Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA nr. 112 din 30 august 1999 (*republicata*)  privind calatoriile gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA nr. 112 din 30 august 1999 (*republicata*) privind calatoriile gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 766 din 20 august 2004
--------
*) Republicatã în temeiul <>art. II din Legea nr. 125/2004 privind aprobarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 32/2004 pentru modificarea şi completarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 112/1999 privind cãlãtoriile gratuite în interes de serviciu şi în interes personal pe cãile ferate române, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 364 din 26 aprilie 2004, dându-se textelor o nouã numerotare.
<>Ordonanţa Guvernului nr. 112/1999 a fost publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 425 din 31 august 1999 şi a fost aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 210/2003 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 352 din 22 mai 2003.
Ulterior adoptãrii, <>Ordonanţa Guvernului nr. 112/1999 a mai fost modificatã prin:
- <>Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 927 din 23 decembrie 2003;
- <>Ordonanţa Guvernului nr. 32/2004 pentru modificarea şi completarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 112/1999 privind cãlãtoriile gratuite în interes de serviciu şi în interes personal pe cãile ferate române, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 90 din 31 ianuarie 2004, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 125/2004 ;
- <>Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 549/2003 pentru modificarea anexei nr. 1 la <>Ordonanţa Guvernului nr. 112/1999 privind cãlãtoriile gratuite în interes de serviciu şi în interes personal pe cãile ferate române, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 210/2003 , şi a anexei nr. 1.2 la Metodologia privind încadrarea în categoria de tren, clasã, condiţiile de emitere, gestionarea şi folosirea legitimaţiilor de cãlãtorie pe cãile ferate române, aprobatã prin <>Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 1.067/2003 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 783 din 6 noiembrie 2003.


ART. 1
(1) Salariaţii încadraţi cu contract individual de muncã pe duratã nedeterminatã la compartimentele de specialitate feroviarã din cadrul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, la Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A., la filialele acesteia, la subunitãţile din structura organizatoricã a acesteia, precum şi la Societatea Naţionalã a Cãilor Ferate Române beneficiazã anual de autorizaţii de cãlãtorie în interes de serviciu şi în interes personal pe cãile ferate române, în mod gratuit.
(2) Membrii de familie ai salariaţilor prevãzuţi la alin. (1) beneficiazã anual de 24 de file de permise de cãlãtorie pe cãile ferate române, în mod gratuit.
ART. 2
(1) Beneficiazã anual de 24 de file de permise de cãlãtorie pe cãile ferate române în interes personal, în mod gratuit, salariaţii încadraţi cu contract individual de muncã pe duratã nedeterminatã:
a) în aparatul central al Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, cu excepţia celor prevãzuţi la art. 1 alin. (1);
b) la Autoritatea Feroviarã Românã - AFER şi la alte autoritãţi sau instituţii publice cu profil feroviar aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului;
c) în unitãţile medicale din reţeaua proprie a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului;
d) în grupurile şcolare industriale de transporturi cãi ferate şi în grupurile şcolare de material rulant pentru transporturi feroviare;
e) la Clubul Sportiv Rapid Bucureşti;
f) la Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.
(2) Pentru cãlãtoria în interes de serviciu salariaţii prevãzuţi la alin. (1) beneficiazã de autorizaţii sau permise de cãlãtorie pe cãile ferate române, în mod gratuit, dupã caz. Funcţiile de conducere din unitãţile menţionate la alin. (1) lit. a) şi b), care beneficiazã de autorizaţii de cãlãtorie, se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului şi nu mai beneficiazã în anul respectiv de permise de cãlãtorie.
(3) Lista grupurilor şcolare industriale de transporturi cãi ferate şi a grupurilor şcolare de material rulant pentru transporturi feroviare, ai cãror salariaţi beneficiazã de permise de cãlãtorie pe cãile ferate române în interes personal, în mod gratuit, este prezentatã în anexa nr. 1.
(4) Membrii de familie ai salariaţilor prevãzuţi la alin. (1) beneficiazã anual de 12 file de permise de cãlãtorie pe cãile ferate române, în mod gratuit.
