Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 97 din 18 mai 2004  pentru modificarea si completarea   Ordinului ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului nr. 978/2003 privind Regulamentul de atestare a persoanelor fizice si juridice care elaboreaza studii de evaluare a impactului asupra mediului si bilanturi de mediu    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 97 din 18 mai 2004 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului nr. 978/2003 privind Regulamentul de atestare a persoanelor fizice si juridice care elaboreaza studii de evaluare a impactului asupra mediului si bilanturi de mediu

EMITENT: MINISTERUL MEDIULUI SI GOSPODARIRII APELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 504 din 4 iunie 2004
În temeiul dispoziţiilor <>art. 12 din Legea protecţiei mediului nr. 137/1995 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 408/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Gospodãririi Apelor,
având în vedere prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 918/2002 , <>Hotãrârii Guvernului nr. 573/2002 , <>Ordinului ministrului apelor şi protecţiei mediului nr. 860/2002 , <>Ordinului ministrului apelor, pãdurilor şi protecţiei mediului nr. 184/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 818/2003 ,

ministrul mediului şi gospodãririi apelor emite urmãtorul ordin:

ART. I
Anexa la <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 978/2003 privind Regulamentul de atestare a persoanelor fizice şi juridice care elaboreazã studii de evaluare a impactului asupra mediului şi bilanţuri de mediu, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 3 din 5 ianuarie 2004, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 1, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Prezentul regulament stabileşte procedura pentru atestarea persoanelor juridice şi a persoanelor fizice, denumite în continuare pãrţi, în vederea efectuãrii studiilor de evaluare a impactului asupra mediului, a evaluãrilor de mediu pentru planuri şi programe, denumite în continuare EIM, precum şi a bilanţurilor de mediu şi a rapoartelor de amplasament, denumite în continuare BM, în conformitate cu prevederile LPM şi ale legislaţiei subsecvente."
2. La articolul 5, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Responsabilitatea pentru realizarea BM/EIM şi a corectitudinii interpretãrii informaţiilor prezentate în acestea revine persoanei fizice atestate la cel mai înalt nivel de competenţã şi/sau persoanei juridice atestate."
3. La articolul 7, în alineatele (1) şi (2) se înlocuieşte expresia "auditori asociaţi" cu expresia "auditori asistenţi", respectiv expresia "evaluatori asociaţi" cu expresia "evaluatori asistenţi".
4. La articolul 8, alineatele (1), (2), (3) şi (4) vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - (1) Persoana fizicã solicitantã a certificatului de atestare pentru BM sau EIM trebuie sã îndeplineascã condiţiile minime de vechime şi experienţã înscrise în anexa nr. 2.1 şi va fi repartizatã iniţial pe unul dintre cele 3 niveluri menţionate la art. 7 pe baza calificãrilor sale tehnice şi profesionale, a apartenenţei la organisme profesionale, a instruirii în domenii legate de BM/EIM şi a experienţei personale legate de BM/EIM înscrise în secţiunile A-G ale formularului de înscriere prezentat în anexa nr. 1/C. Calificãrile şi experienţa profesionalã vor fi punctate dupã sistemul descris în anexa nr. 2.2, iar punctajul adunat de la toate cele 4 elemente va defini nivelul iniţial de competenţã la care persoana fizicã urmeazã a fi atestatã dupã susţinerea interviului.
(2) Evaluarea iniţialã a persoanelor fizice pe un anumit nivel conform alin. (1) şi anexei nr. 2.2 va fi confirmatã sau modificatã în urma susţinerii interviului în CA. Interviul are caracter obligatoriu.
(3) Structura şi conţinutul interviului se stabilesc de CA şi se aplicã tuturor persoanelor fizice care solicitã atestarea pentru BM/EIM. Interviul va avea grad de dificultate diferit pentru fiecare dintre cele 3 niveluri de atestare. În urma acestuia, CA stabileşte dacã persoana fizicã poate fi atestatã şi la ce nivel de competenţã.
(4) În urma evaluãrii documentaţiei prezentate şi a interviului, CA stabileşte domeniile de expertizã pentru care se acordã atestarea."
5. La articolul 8, alineatul (5) se abrogã.
6. La articolul 9, alineatele (1) şi (4) vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - (1) Persoana fizicã transmite ST al CA formularul de înscriere completat şi semnat, însoţit de urmãtoarele documente:
a) formularul de cerere prezentat în anexa nr. 1/A, semnat;
b) formularele prevãzute în anexa nr. 1/C, cu toate secţiunile semnate, completate corespunzãtor şi în totalitate (secţiunile A, B, C, D, F şi G);
c) copii ale tuturor certificatelor/diplomelor de studii menţionate în formularul completat;
d) copii ale certificatelor sau ale altor documente care atestã apartenenţa la organizaţii tehnice ori profesionale;
e) copii ale certificatelor sau ale altor documente ale cursurilor de instruire menţionate în formularul de cerere, precum şi durata acestora;
f) documente care sã dovedeascã finalizarea BM/EIM şi aprecieri ale APM privind calitatea acestora;
g) CV;
h) dovada achitãrii tarifului de evaluare iniţialã.
..................................................................
(4) Dacã punctajul calculat este suficient pentru un anumit nivel de competenţã, CA, prin ST, precalificã solicitantul pentru susţinerea interviului. ST stabileşte o datã pentru prezentarea la interviu în CA. Dacã solicitantul nu se prezintã la data convenitã, ST stabileşte o nouã programare. În cazul în care solicitantul nu a realizat punctajul necesar pentru susţinerea interviului, procedura trebuie reluatã de la început. CA, prin ST, evalueazã documentaţia şi introduce punctajul în baza de date privind atestarea."
7. La articolul 9, alineatul (5) se abrogã.
8. La articolul 9, alineatul (6) devine alineatul (5) şi va avea urmãtorul cuprins:
"(5) Dacã persoana fizicã nu a reuşit sã realizeze punctajul necesar atestãrii, CA, prin ST, o va înştiinţa în scris în acest sens şi îi va solicita sã revinã cu cererea la o datã ulterioarã, dupã ce va fi acumulat experienţa suplimentarã în domenii conexe BM/EIM."
9. La articolul 11, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 11. - (1) Când un certificat de atestare a împlinit 23 de luni (cu o lunã înainte de expirare), persoana fizicã sau juridicã atestatã are obligaţia de a solicita reînnoirea. În acest scop, completeazã formularul de cerere şi secţiunile corespunzãtoare prevãzute în anexa nr. 1/C prin înscrierea modificãrilor intervenite faţã de situaţia prezentatã la atestare, în ceea ce priveşte statutul sãu profesional şi experienţa acumulatã în perioada de valabilitate a certificatului de atestare existent, şi îl transmite ST al CA."
10. La articolul 12, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) La fiecare 6 ani (calculaţi de la data iniţialã a atestãrii lor), presupunând cã atestarea a continuat fãrã întrerupere, reînnoirea atestatului persoanei fizice se realizeazã în condiţiile prevãzute la cap. 2.3 şi în urma susţinerii unei noi evaluãri conform art. 8."
