Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANŢĂ nr. 15 din 15 iulie 2022  pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDONANŢĂ nr. 15 din 15 iulie 2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 716 din 15 iulie 2022
    Având în vedere obiectivele strategice de acordare a dreptului de organizare şi funcţionare a jocurilor de noroc în România, monitorizarea şi controlul activităţilor din domeniul jocurilor de noroc din România, creşterea veniturilor bugetului de stat, în special prin prevenirea şi combaterea jocurilor de noroc neautorizate, asigurarea unui climat de legalitate a mediului de afaceri, îmbunătăţirea coordonării, colaborării şi a schimbului de informaţii între instituţiile cu competenţe în domeniul evaziunii fiscale, cu accent pe criminalitatea economică din sfera jocurilor de noroc,
    în scopul eficientizării controlului funcţionării activităţilor în vederea diminuării riscului de manifestare a abaterilor de la strategiile, politicile, programele şi planurile Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, protecţiei minorilor sau a altor grupuri vulnerabile din punct de vedere social şi economic şi prevenirii dezvoltării dependenţei acestora de jocuri de noroc,
    în scopul întăririi principiului de prevenţie şi al evitării de către operatorii autorizaţi de a săvârşi fapte contravenţionale şi infracţiuni în domeniul activităţilor de jocuri de noroc,
    luând în considerare necesitatea asigurării de fonduri la bugetul de stat,
    în considerarea faptului că aceste elemente vizează interesul public general,
    în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 1 pct. I.5 din Legea nr. 186/2022 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,
    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă.
    ART. I
    Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 439 din 26 iunie 2009, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2010, cu modificările si completările ulterioare, se modifică şi se completează, după cum urmează:
    1. La articolul 1^2, după alineatul (1) se introduc cinci noi alineate, alin. (2)-(6), cu următorul cuprins:
    "(2) Contractele având ca obiect promovarea mărcilor, platformelor, aplicaţiilor sau activităţilor de jocuri de noroc prin amplasarea mesajelor publicitare în localităţi şi pe drumurile publice sau prin intermediul unui serviciu de televiziune, precum şi orice act prin care se modifică valoarea contractului vor fi comunicate Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc de către organizatorul de jocuri de noroc în termen de 5 zile lucrătoare de la data încheierii. Nu intră sub incidenţa prezentului articol contractele încheiate de organizatorii de jocuri de noroc cu entităţile sau federaţiile sportive, care prevăd în sarcina acestora din urmă obligaţia de promovare în incinta stadioanelor sau a sălilor de sport.
(3) Organizatorii de jocuri de noroc datorează taxa de promovare pentru activităţile de jocuri de noroc. În cazul contractelor de publicitate având ca obiect promovarea în una dintre modalităţile prevăzute la alin. (2) a activităţilor de jocuri de noroc autorizate pe teritoriul României, care sunt încheiate de o entitate care nu este organizator de jocuri de noroc, taxa este datorată de prestatorul serviciilor de publicitate, potrivit contractului. În acest caz devin incidente prevederile alin. (2) şi (4)-(6).
(4) Taxa de promovare a activităţilor de jocuri de noroc reprezintă 5% din valoarea contractelor de publicitate menţionate la alin. (2) şi va fi achitată către bugetul de stat până la data de 25 a lunii următoare celei în care contractul de publicitate a fost încheiat. În cazul contractelor care prevăd plăţi periodice către prestator, obligaţia de plată a taxei devine scadentă în ultima zi a lunii în care este scadentă rata contractuală periodică.
(5) Suma datorată potrivit prevederilor alin. (4) se calculează de către plătitorii de taxe şi se declară, până la termenul de plată, în declaraţia fiscală depusă la organul fiscal competent. Modelul şi conţinutul declaraţiei se aprobă prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe.
(6) Pentru contractele de publicitate aflate în derulare, taxa prevăzută la alin. (4) se declară şi se plăteşte în maximum 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului prevăzut la alin. (5)."

