────────────────┬────────────┤
│ │Numãrul mediu │Cifra de afaceri│Total active│
│ │anual de │anuala neta │(mii lei/ │
│ │salariaţi │(mii lei/ │ mii euro) │
│ │ │ mii euro) │ │
├────────────────────────────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
𗈕. Datele*1) întreprinderii │ │ │ │
│solicitante sau din situaţiile │ │ │ │
│financiare anuale consolidate │ │ │ │
│(se vor introduce datele din │ │ │ │
│tabelul B1 din secţiunea B*2) │ │ │ │
├────────────────────────────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
𗈖. Datele cumulate*1) în mod │ │ │ │
│proporţional ale tuturor │ │ │ │
│întreprinderilor partenere, │ │ │ │
│dacã este cazul (se vor │ │ │ │
│introduce datele din │ │ │ │
│secţiunea A) │ │ │ │
├────────────────────────────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
𗈗. Datele cumulate ale tuturor │ │ │ │
│întreprinderilor legate*1) (dacã│ │ │ │
│exista) - dacã nu au fost deja │ │ │ │
│incluse prin consolidare la │ │ │ │
│pct. 1 din acest tabel (se vor │ │ │ │
│introduce datele din tabelul │ │ │ │
│B2 din secţiunea B) │ │ │ │
├────────────────────────────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
│TOTAL │ │ │ │
└────────────────────────────────┴───────────────┴────────────────┴────────────┘

Datele incluse în secţiunea "Total" din tabel trebuie introduse în tabelul
"Date utilizate pentru a se stabili categoria întreprinderii" din anexa nr. 1.


*1) Datele cu privire la numãrul mediu anual de salariaţi, cifra de
afaceri anuala neta şi activele totale sunt cele realizate în ultimul
exerciţiu financiar raportate în situaţiile financiare anuale aprobate de
acţionari sau asociaţi. În cazul întreprinderilor nou înfiinţate datele cu
privire la numãrul mediu anual de salariaţi, cifra de afaceri anuala neta
şi activele totale se determina şi se declara pe propria rãspundere.
*2) Datele întreprinderii, inclusiv numãrul mediu anual de salariaţi,
sunt determinate pe baza situaţiilor financiare anuale şi a datelor
întreprinderii sau, atunci când este cazul, pe baza situaţiilor financiare
anuale consolidate ale întreprinderii ori a situaţiilor financiare
anuale consolidate în care întreprinderea este inclusã.


FIŞA DE PARTENERIAT

1. Date de identificare a întreprinderii

Denumirea întreprinderii
............................................................
Adresa sediului social
............................................................
Cod unic de înregistrare
............................................................
Numele şi funcţia
............................................................
(preşedintele consiliului de administraţie, director general
sau echivalent)


2. Date referitoare la întreprinderea legatã


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Perioada de referinta │
├────────────────────────────────┬───────────────┬────────────────┬────────────┤
│ │Numãrul mediu │Cifra de afaceri│Active │
│ │anual de │anuala neta │totale │
│ │salariaţi*3) │(mii lei/ │ (mii lei/ │
│ │ │ mii euro) │ mii euro) │
├────────────────────────────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
│TOTAL │ │ │ │
└────────────────────────────────┴───────────────┴────────────────┴────────────┘

NOTA:
Aceste date rezulta din conturile sau alte date ale întreprinderii
partenere, consolidate, dacã exista. La acestea se adauga într-un procent
de 100% datele întreprinderilor care sunt legate de aceasta întreprindere
partenera, dacã datele din conturile consolidate ale întreprinderilor legate
au fost deja incluse prin consolidare în conturile întreprinderii partenere.
Dacã este necesar, se va adauga "fişa întreprinderii legate" pentru
întreprinderile care nu au fost încã incluse prin consolidare.

3. Calculul proporţional
a) Indicaţi exact proporţia detinuta*4) de întreprinderea solicitanta
(sau de întreprinderea legatã prin intermediul cãreia se stabileşte legatura
de parteneriat), în întreprinderea partenera la care se referã aceasta fişa:
......................................................................
......................................................................
......................................................................
Indicaţi, de asemenea, proporţia detinuta de întreprinderea partenera,
la care se referã aceasta fişa, din capitalul social al întreprinderii
solicitante (sau în întreprinderea legatã)
......................................................................
......................................................................
b) Introduceti în tabelul de mai jos rezultatul calculului proporţional
obţinut prin aplicarea celui mai mare dintre procentele la care se face
referire la lit. a) la datele introduse în tabelul de la pct. 1.


Tabelul de parteneriat - A.2.
┌────────────────────────────────┬───────────────┬─────────────────────────────┐
│ │Numãrul mediu │Cifra de afaceri│Active │
│ Procent │anual de │anuala neta │totale*5) │
│ │salariaţi │(mii lei/ │ (mii lei/ │
│ │ │ mii euro) │ mii euro)│
├────────────────────────────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
│Valoare rezultatã în urma │ │ │ │
│aplicãrii celui mai mare procent│ │ │ │
│la datele introduse în tabelul │ │ │ │
│de la pct. 1. │ │ │ │
└────────────────────────────────┴───────────────┴────────────────┴────────────┘

Aceste date se vor introduce în Tabelul A.1.