11. La articolul 14, alineatele (1), (4) şi (5) vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 14. - (1) Domeniile specifice de expertizã care pot fi utilizate sunt prezentate în anexa nr. 4 şi corespund anexelor nr. 1 şi 2 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 918/2002 privind stabilirea procedurii-cadru de evaluare a impactului asupra mediului şi pentru aprobarea listei proiectelor publice sau private supuse acestei proceduri şi anexei nr. 1 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 34/2002 privind prevenirea, reducerea şi controlul integrat al poluãrii.
....................................................................
(4) În cazul în care experienţa solicitantului se limiteazã numai la anumite componente de mediu cuprinse în EIM/BM, şi anume:
- terenuri contaminate, inclusiv sol şi subsol;
- poluarea aerului şi domenii conexe;
- poluarea apei şi tratarea/evacuarea apei uzate;
- gestionarea deşeurilor solide şi domenii conexe;
- materiale periculoase şi domenii conexe;
- sãnãtatea muncii şi domenii conexe;
- prevenirea şi controlul integrat al poluãrii;
- alte domenii specifice considerate relevante în circumstanţe specifice,
CA poate restrânge atestarea la componentele de mediu pentru care solicitantul a fãcut dovada experienţei.
(5) Domeniile şi componentele de mediu se înscriu în certificatul de atestare şi în baza de date privind atestarea."
12. La articolul 15, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 15. - (1) Persoana juridicã se atestã pe un singur nivel de expertizã, respectiv auditor principal în BM şi/sau evaluator principal în EIM."
13. La articolul 16, alineatele (1), (2), (4), (5) şi (6) vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 16. - (1) Atestarea persoanelor juridice pentru elaborarea BM/EIM implicã luarea în considerare a calificãrilor profesionale ale colectivului de lucru, a instruirii membrilor acestuia, a apartenenţei persoanei juridice şi/sau a membrilor colectivului la organisme profesionale şi a experienţei persoanei juridice şi a membrilor în BM/EIM şi/sau în domenii conexe acestora. Aceste elemente se puncteazã de cãtre ST al CA conform sistemului de punctaj prezentat în anexa nr. 2.2. Dacã punctajul calculat este îndeplinit, CA, prin ST, precalificã persoana juridicã pentru interviu.
(2) Persoana juridicã transmite ST al CA formularul de înscriere completat şi semnat, însoţit de urmãtoarele documente:
a) formularul de cerere prezentat în anexa nr. 1/B, semnat, cu toate secţiunile completate corespunzãtor şi în totalitate (anexa nr. 1/C, secţiunile A, B, C, D, F şi G);
b) copii ale tuturor certificatelor/diplomelor de studii menţionate în formularul completat;
c) copii ale certificatelor sau ale altor documente care atestã apartenenţa la organizaţii profesionale;
d) copii ale certificatelor sau ale altor documente ale cursurilor de instruire menţionate în formularul de cerere, precum şi durata acestora;
e) documente care sã dovedeascã finalizarea BM/EIM şi aprecieri ale APM privind calitatea acestora;
f) acte doveditoare privind statutul de angajat permanent pentru membrii colectivului de lucru al persoanei juridice;
g) CV-uri ale personalului aferent activitãţii de elaborare a EIM şi BM;
h) dovada achitãrii tarifului de evaluare iniţialã.
..................................................................
(4) Persoana juridicã va desemna din cadrul colectivului de lucru reprezentanţi pentru susţinerea interviului.
(5) Procedura de susţinere a interviului este identicã cu cea pentru persoanele fizice, descrisã la art. 9.
(6) Dacã persoana juridicã nu a reuşit sã realizeze punctajul necesar atestãrii, CA, prin ST, o va înştiinţa în scris în acest sens şi îi va solicita sã revinã cu cererea la o datã ulterioarã, dupã ce va fi acumulat experienţã suplimentarã în domenii conexe BM/EIM."
14. La articolul 17, alineatele (1) şi (2) vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 17. - (1) Domeniile pentru care se atestã persoanele juridice se stabilesc de CA proporţional cu pregãtirea şi numãrul de specialişti prezentaţi de persoana juridicã în formularul de cerere.
(2) Persoana juridicã trebuie sã aibã în colectivul de lucru specialişti cu calificarea şi experienţa corespunzãtoare domeniilor solicitate."
15. Dupã alineatul (2) al articolului 17 se introduc alineatele (3) şi (4) cu urmãtorul cuprins:
"(3) Solicitarea altor domenii, prin extinderea atestãrii iniţiale, se face cu respectarea prevederilor alin. (2) şi implicã o nouã solicitare de atestare. Documentaţia va cuprinde formularul de cerere, semnat, cu toate secţiunile completate corespunzãtor domeniului solicitat (anexa nr. 1/C, secţiunile A, B, C, D, F şi G). Punctajul minim necesar pentru fiecare domeniu solicitat va corespunde punctajului minim pentru atestarea persoanei juridice prevãzut în anexa nr. 2.3. Procedura de atestare este identicã cu cea menţionatã la art. 16.
(4) CA stabileşte în urma evaluãrii documentaţiei prezentate şi a susţinerii interviului acordarea noilor domenii, respectiv extinderea atestãrii. Valabilitatea certificatului de atestare emis iniţial rãmâne neschimbatã în cazul extinderii atestãrii."
16. La articolul 21, alineatele (4) şi (5) vor avea urmãtorul cuprins:
"(4) CA avizeazã şi prezintã conducerii ACPM spre aprobare:
- raportul anual întocmit de ST cu privire la activitatea desfãşuratã şi la rezultatele obţinute. Dupã caz, raportul anual poate include propuneri de revizuire a prezentului ordin;
- bugetul anual.
(5) CA selecţioneazã experţii consultanţi care sprijinã CA în procesul de atestare."
17. La articolul 21, alineatul (6) se abrogã.
18. La articolul 26 alineatul (9), se înlocuieşte sintagma "ministrul agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului" cu sintagma "ministrul mediului şi gospodãririi apelor".
19. Articolul 29 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 29. - Modelul certificatului de atestare este prezentat în anexa nr. 6."
20. Dupã articolul 29 se introduce articolul 30 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 30. - Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezentul regulament."
ART. II
Anexele la Regulamentul de atestare a persoanelor fizice şi juridice care elaboreazã studii de evaluare a impactului asupra mediului şi bilanţuri de mediu, aprobat prin <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 978/2003 , se modificã dupã cum urmeazã:
1. Anexa nr. 1/A se înlocuieşte cu anexa nr. 1 la prezentul ordin.
2. Anexa nr. 1/B se înlocuieşte cu anexa nr. 2 la prezentul ordin.
3. Dupã anexa nr. 1/B se introduce anexa nr. 1/C având conţinutul prevãzut în anexa nr. 3 la prezentul ordin.
4. Anexa nr. 2.1 se înlocuieşte cu anexa nr. 4 la prezentul ordin.
5. Anexa nr. 2.2 se înlocuieşte cu anexa nr. 5 la prezentul ordin.
6. Anexa nr. 2.3 se înlocuieşte cu anexa nr. 6 la prezentul ordin.
7. Anexa nr. 5 se înlocuieşte cu anexa nr. 7 la prezentul ordin.
8. Dupã anexa nr. 5 se introduce anexa nr. 6 al cãrei conţinut este prevãzut în anexa nr. 8 la prezentul ordin.
ART. III
Anexele nr. 1-8 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. IV
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul mediului şi gospodãririi apelor,
Speranţa Maria Ianculescu

