Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA nr. 24 din 27 ianuarie 2000  pentru acceptarea Amendamentului la Protocolul de la Montreal privind substantele care epuizeaza stratul de ozon, adoptat la Copenhaga la 25 noiembrie 1992    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA nr. 24 din 27 ianuarie 2000 pentru acceptarea Amendamentului la Protocolul de la Montreal privind substantele care epuizeaza stratul de ozon, adoptat la Copenhaga la 25 noiembrie 1992

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 38 din 29 ianuarie 2000
În temeiul art. 107 alin. (1) şi (3) din Constituţia României şi al <>art. 1 lit. A pct. 18 din Legea nr. 206/1999 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

Guvernul României emite urmãtoarea ordonanta:

ART. 1
Se accepta Amendamentul la Protocolul de la Montreal privind substantele care epuizeaza stratul de ozon, adoptat la Copenhaga la 25 noiembrie 1992, prezentat în anexa care face parte integrantã din prezenta ordonanta.
ART. 2
Cheltuielile ocazionate de aducerea la îndeplinire a prevederilor amendamentului prevãzut la art. 1 se suporta din bugetul aprobat anual Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului, cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare.


PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul apelor,
pãdurilor şi protecţiei mediului,
Anton Vlad,
secretar de stat

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

Ministrul agriculturii şi alimentaţiei,
Ioan Avram Muresan

Ministrul industriei şi comerţului,
Radu Berceanu

p. Ministru de stat,
ministrul afacerilor externe,
Eugen Dijmarescu,
secretar de stat


ANEXA 1


AMENDAMENT
la Protocolul de la Montreal privind substantele care epuizeaza stratul de ozon*)

------------
*) Traducere.

