Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA nr. 16 din 30 ianuarie 2008  privind nivelul salariilor de baza si al altor drepturi ale personalului care isi desfasoara activitatea in sistemul sanitar-veterinar    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA nr. 16 din 30 ianuarie 2008 privind nivelul salariilor de baza si al altor drepturi ale personalului care isi desfasoara activitatea in sistemul sanitar-veterinar

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 84 din 1 februarie 2008

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 1 pct. V.1 din Legea nr. 373/2007 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã.

ART. 1
În anul 2008, salariile de bazã ale personalului contractual din sistemul sanitar-veterinar, stabilite potrivit <>Legii nr. 435/2006 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului care îşi desfãşoarã activitatea în sistemul sanitar-veterinar, se majoreazã, faţã de nivelul avut la data de 31 decembrie 2007, în douã etape, astfel:
a) cu 4,5%, începând cu data de 1 aprilie 2008, faţã de nivelul din luna martie 2008;
b) cu 5,5%, începând cu data de 1 octombrie 2008, faţã de nivelul din luna septembrie 2008.
ART. 2
(1) Salariile de bazã ale personalului contractual din sistemul sanitar-veterinar pentru perioada 1 ianuarie-31 martie 2008 sunt prevãzute în anexele nr. Ia-IIIa.
(2) Salariile de bazã pentru perioada 1 aprilie-30 septembrie 2008, majorate cu 4,5% faţã de nivelul avut la 31 martie 2008, şi pentru perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2008, majorate cu 5,5% faţã de nivelul avut la 30 septembrie 2008, sunt prevãzute în anexele nr. Ib-IIIb.
ART. 3
Salariile de bazã individuale, care se situeazã între limitele prevãzute în anexele la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã pentru personalul contractual din sectorul bugetar, aprobatã prin <>Legea nr. 383/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, avute la data aplicãrii prezentei ordonanţe, se majoreazã, începând cu data de 1 aprilie 2008, cu 4,5% faţã de nivelul avut la data de 31 martie 2008 şi, începând cu data de 1 octombrie 2008, cu 5,5% faţã de nivelul din luna septembrie 2008.
ART. 4
(1) În anul 2008, personalul contractual din sectorul sanitar-veterinar salarizat între limitele corespunzãtoare funcţiei poate beneficia, pe lângã creşterile salariale acordate potrivit prevederilor prezentei ordonanţe, de o creştere salarialã prin evaluarea performanţelor profesionale individuale realizate în anul 2007, potrivit reglementãrilor în vigoare, cu încadrarea în nivelul alocaţiilor bugetare pentru cheltuielile cu salariile aprobate pe anul 2008.
(2) Evaluarea performanţelor profesionale individuale ale personalului contractual şi acordarea salariilor de bazã corespunzãtoare evaluãrii se vor realiza în perioada mai-septembrie 2008.
ART. 5
(1) Promovarea personalului contractual din sistemul sanitar-veterinar în anul 2008, în condiţiile legii, se poate face numai pe un post vacant de natura celui pe care urmeazã sã fie promovatã persoana, cu excepţia persoanelor încadrate pe posturi unice, prevãzute în statul de funcţii, cu încadrarea în nivelul alocaţiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile.
(2) Promovarea în condiţiile legii a persoanelor încadrate pe funcţia de debutant, persoane încadrate pe posturi unice prevãzute la alin. (1), precum şi a celor care au absolvit studii de nivel superior într-un domeniu care sã cuprindã activitatea respectivã se face prin transformarea postului pe care acestea sunt încadrate într-un post de nivel superior.
ART. 6
Absolvenţii învãţãmântului superior de lungã sau de scurtã duratã, care la data trecerii pe funcţia corespunzãtoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadreazã la gradul profesional corespunzãtor studiilor absolvite, la care se asigurã o creştere cu pânã la 20% a salariului de bazã avut.
ART. 7
(1) În vederea stabilirii salariului de bazã, în termen de 15 zile de la reluarea activitãţii, persoanele angajate în sectorul bugetar care s-au aflat în concediu plãtit pentru creşterea şi îngrijirea copilului în vârstã de pânã la 2 ani, respectiv 7 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi cele ale cãror contracte individuale de muncã au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, şi care nu au prestat activitate în ultimele 12 luni vor fi evaluate prin examenul de testare a cunoştinţelor profesionale, organizat în acest scop de angajator, urmându-se procedura reglementatã de actele normative în materie.
(2) În cazul nepromovãrii examenului prevãzut la alin. (1), persoanei respective i se acordã salariul de bazã avut anterior sau, dupã caz, salariul de bazã minim al funcţiei deţinute anterior.
ART. 8
(1) Ordonatorii principali de credite pot aproba, în limita numãrului maxim de posturi prevãzut în anexele la <>Legea bugetului de stat pe anul 2008 nr. 388/2007 şi la <>Legea bugetului asigurãrilor sociale de stat pe anul 2008 nr. 387/2007 , cu încadrarea în nivelul alocaţiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile, transformarea posturilor vacante pe rãspunderea ordonatorilor principali de credite.
(2) Ordonatorii principali de credite prevãzuţi la alin. (1) vor comunica trimestrial Ministerului Economiei şi Finanţelor situaţia centralizatã a transformãrilor de posturi efectuate în condiţiile legii.
ART. 9
Personalul contractual din sistemul sanitarveterinar beneficiazã şi de celelalte drepturi de naturã salarialã care se acordã potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.
ART. 10
(1) Gestiunea sistemului de salarizare se asigurã de cãtre fiecare ordonator principal de credite, cu încadrarea în numãrul maxim de posturi şi în bugetele aprobate potrivit legii.
(2) Salariile de bazã şi indemnizaţiile de conducere se stabilesc astfel încât, împreunã cu celelalte elemente ale sistemului de salarizare, sã se încadreze în fondurile alocate de la bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, pentru cheltuielile cu salariile.
ART. 11
(1) Soluţionarea contestaţiilor în legãturã cu stabilirea salariilor de bazã, sporurilor, premiilor şi a altor drepturi care se acordã potrivit prevederilor prezentei ordonanţe este de competenţa ordonatorilor de credite.
(2) Contestaţia poate fi depusã în termen de 5 zile de la data luãrii la cunoştinţã a actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale.
(3) Ordonatorii de credite vor soluţiona contestaţiile în termen de 10 zile, cu avizul organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupã caz, al reprezentanţilor salariaţilor, acolo unde nu sunt astfel de organizaţii sindicale.
(4) Împotriva mãsurilor dispuse potrivit prevederilor alin. (1) persoana nemulţumitã se poate adresa instanţei de contencios administrativ sau, dupã caz, instanţei judecãtoreşti competente, potrivit legii, în termen de 30 de zile de la data comunicãrii soluţionãrii contestaţiei.
ART. 12
(1) Salariile de bazã şi indemnizaţiile lunare sunt brute şi impozabile, potrivit legii.
(2) Salariile de bazã individuale şi indemnizaţiile lunare, calculate pentru cele trei etape de majorare, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe, se rotunjesc din 1 leu în 1 leu în favoarea salariaţilor.
(3) Anexele nr. Ia-IIIa şi Ib-IIIb fac parte integrantã din prezenta ordonanţã.
ART. 13
Prevederile prezentei ordonanţe se aplicã începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2008.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii
şi dezvoltãrii rurale,
Dacian Cioloş