Bucureşti, 18 mai 2004.
Nr. 97.

ANEXA 1
-------
(Anexa nr. 1/A
--------------
la regulament)
--------------

FORMULAR DE CERERE PENTRU ATESTARE/REINNOIRE ATESTARE

PERSOANA FIZICA


┌───────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Detalii personale │ Locul de munca │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ Titlul (D-l, D-na, D-ra, Dr, etc.) │ Ocupatia/Functia │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ Numele │ Numele societatii │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ Prenumele │ │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ Data nasterii │ │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ Adresa personala │ Adresa loculul de munca │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ Str., nr., bloc, sc., et., ap. │ Str., nr., bloc, sc., et., ap.│
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ Oras │ Oras │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ Judet │ Judet │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ Cod postal │ Cod postal │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ Telefon │ Telefon │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ Fax │ Fax │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ Email │ E-mail │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└───────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘

┌───────────────────────────────┬───────────┬───────────┬──────────┬───────────┐
│ Bifati(√'76) │Nivelul de │ Atestare │ Reinnoire│ Domenii de│
│ │competenta │ initiala │ │ expertiza │
│ │ solicitat │ │ │ solicitate│
├───────────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼───────────┤
│ Pentru BM Auditor asistent │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼───────────┤
│ Pentru BM Expert auditor │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼───────────┤
│ Pentru BM Expert auditor │ │ │ │ │
│ principal │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼───────────┤
│ Pentru EIM Evaluator asistent │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼───────────┤
│ Pentru EIM Expert evaluator │ │ │ │ │
│ de mediu │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼───────────┤
│ Pentru EIM Expert evaluator │ │ │ │ │
│ principal │ │ │ │ │
└───────────────────────────────┴───────────┴───────────┴──────────┴───────────┘



ANEXA 2
-------
(Anexa nr. 1/B
--------------
la regulament)
--------------

FORMULAR DE CERERE PENTRU ATESTARE/REINNOIRE ATESTARE/EXTINDERE
ATESTARE AUDITOR/EVALUATOR PRINCIPAL

PERSOANA JURIDICA


┌───────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Societatea/Institutul │ Persoana de contact │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ Nume │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ Localitatea │ Ocupatia/Functia │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ Adresa (Str., nr., bloc, sc., et., ap.) │ Compartimentul/serviciul │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ Telefon │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ Fax │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ Judet │ E-mail │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ Nr. Inregistrare Registrul Comertului │ Colectivul de lucru - │
├───────────────────────────────────────────┤ Numar total de membri │
│ Telefon │ 1. (Nume si prenume) │
├───────────────────────────────────────────┤ 2. │
│ Fax │ 3. │
├───────────────────────────────────────────┤ ...... │
│ Cod fiscal │ * In cazul solicitarii │
│ │ extinderii, persoana juridica │
│ │ atestata initial va nominaliza │
│ │ specialistii nou intrati in │
│ │ colectivul de lucru │
└───────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘


(se completeaza cu domeniile cuprinse in Anexa 4)


ANEXA 3
-------
(Anexa nr. 1/C
--------------
la regulament)
--------------

PERSOANA FIZICA SAU MEMBRII COLECTIVULUI DE LUCRU AL PERSOANEI JURIDICE


┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Sectiunea A: Calificari profesionale │
│ (incepand de la pregatirea universitara de baza) │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────┬─────────┬──────────┬──────────┬────────┬───────┬───────┬─────────────┐
│ Nr. │ Data │ Data │ Curs Zi/ │ │ │ │ │
│ Crt. │inceperii│absolvirii│ Seral/FF │Denumire│Insti- │Titlul │ Descrierea │
│ │ │ │ │ │tutia │obtinut│ domeniilor │
│ │ │ │ │ │ │ │ de studiu │
│ │ │ │ │ │ │ │(specializare│
│ │ │ │ │ │ │ │ conform │
│ │ │ │ │ │ │ │certificat/ │
│ │ │ │ │ │ │ │ diploma) │
├──────┼─────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────┼───────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴─────────┴──────────┴──────────┴────────┴───────┴───────┴─────────────┘


NOTA:
In cazul persoanei fizice secţiunea se completeazã si se semneazã de cãtre aceasta.
In cazul persoanei juridice secţiunea se completeazã pentru fiecare membru al colectivului de lucru
Fiecare pagina se numeroteazã si va purta stampila societãţii/instituţiei solicitante si semnãtura autorizata.
* Atasati copii dupa certificatele de absolvire

PERSOANA FIZICA/PERSOANA JURIDICA SI/SAU MEMBRII COLECTIVULUI DE LUCRU
AL PERSOANEI JURIDICE


┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Sectiunea B: Apartenenta atestata la organisme profesionale │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────┬────────────┬───────────┬────────────┬──────────┬────────────────────────┐
│Nr. │Organizatia │Prescurtare│ Nivelul │ Data │ Modelul de obtinere │
│crt.│profesionala│ oficiala │apartenentei│obtinerii │ a apartenentei │
│ │ │ │ │nivelului │ (nr. certificat) │
│ │ │ │ │ curent │ │
├────┼────────────┼───────────┼────────────┼──────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴───────────┴────────────┴──────────┴────────────────────────┘


NOTA:
In cazul persoanei fizice secţiunea se completeazã si se semneazã de cãtre aceasta.
In cazul persoanei juridice secţiunea se completeazã cu informatiile privind apartenenta la organisme profesionale a persoanei juridice.
Fiecare pagina se numeroteazã si va purta stampila societãţii/ instituţiei solicitante si semnãtura autorizata.

Se vor considera la punctaj:
Apartenenta la organisme profesionale direct relevante in termeni de contributie generala sau de specialitate pentru executarea BM sau EIM.
Atestatele profesionale relevante pentru executarea BM/EIM (auditor de mediu, expert autorizat, verificator de proiect, etc.)
Participare in calitate de lector la instruiri organizate in domeniul protectiei mediului

PERSOANA FIZICA SAU MEMBRII COLECTIVULUI DE LUCRU AL PERSOANEI JURIDICE


┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Sectiunea C: Cursuri de instruire relevante pentru realizarea bilanturilor │
│ de mediu/ studiilor de evaluare a impactului asupra mediului │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ ACPM (Instruiri aprobate) │
├────┬───────────┬─────────┬──────────┬────────────────┬─────────┬─────────────┤
│ Nr.│Organizator│ Data │ Data │Titlul cursului/│ Domenii │ Detalii │
│Crt.│ │inceperii│terminarii│ detalii ale │acoperite│ contact │
│ │ │ │ │calificarii la │ │ pentru │
│ │ │ │ │locul de munca │ │ verificare │
│ │ │ │ │ │ │ (nume, │
│ │ │ │ │ │ │ adresa, │
│ │ │ │ │ │ │ tel, fax │
│ │ │ │ │ │ │ si e-mail) │
├────┼───────────┼─────────┼──────────┼────────────────┼─────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴─────────┴──────────┴────────────────┴─────────┴─────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Alte instruiri - Cursuri sau calificari la locul de munca │
├────┬───────────┬─────────┬──────────┬────────────────┬─────────┬─────────────┤
│ Nr.│Organizator│ Data │ Data │Titlul cursului/│ Domenii │ Detalii │
│Crt.│ │inceperii│terminarii│ detalii ale │acoperite│ contact │
│ │ │ │ │calificarii la │ │ pentru │
│ │ │ │ │locul de munca │ │ verificare │
│ │ │ │ │ │ │ (nume, │
│ │ │ │ │ │ │ adresa, │
│ │ │ │ │ │ │ tel, fax │
│ │ │ │ │ │ │ si e-mail) │
├────┼───────────┼─────────┼──────────┼────────────────┼─────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴─────────┴──────────┴────────────────┴─────────┴─────────────┘


NOTA:
In cazul persoanei fizice secţiunea se completeazã si se semneazã de cãtre aceasta.
In cazul persoanei juridice secţiunea se completeazã pentru fiecare membru al colectivului de lucru.
Fiecare pagina se numeroteazã si va purta stampila societãţii/ instituţiei solicitante si semnãtura autorizata.

Atunci cand au fost finalizate cursuri de instruire multipla de natura diferita, se vor acorda puncte pentru fiecare dintre acestea. In cazul finalizarii mai multor cursuri de instruire care contin elemente ce se suprapun sau cu subiect similar, se vor acorda puncte numai pentru unul dintre asemenea cursuri.