    2. La articolul 10 alineatul (1), literele i) şi n) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "i) jocurile de tip cazinou - la distanţă - reprezentând totalitatea jocurilor de noroc, definite la lit. c)-e), care sunt desfăşurate integral altfel decât în prezenţă fizică a jucătorilor, organizate de acelaşi operator, pe aceeaşi platformă de joc, care utilizează cel puţin un domeniu de internet şi care sunt organizate şi transmise prin intermediul oricărui sistem de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixă sau mobilă şi orice alte sisteme de transmisie şi pentru care un organizator de jocuri de noroc a obţinut licenţă şi autorizaţie de la O.N.J.N. din România;
    ..................................................................................................
    n) tombola reprezintă acea activitate de extragere de numere, de litere sau de alte simboluri, indiferent de caracteristicile dispozitivelor mecanice, electronice, digitale sau video utilizate pentru generarea acestora sau pentru efectuarea extragerilor - cupe, urne, roţi şi alte asemenea mijloace, unde premiile acordate sunt fixe şi nu depind de numărul şi preţul biletelor vândute, al taloanelor, al jetoanelor şi al altor mijloace care atestă participarea la tombolă. Câştigătorii - un număr prestabilit de participanţi - vor fi stabiliţi prin extragere aleatorie în conformitate cu un regulament afişat în prealabil şi aprobat de Comitetul de Supraveghere al O.N.J.N. Tombolele se pot desfăşura ca joc de noroc la distanţă sau ca joc de noroc tradiţional cu asigurarea posibilităţii prezenţei fizice a jucătorilor, iar premiile pot fi doar în natură, valoarea lor neputând fi mai mică de 50% din valoarea totală a biletelor emise în vederea desfăşurării jocului;"

    3. La articolul 10, alineatul (6) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(6) Termenul de plată a contribuţiei prevăzute la alin. (4) este după cum urmează: pentru primul an de licenţă, în termen de 10 zile de la data aprobării documentaţiei, iar pentru anii următori, până la data de 25 ianuarie a fiecărui an."

    4. La articolul 10, după alineatul (6) se introduce un nou alineat, alin. (6^1), cu următorul cuprins:
    "(6^1) În situaţia încetării valabilităţii licenţei, din orice motive, pentru anul de licenţă în care survine situaţia de fapt care are ca efect încetarea valabilităţii acesteia, contribuţia anuală prevăzută la alin. (4) se datorează integral."

    5. La articolul 12, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Operatorii economici organizatori de jocuri de noroc, precum şi operatorii economici prevăzuţi la art. 19 alin. (1) şi la art. 20 alin. (1) şi (6) vor înştiinţa O.N.J.N., în termen de 48 de ore prin depunerea online sau în 5 zile lucrătoare de la data înregistrării, pentru depunerea prin poştă sau la registratura O.N.J.N., despre orice modificare semnificativă adusă datelor iniţiale în baza cărora a fost emisă licenţa de organizare a jocurilor de noroc sau autorizaţia de exploatare a jocurilor de noroc, respectiv licenţa clasa a II-a, după caz. Modificările semnificative vor fi stabilite prin ordin al preşedintelui O.N.J.N. în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe"

    6. La articolul 12 alineatul (3), după litera g) se introduce o nouă literă, lit. g^1), cu următorul cuprins:
    "g^1) în cazul jocurilor de tip tombolă - joc tradiţional: pentru fiecare locaţie în care se organizează şi se desfăşoară această activitate;"

    7. La articolul 12, după alineatul (9) se introduc trei noi alineate, alin. (10)-(12), cu următorul cuprins:
    "(10) În situaţia în care operatorul economic nu mai deţine nicio autorizaţie de exploatare a jocurilor de noroc indiferent de motivul care a generat această stare, licenţa de organizare a jocurilor de noroc îşi pierde valabilitatea cu aceeaşi dată.
(11) În situaţia în care un organizator de jocuri de noroc doreşte încetarea activităţii înainte de expirarea valabilităţii licenţei de organizare şi autorizaţiilor de exploatare emise în favoarea acestuia, are obligaţia notificării O.N.J.N. în acest sens şi totodată a achitării diferenţei rămase de plată din taxele aferente desfăşurării activităţii jocurilor de noroc.
(12) Comitetul de supraveghere în situaţia prevăzută la alin. (11) revocă licenţa de organizare a jocurilor de noroc şi pe cale de consecinţă constată încetarea valabilităţii autorizaţiilor de exploatare."