Preşedintele Autoritãţii Naţionale
Sanitare Veterinare
şi pentru Siguranţa Alimentelor,
Radu Roatiş Cheţan

Ministrul muncii,
familiei şi egalitãţii de şanse,
Paul Pãcuraru

Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian

Bucureşti, 30 ianuarie 2008.
Nr. 16.


ANEXA 1a
--------


ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ CENTRALĂ DE SPECIALITATE
Salarii de bazã pentru personalul care isi desfãsoarã
activitatea in sistemul sanitar-veterinar

Funcţii de execuţie
┌────┬─────────────────────────────────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Nivelul │Salariul de bazã │
│crt.│ │ studiilor │ -lei- │
│ │ │ ├────────┬────────┤
│ │ │ │ minim │ maxim │
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────────┼────────┴────────┤
│ │de loa 01.01.2008│
├────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┬────────┤
│ a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale │ │ │
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────────┼────────┼────────┤
│ 1. │Consilier, expert, inspector de speciali-│ S │ 726│ 1657│
│ │tate, revizor contabil, auditor; gradul │ │ │ │
│ │IA │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 2. │Consilier, expert, inspector de speciali-│ S │ 661│ 1450│
│ │tate, revizor contabil, auditor; gradul │ │ │ │
│ │I │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 3. │Consilier, expert, inspector de speciali-│ S │ 608│ 1313│
│ │tate, revizor contabil, auditor; gradul │ │ │ │
│ │II │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 4. │Referent de specialitate, inspector de │ S │ 588│ 1177│
│ │specialitate, revizor contabil; gradul │ │ │ │
│ │III │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 5. │Referent de specialitate, inspector de │ S │ 577│ 1056│
│ │specialitate, revizor contabil; gradul │ │ │ │
│ │IV │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 6. │Referent, inspector, revizor contabil; │ S │ 549│ 0│
│ │debutant │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 7. │Tehnician-economist, secretar superior, │ SSD │ 598│ 1450│
│ │referent, interpret relaţii, interpret │ │ │ │
│ │profesional, subinginer; gradul IA │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 8. │Tehnician-economist, secretar superior, │ SSD │ 588│ 1177│
│ │referent, interpret relaţii, interpret │ │ │ │
│ │profesional, subinginer; gradul I │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 9. │Tehnician-economist, secretar superior, │ SSD │ 577│ 1056│
│ │referent, interpret relaţii, interpret │ │ │ │
│ │profesional, subinginer; gradul II │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│10. │Tehnician-economist, secretar superior, │ SSD │ 566│ 955│
│ │referent, interpret relaţii, interpret │ │ │ │
│ │profesional, subinginer; gradul III │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│11. │Tehnician-economist, secretar superior, │ SSD │ 519│ 0│
│ │referent, interpret relaţii, interpret │ │ │ │
│ │profesional, subinginer; debutant │ │ │ │
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────────┴────────┴────────┤
│ b) Funcţii de execuţie pe grade profesionale din serviciile de contencios │
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────────┬────────┬────────┤
│12. │Consilier juridic gradul IA │ S │ 726│ 1657│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│13. │Consilier juridic gradul I │ S │ 661│ 1450│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│14. │Consilier juridic gradul II │ S │ 608│ 1313│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│15. │Consilier juridic gradul III │ S │ 588│ 1177│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│16. │Consilier juridic gradul IV │ S │ 577│ 1056│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│17. │Consilier juridic debutant │ S │ 549│ 0│
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────────┼────────┼────────┤
│ c) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale │ 0│ 0│
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────────┼────────┼────────┤
│18. │Referent IA │ M │ 598│ 844│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│19. │Referent I │ M │ 588│ 735│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│20. │Referent II │ M │ 577│ 683│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│21. │Referent III │ M │ 566│ 598│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│22. │Referent IV │ M │ 555│ 568│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│23. │Referent debutant │ M │ 517│ 0│
└────┴─────────────────────────────────────────┴─────────────┴────────┴────────┘