PERSOANA FIZICA/PERSOANA JURIDICA SI MEMBRII COLECTIVULUI DE LUCRU
AL PERSOANEI JURIDICE


┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Sectiunea D: Experienta relevanta │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───┬─────┬────────┬────────┬───────┬──────────┬───────────┬───────────┬───────┐
│Nr.│Peri-│ Tipul │ Res- │Sub │ Nr. │Tipurile de│Persoana de│ │
│Crt│oada │lucrarii│ponsabi-│coordo-│membrii │ lucrari, │ contact │Punctaj│
│ │ │ elabo- │litate*)│nare │ai colec- │sector in- │ pentru │ │
│ │ │ rate │ │Da/Nu │tivului │dustrial │verificarea│ │
│ │ │ │ │ │elaborator│(conf. │informatii-│ │
│ │ │ │ │ │al lucra- │Anexei 3 │lor furni- │ │
│ │ │ │ │ │ rii │ si 4) │ zate in │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ prezenta │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ sectiune │ │
├───┼─────┼────────┼────────┼───────┼──────────┼───────────┼───────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴─────┴────────┴────────┴───────┴──────────┴───────────┴───────────┴───────┘



---------
*) In cazul persoanei fizice se defineşte rolul acesteia in elaborarea lucrãrii (coordonator, executant sau colaborator);
In cazul persoanei juridice se nominalizeazã persoana responsabila a lucrãrii
Cand solicitantul prezintã un caz pentru alocarea de puncte pentru experienţa care nu deriva direct din executarea BM sau EIM, (nu sunt înscrise in Anexa 3) trebuie furnizate detalii ale activitãţii respective, astfel incat CA sa-i poatã evalua relevanta.

NOTA:
In cazul persoanei fizice secţiunea se completeazã si se semneazã de cãtre aceasta.
In cazul persoanei juridice secţiunea se completeazã cu date privind experienţa relevanta a persoanei juridice solicitante si a membrilor colectivului de lucru al acesteia
Fiecare pagina se numeroteazã si va purta stampila societãţii/instituţiei solicitante si semnãtura autorizata.

COLOANA PRIVIND "PUNCTAJUL" NU SE COMPLETEAZĂ DE SOLICITANT.

PERSOANA FIZICA SAU PERSOANA JURIDICA solicitanta A REINNOIRII atestarii


┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Sectiunea E: Experienta relevanta │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Se vor inscrie toate lucrarile de EIM/BM elaborate in baza certificatului
de atestare de persoana fizica sau persoana atestata
┌───┬─────┬──────────────┬────────┬──────────┬───────────────────────┬───────┐
│Nr.│Peri-│ Tipul │ Res- │ Nr. │ Nr. actului de │ │
│Crt│oada │ lucrarii │ponsabi-│membrii │ reglementare │Punctaj│
│ │ │ elabo- │litate*)│ai colec- │ emis sau │ │
│ │ │ rate │ │tivului │ Procesul-verbal │ │
│ │ │ │ │elaborator│ de predare a │ │
│ │ │ │ │al lucra- │ lucrarii la │ │
│ │ │ │ │ rii │ beneficiar │ │
├───┼─────┼──────────────┼────────┼──────────┼───────────────────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
└───┴─────┴──────────────┴────────┴──────────┴───────────────────────┴───────┘

*) coordonator, executant sau colaborator
COLOANA PRIVIND "PUNCTAJUL" NU SE COMPLETEAZĂ DE SOLICITANT.

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Sectiunea F: Declaratie │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Alte informatii in sprijinul solicitarii │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Declaratie

Subsemnatul, (persoana fizica sau reprezentantul persoanei juridice) ......
declar pe propria raspundere ca toate informatiile continute in acest
formular sunt corecte si furnizate in deplina cunostinta a lor.

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Semnatura: Data: │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Sectiunea G: Rezumat │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Descrieti, in cel mult 100 de cuvinte (50 de cuvinte pentru nivelul
de competenta, auditor asistent/evaluator asistent), experienta dv.
relevanta in domeniul elaborarii studiilor de evaluare a impactului
asupra mediului si bilanturilor de mediu,
responsabilitati si experienta anterioara

....................................................................
....................................................................
....................................................................
....................................................................
....................................................................
....................................................................

Transmiteti formularele completate la adresa:
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL MEDIULUI SI GOSPODARIRII APELOR │
│ Comisia de atestare a persoanelor fizice si juridice │
│ care elaboreaza EIM si BM │
│ Secretariat Tehnic │
│ Bulevardul Libertatii nr. 12, │
│ Sector 5, BUCURESTI │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 4
-------
(Anexa nr. 2.1
--------------
la regulament)
--------------
PERSOANE FIZICE

Cerinte minime pentru fiecare nivel de competenta



┌───────────────────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│ Nivel │ Instruire de specialitate │ Experienta profesionala│
├───────────────────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │
├───────────────────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ Pentru BM │ │ │


│ Auditor asistent │ de specialitate sau │ │
│ Pentru EIM │ pregatire universitara │ │
│ ---------- │ si activitate de min. 5 ani │ │
│ Evaluator asistent│ in domeniul protectiei │ │
│ │ mediului │ │


├───────────────────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ Pentru BM │ │ │


│ Expert auditor │ de specialitate/ │ munca in domenii │
│ Pentru EIM │ Pregatire universitara │ relevante pentru │
│ ---------- │ si activitate de min. 5 ani │ realizarea bilan- │
│ Expert evaluator │ in domeniul protectiei │ turilor de mediu/ │
│ de mediu │ mediului │ studiilor EIM │
│ │ - Participarea la cel putin │ │
│ │ 2 zile de instruire de │ │
│ │ specialitate organizata │ │


├───────────────────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ Pentru BM │ │ │


│ Expert auditor │ specialitate/ Pregatire │ munca in domenii │
│ principal │ universitara si activitate │ relevante pentru │
│ │ de min. 5 ani in domeniul │ realizarea bilan- │
│ Pentru EIM │ protectiei mediului │ turilor de mediu/ │
│ ---------- │ - Participarea la cel putin │ studiilor EIM 2 ani │
│ Expert evaluator │ 5 zile de instruire de │ experinta de munca │
│ principal │ specialitate organizata in │ cu efectuarea BM/EIM │
│ │ ultimii 2 ani │ │