ART. 3
(1) Salariaţii încadraţi cu contract individual de muncã pe duratã nedeterminatã de la Compania Naţionalã de Cãi Ferate "C.F.R." - S.A., Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Marfã "C.F.R. Marfã" - S.A., Societatea de Administrare Active Feroviare "S.A.A.F." - S.A., Societatea Comercialã de Transport cu Metroul Bucureşti "Metrorex" S.A., de la unitãţile cu profil feroviar care rezultã prin reorganizarea acestor unitãţi, de la filialele acestora, precum şi de la subunitãţile din structura organizatoricã a acestora beneficiazã de autorizaţii sau permise de cãlãtorie pe cãile ferate române, în interes de serviciu sau în interes personal, în mod gratuit, în aceleaşi condiţii ca şi personalul Societãţii Naţionale de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" S.A., prevãzute la art. 1.
(2) Membrii de familie ai salariaţilor prevãzuţi la alin. (1) beneficiazã anual de 24 de file de permise de cãlãtorie pe cãile ferate române, în mod gratuit.
(3) Eliberarea autorizaţiilor şi permiselor de cãlãtorie pe cãile ferate române pentru personalul prevãzut la alin. (1) şi (2) se face pe baza contractelor încheiate între Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" S.A. şi unitãţile menţionate la alin. (1), numai dacã unitãţile respective suportã aceste cheltuieli.
ART. 4
(1) Salariaţii încadraţi cu contract individual de muncã pe duratã nedeterminatã în unitãţile desprinse din Societatea Naţionalã a Cãilor Ferate Române înainte de intrarea în vigoare a <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 12/1998 privind transportul pe cãile ferate române şi reorganizarea Societãţii Naţionale a Cãilor Ferate Române, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 89/1999 , precum şi salariaţii unitãţilor desprinse din fostul Departament al cãilor ferate şi din fosta Societate Naţionalã a Cãilor Ferate Române, potrivit <>Hotãrârii Guvernului nr. 570/1991 privind modificarea <>Hotãrârii Guvernului nr. 235/1991 şi reorganizarea activitãţii transporturilor feroviare beneficiazã de maximum 24 de file de permise de cãlãtorie pe cãile ferate române, în interes personal, în mod gratuit, pe întreaga perioadã în care unitatea îşi pãstreazã profilul de activitate preponderent feroviarã.
(2) Salariaţii societãţilor comerciale la care Compania Naţionalã de Cãi Ferate "C.F.R." - S.A., Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Marfã "C.F.R. Marfã" - S.A., Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. şi Societatea Comercialã de Transport cu Metroul Bucureşti "Metrorex" - S.A. sunt acţionari majoritari şi care la data privatizãrii societãţii respective sunt încadraţi cu contract individual de muncã pe duratã nedeterminatã beneficiazã anual de 24 de file de permise de cãlãtorie pe cãile ferate române, în interes personal, în mod gratuit, pe întreaga perioadã în care unitatea îşi pãstreazã profilul de activitate preponderent feroviarã.
(3) Membrii de familie ai salariaţilor prevãzuţi la alin. (1) şi (2) beneficiazã de jumãtate din numãrul de file de permise de cãlãtorie pe cãile ferate române, aferente titularului, în mod gratuit.
(4) Contravaloarea permiselor de cãlãtorie se suportã de unitãţile respective, în limitele stabilite prin contractele colective de muncã încheiate la nivelul acestor unitãţi, şi sunt deductibile fiscal.
(5) Metodologia de acordare, de eliberare şi de retragere a permiselor de cãlãtorie pentru salariaţii agenţilor economici care beneficiazã de prevederile alin. (1)-(4) se stabileşte şi se aprobã prin ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului, în baza declaraţiei conducãtorului unitãţii prin care confirmã menţinerea profilului de activitate preponderent feroviarã.
(6) Eliberarea autorizaţiilor şi permiselor de cãlãtorie pe cãile ferate române se face numai pe bazã de contracte încheiate între Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. şi unitãţile sus-menţionate, cu suportarea contravalorii acestora de cãtre unitãţile respective.
ART. 5
Salariaţii încadraţi cu contract individual de muncã pe duratã determinatã la unitãţile prevãzute la art. 1-4 pot beneficia de bilete de cãlãtorie pe cãile ferate române în interes de serviciu, contravaloarea acestora suportându-se în acelaşi mod ca şi autorizaţiile de cãlãtorie.
ART. 6
(1) Dreptul la autorizaţii şi permise de cãlãtorie pe cãile ferate române se pierde dacã acestea se înstrãineazã pentru a fi folosite de alte persoane, în anul respectiv în care s-a constatat abaterea, aplicându-se sancţiunile disciplinare şi penale prevãzute de legislaţia în vigoare. Deplasarea în interes de serviciu se va face cu bilete de cãlãtorie în interes de serviciu.