ANEXA 2a
--------

AGRICULTURĂ
Laboratoare centrale: pentru controlul calitaţii seminţelor, pentru
controlul sanitar-veterinar de diagnostic, pentru controlul
alimentelor de origine animala,
pentru controlul ştiinţific al produselor biologice şi medicamentelor
de uz veterinar, pentru carantina fitosanitarã, precum şi unitãţi
cu şi fãrã personalitate juridicã subordonate direcţiilor generale
pentru agriculturã şi alimentaţie, direcţiilor sanitar-veterinare
şi pentru siguranţa alimentelor judeţene


┌────┬─────────────────────────────────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Nivelul │Salariul de bazã │
│crt.│ │ studiilor │ -lei- │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┬────────┤
│ │ 2393718,75 │ │ minim │ maxim │
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────────┼────────┴────────┤
│ │de la 01.01.2008 │
├────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────┤
│ a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale │
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────────┬────────┬────────┤
│ 1. │Inginer*), expert │ S │ 576│ 1308│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 2. │Inginer*), gradul I │ S │ 565│ 916│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 3. │Inginer*), gradul II │ S │ 554│ 801│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 4. │Inginer*), gradul III │ S │ 545│ 770│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 5. │Inginer*), debutant │ S │ 518│ 0│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 6. │Medic primar veterinar**) │ S │ 576│ 1471│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 7. │Medic veterinar gradul I │ S │ 565│ 1047│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 8. │Medic veterinar gradul II │ S │ 554│ 916│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 9. │Medic veterinar gradul III │ S │ 545│ 770│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│10. │Medic veterinar debutant │ S │ 518│ 0│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│11. │Subinginer, asistent veterinar, │ SSD │ 554│ 916│
│ │conductor tehnic; I │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│12. │Subinginer, asistent veterinar, │ SSD │ 545│ 737│
│ │conductor tehnic; II │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│13. │Subinginer, asistent veterinar, │ SSD │ 535│ 688│
│ │conductor tehnic; III │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│14. │Subinginer, asistent veterinar, │ SSD │ 510│ 0│
│ │conductor tehnic; debutant │ │ │ │
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────────┴────────┴────────┤
│ b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale │
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────────┬────────┬────────┤
│15. │Tehnician***), IA │ M │ 545│ 788│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│16. │Tehnician***), I │ M │ 535│ 672│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│17. │Tehnician***), II │ M │ 524│ 607│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│18. │Tehnician***), debutant │ M │ 489│ 0│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│19. │Asistent veterinar I, tehnician │ M │ 545│ 788│
│ │veterinar IA │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│20. │Asistent veterinar II, tehnician │ M │ 535│ 705│
│ │veterinar I │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│21. │Asistent veterinar III, tehnician │ M │ 524│ 639│
│ │veterinar II │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│22. │Asistent veterinar, tehnician │ M │ 510│ 0│
│ │veterinar; debutant │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│23. │Agent veterinar I │ Şcoalã │ 524│ 607│
│ │ │ profesionalã│ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│24. │Agent veterinar II │ Şcoalã │ 514│ 541│
│ │ │ profesionalã│ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│25. │Agent veterinar debutant │ Şcoalã │ 510│ 0│
│ │ │ profesionalã│ │ │
└────┴─────────────────────────────────────────┴─────────────┴────────┴────────┘


-----
*) Specialitatea funcţiei de inginer este cea care se regãseşte în activitatea de bazã a unitãţii (agronomie, horticulturã, zootehnie şi altele). Cu acelaşi nivel pot fi salarizate şi funcţiile de biolog (chimist), dacã persoanele încadrate pe aceste funcţii desfãşoarã activitate în specialitatea funcţiei.
**) În funcţia de medic primar veterinar pot fi încadrate persoanele care au obţinut acest grad profesional pe baza examenului organizat de ministerele coordonatoare.
***) Specialitatea funcţiei de tehnician este cea care se regãseşte în activitatea de bazã a unitãţii (agronomie, horticulturã, zootehnie şi altele).
Salariile de bazã prevãzute în prezenta anexã se aplicã personalului care a fost salarizat potrivit anexei nr. VII/9 la <>Legea nr. 154/1998 .