└───────────────────┴─────────────────────────────────┴────────────────────────┘



PERSOANE JURIDICE
Condiţii si cerinţe minime

Pentru nivel de competenta persoana juridica auditor principal
in BM/ persoana juridica evaluator principal in EIM

1. Persoana juridica solicitanta a atestãrii trebuie sa aibã ca obiect de activitate cuprins in Statut, activitãţi prevãzute in Nomenclatorul "Clasificarea Activitãţilor din Economia Naţionala (CAEN) la secţiunea prestãri servicii, grupa servicii de arhitectura, inginerie si consultanta tehnica sau activitãţi de testãri si analize tehnice.
2. Persoana juridica trebuie sa aibã in colectivul de lucru, ca angajaţi permanenţi specialişti cu calificarea si experienţa corespunzãtoare domeniilor solicitate.


ANEXA 5
-------
(Anexa nr. 2.2
--------------
la regulament)
--------------


SISTEMUL DE PUNCTAJ PENTRU PERSOANELE FIZICE SI JURIDICE CARE FAC CERERE
PENTRU ATESTAREA CA EXPERTI IN BILANTURI DE MEDIU SAU EVALUATORI DE IMPACT
ASUPRA MEDIULUI IN DOMENIILE SOLICITATE



┌──────────────────────────────┬──────────────────────┬────────────────────────┐
│ Aspect │Auditori in bilanturi │ Evaluatori de impact │
│ │ de mediu │ asupra mediului │
│ ├───────────┬──────────┼───────────┬────────────┤
│ │ Persoane │ Persoane │ Persoane │ Persoane │
│ │ fizice │ juridice │ fizice │ juridice │
├──────────────────────────────┼───────────┼──────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │
│Calificari profesionale: │ │ │ │ │
│Diploma universitara relevanta│ 15 │ 15 │ 15 │ 15 │
│Masterat relevant in stiinte │ 5 │ 5 │ 5 │ 5 │
│Atestate profesionale │ 10 │ 10 │ 10 │ 10 │
│Doctorat relevant in domeniul │ │ │ │ │
│protectiei mediului sau │ │ │ │ │
│in domenii colaterale │ 30 │ 30 │ 30 │ 30 │
├──────────────────────────────┼───────────┼──────────┼───────────┼────────────┤
│Titluri universitare: │ │ │ │ │
│lector, conferentiar, profesor│ │ │ │ │
│Lector │ 10 │ - │ 10 │ - │
│Conferentiar │ 15 │ - │ 15 │ - │
│Profesor │ 20 │ - │ 20 │ - │
├──────────────────────────────┼───────────┼──────────┼───────────┼────────────┤
│Apartenenta la organisme │ │ │ │ │
│profesionale: │ │ │ │ │
│Membru │ 5 │ 5 │ 5 │ 5 │
│Membru onorific │ 7 │ 7 │ 7 │ 7 │
│In functii de conducere │ 10 │ 10 │ 10 │ 10 │
├──────────────────────────────┼───────────┼──────────┼───────────┼────────────┤
│Participarea la cursuri de │ │ │ │ │
│ instruire: │ │ │ │ │
│Cursuri de 1-4 zile │ 3 │ 3 │ 3 │ 3 │
│Cursuri de 5-7 zile │ 5 │ 5 │ 5 │ 5 │
│Cursuri de 8-14 zile │ 7 │ 7 │ 7 │ 7 │
│Cursuri mai mari de 15 zile │ 10 │ 10 │ 10 │ 10 │
├──────────────────────────────┼───────────┼──────────┼───────────┼────────────┤
│Experienta in EIM sau BM: │ │ │ │ │
│Alte studii in domenii legate │ │ │ │ │
│de activitatea de protectie a │ │ │ │ │
│mediului conf. Anexei 3 │ 8 │ 8 │ 8 │ 8 │
│Evaluare risc │ 20 │ 20 │ - │ - │
│Elaborare a unor componente │ │ │ │ │
│ ale EIM │ - │ - │ 10 │ 10 │
│Elaborare EIM inclusiv pentru │ - │ - │ 20 │ 20 │
│planuri si programe │ │ │ │ │
│Elaborare a unor componente │ │ │ │ │
│ ale BM │ 10 │ 10 │ - │ - │
│Elaborare BM nivel I │ 15 │ 15 │ - │ - │
│Elaborare BM nivel II │ 20 │ 20 │ - │ - │
│Elaborare BM nivel I si nivel │ │ │ │ │
│ II pt. acelasi obiectiv │ 30 │ 30 │ - │ - │
│Elaborare raport de │ 10 │ 10 │ - │ - │
│amplasament │ │ │ │ │
└──────────────────────────────┴───────────┴──────────┴───────────┴────────────┘



ANEXA 6
-------
(Anexa nr. 2.3
--------------
la regulament)
--------------



PUNCTAJUL MINIM NECESAR PENTRU ATESTARE
PERSOANE FIZICE
┌────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────┐
│ Punctaj necesar pentru atestare │ Punctaj minim │
├────────────────────────────────────────────────────────│──────────────────┤
│ Pentru BM Auditor asistent │ 50 │
│ Pentru EIM Evaluator asistent │ │
├────────────────────────────────────────────────────────│──────────────────┤
│ Pentru BM Expert auditor │ 100 │
│ Pentru EIM Expert evaluator de mediu │ │
├────────────────────────────────────────────────────────│──────────────────┤
│ Pentru BM Expert auditor principal │ 300 │
│ Pentru EIM Expert evaluator principal │ │
└────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────────┘

