Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA nr. 17 din 30 ianuarie 2008  pentru modificarea si completarea   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA nr. 17 din 30 ianuarie 2008 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 83 din 1 februarie 2008

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 1 pct. V.2 din Legea nr. 373/2007 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,
Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã.
ART. I
<>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unitãţile sanitare publice din sectorul sanitar, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.138 din 2 decembrie 2004, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 125/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 5 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art.5. - (1) Salariile de bazã sunt prevãzute în:
a) anexele nr. I-V, pentru personalul de execuţie, şi sunt diferenţiate pe funcţii, grade şi trepte profesionale;
b) anexa nr. VI, pentru personalul cu funcţii de conducere care face parte din comitetul director al spitalelor publice;
c) anexa nr. VII, pentru personalul cu funcţii de conducere din cadrul Institutului Naţional de Hematologie Transfuzionalã "Prof. dr. C.T. Nicolau" Bucureşti şi din centrele de transfuzie sanguinã regionale, judeţene şi al municipiului Bucureşti;
d) anexa nr. VIII, pentru personalul cu funcţii de conducere care face parte din comitetul director al serviciilor de ambulanţã;
e) anexa nr. IX, pentru personalul cu funcţii de conducere din cadrul Centrului Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic în Domeniul Sãnãtãţii Bucureşti.
(2) În trimestrul I al anului 2008 salarizarea personalului contractual din unitãţile sanitare publice din sectorul sanitar se face potrivit anexelor la prezenta ordonanţã de urgenţã.
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), salariile de bazã care sunt sub nivelul salariului de bazã minim brut pe ţarã se stabilesc la 500 lei lunar, începând cu luna ianuarie 2008.
(4) Începând cu data de 1 aprilie 2008, salariile de bazã la limita minimã prevãzute în anexele nr. I-V sunt ierarhizate pe funcţii, grade şi trepte profesionale, în funcţie de nivelul de studii.
(5) Salariile de bazã individuale ale personalului contractual de execuţie din sectorul sanitar avute la data de 31 martie 2008, salariile de bazã la limita minimã ierarhizate potrivit prevederilor alin. (4), precum şi salariile de bazã la limita maximã se majoreazã în douã etape, astfel:
a) cu 6%, începând cu data de 1 aprilie 2008, faţã de nivelul din luna martie 2008;
b) cu 5%, începând cu data de 1 octombrie 2008, faţã de nivelul din luna septembrie 2008.
(6) Prevederile alin. (5) se aplicã şi pentru personalul contractual la care este stabilit un singur nivel al salariului de bazã.
(7) Salariile de bazã individuale calculate pentru cele douã etape de majorare, precum şi salariile de bazã individuale majorate potrivit prevederilor art. 5^1 se rotunjesc din 1 leu în 1 leu, în favoarea salariaţilor."
2. Dupã articolul 5 se introduce un nou articol, articolul 5^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 5^1. - Salariile de bazã individuale, precum şi salariile de bazã la limita maximã pentru unele funcţii prevãzute în anexele nr. I, II, IV şi V se majoreazã începând cu data de 1 aprilie 2008 faţã de nivelul stabilit potrivit prevederilor art. 5 alin. (5) lit. a), dupã cum urmeazã :
a) cu 5% pentru nr. crt. 55 şi 56 din anexa nr. I şi nr. crt. 47 şi 48 din anexa nr. II;
b) cu 10% pentru nr. crt. 7-9 şi, respectiv, 14-16 din anexa nr. I, nr. crt. 1 şi 4 din anexa nr. IV pct. 1), nr. crt. 1 din anexa nr. IV pct. 2), nr. crt. 1-5 şi, respectiv, 10-14 din anexa nr. V lit. A şi nr. crt. 1-6 din anexa nr. V lit. B;
c) cu 15% pentru nr. crt. 3 din anexa nr. I lit. A, nr. crt. 3 din anexa nr. II lit. A, nr. crt. 2 şi 3 şi, respectiv, 5-7 din anexa nr. IV pct. 1), nr. crt. 2 din anexa nr. IV pct. 2), nr. crt. 6-9 şi, respectiv, 15-24 din anexa nr. V lit. A, nr. crt. 7-10 şi, respectiv, 11-20 din anexa nr. V lit. B şi nr. crt. 1-33 din anexa nr. V lit. C."
3. Dupã articolul 5^1 se introduce un nou articol, articolul 5^2, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 5^2. - Salariile de bazã la limita minimã şi maximã majorate potrivit prevederilor art. 5 alin. (4) şi (5) şi art. 5^1 sunt prevãzute în anexele nr. I-V."
4. La articolul 6, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Indemnizaţiile de conducere sunt stabilite în procente din salariul de bazã al funcţiei de execuţie şi sunt prevãzute în anexa nr. X."
5. La articolul 6, alineatele (5) şi (6) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins :
"(5) Salariile de bazã pentru funcţiile de conducere care fac parte din comitetul director al spitalelor publice se stabilesc de ministrul sãnãtãţii publice, respectiv de conducãtorii ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitarã proprie, sau, dupã caz, de managerul spitalului, între limitele minime şi maxime prevãzute în anexa nr. VI, pe baza criteriilor aprobate prin ordin al ministrului sãnãtãţii publice, prin ordin al conducãtorilor ministerelor cu reţea sanitarã proprie sau, dupã caz, printr-un act administrativ al conducãtorilor instituţiilor cu reţea sanitarã proprie. Limitele minime şi maxime prevãzute în anexa nr. VI sunt stabilite în funcţie de numãrul de paturi al spitalului public.
(6) Salariile de bazã pentru funcţiile de conducere de director, director adjunct ştiinţific, director adjunct financiar-contabilitate, director resurse umane şi contabil-şef din cadrul Institutului Naţional de Hematologie Transfuzionalã "Prof. dr. C.T. Nicolau" Bucureşti şi din centrele de transfuzie sanguinã regionale, judeţene şi al municipiului Bucureşti sunt prevãzute în anexa nr. VII."
6. La articolul 6, dupã alineatul (6) se introduc douã noi alineate, alineatele (7) şi (8), cu urmãtorul cuprins:
"(7) Salariile de bazã pentru funcţiile de conducere care fac parte din comitetul director al serviciilor de ambulanţã judeţene şi al municipiului Bucureşti se stabilesc de autoritatea de sãnãtate publicã, între limitele minime şi maxime prevãzute în anexa nr. VIII, pe baza criteriilor aprobate prin ordin al ministrului sãnãtãţii publice.
(8) Salariile de bazã pentru funcţiile de conducere din cadrul Centrului Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic în Domeniul Sãnãtãţii Bucureşti sunt prevãzute în anexa nr. IX."
7. La articolul 7, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Personalul care beneficiazã de salariu de merit se stabileşte o datã pe an, pentru o perioadã de 12 luni, dupã aprobarea bugetelor anuale, pe baza rezultatelor obţinute în activitatea desfãşuratã în anul precedent, apreciatã conform criteriilor elaborate de ordonatorul principal de credite, cu consultarea organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupã caz, a reprezentanţilor salariaţilor, acolo unde nu sunt astfel de organizaţii sindicale. În cazul în care pe parcursul anului intervin modificãri ale funcţiei deţinute, care nu sunt imputabile persoanei beneficiare de salariu de merit, inclusiv modificarea funcţiei prin promovare, acordarea acestuia se menţine pânã la expirarea perioadei pentru care a fost stabilit. În cazul în care pe parcursul anului se întrerup raporturile de muncã ale unor beneficiari de salarii de merit, acestea se pot redistribui, de la data de întâi a lunii urmãtoare, altor persoane pe perioada rãmasã."
8. La articolul 8 alineatul (1), partea introductivã se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - (1) Personalul salarizat potrivit prezentei ordonanţe de urgenţã beneficiazã de un spor de vechime în muncã de pânã la 25%, calculat la salariul de bazã corespunzãtor timpului efectiv lucrat în program normal de lucru, astfel:".
9. Dupã articolul 10 se introduce un nou articol, articolul 10^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 10^1. - Personalul contractual încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, care prin natura atribuţiilor de serviciu presteazã în mod sistematic activitãţi peste durata normalã a timpului de lucru sau desfãşoarã sistematic activitãţi în zilele nelucrãtoare şi cãruia nu i se poate acorda timp liber corespunzãtor şi nu beneficiazã de prevederile art. 10, are dreptul la acordarea unui spor de pânã la 25%, calculat la salariul de bazã. Categoriile de personal şi locurile de muncã se stabilesc de ordonatorul de credite la propunerea şefilor ierarhici."
10. La articolul 11 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmãtorul cuprins:
"(2) De sporul prevãzut la alin. (1) pot beneficia şi persoanele care deţin titlul ştiinţific de doctor în alte domenii decât cele în care îşi desfãşoarã activitatea, dacã ordonatorul de credite apreciazã cã titlul ştiinţific de doctor este util în activitatea desfãşuratã şi în realizarea atribuţiilor din fişa postului."
11. La articolul 12, dupã alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmãtorul cuprins:
