Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA nr. 2 din 12 ianuarie 2006  privind reglementarea drepturilor salariale si a altor drepturi ale functionarilor publici pentru anul 2006    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA nr. 2 din 12 ianuarie 2006 privind reglementarea drepturilor salariale si a altor drepturi ale functionarilor publici pentru anul 2006

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 57 din 20 ianuarie 2006

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 1 pct. X.9 din Legea nr. 404/2005 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

Guvernul României adopta prezenta ordonanta.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Prezenta ordonanta reglementeazã drepturile salariale şi alte drepturi ale funcţionarilor publici pentru anul 2006.
(2) Sistemul de salarizare cuprinde salariile de baza, sporurile, premiile, stimulentele şi alte drepturi.
ART. 2
Prezenta ordonanta se aplica funcţionarilor publici numiţi în temeiul <>Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicatã, cu modificãrile ulterioare.
ART. 3
Gestiunea sistemului de salarizare a funcţionarilor publici se asigura de fiecare ordonator principal de credite, cu încadrarea în resursele financiare şi în numãrul maxim de posturi aprobate potrivit legii.

CAP. II
Elementele sistemului de salarizare a funcţionarilor publici

SECŢIUNEA 1
Salarii de baza

ART. 4
Salariul de baza se stabileşte în funcţie de categorie, de clasa care reflecta nivelul studiilor necesare exercitãrii funcţiei publice şi, dupã caz, cu gradul profesional al funcţiei publice, precum şi în raport cu nivelul la care se presteazã activitatea, respectiv la nivel central sau local, potrivit anexelor nr. I-V pentru luna ianuarie, nr. Ia-Va pentru perioada februarie-august 2006 şi, respectiv, anexelor nr. Ib-Vb pentru perioada septembrie-decembrie 2006.
ART. 5
(1) Pentru funcţiile publice de prefect, subprefect, secretar general, secretar general adjunct, secretar general al judeţului, secretar general al municipiului Bucureşti şi secretar al unitãţii administrativ-teritoriale, salariile de baza sunt stabilite la lit. A din anexele la prezenta ordonanta.
(2) Pentru fiecare grad profesional al funcţiei publice de execuţie se stabilesc trei trepte de salarizare, potrivit anexelor la prezenta ordonanta.
(3) Funcţiile publice de execuţie de grad profesional debutant au un singur nivel al salariilor de baza prevãzute în anexele la prezenta ordonanta.
(4) Pana la adoptarea sistemului unitar de salarizare pentru functionarii publici, functionarii publici de conducere isi pãstreazã nivelul salariilor de baza ale funcţiilor publice de execuţie corespunzãtoare, la care se adauga indemnizaţia de conducere, cu excepţiile prevãzute de prezenta ordonanta.
ART. 6
(1) Salariile de baza ale funcţionarilor publici aflaţi în corpul de rezerva şi care în cursul anului 2006 sunt redistribuiti într-o funcţie publica, în condiţiile legii, se stabilesc la nivelul treptei 3 de salarizare, corespunzãtoare categoriei, clasei şi gradului profesional în care sunt încadraţi.
(2) Salariile de baza ale persoanelor care ocupa în anul 2006 o funcţie publica de execuţie, în condiţiile legii, se stabilesc la nivelul treptei 3 de salarizare, corespunzãtoare categoriei, clasei şi gradului profesional în care sunt numite.
(3) Functionarii publici promovati în cursul anului 2006 pe o funcţie publica de execuţie de un grad profesional superior celui deţinut beneficiazã de salariile de baza prevãzute în anexele la prezenta ordonanta, pentru gradul profesional în care promoveazã, la treapta 3 de salarizare. Dacã funcţionarul public are un salariu de baza mai mare decât cel prevãzut la treapta 3 de salarizare, salariul de baza de care beneficiazã dupã promovarea în gradul profesional se stabileşte potrivit treptei de salarizare imediat superioare care asigura o creştere salariala.
(4) Functionarii publici care ocupa în anul 2006, în condiţiile legii, funcţia publica de director general sau o alta funcţie publica de conducere beneficiazã de salariul de baza prevãzut pentru funcţia publica de execuţie detinuta anterior, la care se adauga indemnizaţia de conducere. În situaţia în care salariul de baza prevãzut pentru funcţia publica de execuţie detinuta anterior este mai mic decât salariul de baza al funcţiei publice de execuţie aferente funcţiei publice de conducere vacante, prevãzutã în statul de funcţii, funcţionarul public va beneficia de acesta. De aceasta prevedere beneficiazã şi functionarii publici numiţi în funcţii publice de conducere anterior anului 2006, drepturile salariale urmând a fi acordate de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe.
(5) Pentru candidaţii declaraţi admişi la concursul pentru ocuparea funcţiei publice de director general sau a unei alte funcţii publice de conducere, organizat în cursul anului 2006, care nu au avut anterior calitatea de funcţionar public, salariul de baza se stabileşte prin actul administrativ al ordonatorului de credite, pana la nivelul de finanţare prevãzut în statul de funcţii, aprobat potrivit legii.
(6) Functionarii publici care se transfera în cursul anului 2006 beneficiazã de un salariu de baza corespunzãtor treptei de salarizare deţinute, potrivit autoritãţii sau instituţiei publice la care se transfera, conform anexelor la prezenta ordonanta, cu excepţia cazului în care funcţionarul public se transfera la cerere într-o funcţie publica de nivel inferior, situaţie în care salariul de baza şi treapta de salarizare sunt cele prevãzute pentru funcţia publica vacanta respectiva.
ART. 7
(1) Salariile de baza ale funcţionarilor publici numiţi în funcţii publice specifice se stabilesc de ordonatorii principali de credite, prin asimilare cu salariile de baza ale funcţionarilor publici numiţi în funcţii publice generale, în raport cu categoria, clasa şi, dupã caz, gradul profesional al funcţiei publice, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
(2) În situaţia în care funcţiile publice specifice au fost avizate de Agenţia Nationala a Funcţionarilor Publici prin echivalare cu funcţii publice generale pana la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe, salariile de baza ale funcţionarilor publici numiţi în funcţii publice specifice se stabilesc potrivit avizului Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
(3) În cazul autoritãţilor şi instituţiilor publice care au stabilit funcţii publice potrivit <>Legii nr. 161/2003 privind unele mãsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnitatilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea coruptiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, persoanele încadrate cu contract individual de munca în posturi care presupun exercitarea atribuţiilor de natura celor prevãzute la <>art. 2 alin. (3) din Legea nr. 188/1999 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, vor fi numite în funcţiile publice stabilite şi avizate. Salariile de baza vor fi stabilite, în condiţiile legii, de Agenţia Nationala a Funcţionarilor Publici, pe baza propunerilor înaintate de ordonatorii de credite.
ART. 8
(1) Pentru rezultate deosebite obţinute în activitatea desfasurata, ordonatorul de credite poate acorda, în limita a 20% din numãrul de posturi corespunzãtoare funcţiilor publice, prevãzut în statul de funcţii, un salariu de merit lunar de pana la 15% din salariul de baza, care face parte din acesta şi care constituie baza de calcul pentru sporuri şi alte drepturi care se acorda în raport cu salariul de baza. Ordonatorii principali de credite care au în subordine unitãţi bugetare cu un numãr redus de funcţii publice pot aproba ca încadrarea în numãrul maxim de beneficiari de salariu de merit şi în proportiile stabilite pentru funcţiile publice de execuţie sa se facã la nivelul unitãţilor respective luate împreunã; repartizarea numãrului de beneficiari de salariu de merit pe unitãţile luate în calcul, în acest caz, se face de cãtre ordonatorul principal de credite.
(2) Salariile de merit se acorda funcţionarilor publici încadraţi pe funcţii publice de execuţie în proporţie de cel puţin doua treimi din numãrul total al funcţiilor publice stabilit în condiţiile alin. (1).
(3) În cursul anului 2006, dupã aprobarea bugetului anual, pe baza rezultatelor obţinute în activitatea desfasurata în anul anterior, se stabilesc functionarii publici care beneficiazã de salariu de merit.
(4) Pot beneficia de salariu de merit functionarii publici care nu au fost sancţionaţi şi cei a cãror sancţiune a fost radiatã de drept, potrivit legii. Ordonatorii de credite pot stabili, cu consultarea organizaţiilor sindicale reprezentative ale funcţionarilor publici, criterii suplimentare pentru acordarea salariilor de merit.
(5) În cazul în care pe parcursul anului 2006 intervin modificãri ale raportului de serviciu din motive care nu sunt imputabile funcţionarului public, inclusiv modificarea raportului de serviciu prin promovarea funcţionarului public în cauza, salariul de merit acordat se menţine pana la expirarea perioadei pentru care a fost stabilit.
(6) În cazul în care pe parcursul anului 2006 raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici care beneficiazã de salariu de merit înceteazã sau se suspenda, salariile de merit se redistribuie, începând cu data de întâi a lunii urmãtoare, altor funcţionari publici care îndeplinesc condiţiile pentru acordare.
(7) Pentru functionarii publici nou-angajaţi salariul de merit se poate acorda dupã o perioada de cel puţin 6 luni de la angajare.
(8) Functionarii publici debutanti nu pot beneficia de salariu de merit.
ART. 9
(1) Promovarea, în condiţiile legii, a persoanelor încadrate în funcţia de debutant se face prin transformarea postului pe care acestea sunt încadrate. În termenul prevãzut de lege, autoritãţile şi instituţiile publice vor comunica Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici modificãrile respective.
(2) Promovarea, în condiţiile legii, a persoanelor care au absolvit studii de nivel superior în specialitatea în care isi desfãşoarã activitatea se face prin transformarea postului pe care acestea sunt încadrate, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
(3) Functionarii publici care absolvã o forma de învãţãmânt superior de lungã sau de scurta durata, încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, prin examen, într-o funcţie publica de execuţie, un grad profesional şi o treapta de salarizare care sa le asigure acestora o creştere de pana la 20% a salariului de baza avut anterior. Examenul se organizeazã de autoritatea sau instituţia publica în care isi desfãşoarã activitatea funcţionarul public, pe baza unui regulament-cadru aprobat prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. În cazul în care, dupã aplicarea procentului de 20%, salariul de baza astfel stabilit se situeaza sub nivelul prevãzut pentru gradul profesional asistent, treapta de salarizare 3, se va acorda salariul de baza de la acest nivel.
ART. 10
Funcţionarul public care exercita cu caracter temporar pe o perioada mai mare de 30 de zile, în condiţiile legii, o funcţie publica corespunzãtoare categoriei inaltilor funcţionari publici sau categoriei funcţionarilor publici de conducere are dreptul la salariul de baza corespunzãtor funcţiei publice exercitate temporar, astfel cum este prevãzut în statul de funcţii.