PERSOANE JURIDICE
┌──────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────┐
│ Punctaj necesar pentru atestare │ Punctaj general │
│ ├──────┬──────┬──────┬────────│
│ │Sub 10│11-20 │21-50 │Peste 50│
│ │membri│membri│membri│membri │
├──────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│Pentru BM Nivel auditor principal │ 800 │1400 │1800 │ 2000 │
│Pentru EIM Nivel evaluator principal │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────┼──────┴──────┴──────┴────────┤
│Punctaj minim necesar pentru domeniu nou │ 300 │
└──────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────┘

PUNCTAJUL MINIM NECESAR PENTRU REINNOIRE ATESTARE
(se considera numai activitatea efectuata in baza certificatului de
atestare sau a reinnoirii acestuia)

PERSOANE FIZICE
┌────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────┐
│ Punctaj necesar pentru reinnoire atestare │ Punctaj minim │
├────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┤
│ Pentru BM Auditor asistent │ 50 │
│ Pentru EIM Evaluator asistent │ │
├────────────────────────────────────────────────────────│──────────────────┤
│ Pentru BM Expert auditor │ 100 │
│ Pentru EIM Expert evaluator de mediu │ │
├────────────────────────────────────────────────────────│──────────────────┤
│ Pentru BM Expert auditor principal │ 150 │
│ Pentru EIM Expert evaluator principal │ │
└────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────────┘

PERSOANE JURIDICE
┌──────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────┐
│ Punctaj necesar pentru │ Punctaj general │
│ reinnoire atestare ├──────┬──────┬──────┬────────│
│ │Sub 10│11-20 │21-50 │Peste 50│
│ │membri│membri│membri│membri │
├──────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│Pentru BM Nivel auditor principal │ 400 │ 700 │ 800 │ 1200 │
│Pentru EIM Nivel evaluator principal │ │ │ │ │
└──────────────────────────────────────────────┴──────┴──────┴──────┴────────┘




ANEXA 7
-------
(Anexa nr. 5
--------------
la regulament)
--------------

TARIFE PENTRU ATESTAREA PERSOANELOR FIZICE SI JURIDICE
in vederea efectuarii studiilor de evaluare a impactului asupra mediului
si a bilanturilor de mediu


PERSOANE JURIDICE
┌───────────┬────────────┬────────────┬────────────────────────────────────────┐
│ Nivelul de│ Scopul │ Tipul │ Cuantumul in lei al tarifelor │
│ atestare │ lucrarii │lucrarii │ care se incaseaza*) │
│ │ sau al │sau al ├────────────────────────────────────────┤
│ │serviciului │serviciului │ Persoana juridica │
│ │ care se │care se │ (in functie de numarul specialistilor │
│ │ presteaza │ presteaza │ colectivului de lucru) │
│ │ │ ├─────────┬─────────┬─────────┬──────────┤
│ │ │ │ Sub 10 │ 11-20 │ 21-50 │ Peste 50 │
│ │ │ │ membri │ membri │ membri │ membri │
├───────────┼────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼─────────┤ │
│EVALUATOR │Atestare │Verificarea │3.000.000│5.000.000│8.000.000│10.000.000│
│PRINCIPAL │pentru │si inscrie- │ │ │ │ │
│IN EIM/ │efectuarea │rea dosare- │ │ │ │ │
│AUDITOR │studiilor │lor pentru │ │ │ │ │
│PRINCIPAL │de evaluare │atestare │ │ │ │ │
│IN BM │a impactului│Analiza │ │ │ │ │
│ │asupra │documen- │ │ │ │ │
│ │mediului │tatiei │ │ │ │ │
│ │si a bilan- │care se │ │ │ │ │
│ │turilor de │depune pen- │ │ │ │ │
│ │ mediu │tru atestare│ │ │ │ │
│ │ │verificarea │ │ │ │ │
│ │ │surselor de │ │ │ │ │
│ │ │referinta si│ │ │ │ │
│ │ │ evaluarea │ │ │ │ │
│ │ │ initiala │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │Sustinere │2.000.000│4.000.000│4.000.000│ 4.000.000│
│ │ │interviu │ │ │ │ │
│ ├────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│ │Reinnoirea │Analiza │ │ │ │ │
│ │certifica- │documenta- │3.000.000│5.000.000│8.000.000│10.000.000│
│ │tului de │tiei pentru │ │ │ │ │
│ │atestare │ reinnoire │ │ │ │ │
│ ├────────────┼────────────┼─────────┴─────────┴─────────┴──────────┤
│ │Extindere │Analiza │ │
│ │atestare │documenta- │2.000.000 pentru fiecare domeniu nou │
│ │ │tiei pentru │ │
│ │ │extindere + │ │
│ │ │sustinere │ │
│ │ │interviu │ │
└───────────┴────────────┴────────────┴────────────────────────────────────────┘

