Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA Nr. 10 din 14 ianuarie 1994  pentru ratificarea Protocolului aditional la Acordul interimar privind comertul si aspectele legate de comertul dintre Romania, pe de o parte, si Comunitatea Economica Europeana si Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului, pe de alta parte, precum si la Acordul european instituind o asociere intre Romania, pe de o parte, si Comunitatile Europene si statele membre ale acestora, pe de alta parte    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA Nr. 10 din 14 ianuarie 1994 pentru ratificarea Protocolului aditional la Acordul interimar privind comertul si aspectele legate de comertul dintre Romania, pe de o parte, si Comunitatea Economica Europeana si Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului, pe de alta parte, precum si la Acordul european instituind o asociere intre Romania, pe de o parte, si Comunitatile Europene si statele membre ale acestora, pe de alta parte

EMITENT: Guvernul Romaniei
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 20 din 25 ianuarie 1994
În temeiul art. 107 alin. (1) şi (3) din Constituţia României şi al <>art. 1 lit. o) din Legea nr. 4/1994 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi autorizarea contractãrii şi garantarii unor credite externe,

Guvernul României emite prezenta ordonanta.

ARTICOL UNIC
Se ratifica Protocolul adiţional la Acordul interimar privind comerţul şi aspectele legate de comerţul dintre România, pe de o parte, şi Comunitatea Economicã Europeanã şi Comunitatea Europeanã a Carbunelui şi Otelului, pe de alta parte, precum şi la Acordul european instituind o asociere între România pe de o parte, şi Comunitatile Europene şi statele membre ale acestora, pe de alta parte, semnat la Bruxelles la 21 decembrie 1993.

PRIM-MINISTRU
NICOLAE VACAROIU

Contrasemneazã:
Ministrul comerţului,
Cristian Ionescu

Ministru de stat,
ministrul afacerilor externe,
Teodor Viorel Melescanu

Ministru de stat,
ministrul finanţelor,
Florin Georgescu

Secretar de stat,
şeful Departamentului
pentru Integrare Europeanã,
Napoleon Pop

ANEXA 1

PROTOCOL ADIŢIONAL
la Acordul interimar privind comerţul şi aspectele legate de comerţul dintre România, pe de o parte, şi Comunitatea Economicã Europeanã şi Comunitatea Europeanã a Carbunelui şi Otelului, pe de alta parte, precum şi la Acordul european instituind o asociere între România, pe de o parte, şi Comunitatile Europene şi statele membre ale acestora, pe de alta parte

România, pe de o parte, şi Comunitatea Europeanã şi Comunitatea Europeanã a Carbunelui şi Otelului, denumite în continuare Comunitatea, pe de alta parte,
avînd în vedere ca Acordul european instituind o asociere între România, pe de o parte, şi Comunitatile Europene şi statele membre ale acestora, pe de alta parte, (denumit în continuare Acordul european) a fost semnat la Bruxelles la 1 februarie 1993 şi nu a intrat încã în vigoare,
avînd în vedere ca pînã la intrarea în vigoare a acordului european, prevederile lui privind comerţul şi aspectele legate de comerţ au fost puse în aplicare, începînd cu 1 mai 1993, prin Acordul interimar privind comerţul şi aspectele legate de comerţul dintre România, pe de o parte, şi Comunitatea Economicã Europeanã şi Comunitatea Europeanã a Carbunelui şi Otelului, pe de alta parte (denumit în continuare Acordul interimar, semnat la Bruxelles la 1 februarie 1993,
recunoscind importanta cruciala a comerţului în tranzitia spre economia de piata,
ţinînd seama de dorinta Comunitãţii Europene de a-şi accelera eforturile în vederea deschiderii pieţelor sale pentru produsele de origine româneascã,
ţinînd seama de obiectivele Acordului european şi, în principal, de cele menţionate în art. 1 al acestuia,
luind în considerare Acordul interimar,
au decis sa încheie prezentul protocol şi au desemnat, în acest scop, drept plenipotentiari ai lor:

ROMÂNIA:
Constantin Ene,
ambasador extraordinar şi plenipotenţiar,
COMUNITATEA EUROPEANĂ:
Philippe de Schoutheete de Tervarent,
ambasador extraordinar şi plenipotenţiar,
reprezentant permanent al Belgiei,
preşedinte al Comitetului permanent al reprezentatilor;
COMUNITATEA EUROPEANĂ A CARBUNELUI ŞI OTELULUI:
Juan Prat,
director general al comisiei comunitãţilor europene,
care, dupã ce au procedat la schimbarea deplinelor lor puteri, gãsite în buna şi corespunzãtoare forma,
au convenit asupra celor ce urmeazã:

ART. 1
Articolul 4 paragraful 2 subparagraful al doilea din Acordul interimar şi articolul 10 paragraful 2 subparagraful al doilea din Acordul european sînt înlocuite cu urmãtorul text:
"Taxele vamale la import aplicabile în Comunitate produselor originale din România, cuprinse în anexa nr. II b), vor fi reduse, la data intrãrii în vigoare a prezentului acord, cu 20% din taxa vamalã de baza şi, dupã un an de la acesta, cu încã 20% din taxa vamalã de baza. Taxele vamale vor fi abolite total pînã la sfîrşitul celui de-al doilea an de la intrarea în vigoare a acordului."
ART. 2
Articolul 4 paragraful 3 din Acordul interimar şi articolul 10 paragraful 3 din Acordul european sînt înlocuite de urmãtorul text:
"3. Produsele de origine româneascã cuprinse în anexa nr. 3 vor beneficia de o suspendare a taxelor vamale la import în limita contingentelor sau plafoanelor anuale ale Comunitãţii, care vor creste progresiv în concordanta cu condiţiile definite în acea anexa, astfel încît sa se ajungã la abolirea totalã a taxelor vamale la importul produselor respective pînã la sfîrşitul celui de-al treilea an de la data intrãrii în vigoare a acordului.
În acelaşi timp, taxele vamale la import care se vor aplica dupã epuizarea contingentelor sau cînd taxele vamale au fost reintroduse la produsele cuprinse în plafoanele tarifare vor fi eliminate progresiv, de la intrarea în vigoare a acordului, prin reduceri anuale de 15% din taxele de baza. Pînã la sfîrşitul celui de-al treilea an, taxele vamale remanente vor fi abolite."
ART. 3
Notele de subsol (3) şi (4) din anexa nr. 3 la Acordul interimar şi din anexa nr. 3 la Acordul european sînt înlocuite de urmãtoarele texte:
"(3) Aceste sume vor fi majorate astfel:
- cu 20% la intrarea în vigoare a acordului;
- cu încã 20% la 1 ianuarie 1994;
- cu încã 10% la 1 iulie 1994;
- cu încã 30% la 1 ianuarie 1995.
(4) Spre deosebire de ceea ce este prevãzut în nota (3), aceasta suma va fi majoratã astfel:
- cu 20% la 1 ianuarie 1994;
- cu încã 10% la 1 iulie 1994;
- cu încã 30% la 1 ianuarie 1995."
ART. 4
1. Paragraful al doilea al textului introductiv din anexa nr. 12 a) la Acordul interimar şi din anexa nr. 12 a) la Acordul european este înlocuit de urmãtorul text:
"Cantitãţile importate la codurile NC cuprinse în aceasta anexa, cu excepţia codurilor 0104 şi 0204, vor fi supuse unor reduceri de taxe de prelevare şi de taxe vamale de: 20% la 1 mai 1993, 40% la 1 ianuarie 1994 şi 60% la 1 iulie 1994."
2. Urmãtorul al doilea paragraf introductiv este adãugat în anexa nr. 12 b) la Acordul interimar şi în anexa nr. 12 b) la Acordul european:
"2. Taxele vamale stabilite pentru al treilea an, al patrulea an şi al cincilea an vor fi aplicabile de la 1 iulie 1994, 1 iulie 1995 şi, respectiv, 1 iulie 1996."
3. Urmãtorul paragraf introductiv este adãugat în anexele nr. 11 a), 12 a) şi 12 b) la Acordul interimar şi în anexele nr. 11 a), 12 a) şi 12 b) la Acordul european:
"1. a) Cantitãţile în tone stabilite pentru al treilea an vor fi aplicabile de la 1 iulie 1994 la 30 iunie 1995. Cantitãţile pentru al doilea an vor fi reduse cu 50%.
1. b) Cantitãţile în tone stabilite pentru anul al patrulea şi anul al cincilea vor fi aplicabile de la 1 iulie 1995 la 30 iunie 1996 şi, respectiv, de la 1 iulie 1996 la 30 iunie 1997."
ART. 5
1. În paragraful introductiv al articolului 2 paragraful 1 din Protocol nr. 1 privind produsele textile şi de îmbrãcãminte, anexa la Acordul interimar, şi din Protocolul nr. 1 privind produsele textile şi de îmbrãcãminte, anexa la Acordul european, cuvintele: "eliminarea lor la sfîrşitul unei perioade de 6 ani" vor fi înlocuite cu cuvintele: "eliminarea lor la sfîrşitul unei perioade de 5 ani".
2. Ultimele doua alineate ale articolului 2 paragraful 1 din Protocolul nr. 1 privind produsele textile şi de îmbrãcãminte, anexa la Acordul interimar, şi din Protocolul nr. 1 privind produsele textile şi de îmbrãcãminte, anexa la Acordul european, sînt înlocuite cu urmãtorul text:
"- la începutul celui de-al saselea an taxele vamale remanente vor fi eliminate."
ART. 6
Articolul 2 paragraful 2 din Protocolul nr. 2 privind produsele C.E.C.O., anexa la Acordul interimar, şi din Protocolul nr. 2 privind produsele C.E.C.O. anexa la Acordul european, este înlocuit de urmãtorul text:
"2. noi reduceri la 60, 40, 20 şi 0% din taxa de baza vor fi efectuate la începutul celui de-al doilea şi, respectiv, al treilea, al patrulea şi al cincilea an de la intrarea în vigoare a acordului."
ART. 7
Prezentul protocol va constitui parte integrantã din Acordul interimar şi din Acordul european.
ART. 8
Prezentul protocol va intra în vigoare în prima zi a lunii urmãtoare datei la care pãrţile îşi notifica, una celeilalte, îndeplinirea procedurilor necesare în acest scop.
ART. 9
Prezentul protocol va fi redactat în patru copii în limbile romana, daneza, olandeza, engleza, franceza, germanã, greaca, italiana, portughezã şi spaniola, fiecare din aceste texte fiind egal autentice.
Plenipotenţiarii de mai jos au semnat prezentul protocol adiţional.
Încheiat la Bruxelles la 21 decembrie 1993.

Pentru România,


Pentru Comunitatea Europeanã şi
Comunitatea Europeanã a Carbunelui şi Otelului,


-----------------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016