(2) Pierderea dreptului de cãlãtorie pe bazã de autorizaţii sau permise are loc în urmãtoarele cazuri:
a) desfacerea disciplinarã a contractului de muncã;
b) înstrãinarea autorizaţiei sau permisului de cãlãtorie pentru a fi utilizat de altã persoanã.
(3) Pierderea dreptului de cãlãtorie pe bazã de autorizaţii sau permise de cãlãtorie pentru salariaţi ori pensionari determinã pierderea dreptului şi pentru membrii de familie ai acestora.
(4) Membrii de familie ai posesorilor de autorizaţii şi permise de cãlãtorie pe cãile ferate române care au decedat îşi menţin dreptul la permise de cãlãtorie pânã la finele anului, în anul urmãtor urmând a primi permise de cãlãtorie dacã îndeplinesc condiţiile de emitere menţionate în metodologia prevãzutã la art. 13.
(5) Cãlãtoriile în interes personal efectuate în baza autorizaţiei de cãlãtorie se declarã de cãtre titularul acesteia, pe propria rãspundere, în luna respectivã, cu precizarea traseului şi a rangului de tren folosit.
(6) Permisele de cãlãtorie ale membrilor de familie ai salariaţilor posesori de autorizaţii de cãlãtorie sau de permise de cãlãtorie reprezintã cupoane de bonuri de valoare ce se acordã cu titlu gratuit.
ART. 7
Salariaţii încadraţi cu contract individual de muncã pe duratã determinatã sau nedeterminatã la unitãţile prevãzute la art. 1-4, pentru cãlãtoria în interesul serviciului, precum şi sportivii şi antrenorii legitimaţi la Clubul Sportiv Rapid Bucureşti, care se deplaseazã la competiţiile sportive, beneficiazã de bilete de cãlãtorie pe cãile ferate române în interes de serviciu, contravaloarea acestora suportându-se în acelaşi mod ca şi autorizaţiile şi permisele de cãlãtorie.
ART. 8
(1) Pensionarii şi membrii lor de familie beneficiazã de permise de cãlãtorie pe cãile ferate române, în mod gratuit, dacã la data pensionãrii persoana care se pensioneazã îndeplineşte una dintre urmãtoarele condiţii:
a) este salariatã într-o unitate prevãzutã la art. 1, art. 2 alin. (1) lit. a) şi b) şi art. 3 sau, dupã caz, a fost concediatã de la aceste unitãţi în conformitate cu prevederile <>art. 65 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu condiţia sã nu se fi angajat cu contract de muncã pe perioadã nedeterminatã la alte unitãţi pânã la data pensionãrii, şi are cel puţin o vechime de 10 ani în aceste unitãţi sau în cadrul persoanelor juridice din care aceste unitãţi au rezultat prin reorganizare;
b) este salariatã la altã unitate decât cele prevãzute la art. 1, art. 2 alin. (1) lit. a) şi b) şi art. 3 sau, dupã caz, nu este salariatã la data pensionãrii şi are o vechime de 25 de ani, bãrbaţii, şi 20 de ani, femeile, în unitãţile prevãzute la art. 1, art. 2 alin. (1) lit. a) şi b), art. 3 şi art. 4 alin. (2) pentru salariaţii încadraţi la aceste unitãţi la data privatizãrii, precum şi în unitãţile desprinse din cadrul fostului Departament al cãilor ferate şi fostei Societãţi Naţionale a Cãilor Ferate Române, potrivit <>Hotãrârii Guvernului nr. 570/1991 privind modificarea <>Hotãrârii Guvernului nr. 235/1991 şi reorganizarea activitãţii transporturilor feroviare, cu modificãrile ulterioare;
c) vechimea în muncã se calculeazã prin cumularea perioadelor în care salariatul a lucrat ca angajat pe duratã nedeterminatã în unitãţile menţionate la lit. a) şi b).
(2) Pensionarii pentru invaliditate de orice grad, cauzatã de accidente de muncã sau de evenimente de cale feratã, proveniţi din salariaţii unitãţilor prevãzute la art. 1-3, precum şi membrii lor de familie beneficiazã de permise de cãlãtorie pe cãile ferate române, în mod gratuit, indiferent de vechimea avutã în aceste unitãţi.
(3) Pensionarii care îndeplinesc condiţiile pentru a beneficia de permise de cãlãtorie pe cãile ferate române în mod gratuit au dreptul anual la 24 de file de permise de cãlãtorie, iar membrii lor de familie la 12 file de permise de cãlãtorie.