ANEXA 3a
--------

A. ALTE FUNCŢII COMUNE DIN SECTORUL BUGETAR



┌────┬─────────────────────────────────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Nivelul │Salariul de bazã │
│crt.│ │ studiilor │ -lei- │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┬────────┤
│ │ │ │ minim │ maxim │
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────────┼────────┴────────┤
│ │de la 01.01.2008 │
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────────┼────────┬────────┤
│ 1. │Stenodactilograf IA*) │ M │ 545│ 743│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 2. │Stenodactilograf I │ M │ 535│ 630│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 3. │Stenodactilograf II │ M │ 524│ 577│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 4. │Stenodactilograf debutant │ M │ 510│ 0│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 5. │Secretar-dactilograf, dactilograf; IA*) │ M │ 535│ 699│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 6. │Secretar-dactilograf, dactilograf; I │ M;G │ 524│ 616│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 7. │Secretar-dactilograf, dactilograf; II │ M;G │ 514│ 562│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 8. │Secretar-dactilograf, dactilograf; │ M;G │ 510│ 0│
│ │debutant │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 9. │Secretar, secretar-dactilograf; I**) │ M;G │ 524│ 593│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│10. │Secretar, secretar-dactilograf; II**) │ M;G │ 514│ 540│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│11. │Secretar, secretar-dactilograf; │ M;G │ 510│ 0│
│ │debutant**) │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│12. │Administrator I │ M │ 535│ 750│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│13. │Administrator II │ M │ 524│ 683│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│14. │Administrator III │ M │ 514│ 616│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│15. │Şef depozit I │ M │ 524│ 676│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│16. │Şef depozit II │ M │ 514│ 616│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│17. │Casier, magaziner; I │ M │ 524│ 660│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│18. │Casier, magaziner; II │ M;G │ 514│ 593│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│19. │Casier, magaziner; debutant │ M;G │ 510│ 0│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│20. │Funcţionar, arhivar; I │ M │ 535│ 646│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│21. │Funcţionar, arhivar; II │ M │ 524│ 593│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│22. │Funcţionar, arhivar; III │ M │ 514│ 540│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│23. │Funcţionar, arhivar; debutant │ M │ 510│ 0│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│24. │Şef formaţie pazã, pompieri │ │ 510│ 593│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│25. │Portar, paznic, pompier, îngrijitor, │ │ 514│ 535│
│ │guard, bufetier, manipulant bunuri, │ │ │ │
│ │curier; I │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│26. │Portar, paznic, pompier, îngrijitor, │ │ 510│ 524│
│ │guard, bufetier, manipulant bunuri, │ │ │ │
│ │curier; II │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│27. │Maistru I │ │ 524│ 729│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│28. │Maistru II │ │ 514│ 676│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│29. │Şofer IA***) │ │ 544│ 863│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│30. │Şofer I***) │ │ 534│ 757│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│31. │Şofer II***) │ │ 514│ 713│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│32. │Muncitor calificat I │ │ 565│ 713│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│33. │Muncitor calificat II │ │ 554│ 676│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│34. │Muncitor calificat III │ │ 545│ 630│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│35. │Muncitor calificat IV │ │ 535│ 593│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│36. │Muncitor calificat V │ │ 524│ 546│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│37. │Muncitor calificat VI │ │ 514│ 535│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│38. │Muncitor necalificat │ │ 510│ 524│
└────┴─────────────────────────────────────────┴─────────────┴────────┴────────┘


------
*1) Se utilizeazã în administraţia publicã şi în unitãţile subordonate acesteia, finanţate parţial sau integral de la bugetul de stat.
*) Se utilizeazã în ministere şi celelalte instituţii centrale ale administraţiei publice.
**) Se utilizeazã în activitatea de secretariat-administrativ din unitãţile bugetare.
***) Se utilizeazã în Parlament, în ministere şi în celelalte instituţii centrale ale administraţiei publice, în parcul propriu.
****) Se utilizeazã în ministere şi celelalte instituţii centrale ale administraţiei publice, în parcul comun.


B. UNITĂŢI DE CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ, DEZVOLTARE TEHNOLOGICĂ
ŞI PROIECTARE


1. Salarii de bazã pentru funcţiile de specialitate din activitatea de
cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã
┌────┬─────────────────────────────────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Nivelul │Salariul de bazã │
│crt.│ │ studiilor │ -lei- │
│ │ │ ├────────┬────────┤
│ │ │ │ minim │ maxim │
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────────┼────────┴────────┤
│ │de la 01.01.2008 │
├────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────┤
│ a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale │
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────────┬────────┬────────┤
│ 1. │Cercetãtor ştiinţific principal │ S │ 748│ 2273│
│ │gradul I │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 2. │Cercetãtor ştiinţific principal │ S │ 599│ 2126│
│ │gradul II │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 3. │Cercetãtor ştiinţific principal │ S │ 533│ 1659│
│ │gradul III │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 4. │Cercetãtor ştiinţific │ S │ 523│ 1283│
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────────┴────────┴────────┤
│ b) Funcţii de execuţie de specialitate neatestate │
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────────┬────────┬────────┤
│ 5. │Asistent de cercetare ştiinţificã │ S │ 514│ 1010│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 6. │Asistent de cercetare ştiinţificã │ S │ 510│ 0│
│ │stagiar │ │ │ │
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────────┴────────┴────────┤
│ c) Funcţii de execuţie auxiliare din activitatea de cercetare │
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────────┬────────┬────────┤
│ 7. │Asistent I │ M │ 514│ 806│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 8. │Asistent II │ M │ 510│ 688│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 9. │Asistent III │ M │ 510│ 636│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│10. │Asistent stagiar │ M │ 510│ -│
└────┴─────────────────────────────────────────┴─────────────┴────────┴────────┘

