Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA Nr. 17 din 21 ianuarie 1994  privind modificarea si completarea   Legii nr. 89/1992 pentru ratificarea Acordului de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, incheiat la Washington la 15 iunie 1992    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA Nr. 17 din 21 ianuarie 1994 privind modificarea si completarea Legii nr. 89/1992 pentru ratificarea Acordului de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, incheiat la Washington la 15 iunie 1992

EMITENT: Guvernul Romaniei
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 26 din 28 ianuarie 1994
În temeiul art. 107 alin. (1) şi (3) din Constituţia României şi al art. 1 lit. 1 o) din Legea nr. 4/1994 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi autorizarea contractãrii şi garantarii unor credite externe,

Guvernul României emite prezenta ordonanta.

ARTICOL UNIC
<>Legea nr. 89/1992 pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, încheiat la Washington la 15 iunie 1992, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul unic devine articolul 1.
2. Dupã articolul 1 se introduc doua noi articole 2 şi 3 avînd urmãtorul cuprins:
"ART. 2. - Amendamentele la Acordul de împrumut prevãzute în anexa, convenite de Guvernul României, prin Ministerul Finanţelor, şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, fac parte integrantã din acord.
De asemenea, se autorizeaza Guvernul României, prin Ministerul Finanţelor, sa introducã, de comun acord cu Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, şi alte amendamente la Acordul de împrumut, care privesc detaliile acestuia şi nu sunt de natura sa sporeasca obligaţiile financiare ale României fata de Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.
Guvernul va raporta periodic Parlamentului în legatura cu aceste amendamente printr-un capitol distinct în cadrul raportului privind datoria publica externa a României."
"ART. 3. - Influentele financiare rezultate din aplicarea prevederilor Acordului de împrumut, ca urmare a diferenţei dintre dobinda practicatã de Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi dobinda stabilitã în cadrul acordurilor de împrumut subsidiar, încheiate de Ministerul Finanţelor cu bãncile comerciale prin intermediul cãrora se deruleazã împrumutul, diferenţelor de curs determinate de evoluţia cursului de schimb valutar al monedei naţionale, utilizãrii "conturilor speciale" ale împrumutului, precum şi a recalcularii de cãtre Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a sumelor trase de România în cadrul fondului comun de valute, se regularizeazã cu bugetul de stat."

PRIM-MINISTRU
NICOLAE VACAROIU

Contrasemneazã:
----------------
Ministru de stat,
ministrul finanţelor,
Florin Georgescu

ANEXA 1

LISTA AMENDAMENTELOR
convenite de România şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare la Acordul de împrumut pentru sprijinirea fermierilor şi întreprinderilor pri- vate în agricultura, încheiat la 15 iunie 1992:

- modificarea paragrafului p) al secţiunii 1.02 astfel:
"p) Prin conturi speciale se înţelege conturile la care se face referire în secţiunea 2.02 b) a acestui acord;"
- reformularea textului din secţiunea 2.02 dupã cum urmeazã:
a. pentru paragraful a): "Suma împrumutului poate fi trasa din contul împrumutului în concordanta cu prevederile anexei nr. 1 la acest acord pentru cheltuielile fãcute (sau, dacã Banca va accepta astfel, care urmeazã a fi fãcute) corespunzãtor costului rezonabil al bunurilor şi serviciilor solicitate pentru proiect şi care vor fi finanţate din împrumut";
b. pentru paragraful b): "Pentru scopurile proiectului, Împrumutatul va deschide şi va pãstra în dolari cîte un cont de depozit special, separat pentru Banca Agricolã şi respectiv Banca Romana pentru Dezvoltare, în termeni şi condiţii acceptabile Bãncii, incluzind o protecţie adecvatã impotriva operaţiunilor de compensare, confiscare sau sechestrare. Depunerile în şi plãţile din fiecare cont special se vor efectua în concordanta cu prevederile anexei nr. 4 a acestui acord."
- reformularea punctului 1 al anexei nr. 1: "Tragerile sumelor împrumutului", dupã cum urmeazã:
"1. Tabelul de mai jos prezintã categoriile de articole ce vor fi finanţate din suma împrumutului, alocarea sumelor împrumutului pentru fiecare categorie şi procentajul de cheltuieli pentru produsele finanţate din fiecare categorie:
-------------------------------------------------------------------------------
Suma alocata din
Categoria împrumut % din cheltuielile
(exprimatã în ce vor fi finanţate
echivalent $)
-------------------------------------------------------------------------------
1. Bunuri şi servicii în cadrul 20.000.000 ) 100% cheltuieli
subimprumuturilor pentru pro- ) externe şi 80%
ductia de ferma ) cheltuieli interne
2. Alte bunuri şi servicii 80.000.000 )
---------------
TOTAL 100.000.000
- modificarea anexei nr. 4, dupã cum urmeazã:
"Conturi speciale
1. Pentru scopurile acestei anexe:
a) termenul cheltuieli eligibile înseamnã cheltuieli realizate pe baza unor costuri rezonabile ale bunurilor şi serviciilor necesare pentru subproiecte şi care vor fi finanţate din suma împrumutului în conformitate cu prevederile anexei nr. 1 din prezentul acord; şi
b) termenii alocatie autorizata şi alocatie autorizata agregata înseamnã, respectiv: (i) o suma echivalenta cu 5.000.000 $ corespunzãtoare contului special al Bãncii Agricole şi 2.500.000 $ corespunzãtoare contului special al Bãncii Romane pentru Dezvoltare, care vor fi trase din contul împrumutului şi depozitate în conturile speciale conform paragrafului 3 a) al acestei anexe, şi (ii) valoarea agregata echivalenta cu totalul sumelor specificate în subparagraful b) (i) de mai sus.
2. Plãţile din contul special se vor face exclusiv pentru cheltuieli eligibile, în conformitate cu prevederile acestei anexe.
3. Dupã ce Banca va fi primit o dovada acceptabilã ca respectivul cont special a fost deschis, tragerile alocaţiei autorizate şi tragerile ulterioare pentru a realimenta respectivul cont special se vor face dupã cum urmeazã:
a) pentru tragerile alocaţiei autorizate, Împrumutatul va furniza Bãncii o cerere sau cereri pentru un depozit sau depozite, care sa nu depãşeascã suma agregata a alocaţiei autorizate. Pe baza unei asemenea cereri Banca, în numele Împrumutatului, va trage din contul împrumutului şi va depozita în respectivul cont special suma sau sumele pe care le-a solicitat Împrumutatul.
b) (i) Pentru realimentarea respectivului cont special, Împrumutatul va furniza Bãncii cereri de depozite în respectivul cont special la acele intervale pe care le va specifica Banca.
(ii) Înainte de sau în acelaşi timp cu fiecare dintre aceste cereri, Împrumutatul va furniza Bãncii documentele şi alte dovezi cerute, în conformitate cu paragraful 4 al acestei anexe pentru plata sau plãţile pentru care se cere realimentarea. Pe baza fiecãrei cereri Banca, în numele Împrumutatului, va trage din contul împrumutului şi va depozita în respectivul cont special suma pe care Împrumutatul a solicitat-o şi, asa cum s-a arãtat în documentele amintite sau alte dovezi, care a fost plãtitã din respectivul cont special pentru cheltuieli eligibile.
Toate aceste depozite vor fi trase de Banca din contul împrumutului în sumele echivalente respective, asa cum au fost justificate prin documentele amintite şi alte evidente.
4. La orice solicitare rezonabila a Bãncii, pentru fiecare plata facuta de Împrumutat din fiecare din respectivele conturi speciale, Împrumutatul va furniza Bãncii documentele şi alte evidente, demonstrind ca aceasta plata s-a fãcut exclusiv pentru cheltuieli eligibile.
5. Fãrã ca aceasta sa constituie o încãlcare a prevederilor paragrafului 3 al acestei anexe, Bãncii nu i se va cere sa facã depozite ulterioare în nici unul din respectivele conturi speciale:
a) dacã Banca va stabili la un moment dat ca toate tragerile ulterioare pentru cheltuieli eligibile de a fi finanţate din respectivul cont special sa fie fãcute de Împrumutat direct din contul împrumutului, în conformitate cu prevederile art. V al Condiţiilor generale şi ale paragrafului a) din secţiunea 2.02 a acestui acord; sau
b) în momentul în care suma totalã netrasa din împrumut, mai puţin suma oricãrui angajament special în vigoare, pe care Banca şi l-a asumat, în conformitate cu secţiunea 5.02 a Condiţiilor generale, va fi egala cu echivalentul a de doua ori suma alocaţiei autorizate agregate. Dupã aceasta, tragerea din contul împrumutului a sumei rãmase netrase va urma procedurile pe care Banca le va specifica prin notificare cãtre Împrumutat. Asemenea trageri ulterioare se vor face numai dupã ce şi în mãsura în care Banca va fi satisfacuta ca toate sumele rãmase în depozit în oricare din respectivele conturi speciale la data acestei notificãri vor fi utilizate pentru efectuarea plãţilor pentru cheltuieli eligibile.
6. a) Dacã Banca va hotãrî la un moment dat ca o plata din oricare dintre conturile speciale : (i) s-a fãcut pentru orice cheltuiala sau într-o suma consideratã neeligibila conform paragrafului 2 al acestei anexe; sau (ii) nu a fost justificatã de dovezile furnizate Bãncii, Împrumutatul, la avizul Bãncii: (A) va furniza prompt dovezile suplimentare pe care le va solicita Banca, sau (B) va depune prompt în respectivul cont special (sau va returna Bãncii, dacã aceasta o va cere) o suma egala cu valoarea acestei plati sau partea din ea, care nu a fost consideratã eligibilã sau justificatã. Dacã Banca nu va hotãrî altfel, nu se vor face depuneri ulterioare în respectivul cont special, pînã cînd Împrumutatul nu va furniza dovezile, nu va face un asemenea depozit sau nu va rambursa, dupã caz.
b) Dacã Banca va hotãrî la un moment dat ca o suma rãmasã în respectivul cont special nu va fi solicitatã pentru a acoperi plãţile viitoare pentru cheltuieli eligibile, Împrumutatul va rambursa prompt la notificarea Bãncii suma rãmasã.
c) Dupã ce Banca va notifica, Împrumutatul poate sa returneze Bãncii toate fondurile care se afla în depozit în conturile speciale sau o parte din ele.
d) Sumele returnate Bãncii conform paragrafelor 6 a), b), c) din aceasta anexa vor fi înregistrate în creditul contului împrumutului pentru trageri ulterioare sau pentru anulare, în conformitate cu prevederile corespunzãtoare ale acestui acord, inclusiv ale Condiţiilor generale."

------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016