SECŢIUNEA a 2-a
Sporuri

ART. 11
(1) Functionarii publici salarizaţi potrivit prezentei ordonanţe beneficiazã de un spor de vechime în munca de pana la 25%, calculat la salariul de baza corespunzãtor timpului lucrat în program normal de lucru, astfel:


─────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tranşele de vechime Cota
în munca din salariul de baza
─────────────────────────────────────────────────────────────────────
între 3 şi 5 ani 5%
de la 5 la 10 ani 10%
de la 10 la 15 ani 15%
de la 15 la 20 de ani 20%
peste 20 de ani 25%
─────────────────────────────────────────────────────────────────────



(2) Sporul corespunzãtor vechimii în munca se plãteşte cu începere de la data de întâi a lunii urmãtoare celei în care s-a împlinit vechimea în munca, prevãzutã la transa respectiva.
(3) Pentru acordarea sporului de vechime în munca, autoritatea sau instituţia publica va lua în considerare integral şi perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate decât cele bugetare.
ART. 12
Functionarii publici care, potrivit programului normal de lucru, isi desfãşoarã activitatea în timpul nopţii, între orele 22,00 şi 6,00, beneficiazã pentru orele lucrate în acest interval de un spor pentru munca prestatã în timpul nopţii de 25% din salariul de baza, dacã timpul astfel lucrat reprezintã cel puţin jumãtate din programul normal de lucru.
ART. 13
(1) Orele prestate peste durata normalã a timpului de lucru de functionarii publici numiţi în funcţii publice de execuţie, de conducere sau din categoria inaltilor funcţionari publici se vor plati cu un spor din salariul de baza, dupã cum urmeazã:
a) 75% din salariul de baza pentru primele doua ore de depasire a duratei normale a zilei de lucru;
b) 100% din salariul de baza pentru orele urmãtoare. Cu spor de 100% se plãtesc şi orele lucrate în zilele de repaus sãptãmânal sau în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementãrile în vigoare, nu se lucreazã.
(2) Munca prestatã potrivit alin. (1) poate fi compensata cu timp liber corespunzãtor, la cererea funcţionarului public, în condiţiile în care orele nu au fost plãtite.
(3) Munca peste durata normalã a timpului de lucru poate fi prestatã şi sporurile prevãzute la alin. (1) se pot plati numai dacã efectuarea orelor suplimentare a fost dispusã de şeful ierarhic, fãrã a se depãşi 360 de ore anual.
ART. 14
Functionarii publici care poseda titlul ştiinţific de "doctor" beneficiazã de un spor pentru titlul ştiinţific de 15% din salariul de baza, dacã isi desfãşoarã activitatea în domeniul pentru care poseda titlul ştiinţific respectiv, care se plãteşte cu începere de la data de întâi a lunii urmãtoare celei în care s-a solicitat acordarea acestuia.
ART. 15
(1) Sporul de confidenţialitate se acorda funcţionarilor publici din aparatul de lucru al Guvernului în cuantum de pana la 15% din salariul de baza, precum şi funcţionarilor publici din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securitãţii, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Integrãrii Europene, direcţiilor subordonate ministrului delegat pentru comerţ din cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului, Consiliului Legislativ.
(2) Categoriile de funcţionari publici, cuantumurile sporului de confidenţialitate şi condiţiile de acordare se stabilesc, în limitele prevãzute de lege, prin actul administrativ al ordonatorului principal de credite, cu încadrarea în cheltuielile de personal prevãzute în bugetul aprobat.
ART. 16
(1) Spor pentru condiţii vãtãmãtoare, de pana la 10% din salariul de baza, se acorda funcţionarilor publici care desfãşoarã activitate în autoritãţile şi instituţiile publice în care funcţioneazã instalaţii care genereazã câmpuri electromagnetice de radiofrecventa produse de emitatori pentru comunicaţii, instalaţii de microunde, instalaţii de curenţi de inalta frecventa, staţii de bruiaj.
(2) Categoriile de funcţionari publici, cuantumul sporului prevãzut la alin. (1) şi condiţiile de acordare se stabilesc, în limitele prevãzute de lege, prin actul administrativ al ordonatorului principal de credite, cu încadrarea în cheltuieile de personal prevãzute în bugetul aprobat.
(3) Locurile de munca pentru care se acorda sporul prevãzut la alin. (1) vor fi stabilite pe baza buletinelor de determinare emise de cãtre autoritãţile abilitate în acest sens.
ART. 17
(1) Spor pentru condiţii periculoase, în cuantum de pana la 50% din salariul de baza, se acorda funcţionarilor publici din cadrul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale şi al Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor, care participa efectiv în campaniile de prevenire şi combatere a zoonozelor deosebit de grave şi altele asemenea, stabilite prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale, numai pe perioada cat participa la aceste campanii.
(2) Categoriile de funcţionari publici, cuantumurile sporului prevãzut la alin. (1) şi condiţiile de acordare se stabilesc, în limitele prevãzute de lege, prin actul administrativ al ordonatorului principal de credite, cu încadrarea în cheltuielile de personal prevãzute în bugetul aprobat.
ART. 18
(1) Functionarii publici din cadrul Oficiului pentru Migratia Forţei de Munca, care participa la selecţia şi recrutarea forţei de munca pentru lucrul în strãinãtate, pot beneficia de un spor de pana la 5% din salariul de baza.
(2) Categoriile de funcţionari publici, cuantumurile sporului prevãzut la alin. (1) şi condiţiile de acordare se stabilesc, în limitele prevãzute de lege, prin actul administrativ al ordonatorului principal de credite, cu încadrarea în cheltuielile de personal prevãzute în bugetul aprobat.

SECŢIUNEA a 3-a
Premii

ART. 19
(1) Pentru activitatea desfasurata functionarii publici au dreptul la un premiu anual, egal cu salariul mediu lunar de baza realizat în anul pentru care se face premierea.
(2) Premiul anual se plãteşte în luna ianuarie 2007.
(3) Pentru functionarii publici care nu au lucrat tot timpul anului, premiul anual se acorda proporţional cu perioada lucrata şi se stabileşte luându-se în calcul media salariilor de baza realizate în perioada în care au desfãşurat activitate, raportat la 12 luni.
(4) Ordonatorii de credite pot reduce sau anula premiul anual în cazul funcţionarilor publici care în cursul anului 2006 au fost sancţionaţi disciplinar.
ART. 20
(1) Ordonatorii de credite pot acorda premii lunare în limita a 10% din cheltuielile cu salariile aferente funcţiilor publice prevãzute în statul de funcţii, cu încadrarea în fondurile aprobate anual prin buget cu aceasta destinaţie. Premiile se pot acorda în cursul anului funcţionarilor publici care au realizat sau au participat direct la obţinerea unor rezultate în activitate, apreciate ca valoroase. Sumele neconsumate pot fi utilizate în lunile urmãtoare, în cadrul aceluiaşi an bugetar.
(2) Ordonatorii principali de credite pot acorda premii în limita de pana la 5% din cheltuielile cu salariile aferente funcţiilor publice prevãzute în statul de funcţii, din economiile realizate prin reducerea cheltuielilor cu salariile, fãrã a depãşi valoarea economiilor realizate. Premiile se pot acorda în cursul anului funcţionarilor publici care au realizat sau au participat direct la obţinerea unor rezultate în activitate apreciate ca valoroase.
(3) Premiile individuale se stabilesc de cãtre ordonatorii de credite în limita sumelor alocate cu aceasta destinaţie de cãtre ordonatorii principali de credite, cu consultarea organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupã caz, cu consultarea reprezentanţilor funcţionarilor publici, acolo unde nu sunt astfel de organizaţii sindicale.
ART. 21
(1) Autoritãţile şi instituţiile publice care au dreptul de a constitui un fond de stimulare potrivit legii pot acorda stimulente funcţionarilor publici, în limitele prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare. Modul de constituire din fiecare sursa şi condiţiile de utilizare a fondului se stabilesc cu consultarea organizaţiilor sindicale reprezentative, prin hotãrâre a Guvernului.
(2) Pana la intrarea în vigoare a hotãrârii Guvernului prevãzute la alin. (1), rãmân aplicabile reglementãrile existente privind constituirea şi condiţiile de utilizare a fondurilor pentru stimularea personalului.
ART. 22
Consiliile locale pot constitui, în limita a 5% din cheltuielile cu salariile aferente anului respectiv pentru funcţiile publice prevãzute în statul de funcţii, un fond de premiere, în cazul în care veniturile curente acoperã în totalitate cheltuielile de personal, inclusiv acest fond de premiere. Fondul poate fi utilizat conform criteriilor şi condiţiilor stabilite prin hotãrâre a consiliului local, în luna decembrie a anului 2006.

SECŢIUNEA a 4-a
Alte drepturi

ART. 23
(1) Functionarii publici au dreptul anual la un concediu de odihna plãtit, în raport cu vechimea lor în munca, dupã cum urmeazã:


─────────────────────────────────────────────────────────────────────
Vechimea Durata
în munca concediului
─────────────────────────────────────────────────────────────────────
pana la 10 ani 21 de zile lucrãtoare
peste 10 ani 25 de zile lucrãtoare
─────────────────────────────────────────────────────────────────────