    8. La articolul 14 alineatul (2), partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Taxele aferente activităţilor din domeniul jocurilor de noroc se plătesc de către operatorii economici organizatori, precum şi de operatorii economici prevăzuţi la art. 19 alin. (1) şi la art. 20 alin. (1) şi (6), după cum urmează:"

    9. La articolul 14 alineatul (2) litera b), pct. (ii) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(ii) pentru jocurile bingo în săli de joc, tombolă joc tradiţional, taxa anuală se datorează pentru fiecare locaţie şi se plăteşte integral până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care documentaţia a fost aprobată;"

    10. La articolul 15 alineatul (4), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) au operat jocuri de noroc la distanţă, astfel cum sunt prevăzute la art. 10 alin. (1) lit. h)-n), în România şi nu au declarat şi nu au plătit sumele datorate conform prezentei ordonanţe de urgenţă. Site-urile/Platformele/Brandul/Marca/ Logo/Aplicaţiile de jocuri de noroc ale operatorilor care exploatează sau au exploatat jocurile de noroc la distanţă prevăzute la art. 10 alin. (1) lit. h)-n), care nu au achitat taxele de licenţă şi de autorizare, precum şi alte sume datorate bugetului de stat, precum şi cele care promovează activităţi de jocuri de noroc neautorizate în România vor fi introduse pe o «listă neagră» până la clarificarea situaţiei şi vor fi scoase din «lista neagră» doar prin decizia Comitetului de Supraveghere al O.N.J.N. Condiţiile de introducere şi de scoatere a site-urilor platformelor/brandurilor/mărcilor/logourilor/aplicaţiilor de jocuri de noroc în/din «lista neagră» vor fi reglementate prin ordin al preşedintelui O.N.J.N."

    11. La articolul 15 alineatul (6), după litera n) se introduce o nouă literă, lit. o), cu următorul cuprins:
    "o) în cadrul fiecărei locaţii în care se organizează şi se exploatează activitatea de tombolă - joc tradiţional, dotarea tehnică minimală trebuie să cuprindă: un dispozitiv de extragere aleatorie a numerelor, 2 panouri cu afişaj luminos, un calculator electronic coordonator de joc ce va asigura înregistrarea, stocarea, omologarea şi raportarea contabilă a taxelor de participare colectate, a extragerilor efectuate şi a premiilor acordate, a seriilor şi numerelor biletelor de joc introduse în extragere, accesorii specifice necesare desfăşurării şi participării la jocul de tombolă; programul informatic al calculatorului electronic coordonator de joc va fi obţinut de la o societate producătoare şi/sau distribuitor de software specializat, deţinătoare a unei licenţe clasa a II-a."

    12. La articolul 17, alineatul (1) şi partea introductivă a alineatului (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 17
    (1) Comitetul de supraveghere al O.N.J.N. dispune anularea licenţei de organizare a jocurilor de noroc sau a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc, precum şi a licenţelor clasa a II-a pentru activităţi conexe, după caz, atunci când se constată că la data acordării acesteia solicitanţii au oferit informaţii incorecte sau inexacte, care, dacă ar fi fost cunoscute, ar fi condus la neacordarea licenţei de organizare a jocurilor de noroc sau a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc, după caz. În această situaţie, o nouă solicitare de autorizare poate fi făcută după cel puţin 5 ani de la data la care decizia de anulare devine definitivă în sistemul căilor administrative de atac sau de la data hotărârii judecătoreşti definitive. Efectele anulării nu se răsfrâng asupra premiilor acordate participanţilor la jocurile de noroc care au acţionat cu bună-credinţă. În cazul anulării licenţei sau a autorizaţiei de organizare a jocurilor de noroc, sumele încasate de organizator/ licenţiatul clasa a II-a vor fi confiscate şi se fac venit la bugetul de stat.
    (2) Comitetul de Supraveghere al O.N.J.N. dispune, în funcţie de consecinţele produse, măsura revocării licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a licenţei clasa a II-a pentru activităţi conexe, în una dintre următoarele situaţii:"

