Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 94 din 14 februarie 2006  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a   Hotararii Guvernului nr. 1.853/2005 privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii, in anul 2006, producatorilor agricoli din sectorul animalier si din sectorul piscicol, precum si a conditiilor de acordare a subventiilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 94 din 14 februarie 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 1.853/2005 privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subventii, in anul 2006, producatorilor agricoli din sectorul animalier si din sectorul piscicol, precum si a conditiilor de acordare a subventiilor

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 179 din 24 februarie 2006

Având în vedere prevederile <>art. 25 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subvenţii, în anul 2006, producãtorilor agricoli din sectorul animalier şi din sectorul piscicol,
având în vedere Referatul Direcţiei implementare politici de creşterea animalelor şi procesarea produselor de origine animalã nr. 100.152/2006,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Normele metodologice de aplicare a <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.853/2005 privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subvenţii, în anul 2006, producãtorilor agricoli din sectorul animalier şi din sectorul piscicol, precum şi condiţiile de acordare a subvenţiilor, cuprinse în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Gheorghe Flutur

Bucureşti, 14 februarie 2006.
Nr. 94.


ANEXĂ

NORME METODOLOGICE
de aplicare a <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.853/2005 privind
sprijinul direct al statului prin acordarea de subvenţii,
în anul 2006, producãtorilor agricoli din
sectorul animalier şi din sectorul piscicol,
precum şi condiţiile de acordare a subvenţiilor