"(5) Medicii care nu au contract individual de muncã cu unitatea sanitarã care organizeazã serviciul de gardã şi care la nivelul acestei unitãţi desfãşoarã activitate numai în linia de gardã vor încheia cu aceastã unitate sanitarã publicã un contract individual de muncã cu timp parţial pentru activitatea prestatã în linia de gardã şi beneficiazã numai de drepturile aferente activitãţii prestate în linia de gardã, stabilite conform prevederilor art. 12. Salariul de bazã se stabileşte la limita minimã prevãzutã pentru funcţia şi gradul profesional în care aceştia sunt confirmaţi prin ordin al ministrului sãnãtãţii publice şi se utilizeazã pentru stabilirea tarifului orar."
12. La articolul 13 alineatul (1), literele c) şi e) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"c) pentru activitãţile care se desfãşoarã în unitãţile de urgenţã neurovasculare şi care solicitã o încordare psihicã foarte ridicatã, precum şi pentru personalul din unitãţi, secţii şi compartimente de boli infecţioase, care îşi desfãşoarã activitatea în condiţii periculoase, un spor de pânã la 25% din salariul de bazã;
.....................................................................
e) pentru condiţii deosebit de periculoase: leprozerii, anatomie patologicã, TBC, SIDA, dializã, personalul încadrat în blocul operator, recuperare neuromotorie, neuropsihomotorie, neuromuscular şi neurologicã, psihiatrie, medicinã legalã, asistenţã medicalã de urgenţã şi transport sanitar acordatã prin serviciile de ambulanţã şi structurile de primire a urgenţelor - UPU - SMURD, UPU şi CPU -, secţii şi compartimente de ATI şi de terapie intensivã, secţii şi compartimente de îngrijiri paliative, epidemii deosebit de grave şi altele asemenea, stabilite de Ministerul Sãnãtãţii Publice, cuantumul sporului este de 50-100% din salariul de bazã. Nivelul sporului se stabileşte de conducerea fiecãrei unitãţi sanitare cu personalitate juridicã, de comun acord cu sindicatele reprezentative semnatare ale contractului colectiv de muncã la nivel de ramurã sanitarã şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate în bugetul de venituri şi cheltuieli."
13. La articolul 13, dupã alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmãtorul cuprins:
"(5) Personalul contractual de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din sectorul sanitar beneficiazã de un spor lunar de prevenţie, în procent de 11% din salariul de bazã, care se acordã începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2008."
14. Articolul 17 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 17. - (1) Personalul contractual salarizat între limitele corespunzãtoare funcţiei poate beneficia anual, în perioada maiseptembrie, de o creştere salarialã prin evaluarea performanţelor profesionale individuale realizate în anul precedent, cu condiţia încadrãrii în nivelul alocaţiilor prevãzute pentru cheltuielile cu salariile în bugetul de venituri şi cheltuieli.
(2) Pentru personalul încadrat şi care începând cu data de 1 aprilie 2008 urmeazã sã beneficieze de salarizarea prevãzutã în anexa nr. I, salariile de bazã individuale se stabilesc pe funcţia, gradul sau treapta profesionalã avutã, dupã cum urmeazã:
a) la limita minimã, dacã salariul de bazã individual se situeazã sub salariul de bazã minim;
b) se menţine salariul de bazã individual, dacã acesta se situeazã între salariul de bazã minim şi maxim;
c) conform evaluãrii performanţelor profesionale individuale, cu respectarea prevederilor alin. (1)."
15. La articolul 20, alineatul (4) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(4) Premiul anual se acordã în condiţiile prevãzute de lege."
16. Dupã articolul 40 se introduc şapte noi articole, articolele 40^1-40^7, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 40^1. - (1) Salariile de bazã individuale pentru medicii din unitãţile sanitare publice cu paturi cu personalitate juridicã, cu excepţia medicilor din comitetul director, pot fi majorate sau diminuate în funcţie de realizarea indicatorilor specifici de performanţã ai managementului secţiei, compartimentului, laboratorului ori serviciului medical, cu încadrarea în bugetul de venituri şi cheltuieli repartizat secţiei, compartimentului, laboratorului sau serviciului medical.
(2) Salariile de bazã individuale ale medicilor pot fi majorate proporţional cu realizarea indicatorilor prevãzuţi la alin. (1), dar nu mai mult de 50% din nivelul salariului de bazã individual.
(3) În cazul în care salariul de bazã individual al medicilor este stabilit la nivelul maxim, acesta poate fi depãşit cu procentul prevãzut la alin. (2) sau, dupã caz, la art. 40^2 .
(4) Salariile de bazã individuale ale medicilor, diminuate în condiţiile alin. (1), nu pot fi mai mici decât salariile de bazã minime pe funcţii şi grade profesionale, prevãzute în prezenta ordonanţã de urgenţã.
Art. 40^2. - În cazul în care spitalul sau, dupã caz, secţia, compartimentul, laboratorul ori serviciul medical dispune de venituri proprii, altele decât cele provenite din contractul încheiat cu casa de asigurãri de sãnãtate, salariile de bazã individuale ale medicilor pot fi majorate în condiţiile prevãzute la art. 40^1 alin. (1), dar nu mai mult de 100%.
Art. 40^3. - Majorarea sau, dupã caz, diminuarea salariilor de bazã individuale ale medicilor se face trimestrial, dupã evaluarea indicatorilor de performanţã şi execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli al secţiei, compartimentului, laboratorului ori serviciului medical.
Art. 40^4. - (1) Procentul concret de majorare sau, dupã caz, de diminuare a salariilor de bazã individuale ale medicilor se propune de şeful de secţie, laborator ori serviciu medical şi se aprobã de comitetul director al spitalului, pe baza criteriilor aprobate prin hotãrâre a Guvernului.
(2) Pentru şefii de secţie, laborator sau serviciu medical, precum şi pentru compartimentele aprobate distinct în structura spitalului, procentul concret de majorare ori, dupã caz, de diminuare a salariilor de bazã individuale ale medicilor se propune de directorul medical şi se aprobã de managerul spitalului.
Art. 40^5. - Majorarea salariilor de bazã individuale ale medicilor, prevãzutã la art. 40^1 şi 40^2 , se face cu încadrarea în cheltuielile de personal prevãzute în bugetul de venituri şi cheltuieli al spitalului şi, respectiv, cu încadrarea în veniturile proprii, altele decât cele provenite din contractele încheiate cu casa de asigurãri de sãnãtate.
Art. 40^6. - Modificarea salariilor de bazã individuale pentru medici, conform prevederilor art. 40^1-40^5 , se va reglementa prin acte adiţionale la contractul individual de muncã existent sau, dupã caz, la contractul de administrare.
Art. 40^7. - (1) Soluţionarea contestaţiilor în legãturã cu stabilirea salariilor de bazã individuale, sporurilor, premiilor şi a altor drepturi care se acordã potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţã este de competenţa ordonatorilor de credite.
(2) Contestaţia poate fi depusã în termen de 5 zile de la data luãrii la cunoştinţã a actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale.
(3) Ordonatorii de credite vor soluţiona contestaţiile în termen de 10 zile.
(4) Împotriva mãsurilor dispuse potrivit prevederilor alin. (1), persoana nemulţumitã se poate adresa instanţei de contencios administrativ sau, dupã caz, instanţei judecãtoreşti competente potrivit legii, în termen de 30 de zile de la data comunicãrii soluţionãrii contestaţiei."
17. La articolul 41, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 41. - (1) Salariile individuale ale personalului contractual din cabinetele medicale individuale, organizate conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 124/1998 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, din asistenţa medicalã primarã şi ambulatorie de specialitate se stabilesc prin negociere şi nu pot fi mai mici decât salariile de bazã minime pe funcţii, grade şi trepte profesionale, prevãzute în anexa nr. I."
18. Articolul 41^2 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 41^2. - Pentru asigurarea stabilitãţii, personalul din sistemul sanitar beneficiazã în trimestrul II şi trimestrul IV al fiecãrui an calendaristic de câte o primã de stabilitate ale cãrei sumã şi mod de acordare se stabilesc prin hotãrâre a Guvernului."
19. Articolul 45 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 45. - Anexele nr. I-X fac parte integrantã din prezenta ordonanţã de urgenţã."
ART. II
Pe data de 1 aprilie 2008, anexele nr. I-VIII la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 115/2004 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 125/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se înlocuiesc cu anexele nr. I-X la prezenta ordonanţã.
ART. III
<>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unitãţile sanitare publice din sectorul sanitar, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.138 din 2 decembrie 2004, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 125/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta ordonanţã, se va republica, dupã aprobarea acesteia prin lege, dându-se textelor o nouã numerotare.


PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
Ministrul sãnãtãţii publice,
Gheorghe Eugen Nicolãescu

Ministrul muncii, familiei şi
egalitãţii de şanse,
Paul Pãcuraru

Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian

Bucureşti, 30 ianuarie 2008.
Nr. 17.




ANEXA I

SALARII DE BAZĂ PENTRU PERSONALUL DE SPECIALITATE MEDICO-SANITAR ŞI AUXILIAR SANITAR
din urmãtoarele unitãţi sanitare:

Spitale clinice judeţene de urgenţã, spitale judeţene de urgenţã, spitale regionale
Spitale clinice de specialitate de urgenţã
Spitale clinice, spitale de urgenţã
Spitale de specialitate
Institute şi centre medicale
Institute şi centre de sãnãtate publicã
Institute de medicinã legalã
Servicii de Ambulanţã

A. Salarii de bazã pentru personalul de specialitate medico-sanitar


┌───┬───────────────────────────────┬────┬─────────────────┬─────────────────┐
│Nr.│ Funcţia │Ni- │ Salariul de bazã│ Salariul de bazã│
│crt│ │vel │ 01.04.2008 │ 01.10.2008 │
│ │ │stu-│ lei │ lei │
│ │ │dii │ minim maxim │ minim maxim │
├───┼───────────────────────────────┼────┼────────┬────────┼────────┬────────┤
│ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├───┴───────────────────────────────┴────┴────────┴────────┴────────┴────────┤
│ 1. Medic primar S 1.500 2.094 1.575 2.199│
│ - din anatomia patologicã şi S 3.000 4.188 3.150 4.398│
│ medicina legalã*2) │
│ 2. Medic specialist S 1.430 1.690 1.502 1.775│
│ - din anatomia patologicã şi S 2.860 3.380 3.004 3.550│
│ medicina legalã*2) │
│ 3. Medic S 800 1.331 840 1.398│
│ - din anatomia patologicã şi S 1.600 2.662 1.680 2.796│
│ medicina legalã*2) │
│ 4. Medic stagiar S 750 788 │
│ - din anatomia patologicã şi S 1.500 1.576 │
│ medicina legalã*2) │
│ 5. Medic rezident anul VI-VII S 1.407 1.478 │
│ 6. Medic rezident anul IV-V S 1.316 1.382 │
│ - din anatomia patologicã şi S 2.632 2.764 │
│ medicina legalã*) │
│ 7. Medic rezident anul III S 1.279 1.343 │
│ - din anatomia patologicã şi S 2.558 2.686 │
│ medicina legalã*2) │
│ 8. Medic rezident anul II S 1.143 1.201 │
│ - din anatomia patologicã şi S 2.286 2.402 │
│ medicina legalã*2) │
│ 9. Medic rezident anul I S 970 1.019 │
│ - din anatomia patologicã şi S 1.940 2.038 │
│ medicina legalã*2) │
│10. Farmacist primar*1) S 1.250 1.756 1.313 1.844│
│ - din anatomia patologicã şi S 2.500 3.512 2.626 3.688│
│ medicina legalã*2) │
│11. Farmacist specialist S 1.150 1.406 1.208 1.477│
│ - din anatomia patologicã şi S 2.300 2.812 2.416 2.954│
│ medicina legalã*2) │
│12. Farmacist S 800 996 840 1.046│
│ - din anatomia patologicã şi S 1.600 1.992 1.680 2.092│
│ medicina legalã*2) │
│13. Farmacist stagiar S 750 788 │
│ - din anatomia patologicã şi S 1.500 1.576 │
│ medicina legalã*2) │
│14. Farmacist rezident anul III S 1.112 1.168 │
│15. Farmacist rezident anul II S 1.038 1.090 │
│16. Farmacist rezident anul I S 935 982 │
│17. Fiziokinetoterapeut, bioinginer S 800 1.726 840 1.813│
│ medical; principal │
│18. Fiziokinetoterapeut, bioinginer S 750 1.384 788 1.454│
│ medical; specialist │
│19. Fiziokinetoterapeut, bioinginer S 700 1.066 735 1.120│
│ medical │
│20. Fiziokinetoterapeut, bioinginer S 650 683 │
│ medical; debutant │
│21. Dentist principal SSD 700 1.066 735 1.120│
│22. Dentist SSD 650 1.003 683 1.054│
│23. Dentist debutant SSD 600 630 │
│24. Asistent medical, moasa; S 800 1.688 840 1.773│
│ principal │
│ - din anatomia patologicã şi S 1.600 3.376 1.680 3.546│
│ medicina legalã*2) │
│25. Asistent medical, moaşã S 750 1.264 788 1.328│
│ - din anatomia patologicã şi S 1.500 2.528 1.576 2.656│
│ medicina legalã*2) │
│26. Asistent medical, moasa; S 700 735 │
│ debutant │
│ - din anatomia patologicã şi S 1.400 1.470 │
│ medicina legalã*2) │
│27. Asistent medical principal*6) SSD 750 1.316 788 1.382│
│ - din anatomia patologicã şi SSD 1.500 2.632 1.576 2.764│
│ medicina legalã*2) │
│28. Asistent medical*6) SSD 700 1.177 735 1.236│
│ - din anatomia patologicã şi SSD 1.400 2.354 1.470 2.472│
│ medicina legalã*2) │
│29. Asistent medical debutant*6) SSD 650 683 │
│ - din anatomia patologicã şi SSD 1.300 1.366 │
│ medicina legalã*2) │
│30. Asistent medical principal*3) PL 700 1.302 735 1.368│
│ - din anatomia patologicã şi PL 1.400 2.604 1.470 2.736│
│ medicina legalã*2) │
│31. Asistent medical*3) PL 650 1.161 683 1.220│
│ - din anatomia patologicã şi PL 1.300 2.322 1.366 2.440│
│ medicina legalã*2) │
│32. Asistent medical debutant*3) PL 600 630 │
│ - din anatomia patologicã şi PL 1.200 1.260 │
│ medicina legalã*2) │
│33. Asistent medical principal*3) M 650 1.126 683 1.183│
│ - din anatomia patologicã şi M 1.300 2.252 1.366 2.366│
│ medicina legalã*2) │
│34. Asistent medical*3) M 600 1.021 630 1.073│
│ - din anatomia patologicã şi M 1.200 2.042 1.260 2.146│
│ medicina legalã*2) │
│35. Asistent medical debutant*3) M 570 599 │
│ - din anatomia patologicã şi M 1.140 1.198 │
│ medicina legalã*2) │
│36. Tehnician dentar principal*4) M 650 1.126 683 1.183│
│37. Tehnician dentar*4) M 600 1.021 630 1.073│
│38. Tehnician dentar debutant*4) M 570 599 │
│39. Sora medicala principala*5) M 630 989 662 1.039│
│ - din anatomia patologicã şi M 1.260 1.978 1.324 2.078│
│ medicina legalã*2) │
│40. Sora medicala*5) M 570 852 599 895│
│ - din anatomia patologicã şi M 1.140 1.704 1.198 1.790│
│ medicina legalã*2) │
│41. Sora medicala debutanta*5) M 550 578 │
│ - din anatomia patologicã şi M 1.100 1.156 │
│ medicina legalã*2) │
│42. Statistician medical,registrator M 630 989 662 1.039│
│ medical; principal │
│43. Statistician medical,registrator M 570 852 599 895│
│ medical; │
│44. Statistician medical,registrator M 550 578 │
│ medical; debutant │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



B. Salarii de bazã pentru personalul de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare


┌───┬───────────────────────────────┬────┬─────────────────┬─────────────────┐
│Nr.│ Functia │Ni- │ Salariul de bazã│ Salariul de bazã│
│crt│ │vel │ 01.04.2008 │ 01.10.2008 │
│ │ │stu-│ lei │ lei │
│ │ │dii │ minim maxim │ minim maxim │
├───┼───────────────────────────────┼────┼────────┬────────┼────────┬────────┤
│ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├───┴───────────────────────────────┴────┴────────┴────────┴────────┴────────┤
│45. Biolog, biochimist, chimist, S 850 1.726 893 1.813│
│ fizician; principal, expert in │
│ fizica medicala; │
│ - din anatomia patologicã şi S 1.700 3.452 1.786 3.626│
│ medicina legalã*2) │
│46. Biolog, biochimist, chimist, S 800 1.384 840 1.454│
│ fizician; specialist, fizician │
│ medical; │
│ - din anatomia patologicã şi S 1.600 2.768 1.680 2.908│
│ medicina legalã*2) │
│47. Biolog, biochimist, chimist, S 750 1.055 788 1.108│
│ fizician; │
│ - din anatomia patologicã şi S 1.500 2.110 1.576 2.216│
│ medicina legalã*2) │
│48. Biolog, biochimist, chimist, S 700 735 │
│ fizician, fizician medical; │
│ debutant │
│ - din anatomia patologicã şi S 1.400 1.470 │
│ medicina legalã*2) │
│49. Psiholog, logoped, sociolog, S 750 1.688 788 1.773│
│ profesor CFM, kinetoterapeut, │
│ asistent social; principal │
│50. Psiholog, logoped, sociolog, S 700 1.264 735 1.328│
│ profesor CFM, kinetoterapeut, │
│ asistent social │
│51. Psiholog, logoped, sociolog, S 650 683 │
│ profesor CFM, kinetoterapeut, │
│ asistent social; debutant │
│52. Profesor CFM, biolog, SSD 700 1.302 735 1.368│
│ chimist; principal*7) │
│53. Profesor CFM, biolog, SSD 650 1.012 683 1.063│
│ chimist*7) │
│54. Profesor CFM, biolog, SSD 600 630 │
│ chimist; debutant*7) │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