(2) Concediul de odihna se efectueazã în fiecare an calendaristic, integral sau fractionat. În cazul în care programarea concediului se face fractionat, conducãtorul autoritãţii sau instituţiei publice este obligat sa stabileascã programarea astfel încât una dintre fracţiuni sa fie de cel puţin 15 zile lucrãtoare, neintrerupt. La solicitarea motivatã a funcţionarului public, se pot acorda fracţiuni neîntrerupte mai mici de 15 zile lucrãtoare.
(3) În cazul în care funcţionarul public, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parţial, concediul de odihna la care avea dreptul în anul calendaristic 2006, cu acordul persoanei în cauza, autoritatea sau instituţia publica este obligatã sa acorde concediul de odihna neefectuat, pana la sfârşitul anului 2007.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihna neefectuat este permisã în cazul încetãrii raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici.
(5) Functionarii publici beneficiazã, pe perioada efectuãrii concediului anual de odihna la care sunt îndreptãţiţi conform legii, de o indemnizaţie pentru concediul de odihna. La determinarea indemnizaţiei de concediu de odihna se vor lua în calcul, pe lângã salariul de baza, şi sporurile de care beneficiazã, potrivit legii.
(6) La cererea funcţionarului public, indemnizaţia de concediu de odihna se plãteşte de cãtre autoritatea sau instituţia publica cu cel puţin 5 zile lucrãtoare înainte de plecarea în concediu.
(7) Celelalte prevederi ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihna şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publica, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unitãţile bugetare, republicatã, cu modificãrile ulterioare, rãmân în vigoare.
ART. 24
În afarã concediului de odihna, functionarii publici mai au dreptul, în condiţiile legii, la zile de concediu plãtit în cazul urmãtoarelor evenimente familiale deosebite:
a) cãsãtoria funcţionarului public - 5 zile lucrãtoare;
b) naşterea sau cãsãtoria unui copil - 3 zile lucrãtoare;
c) decesul sotiei/soţului funcţionarului public sau al unei rude de pana la gradul al III-lea a funcţionarului public ori a soţului/sotiei acestuia, inclusiv - 3 zile lucrãtoare;
d) controlul medical anual - o zi lucrãtoare.
ART. 25
Pe perioada în care functionarii publici sunt trimişi în delegare în alte localitãţi decât cea în care isi desfãşoarã activitatea, autoritãţile sau instituţiile publice le acorda indemnizaţii de delegare şi le deconteazã cheltuielile de transport şi de cazare, în condiţiile stabilite pentru personalul din instituţiile publice.
ART. 26
(1) Când detasarea sau mutarea temporarã în cadrul altui compartiment se face pe o funcţie publica la care este stabilit un salariu de baza mai mare, functionarii publici detasati sau trecuţi temporar în alta activitate au dreptul la acest salariu în condiţiile prevãzute de lege.
(2) Pe perioada detaşãrii sau mutãrii temporare în cadrul altui compartiment functionarii publici primesc, pe lângã salariul de baza stabilit potrivit alin. (1), şi celelalte drepturi ce se acorda personalului din autoritatea sau instituţia publica respectiva.
(3) Drepturile ce se acorda pe timpul detaşãrii sau mutãrii temporare în cadrul altui compartiment se suporta de autoritatea sau instituţia publica în care funcţionarul public respectiv isi desfãşoarã activitatea.
ART. 27
(1) Funcţionarul public mutat, în cadrul aceleiaşi autoritãţi sau instituţii publice, în alta localitate are dreptul la:
a) rambursarea costului transportului pentru el şi membrii familiei sale, precum şi pentru bunurile din gospodãria sa;
b) plata unei indemnizaţii egale cu salariul de baza net din ultima luna;
c) un concediu plãtit de 5 zile lucrãtoare, în vederea mutãrii efective, acordat la cererea sa.
(2) Mutarea în alta localitate se va putea face, în toate cazurile, numai cu asigurarea unei locuinţe de serviciu, în condiţiile legii.
ART. 28
(1) De drepturile prevãzute la art. 27
alin. (1) lit. c) beneficiazã şi functionarii publici care solicita sa fie transferati în alta autoritate sau instituţie publica situata într-o localitate diferita de cea de domiciliu, dacã în cererea de transfer s-a fãcut aceasta menţiune.
(2) Plata drepturilor respective se suporta de autoritatea sau instituţia publica la care se face transferul.
ART. 29
(1) La încadrarea într-o autoritate sau instituţie publica din alta localitate decât cea de domiciliu, în primul an de activitate dupã absolvirea studiilor, functionarii publici beneficiazã de o indemnizaţie de instalare egala cu un salariu de baza corespunzãtor funcţiei publice de debutant în care urmeazã sa fie încadraţi.
(2) Indemnizaţia de instalare poate fi egala cu doua salarii de baza pentru acele localitãţi unde atragerea specialiştilor se face cu mare greutate. Lista localitãţilor respective se aproba prin hotãrâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, dupã consultarea organizaţiilor sindicale din administraţia publica.
(3) Functionarii publici care au beneficiat de indemnizaţia de instalare şi care ulterior au demisionat sau au încetat raporturile de serviciu din motive imputabile lor înainte de împlinirea unui an de la instalare vor restitui, în condiţiile legii, indemnizaţia primitã, calculatã proporţional cu perioada rãmasã pana la expirarea termenului de un an.
ART. 30
(1) Functionarii publici care isi continua studiile beneficiazã de concedii de studii potrivit legii. În cazul în care conducãtorul autoritãţii sau instituţiei publice apreciazã ca studiile sunt utile autoritãţii sau instituţiei publice în care funcţionarul public isi desfãşoarã activitatea, pe perioada concediului de studii acordat, în limita a 30 de zile lucrãtoare anual din acesta, funcţionarului public respectiv i se plãtesc salariul de baza corespunzãtor funcţiei publice deţinute şi, dupã caz, sporul de vechime.
(2) Functionarii publici care urmeazã o forma de specializare sau de perfecţionare pe o durata mai mare de o luna, dar nu mai mult de un an, şi care primesc pe aceasta perioada drepturile salariale sunt obligaţi sa se angajeze în scris ca vor lucra de la 1 la 3 ani în autoritatea sau instituţia publica respectiva. În cazul nerespectãrii angajamentului, aceştia vor restitui autoritãţii sau instituţiei publice drepturile salariale primite pe perioada cursurilor de specializare sau de perfecţionare, proporţional cu timpul rãmas pana la împlinirea termenului, precum şi celelalte drepturi acordate pe aceeaşi perioada de autoritatea sau instituţia publica trimitatoare, cu excepţia cazului în care functionarii publici respectivi nu mai deţin funcţiile publice din motive neimputabile acestora ori în cazul transferului în interesul serviciului. Prevederile prezentului alineat se aplica şi în situaţia prevãzutã la alin. (1).

CAP. III
Litigii

ART. 31
(1) Soluţionarea contestaţiilor în legatura cu stabilirea salariilor de baza, sporurilor, premiilor şi a altor drepturi care se acorda potrivit prevederilor prezentei ordonanţe este de competenta ordonatorilor de credite.
(2) Contestaţia poate fi depusa în termen de 5 zile de la data comunicãrii actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale şi a altor drepturi ale funcţionarului public.
(3) Ordonatorii de credite vor soluţiona contestaţiile în termen de 10 zile de la înregistrare, cu avizul organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de autoritate ori instituţie publica sau, dupã caz, cu avizul reprezentanţilor funcţionarilor publici, acolo unde nu sunt astfel de organizaţii sindicale.
(4) Impotriva mãsurilor dispuse potrivit prevederilor alin. (1) persoana în cauza se poate adresa instanţei de contencios administrativ sau, dupã caz, instanţei judecãtoreşti competente, potrivit legii, în termen de 30 de zile de la data comunicãrii soluţionãrii contestaţiei.

CAP. IV
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 32
Prevederile prezentei ordonanţe se aplica şi personalului vamal care are calitatea de funcţionar public.
ART. 33
Pentru îndeplinirea atribuţiilor ce revin unor posturi pe care sunt încadraţi funcţionari publici de execuţie şi care devin temporar vacante, în condiţiile prevãzute de <>art. 87 şi 88 din Legea nr. 188/1999 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, pot fi angajate cu contract individual de munca, pe o perioada egala cu durata suspendãrii, alte persoane care îndeplinesc condiţiile prevãzute de fişa postului, dar numai în situaţia în care în corpul de rezerva nu exista funcţionari publici care sa îndeplineascã condiţiile prevãzute de fişa postului.
ART. 34
(1) Avansarea în treapta de salarizare imediat superioarã se face prin transformarea posturilor ocupate de cei care îndeplinesc condiţiile de avansare, de regula dupã aprobarea bugetului, la propunerea şefului compartimentului în care lucreazã funcţionarul public, cu aprobarea conducatorului autoritãţii sau instituţiei publice.
(2) La avansarea în treapta de salarizare imediat superioarã se tine seama de calitãţile personale concretizate prin rezultatele obţinute în activitatea profesionalã, notate cu calificativul cel puţin "bun" în anul precedent. Vechimea minima necesarã pentru avansarea în treapta de salarizare imediat superioarã este de 2 ani.
(3) În mod excepţional, vechimea minima prevãzutã la alin. (2) poate fi redusã la un an de cãtre conducãtorul autoritãţii sau instituţiei publice.
ART. 35
(1) În anul 2006, functionarii publici încadraţi în autoritãţi sau instituţii publice pot promova pe un post vacant, într-un grad profesional superior, pe baza de examen sau concurs.
(2) Examenul sau concursul va fi organizat la nivelul autoritãţii sau instituţiei publice, care are obligaţia de a afişa la loc vizibil posturile vacante în vederea promovãrii, cu 15 zile înainte de data sustinerii examenului sau, dupã caz, a concursului, şi de a comunica Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici rezultatul examenului sau concursului de promovare.
(3) Condiţiile minime de vechime în vederea înscrierii la examenul sau, dupã caz, la concursul de promovare sunt cele prevãzute în <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.209/2003 privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, cu modificãrile ulterioare.
(4) Posturile rãmase vacante dupã promovarea funcţionarilor publici din autoritãţi sau instituţii publice, potrivit alin. (1), vor fi scoase la concurs în vederea ocupãrii, cu respectarea prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.209/2003 , cu modificãrile ulterioare.
ART. 36
Salariul de baza al inaltilor funcţionari publici şi al funcţionarilor publici de conducere eliberaţi din funcţie în cursul anului 2006, din motive neimputabile, numiţi în condiţiile legii într-o funcţie publica de execuţie vacanta pentru care îndeplinesc condiţiile prevãzute în fişa postului, se stabileşte la nivelul aferent postului vacant prevãzut în anexa corespunzãtoare autoritãţii sau instituţiei publice unde au fost numiţi.
ART. 37
(1) Agenţia Nationala a Funcţionarilor Publici acorda asistenta de specialitate, coordoneazã metodologic şi controleazã modul de aplicare a dispoziţiilor prezentei ordonanţe.
(2) Controlul aplicãrii prevederilor legale privind salarizarea funcţionarilor publici se realizeazã şi de Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei şi de Ministerul Finanţelor Publice, potrivit atribuţiilor din domeniul de activitate al acestor instituţii.
ART. 38
(1) Salariile funcţionarilor publici sunt brute şi impozabile, potrivit legii.
(2) Data plãţii salariului se stabileşte în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
ART. 39
(1) Salariile funcţionarilor publici se plãtesc înaintea oricãror alte obligaţii de plata ale autoritãţii sau instituţiei publice.
(2) Salariile funcţionarilor publici nu pot face obiectul unei executãri silite sau al altei mãsuri administrative ori judiciare decât în condiţiile legii.
(3) Salariile funcţionarilor publici nu pot face obiectul vreunei limitãri sau renunţãri, cu excepţia reţinerilor din salariu efectuate în conformitate cu prevederile legale. Orice limitare sau renunţare efectuatã cu încãlcarea acestui principiu este lovitã de nulitate absolutã.
ART. 40
Functionarii publici ale cãror raporturi de serviciu au fost suspendate în condiţiile legii şi care isi reiau activitatea dupã data de 1 ianuarie 2006 vor beneficia de salariile de baza prevãzute de prezenta ordonanta, dupã parcurgerea procedurii de reincadrare aplicate funcţionarilor publici în anul 2005, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
ART. 41
Functionarii publici care la data de 1 februarie 2006 au salariul de baza mai mare decât salariul de baza stabilit potrivit prezentei ordonanţe isi pãstreazã salariul de baza avut, pe întregul an 2006.
ART. 42
Functionarii publici beneficiazã şi de sporurile sau de alte drepturi salariale prevãzute de legislaţia specifica autoritãţii sau instituţiei publice în care isi desfãşoarã activitatea.
ART. 43
(1) Preşedintele, vicepreşedintele şi membrii comisiilor pentru protecţia copilului, constituite potrivit legii, au dreptul la o indemnizaţie de şedinţa, al carei cuantum se stabileşte prin hotãrâre a consiliului judeţean sau prin hotãrâre a consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi nu poate depãşi 5% din indemnizaţia preşedintelui consiliului judeţean, respectiv a primarului de sector.
(2) Secretarul comisiei pentru protecţia copilului beneficiazã de o indemnizaţie al carei cuantum este de 75% din cea acordatã unui membru al comisiei.
ART. 44
Prezenta ordonanta se completeazã cu prevederile <>Legii nr. 188/1999 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, precum şi cu dispoziţiile actelor normative speciale care reglementeazã salarizarea şi alte drepturi pentru personalul bugetar.
ART. 45
(1) Funcţiile publice de prefect şi subprefect vacante sau temporar vacante pot fi ocupate în condiţiile <>art. 80 din Legea nr. 188/1999 , republicatã, cu modificãrile ulterioare.
(2) În mod excepţional, în anul 2006, în situaţii temeinic justificate, funcţia publica de prefect şi subprefect vacanta sau temporar vacanta poate fi ocupatã cu contract individual de munca pe durata determinata pana la organizarea concursului pentru ocuparea acestor funcţii în condiţiile legii, salarizarea fiind cea stabilitã pentru funcţia publica respectiva. În acest caz se va iniţia cu celeritate procedura de organizare a concursului, în condiţiile legii.
(3) Concursul pentru ocuparea funcţiilor publice de prefect şi subprefect vacante la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe se organizeazã în termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a acesteia.
ART. 46
Ordonatorii principali de credite pot aproba, o data pe trimestru, pana la data de 1 septembrie 2006, în limita numãrului maxim de posturi prevãzut în anexele la <>Legea bugetului de stat pe anul 2006 nr. 379/2005 şi la <>Legea bugetului asigurãrilor sociale de stat pe anul 2006 nr. 380/2005 , cu încadrarea în nivelul alocaţiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile, numai pentru posturile corespunzãtoare funcţiilor publice vacante, utilizarea unui numãr mai mare de posturi de nivel inferior sau de acelaşi nivel, prin reducerea corespunzãtoare a unui numãr de posturi de nivel superior, precum şi modificarea în ceea ce priveşte calitatea acestor posturi, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice şi al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Fac excepţie de la obţinerea avizului Administraţia Prezidentiala, Camera Deputaţilor, Senatul, Curtea de Conturi, Consiliul Legislativ, Curtea Constituţionalã, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securitãţii şi Consiliul Concurentei.
ART. 47
Autoritãţile şi instituţiile publice care nu au obţinut avizele de reincadrare potrivit <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 92/2004 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 76/2005 , sunt obligate ca, în termen de 45 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe, sa transmitã Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici documentaţia necesarã avizãrii.
ART. 48
La data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe se suspenda aplicarea dispoziţiilor lit. c) şi d) ale <>art. 29 alin. (1) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicatã, cu modificãrile ulterioare, pana la 31 decembrie 2006.
ART. 49
La data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe se abroga:
a) dispoziţiile alin. (5) şi (6) ale <>art. XVI din Legea nr. 161/2003 privind unele mãsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnitatilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea coruptiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 279 din 21 aprilie 2003;
b) orice alte dispoziţii contrare.
ART. 50
Anexele nr. I-V, Ia-Va şi Ib-Vb fac parte integrantã din prezenta ordonanta.
ART. 51
Prezenta ordonanta intra în vigoare la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I.