ART. 1
Amendament

A. Articolul 1 paragraful 4


────────────────────────
În paragraful 4 al primului articol al protocolului se înlocuiesc cuvintele "sau la anexa B" cu cuvintele "la anexa B, la anexa C sau la anexa E".
B. Articolul 1 paragraful 9
────────────────────────
Se suprima paragraful 9 al primului articol al protocolului.
C. Articolul 2 paragraful 5
────────────────────────
În paragraful 5 al articolului 2 al protocolului, dupã cuvintele "art. 2A-2E" se adauga cuvintele "şi art. 2H".
D. Articolul 2 paragraful 5 bis
────────────────────────────
Dupã paragraful 5 al articolului 2 al protocolului se adauga urmãtorul paragraf:
"5 bis. Orice parte care nu acţioneazã sub paragraful 1 al art. 5 poate, pentru una sau mai multe perioade de reglementare, sa transfere cãtre o alta parte actionand în aceleaşi condiţii orice parte din nivelul sau calculat de consum,indicat la art. 2F, cu condiţia ca nivelul calculat de consum de substanţe reglementate, înscrise în Grupa I a anexei A, al partii care transfera partea din nivelul sau calculat de consum sa nu fie mai mare de 0,25 kg pe cap de locuitor în 1989 şi ca totalul combinat al nivelurilor calculate de consum al pãrţilor în cauza sa nu depãşeascã limitele de consum fixate în art. 2F. În caz de transfer de consum de acest tip, fiecare dintre pãrţile implicate trebuie sa facã cunoscute Secretariatului condiţiile de transfer şi perioada pe care se întinde."
E. Articolul 2 paragrafele 8a) şi 11
─────────────────────────────────
În paragrafele 8a) şi 11 ale articolului 2 al protocolului se înlocuiesc, ori de câte ori apar, cuvintele "art. 2A-2E" cu cuvintele "art. 2A-2H".
F. Articolul 2 paragraful 9a)(i)
─────────────────────────────
În paragraful 9a)(i) al articolului 2 al protocolului se înlocuiesc cuvintele "şi/sau la anexa B" cu cuvintele "la anexa B, la anexa C şi/sau la anexa E".
G. Articolul 2F: Hidroclorofluorocarburi
─────────────────────────────────────
Articolul de mai jos se adauga dupã articolul 2E al protocolului:
"Articolul 2F: Hidroclorofluorocarburi
1. În timpul perioadei de 12 luni cu începere de la 1 ianuarie 1996 şi apoi în timpul fiecãrei perioade de 12 luni care urmeazã fiecare parte se asigura ca nivelul sau calculat de consum de substanţe reglementate, înscrise în Grupa I a anexei C, sa nu depãşeascã anual suma de:
a) 3,1% din nivelul sau calculat de consum de substanţe reglementate, înscrise în Grupa I a anexei A, în anul 1989; şi
b) nivelul sau calculat de consum de substanţe reglementate, înscrise în Grupa I a anexei C, în anul 1989.
2. În timpul perioadei de 12 luni cu începere de la 1 ianuarie 2004 şi în timpul fiecãrei perioade de 12 luni care urmeazã fiecare parte se asigura ca nivelul sau calculat de consum de substanţe reglementate, înscrise în Grupa I a anexei C, sa nu depãşeascã anual 65% din suma la care se face referire în paragraful 1 al prezentului articol.
3. În timpul perioadei de 12 luni cu începere de la 1 ianuarie 2010 şi în timpul fiecãrei perioade de 12 luni care urmeazã fiecare parte se asigura ca nivelul sau de consum de substanţe reglementate, înscrise în Grupa I a anexei C, sa nu depãşeascã anual 35% din suma la care se face referire în paragraful 1 al prezentului articol.
4. În timpul perioadei de 12 luni cu începere de la 1 ianuarie 2015 şi în timpul fiecãrei perioade de 12 luni care urmeazã fiecare parte se asigura ca nivelul sau calculat de consum de substanţe reglementate, înscrise în Grupa I a anexei C, sa nu depãşeascã anual 10% din suma la care se face referire în paragraful 1 al prezentului articol.
5. În timpul perioadei de 12 luni cu începere de la 1 ianuarie 2020 şi în timpul fiecãrei perioade de 12 luni care urmeazã fiecare parte se asigura ca nivelul sau calculat de consum de substanţe reglementate, înscrise în Grupa I a anexei C, sa nu depãşeascã anual 0,5% din suma la care se face referire în paragraful 1 al prezentului articol.