2. Compartimente de informaticã.
Salarii de bazã pentru funcţiile de specialitate
┌────┬─────────────────────────────────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Nivelul │Salariul de bazã │
│crt.│ │ studiilor │ -lei- │
│ │ │ ├────────┬────────┤
│ │ │ │ minim │ maxim │
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────────┼────────┴────────┤
│ │de la 01.01.2008 │
├────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────┤
│ a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale │
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────────┬────────┬────────┤
│ 1. │Analist, programator, inginer de │ S │ 585│ 1133│
│ │sistem; IA │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 2. │Analist, programator, inginer de │ S │ 574│ 1075│
│ │sistem; I │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 3. │Analist, programator, inginer de │ S │ 564│ 963│
│ │sistem; II │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 4. │Analist, programator, inginer de │ S │ 555│ 835│
│ │sistem; III │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 5. │Analist, programator, inginer de │ S │ 544│ 765│
│ │sistem; IV │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 6. │Analist, programator, inginer de │ S │ 518│ -│
│ │sistem; debutant │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 7. │Informatician, conductor tehnic; I │ SSD │ 533│ 816│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 8. │Informatician, conductor tehnic; II │ SSD │ 521│ 748│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│ 9. │Informatician, conductor tehnic; III │ SSD │ 513│ 653│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│10. │Informatician, conductor tehnic; │ SSD │ 510│ -│
│ │debutant │ │ │ │
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────────┴────────┴────────┤
│ b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale │
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────────┬────────┬────────┤
│11. │Analist (programator) ajutor IA │ M │ 528│ 743│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│12. │Analist (programator) ajutor I │ M │ 518│ 688│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│13. │Analist (programator) ajutor II │ M │ 510│ 620│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│14. │Analist (programator) ajutor III │ M │ 510│ 568│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│15. │Analist (programator) debutant │ M │ 510│ -│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│16. │Operator, controlor date; I │ M │ 528│ 688│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│17. │Operator, controlor date; II │ M │ 518│ 620│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│18. │Operator, controlor date; III │ M │ 510│ 568│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│19. │Operator, controlor date; IV │ M │ 510│ 518│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────┼────────┤
│20. │Operator, controlor date; debutant │ M │ 510│ -│
└────┴─────────────────────────────────────────┴─────────────┴────────┴────────┘



ANEXA 1b
--------



ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ CENTRALĂ DE SPECIALITATE

Salarii de bazã pentru personalul care îşi desfãşoarã activitatea în sistemul sanitar-veterinar

Funcţii de execuţie
┌────┬─────────────────────────────────────────┬─────────┬────────────────┬────────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Nivelul │Salariul de bazã│Salariul de bazã│
│crt.│ │studiilor│ -lei- │ -lei- │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┬───────┼────────┬───────┤
│ │ │ │ minim │ maxim │ minim │ maxim │
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────┼────────┴───────┼────────┴───────┤
│ │de la 01.04.2008│de la 01.10.2008│
├────────────────────────────────────────────────────────┼────────┬───────┼────────┬───────┤
│ a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale │ │ │ │ │
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 1. │Consilier, expert, inspector de speciali-│ S │ 759│ 1.731│ 801│ 1.827│
│ │tate, revizor contabil, auditor; gradul │ │ │ │ │ │
│ │IA │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 2. │Consilier, expert, inspector de speciali-│ S │ 691│ 1.515│ 729│ 1.599│
│ │tate, revizor contabil, auditor; gradul │ │ │ │ │ │
│ │I │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 3. │Consilier, expert, inspector de speciali-│ S │ 636│ 1.372│ 671│ 1.448│
│ │tate, revizor contabil, auditor; gradul │ │ │ │ │ │
│ │II │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 4. │Referent de specialitate, inspector de │ S │ 615│ 1.230│ 649│ 1.297│
│ │specialitate, revizor contabil; gradul │ │ │ │ │ │
│ │III │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 5. │Referent de specialitate, inspector de │ S │ 603│ 1.103│ 636│ 1.164│
│ │specialitate, revizor contabil; gradul │ │ │ │ │ │
│ │IV │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 6. │Referent, inspector, revizor contabil; │ S │ 574│ 0│ 605│ 0│
│ │debutant │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 7. │Tehnician-economist, secretar superior, │ SSD │ 625│ 1.515│ 659│ 1.599│
│ │referent, interpret relaţii, interpret │ │ │ │ │ │
│ │profesional, subinginer; gradul IA │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 8. │Tehnician-economist, secretar superior, │ SSD │ 615│ 1.230│ 649│ 1.297│
│ │referent, interpret relaţii, interpret │ │ │ │ │ │
│ │profesional, subinginer; gradul I │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 9. │Tehnician-economist, secretar superior, │ SSD │ 603│ 1.103│ 636│ 1.164│
│ │referent, interpret relaţii, interpret │ │ │ │ │ │
│ │profesional, subinginer; gradul II │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│10. │Tehnician-economist, secretar superior, │ SSD │ 592│ 998│ 624│ 1.053│
│ │referent, interpret relaţii, interpret │ │ │ │ │ │
│ │profesional, subinginer; gradul III │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│11. │Tehnician-economist, secretar superior, │ SSD │ 543│ 0│ 573│ 0│
│ │referent, interpret relaţii, interpret │ │ │ │ │ │
│ │profesional, subinginer; debutant │ │ │ │ │ │
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────┴────────┴───────┴────────┴───────┤
│ b) Funcţii de execuţie pe grade profesionale din serviciile de contencios │
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────┬────────┬───────┬────────┬───────┤
│12. │Consilier juridic gradul IA │ S │ 759│ 1.731│ 801│ 1.827│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│13. │Consilier juridic gradul I │ S │ 691│ 1.515│ 729│ 1.599│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│14. │Consilier juridic gradul II │ S │ 636│ 1.372│ 671│ 1.448│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│15. │Consilier juridic gradul III │ S │ 615│ 1.230│ 649│ 1.297│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│16. │Consilier juridic gradul IV │ S │ 603│ 1.103│ 636│ 1.164│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│17. │Consilier juridic debutant │ S │ 574│ 0│ 605│ 0│
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ c) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale │ 0│ 0│ 0│ 0│
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│18. │Referent IA │ M │ 625│ 882│ 659│ 930│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│19. │Referent I │ M │ 615│ 768│ 649│ 810│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│20. │Referent II │ M │ 603│ 713│ 636│ 753│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│21. │Referent III │ M │ 592│ 625│ 624│ 659│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│22. │Referent IV │ M │ 580│ 594│ 612│ 626│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│23. │Referent debutant │ M │ 541│ 0│ 570│ 0│
└────┴─────────────────────────────────────────┴─────────┴────────┴───────┴────────┴───────┘