(4) Contravaloarea permiselor de cãlãtorie pe cãile ferate române emise în mod gratuit pensionarilor care îndeplinesc condiţiile prevãzute la alin. (1) lit. a) şi b) şi alin. (2) şi membrilor lor de familie, precum şi a permiselor de cãlãtorie şcolare ale copiilor acestora se suportã din bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.
(5) Dreptul de a solicita permise de cãlãtorie pe cãile ferate române în mod gratuit se prescrie dupã trecerea a 3 ani de la data pensionãrii, dacã solicitarea nu a fost fãcutã în acest termen.
(6) Permisele de cãlãtorie ale pensionarilor şi membrilor de familie ai acestora reprezintã cupoane de bonuri de valoare ce se acordã cu titlu gratuit.
ART. 9
(1) Pensionarii şi membrii lor de familie, cãrora li s-au acordat permise de cãlãtorie pe cãile ferate române în interes personal, în mod gratuit, pânã la data intrãrii în vigoare a legii de aprobare a ordonanţei, beneficiazã în continuare de acest drept, atâta timp cât sunt îndeplinite condiţiile în baza cãrora au fost acordate.
(2) Contravaloarea permiselor de cãlãtorie pe cãile ferate române emise în mod gratuit se suportã din bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.
ART. 10
În înţelesul prezentei ordonanţe, membrii de familie sunt soţul, soţia şi copiii minori, precum şi copiii care se încadreazã în categoriile prevãzute în anexa nr. 2.
ART. 11
(1) Copiii salariaţilor Societãţii Naţionale de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A., Companiei Naţionale de Cãi Ferate "C.F.R." - S.A., Societãţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfã "C.F.R. Marfã" S.A., Societãţii de Administrare Active Feroviare "S.A.A.F." S.A., ai unitãţilor cu profil feroviar care rezultã prin reorganizarea acestor unitãţi, filialelor acestora, precum şi ai subunitãţilor din structura organizatoricã a acestora, ai pensionarilor proveniţi din aceste unitãţi sau din cadrul persoanelor juridice din care aceste unitãţi au rezultat prin reorganizare, inclusiv copiii pensionarilor proveniţi din fosta Societate de Servicii de Management Feroviar "S.M.F." S.A., care sunt în întreţinerea acestora, a tutorilor ori aflaţi în plasament familial, elevi sau studenţi, precum şi cei care parcurg o formã de învãţãmânt postuniversitar, în vârstã de pânã la 25 de ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmeazã studii superioare cu o duratã de învãţãmânt mai mare de 5 ani, în unitãţi de învãţãmânt de stat ori particular, şi care urmeazã cursuri şi practicã în alte localitãţi decât cea de domiciliu, beneficiazã de permise de cãlãtorie şcolare, în mod gratuit, pentru o distanţã de maximum 300 km.
(2) Permisele de cãlãtorie şcolare reprezintã cupoane de bonuri de valoare ce se acordã cu titlu gratuit.
ART. 12
Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. poate elibera legitimaţii de cãlãtorie pe cãile ferate române, pe timp limitat, în mod gratuit, unor persoane din afara societãţii comerciale, care se deplaseazã pentru acţiuni în interesul acesteia, pentru cazurile şi persoanele stabilite de consiliul de administraţie al societãţii.
ART. 13
(1) Metodologia privind încadrarea în categoria de tren, clasã, condiţiile de emitere, gestionarea şi folosirea legitimaţiilor de cãlãtorie pe cãile ferate române, prevãzute în prezenta ordonanţã, va fi reactualizatã în termen de 45 de zile de la aprobarea prin lege a ordonanţei, prin ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului.
(2) Prin ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului se aprobã tarifele pentru autorizaţiile şi permisele de cãlãtorie pe cãile ferate române, precum şi metodologia de decontare a contravalorii acestora, pentru persoanele prevãzute la art. 2 alin. (1) şi pentru pensionarii prevãzuţi la art. 8 alin. (1) şi (2) şi la art. 9.
ART. 14
Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. este autorizatã sã încheie convenţii cu administraţiile de cãi ferate strãine privind cãlãtoriile gratuite în trafic internaţional, potrivit reglementãrilor feroviare internaţionale.