PRIM-MINISTRU
CALIN POPESCU-TARICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei,
Gheorghe Barbu

p. Ministrul administraţiei şi internelor,
Paul Victor Dobre,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu

Bucureşti, 12 ianuarie 2006.
Nr. 2.


ANEXA I
(la ianuarie 2006)

Aparatul Administraţiei Prezidenţiale,
Parlamentului, Guvernului, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie,
Parchetului de pe lângã Inalta Curte de Casaţie şi
Justiţie, Consiliului Legislativ,
Consiliului Concurentei, Curţii de Conturi, Consiliului Naţional pentru
Studierea Arhivelor Securitãţii şi Consiliului Naţional al Audiovizualului

A. Salarii de baza pentru înalţi funcţionari publici


────────────────────────────────────────────────────





┌─────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Salariul de baza *) │
│crt. │ │ - lei - │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │Şef departament │ 3.215 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 2 │Secretar general │ 3.030 │
└─────┴─────────────────────────────────┴────────────────────────┘


--------
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere.

B. Salarii de baza pentru funcţii publice de execuţie


─────────────────────────────────────────────────────





┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│Nr│ Funcţia publica │ Clasa │ Gradul │Treapta de │ Salariul de baza│
│c │ │ │ profesional │ salarizare │ - lei - │
│r │ │ │ │ │ │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│1 │Consilier, expert, │ │ │ │ │
│ │consilier juridic │ I │ Superior │ 1 │ 1.896 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.726 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.705 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 1.693 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 1.418 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 1.304 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 1.109 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 881 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 788 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 478 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│2 │Auditor │ I │ Superior │ 1 │ 1.896 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.726 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.705 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 1.693 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 1.418 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 1.304 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 1.109 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 881 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 788 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│3 │Referent de │ │ │ │ │
│ │specialitate │ II │ Superior │ 1 │ 1.139 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 925 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 831 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 1 │ 769 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 2 │ 751 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 3 │ 571 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 1 │ 477 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 2 │ 456 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 3 │ 431 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 416 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│4 │Referent │ III │ Superior │ 1 │ 762 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 649 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 574 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 1 │ 511 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 2 │ 493 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 3 │ 469 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 1 │ 454 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 2 │ 438 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 3 │ 423 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 407 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘



C. Indemnizaţii de conducere


────────────────────────────





┌────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ │ în procente din salariul │
│ │ │ de baza │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Director general │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Director *) │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Director adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Contabil - şef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Şef sector │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Şef serviciu │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Şef birou │ 25% │
└────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘


-----------
*) Indemnizaţia de conducere pentru funcţia de director se aplica şi şefului de sector de la Consiliul Legislativ.

D. Sporuri specifice


────────────────────
Personalul prevãzut în prezenta anexa beneficiazã şi de sporurile prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.


ANEXA II
(la ianuarie 2006)

Aparatul propriu al ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale
administraţiei publice centrale, al Casei Naţionale de
Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri
Sociale, al Inspecţiei Muncii, al Casei Naţionale de Asigurãri de
Sãnãtate şi al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Munca

A. Salarii de baza pentru înalţi funcţionari publici
────────────────────────────────────────────────────





┌─────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Salariul de baza *) │
│crt. │ │ - lei - │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │Secretar general │ 3.030 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 2 │Secretar general adjunct │ 2.667 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 3 │Comisar general │ 2.381 │
└─────┴─────────────────────────────────┴────────────────────────┘


---------
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere.


B. Salarii de baza pentru funcţii publice de execuţie


──────────────────────────────────────────────────────





┌──┬────────────────────┬───────┬─────────────┬──────────────┬────────────────┐
│Nr│ Funcţia publica │ Clasa │ Gradul │ Treapta de │Salariul de baza│
│c │ │ │ profesional│ salarizare │ - lei - │
│r │ │ │ │ │ │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│1 │Consilier, expert, │ │ │ │ │
│ │inspector, consilier│ │ │ │ │
│ │juridic │ I │ Superior │ 1 │ 1.405 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.229 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.113 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 1 │ 998 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 2 │ 897 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 3 │ 830 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 747 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 697 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 647 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 478 │
└──┴────────────────────┴───────┴─────────────┴──────────────┴────────────────┘

┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│2 │Auditor │ I*) │ Superior │ 1 │ 1.965 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I*) │ Superior │ 2 │ 1.556 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I*) │ Superior │ 3 │ 1.272 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 1 │ 1.130 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 2 │ 898 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 3 │ 823 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 747 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 686 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 647 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│3 │Referent de │ │ │ │ │
│ │specialitate │ II │ Superior │ 1 │ 1.139 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 925 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 831 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 1 │ 769 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 2 │ 751 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 3 │ 571 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 1 │ 477 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 2 │ 456 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 3 │ 431 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 416 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│4 │Referent │ III │ Superior │ 1 │ 744 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 643 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 574 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 1 │ 511 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 2 │ 481 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 3 │ 465 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 1 │ 449 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 2 │ 438 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 3 │ 423 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 407 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│5 │Comisar │ I │ Superior │ 1 │ 1.405 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.229 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.113 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 1 │ 998 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 478 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 1 │ 1.032 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 925 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 831 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 1 │ 769 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 416 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 1 │ 726 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 643 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 546 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 1 │ 511 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 407 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘


---------
*) Se utilizeazã şi pentru salarizarea controlorilor delegaţi ai Ministerului Finanţelor Publice la care salariile de baza sunt mai mari cu 20%.


C. Indemnizaţii de conducere


────────────────────────────





┌────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ │ în procente din salariul │
│ │ │ de baza │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Director general │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Inspector de stat şef │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Inspector general de stat │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Director general adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Inspector de stat şef adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Inspector general de stat adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Comisar general adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 8 │Director │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 9 │Inspector-şef │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 10 │Director adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 11 │Inspector-şef adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 12 │Contabil şef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 13 │Şef sector │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 14 │Comisar şef divizie │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 15 │Şef serviciu │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 16 │Şef birou │ 25% │
└────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘



D. Sporuri specifice


────────────────────
Personalul prevãzut în prezenta anexa beneficiazã şi de sporurile prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.

NOTA:
1. Salariile de baza ale personalului vamal sunt mai mari cu 20% fata de salariile prevãzute la punctele 1,3 şi 4 ale lit. B din prezenta anexa.
2. Personalul vamal, echivalat potrivit <>Legii nr. 188/1999 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, beneficiazã şi de sporurile şi alte drepturi specifice reglementate prin Statutul personalului vamal şi alte dispoziţii legale în vigoare.


ANEXA III
(la ianuarie 2006)

Aparatul propriu al prefecturilor, al instituţiilor subordonate autoritãţilor sau instituţiilor publice centrale, ale serviciilor publice descentralizate ale ministerelor şi ale altor organe ale administraţiei publice centrale de specialitate din unitãţile administrativ-teritoriale, al inspectoratelor teritoriale de munca, al caselor de asigurãri de sãnãtate judeţene şi a municipiului Bucureşti, al Casei de Asigurãri de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, al Casei de Asigurãri de Sãnãtate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, al caselor judeţene de pensii şi a municipiului Bucureşti, al agentiilor judeţene pentru ocuparea forţei de munca şi a municipiului Bucureşti, precum şi din aparatul propriu al consiliilor judetene

A. Salarii de baza pentru înalţi funcţionari publici şi funcţii publice de conducere
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





┌─────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Salariul de baza *) │
│crt. │ │ - lei - │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │Prefect al municipiului Bucureşti│ 3.559 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 2 │Prefect al judeţului: │ │
│ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria I │ 3.338 │
│ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria II │ 3.136 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 3 │Subprefect al municipiului │ │
│ │Bucureşti │ 3.136 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 4 │Subprefect al judeţului: │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria I │ 3.000 │
│ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria II │ 2.798 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 5 │Secretar general al judeţului: │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria I │ 2.793 │
│ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria II │ 2.760 │
└─────┴─────────────────────────────────┴────────────────────────┘


----------
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere.

