Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 990 din 14 decembrie 2009  pentru modificarea unor acte normative din domeniul turismului in vederea implementarii   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii si libertatea de a furniza servicii in Romania    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 990 din 14 decembrie 2009 pentru modificarea unor acte normative din domeniul turismului in vederea implementarii Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii si libertatea de a furniza servicii in Romania

EMITENT: MINISTERUL TURISMULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 910 din 24 decembrie 2009
În vederea implementãrii <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii şi libertatea de a furniza servicii în România,
în temeiul prevederilor <>art. 5 alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.719/2008 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Turismului, cu modificãrile ulterioare, şi ale <>art. 46 alin. (3) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor,

ministrul turismului emite urmãtorul ordin:

ART. I
<>Ordinul ministrului turismului nr. 485/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice privind autorizarea plajelor în scop turistic, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 393 din 10 iunie 2009, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

1. La articolul 2 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmãtorul cuprins:
"(2) Prevederile prezentului ordin se completeazã cu dispoziţiile-cadru ale <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii şi libertatea de a furniza servicii în România."

2. În anexã, la articolul 5, litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"b) certificat constatator emis de oficiul registrului comerţului în baza <>Legii nr. 26/1990 privind registrul comerţului, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, din care sã rezulte activitãţile autorizate a fi desfãşurate la punctul de lucru şi codul/codurile CAEN corespunzãtor/corespunzãtoare, conform <>art. 15 din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalitãţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscalã a acestora, precum şi la autorizarea funcţionãrii persoanelor juridice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru porţiunea de plajã utilizatã în scop turistic;".

3. În anexã, dupã articolul 10 se introduce un nou articol, articolul 11, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 11. - (1) Procedura de autorizare a plajelor în scop turistic poate fi îndeplinitã prin intermediul punctului de contact unic electronic, în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii şi libertatea de a furniza servicii în România, în termen de 60 de zile de la operaţionalizarea punctului de contact unic electronic.
(2) Pentru operatorii economici strãini din statele membre UE sau SEE, în cazul în care este necesarã verificarea legalitãţii documentelor depuse în vederea autorizãrii, Ministerul Turismului, prin Direcţia generalã control, autorizare, privatizare, va contacta autoritãţile competente din statul membru UE sau SEE în cauzã, prin intermediul Sistemului de informare în cadrul pieţei interne, în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 49/2009 ."

ART. II
<>Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 292/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind desfãşurarea activitãţii de agrement nautic, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 664 din 19 septembrie 2003, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

1. La articolul 1 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmãtorul cuprins:
"(2) Prevederile prezentului ordin se completeazã cu dispoziţiile-cadru ale <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii şi libertatea de a furniza servicii în România."

2. În anexã, la subpunctul 2.1.2, litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"b) certificat constatator emis de oficiul registrului comerţului în baza <>Legii nr. 26/1990 privind registrul comerţului, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, din care sã rezulte activitãţile autorizate a fi desfãşurate la punctul de lucru şi codul/codurile CAEN corespunzãtor/corespunzãtoare, conform <>art. 15 din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalitãţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscalã a acestora, precum şi la autorizarea funcţionãrii persoanelor juridice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru zona în care se desfãşoarã activitatea de agrement nautic;".

3. În anexã, dupã punctul 3.2 se introduc douã noi puncte, punctele 3.3 şi 3.4, cu urmãtorul cuprins:
"3.3. Procedura de autorizare a activitãţii de agrement nautic poate fi îndeplinitã prin intermediul punctului de contact unic electronic, în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii şi libertatea de a furniza servicii în România, în termen de 60 de zile de la operaţionalizarea punctului de contact unic electronic.
3.4. Pentru operatorii economici strãini din statele membre UE sau SEE, în cazul în care este necesarã verificarea legalitãţii documentelor depuse în vederea autorizãrii, Ministerul Turismului, prin Direcţia generalã control, autorizare, privatizare, va contacta autoritãţile competente din statul membru UE sau SEE în cauzã, prin intermediul Sistemului de informare în cadrul pieţei interne, în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 49/2009 ."

ART. III
<>Ordinul ministrului turismului nr. 491/2001 pentru aprobarea Normelor privind omologarea, amenajarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 736 din 19 noiembrie 2001, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

1. La articolul 1 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmãtorul cuprins:
"(2) Prevederile prezentului ordin se completeazã cu dispoziţiile-cadru ale <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii şi libertatea de a furniza servicii în România."

2. În anexã, la punctul 1.3, a doua liniuţã se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"- certificat constatator emis de oficiul registrului comerţului în baza <>Legii nr. 26/1990 privind registrul comerţului, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, din care sã rezulte activitãţile autorizate a fi desfãşurate la punctul de lucru şi codul/codurile CAEN corespunzãtor/corespunzãtoare, conform <>art. 15 din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalitãţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscalã a acestora, precum şi la autorizarea funcţionãrii persoanelor juridice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru pârtia sau traseul de schi pentru agrement;".

3. Dupã capitolul 4 se introduce un nou capitol, capitolul 5, cu urmãtorul cuprins:
"CAPITOLUL 5
Dispoziţii finale

5.1. Procedura de autorizare a pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement poate fi îndeplinitã prin intermediul punctului de contact unic electronic, în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii şi libertatea de a furniza servicii în România, în termen de 60 de zile de la operaţionalizarea punctului de contact unic electronic.
5.2. Pentru operatorii economici strãini din statele membre UE sau SEE, în cazul în care este necesarã verificarea legalitãţii documentelor depuse în vederea autorizãrii, Ministerul Turismului, prin Direcţia generalã control, autorizare, privatizare, va contacta autoritãţile competente din statul membru UE sau SEE în cauzã, prin intermediul Sistemului de informare în cadrul pieţei interne, în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 49/2009 ."

ART. IV
<>Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 637/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind condiţiile şi criteriile pentru selecţionarea, şcolarizarea, atestarea şi utilizarea ghizilor de turism, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 534 din 15 iunie 2004, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

1. La articolul 2 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmãtorul cuprins:
"(2) Prevederile prezentului ordin se completeazã cu dispoziţiile-cadru ale <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii şi libertatea de a furniza servicii în România."

2. În anexã, dupã articolul 30 se introduce un nou articol, articolul 31, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 31. - (1) Procedura de atestare a ghizilor de turism poate fi îndeplinitã prin intermediul punctului de contact unic electronic, în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii şi libertatea de a furniza servicii în România, în termen de 60 de zile de la operaţionalizarea punctului de contact unic electronic.
(2) Pentru operatorii economici strãini din statele membre UE sau SEE, în cazul în care este necesarã verificarea legalitãţii documentelor depuse în vederea autorizãrii, Ministerul Turismului, prin Direcţia generalã control, autorizare, privatizare, va contacta autoritãţile competente din statul membru UE sau SEE în cauzã, prin intermediul Sistemului de informare în cadrul pieţei interne, în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 49/2009 ."

ART. V
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul turismului,
Gheorghe Nastasia,
secretar general

Bucureşti, 14 decembrie 2009.
Nr. 990.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016