ART. 1
În sensul prezentelor norme metodologice, beneficiarii sprijinului direct al statului pentru acordarea subvenţiilor alocate de la bugetul de stat sunt producãtorii agricoli, persoane fizice sau juridice, care deţin, cresc şi exploateazã animale de producţie înscrise în Registrul agricol, sunt organizaţi în exploataţii agricole constituite conform <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 108/2001 privind exploataţiile agricole, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 166/2002 , cu completãrile ulterioare, sau care deţin/administreazã amenajãri piscicole pentru producerea de peşte de consum, înregistraţi în Registrul unitãţilor de producţie din acvaculturã din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvaculturã, şi care deţin licenţã de acvaculturã conform legislaţiei în vigoare.
ART. 2
(1) Producãtorii agricoli din sectorul animalier şi din sectorul piscicol beneficiazã de subvenţii dacã îndeplinesc condiţiile prevãzute în <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subvenţii, în anul 2006, producãtorilor agricoli din sectorul animalier şi din sectorul piscicol, în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2006.
(2) Cererile pentru încasarea subvenţiilor prevãzute în <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 se depun, de cãtre beneficiarii sprijinului direct al statului pentru acordarea subvenţiilor alocate de la bugetul de stat, la sucursala judeţeanã a Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, în vederea verificãrii şi aprobãrii.
ART. 3
(1) Pentru persoanele juridice, activitatea de creştere şi exploatare a animalelor este atestatã prin înscrierea declaraţiei conducãtorului exploataţiei într-un registru special de evidenţã a exploataţiilor, la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã sau a municipiului Bucureşti, dupã caz, în a cãrei razã administrativã îşi desfãşoarã activitatea.
(2) Producãtorii agricoli, persoane fizice, trebuie sã fie atestaţi pentru conducerea unei exploataţii familiale sau comerciale, conform legislaţiei în vigoare.
(3) Pentru producãtorii din acvaculturã, activitatea de creştere a peştelui de consum în unitãţile de producţie din acvaculturã este atestatã prin înscrierea unitãţii de acvaculturã în Registrul unitãţilor de producţie din acvaculturã.
ART. 4
(1) Producãtorii agricoli crescãtori de bovine, care deţin vaci de lapte, beneficiazã de subvenţiile prevãzute la <>art. 2 alin. (2) lit a) sau b) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 , dacã fac dovada fãtãrii prin declaraţia de fãtare pe propria rãspundere şi prin buletinul de însãmânţãri.
(2) Subvenţiile prevãzute la <>art. 2 alin. (2) lit. c) sau d) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 se acordã dupã ce viţelul împlineşte vârsta de 6 luni, dacã în aceastã perioadã a fost menţinut în aceeaşi exploataţie, fapt atestat prin declaraţia pe propria rãspundere a solicitantului.
(3) Subvenţiile prevãzute la <>art. 2 alin. (3) lit. a), b) şi c) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 se acordã o singurã datã pe an şi se solicitã odatã cu subvenţia pentru fãtare sau cu subvenţia pentru viţelul care a împlinit vârsta de 6 luni.
(4) Exploataţia trebuie sã fie înregistratã în Registrul naţional al exploataţiilor (R.N.E.) conform prevederilor Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 5/2005 privind aprobarea Regulamentului pentru identificarea şi înregistrarea animalelor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 237 din 22 martie 2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(5) Atestarea înscrierii animalelor în controlul oficial al performanţelor, conform legislaţiei în vigoare, se face prin avizarea cererii de solicitare a subvenţiei de cãtre unitatea pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie judeţeanã sau de cãtre organizaţia de control al performanţelor de producţie la animale, potrivit <>Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 19/2006 pentru aprobarea Normelor de apreciere a bovinelor de reproducţie.
(6) Atestarea înscrierii în Registrul genealogic, conform legislaţiei în vigoare, se face prin avizarea cererii de solicitare a subvenţiei de cãtre deţinãtorul Registrului genealogic, potrivit <>Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 19/2006 .
ART. 5
(1) Pentru a beneficia de subvenţiile prevãzute la <>art. 2 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 , producãtorii agricoli prevãzuţi la art. 4 alin. (1) trebuie sã completeze o cerere, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 1, şi sã o depunã în termen de 60 de zile de la data fãtãrii sau împlinirii vârstei de 6 luni a viţelului.
(2) Cererea menţionatã la alin. (1) va fi însoţitã de urmãtoarele documente, dupã caz:
a) declaraţia de fãtare pe propria rãspundere, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2a);
b) buletinul de însãmânţare artificialã la bovine, al cãrui model este prezentat în anexa nr. 3a), sau, în lipsa acestuia, adeverinţa de însãmânţare artificialã la bovine, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 3b);
c) buletinul de montã naturalã cu taur autorizat la bovine, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 3c), sau, în lipsa acestuia, adeverinţã de la deţinãtorul taurului autorizat, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 3d).
(3) Pentru a beneficia de subvenţiile prevãzute la <>art. 2 alin. (3) lit. c) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 , cererea menţionatã la alin. (1) va fi însoţitã de documentele prevãzute la alin. (2), la care se adaugã:
a) fişa de înregistrare la Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale a producãtorului în agricultura ecologicã;
b) certificatul de atestare ecologicã a vacilor sau certificatul de atestare ecologicã a exploataţiei, dupã caz, eliberat de organismul de inspecţie şi certificare acreditat de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale cu care producãtorul a încheiat contract.
ART. 6
(1) Pentru porcii în greutate vie de la 90 kg la 120 kg, livraţi la abatoare autorizate sanitar-veterinar care clasificã carcasele conform Sistemului de clasificare a carcaselor EUROP, corespund carcaselor în greutate de la 65 kg la 95 kg, prezentate conform prevederilor Normelor tehnice de clasificare a carcaselor de porci, aprobate prin <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 457/2004 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 564 din 25 iunie 2004, cu modificãrile ulterioare.