B. Salarii de baza pentru funcţii publice de execuţie


─────────────────────────────────────────────────────





┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│Nr│ Funcţia publica │ Clasa │ Gradul │Treapta de │Salariul de baza│
│c │ │ │ profesional │ salarizare │ - lei - │
│r │ │ │ │ │ │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ 1│Consilier, expert, │ │ │ │ │
│ │inspector, consilier│ │ │ │ │
│ │juridic │ I │ Superior │ 1 │ 1.316 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.179 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.068 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 957 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 860 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 796 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 717 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 669 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 621 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 478 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘

┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│2 │Auditor │ I │ Superior │ 1 │ 1.316 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.179 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.068 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 957 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 860 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 796 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 717 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 669 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 621 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘
┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│3 │Referent de │ │ │ │ │
│ │specialitate │ II │ Superior │ 1 │ 1.129 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 917 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 824 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 1 │ 763 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 2 │ 744 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 3 │ 566 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 1 │ 473 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 2 │ 452 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 3 │ 427 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 416 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘
┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│ 4│Referent │ III │ Superior │ 1 │ 721 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 623 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 546 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 1 │ 511 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 2 │ 477 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 3 │ 461 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 1 │ 445 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 2 │ 437 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 3 │ 422 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 407 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘
┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│5 │Comisar │ I │ Superior │ 1 │ 1.316 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.179 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.068 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 957 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 478 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 1 │ 1.032 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 917 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 824 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 1 │ 763 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 416 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Duperior │ 1 │ 721 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 638 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 546 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 1 │ 511 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 407 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘



C. Indemnizaţii de conducere


────────────────────────────





┌────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ │ în procente din salariul │
│ │ │ de baza │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Arhitect şef*) │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Inspector-şef │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Inspector-şef adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Director executiv │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Director executiv adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Contabil şef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Comisar şef secţie │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 8 │Comisar şef adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 9 │Comisar şef secţie divizie │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│10 │Şef serviciu, şef administraţie │ │
│ │financiarã - nivel oraş **) │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│11 │Şef birou, şef administraţie financiarã│ 25% │
│ │nivel comuna │ │
└────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘


----------
*) Se utilizeazã la nivel de judeţ.
**) Pentru funcţia de şef administraţie financiarã de la nivelul sectoarelor Municipiului Bucureşti, indemnizaţia de conducere este de 50%.

D. Sporuri specifice


────────────────────
Personalul prevãzut în prezenta anexa beneficiazã şi de sporurile prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.

NOTA:
1. Salariile de baza ale personalului vamal sunt mai mari cu 20% fata de salariile prevãzute la punctele 1,3 şi 4 ale lit. B din prezenta anexa.
2. Personalul vamal, echivalat potrivit <>Legii nr. 188/1999 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, beneficiazã şi de sporurile şi alte drepturi specifice reglementate prin Statutul personalului vamal şi alte dispoziţii legale în vigoare (personalul vamal care desfãşoarã activitãţi de control în cala de mãrfuri a navelor şi aeronavelor, compartimentele de mãrfuri şi bagaje ale mijloacelor de transport auto şi de cale feratã, precum şi în mesagerii la coletele poştale şi la bagajele introduse sau scoase din ţara, beneficiazã de sporul pentru condiţii deosebite).
3. Personalul de execuţie din trezorerii beneficiazã de un spor pentru condiţii deosebite de munca de 10% din salariul de baza.


ANEXA IV
(la ianuarie 2006)

Aparatul propriu al consiliilor locale şi al instituţiilor
din subordinea consiliilor judeţene sau consiliilor locale

A. Salarii de baza pentru funcţii publice de conducere
──────────────────────────────────────────────────────





┌─────┬────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Salariul de baza *) │
│crt. │ │ - lei - │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ 1 │Secretar al unitãţilor │ │
│ │administrativ teritoriale: │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │- municipii: │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - cu peste 320.000 locuitori **) │ 2.570 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria I │ 2.321 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria II │ 2.108 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria III │ 1.909 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │- oraşe: │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria I │ 1.708 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria II │ 1.634 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria III │ 1.596 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │- comune: │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - cu peste 15.000 locuitori │ 1.249 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria I (între 7.001-15.000 locuitori) │ 1.147 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria II (între 3.001-7.000 locuitori) │ 1.112 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria III (pana la 3.000 locuitori) │ 1.082 │
└─────┴────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┘


----------
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere.
**) Se aplica şi la sectoarele municipiului Bucureşti.

NOTA:
1. Stabilirea categoriilor judeţelor, municipiilor şi oraşelor, se face prin hotãrâre a Guvernului.
2. În cazul secretarului unitãţii administrativ-teritoriale, care în mod excepţional, potrivit legii, are studii medii salariul de baza prevãzut de prezenta ordonanta de urgenta se diminueazã cu 10%.

B. Salarii de baza pentru funcţii publice de execuţie


─────────────────────────────────────────────────────





┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│Nr│ Funcţia publica │ Clasa │ Gradul │Treapta de │Salariul de baza│
│c │ │ │ profesional │ salarizare │ - lei - │
│r │ │ │ │ │ │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ 1│Consilier, expert, │ │ │ │ │
│ │inspector, consilier│ │ │ │ │
│ │juridic │ I │ Superior │ 1 │ 1.112*) │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 983 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 854 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 761 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 675 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 626 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 593 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 560 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 511 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 478 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘


* Nu se aplica la comunele de categoria III



┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│ 2│Auditor │ I │ Superior │ 1 │ 1.112 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 983 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 854 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 761 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 675 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 626 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 593 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 560 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 511 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘
┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│ 3│Referent de │ │ │ │ │
│ │specialitate │ II │ Superior │ 1 │ 709 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 612 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 552 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 1 │ 528 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 2 │ 504 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 3 │ 489 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 1 │ 466 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 2 │ 450 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 3 │ 435 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 416 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘
┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│ 4│Referent │ III │ Superior │ 1 │ 656 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 608 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 550 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 1 │ 507 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 2 │ 489 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 3 │ 466 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 1 │ 450 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 2 │ 435 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 3 │ 419 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 407 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘



C. Indemnizaţii de conducere


────────────────────────────





┌────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ │ în procente din salariul │
│ │ │ de baza │
│ │ │ (limita maxima) │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Arhitect şef *) │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Director executiv │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Director executiv adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Contabil - şef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Şef serviciu, arhitect şef **) │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Şef birou │ 25% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Persoana cu responsabilitate în │ │
│ │domeniul urbanismului şi amenajãrii │ 15% │
│ │teritoriului şi al autorizãrii │ │
│ │executãrii │ │
│ │lucrãrilor de construcţii ***) │ │
└────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘



-----------
*) Se utilizeazã la nivelul sectoarelor municipiului Bucureşti, al judeţelor şi al municipiilor.
**) Se utilizeazã la oraşe.
***) Se utilizeazã la comune.

D. Sporuri specifice


────────────────────
Personalul prevãzut în prezenta anexa beneficiazã şi de sporurile prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.


ANEXA V
(la ianuarie 2006)


Aparatul propriu al Consiliului General al municipiului Bucureşti

A. Salarii de baza pentru înalţi funcţionari publici
────────────────────────────────────────────────────





┌─────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Salariul de baza *) │
│crt. │ │ - lei - │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │Secretar general al municipiului │ 3.030 │
│ │Bucureşti │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 2 │Şef departament în aparatul │ 1.524 │
│ │propriu al Consiliului General │ │
│ │al Municipiului Bucureşti │ │
└─────┴─────────────────────────────────┴────────────────────────┘


---------
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere.

B. Salarii de baza pentru funcţii publice de execuţie


──────────────────────────────────────────────────────





┌──┬────────────────────┬───────┬─────────────┬──────────────┬────────────────┐
│Nr│ Funcţia publica │ Clasa │ Gradul │ Treapta de │Salariul de baza│
│c │ │ │ profesional│ salarizare │ - lei - │
│r │ │ │ │ │ │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│1 │Consilier, expert, │ │ │ │ │
│ │inspector, consilier│ │ │ │ │
│ │juridic │ I │ Superior │ 1 │ 1.405 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.229 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.113 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 1 │ 998 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 2 │ 897 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 3 │ 830 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 747 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 697 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 647 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 478 │
└──┴────────────────────┴───────┴─────────────┴──────────────┴────────────────┘

┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│2 │Auditor │ I │ Superior │ 1 │ 1.405 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.229 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.113 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 1 │ 998 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 2 │ 897 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 3 │ 830 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 747 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 697 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 647 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│3 │Referent de │ │ │ │ │
│ │specialitate │ II │ Superior │ 1 │ 1.139 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 925 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 831 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 1 │ 769 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 2 │ 751 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 3 │ 571 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 1 │ 477 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 2 │ 456 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 3 │ 431 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 416 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│4 │Referent │ III │ Superior │ 1 │ 744 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 643 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 574 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 1 │ 511 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 2 │ 481 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 3 │ 465 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 1 │ 449 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 2 │ 438 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 3 │ 423 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 407 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘



C. Indemnizaţii de conducere


────────────────────────────





┌────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ │ în procente din salariul │
│ │ │ de baza │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Arhitect şef │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Inspector-şef │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Arhitect şef adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Inspector şef adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Director executiv │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Director executiv adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Contabil şef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 8 │Şef serviciu │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 9 │Şef birou │ 25% │
└────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘



D. Sporuri specifice


────────────────────
Personalul prevãzut în prezenta anexa beneficiazã şi de sporurile prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.


ANEXA I.a
(la 01.02.2006)


Aparatul Administraţiei Prezidenţiale,
Parlamentului, Guvernului, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie,
Parchetului de pe lângã Inalta Curte de Casaţie şi
Justiţie, Consiliului Legislativ,
Consiliului Concurentei, Curţii de Conturi, Consiliului Naţional pentru
Studierea Arhivelor Securitãţii şi Consiliului Naţional al Audiovizualului

A. Salarii de baza pentru înalţi funcţionari publici
────────────────────────────────────────────────────





┌─────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Salariul de baza *) │
│crt. │ │ - lei - │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │Şef departament │ 3.376 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 2 │Secretar general │ 3.182 │
└─────┴─────────────────────────────────┴────────────────────────┘


--------
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere.