C. Salarii de bazã pentru personalul auxiliar sanitar


┌───┬───────────────────────────────┬────┬─────────────────┬─────────────────┐
│Nr.│ Functia │Ni- │ Salariul de bazã│ Salariul de bazã│
│crt│ │vel │ 01.04.2008 │ 01.10.2008 │
│ │ │stu-│ lei │ lei │
│ │ │dii │ minim maxim │ minim maxim │
├───┼───────────────────────────────┼────┼────────┬────────┼────────┬────────┤
│ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├───┴───────────────────────────────┴────┴────────┴────────┴────────┴────────┤
│55. Infirmiera, agent DDD G 564 648 593 681│
│56. Infirmiera, agent DDD; debutant G 557 585 │
│57. Brancardier, baies, namolar, G 540 589 567 619│
│ spalatoreasa, ingrijitoare │
│ - din anatomia patologicã şi G 1.060 1.178 1.114 1.238│
│ medicina legalã*2) │
│58. Ambulantier*8) 570 954 599 1.002│
│59. Sofer autosanitara I*9) 560 742 588 780│
│60. Sofer autosanitara II*9) 550 667 578 701│
│61. Sofer autosanitara III*9) 540 594 567 624│
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


______
*1) Se poate utiliza numai în unitãţi sanitare umane.
*2) Salariul de bazã la limita minimã şi maximã cuprinde şi salariul de bazã mai mare cu 100% prevãzut la pct. 2 din Nota la anexa nr. 2 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 281/1993 cu privire la salarizarea personalului din unitãţile bugetare, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru personalul din anatomia patologicã şi medicina legalã care lucreazã în morgi, prosecturi şi histopatologie, precum şi salariile de bazã mai mari cu 100% prevãzute la <>art. 18 alin.(2) din Legea nr. 104/2003 privind manipularea cadavrelor umane şi prelevarea organelor şi ţesuturilor de la cadavre în vederea transplantului, cu modificãrile ulterioare.
*3) Se aplicã şi funcţiilor de asistent farmacie, asistent social şi educator-puericultor, tehnician dentar şi tehnician sanitar din profilurile: utilaje medicale, optician, protezare ortopedicã şi protezare auditivã care au studii de acest nivel.
*4) Se aplicã şi funcţiilor de tehnician sanitar din profilurile: utilaje medicale, optician, protezare ortopedicã şi protezare auditivã.
*5) Se aplicã şi funcţiilor: oficiant medical, laborant cu liceul sanitar, operator registrator de urgenţã, moaşã, maseur, gipsar, autopsier, instructor CFM, instructor de educaţie, instructor de ergoterapie, asistent social, educator puericultor.
*6) Se aplicã urmatoarelor funcţii: asistent medical specialist; tehnician superior de imagisticã, radiologie, radioterapie şi radiodiagnostic; cosmetician medical specialist; asistent medical specializat, tehnician de laborator clinic; tehnician de farmacie; asistent de fiziokinetoterapie; asistent medical de urgenţe medico-chirurgicale; asistent medico-social; tehnician dentar specializat, asistent de profilaxie stomatologica; asistent igienist pentru cabinet stomatologic; asistent pentru stomatologie, care au studii de acest nivel.
*7) Se aplicã şi funcţiilor de educator puericultor, asistent social şi cosmetician ocupate de persoane care au absolvit cu diplomã învãţãmântul superior de scurtã duratã, cu durata studiilor de 2-3 ani învãtãmânt de zi sau de 3-4 ani învãţãmânt seral sau fãrã frecvenţã.
*8) Se ocupã prin concurs de catre personalul care îndeplineşte condiţiile de încadrare pentru funcţia de sofer autosanitarã I, posedã diplomã de absolvire a cursului organizat potrivit Ordinului ministrului sãnãtãţii nr. 388/1992 privind infiintarea Scolii de Ambulantieri, in cadrul Statiei de Salvare a Municipiului Bucuresti, şi are 2 ani vechime în funcţia de şofer autosanitarã I.
*9) Se aplicã nivelurile I şi II pentru salarizarea şoferilor autosanitarelor din serviciile de ambulanţã judetene şi al municipiului Bucureşti, iar nivelurile de salarizare II şi III, şoferilor autosanitarelor din alte unitãţi sanitare.

NOTĂ:
1. Se aplicã şi personalului contractual din autoritãţile de sãnãtate publicã
2. Se poate aplica şi personalului de cercetare cu studii superioare din unitãţile clinice, din institutele şi centrele medicale, care este confirmat în gradele profesionale de la lit. A nr. crt. 1-2, nr. crt. 5-11, nr. crt. 14-16 şi lit. B nr. crt. 45, 46, 49.

ANEXA II

SALARII DE BAZĂ PENTRU PERSONALUL DE SPECIALITATE MEDICO-SANITAR ŞI AUXILIAR SANITAR
din unitãţile sanitare cu personalitate juridicã necuprinse în Anexa nr. I.

A. Salarii de bazã pentru personalul de specialitate medico-sanitar


┌───┬───────────────────────────────┬────┬─────────────────┬─────────────────┐
│Nr.│ Funcţia │Ni- │ Salariul de bazã│ Salariul de bazã│
│crt│ │vel │ 01.04.2008 │ 01.10.2008 │
│ │ │stu-│ lei │ lei │
│ │ │dii │ minim maxim │ minim maxim │
├───┼───────────────────────────────┼────┼────────┬────────┼────────┬────────┤
│ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├───┴───────────────────────────────┴────┴────────┴────────┴────────┴────────┤
│ 1. Medic primar S 1.300 1.761 1.365 1.850│
│ - din anatomia patologicã şi S 2.600 3.522 2.730 3.700│
│ medicina legalã*2) │
│ 2. Medic specialist S 1.200 1.513 1.260 1.589│
│ - din anatomia patologicã şi S 2.400 3.026 2.520 3.178│
│ medicina legalã*2) │
│ 3. Medic S 780 1.274 819 1.338│
│ - din anatomia patologicã şi S 1.560 2.548 1.638 2.676│
│ medicina legalã*2) │
│ 4. Medic stagiar S 750 788 │
│ - din anatomia patologicã şi S 1.500 1.576 │
│ medicina legalã2) │
│ 5. Farmacist primar*1) S 1.150 1.355 1.208 1.423│
│ - din anatomia patologicã şi S 2.300 2.710 2.416 2.846│
│ medicina legalã*2) │
│ 6. Farmacist specialist S 1.000 1.136 1.050 1.193│
│ - din anatomia patologicã şi S 2.000 2.272 2.100 2.386│
│ medicina legalã*2) │
│ 7. Farmacist S 780 896 819 941│
│ - din anatomia patologicã şi S 1.560 1.792 1.638 1.882│
│ medicina legalã*2) │
│ 8. Farmacist stagiar S 750 788 │
│ - din anatomia patologicã şi S 1.500 1.576 │
│ medicina legalã*2) │
│ 9. Fiziokinetoterapeut, bioinginer S 750 1.315 788 1.381│
│ medical; principal │
│10. Fiziokinetoterapeut, bioinginer S 720 1.039 756 1.091│
│ medical; specialist │
│11. Fiziokinetoterapeut, bioinginer S 670 867 704 911│
│ medical │
│12. Fiziokinetoterapeut, bioinginer S 630 662 │
│ medical; debutant │
│13. Dentist principal SSD 650 1.003 683 1.054│
│14. Dentist SSD 600 888 630 933│
│15. Dentist debutant SSD 570 599 │
│16. Asistent medical, moaşã; S 750 1.066 788 1.120│
│ principal │
│ - din anatomia patologicã şi S 1.500 2.132 1.576 2.240│
│ medicina legalã*2) │
│17. Asistent medical, moaşã S 700 975 735 1.024│
│ - din anatomia patologicã şi S 1.400 1.950 1.470 2.048│
│ medicina legalã*2) │
│18. Asistent medical, moaşã; debutant S 650 683 │
│ - din anatomia patologicã şi S 1.300 1.366 │
│ medicina legalã*2) │
│19. Asistent medical principal*6) SSD 700 1.026 735 1.078│
│ - din anatomia patologicã şi SSD 1.400 2.052 1.470 2.156│
│ medicina legalã*2) │
│20. Asistent medical*6) SSD 650 918 683 964│
│ - din anatomia patologicã şi SSD 1.300 1.836 1.366 1.928│
│ medicina legalã*2) │
│21. Asistent medical debutant*6) SSD 600 630 │
│ - din anatomia patologicã şi SSD 1.200 1.260 │
│ medicina legalã*2) │
│22. Asistent medical principal*3) PL 630 1.012 662 1.063│
│ - din anatomia patologicã şi PL 1.260 2.024 1.324 2.126│
│ medicina legalã*2) │
│23. Asistent medical*3) PL 600 904 630 950│
│ - din anatomia patologicã şi PL 1.200 1.808 1.260 1.900│
│ medicina legalã*2) │
│24. Asistent medical debutant*3) PL 570 599 │
│ - din anatomia patologicã şi PL 1.140 1.198 │
│ medicina legalã*2) │
│25. Asistent medical principal*3) M 650 940 683 987│
│ - din anatomia patologicã şi M 1.300 1.880 1.366 1.974│
│ medicina legalã*2) │
│26. Asistent medical*3) M 600 794 630 834│
│ - din anatomia patologicã şi M 1.200 1.588 1.260 1.668│
│ medicina legalã*2) │
│27. Asistent medical debutant*3) M 550 578 │
│ - din anatomia patologicã şi M 1.100 1.156 │
│ medicina legalã*2) │
│28. Tehnician dentar principal*4) M 650 936 683 983│
│29. Tehnician dentar*4) M 600 797 630 837│
│30. Tehnician dentar debutant*4) M 550 578 │
│31. Sora medicala principala*5) M 600 845 630 888│
│ - din anatomia patologicã şi M 1.200 1.690 1.260 1.776│
│ medicina legalã*2) │
│32. Sora medicala*5) M 570 706 599 742│
│ - din anatomia patologicã şi M 1.140 1.412 1.198 1.484│
│ medicina legalã*2) │
│33. Sora medicala debutanta*5) M 540 567 │
│ - din anatomia patologicã şi M 1.060 1.114 │
│ medicina legalã*2) │
│34. Statistician medical,registrator M 600 845 630 888│
│ medical; principal │
│35. Statistician medical,registrator M 570 706 599 742│
│ medical; │
│36. Statistician medical,registrator M 540 567 │
│ medical; debutant │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