ANEXA 2b
--------

AGRICULTURĂ
Laboratoare centrale: pentru controlul calitaţii seminţelor, pentru
controlul sanitar-veterinar de diagnostic, pentru controlul
alimentelor de origine animala,
pentru controlul ştiinţific al produselor biologice şi medicamentelor
de uz veterinar, pentru carantina fitosanitarã, precum şi unitãţi
cu şi fãrã personalitate juridicã subordonate direcţiilor generale
pentru agriculturã şi alimentaţie, direcţiilor sanitar-veterinare
şi pentru siguranţa alimentelor judeţene


┌────┬─────────────────────────────────────────┬─────────┬────────────────┬────────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Nivelul │Salariul de bazã│Salariul de bazã│
│crt.│ │studiilor│ -lei- │ -lei- │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┬───────┼────────┬───────┤
│ │ │ │ minim │ maxim │ minim │ maxim │
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────┼────────┴───────┼────────┴───────┤
│ │de la 01.04.2008│de la 01.10.2008│
├────────────────────────────────────────────────────────┼────────┬───────┼────────┬───────┤
│ a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale │ │ │ │ │
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 1. │Inginer*), expert │ S │ 601│ 1367│ 635│ 1442│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 2. │Inginer*), gradul I │ S │ 590│ 957│ 623│ 1010│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 3. │Inginer*), gradul II │ S │ 579│ 837│ 611│ 883│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 4. │Inginer*), gradul III │ S │ 569│ 804│ 601│ 848│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 5. │Inginer*), debutant │ S │ 542│ 0│ 571│ 0│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 6. │Medic primar veterinar**) │ S │ 601│ 1537│ 635│ 1622│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 7. │Medic veterinar gradul I │ S │ 590│ 1094│ 623│ 1155│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 8. │Medic veterinar gradul II │ S │ 579│ 957│ 611│ 1010│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 9. │Medic veterinar gradul III │ S │ 569│ 804│ 601│ 848│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│10. │Medic veterinar debutant │ S │ 542│ 0│ 571│ 0│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│11. │Subinginer, asistent veterinar, │ SSD │ 579│ 957│ 611│ 1010│
│ │conductor tehnic; I │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│12. │Subinginer, asistent veterinar, │ SSD │ 569│ 770│ 601│ 812│
│ │conductor tehnic; II │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│13. │Subinginer, asistent veterinar, │ SSD │ 559│ 719│ 590│ 758│
│ │conductor tehnic; III │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│14. │Subinginer, asistent veterinar, │ SSD │ 540│ 0│ 570│ 0│
│ │conductor tehnic; debutant │ │ │ │ │ │
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale │ │ │ │ │
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│15. │Tehnician***), IA │ M │ 569│ 823│ 601│ 868│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│16. │Tehnician***), I │ M │ 559│ 702│ 590│ 741│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│17. │Tehnician***), II │ M │ 547│ 635│ 577│ 670│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│18. │Tehnician***), debutant │ M │ 540│ 0│ 570│ 0│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│19. │Asistent veterinar I, tehnician │ M │ 569│ 823│ 601│ 868│
│ │veterinar IA │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│20. │Asistent veterinar II, tehnician │ M │ 559│ 737│ 590│ 777│
│ │veterinar I │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│21. │Asistent veterinar III, tehnician │ M │ 547│ 668│ 577│ 705│
│ │veterinar II │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│22. │Asistent veterinar, tehnician │ M │ 540│ 0│ 570│ 0│
│ │veterinar; debutant │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│23. │Agent veterinar I │ Şcoalã │ 547│ 635│ 577│ 670│
│ │ │ profesi-│ │ │ │ │
│ │ │ onalã │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│24. │Agent veterinar II │ Şcoalã │ 540│ 565│ 570│ 596│
│ │ │ profesi-│ │ │ │ │
│ │ │ onalã │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│25. │Agent veterinar debutant │ Şcoalã │ 540│ 0│ 570│ 0│
│ │ │ profesi-│ │ │ │ │
│ │ │ onalã │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────────────────────────┴─────────┴────────┴───────┴────────┴───────┘


-----
*) Specialitatea funcţiei de inginer este cea care se regãseşte în activitatea de bazã a unitãţii (agronomie, horticulturã, zootehnie şi altele). Cu acelaşi nivel pot fi salarizate şi funcţiile de biolog (chimist), dacã persoanele încadrate pe aceste funcţii desfãşoarã activitate în specialitatea funcţiei.
**) În funcţia de medic primar veterinar pot fi încadrate persoanele care au obţinut acest grad profesional pe baza examenului organizat de ministerele coordonatoare.
***) Specialitatea funcţiei de tehnician este cea care se regãseşte în activitatea de bazã a unitãţii (agronomie, horticulturã, zootehnie şi altele).
Salariile de bazã prevãzute în prezenta anexã se aplicã personalului care a fost salarizat potrivit anexei nr. VII/9 la <>Legea nr. 154/1998 .