    13. La articolul 22, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 22
    (1) Nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 3 alin. (3), art. 7 alin. (2), art. 8 alin. (2), art. 11 alin. (3), art. 12 alin. (2) şi art. 21 alin. (2), (3) şi (4) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei."

    14. La articolul 28, alineatele (2) şi (7) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2) Contravenţiilor prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă le sunt aplicabile dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia dispoziţiilor art. 5 alin. (2) lit. a) şi art. 28 alin. (1) ale aceluiaşi act normativ.
    ..................................................................................................
(7) Deciziile comitetului sunt obligatorii pentru organizatorii de jocuri de noroc şi pentru operatorii economici prevăzuţi la art. 19 alin. (1) şi la art. 20 alin. (1) şi (6) şi pot fi atacate la instanţa competentă conform legii."

    15. La articolul 29 alineatul (8), literele a)-c) şi j) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "a) 167 euro pentru fiecare maşină electronică cu câştiguri sau post, după caz, al cărei proprietar este organizatorul, ori 300 euro pentru fiecare maşină electronică cu câştiguri sau post, după caz, în cazul în care organizatorul o deţine sub o altă formă, după caz, dar nu mai mult de 60.000 euro la nivelul unui singur organizator, inclusiv pentru activităţile de jocuri de noroc pentru care se solicită autorizaţii de exploatare temporare;
b) 10.000 euro pentru fiecare masă de joc din incinta cazinoului, dar nu mai mult de 175.000 euro la nivelul unui singur organizator, inclusiv pentru activităţile de jocuri de noroc pentru care se solicită autorizaţii de exploatare temporare;
c) 5.000 euro pentru fiecare sală în care se organizează jocuri de bingo, dar nu mai mult de 7.000 euro la nivelul unui singur organizator, inclusiv pentru activităţile de jocuri de noroc pentru care se solicită autorizaţii de exploatare temporare;
    ..................................................................................................
    j) 33.000 euro pentru locaţia din Bucureşti a unui club de poker, 23.000 euro pentru locaţia din ţară a unui club de poker, dar nu mai mult de 55.000 euro la nivelul unui singur organizator şi 50.000 euro pentru întreaga activitate a organizatorului de joc de tip Festival de poker;"

    16. La articolul 29 alineatul (8), după litera j) se introduc două noi litere, lit. k) şi l), cu următorul cuprins:
    "k) 10.000 euro pentru activitatea operatorului economic organizator de jocuri de noroc tip tombolă, pentru fiecare locaţie în care se organizează şi se exploatează activitatea de tombolă - joc tradiţional;
l) 100.000 euro pentru jocurile tip tombolă la distanţă - online."

    17. Anexa se modifică şi se înlocuieşte cu anexa la prezenta ordonanţă.


    ART. II
    Anexa face parte integrantă din prezenta ordonanţă.