B. Salarii de bazã pentru personalul de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare


┌───┬───────────────────────────────┬────┬─────────────────┬─────────────────┐
│Nr.│ Functia │Ni- │ Salariul de bazã│ Salariul de bazã│
│crt│ │vel │ 01.04.2008 │ 01.10.2008 │
│ │ │stu-│ lei │ lei │
│ │ │dii │ minim maxim │ minim maxim │
├───┼───────────────────────────────┼────┼────────┬────────┼────────┬────────┤
│ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├───┴───────────────────────────────┴────┴────────┴────────┴────────┴────────┤
│37. Biolog, biochimist, chimist, S 820 1.360 861 1.428│
│ fizician; principal, expert in │
│ fizica medicala; │
│ - din anatomia patologicã şi S 1.640 2.720 1.722 2.856│
│ medicina legalã*2) │
│38. Biolog, biochimist, chimist, S 780 1.074 819 1.128│
│ fizician; specialist, fizician │
│ medical; │
│ - din anatomia patologicã şi S 1.560 2.148 1.638 2.256│
│ medicina legalã*2) │
│39. Biolog, biochimist, chimist, S 720 896 756 941│
│ fizician; │
│ - din anatomia patologicã şi S 1.440 1.792 1.512 1.882│
│ medicina legalã*2) │
│40. Biolog, biochimist, chimist, S 670 704 │
│ fizician, fizician medical; │
│ debutant │
│ - din anatomia patologicã şi S 1.340 1.408 │
│ medicina legalã*2) │
│41. Psiholog, logoped, sociolog, S 700 1.066 735 1.120│
│ profesor CFM, kinetoterapeut, │
│ asistent social; principal │
│42. Psiholog, logoped, sociolog, S 650 975 683 1.024│
│ profesor CFM, kinetoterapeut, │
│ asistent social │
│43. Psiholog, logoped, sociolog, S 630 662 │
│ profesor CFM, kinetoterapeut, │
│ asistent social; debutant │
│44. Profesor CFM, biolog, SSD 650 1.012 683 1.063│
│ chimist; principal*7) │
│45. Profesor CFM, biolog, SSD 600 894 630 939│
│ chimist*7) │
│46. Profesor CFM, biolog, SSD 570 599 │
│ chimist*7); debutant │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



C. Salarii de bazã pentru personalul auxiliar sanitar


┌───┬───────────────────────────────┬────┬─────────────────┬─────────────────┐
│Nr.│ Functia │Ni- │ Salariul de bazã│ Salariul de bazã│
│crt│ │vel │ 01.04.2008 │ 01.10.2008 │
│ │ │stu-│ lei │ lei │
│ │ │dii │ minim maxim │ minim maxim │
├───┼───────────────────────────────┼────┼────────┬────────┼────────┬────────┤
│ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├───┴───────────────────────────────┴────┴────────┴────────┴────────┴────────┤
│47. Infirmiera, agent DDD G 564 590 593 620│
│48. Infirmiera, agent DDD; debutant G 542 570 │
│49. Brancardier, baies, namolar, G 540 561 567 590│
│ spalatoreasa, ingrijitoare │
│ - din anatomia patologicã şi G 1.060 1.122 1.114 1.180│
│ medicina legalã*2) │
│50. Sofer autosanitara II 545 635 573 667│
│51. Sofer autosanitara III 540 565 567 594│
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


______
*1) Se poate utiliza numai în unitãţi sanitare umane.
*2) Salariul de bazã la limita minimã şi maximã cuprinde şi salariul de bazã mai mare cu 100% prevãzut la pct. 2 din Nota la anexa nr. 2 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 281/1993 cu privire la salarizarea personalului din unitãţile bugetare, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru personalul din anatomia patologicã şi medicina legalã care lucreazã în morgi, prosecturi şi histopatologie, precum şi salariile de bazã mai mari cu 100% prevãzute la <>art. 18 alin.(2) din Legea nr. 104/2003 privind manipularea cadavrelor umane şi prelevarea organelor şi ţesuturilor de la cadavre în vederea transplantului, cu modificãrile ulterioare.
*3) Se aplicã şi funcţiilor de asistent farmacie, asistent social şi educator puericultor, tehnician dentar şi tehnician sanitar din profilurile: utilaje medicale, optician, protezare ortopedicã şi protezare auditivã care au studii de acest nivel.
*4) Se aplicã şi funcţiilor de tehnician sanitar din profilurile: utilaje medicale, optician, protezare ortopedicã şi protezare auditivã.
*5) Se aplicã şi funcţiilor: oficiant medical, laborant cu liceul sanitar, operator registrator de urgenţã, moaşã, maseur, gipsar, autopsier, instructor CFM, instructor de educaţie, instructor de ergoterapie, asistent social, educator puericultor.
*6) Se aplicã urmatoarelor funcţii: asistent medical specialist; tehnician superior de imagisticã, radiologie, radioterapie şi radiodiagnostic; cosmetician medical specialist; asistent medical specializat, tehnician de laborator clinic, tehnician de farmacie, asistent de fiziokinetoterapie, asistent medical de urgenţe medico-chirurgicale, asistent medico-social, tehnician dentar specializat, asistent de profilaxie stomatologica, asistent igienist pentru cabinet stomatologic, asistent pentru stomatologie, care au studii de acest nivel.
*7) Se aplicã şi funcţiilor de educator puericultor, asistent social şi cosmetician ocupate de persoane care au absolvit cu diplomã învãţãmântul superior de scurtã duratã, cu durata studiilor de 2-3 ani învãtãmânt de zi sau de 3-4 ani învãţãmânt seral sau fãrã frecvenţã.