ANEXA 3b
--------

A. ALTE FUNCŢII COMUNE DIN SECTORUL BUGETAR



┌────┬─────────────────────────────────────────┬─────────┬────────────────┬────────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Nivelul │Salariul de bazã│Salariul de bazã│
│crt.│ │studiilor│ -lei- │ -lei- │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┬───────┼────────┬───────┤
│ │ │ │ minim │ maxim │ minim │ maxim │
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────┼────────┴───────┼────────┴───────┤
│ │de la 01.04.2008│de la 01.10.2008│
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────┼────────┬───────┼────────┬───────┤
│ 1. │Stenodactilograf IA*) │ M │ 569│ 776│ 601│ 819│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 2. │Stenodactilograf I │ M │ 559│ 658│ 590│ 694│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 3. │Stenodactilograf II │ M │ 547│ 603│ 577│ 636│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 4. │Stenodactilograf debutant │ M │ 540│ 0│ 570│ 0│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 5. │Secretar-dactilograf, dactilograf; IA*) │ M │ 559│ 730│ 590│ 770│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 6. │Secretar-dactilograf, dactilograf; I │ M;G │ 547│ 644│ 577│ 679│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 7. │Secretar-dactilograf, dactilograf; II │ M;G │ 540│ 587│ 570│ 619│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 8. │Secretar-dactilograf, dactilograf; │ M;G │ 540│ 0│ 570│ 0│
│ │debutant │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 9. │Secretar, secretar-dactilograf; I**) │ M;G │ 547│ 619│ 577│ 653│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│10. │Secretar, secretar-dactilograf; II**) │ M;G │ 540│ 564│ 570│ 595│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│11. │Secretar, secretar-dactilograf; │ M;G │ 540│ 0│ 570│ 0│
│ │debutant**) │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│12. │Administrator I │ M │ 559│ 784│ 590│ 827│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│13. │Administrator II │ M │ 547│ 713│ 577│ 753│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│14. │Administrator III │ M │ 540│ 644│ 570│ 679│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│15. │Şef depozit I │ M │ 547│ 707│ 577│ 746│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│16. │Şef depozit II │ M │ 540│ 644│ 570│ 679│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│17. │Casier, magaziner; I │ M │ 547│ 690│ 577│ 728│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│18. │Casier, magaziner; II │ M;G │ 540│ 619│ 570│ 653│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│19. │Casier, magaziner; debutant │ M;G │ 540│ 0 │ 570│ 0│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│20. │Funcţionar, arhivar; I │ M │ 559│ 675│ 590│ 712│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│21. │Funcţionar, arhivar; II │ M │ 547│ 619│ 577│ 653│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│22. │Funcţionar, arhivar; III │ M │ 540│ 564│ 570│ 595│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│23. │Funcţionar, arhivar; debutant │ M │ 540│ 0│ 570│ 0│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│24. │Şef formaţie pazã, pompieri │ │ 540│ 619│ 570│ 653│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│25. │Portar, paznic, pompier, îngrijitor, │ │ │ │ │ │
│ │guard, bufetier, manipulant bunuri, │ │ │ │ │ │
│ │curier; I │ │ 540│ 559│ 570│ 590│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│26. │Portar, paznic, pompier, îngrijitor, │ │ │ │ │ │
│ │guard, bufetier, manipulant bunuri, │ │ │ │ │ │
│ │curier; II │ │ 540│ 547│ 570│ 577│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│27. │Maistru I │ │ 547│ 762│ 577│ 804│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│28. │Maistru II │ │ 540│ 707│ 570│ 746│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│29. │Şofer IA***) │ │ 568│ 902│ 600│ 951│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│30. │Şofer I***) │ │ 558│ 791│ 589│ 834│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│31. │Şofer II***) │ │ 540│ 745│ 570│ 786│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│32. │Muncitor calificat I │ │ 590│ 745│ 623│ 786│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│33. │Muncitor calificat II │ │ 579│ 707│ 611│ 746│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│34. │Muncitor calificat III │ │ 569│ 658│ 601│ 694│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│35. │Muncitor calificat IV │ │ 559│ 619│ 590│ 653│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│36. │Muncitor calificat V │ │ 547│ 570│ 577│ 602│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│37. │Muncitor calificat VI │ │ 540│ 559│ 570│ 590│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│38. │Muncitor necalificat │ │ 540│ 547│ 570│ 577│
└────┴─────────────────────────────────────────┴─────────┴────────┴───────┴────────┴───────┘


------
*1) Se utilizeazã în administraţia publicã şi în unitãţile subordonate acesteia, finanţate parţial sau integral de la bugetul de stat.
*) Se utilizeazã în ministere şi celelalte instituţii centrale ale administraţiei publice.
**) Se utilizeazã în activitatea de secretariat-administrativ din unitãţile bugetare.
***) Se utilizeazã în Parlament, în ministere şi în celelalte instituţii centrale ale administraţiei publice, în parcul propriu.
****) Se utilizeazã în ministere şi celelalte instituţii centrale ale administraţiei publice, în parcul comun.