B. Salarii de baza pentru funcţii publice de execuţie


─────────────────────────────────────────────────────





┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│Nr│ Funcţia publica │ Clasa │ Gradul │Treapta de │ Salariul de baza│
│c │ │ │ profesional │ salarizare │ - lei - │
│r │ │ │ │ │ │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│1 │Consilier, expert, │ │ │ │ │
│ │consilier juridic │ I │ Superior │ 1 │ 1.991 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.813 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.791 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 1.778 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 1.489 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 1.370 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 1.165 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 926 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 828 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 502 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│2 │Auditor │ I │ Superior │ 1 │ 1.991 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.813 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.791 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 1.778 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 1.489 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 1.370 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 1.165 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 926 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 828 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│3 │Referent de │ │ │ │ │
│ │specialitate │ II │ Superior │ 1 │ 1.196 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 972 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 873 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 1 │ 808 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 2 │ 789 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 3 │ 600 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 1 │ 501 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 2 │ 479 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 3 │ 453 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 437 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│4 │Referent │ III │ Superior │ 1 │ 801 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 682 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 603 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 1 │ 537 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 2 │ 518 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 3 │ 493 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 1 │ 477 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 2 │ 460 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 3 │ 445 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 428 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘



C. Indemnizaţii de conducere


────────────────────────────





┌────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ │ în procente din salariul │
│ │ │ de baza │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Director general │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Director *) │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Director adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Contabil - şef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Şef sector │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Şef serviciu │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Şef birou │ 25% │
└────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘


-----------
*) Indemnizaţia de conducere pentru funcţia de director se aplica şi şefului de sector de la Consiliul Legislativ.

D. Sporuri specifice


────────────────────
Personalul prevãzut în prezenta anexa beneficiazã şi de sporurile prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.


ANEXA II.a
(la 01.02.2006)

Aparatul propriu al ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale
administraţiei publice centrale, al Casei Naţionale de
Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri
Sociale, al Inspecţiei Muncii, al Casei Naţionale de Asigurãri de
Sãnãtate şi al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Munca

A. Salarii de baza pentru înalţi funcţionari publici
────────────────────────────────────────────────────





┌─────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Salariul de baza *) │
│crt. │ │ - lei - │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │Secretar general │ 3.182 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 2 │Secretar general adjunct │ 2.801 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 3 │Comisar general │ 2.501 │
└─────┴─────────────────────────────────┴────────────────────────┘


---------
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere.


B. Salarii de baza pentru funcţii publice de execuţie


──────────────────────────────────────────────────────





┌──┬────────────────────┬───────┬─────────────┬──────────────┬────────────────┐
│Nr│ Funcţia publica │ Clasa │ Gradul │ Treapta de │Salariul de baza│
│c │ │ │ profesional│ salarizare │ - lei - │
│r │ │ │ │ │ │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│1 │Consilier, expert, │ │ │ │ │
│ │inspector, consilier│ │ │ │ │
│ │juridic │ I │ Superior │ 1 │ 1.476 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.291 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.169 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 1 │ 1.048 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 2 │ 942 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 3 │ 872 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 785 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 732 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 680 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 502 │
└──┴────────────────────┴───────┴─────────────┴──────────────┴────────────────┘

┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│2 │Auditor │ I*) │ Superior │ 1 │ 2.064 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I*) │ Superior │ 2 │ 1.634 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I*) │ Superior │ 3 │ 1.336 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 1 │ 1.187 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 2 │ 943 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 3 │ 865 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 785 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 721 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 680 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│3 │Referent de │ │ │ │ │
│ │specialitate │ II │ Superior │ 1 │ 1.196 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 972 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 873 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 1 │ 808 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 2 │ 789 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 3 │ 600 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 1 │ 501 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 2 │ 479 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 3 │ 453 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 437 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│4 │Referent │ III │ Superior │ 1 │ 782 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 676 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 603 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 1 │ 537 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 2 │ 506 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 3 │ 489 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 1 │ 472 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 2 │ 460 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 3 │ 445 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 428 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│5 │Comisar │ I │ Superior │ 1 │ 1.476 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.291 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.169 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 1 │ 1.048 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 502 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 1 │ 1.084 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 972 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 873 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 1 │ 808 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 437 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 1 │ 763 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 676 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 574 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 1 │ 537 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 428 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘


---------
*) Se utilizeazã şi pentru salarizarea controlorilor delegaţi ai Ministerului Finanţelor Publice la care salariile de baza sunt mai mari cu 20%.

C. Indemnizaţii de conducere


────────────────────────────





┌────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ │ în procente din salariul │
│ │ │ de baza │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Director general │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Inspector de stat şef │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Inspector general de stat │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Director general adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Inspector de stat şef adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Inspector general de stat adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Comisar general adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 8 │Director │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 9 │Inspector-şef │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 10 │Director adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 11 │Inspector-şef adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 12 │Contabil şef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 13 │Şef sector │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 14 │Comisar şef divizie │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 15 │Şef serviciu │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 16 │Şef birou │ 25% │
└────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘



D. Sporuri specifice


────────────────────
Personalul prevãzut în prezenta anexa beneficiazã şi de sporurile prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.

NOTA:
1. Salariile de baza ale personalului vamal sunt mai mari cu 20% fata de salariile prevãzute la punctele 1,3 şi 4 ale lit. B din prezenta anexa.
2. Personalul vamal, echivalat potrivit <>Legii nr. 188/1999 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, beneficiazã şi de sporurile şi alte drepturi specifice reglementate prin Statutul personalului vamal şi alte dispoziţii legale în vigoare.


ANEXA III.a
(la 01.02.2006)

Aparatul propriu al prefecturilor, al instituţiilor subordonate autoritãţilor sau instituţiilor publice centrale, ale serviciilor publice descentralizate ale ministerelor şi ale altor organe ale administraţiei publice centrale de specialitate din unitãţile administrativ-teritoriale, al inspectoratelor teritoriale de munca, al caselor de asigurãri de sãnãtate judeţene şi a municipiului Bucureşti, al Casei de Asigurãri de Sãnãtate a Apararii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, al Casei de Asigurãri de Sãnãtate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, al caselor judeţene de pensii şi a municipiului Bucureşti, al agentiilor judeţene pentru ocuparea forţei de munca şi a municipiului Bucureşti, precum şi din aparatul propriu al consiliilor judeţene

A. Salarii de baza pentru înalţi funcţionari publici şi funcţii publice de conducere
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





┌─────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Salariul de baza *) │
│crt. │ │ - lei - │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │Prefect al municipiului Bucureşti│ 3.559 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 2 │Prefect al judeţului: │ │
│ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria I │ 3.338 │
│ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria II │ 3.136 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 3 │Subprefect al municipiului │ │
│ │Bucureşti │ 3.136 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 4 │Subprefect al judeţului: │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria I │ 3.000 │
│ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria II │ 2.798 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 5 │Secretar general al judeţului: │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria I │ 2.933 │
│ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria II │ 2.898 │
└─────┴─────────────────────────────────┴────────────────────────┘


----------
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere.

B. Salarii de baza pentru funcţii publice de execuţie


─────────────────────────────────────────────────────





┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│Nr│ Funcţia publica │ Clasa │ Gradul │Treapta de │Salariul de baza│
│c │ │ │ profesional │ salarizare │ - lei - │
│r │ │ │ │ │ │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ 1│Consilier, expert, │ │ │ │ │
│ │inspector, consilier│ │ │ │ │
│ │juridic │ I │ Superior │ 1 │ 1.382 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.238 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.122 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 1.005 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 903 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 836 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 753 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 703 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 653 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 502 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘

┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│2 │Auditor │ I │ Superior │ 1 │ 1.382 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.238 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.122 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 1.005 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 903 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 836 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 753 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 703 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 653 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘
┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│3 │Referent de │ │ │ │ │
│ │specialitate │ II │ Superior │ 1 │ 1.186 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 963 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 866 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 1 │ 802 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 2 │ 782 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 3 │ 595 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 1 │ 497 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 2 │ 475 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 3 │ 449 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 437 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘
┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│ 4│Referent │ III │ Superior │ 1 │ 758 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 655 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 574 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 1 │ 537 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 2 │ 501 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 3 │ 485 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 1 │ 468 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 2 │ 459 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 3 │ 444 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 428 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘
┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│5 │Comisar │ I │ Superior │ 1 │ 1.382 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.238 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.122 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 1.005 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 502 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 1 │ 1.084 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 963 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 866 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 1 │ 802 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 437 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Duperior │ 1 │ 758 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 670 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 574 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 1 │ 537 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 428 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘



C. Indemnizaţii de conducere


────────────────────────────





┌────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ │ în procente din salariul │
│ │ │ de baza │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Arhitect şef*) │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Inspector-şef │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Inspector-şef adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Director executiv │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Director executiv adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Contabil şef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Comisar şef secţie │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 8 │Comisar şef adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 9 │Comisar şef secţie divizie │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│10 │Şef serviciu, şef administraţie │ │
│ │financiarã - nivel oraş **) │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│11 │Şef birou, şef administraţie financiarã│ 25% │
│ │nivel comuna │ │
└────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘


----------
*) Se utilizeazã la nivel de judeţ.
**) Pentru funcţia de şef administraţie financiarã de la nivelul sectoarelor Municipiului Bucureşti, indemnizaţia de conducere este de 50%.

D. Sporuri specifice


────────────────────
Personalul prevãzut în prezenta anexa beneficiazã şi de sporurile prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.

NOTA:
1. Salariile de baza ale personalului vamal sunt mai mari cu 20% fata de salariile prevãzute la punctele 1,3 şi 4 ale lit. B din prezenta anexa.
2. Personalul vamal, echivalat potrivit <>Legii nr. 188/1999 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, beneficiazã şi de sporurile şi alte drepturi specifice reglementate prin Statutul personalului vamal şi alte dispoziţii legale în vigoare (personalul vamal care desfãşoarã activitãţi de control în cala de mãrfuri a navelor şi aeronavelor, compartimentele de mãrfuri şi bagaje ale mijloacelor de transport auto şi de cale feratã, precum şi în mesagerii la coletele poştale şi la bagajele introduse sau scoase din ţara, beneficiazã de sporul pentru condiţii deosebite).
3. Personalul de execuţie din trezorerii beneficiazã de un spor pentru condiţii deosebite de munca de 10% din salariul de baza.


ANEXA IV.a
(la 01.02.2006)

Aparatul propriu al consiliilor locale şi al instituţiilor
din subordinea consiliilor judeţene sau consiliilor locale

A. Salarii de baza pentru funcţii publice de conducere
──────────────────────────────────────────────────────





┌─────┬────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Salariul de baza *) │
│crt. │ │ - lei - │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ 1 │Secretar al unitãţilor │ │
│ │administrativ teritoriale: │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │- municipii: │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - cu peste 320.000 locuitori **) │ 2.699 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria I │ 2.438 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria II │ 2.214 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria III │ 2.005 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │- oraşe: │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria I │ 1.794 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria II │ 1.716 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria III │ 1.676 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │- comune: │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - cu peste 15.000 locuitori │ 1.312 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria I (între 7.001-15.000 locuitori) │ 1.205 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria II (între 3.001-7.000 locuitori) │ 1.168 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria III (pana la 3.000 locuitori) │ 1.137 │
└─────┴────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┘


----------
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere.
**) Se aplica şi la sectoarele municipiului Bucureşti.

NOTA:
1. Stabilirea categoriilor judeţelor, municipiilor şi oraşelor, se face prin hotãrâre a Guvernului.
2. În cazul secretarului unitãţii administrativ-teritoriale, care în mod excepţional, potrivit legii, are studii medii salariul de baza prevãzut de prezenta ordonanta de urgenta se diminueazã cu 10%.