6. În timpul perioadei de 12 luni cu începere de la 1 ianuarie 2030 şi în timpul fiecãrei perioade de 12 luni care urmeazã fiecare parte se asigura ca nivelul sau calculat de consum de substanţe reglementate, înscrise în Grupa I a anexei C, sa fie redus la zero.
7. Cu începere de la 1 ianuarie 1996 fiecare parte se straduieste sa asigure ca:
a) utilizarea substanţelor reglementate, înscrise în Grupa I a anexei C, sa fie limitatã la acele utilizãri pentru care nu exista încã alta substanta sau tehnologie mai bine adaptatã la mediu;
b) utilizarea substanţelor reglementate, înscrise în Grupa I a anexei C, sa nu se facã în afarã domeniilor în care sunt utilizate substantele reglementate, înscrise în anexele A, B şi C, cu excepţia rarelor cazuri în care se pune problema protecţiei vieţii sau sãnãtãţii fiinţei umane;
c) substantele reglementate, înscrise în Grupa I a anexei C, sa fie alese pentru a fi utilizate astfel încât sa se reducã la minimum diminuarea stratului de ozon, în plus, sa satisfacã şi alte considerente de mediu, de siguranta şi economice."
H. Articolul 2G: Hidrobromofluorocarburi
─────────────────────────────────────
Dupã articolul 2F al protocolului se adauga urmãtorul articol:
"Articolul 2G: Hidrobromofluorocarburi
1. În timpul perioadei de 12 luni cu începere de la 1 ianuarie 1996 şi în timpul fiecãrei perioade de 12 luni care urmeazã fiecare parte se asigura ca nivelul sau calculat de consum de substanţe reglementate, înscrise în Grupa II a anexei C, sa fie redus la zero. Fiecare parte producãtoare de astfel de substanţe se asigura în timpul aceloraşi perioade ca nivelul sau calculat de producţie de substanţe sa fie redus la zero. Acest paragraf se aplica exceptând cazul în care pãrţile decid sa autorizeze nivelul de producţie sau de consum necesar pentru a rãspunde utilizarilor pentru care ele au stabilit ca sunt esenţiale."
I. Articolul 2H: Bromura de metil
──────────────────────────────
Se adauga articolul de mai jos dupã articolul 2G al protocolului:
"Articolul 2H: Bromura de metil
În timpul perioadei de 12 luni cu începere de la 1 ianuarie 1995 şi în timpul fiecãrei perioade de 12 luni care urmeazã fiecare parte se asigura ca nivelul sau calculat de consum de substanta reglementatã, înscrisã în anexa E, sa nu depãşeascã anual nivelul sau calculat de consum din 1991. Fiecare parte producãtoare de aceasta substanta se asigura ca în timpul acestor perioade nivelul sau calculat de producţie de substanta menţionatã sa nu depãşeascã anual nivelul sau calculat de producţie din 1991. Totuşi, pentru a rãspunde necesitãţilor interne de baza ale pãrţilor care acţioneazã conform paragrafului 1 al art. 5, nivelul sau calculat de producţie poate depãşi aceasta limita cu un maximum de 10% din nivelul sau calculat de producţie din 1991. Nivelurile de consum şi de producţie calculate conform prezentului articol nu includ cantitãţile utilizate de parte în scopuri de carantina şi înainte de transport."
J. Articolul 3
───────────
În articolul 3 al protocolului se înlocuiesc cuvintele "2A-2E" cu cuvintele "2A-2H", iar cuvintele "sau la anexa B" se înlocuiesc cu cuvintele ", anexa B, anexa C sau anexa E", de fiecare data când acestea apar.
K. Articolul 4 paragraful 1 ter
────────────────────────────
Se adauga paragraful de mai jos dupã paragraful 1 bis al articolului 4 al protocolului:
"1 ter. În termen de un an de la data intrãrii în vigoare a prezentului paragraf fiecare parte interzice importul de substanţe reglementate, înscrise în Grupa II a anexei C, provenind din orice stat care nu este parte la prezentul protocol."
L. Articolul 4 paragraful 2 ter
────────────────────────────
Se adauga paragraful de mai jos dupã paragraful 2 bis al articolului 4 al protocolului:
"2 ter. Dupã un an de la data intrãrii în vigoare a prezentului paragraf fiecare parte interzice exportul oricãrei substanţe reglementate, înscrisã în Grupa II a anexei C, cãtre un stat care nu este parte la prezentul protocol."
M. Articolul 4 paragraful 3 ter
────────────────────────────
Se adauga paragraful de mai jos dupã paragraful 3 bis al articolului 4 al protocolului:
"3 ter. În termen de 3 ani de la data intrãrii în vigoare a prezentului paragraf pãrţile stabilesc sub forma de anexa, conform procedurilor specificate în art. 10 al convenţiei, o lista de produse care conţin substanţe reglementate, înscrise în Grupa II a anexei C. Pãrţile care nu au avut obiecţii, conform procedurii, interzic, în termen de un an de la data intrãrii în vigoare a anexei, importul acestor produse provenind din orice stat care nu este parte la prezentul protocol."
N. Articolul 4 paragraful 4 ter
────────────────────────────
Se adauga paragraful de mai jos dupã paragraful 4 bis al articolului 4 al protocolului:
"4 ter. În termen de 5 ani de la data intrãrii în vigoare a prezentului paragraf pãrţile decid asupra posibilitatii de interzicere sau de limitare a importurilor din orice ţara care nu este parte la prezentul protocol ale produselor fabricate cu ajutorul substanţelor reglementate, înscrise în Grupa II a anexei C, dar care nu le conţin. Dacã aceasta posibilitate este recunoscuta, pãrţile stabilesc sub forma de anexa, conform procedurii specificate la art. 10 al convenţiei, o lista cu produsele menţionate. Pãrţile care nu au avut obiecţii la anexa, conform procedurilor, interzic sau limiteazã în termen de un an de la data intrãrii în vigoare a anexei, importul de astfel de produse provenind din orice stat care nu este parte la prezentul protocol."
O. Articolul 4 paragrafele 5, 6 şi 7
─────────────────────────────────
În paragrafele 5, 6 şi 7 ale articolului 4 al protocolului se înlocuiesc cuvintele "substanţe reglementate" cu cuvintele "substanţe reglementate, înscrise în anexele A şi B şi în Grupa II a anexei C".
P. Articolul 4 paragraful 8
────────────────────────
În paragraful 8 al articolului 4 al protocolului se înlocuieşte partea de fraza de mai jos "la care se referã paragrafele 1, 1 bis, 3, 3 bis, 4 şi 4 bis şi exporturile la care se referã paragrafele 2 şi 2 bis" cu cuvintele "şi exporturile menţionate în paragrafele 1-4 ter ale prezentului articol", iar dupã cuvintele "articolele 2A-2E" se adauga cuvintele "art. 2G."
Q. Articolul 4 paragraful 10
─────────────────────────
Paragraful de mai jos se adauga dupã paragraful 9 al articolului 4 al protocolului:
"10. La 1 ianuarie 1996 cel mai târziu pãrţile iau în considerare dacã este convenabila modificarea prezentului protocol în scopul extinderii mãsurilor prevãzute de prezentul articol asupra schimburilor de substanţe reglementate, înscrise în Grupa I a anexei C şi a anexei E, cu statele care nu sunt pãrţi la protocol."
R. Articolul 5 paragraful 1
────────────────────────
La sfârşitul paragrafului 1 al articolului 5 al protocolului se adauga partea de fraza de mai jos:
"sub rezerva ca orice schimbare ulterioara la completãrile sau la Amendamentul adoptat la cea de-a 2-a reuniune a pãrţilor, la Londra, la 29 iunie 1990, sa se aplice pãrţilor vizate de prezentul paragraf dupã ce examinarea prevãzutã în paragraful 8 al prezentului articol a fost efectuatã şi sa se ţinã seama de concluziile acestei examinari."
S. Articolul 5 paragraful 1 bis
────────────────────────────
Paragraful de mai jos se adauga dupã paragraful 1 al articolului 5 al protocolului:
"1 bis. Ţinând seama de examinarea prevãzutã în paragraful 8 al prezentului articol, de evaluarile fãcute în scopul aplicãrii art. 6 şi de orice alte informaţii relevante, pãrţile decid, pana la 1 ianuarie 1996 cel mai târziu, conform procedurii enunţate în paragraful 9 al art. 2:
a) în ceea ce priveşte paragrafele 1-6 ale art. 2F, asupra anului de referinta, nivelurilor iniţiale, programelor de reglementare şi datei de eliminare treptata pentru consumul de substanţe reglementate, înscrise în Grupa I a anexei C, care sunt aplicabile pãrţilor care acţioneazã în baza paragrafului 1 al prezentului articol;
b) în ceea ce priveşte art. 2G, asupra datei de eliminare treptata pentru producţie şi consumul de substanţe reglementate, înscrise în Grupa II a anexei C, care este aplicabilã pãrţilor care acţioneazã în baza paragrafului 1 al prezentului articol;