ANEXA III

SALARII DE BAZĂ PENTRU FUNCŢIILE DE SPECIALITATE DIN ACTIVITATEA DE CERCETARE


┌───┬───────────────────────────────┬────┬─────────────────┬─────────────────┐
│Nr.│ Functia │Ni- │ Salariul de bazã│ Salariul de bazã│
│crt│ │vel │ 01.04.2008 │ 01.10.2008 │
│ │ │stu-│ lei │ lei │
│ │ │dii │ minim maxim │ minim maxim │
├───┼───────────────────────────────┼────┼────────┬────────┼────────┬────────┤
│ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├───┴───────────────────────────────┴────┴────────┴────────┴────────┴────────┤
│ a) Functii de executie pe │
│ grade profesionale │
│ 1 Cercetator stiintific │
│ principal gradul I S 850 2.455 893 2.578│
│ 2 Cercetator stiintific │
│ principal gradul II S 800 2.296 840 2.411│
│ 3 Cercetator stiintific │
│ principal gradul III S 750 1.794 788 1.884│
│ 4 Cercetator stiintific S 700 1.386 735 1.456│
│ b) Functii de executie de specialitate neatestate │
│ 5 Asistent de cercetare │
│ stiintifica. S 650 1.092 683 1.147│
│ 6 Asistent de cercetare │
│ stiintifica stagiar S 600 630 │
│ c) Functii de executie auxiliare din activitatea de cercetare pe trepte │
│ profesionale │
│ 7 Asistent I M 620 875 651 919│
│ 8 Asistent II M 580 745 609 783│
│ 9 Asistent III M 550 688 578 723│
│ 10 Asistent stagiar M 540 567 │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA IV

SALARII DE BAZĂ PENTRU FUNCŢIILE DE SPECIALITATE DIN
ALTE SECTOARE DE ACTIVITATE CARE SE UTILIZEAZĂ ÎN UNITĂŢILE
SANITARE PUBLICE

1). UNITĂŢI DE CULTURĂ


┌────┬─────────────────────────────────┬────┬────────────────┬────────────────┐
│Nr. │ FUNCŢIA │Ni- │Salariul de bazã│Salariul de bazã│
│crt.│ │vel │ 01.04.2008 │ 01.10.2008 │
│ │ │stu-│ lei │ lei │
│ │ │dii │ minim maxim │ minim maxim │
├────┼─────────────────────────────────┼────┼───────┬────────┼───────┬────────┤
│ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┴─────────────────────────────────┴────┴───────┴────────┴───────┴────────┤
│ 1 Documentarist, traducãtor, │
│ desenator-artistic; │
│ gradul I S 730 1.067 767 1.121 │
│ gradul II S 700 976 735 1.025 │
│ gradul III S 680 919 714 965 │
│ debutant S 650 683 │
│ 2 Documentarist, traducãtor, │
│ desenator-artistic; │
│ treapta IA M 663 961 697 1.010 │
│ treapta I M 647 842 680 885 │
│ treapta II M 638 785 670 825 │
│ debutant M 595 625 │
│ 3 Fotograf, laborant foto; │
│ treapta I M;G 663 824 697 866 │
│ treapta II M;G 647 727 680 764 │
│ treapta III M;G 638 670 670 704 │
│ debutant M;G 595 625 │
│ 4 Bibliotecar │
│ gradul IA S 730 1.499 767 1.574 │
│ gradul I S 700 1.030 735 1.082 │
│ gradul II S 680 938 714 985 │
│ debutant S 650 683 │
│ 5 Bibliotecar-arhivist │
│ gradul I SSD 700 1.176 735 1.235 │
│ gradul II SSD 670 961 704 1.010 │
│ gradul III SSD 630 824 662 866 │
│ debutant SSD 600 630 │
│ 6 Bibliotecar │
│ treapta IA M 663 961 697 1.010 │
│ treapta I M 647 842 680 885 │
│ treapta II M 638 785 670 825 │
│ debutant M 595 625 │
│ 7 Garderobier M;G 613 670 644 704 │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



2). CULTE


┌────┬─────────────────────────────────┬────┬────────────────┬────────────────┐
│Nr. │ FUNCŢIA │Ni- │Salariul de bazã│Salariul de bazã│
│crt.│ │vel │ 01.04.2008 │ 01.10.2008 │
│ │ │stu-│ lei │ lei │
│ │ │dii │ minim maxim │ minim maxim │
├────┼─────────────────────────────────┼────┼───────┬────────┼───────┬────────┤
│ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┴─────────────────────────────────┴────┴───────┴────────┴───────┴────────┤
│ 1 Preot │
│ gradul I S 730 1.372 767 1.441 │
│ gradul II S 700 1.143 735 1.201 │
│ definitiv S 680 1.030 714 1.082 │
│ debutant S 650 683 │
│ 2 Preot │
│ gradul I M 663 1.037 697 1.089 │
│ definitiv M 646 998 679 1.048 │
│ debutant M 605 636 │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



NOTĂ:
Condiţiile de ocupare a gradelor profesionale se stabilesc prin hotãrâre a Guvernului.
Ministerul Culturii şi Cultelor este autorizat sã certifice asimilarea funcţiilor de la alte culte cu cea de preot.

3). NAVIGAŢIE


┌────┬─────────────────────────────────┬────┬────────────────┬────────────────┐
│Nr. │ FUNCŢIA │Ni- │Salariul de bazã│Salariul de bazã│
│crt.│ │vel │ 01.04.2008 │ 01.10.2008 │
│ │ │stu-│ lei │ lei │
│ │ │dii │ minim maxim │ minim maxim │
├────┼─────────────────────────────────┼────┼───────┬────────┼───────┬────────┤
│ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┴─────────────────────────────────┴────┴───────┴────────┴───────┴────────┤
│ 1 Cãpitan M 600 766 630 805 │
│ 2 0fiţer punte M 580 698 609 733 │
│ 3 0fiţer mecanic, ofiţer │
│ electrician M 580 682 609 717 │
│ 4 Conducãtor şalupã 550 663 578 697 │
│ 5 Motorist, marinar M 550 632 578 664 │
│ 6 Motorist, marinar; debutant M 540 567 │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



4). AGRICULTURĂ


┌────┬─────────────────────────────────┬────┬────────────────┬────────────────┐
│Nr. │ FUNCŢIA │Ni- │Salariul de bazã│Salariul de bazã│
│crt.│ │vel │ 01.04.2008 │ 01.10.2008 │
│ │ │stu-│ lei │ lei │
│ │ │dii │ minim maxim │ minim maxim │
├────┼─────────────────────────────────┼────┼───────┬────────┼───────┬────────┤
│ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┴─────────────────────────────────┴────┴───────┴────────┴───────┴────────┤
│ a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale │
│ │
│ 1 Medic primar veterinar*) S 820 1.525 861 1.602 │
│ 2 Medic veterinar gradul I S 800 1.086 840 1.141 │
│ 3 Medic veterinar gradul II S 720 951 756 999 │
│ 4 Medic veterinar gradul III S 680 799 714 839 │
│ 5 Medic veterinar debutant S 650 683 │
│ 6 Asistent veterinar I SSD 720 951 756 999 │
│ 7 Asistent veterinar II SSD 680 766 714 805 │
│ 8 Asistent veterinar III SSD 630 715 662 751 │
│ 9 Asistent veterinar debutant SSD 600 630 │
│ │
│ b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale │
│ │
│ 10 Asistent veterinar I, tehnician │
│ veterinar IA M 680 818 714 859 │
│ 11 Asistent veterinar II, tehnician │
│ veterinar I M 620 732 651 769 │
│ 12 Asistent veterinar III, tehnician │
│ veterinar II M 580 663 609 697 │
│ 13 Asistent veterinar, tehnician │
│ veterinar; debutant M 550 578 │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


____________
*) În funcţia de medic primar veterinar pot fi încadrate persoanele care au obţinut acest grad profesional pe baza examenului organizat de ministerele coordonatoare.