    ART. III
    Prevederile pct. 13 intră în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării prezentei ordonanţe în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    PRIM-MINISTRU
                    NICOLAE-IONEL CIUCĂ
                    Contrasemnează:
                    Ministrul finanţelor,
                    Adrian Câciu
                    p. Ministrul economiei,
                    Mihai-Ion Macaveiu,
                    secretar de stat

    Bucureşti, 15 iulie 2022.
    Nr. 15.
    ANEXA 1

    (Anexa la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009)
    1. taxe anuale percepute pentru activităţile din domeniul jocurilor de noroc
    I. taxe aferente licenţei de organizare a jocurilor de noroc (anuale):
    A. Pentru jocurile loto: 135.000 euro
    B. Pentru pariurile mutuale: 54.000 euro
    C. Pentru pariurile în cotă fixă: 100.000 euro
    D. Pentru pariurile în contrapartidă: 100.000 euro
    E. Pentru jocurile de noroc caracteristice cazinourilor: 115.000 euro
    F. Pentru jocurile caracteristice clubului de poker: 17.500 euro
    G. Pentru jocurile tip slot-machine: 75.000 euro
    H. Pentru jocurile bingo desfăşurate în săli de joc: 11.500 euro
    I. Pentru jocurile de noroc bingo organizate prin intermediul sistemelor reţelelor de televiziune: 90.000 euro
    J. Pentru jocurile de noroc la distanţă se acordă 3 categorii de licenţe după cum urmează:
    Licenţă clasa 1: pentru jocurile de noroc la distanţă prevăzute la art. 10 alin. (1) lit. i)-n) din ordonanţa de urgenţă. Se acordă operatorilor care organizează jocuri de noroc la distanţă care au contract direct cu jucătorul şi se calculează în funcţie de cifra de afaceri a organizatorului, după cum urmează:

┌──────────────────────────┬───────────┐
│Cifra de afaceri │Taxă anuală│
├──────────────────────────┼───────────┤
│Până la 500.000 euro/an │15.600 euro│
├──────────────────────────┼───────────┤
│500.001-1.000.000 euro/an │62.400 euro│
├──────────────────────────┼───────────┤
│1.000.001-5.000.000 euro/ │156.000 │
│an │euro │
├──────────────────────────┼───────────┤
│5.000.001-10.000.000 euro/│249.000 │
│an │euro │
├──────────────────────────┼───────────┤
│Peste 10.000.000 euro/an │312.000 │
│ │euro │
└──────────────────────────┴───────────┘



    Licenţă clasa a 2-a: pentru persoanele juridice implicate în domeniul jocurilor de noroc tradiţionale şi la distanţă, precum şi pentru organismele de evaluare a conformităţii. Se acordă:
    (i) operatorilor care oferă management şi facilităţi de găzduire pe platforma de jocuri, alţii decât furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice, astfel cum sunt definiţi în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 140/2012, cu modificările şi completările ulterioare, 9.500 euro/an;
    (ii) operatorilor economici care desfăşoară activităţile prevăzute la art. 20 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă: 9.500 euro/an;
    (iii) procesatorilor de plăţi: 9.500 euro/an;
    (iv) firmelor producătoare şi/sau distribuitoare de software specializat în domeniul jocurilor de noroc: 9.500 euro/an;
    (v) afiliaţilor: 9.500 euro/an;
    (vi) certificatorilor: 9.500 euro/an;
    (vii) auditorilor: 9.500 euro/an;
    (viii) organismelor de evaluare a conformităţii 9.500 euro/an.

    Licenţă clasa a 3-a: pentru jocurile loto - la distanţă - monopol de stat prevăzute la art. 10 alin. (1) lit. h) din ordonanţa de urgenţă. Se acordă operatorului de jocuri tip loteristic: 150.000 euro.

    K. Pentru Festivalul de poker: 10.000 euro
    L. Pentru jocuri temporare tip cazinou (valabilă 3 luni): 25.000 euro
    M. Pentru jocuri temporare tip slot-machine (valabilă 3 luni): 6.500 euro
    N. Pentru jocuri temporare tip bingo în sală (valabilă 3 luni): 3.000 euro
    O. Pentru jocuri tip tombolă - joc tradiţional: 15.000 euro
    P. Pentru jocurile de videoloterie - joc tradiţional: 60.000 euro