c) în ceea ce priveşte art. 2H, asupra anului de referinta, nivelurilor iniţiale şi programelor de reglementare a consumului şi producţiei de substanţe reglementate, înscrise în anexa E, care sunt aplicabile pãrţilor care acţioneazã în baza paragrafului 1 al prezentului articol."
T. Articolul 5 paragraful 4
────────────────────────
În paragraful 4 al articolului 5 al protocolului se înlocuiesc cuvintele "art. 2A-2E" cu cuvintele "art. 2A-2H".
U. Articolul 5 paragraful 5
────────────────────────
În paragraful 5 al articolului 5 al protocolului, dupã cuvintele "stabilite de art. 2A-2E" se adauga textul "şi orice mãsura de reglementare prevãzutã la art. 2F-2H asupra cãreia s-a decis în aplicarea paragrafului 1 bis al prezentului articol."
V. Articolul 5 paragraful 6
────────────────────────
În paragraful 6 al articolului 5 al protocolului, dupã cuvintele "obligaţii prevãzute la art. 2A-2E" se adauga textul "sau orice alte obligaţii stabilite în art. 2F-2H, decise în aplicarea paragrafului 1 bis al prezentului articol."
W. Articolul 6
───────────
Partea de fraza urmãtoare din articolul 6 al protocolului se suprima: "la art. 2A-2E şi situaţia privind producţia, importurile şi exporturile de substanţe de tranzitie înscrise în Grupa I a anexei C" şi se înlocuieşte cu cuvintele "art. 2A-2H".
X. Articolul 7 paragrafele 2 şi 3
──────────────────────────────
Se înlocuiesc paragrafele 2 şi 3 ale articolului 7 al protocolului cu urmãtoarele paragrafe:
"2. Fiecare parte comunica Secretariatului date statistice despre producţia, importurile şi exporturile pentru fiecare substanta reglementatã, înscrisã:
- în anexele B şi C, pentru anul 1989;
- în anexa E, pentru anul 1991
sau cele mai bune estimari posibile, dacã datele propriu-zise lipsesc, în termen de 3 luni de la data la care dispoziţiile enunţate în protocol, cu privire la substantele reglementate, înscrise în anexele B, C şi, respectiv, E, au intrat în vigoare pentru aceasta parte.
3. Fiecare parte comunica Secretariatului date statistice despre producţia sa anuala (asa cum a fost definitã la paragraful 5 al art. 1) pentru fiecare dintre substantele reglementate, înscrise în anexele A, B, C şi E şi, separat, pentru fiecare substanta:
- cantitãţile utilizate ca materii prime;
- cantitãţile distruse prin tehnologii care vor fi aprobate de pãrţi;
- importurile şi exporturile destinate pãrţilor, respectiv ţãrilor care nu sunt pãrţi, pentru anul în cursul cãruia dispoziţiile privind substantele reglementate, înscrise în anexele A, B, C şi, respectiv, E, au intrat în vigoare pentru partea consideratã şi pentru fiecare dintre anii urmãtori. Aceste date se comunica într-un termen de maximum 9 luni dupã sfârşitul anului la care se referã informaţiile."
Y. Articolul 7 paragraful 3 bis
────────────────────────────
Paragraful de mai jos se adauga dupã paragraful 3 al articolului 7 al protocolului:
"3 bis. Fiecare parte furnizeazã Secretariatului date statistice distincte asupra importurilor şi exporturilor sale anuale pentru fiecare dintre substantele reglementate, înscrise în Grupa II a anexei A şi în Grupa I a anexei C, care au fost reciclate."
Z. Articolul 7 paragraful 4
────────────────────────
În paragraful 4 al articolului 7 al protocolului se înlocuiesc cuvintele "paragrafele 1, 2 şi 3" cu cuvintele "paragrafele 1, 2, 3 şi 3 bis".
AA. Articolul 9 paragraful 1 alineatul a)
─────────────────────────────────────
Partea de fraza urmãtoare din paragraful 1 a) al articolului 9 al protocolului se suprima: "şi de tranzitie".
BB. Articolul 10 paragraful 1
─────────────────────────
În paragraful 1 al articolului 10 al protocolului, dupã cuvintele "art. 2A-2E" se adauga cuvintele "şi orice mãsuri de reglementare prevãzute în art. 2F-2H, stabilite conform paragrafului 1 bis al art. 5".
CC. Articolul 11 paragraful 4 g)
────────────────────────────
În paragraful 4 g) al articolului 11 al protocolului se suprima cuvintele "şi situaţia privind substantele de tranzitie".
DD. Articolul 17
────────────
În articolul 17 al protocolului se înlocuiesc cuvintele "art. 2A-2E" cu cuvintele "art. 2A-2H".
EE. Anexe
─────