ANEXA V

SALARII DE BAZĂ PENTRU FUNCŢIILE DE SPECIALITATE DIN
COMPARTIMENTELE TEHNIC, ECONOMIC, ADMINISTRATIV
ŞI INFORMATICĂ

A. Activitatea de specialitate din compartimentele financiar, contabilitate, aprovizionare, resurse umane, salarizare, contencios, investiţii


┌────┬─────────────────────────────────┬────┬────────────────┬────────────────┐
│Nr. │ FUNCŢIA │Ni- │Salariul de bazã│Salariul de bazã│
│crt.│ │vel │ 01.04.2008 │ 01.10.2008 │
│ │ │stu-│ lei │ lei │
│ │ │dii │ minim maxim │ minim maxim │
├────┼─────────────────────────────────┼────┼───────┬────────┼───────┬────────┤
│ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┴─────────────────────────────────┴────┴───────┴────────┴───────┴────────┤
│ a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale │
│ │
│ 1 Consilier, expert, inspector │
│ de specialitate; referent de │
│ specialitate; gr. IA inginer, │
│ economist; specialist IA S 800 1.372 840 1.441 │
│ 2 Referent de specialitate, │
│ inspector de specialitate, │
│ economist, referent │
│ inginer; gradul I S 780 1.097 819 1.152 │
│ 3 Referent de specialitate, │
│ inspector de specialitate, │
│ economist, referent, │
│ inginer; gradul II S 700 1.021 735 1.073 │
│ 4 Referent de specialitate, │
│ inspector de specialitate, │
│ economist, referent, │
│ inginer; gradul III S 680 944 714 992 │
│ 5 Referent, inspector, inginer, │
│ economist; debutant S 650 683 │
│ 6 Referent, subinginer, │
│ tehnician-economist, conducãtor │
│ arhitect; gr. I SSD 780 1.034 819 1.086 │
│ 7 Referent, subinginer, │
│ tehnician-economist, conducãtor │
│ arhitect; gr. II SSD 750 955 788 1.003 │
│ 8 Referent, subinginer, │
│ tehnician-economist, conducãtor │
│ arhitect; gr. III SSD 670 851 704 894 │
│ 9 Referent, subinginer, │
│ tehnician-economist; conducãtor │
│ arhitect; debutant SSD 640 672 │
│ │
│ b)Funcţii de execuţie pe grade profesionale din serviciile de contencios│
│ │
│ 10 Consilier juridic gradul IA S 800 1.372 840 1.441 │
│ 11 Consilier juridic gradul I S 780 1.097 819 1.152 │
│ 12 Consilier juridic gradul II S 700 1.021 735 1.073 │
│ 13 Consilier juridic gradul III S 680 944 714 992 │
│ 14 Consilier juridic debutant S 650 683 │
│ │
│ c) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale │
│ │
│ 15 Tehnician, merceolog, contabil, │
│ referent; IA PL 750 989 788 1.039 │
│ 16 Tehnician, merceolog, contabil, │
│ referent I PL 720 952 756 1.000 │
│ 17 Tehnician, merceolog, contabil, │
│ referent; II PL 690 932 725 979 │
│ 18 Tehnician, merceolog, contabil, │
│ referent; III PL 670 792 704 832 │
│ 19 Tehnician, merceolog, contabil, │
│ referent; debutant PL 630 662 │
│ 20 Tehnician, merceolog, contabil, │
│ referent; IA M 730 847 767 890 │
│ 21 Tehnician, merceolog, contabil, │
│ referent; I M 700 787 735 827 │
│ 22 Tehnician, merceolog, contabil, │
│ referent; II M 680 709 714 745 │
│ 23 Tehnician, merceolog, contabil, │
│ referent; III M 620 650 651 683 │
│ 24 Tehnician, merceolog, contabil, │
│ referent; debutant. M 610 641 │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



B. Compartimente de informaticã


┌────┬─────────────────────────────────┬────┬────────────────┬────────────────┐
│Nr. │ FUNCŢIA │Ni- │Salariul de bazã│Salariul de bazã│
│crt.│ │vel │ 01.04.2008 │ 01.10.2008 │
│ │ │stu-│ lei │ lei │
│ │ │dii │ minim maxim │ minim maxim │
├────┼─────────────────────────────────┼────┼───────┬────────┼───────┬────────┤
│ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┴─────────────────────────────────┴────┴───────┴────────┴───────┴────────┤
│ a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale │
│ │
│ 1 Analist, programator, inginer │
│ de sistem; IA S 800 1.372 840 1.441 │
│ 2 Analist, programator, inginer │
│ de sistem; I S 780 1.301 819 1.367 │
│ 3 Analist, programator, inginer │
│ de sistem; II S 750 1.165 788 1.224 │
│ 4 Analist, programator, inginer │
│ de sistem; III S 700 1.012 735 1.063 │
│ 5 Analist, programator, inginer │
│ de sistem; IV S 680 927 714 974 │
│ 6 Analist, programator, inginer │
│ de sistem; debutant S 650 683 │
│ 7 Informatician, gradul I SSD 780 1.034 819 1.086 │
│ 8 Informatician, gradul II SSD 750 947 788 995 │
│ 9 Informatician, gradul III SSD 670 827 704 869 │
│ 10 Informatician, debutant SSD 640 672 │
│ │
│ b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale │
│ │
│ 11 Analist (programator) ajutor IA M 730 941 767 989 │
│ 12 Analist (programator) ajutor I M 700 871 735 915 │
│ 13 Analist (programator) ajutor II M 680 787 714 827 │
│ 14 Analist (programator) ajutor III M 660 722 693 759 │
│ 15 Analist (programator) debutant M 610 641 │
│ 16 Operator, controlor date; I M 692 871 727 915 │
│ 17 Operator, controlor date; II M 677 787 711 827 │
│ 18 Operator, controlor date; III M 667 722 701 759 │
│ 19 Operator, controlor date; IV M 630 656 662 689 │
│ 20 Operator, controlor date; │
│ debutant M 610 641 │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



NOTĂ: Începând cu data de 1 aprilie 2008, salariile de bazã pentru personalul din compartimentele de informaticã din cadrul Centrului Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic în Domeniul Sãnãtãţii Bucureşti vor fi mai mari cu 40% faţã de salariile de bazã prevãzute în prezenta anexã.

C. Funcţii comune din activitatea de secretariat, administrativ şi gospodãrire, întreţinere, reparaţii şi deservire


┌────┬─────────────────────────────────┬────┬────────────────┬────────────────┐
│Nr. │ FUNCŢIA │Ni- │Salariul de bazã│Salariul de bazã│
│crt.│ │vel │ 01.04.2008 │ 01.10.2008 │
│ │ │stu-│ lei │ lei │
│ │ │dii │ minim maxim │ minim maxim │
├────┼─────────────────────────────────┼────┼───────┬────────┼───────┬────────┤
│ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┴─────────────────────────────────┴────┴───────┴────────┴───────┴────────┤
│ 1 Stenodactilograf I M 637 754 669 792 │
│ 2 Stenodactilograf II M 620 690 651 725 │
│ 3 Stenodactilograf debutant M 581 611 │
│ 4 Secretar-dactilograf, secretar, │
│ dactilograf; IA M 637 833 669 875 │
│ 5 Secretar-dactilograf, secretar, │
│ dactilograf; I M;G 620 738 651 775 │
│ 6 Secretar-dactilograf, secretar, │
│ dactilograf; II M;G 610 673 641 707 │
│ 7 Secretar-dactilograf, secretar, │
│ dactilograf; debutant M;G 581 611 │
│ 8 Administrator I M 637 896 669 941 │
│ 9 Administrator II M 620 817 651 858 │
│ 10 Administratorii III M 610 738 641 775 │
│ 11 Şef depozit I M 620 809 651 850 │
│ 12 Şef depozit II M 610 738 641 775 │
│ 13 Casier, magaziner; I M 620 789 651 829 │
│ 14 Casier, magaziner; II M;G 610 708 641 744 │
│ 15 Casier, magaziner.; debutant M;G 581 611 │
│ 16 Funcţionar, arhivar; I M 637 771 669 810 │
│ 17 Funcţionar, arhivar; II M 620 708 651 744 │
│ 18 Funcţionar, arhivar; III M 610 646 641 679 │
│ 19 Funcţionar, arhivar; debutant M 581 611 │
│ 20 Şef formaţie pazã, pompieri 599 708 629 744 │
│ 21 Portar, paznic, pompier, │
│ îngrijitor, guard, bufetier, │
│ manipulant bunuri, curier; I 610 642 641 675 │
│ 22 Portar, paznic, pompier, │
│ îngrijitor, guard, bufetier, │
│ manipulant bunuri,curier; II 599 625 629 657 │
│ 23 Maistru I 620 871 651 915 │
│ 24 Maistru II 610 809 641 850 │
│ 25 Şofer I 620 888 651 933 │
│ 26 Şofer II 610 851 641 894 │
│ 27 Muncitor calificat I 660 851 693 894 │
│ 28 Muncitor calificat II 650 809 683 850 │
│ 29 Muncitor calificat III 630 754 662 792 │
│ 30 Muncitor calificat IV 610 708 641 744 │
│ 31 Muncitor calificat V 580 654 609 687 │
│ 32 Muncitor calificat VI 560 642 588 675 │
│ 33 Muncitor necalificat 540 625 567 657 │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA VI

LIMITELE
minime si maxime ale salariilor de bazã
pentru funcţiile de conducere care fac parte
din comitetul director al spitalelor publice