B. Salarii de baza pentru funcţii publice de execuţie


─────────────────────────────────────────────────────





┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│Nr│ Funcţia publica │ Clasa │ Gradul │Treapta de │Salariul de baza│
│c │ │ │ profesional │ salarizare │ - lei - │
│r │ │ │ │ │ │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ 1│Consilier, expert, │ │ │ │ │
│ │inspector, consilier│ │ │ │ │
│ │juridic │ I │ Superior │ 1 │ 1.168*) │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.033 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 897 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 800 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 709 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 658 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 623 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 588 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 537 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 502 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘


* Nu se aplica la comunele de categoria III



┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│ 2│Auditor │ I │ Superior │ 1 │ 1.168 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.033 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 897 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 800 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 709 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 658 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 623 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 588 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 537 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘
┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│ 3│Referent de │ │ │ │ │
│ │specialitate │ II │ Superior │ 1 │ 745 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 643 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 580 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 1 │ 555 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 2 │ 530 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 3 │ 514 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 1 │ 490 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 2 │ 473 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 3 │ 457 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 437 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘
┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│ 4│Referent │ III │ Superior │ 1 │ 689 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 639 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 578 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 1 │ 533 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 2 │ 514 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 3 │ 490 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 1 │ 473 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 2 │ 457 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 3 │ 440 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 428 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘



C. Indemnizaţii de conducere


────────────────────────────





┌────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ │ în procente din salariul │
│ │ │ de baza │
│ │ │ (limita maxima) │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Arhitect şef *) │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Director executiv │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Director executiv adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Contabil - şef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Şef serviciu, arhitect şef **) │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Şef birou │ 25% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Persoana cu responsabilitate în │ │
│ │domeniul urbanismului şi amenajãrii │ 15% │
│ │teritoriului şi al autorizãrii │ │
│ │executãrii │ │
│ │lucrãrilor de construcţii ***) │ │
└────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘



-----------
*) Se utilizeazã la nivelul sectoarelor municipiului Bucureşti, al judeţelor şi al municipiilor.
**) Se utilizeazã la oraşe.
***) Se utilizeazã la comune.

D. Sporuri specifice


────────────────────
Personalul prevãzut în prezenta anexa beneficiazã şi de sporurile prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.


ANEXA V.a
(la 01.02.2006)


Aparatul propriu al Consiliului General al municipiului Bucureşti

A. Salarii de baza pentru înalţi funcţionari publici
────────────────────────────────────────────────────





┌─────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Salariul de baza *) │
│crt. │ │ - lei - │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │Secretar general al municipiului │ 3.182 │
│ │Bucureşti │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 2 │Şef departament în aparatul │ 1.601 │
│ │propriu al Consiliului General │ │
│ │al municipiului Bucureşti │ │
└─────┴─────────────────────────────────┴────────────────────────┘


---------
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere.

B. Salarii de baza pentru funcţii publice de execuţie


──────────────────────────────────────────────────────





┌──┬────────────────────┬───────┬─────────────┬──────────────┬────────────────┐
│Nr│ Funcţia publica │ Clasa │ Gradul │ Treapta de │Salariul de baza│
│c │ │ │ profesional│ salarizare │ - lei - │
│r │ │ │ │ │ │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│1 │Consilier, expert, │ │ │ │ │
│ │inspector, consilier│ │ │ │ │
│ │juridic │ I │ Superior │ 1 │ 1.476 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.291 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.169 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 1 │ 1.048 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 2 │ 942 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 3 │ 872 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 785 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 732 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 680 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 502 │
└──┴────────────────────┴───────┴─────────────┴──────────────┴────────────────┘

┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│2 │Auditor │ I │ Superior │ 1 │ 1.476 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.291 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.169 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 1 │ 1.048 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 2 │ 942 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 3 │ 872 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 785 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 732 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 680 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│3 │Referent de │ │ │ │ │
│ │specialitate │ II │ Superior │ 1 │ 1.196 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 972 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 873 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 1 │ 808 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 2 │ 789 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 3 │ 600 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 1 │ 501 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 2 │ 479 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 3 │ 453 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 437 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│4 │Referent │ III │ Superior │ 1 │ 782 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 676 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 603 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 1 │ 537 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 2 │ 506 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 3 │ 489 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 1 │ 472 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 2 │ 460 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 3 │ 445 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 428 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘



C. Indemnizaţii de conducere


────────────────────────────





┌────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ │ în procente din salariul │
│ │ │ de baza │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Arhitect şef │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Inspector-şef │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Arhitect şef adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Inspector şef adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Director executiv │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Director executiv adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Contabil şef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 8 │Şef serviciu │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 9 │Şef birou │ 25% │
└────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘



D. Sporuri specifice


────────────────────
Personalul prevãzut în prezenta anexa beneficiazã şi de sporurile prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.


ANEXA I.b
(la 01.09.2006)


Aparatul Administraţiei Prezidenţiale,
Parlamentului, Guvernului, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie,
Parchetului de pe lângã Inalta Curte de Casaţie şi
Justiţie, Consiliului Legislativ,
Consiliului Concurentei, Curţii de Conturi, Consiliului Naţional pentru
Studierea Arhivelor Securitãţii şi Consiliului Naţional al Audiovizualului

A. Salarii de baza pentru înalţi funcţionari publici
────────────────────────────────────────────────────





┌─────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Salariul de baza *) │
│crt. │ │ - lei - │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │Şef departament │ 3.579 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 2 │Secretar general │ 3.373 │
└─────┴─────────────────────────────────┴────────────────────────┘


--------
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere.

B. Salarii de baza pentru funcţii publice de execuţie


─────────────────────────────────────────────────────





┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│Nr│ Funcţia publica │ Clasa │ Gradul │Treapta de │ Salariul de baza│
│c │ │ │ profesional │ salarizare │ - lei - │
│r │ │ │ │ │ │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│1 │Consilier, expert, │ │ │ │ │
│ │consilier juridic │ I │ Superior │ 1 │ 2.111 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.922 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.899 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 1.885 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 1.579 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 1.453 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 1.235 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 982 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 878 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 533 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│2 │Auditor │ I │ Superior │ 1 │ 2.111 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.922 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.899 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 1.885 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 1.579 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 1.453 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 1.235 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 982 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 878 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│3 │Referent de │ │ │ │ │
│ │specialitate │ II │ Superior │ 1 │ 1.268 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 1.031 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 926 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 1 │ 857 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 2 │ 837 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 3 │ 636 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 1 │ 532 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 2 │ 508 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 3 │ 481 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 464 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│4 │Referent │ III │ Superior │ 1 │ 850 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 723 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 640 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 1 │ 570 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 2 │ 550 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 3 │ 523 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 1 │ 506 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 2 │ 488 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 3 │ 472 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 454 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘



C. Indemnizaţii de conducere


────────────────────────────





┌────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ │ în procente din salariul │
│ │ │ de baza │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Director general │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Director *) │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Director adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Contabil - şef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Şef sector │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Şef serviciu │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Şef birou │ 25% │
└────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘


-----------
*) Indemnizaţia de conducere pentru funcţia de director se aplica şi şefului de sector de la Consiliul Legislativ.

D. Sporuri specifice


────────────────────
Personalul prevãzut în prezenta anexa beneficiazã şi de sporurile prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.


ANEXA II.b
(la 01.09.2006)

Aparatul propriu al ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale
administraţiei publice centrale, al Casei Naţionale de
Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri
Sociale, al Inspecţiei Muncii, al Casei Naţionale de Asigurãri de
Sãnãtate şi al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Munca

A. Salarii de baza pentru înalţi funcţionari publici
────────────────────────────────────────────────────





┌─────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Salariul de baza *) │
│crt. │ │ - lei - │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │Secretar general │ 3.373 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 2 │Secretar general adjunct │ 2.970 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 3 │Comisar general │ 2.652 │
└─────┴─────────────────────────────────┴────────────────────────┘


---------
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere.

B. Salarii de baza pentru funcţii publice de execuţie


──────────────────────────────────────────────────────





┌──┬────────────────────┬───────┬─────────────┬──────────────┬────────────────┐
│Nr│ Funcţia publica │ Clasa │ Gradul │ Treapta de │Salariul de baza│
│c │ │ │ profesional│ salarizare │ - lei - │
│r │ │ │ │ │ │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│1 │Consilier, expert, │ │ │ │ │
│ │inspector, consilier│ │ │ │ │
│ │juridic │ I │ Superior │ 1 │ 1.565 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.369 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.240 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 1 │ 1.111 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 2 │ 999 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 3 │ 925 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 833 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 776 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 721 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 533 │
└──┴────────────────────┴───────┴─────────────┴──────────────┴────────────────┘

┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│2 │Auditor │ I*) │ Superior │ 1 │ 2.188 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I*) │ Superior │ 2 │ 1.733 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I*) │ Superior │ 3 │ 1.417 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 1 │ 1.259 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 2 │ 1.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 3 │ 917 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 833 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 765 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 721 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│3 │Referent de │ │ │ │ │
│ │specialitate │ II │ Superior │ 1 │ 1.268 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 1.031 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 926 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 1 │ 857 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 2 │ 837 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 3 │ 636 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 1 │ 532 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 2 │ 508 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 3 │ 481 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 464 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│4 │Referent │ III │ Superior │ 1 │ 829 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 717 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 640 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 1 │ 570 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 2 │ 537 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 3 │ 519 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 1 │ 501 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 2 │ 488 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 3 │ 472 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 454 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│5 │Comisar │ I │ Superior │ 1 │ 1.565 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.369 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.240 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 1 │ 1.111 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 533 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 1 │ 1.150 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 1.031 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 926 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 1 │ 857 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 464 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 1 │ 809 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 717 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 609 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 1 │ 570 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 454 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘


---------
*) Se utilizeazã şi pentru salarizarea controlorilor delegaţi ai Ministerului Finanţelor Publice la care salariile de baza sunt mai mari cu 20%.

C. Indemnizaţii de conducere


────────────────────────────





┌────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ │ în procente din salariul │
│ │ │ de baza │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Director general │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Inspector de stat şef │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Inspector general de stat │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Director general adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Inspector de stat şef adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Inspector general de stat adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Comisar general adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 8 │Director │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 9 │Inspector-şef │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 10 │Director adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 11 │Inspector-şef adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 12 │Contabil şef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 13 │Şef sector │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 14 │Comisar şef divizie │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 15 │Şef serviciu │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 16 │Şef birou │ 25% │
└────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘



D. Sporuri specifice


────────────────────
Personalul prevãzut în prezenta anexa beneficiazã şi de sporurile prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.

NOTA:
1. Salariile de baza ale personalului vamal sunt mai mari cu 20% fata de salariile prevãzute la punctele 1,3 şi 4 ale lit. B din prezenta anexa.
2. Personalul vamal, echivalat potrivit <>Legii nr. 188/1999 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, beneficiazã şi de sporurile şi alte drepturi specifice reglementate prin Statutul personalului vamal şi alte dispoziţii legale în vigoare.