*3) În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu exista
date privind numãrul de personal, calculul se face prin cumularea datelor de
la întreprinderile legate.
*4) Procent din capitalul social sau din drepturile de vot deţinute,
oricare dintre aceste procente este mai mare. La acesta trebuie cumulatã
proporţia detinuta de fiecare întreprindere legatã în aceeaşi întreprindere
partenera.
*5) Active totale reprezintã active imobilizate + active circulante +
cheltuieli în avans.


Secţiunea A
Întreprinderi partenere

Pentru fiecare întreprindere pentru care a fost completatã "fişa de
parteneriat" [câte o fişa pentru fiecare întreprindere partenera a
întreprinderii solicitante şi pentru orice întreprindere partenera a
oricãrei întreprinderi legate, ale carei date nu au fost încã incluse în
situaţiile financiare anuale consolidate ale acelei întreprinderi legate],
datele din aceasta fişa de parteneriat trebuie sa fie introduse în tabelul
de mai jos.

1. Date de identificare şi date financiare preliminare

Tabelul A.1.


┌───────────────────────────────────────────┬──────────┬──────────┬──────────┐
│Întreprinderea partenera - Date de │Numãrul │Cifra de │Active │
│ identificare │mediu │afaceri │totale │
├──────────┬──────────┬──────────┬──────────┤anual de │anuala │(mii lei/ │
│Numele sau│Adresa │Cod unic │Numele şi │salariaţi │neta │mii euro) │
│denumirea │sediului │de inre- │prenumele │ │(mii lei/ │ │
│intreprin-│social │gistrare │presedin- │ │mii euro) │ │
│derii │ │ │telui con-│ │ │ │
│ │ │ │siliului │ │ │ │
│ │ │ │de adminis│ │ │ │
│ │ │ │tratie, │ │ │ │
│ │ │ │director │ │ │ │
│ │ │ │general │ │ │ │
│ │ │ │sau echi- │ │ │ │
│ │ │ │valent │ │ │ │
├──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 3. │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 4. │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 5. │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 6. │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 7. │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 8. │ │ │ │ │ │ │
├──────────┴──────────┴──────────┴──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ Total │ │ │ │
└───────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────┴──────────┘

NOTA:
Aceste date sunt rezultatul unui calcul proporţional efectuat pe baza
"fisei de parteneriat", pentru fiecare întreprindere cu care întreprinderea
solicitanta este direct sau indirect partenera.
Datele introduse în secţiunea "Total" vor fi introduse la pct. 2 din
tabelul "Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate"
(referitor la întreprinderile partenere).
Aceste date rezulta din situaţiile financiare anuale consolidate şi din
alte date ale întreprinderii partenere, dacã exista, la care se adauga în
proporţie de 100% datele întreprinderilor care sunt legate cu aceasta
întreprindere partenera, în cazul în care acestea nu au fost deja incluse
în situaţiile financiare anuale consolidate ale întreprinderii partenere.
Dacã este necesar, adaugati "fise privind legatura dintre întreprinderi"
pentru întreprinderile care nu au fost deja incluse în situaţiile
financiare anuale consolidate.


Secţiunea B
ÎNTREPRINDERI LEGATE

1. Determinarea situaţiei aplicabile întreprinderii care solicita
încadrarea în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii:
[] Cazul 1: Întreprinderea solicitanta tine situaţii financiare anuale
consolidate sau este inclusã în situaţiile financiare anuale consolidate
ale unei alte întreprinderi (tabelul Bl).
[] Cazul 2: Întreprinderea solicitanta sau una ori mai multe
întreprinderi legate nu întocmeşte/întocmesc ori nu este/nu sunt
inclusã/incluse în situaţiile financiare anuale consolidate (tabelul B2).

NOTA:
Datele întreprinderilor legate cu întreprinderea solicitanta deriva
din situaţiile financiare anuale şi din alte date ale acestora, consolidate
dacã este cazul. La acestea se adauga în mod proporţional datele oricãrei
eventuale întreprinderi partenere a acelei întreprinderi legate, situata
imediat în aval sau în amonte, dacã nu a fost deja inclusã prin consolidare*6).

2. Metode de calcul pentru fiecare caz
Cazul 1: Situaţiile financiare anuale consolidate reprezintã baza de
calcul. Se va completa tabelul B1 de mai jos.

Tabelul B1
┌───────────────┬────────────────┬────────────┐
│Numãrul mediu │Cifra de afaceri│Active │
│anual de │anuala neta │totale │
│salariaţi*7) │(mii lei/ │ (mii lei/ │
│ │ mii euro) │ mii euro)│
┌────────────────────────────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
│Total │ │ │ │
└────────────────────────────────┴───────────────┴────────────────┴────────────┘

Datele introduse în secţiunea "Total" din tabelul de mai sus se vor
introduce la pct. 1 din tabelul "Calculul pentru tipurile de întreprinderi
partenere sau legate".