PERSOANE FIZICE
┌───────────┬───────────────────────────┬────────────────────────────┬─────────┐
│ │ Scopul lucrarii │ Tipul lucrarii │Cuantumul│
│ Nivelul │ sau al serviciului │ sau al serviciului │in lei al│
│ de │ care se presteaza │ care se presteaza │tarifelor│
│atestare │ │ │ care se │
│ │ │ │ incasea-│
│ │ │ │ za*) │
├───────────┼───────────────────────────┼────────────────────────────┼─────────┤
│EVALUATOR/ │Atestarea sau promovarea │Verificarea si inscrierea │1.000.000│
│AUDITOR DE │pe un nivel superior de │dosarelor pentru atestare │ │
│MEDIU │competenta a persoanelor │Analiza documentatiei care │ │
│ASISTENT │fizice pentru efectuarea │se depune pentru atestare, │ │
│ │studiilor de evaluare │verificarea surselor de │ │
│ │a impactului asupra │referinta si evaluarea │ │
│ │mediului si a bilanturilor │initiala │ │
│ │de mediu │ │ │
│ │ ├────────────────────────────┼─────────┤
│ │ │Sustinere interviu │1.000.000│
│ ├───────────────────────────┼────────────────────────────┼─────────┤
│ │Reinnoirea certificatului │Analiza documentatiei │ │
│ │de atestare │ pentru reinnoire │2.000.000│
├───────────┼───────────────────────────┼────────────────────────────┼─────────┤
│EXPERT │Atestarea sau promovarea │Verificarea si inscrierea │2.000.000│
│EVALUATOR/ │pe un nivel superior de │dosarelor pentru atestare │ │
│AUDITOR DE │competenta a persoanelor │Analiza documentatiei care │ │
│MEDIU │fizice pentru efectuarea │se depune pentru atestare, │ │
│ │studiilor de evaluare │verificarea surselor de │ │
│ │a impactului asupra │referinta si evaluarea │ │
│ │mediului si a bilanturilor │initiala │ │
│ │de mediu │ │ │
│ │ ├────────────────────────────┼─────────┤
│ │ │Sustinere interviu │1.000.000│
│ ├───────────────────────────┼────────────────────────────┼─────────┤
│ │Reinnoirea certificatului │Analiza documentatiei │ │
│ │de atestare │ pentru reinnoire │3.000.000│
├───────────┼───────────────────────────┼────────────────────────────┼─────────┤
│EXPERT │Atestarea persoanelor │Verificarea si inscrierea │2.000.000│
│EVALUATOR/ │fizice pentru efectuarea │dosarelor pentru atestare │ │
│AUDITOR DE │studiilor de evaluare │Analiza documentatiei care │ │
│MEDIU │a impactului asupra │se depune pentru atestare, │ │
│PRINCIPAL │mediului si a bilanturilor │verificarea surselor de │ │
│ │de mediu │referinta si evaluarea │ │
│ │mediului si a bilanturilor │initiala │ │
│ │de mediu │ │ │
│ │ ├────────────────────────────┼─────────┤
│ │ │Sustinere interviu │2.000.000│
│ ├───────────────────────────┼────────────────────────────┼─────────┤
│ │Reinnoirea certificatului │Analiza documentatiei │ │
│ │de atestare │ pentru reinnoire │4.000.000│
└───────────┴───────────────────────────┴────────────────────────────┴─────────┘


*) 1) Tariful pentru verificarea, inscrierea, analiza dosarelor/documentatiei pentru atestare se achita la depunerea dosarelor pentru atestare, in contul special deschis la ACPM.
2) Tariful pentru sustinerea interviului se achita de catre solicitant la eliberarea certificatului de atestare.
3) Tariful pentru analiza documentatiei pentru reinnoire/extindere sau promovare pe un nivel superior de competenta se achita la depunerea documentatiei


ANEXA 8
-------
(Anexa nr. 6
------------
la regulament)
--------------


- Model -

MINISTERUL MEDIULUI SI GOSPODĂRIRII
APELOR

COMISIA DE ATESTARE A PERSOANELOR FIZICE SI
JURIDICE CARE ELABOREAZĂ STUDII DE EVALUARE A IMPACTULUI
ASUPRA MEDIULUI SI BILANŢURI DE MEDIU

CERTIFICAT DE ATESTARE
pentru elaborarea studiilor de evaluare a impactului asupra
mediului/pentru efectuarea bilanţurilor de mediu
(Emiterea celor doua tipuri de Certificate se face distinct)

Cod numeri: (se va înscrie numãrul de cod atribuit solicitantului,
in baza de date privind atestarea)

In conformitate cu prevederile <>Legii Protecţiei Mediului nr. 137/1995
republicata, cu modificãrile si completãrile ulterioare si ale Ordinului
Ministrului Mediului si Gospodãririi Apelor nr. ..../.... 2004 pentru
aprobarea Regulamentului de atestare pentru elaborarea studiilor de evaluare
asupra mediului si a bilanţurilor de mediu

Se atesta (se va inscrie numele persoanei fizice/persoanei juridice)
cu domiciliul in:(Se înscriu coordonatele persoanei fizice)
cu sediul in: (Se înscriu coordonatele persoanei juridice)
codul fiscal nr. ... înregistrata in Registrul comerţului la nr. ... ca
(se va inscrie nivelul de atestare pentru persoana fizica si persoana
juridica) pentru efectuarea studiilor de evaluare a impactului asupra
mediului/bilanţurilor de mediu in urmãtoarele domenii si/sau a componentelor
de mediu acordate de Comisia de Atestare conform procesului verbal nr. ...
din data de .....:
┌──────────────┐
└──────────────┘
Emis la data de: Valabil pana la data de:
cu respectarea condiţiilor
inscrise pe verso

PREŞEDINTE COMISIE DE ATESTARE

-verso- Certificat de Atestare
● Prezentul Certificat de Atestare poate fi utilizat numai de titular.
● Cu o luna înainte de expirarea termenului de valabilitate, titularul
are obligaţia de a solicita reînnoirea Certificatului de Atestare.
● Prezentul Certificat de Atestare este valabil pentru persoanele juridice
numai in condiţiile existentei personalului declarat in formularul de
cerere de atestare pe intreaga perioada a valabilitãţii lui. In situaţia
in care intervin modificãri in lista colectivului de lucru, in termen de
30 de zile persoana juridica anunţa Secretariatul tehnic al Comisiei de
Atestare pentru o noua evaluare. In caz contrar Certificatul de Atestare
isi pierde valabilitatea. (Prezenta condiţie se înscrie numai pe
Certificatele de atestare emise pentru persoana juridica)
● Responsabilitatea pentru corectitudinea celor inscrise in bilanţul de
mediu revine in exclusivitate elaboratorului.
● Prezentul îsi pierde valabilitatea in condiţiile prevãzute de actele
normative in vigoare.


------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016