Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 954 din 20 iulie 1999  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 100/1999 , referitoare la unele masuri de protectie sociala a salariatilor civili disponibilizati ca urmare a programului de restructurare a Ministerului de Interne    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 954 din 20 iulie 1999 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 100/1999 , referitoare la unele masuri de protectie sociala a salariatilor civili disponibilizati ca urmare a programului de restructurare a Ministerului de Interne

EMITENT: MINISTERUL DE INTERNE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 398 din 20 august 1999

Având în vedere prevederile <>art. 27 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 100/1999 privind unele mãsuri de protecţie socialã a cadrelor militare şi a salariaţilor civili, care se vor aplica în perioada restructurãrii aparatului central, comandamentelor de arma, inspectoratelor generale, marilor unitãţi, unitãţilor şi a formatiunilor din compunerea Ministerului de Interne,
în temeiul <>art. 7 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 188/1999 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi al <>art. 13 alin. 2 din Legea nr. 40/1990 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului de Interne,
ministrul muncii şi protecţiei sociale şi ministru de interne emit prezentul ordin.

ART. 1
Se aproba Normele metodologice de aplicare a prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 100/1999 , referitoare la unele mãsuri de protecţie socialã a salariaţilor civili disponibilizaţi ca urmare a programului de restructurare a Ministerului de Interne, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul de Interne şi Agenţia Nationala pentru Ocupare şi Formare Profesionalã vor lua mãsurile necesare în vederea aplicãrii normelor metodologice prevãzute la art. 1.

Ministrul muncii
şi protecţiei sociale,
Alexandru Athanasiu

Ministru de interne,
Constantin Dudu-Ionescu

ANEXA 1

NORME METODOLOGICE
de aplicare a prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 100/1999 , referitoare la unele mãsuri de protecţie socialã a salariaţilor civili disponibilizaţi ca urmare a programului de restructurare a Ministerului de Interne

ART. 1
Salariaţii civili din unitãţile Ministerului de Interne, ale cãror contracte individuale de munca sunt desfãcute ca urmare a restructurãrii acestui minister prin ordin al ministrului, potrivit prevederilor art. 130 alin. (1) lit. a) din Codul muncii, beneficiazã de plati compensatorii în conformitate cu prevederile <>cap. II lit. B din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 100/1999 .
ART. 2
Plãţile compensatorii prevãzute la <>art. 9 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 100/1999 se acorda salariaţilor civili care au o vechime în munca minima de 6 luni lucrate în unitãţile Ministerului de Interne în ultimele 12 luni calendaristice înaintea datei disponibilizarii.
ART. 3
Plata compensatorie acordatã în condiţiile <>art. 10 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 100/1999 reprezintã o suma neimpozabila, al carei cuantum lunar este egal cu salariul mediu net pe unitate, realizat în luna anterioarã disponibilizarii.
ART. 4
Salariul mediu net pe unitate se calculeazã luându-se în considerare numai drepturile salariale ale salariaţilor civili din unitatea Ministerului de Interne care disponibilizeaza personal.
ART. 5
(1) Salariul mediu net pe unitate, realizat în luna anterioarã disponibilizarii, se calculeazã prin raportarea sumelor brute plãtite din fondul de salarii, corespunzãtor perioadei respective, din care se scade impozitul aferent acestora, la numãrul mediu de salariaţi civili din unitatea care disponibilizeaza personal.
(2) În sumele brute care se iau în calcul pentru determinarea salariului mediu net se includ:
a) salariile de baza brute corespunzãtoare timpului efectiv lucrat în program normal şi suplimentar, inclusiv indemnizaţiile de conducere, salariile de merit şi alte drepturi care, potrivit actelor normative în vigoare, fac parte din salariul de baza;
b) sporurile şi indemnizaţiile acordate sub forma de procent din salariul de baza brut sau în sume fixe;
c) alte adaosuri la salarii, acordate potrivit legii;
d) sumele plãtite pentru concediile de odihna;
e) sumele plãtite pentru concediile de boala din fondul de salarii, conform <>Legii nr. 49/1992 (nu se includ sumele plãtite din fondul de asigurãri sociale).
(3) Numãrul mediu de salariaţi civili reprezintã media aritmetica simpla, rezultatã din suma efectivelor zilnice de salariaţi civili din luna respectiva (inclusiv zilele de repaus sãptãmânal sau sãrbãtorile legale), împãrţitã la numãrul total de zile calendaristice. În efectivul zilnic al salariaţilor civili, luat în calcul, nu se cuprind salariaţii aflaţi în concedii fãrã plata şi salariaţii care primesc indemnizaţii din fondurile de asigurãri sociale. În zilele de repaus sãptãmânal, sarbatori legale şi în alte zile nelucrãtoare se ia în calcul ca efectiv zilnic numãrul salariaţilor din ziua precedenta, mai puţin cei al cãror contract individual de munca a încetat în aceasta zi. Salariaţii care nu sunt angajaţi cu norma intreaga vor fi incluşi în numãrul mediu, proporţional cu timpul de lucru prevãzut în contractul individual de munca.
ART. 6
Pentru efectuarea plãţilor compensatorii cuvenite salariaţilor civili disponibilizaţi unitãţile din structura Ministerului de Interne vor lua urmãtoarele mãsuri:
a) întocmesc listele, conform anexei nr. 1 la prezentele norme metodologice, cuprinzând salariaţii civili disponibilizaţi, beneficiari de plati compensatorii, dupã expirarea termenului prevãzut pentru încadrarea în alte unitãţi ale Ministerului de Interne;
b) depun listele, în termen de 5 zile de la întocmirea acestora, la agenţia pentru ocupare şi formare profesionalã judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, în a carei raza teritorialã îşi are sediul unitatea care disponibilizeaza personal, însoţite de adresa prevãzutã în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice;
c) înscriu în carnetul de munca al persoanei cãreia i s-a desfãcut contractul individual de munca menţiunea "Beneficiar de drepturi, conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 100/1999 ".
ART. 7
Suma cu titlu de plata compensatorie, stabilitã conform <>art. 10 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 100/1999 , se transfera de cãtre agenţiile pentru ocupare şi formare profesionalã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data depunerii documentaţiei, în conturi curente personale speciale, purtãtoare de dobânzi, deschise pe numele beneficiarilor la Casa de Economii şi Consemnaţiuni.
ART. 8
Casa de Economii şi Consemnaţiuni va efectua plata cãtre beneficiarii de plati compensatorii în termen de 5 zile de la data intrãrii în cont a sumelor şi a comisionului stabilit prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 100/1999 .
ART. 9
Agenţia Nationala pentru Ocupare şi Formare Profesionalã va încheia cu Casa de Economii şi Consemnaţiuni o convenţie privind efectuarea plãţilor compensatorii pentru salariaţii civili disponibilizaţi din unitãţile Ministerului de Interne.
ART. 10
(1) Salariul mediu net pe economie, prevãzut la <>art. 10 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 100/1999 , este câştigul salarial mediu net pe economie din luna anterioarã disponibilizarii, comunicat de Comisia Nationala pentru Statistica Agenţiei Naţionale pentru Ocupare şi Formare Profesionalã pana la data de 24 a fiecãrei luni.
(2) Rata somajului la nivel naţional şi la nivel judeţean, precum şi câştigul salarial mediu net pe economie se comunica, lunar, de cãtre Agenţia Nationala pentru Ocupare şi Formare Profesionalã, pana la data de 26 a lunii pentru luna anterioarã, agentiilor pentru ocupare şi formare profesionalã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
ART. 11
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.