B. UNITĂŢI DE CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ, DEZVOLTARE TEHNOLOGICĂ
ŞI PROIECTARE


1. Salarii de bazã pentru funcţiile de specialitate din activitatea de
cercetare ştiinţificã şi dezvoltare tehnologicã
┌────┬─────────────────────────────────────────┬─────────┬────────────────┬────────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Nivelul │Salariul de bazã│Salariul de bazã│
│crt.│ │studiilor│ -lei- │ -lei- │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┬───────┼────────┬───────┤
│ │ │ │ minim │ maxim │ minim │ maxim │
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────┼────────┴───────┼────────┴───────┤
│ │de la 01.04.2008│de la 01.10.2008│
├────────────────────────────────────────────────────────┼────────┬───────┼────────┬───────┤
│ a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale │ │ │ │ │
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 1. │Cercetãtor ştiinţific principal │ S │ 782│ 2375│ 825│ 2506│
│ │gradul I │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 2. │Cercetãtor ştiinţific principal │ S │ 626│ 2222│ 660│ 2344│
│ │gradul II │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 3. │Cercetãtor ştiinţific principal │ S │ 557│ 1734│ 588│ 1829│
│ │gradul III │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 4. │Cercetãtor ştiinţific │ S │ 547│ 1341│ 577│ 1414│
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ b) Funcţii de execuţie de specialitate neatestate │ │ │ │ │
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 5. │Asistent de cercetare ştiinţificã │ S │ 540│ 1055│ 570│ 1113│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 6. │Asistent de cercetare ştiinţificã │ S │ 540│ 0│ 570│ 0│
│ │stagiar │ │ │ │ │ │
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────┴────────┴───────┴────────┴───────┤
│ c) Funcţii de execuţie auxiliare din activitatea de cercetare │
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────┬────────┬───────┬────────┬───────┤
│ 7. │Asistent I │ M │ 540│ 842│ 570│ 889│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 8. │Asistent II │ M │ 540│ 719│ 570│ 759│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 9. │Asistent III │ M │ 540│ 665│ 570│ 701│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│10. │Asistent stagiar │ M │ 540│ 0│ 570│ 0│
└────┴─────────────────────────────────────────┴─────────┴────────┴───────┴────────┴───────┘

2. Compartimente de informaticã.
Salarii de bazã pentru funcţiile de specialitate
┌────┬─────────────────────────────────────────┬─────────┬────────────────┬────────────────┐
│Nr. │ Funcţia │ Nivelul │Salariul de bazã│Salariul de bazã│
│crt.│ │studiilor│ -lei- │ -lei- │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┬───────┼────────┬───────┤
│ │ │ │ minim │ maxim │ minim │ maxim │
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────┼────────┴───────┼────────┴───────┤
│ │de la 01.04.2008│de la 01.10.2008│
├────────────────────────────────────────────────────────┼────────┬───────┼────────┬───────┤
│ a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale │ │ │ │ │
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 1. │Analist, programator, inginer de │ S │ 611│ 1184│ 645│ 1249│
│ │sistem; IA │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 2. │Analist, programator, inginer de │ S │ 600│ 1123│ 633│ 1185│
│ │sistem; I │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 3. │Analist, programator, inginer de │ S │ 589│ 1006│ 622│ 1062│
│ │sistem; II │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 4. │Analist, programator, inginer de │ S │ 580│ 873│ 612│ 921│
│ │sistem; III │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 5. │Analist, programator, inginer de │ S │ 568│ 799│ 600│ 843│
│ │sistem; IV │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 6. │Analist, programator, inginer de │ S │ 541│ 0│ 571│ 0│
│ │sistem; debutant │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 7. │Informatician, conductor tehnic; I │ SSD │ 557│ 853│ 588│ 900│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 8. │Informatician, conductor tehnic; II │ SSD │ 544│ 782│ 574│ 825│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 9. │Informatician, conductor tehnic; III │ SSD │ 540│ 682│ 570│ 720│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│10. │Informatician, conductor tehnic; │ SSD │ 540│ 0│ 570│ 0│
│ │debutant │ │ │ │ │ │
├────┴─────────────────────────────────────────┴─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale │ │ │ │ │
├────┬─────────────────────────────────────────┬─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│11. │Analist (programator) ajutor IA │ M │ 552│ 776│ 582│ 819│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│12. │Analist (programator) ajutor I │ M │ 541│ 719│ 571│ 759│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│13. │Analist (programator) ajutor II │ M │ 540│ 648│ 570│ 684│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│14. │Analist (programator) ajutor III │ M │ 540│ 594│ 570│ 626│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│15. │Analist (programator) debutant │ M │ 540│ 0│ 570│ 0│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│16. │Operator, controlor date; I │ M │ 552│ 719│ 582│ 759│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│17. │Operator, controlor date; II │ M │ 541│ 648│ 571│ 684│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│18. │Operator, controlor date; III │ M │ 540│ 594│ 570│ 626│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│19. │Operator, controlor date; IV │ M │ 540│ 541│ 570│ 571│
├────┼─────────────────────────────────────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│20. │Operator, controlor date; debutant │ M │ 540│ 0│ 570│ 0│
└────┴─────────────────────────────────────────┴─────────┴────────┴───────┴────────┴───────┘


-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016