ANEXA C

Anexa de mai jos înlocuieşte anexa C a protocolului.

Substanţe reglementate





─────────────────────────────────────────────────────────────────────
Grupa Substanta Numãrul Potenţialul de epuizare
de izomeri a stratului de ozon*)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────

Grupa I

CHFCl2 (HCFC-21)**) 1 0,04
CHFCl2 (HCFC-22)**) 1 0,055
CH2FCl (HCFC-31) 1 0,02
C2HFCl4 (HCFC-121) 2 0,01-0,04
C2HF2Cl3 (HCFC-122) 3 0,02-0,08
C2HF3Cl2 (HCFC-123) 3 0,02-0,06
CHCl2CF3 (HCFC-123)**) - 0,02
C2HF4Cl (HCFC-124) 2 0,02-0,04
CHFClCF3 (HCFC-124)**) - 0,022
C2H2FCl3 (HCFC-131) 3 0,007-0,05
C2H2F2Cl2 (HCFC-132) 4 0,008-0,05
C2H2F3Cl (HCFC-133) 3 0,02-0,06
C2H3FCl2 (HCFC-141) 3 0,005-0,07
CH3CFCl2 (HCFC-141b)**) - 0,11
C2H3F2Cl (HCFC-142) 3 0,008-0,07
CH3CF2Cl (HCFC-142b)**) - 0,065
C2H4FCl (HCFC-151) 2 0,003-0,005
C3HFCl6 (HCFC-221) 5 0,015-0,07
C3HF2Cl5 (HCFC-222) 9 0,01-0,09
C3HF3Cl4 (HCFC-223) 12 0,01-0,08
C3HF4Cl3 (HCFC-224) 12 0,01-0,09
C3HF5Cl2 (HCFC-225) 9 0,02-0,07
CF3CF2CHCl2 (HCFC-225ca)**) - 0,025
CF2ClCF2CHClF (HCFC-225cb)**) - 0,033
C3HF6Cl (HCFC-226) 5 0,02-0,10
C3H2FCl5 (HCFC-231) 9 0,05-0,09
C3H2F2Cl4 (HCFC-232) 16 0,008-0,10
C3H2F3Cl3 (HCFC-233) 18 0,007-0,23
C3H2F4Cl2 (HCFC-234) 16 0,01-0,28
C3H2F5Cl (HCFC-235) 9 0,03-0,52
C3H3FCl4 (HCFC-241) 12 0,004-0,09
C3H3F2Cl3 (HCFC-242) 18 0,005-0,13
C3H3F3Cl2 (HCFC-243) 18 0,007-0,12
C3H3F4Cl (HCFC-244) 12 0,009-0,14
C3H4FCl3 (HCFC-251) 12 0,001-0,01
C3H4F2Cl2 (HCFC-252) 16 0,005-0,04
C3H4F3Cl (HCFC-253) 12 0,003-0,03
C3H5FCl2 (HCFC-261) 9 0,002-0,02
C3H5F2Cl (HCFC-262) 9 0,002-0,02
C3H6FCl (HCFC-271) 5 0,001-0,03