    II. taxe aferente autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc (anuale):
    A. Pentru jocurile tradiţionale de tip loto: 200.000 euro
    B. Pentru pariuri mutuale - tradiţionale: 21% din veniturile din jocuri de noroc, realizate la nivelul organizatorului, astfel cum sunt definite la art. 1^1 din ordonanţa de urgenţă, dar nu mai puţin de: 100.000 euro
    C. Pentru pariuri în cotă fixă - tradiţionale: 18% din veniturile din jocuri de noroc, realizate la nivelul organizatorului, astfel cum sunt definite la art. 1^1 din ordonanţa de urgenţă, dar nu mai puţin de: 100.000 euro
    D. Pentru pariuri în contrapartidă - tradiţionale: 21% din veniturile din jocuri de noroc, realizate la nivelul organizatorului, astfel cum sunt definite la art. 1^1 din ordonanţa de urgenţă, dar nu mai puţin de: 100.000 euro
    E. Pentru jocuri de noroc caracteristice cazinourilor:
    (i) pentru fiecare masă, în municipiul Bucureşti: 65.000 euro
    (ii) pentru fiecare masă, în alte locaţii decât municipiul Bucureşti: 35.000 euro.

    F. Pentru clubul de poker:
    (i) pentru fiecare locaţie, în municipiul Bucureşti: 75.000 euro
    (ii) pentru fiecare locaţie, în alte locaţii decât municipiul Bucureşti: 35.000 euro.

    G. Pentru fiecare mijloc de joc tip slot-machine:
    (i) slot-machine clasa A: 4.600 euro
    (ii) aparatele electronice atribuitoare de câştiguri cu risc limitat clasa B: 2.000 euro.
    H. Pentru jocurile bingo desfăşurate în săli de joc: 7.000 euro pentru fiecare sală, precum şi 5% din valoarea nominală a cartoanelor achiziţionate de la Compania Naţională „Imprimeria Naţională“ - S.A., care se achită în avans la Trezoreria Statului, cu prezentarea ordinului de plată vizat de trezorerie la ridicarea cartoanelor
    I. Pentru jocurile de noroc bingo organizate prin intermediul sistemelor reţelelor de televiziune: 23% din veniturile din jocuri de noroc, realizate la nivelul organizatorului, astfel cum sunt definite la art. 1^1 din ordonanţa de urgenţă, dar nu mai puţin de: 130.000 euro
    J. Pentru jocurile de noroc la distanţă clasa 1: 23% din veniturile din jocuri de noroc, realizate la nivelul organizatorului, astfel cum sunt definite la art. 1^1 din ordonanţa de urgenţă, dar nu mai puţin de: 120.000 euro
    K. Pentru jocurile de noroc la distanţă clasa a 3-a: 23% din veniturile din jocuri de noroc, realizate la nivelul organizatorului, astfel cum sunt definite la art. 1^1 din ordonanţa de urgenţă, dar nu mai puţin de: 115.000 euro
    L. Pentru Festivalul de poker: 25.000 euro
    M. Pentru jocuri temporare tip cazinou - valabilă 3 luni: 20.000 euro pentru fiecare masă
    N. Pentru jocuri temporare tip slot-machine clasa A - valabilă 3 luni: 1.000 euro
    O. Pentru jocuri temporare tip bingo în sală - valabilă 3 luni: 1.750 euro, pentru fiecare locaţie, precum şi 5% din valoarea nominală a cartoanelor achiziţionate de la Compania Naţională „Imprimeria Naţională“ - S.A., care se achită în avans la Trezoreria Statului, cu prezentarea ordinului de plată vizat de trezorerie la ridicarea cartoanelor
    P. Pentru jocuri tip tombolă - joc tradiţional: 75.000 euro pentru fiecare locaţie în care se organizează şi se exploatează activitatea de tombolă - joc tradiţional, precum şi 5% din valoarea nominală a biletelor de participare la tombolă achiziţionate de la Compania Naţională „Imprimeria Naţională“ - S.A., care se achită în avans la Trezoreria Statului, cu prezentarea ordinului de plată vizat de trezorerie la ridicarea biletelor.