ART. 15
În cazul schimbãrii denumirii unitãţilor menţionate în prezenta ordonanţã, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului va face rectificarea corespunzãtoare prin ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 16
La data intrãrii în vigoare a legii de aprobare a ordonanţei se abrogã:
a) Decretul Consiliului de Stat nr. 1/1981 privind cãlãtoriile gratuite pe cãile ferate în interes personal şi cãlãtoriile gratuite pe cãile ferate, cu navele fluviale NAVROM şi cu autovehicule, în interes de serviciu, nepublicat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
b) <>art. 2, 3, 4, 5 şi 6 din Decretul-lege nr. 26/1990 privind acordarea unor drepturi şi înlesniri beneficiarilor prestaţiilor de transporturi, poştã şi telecomunicaţii, precum şi personalului din unitãţile Ministerului Transporturilor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 10 din 15 ianuarie 1990;
c) <>art. 12 din Hotãrârea Guvernului nr. 570/1991 privind modificarea <>Hotãrârii Guvernului nr. 235/1991 şi reorganizarea activitãţii transporturilor feroviare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 189 din 19 septembrie 1991, cu modificãri;
d) <>art. 5 din Hotãrârea Guvernului nr. 691/1991 privind înfiinţarea unor societãţi comerciale ca urmare a reorganizãrii activitãţii transporturilor feroviare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 214 din 22 octombrie 1991, astfel cum a fost modificatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 77/1992 privind înfiinţarea unor societãţi comerciale ca urmare a reorganizãrii activitãţii transporturilor feroviare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 36 din 5 martie 1992, cu modificãrile ulterioare;
e) <>art. 4 din Hotãrârea Guvernului nr. 519/1992 privind înfiinţarea unei societãţi comerciale ca urmare a divizãrii Societãţii Comerciale "Rova" - S.A. Roşiori de Vede, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 231 din 18 septembrie 1992, precum şi orice alte dispoziţii contrare.
ART. 17
(1) Categoriile sociale care beneficiazã de cãlãtorii gratuite sau de reduceri de tarife la transportul de cãlãtori pe cãile ferate române se stabilesc prin lege.
(2) Actul normativ de aprobare a cãlãtoriilor gratuite sau a reducerilor tarifare în transportul de cãlãtori pe calea feratã trebuie sã indice în mod obligatoriu sursa din care se deconteazã cãtre Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. contravaloarea cãlãtoriilor gratuite sau diferenţa de tarif.
(3) Circulaţia cãlãtorilor beneficiari de gratuitãţi sau de reduceri de tarif se face în baza legitimaţiilor eliberate de Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A., în urma încheierii contractului cu unitatea care suportã diferenţa de tarif.
ART. 18
(1) Contravaloarea autorizaţiilor şi permiselor de cãlãtorie pe cãile ferate române, de care beneficiazã în mod gratuit persoanele prevãzute la art. 3, 4 şi 10, cu excepţia copiilor pensionarilor proveniţi din unitãţile prevãzute la art. 11, se suportã de agenţii economici sau de instituţiile publice, dupã caz, şi este deductibilã fiscal.
(2) Contravaloarea autorizaţiilor şi permiselor de cãlãtorie pe cãile ferate române de care beneficiazã, în mod gratuit, persoanele prevãzute la art. 2 alin. (1) se suportã din bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.
(3) Contravaloarea autorizaţiilor şi permiselor de cãlãtorie pe cãile ferate române de care beneficiazã, în mod gratuit, persoanele prevãzute la art. 1 şi 12 se suportã de Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" S.A. şi sunt deductibile fiscal.
ART. 19
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta ordonanţã.