┌────┬───────────────────────────────────────────────────────┬────────────────┐
│Nr. │ FUNCŢIA │Salariul de bazã│
│crt.│ │ 01.04.2008 │
│ │ │ lei │
│ │ │ minim maxim │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼───────┬────────┤
│ │ 1 │ 2 │ 3 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│ 1 │Spitale peste 400 de paturi: │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│ │- manager │ 3000 │ 4500 │
│ ├───────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│ │- director medical │ 2200 │ 3800 │
│ ├───────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│ │- director de cercetare-dezvoltare │ 2000 │ 3500 │
│ ├───────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│ │- director financiar-contabil │ 1800 │ 3400 │
│ ├───────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│ │- director de îngrijiri │ 1200 │ 2700 │
│ ├───────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│ │- alţi directori │ 1500 │ 3200 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│ 2 │Spitale sub 400 de paturi: │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│ │- manager │ 2000 │ 3200 │
│ ├───────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│ │- director medical │ 1800 │ 3100 │
│ ├───────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│ │- director de cercetare-dezvoltare │ 1700 │ 3000 │
│ ├───────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│ │- director financiar-contabil │ 1600 │ 2700 │
│ ├───────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│ │- director de îngrijiri │ 1000 │ 2100 │
│ ├───────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│ │- alţi directori │ 1400 │ 2500 │
└────┴───────────────────────────────────────────────────────┴───────┴────────┘



NOTĂ:
1. Pentru unitãţile sanitare cu paturi cu personalitate juridicã, care au sub 400 de paturi, salariile de bazã la limita minimã şi maximã includ şi indemnizaţia de conducere, cu excepţia unitãţilor sanitare cu paturi din reţeaua Ministerului Transporturilor.
2. Personalul de specialitate medico-sanitar care face parte din comitetul director şi are contractul individual de muncã suspendat pe perioada mandatului, conform legii, poate fi inclus în linia de gardã organizatã în unitatea sanitarã respectivã, în specialitatea în care este confirmat prin ordin al ministrului sãnãtãţii publice. Orele de gardã efectuate se salarizeazã cu tariful orar aferent salariului de bazã la limita maximã al gradului profesional în care este confirmat prin ordin al ministrului sãnãtãţii publice.
Face excepţie de la aceastã prevedere, personalul de specialitate medico-sanitar care ocupã funcţia de manager în spitale cu peste 400 de paturi.
3. Funcţia de director de cercetare-dezvoltare se utilizeazã numai pentru spitalele clinice.

ANEXA VII

LIMITELE
minime si maxime ale salariilor de bazã pentru funcţiile de conducere din cadrul Institutului Naţional de Hematologie Transfuzionalã "Prof. Dr. C.T. Nicolau" Bucureşti şi din centrele de transfuzie sanguinã regionale, judeţene şi al municipiului Bucureşti


┌───┬───────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────┐
│Nr.│ FUNCŢIA │ Salariul de bazã │
│crt. │ 01.04.2008 │
│ │ │ lei │
│ │ │ minim maxim │
├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────┬─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │
├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│1. │Institutul Naţional de Hematologie │ │ │
│ │Transfuzionalã "Prof. Dr. C.T. Nicolau" │ │ │
│ │Bucureşti: │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │- director │ 2150 │ 3700 │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │- director adjunct ştiinţific │ 1700 │ 3400 │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │- director adjunct financiar-contabilitate │ 1500 │ 2700 │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │- director resurse umane │ 1400 │ 2500 │
├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│2. │Centrul de Transfuzie Sanguinã al Municipiului │ │ │
│ │Bucureşti: │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │- director │ 1600 │ 3000 │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │- contabil-sef │ 1150 │ 2500 │
├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│3. │Centre de transfuzie sanguinã regionale: │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │- director │ 1500 │ 2700 │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │- contabil-şef │ 1000 │ 2300 │
├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│4. │Centre de transfuzie sanguinã judeţene: │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │- director │ 1400 │ 2500 │
│ ├───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │- contabil-şef │ 900 │ 2100 │
└───┴───────────────────────────────────────────────┴────────────┴─────────────┘


NOTĂ:
1. Salariile de bazã la limita minimã si maximã, prevazute în prezenta anexã, includ şi indemnizaţia de conducere.
2. Salariile de bazã între limitele minime şi maxime, prevazute în prezenta anexã, se stabilesc de ministrul sãnãtãţii publice.

ANEXA VIII

LIMITELE
minime şi maxime ale salariilor de bazã pentru funcţiile de conducere care fac parte din comitetul director al Serviciilor de Ambulanţã



┌───┬───────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────┐
│Nr.│ FUNCŢIA │ Salariul de bazã │
│crt. │ 01.04.2008 │
│ │ │ lei │
│ │ │ minim maxim │
├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────┬─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │
├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ 1 │- manager general │ 2000│ 3200│
├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ 2 │- director medical │ 1800│ 3100│
├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ 3 │- director economic │ 1600│ 2700│
├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ 4 │- director tehnic │ 1400│ 2500│
├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ 5 │- asistent şef │ 1000│ 2100│
└───┴───────────────────────────────────────────────┴────────────┴─────────────┘



NOTĂ:
Medicii care ocupã în comitetul director funcţia de director medical, şi au contractul individual de muncã suspendat pe perioada mandatului în acelaşi serviciu de ambulanţã, conform legii, pot fi incluşi în linia de gardã organizatã în serviciul de ambulanţã respectiv.
Orele de gardã efectuate se salarizeazã cu tariful orar aferent salariului de bazã la limita maximã al gradului profesional în care este confirmat prin ordin al ministrului sãnãtãţii publice.

ANEXA IX

LIMITELE
minime şi maxime ale salariilor de bazã pentru funcţiile de conducere din cadrul Centrului Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic în Domeniul Sãnãtãţii Bucureşti


┌───┬───────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────┐
│Nr.│ FUNCŢIA │ Salariul de bazã │
│crt. │ 01.04.2008 │
│ │ │ lei │
│ │ │ minim maxim │
├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────┬─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │
├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ 1 │- director │ 2100│ 3500│
├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ 2 │- director adjunct │ 1600│ 3200│
├───┼───────────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ 3 │- contabil şef │ 1400│ 2600│
└───┴───────────────────────────────────────────────┴────────────┴─────────────┘



NOTĂ:
1. Salariile de bazã la limita minimã şi maximã, prevãzute în prezenta anexã, includ şi indemnizaţia de conducere.
2. Salariile de bazã între limitele minime şi maxime, prevãzute în prezenta anexã, se stabilesc de ministrul sãnãtãţii publice.

ANEXA X

INDEMNIZAŢII DE CONDUCERE
maxime lunare, în procente din salariul de bazã


┌─────┬──────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────┐
│Nr. │ │ Indemnizaţia de │
│crt. │ FUNCŢIA │ conducere maximã lunarã,│
│ │ │în % din salariul de bazã│
├─────┼──────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────┤
│ I. │ Funcţii de conducere │
│ │ │
│ 1. │ Director general, manager general şi manager 55 │
│ 2. │ Director, director executiv 50 │
│ 3. │ Director general adjunct 50 │
│ 4. │ Director administrativ 40 │
│ 5. │ Director adjunct 40 │
│ 6. │ Contabil şef 40 │
│ 7. │ Medic şef ambulator de specialitate şi │
│ │ altele similare 40 │
│ 8. │ Director de îngrijiri 35 │
│ 9. │ Şef serviciu 30 │
│10. │ Şef birou, şef atelier, şef laborator, │
│ │ şef oficiu 25 │
│11. │ Medic (farmacist, biolog, biochimist, │
│ │ chimist, psiholog) şef secţie, şef │
│ │ laborator şi altele similare 25 │
│12. │ Medic şef serviciu medicinã legalã, │
│ │ anatomie patologicã şi altele similare 25 │
│13. │ Asistent medical şef pe unitate 25 │
│14. │ Şef formaţie muncitori 15 │
├─────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ II. │Indemnizaţii pentru îndeplinirea unor sarcini, activitãţi şi │
│ │responsabilitãţi suplimentare funcţiei de bazã, care fac parte din │
│ │salariul de bazã │
│ 1. │Director program de rezidenţiat medicinã de urgenţã 25 │
│ 2. │Responsabil de formare în rezidenţiat medicinã de │
│ │urgenţã 20 │
│ 3. │Farmacist şef serviciu 15 │
│ 4. │Asistent medical (tehnician sanitar, sorã medicalã, │
│ │oficiant medical, moaşã, laborant şi altele │
│ │similare) - şef 10 │
│ 5. │Chimist, biolog, biochimist, cu gestiune 10 │
│ 6. │Spãlãtoreasã cu gestiune 7 │
│ 7. │Şef echipã 7 │
│ 8. │Medic inspector, farmacist inspector - autoritatea │
│ │de sãnãtate publicã 25 │
├─────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ III.│Indemnizaţii pentru activitãţi prestate în afara obligaţiilor │
│ │funcţiei de bazã şi care nu fac parte din salariul de bazã │
│ │ │
│ 1. │Membrii comisiilor de avizare medico-legalã, cel mult 25% în cursul │
│ │ai comisiilor de expertizã şi recuperare a unei luni, din salariul│
│ │capacitãţii de muncã şi ai comisiilor medicale de bazã al funcţiei de │
│ │ execuţie îndeplinite │
└─────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


-----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016