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Identificarea întreprinderilor incluse prin consolidare │
├────────────────────────────────┬───────────────┬────────────────┬────────────┤
│Întreprinderea legatã │Adresa sediului│Cod unic de │Numele şi │
│(denumire/date de identificare) │social │înregistrare │prenumele │
│ │ │ │preşedinte- │
│ │ │ │lui consiliu│
│ │ │ │lui de admi-│
│ │ │ │nistratie, │
│ │ │ │director │
│ │ │ │general sau │
│ │ │ │echivalent │
├────────────────────────────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
│ A. │ │ │ │
├────────────────────────────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
│ B. │ │ │ │
├────────────────────────────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
│ C. │ │ │ │
├────────────────────────────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
│ D. │ │ │ │
├────────────────────────────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
│ E. │ │ │ │
└────────────────────────────────┴───────────────┴────────────────┴────────────┘

NOTA:
Întreprinderile partenere ale unei întreprinderi legate, care nu au fost
încã incluse în situaţiile financiare anuale consolidate, sunt considerate
partenere directe ale întreprinderii solicitante. Datele aferente acestora
şi o "fişa de parteneriat" trebuie adãugate la secţiunea A.


*6) Definitia întreprinderii legate din prezenta lege.
*7) În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu
exista date privind numãrul de personal, calculul se face prin cumularea
datelor de la întreprinderile legate.

Cazul 2: Pentru fiecare întreprindere legatã (inclusiv prin intermediul
altor întreprinderi legate), se va completa o "fişa privind legatura dintre
întreprinderi" şi se vor adauga datele din situaţiile financiare anuale ale
tuturor întreprinderilor legate, prin completarea tabelului B2 de mai jos.

Tabelul B2


┌────────────────────────────────┬───────────────┬─────────────────────────────┐
│ Întreprinderea numãrul: │Numãrul mediu │Cifra de afaceri│Active │
│ │anual de │anuala neta │totale │
│ │salariaţi │(mii lei/ │ (mii lei/ │
│ │ │ mii euro) │ mii euro)│
├────────────────────────────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
│ 1.*) │ │ │ │
├────────────────────────────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
│ 2.*) │ │ │ │
├────────────────────────────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
│ 3.*) │ │ │ │
├────────────────────────────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
│ 4.*) │ │ │ │
├────────────────────────────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
│ 5.*) │ │ │ │
├────────────────────────────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
│ Total │ │ │ │
└────────────────────────────────┴───────────────┴────────────────┴────────────┘

NOTA
Datele rezultate în secţiunea "Total" din tabelul de mai sus se vor
introduce la pct. 3 din tabelul "Calculul pentru tipurile de întreprinderi
partenere sau legate" (privind întreprinderile legate)


*) Atasati câte o "fişa privind legatura dintre întreprinderi" pentru
fiecare întreprindere.



FIŞA
privind legatura dintre întreprinderi nr. ......
din tabelul B2, secţiunea B

(numai pentru întreprinderile legate care nu sunt incluse
în situaţiile financiare anuale consolidate)

1. Date de identificare a întreprinderii

Denumirea întreprinderii
............................................................
Adresa sediului social
............................................................
Cod unic de înregistrare
............................................................
Numele şi funcţia
............................................................
(preşedintele consiliului de administraţie, director general
sau echivalent)


2. Date referitoare la întreprindere


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Perioada de referinta │
├────────────────────────────────┬───────────────┬────────────────┬────────────┤
│ │Numãrul mediu │Cifra de afaceri│Active │
│ │anual de │anuala neta │totale │
│ │salariaţi*7) │(mii lei/ │ (mii lei/ │
│ │ │ mii euro) │ mii euro) │
├────────────────────────────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
│TOTAL │ │ │ │
└────────────────────────────────┴───────────────┴────────────────┴────────────┘

Datele trebuie introduse în tabelul B2 din secţiunea B.

NOTA:
Datele întreprinderilor legate cu întreprinderea solicitanta sunt extrase
din situaţiile financiare anuale şi din alte date aferente acestora,
consolidate dacã este cazul. La acestea se adauga în mod proporţional datele
oricãrei eventuale întreprinderi partenere ale întreprinderii legate, situata
imediat în aval sau în amonte de aceasta, dacã nu au fost deja incluse în
situaţiile financiare anuale consolidate.
Acest tip de întreprinderi partenere sunt considerate ca fiind
întreprinderi direct partenere cu întreprinderea solicitanta. Datele aferente
acestora şi "fişa de parteneriat" trebuie introduse în secţiunea A.


*7) În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu
exista date privind numãrul mediu anual de salariaţi, calculul se face
prin cumularea datelor de la întreprinderile legate.


-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016