    2. Valoarea minimă a capitalului social subscris şi vărsat la data solicitării cererii de obţinere a licenţei de organizare a jocurilor de noroc*)
    *) În situaţia în care acelaşi organizator solicită licenţă de organizare a jocurilor de noroc care implică utilizarea mai multor categorii de mijloace de joc, condiţia de existenţă a unei valori minimale a capitalului social subscris şi vărsat la data cererii de obţinere a licenţei de organizare a jocurilor de noroc se aplică cumulativ.
    A. Pentru organizatorii care exploatează jocuri loto: minimum 2.000.000 lei
    B. Pentru organizatorii care exploatează pariuri mutuale: minimum 1.000.000 lei
    C. Pentru organizatorii care exploatează pariuri în cotă fixă: minimum 1.000.000 lei
    D. Pentru organizatorii care exploatează pariuri în contrapartidă: minimum 1.000.000 lei
    E. Pentru organizatorii care exploatează jocuri de noroc caracteristice cazinourilor: minimum 1.000.000 lei
    F. Pentru organizatorii care exploatează jocurile tip slot-machine: minimum 30.000 lei
    G. Pentru organizatorii care exploatează jocurile bingo desfăşurate în săli de joc: minimum 100.000 lei
    H. Pentru organizatorii care exploatează jocurile de noroc online definite la art. 10 alin. (1) lit. h)-n) din ordonanţa de urgenţă: minimum 1.000.000 lei
    I. Pentru organizatorii care exploatează jocuri de noroc bingo organizate prin intermediul sistemelor reţelelor de televiziune: minimum 1.000.000 lei
    J. Pentru organizatorii de jocuri temporare: minimum 1.000.000 lei
    K. Pentru organizatorii de festivaluri de poker: minimum 100.000 lei
    L. Pentru organizatorii de cluburi de poker: minimum 100.000 lei
    M. Pentru organizatorii de jocuri de noroc tip tombolă - joc de noroc tradiţional: minimum 100.000 lei

    3. taxe speciale
    A. Pentru videoloterie - VLT: 3% aplicată asupra venitului din jocurile de noroc ale operatorului licenţiat. Taxa se virează în totalitate la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare pentru luna anterioară.
    B. Taxa de acces - bilet de intrare:
    (i) pentru jocurile de noroc caracteristice cazinourilor: 50 lei
    (ii) pentru jocurile de noroc caracteristice cluburilor de poker: 30 lei.

    C. Taxa de viciu pentru jocurile de noroc caracteristice slot-machine prevăzute la art. 10 alin. (1) lit. e) pct. (i) şi pentru videoloterie - VLT: 500 euro/post autorizat/an, care se achită de organizator odată cu taxa de autorizare, indiferent dacă mijlocul de joc autorizat se află sau nu în exploatare.
    D. taxe administrative:
    (i) taxă analiză documentaţie: 3.000 euro plătiţi la depunerea cererii pentru o licenţă de jocuri de noroc la distanţă, împreună cu depunerea documentelor prevăzute în ordonanţa de urgenţă;
    (ii) taxă de eliberare licenţă: 9.500 euro/licenţă;
    (iii) taxă analiză documentaţie solicitare licenţă jocuri de noroc tradiţionale 500 euro, la depunerea solicitării;
    (iv) taxă analiză documentaţie solicitare autorizare jocuri de noroc 150 euro, la depunerea cererii pentru obţinerea autorizaţiei de exploatare;
    (v) taxă analiză documentaţie solicitare integrare jocuri noi/recertificare jocuri pe platforma de jocuri de noroc la distanţă autorizată 150 euro, la depunerea solicitării.


    4. Valoarea în lei atât a taxelor pentru jocuri de noroc, cât şi a garanţiilor stabilite în moneda euro se determină prin transformarea sumelor exprimate în echivalent euro pe baza cursului de schimb valutar stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Acest curs se utilizează pe toată durata anului următor.
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016