GRUPA II

CHFBr2 1 1,00
CHF2Br (HBFC-22B1) 1 0,74
CH2FBr 1 0,73
C2HFBr4 2 0,3-0,8
C2HF2Br3 3 0,5-1,8
C2HF4Br2 3 0,4-1,6
C2HF4Br 2 0,7-1,2
C2H2FBr3 3 0,1-1,1
C2H2F2Br2 4 0,2-1,5
C2H2F3Br 3 0,7-1,6
C2H3FBr2 3 0,1-1,7
C2H3F2Br 3 0,2-1,1
C2H4FBr 2 0,07-0,1
C3HFBr6 5 0,3-1,5
C3HF2Br5 9 0,2-1,9
C3HF3Br4 12 0,3-1,8
C3HF4Br3 12 0,5-2,2
C3HF5Br2 9 0,9-2,0
C3HF6Br 5 0,7-3,3
C3H2FBr5 9 0,1-1,9
C3H2F2Br4 16 0,2-2,1
C3H2F3Br3 18 0,2-5,6
C3H2F4Br2 16 0,3-7,5
C3H2F5Br 8 0,9-14
C3H3FBr4 12 0,08-1,9
C3H3F2Br3 18 0,1-3,1
C3H3F3Br2 18 0,1-2,5
C3H3F4Br 12 0,3-4,4
C3H4FBr3 12 0,03-0,3
C3H4F2Br2 16 0,1-1,0
C3H4F3Br 12 0,07-0,8
C3H5FBr2 9 0,04-0,4
C3H5F2Br 9 0,07-0,8
C3H6FBr 5 0,02-0,7
──────────────────────────────────────────────────────────────────────



*) Dacã se indica pentru valorile potenţialului de epuizare a ozonului un interval de valori, în scopurile protocolului se utilizeazã valoarea cea mai mare. Dacã este indicatã o singura cifra ca valoare a potenţialului de epuizare a ozonului, aceasta a fost determinata pornind de la calcule bazate pe mãsurãtori de laborator. Valorile indicate printr-un interval se bazeazã pe estimari, deci sunt mai puţin certe. lntervalul se referã la un grup de izomeri. Valoarea superioarã corespunde estimarii potenţialului izomerului cu cel mai ridicat potenţial de epuizare a stratului de ozon, iar valoarea inferioarã, estimarii potenţialului izomerului, cu cel mai scãzut potenţial.
**) Desemneazã substantele cele mai viabile din punct de vedere comercial, pentru care, în scopurile prevãzute de protocol, se utilizeazã valorile potenţialului de distrugere a ozonului indicate în anexa.

ANEXA E

Urmãtoarea anexa se adauga la protocol.

ANEXA E

SUBSTANŢE REGLEMENTATE


──────────────────────────────────────────────────────────────────────
Grupa Substanta Potenţialul de epuizare
a stratului de ozon
──────────────────────────────────────────────────────────────────────

Grupa I

CH3Br Bromura de metil 0,7

──────────────────────────────────────────────────────────────────────



ART. 2
Relaţia cu amendamentul din 1990
Nici un stat sau nici o organizaţie regionala de integrare economicã nu poate depune un instrument de ratificare, acceptare sau aprobare a prezentului amendament sau de adeziune la prezentul amendament dacã nu a depus înainte sau o data cu acesta un asemenea instrument la amendamentul adoptat de pãrţi la cea de-a 2-a reuniune a lor care a avut loc la Londra la 29 iunie 1990.
ART. 3
lntrarea în vigoare
1. Prezentul amendament intra în vigoare la 1 ianuarie 1994 sub rezerva depunerii la aceasta data a cel puţin 20 de instrumente de ratificare, de acceptare sau de aprobare a amendamentului de cãtre state sau organizaţii regionale de integrare economicã, care sunt pãrţi la Protocolul de la Montreal cu privire la substantele care epuizeaza stratul de ozon. Dacã la aceasta data condiţia menţionatã nu este îndeplinitã, prezentul amendament intra în vigoare în a 90-a zi de la data la care aceasta condiţie este îndeplinitã.
2. În scopurile paragrafului 1 nici unul dintre instrumentele depuse de o organizaţie regionala de integrare economicã nu trebuie considerat ca un instrument care vine sa se adauge celor deja depuse de cãtre statele membre ale organizaţiei menţionate.
3. Dupã intrarea în vigoare a prezentului amendament, asa cum este prevãzut la paragraful 1 al prezentului articol, amendamentul menţionat intra în vigoare pentru orice alta parte la protocol în a 90-a zi de la data depunerii instrumentului sau de ratificare, de acceptare sau de aprobare.

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016