ANEXA 1



LISTA
grupurilor şcolare industriale de transporturi
cãi ferate şi a grupurilor şcolare de material rulant
pentru transporturi feroviare, ai cãror salariaţi
beneficiazã de permise de cãlãtorie pe cãile ferate române
în interes personal, în mod gratuit
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea iniţialã a unitãţii de învãţãmânt,
crt. conform anexei la Ordonanţa Guvernului Denumirea actualã a
nr. 112/1999, introdusã prin Legea nr. unitãţii de învãţãmânt
210/2003
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Grupul şcolar industrial de transporturi cãi Grupul şcolar industrial
ferate Bucureşti de transporturi cãi ferate
Bucureşti
2. Grupul şcolar industrial de transporturi cãi Grupul şcolar industrial
ferate Craiova de transporturi cãi ferate
Craiova
3. Grupul şcolar industrial de transporturi cãi Grupul şcolar industrial
ferate Timişoara de transporturi cãi ferate
Timişoara
4. Grupul şcolar industrial de transporturi cãi Grupul şcolar industrial
ferate Arad de transporturi cãi ferate
Arad
5. Grupul şcolar industrial de transporturi cãi Colegiul tehnic de trans-
ferate Cluj-Napoca porturi "Transilvania"
Cluj-Napoca
6. Grupul şcolar industrial de transporturi cãi Colegiul tehnic "Dimitrie
ferate Oradea Leonida" Oradea
7. Grupul şcolar industrial de transporturi cãi Grupul şcolar industrial
ferate Braşov de transporturi cãi ferate
Braşov
8. Grupul şcolar industrial de transporturi cãi Grupul şcolar industrial
ferate Sibiu de transporturi cãi ferate
Sibiu
9. Grupul şcolar industrial de transporturi cãi Grupul şcolar industrial
ferate Iaşi de transporturi cãi ferate
Iaşi
10. Grupul şcolar industrial de transporturi cãi Grupul şcolar industrial
ferate Buzãu de transporturi cãi ferate
Buzãu
11. Grupul şcolar industrial de transporturi cãi Grupul şcolar industrial
ferate Galaţi de transporturi cãi ferate
Galaţi
12. Grupul şcolar industrial de transporturi cãi Grupul şcolar "Gheorghe
ferate Constanţa Duca" Constanţa
13. Grupul şcolar de material rulant pentru Colegiul tehnic de material
transporturi feroviare Bucureşti rulant pentru transporturi
feroviare Bucureşti
14. Grupul şcolar de material rulant pentru Grupul şcolar material
transporturi feroviare Cluj-Napoca rulant "Unirea" Cluj-Napoca
15. Grupul şcolar de material rulant pentru Colegiul tehnic "Anghel
transporturi feroviare Roşiori de Vede Saligny" Roşiori de Vede
16. Grupul şcolar de material rulant pentru Grupul şcolar cãi ferate
transporturi feroviare Paşcani "Unirea" Paşcani
17. Grupul şcolar de material rulant Colegiul tehnic de transport
pentru transporturi feroviare Simeria feroviar "Anghel Saligny",
oraşul Simeria
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




ANEXA 2

CATEGORII DE PERSOANE
care beneficiazã de permise de cãlãtorie pe cãile ferate
române în interes personal, în mod gratuit, în condiţiile art. 10

a) copiii minori înfiaţi, aflaţi sub tutelã, în plasament familial ori încredinţaţi în condiţiile legii unor persoane care beneficiazã de autorizaţii sau permise de cãlãtorie, precum şi copiii beneficiarilor de autorizaţii sau permise de cãlãtorie aflaţi în aceleaşi situaţii la alte persoane care nu beneficiazã de acest drept;
b) copiii minori ai beneficiarilor de autorizaţii sau permise de cãlãtorie, proveniţi dintr-o cãsãtorie anterioarã şi încredinţaţi acestora prin hotãrâre judecãtoreascã definitivã şi irevocabilã;
c) copiii minori, copiii majori elevi sau studenţi, precum şi cei care parcurg o formã de învãţãmânt postuniversitar, în vârstã de pânã la 25 de ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmeazã studii superioare cu o duratã de învãţãmânt mai mare de 5 ani, în unitãţi de învãţãmânt de stat ori particular din ţarã sau din strãinãtate, ai beneficiarilor de autorizaţii sau permise de cãlãtorie, care au decedat;
d) copiii majori inapţi de muncã ai beneficiarilor de autorizaţii sau permise de cãlãtorie, inclusiv în cazul în care sunt înfiaţi, aflaţi sub tutelã, în plasament familial ori încredinţaţi, în condiţiile legii, unor persoane care beneficiazã de autorizaţii sau permise de cãlãtorie pe calea feratã, precum şi cei aflaţi în aceeaşi situaţie la persoane care nu beneficiazã de autorizaţii sau permise de cãlãtorie;
e) soţul ori soţia beneficiarului de autorizaţii sau permise de cãlãtorie care a decedat şi care are pensie de urmaş;
f) copiii majori ai beneficiarilor de autorizaţii sau permise de cãlãtorie pe cãile ferate române, care sunt în întreţinerea acestora, a tutorilor ori aflaţi în plasament familial, elevi sau studenţi, precum şi cei care parcurg o formã de învãţãmânt postuniversitar, în vârstã de pânã la 25 de ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmeazã studii superioare cu o duratã de învãţãmânt mai mare de 5 ani, în unitãţi de învãţãmânt de stat ori particular din ţarã sau din strãinãtate.


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016