ANEXA III.b
(la 01.09.2006)

Aparatul propriu al prefecturilor, al instituţiilor subordonate autoritãţilor sau instituţiilor publice centrale, ale serviciilor publice descentralizate ale ministerelor şi ale altor organe ale administraţiei publice centrale de specialitate din unitãţile administrativ-teritoriale, al inspectoratelor teritoriale de munca, al caselor de asigurãri de sãnãtate judeţene şi a municipiului Bucureşti, al Casei de Asigurãri de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, al Casei de Asigurãri de Sãnãtate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, al caselor judeţene de pensii şi a municipiului Bucureşti, al agentiilor judeţene pentru ocuparea forţei de munca şi a municipiului Bucureşti, precum şi din aparatul propriu al consiliilor judeţene

A. Salarii de baza pentru înalţi funcţionari publici şi funcţii publice de conducere
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





┌─────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Salariul de baza *) │
│crt. │ │ - lei - │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │Prefect al municipiului Bucureşti│ 3.773 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 2 │Prefect al judeţului: │ │
│ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria I │ 3.539 │
│ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria II │ 3.325 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 3 │Subprefect al municipiului │ │
│ │Bucureşti │ 3.325 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 4 │Subprefect al judeţului: │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria I │ 3.180 │
│ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria II │ 2.966 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 5 │Secretar general al judeţului: │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria I │ 3.109 │
│ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria II │ 3.072 │
└─────┴─────────────────────────────────┴────────────────────────┘


----------
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere.

B. Salarii de baza pentru funcţii publice de execuţie


─────────────────────────────────────────────────────





┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│Nr│ Funcţia publica │ Clasa │ Gradul │Treapta de │Salariul de baza│
│c │ │ │ profesional │ salarizare │ - lei - │
│r │ │ │ │ │ │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ 1│Consilier, expert, │ │ │ │ │
│ │inspector, consilier│ │ │ │ │
│ │juridic │ I │ Superior │ 1 │ 1.465 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.313 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.190 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 1.066 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 958 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 887 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 799 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 746 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 693 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 533 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘

┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│2 │Auditor │ I │ Superior │ 1 │ 1.465 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.313 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.190 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 1.066 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 958 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 887 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 799 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 746 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 693 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘
┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│3 │Referent de │ │ │ │ │
│ │specialitate │ II │ Superior │ 1 │ 1.258 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 1.021 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 918 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 1 │ 851 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 2 │ 829 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 3 │ 631 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 1 │ 527 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 2 │ 504 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 3 │ 476 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 464 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘
┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│ 4│Referent │ III │ Superior │ 1 │ 804 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 695 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 609 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 1 │ 570 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 2 │ 532 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 3 │ 515 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 1 │ 497 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 2 │ 487 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 3 │ 471 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 454 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘
┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│5 │Comisar │ I │ Superior │ 1 │ 1.465 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.313 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.190 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 1.066 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 533 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 1 │ 1.150 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 1.021 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 918 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 1 │ 851 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 464 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 1 │ 804 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 711 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 609 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 1 │ 570 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 454 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘



C. Indemnizaţii de conducere


────────────────────────────





┌────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ │ în procente din salariul │
│ │ │ de baza │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Arhitect şef*) │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Inspector-şef │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Inspector-şef adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Director executiv │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Director executiv adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Contabil şef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Comisar şef secţie │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 8 │Comisar şef adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 9 │Comisar şef secţie divizie │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│10 │Şef serviciu, şef administraţie │ │
│ │financiarã - nivel oraş **) │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│11 │Şef birou, şef administraţie financiarã│ 25% │
│ │nivel comuna │ │
└────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘


----------
*) Se utilizeazã la nivel de judeţ.
**) Pentru funcţia de şef administraţie financiarã de la nivelul sectoarelor Municipiului Bucureşti, indemnizaţia de conducere este de 50%.

D. Sporuri specifice


────────────────────
Personalul prevãzut în prezenta anexa beneficiazã şi de sporurile prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.

NOTA:
1. Salariile de baza ale personalului vamal sunt mai mari cu 20% fata de salariile prevãzute la punctele 1,3 şi 4 ale lit. B din prezenta anexa.
2. Personalul vamal, echivalat potrivit <>Legii nr. 188/1999 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, beneficiazã şi de sporurile şi alte drepturi specifice reglementate prin Statutul personalului vamal şi alte dispoziţii legale în vigoare (personalul vamal care desfãşoarã activitãţi de control în cala de mãrfuri a navelor şi aeronavelor, compartimentele de mãrfuri şi bagaje ale mijloacelor de transport auto şi de cale feratã, precum şi în mesagerii la coletele poştale şi la bagajele introduse sau scoase din ţara, beneficiazã de sporul pentru condiţii deosebite).
3. Personalul de execuţie din trezorerii beneficiazã de un spor pentru condiţii deosebite de munca de 10% din salariul de baza.


ANEXA IV.b
(la 01.09.2006)

Aparatul propriu al consiliilor locale şi al instituţiilor
din subordinea consiliilor judeţene sau consiliilor locale

A. Salarii de baza pentru funcţii publice de conducere
──────────────────────────────────────────────────────





┌─────┬────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Salariul de baza *) │
│crt. │ │ - lei - │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ 1 │Secretar al unitãţilor │ │
│ │administrativ teritoriale: │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │- municipii: │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - cu peste 320.000 locuitori **) │ 2.861 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria I │ 2.585 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria II │ 2.347 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria III │ 2.126 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │- oraşe: │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria I │ 1.902 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria II │ 1.819 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria III │ 1.777 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │- comune: │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - cu peste 15.000 locuitori │ 1.391 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria I (între 7.001-15.000 locuitori) │ 1.278 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria II (între 3.001-7.000 locuitori) │ 1.239 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria III (pana la 3.000 locuitori) │ 1.206 │
└─────┴────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┘


----------
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere.
**) Se aplica şi la sectoarele municipiului Bucureşti.

NOTA:
1. Stabilirea categoriilor judeţelor, municipiilor şi oraşelor, se face prin hotãrâre a Guvernului.
2. În cazul secretarului unitãţii administrativ-teritoriale, care în mod excepţional, potrivit legii, are studii medii salariul de baza prevãzut de prezenta ordonanta de urgenta se diminueazã cu 10%.

B. Salarii de baza pentru funcţii publice de execuţie


─────────────────────────────────────────────────────





┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│Nr│ Funcţia publica │ Clasa │ Gradul │Treapta de │Salariul de baza│
│c │ │ │ profesional │ salarizare │ - lei - │
│r │ │ │ │ │ │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ 1│Consilier, expert, │ │ │ │ │
│ │inspector, consilier│ │ │ │ │
│ │juridic │ I │ Superior │ 1 │ 1.239*) │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.095 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 951 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 848 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 752 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 698 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 661 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 624 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 570 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 533 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘


* Nu se aplica la comunele de categoria III



┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│ 2│Auditor │ I │ Superior │ 1 │ 1.239 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.095 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 951 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 848 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 752 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 698 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 661 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 624 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 570 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘
┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│ 3│Referent de │ │ │ │ │
│ │specialitate │ II │ Superior │ 1 │ 790 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 682 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 615 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 1 │ 589 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 2 │ 562 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 3 │ 545 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 1 │ 520 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 2 │ 502 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 3 │ 485 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 464 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘
┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│ 4│Referent │ III │ Superior │ 1 │ 731 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 678 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 613 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 1 │ 565 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 2 │ 545 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 3 │ 520 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 1 │ 502 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 2 │ 485 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 3 │ 467 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 454 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘



C. Indemnizaţii de conducere


────────────────────────────





┌────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ │ în procente din salariul │
│ │ │ de baza │
│ │ │ (limita maxima) │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Arhitect şef *) │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Director executiv │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Director executiv adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Contabil - şef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Şef serviciu, arhitect şef **) │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Şef birou │ 25% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Persoana cu responsabilitate în │ │
│ │domeniul urbanismului şi amenajãrii │ 15% │
│ │teritoriului şi al autorizãrii │ │
│ │executãrii │ │
│ │lucrãrilor de construcţii ***) │ │
└────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘



-----------
*) Se utilizeazã la nivelul sectoarelor municipiului Bucureşti, al judeţelor şi al municipiilor.
**) Se utilizeazã la oraşe.
***) Se utilizeazã la comune.

D. Sporuri specifice


────────────────────
Personalul prevãzut în prezenta anexa beneficiazã şi de sporurile prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.


ANEXA V.b
(la 01.09.2006)


Aparatul propriu al Consiliului General al municipiului Bucureşti

A. Salarii de baza pentru înalţi funcţionari publici
────────────────────────────────────────────────────





┌─────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Salariul de baza *) │
│crt. │ │ - lei - │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │Secretar general al municipiului │ 3.373 │
│ │Bucureşti │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 2 │Şef departament în aparatul │ 1.698 │
│ │propriu al Consiliului General │ │
│ │al municipiului Bucureşti │ │
└─────┴─────────────────────────────────┴────────────────────────┘


---------
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere.

B. Salarii de baza pentru funcţii publice de execuţie


──────────────────────────────────────────────────────





┌──┬────────────────────┬───────┬─────────────┬──────────────┬────────────────┐
│Nr│ Funcţia publica │ Clasa │ Gradul │ Treapta de │Salariul de baza│
│c │ │ │ profesional│ salarizare │ - lei - │
│r │ │ │ │ │ │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│1 │Consilier, expert, │ │ │ │ │
│ │inspector, consilier│ │ │ │ │
│ │juridic │ I │ Superior │ 1 │ 1.565 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.369 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.240 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 1 │ 1.111 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 2 │ 999 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 3 │ 925 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 833 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 776 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 721 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 533 │
└──┴────────────────────┴───────┴─────────────┴──────────────┴────────────────┘

┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│2 │Auditor │ I │ Superior │ 1 │ 1.565 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 1.369 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 1.240 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 1 │ 1.111 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 2 │ 999 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 3 │ 925 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 833 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 776 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 721 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│3 │Referent de │ │ │ │ │
│ │specialitate │ II │ Superior │ 1 │ 1.268 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 1.031 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 926 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 1 │ 857 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 2 │ 837 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 3 │ 636 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 1 │ 532 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 2 │ 508 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 3 │ 481 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 464 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│4 │Referent │ III │ Superior │ 1 │ 829 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 717 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 640 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 1 │ 570 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 2 │ 537 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 3 │ 519 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 1 │ 501 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 2 │ 488 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 3 │ 472 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 454 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘



C. Indemnizaţii de conducere


────────────────────────────





┌────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ │ în procente din salariul │
│ │ │ de baza │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Arhitect şef │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Inspector-şef │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Arhitect şef adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Inspector şef adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Director executiv │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Director executiv adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Contabil şef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 8 │Şef serviciu │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 9 │Şef birou │ 25% │
└────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘



D. Sporuri specifice


────────────────────
Personalul prevãzut în prezenta anexa beneficiazã şi de sporurile prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016