ANEXA 1


───────
la normele metodologice
───────────────────────

Unitatea militarã nr. ..........
Garnizoana .....................

LISTA
cuprinzând salariaţii civili disponibilizaţi ca urmare a programului de restructurare aprobat prin Ordinul ministrului de interne nr. ......., care beneficiazã de plati compensatorii în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 100/1999





Salariul mediu net pe unitate, realizat în luna anterioarã
disponibilizarii .......... lei

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr.│Numele│ Codul │Domici- │ Data │Vechi-│ Plata compensatorie**) │Numa-│
│c │ şi │numeric │liul │desface-│mea în│────────────────────────── │rul │
│r │prenu-│personal│stabil*)│rii │munca │Numa-│Suma cal-│Sala-│Total│con- │
│t. │mele │sau data│ │contrac-│ │rul │culata pe│rii │(col.│tu- │
│ │ │şi locul│ │tului │ │de sa│baza sala│su- │7+8) │lui │
│ │ │naşterii│ │indivi- │ │larii│riului │pli- │ │per- │
│ │ │ │ │dual de │ │con- │mediu net│men- │ │so- │
│ │ │ │ │munca │ │form │pe unita-│tare │ │nal │
│ │ │ │ │ │ │ve- │te, rea- │ │ │***) │
│ │ │ │ │ │ │chi- │lizat în │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │mii │luna an- │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │în │terioara │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │mun- │disponi- │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ca │bilizarii│ │ │ │
│───│──────│────────│────────│────────│──────│─────│─────────│─────│─────│─────│
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
│───│──────│────────│────────│────────│──────│─────│─────────│─────│─────│─────│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│───│──────│────────│────────│────────│──────│─────│─────────│─────│─────│─────│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│───│──────│────────│────────│────────│──────│─────│─────────│─────│─────│─────│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



Prezenta lista a fost întocmitã cu respectarea prevederilor <>art. 9 şi 10 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 100/1999 .

Comandant,
...................

NOTA:
Prezentul tabel se va depune în doua exemplare la agenţia pentru ocupare şi formare profesionalã judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, în raza cãreia unitatea care disponibilizeaza salariaţi civili îşi are sediul.



──────────
*) Adresa completa (localitatea, str., nr., bl., ap., judeţul/sectorul).
**) Se va completa de cãtre agenţia pentru ocupare şi formare profesionalã judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti.
***) Se va completa de cãtre Casa de Economii şi Consemnaţiuni.

ANEXA 2
───────
la normele metodologice
───────────────────────

Unitatea militarã nr. ............
Garnizoana .......................

Cãtre
Agenţia pentru Ocupare şi Formare Profesionalã
a Judeţului ........../Municipiului Bucureşti

Prin prezenta va comunicãm ca pentru U.M. ....... a fost aprobat programul de restructurare, conform Ordinului ministrului de interne nr. ...... din data de ...... .
Salariaţii civili disponibilizaţi se încadreazã în prevederile Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 100/1999.
Numãrul total al salariaţilor civili disponibilizaţi este de ........ .

Comandant,
...................


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016