(2) Pentru a beneficia de subvenţia prevãzutã la <>art. 3 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 , producãtorii agricoli crescãtori de porcine trebuie sã completeze o cerere, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 4, şi sã o depunã în termen de 30 de zile de la data efectuãrii plãţii pentru porcii abatorizaţi, însoţitã de documente, pentru fiecare categorie de beneficiar şi în funcţie de regimul utilizãrii abatorului.
(3) Documentele necesare pentru persoanele fizice care livreazã porci la abatoare autorizate sanitar-veterinar sunt urmãtoarele:
a) copie de pe biletul de proprietate a animalelor, eliberat de consiliul local, în care se va menţiona numãrul de porci deţinuţi de proprietar, înscrişi în Registrul agricol;
b) copie de pe certificatul sanitar-veterinar emis de direcţia sanitarã veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor judeţeanã sau a municipiului Bucureşti, dupã caz;
c) copie de pe borderoul de achiziţie întocmit de abator;
d) copii de pe actele care atestã efectuarea plãţii;
e) copie de pe factura fiscalã de abatorizare a porcilor, în situaţia abatorizãrii în regim de prestare de servicii;
f) copie de pe autorizaţia sanitarã veterinarã şi de pe licenţa de fabricaţie a abatorului.
(4) Documentele necesare pentru persoanele juridice sunt urmãtoarele:
a) pentru persoanele juridice care livreazã porci la abatoare autorizate sanitar-veterinar:
- copii de pe certificatul unic de înregistrare al societãţii comerciale;
- numãrul de înregistrare în registrul special de evidenţã a exploataţiilor de la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã sau a municipiului Bucureşti, dupã caz;
- copie de pe actul de însoţire a mãrfii;
- copie de pe certificatul sanitar-veterinar emis de direcţia sanitarã veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor judeţeanã sau a municipiului Bucureşti, dupã caz;
- copii de pe factura fiscalã de vânzare a porcilor şi de pe documentele care atestã efectuarea plãţii facturii;
- copie de pe autorizaţia sanitarã veterinarã şi de pe licenţa de fabricaţie a abatorului;
b) pentru persoanele juridice care abatorizeazã porci în regim de prestare de servicii:
- copii de pe certificatul unic de înregistrare al societãţii comerciale;
- numãrul de înregistrare în registrul special de evidenţã a exploataţiilor de la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã sau a municipiului Bucureşti, dupã caz;
- copie de pe actul de însoţire a mãrfii;
- copie de pe raportul de tãiere a porcilor, pentru animalele abatorizate în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2006;
- copie de pe certificatul sanitar-veterinar emis de direcţia sanitarã veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor judeţeanã sau a municipiului Bucureşti, dupã caz;
- copie de pe factura fiscalã de abatorizare a porcilor şi de pe documentele care atestã efectuarea plãţii facturii;
- copie de pe autorizaţia sanitarã veterinarã şi de pe licenţa de fabricaţie a abatorului;
c) pentru persoanele juridice care abatorizeazã porcii în abatoarele proprii:
- copii de pe certificatul unic de înregistrare al societãţii comerciale de creştere şi abatorizare;
- copie de pe autorizaţia sanitarã veterinarã pentru activitatea de abatorizare;
- copie de pe actul de licenţiere a activitãţii de abatorizare;
- mişcarea lunarã şi cumulatã a efectivului de porcine, înregistratã la unitatea de creştere şi semnatã de conducãtorul unitãţii şi de directorul economic al unitãţii, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 4a);
- copie de pe raportul de tãiere a porcilor, pentru animalele abatorizate în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2006;
- copie de pe certificatul sanitar-veterinar emis de direcţia sanitarã veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor judeţeanã sau a municipiului Bucureşti, dupã caz;
- copie de pe actul de însoţire a porcilor de la fermã la abator;
- copie de pe nota de intrare-recepţie în abator.
d) Beneficiarii prevãzuţi la lit. c) depun cererea în termen de 30 de zile de la data înscrierii în nota de intrare-recepţie în abator a porcilor pentru care se solicitã subvenţie.
(5) La fiecare solicitare a subvenţiei, pentru crescãtorii de porcine persoane juridice cererea va fi însoţitã de documentele prevãzute la alin. (4), la care se adaugã:
- factura fiscalã de cumpãrare a animalelor pentru care se solicitã subvenţie, din care sã rezulte provenienţa - intern/extern, numãrul de porci cumpãraţi, precum şi greutatea totalã şi medie de achiziţionare a acestora;
- declaraţie pe propria rãspundere din care sã rezulte cã porcii pentru care se solicitã subvenţie provin din producţia internã.
(6) Solicitanţii subvenţiei prevãzute la <>art. 3 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 pentru porcii obţinuţi în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, aprobatã prin <>Legea nr. 38/2001 , trebuie sã depunã documentele prevãzute la alin. (2)-(5), la care se adaugã:
a) fişa de înregistrare la Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale a producãtorului în agricultura ecologicã;
b) certificatul de atestare ecologicã a porcilor sau certificatul de atestare ecologicã a exploataţiei, dupã caz, eliberat de organismul de inspecţie şi certificare acreditat de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale cu care producãtorul a încheiat contract.
(7) Începând cu data de 1 martie 2006, solicitanţii subvenţiilor prevãzute la <>art. 3 alin. (5) şi (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 trebuie sã depunã cererea, prevãzutã în anexa nr. 4, cu viza direcţiei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţeanã sau a municipiului Bucureşti, dupã caz, din care sã rezulte îndeplinirea condiţiilor cuprinse în Programul-cadru privind respectarea normelor de biosecuritate în exploataţiile de porcine autorizate/aprobate sanitar veterinar din România, prevãzut în anexa nr. 3 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 89/2006 pentru aprobarea Programului strategic privind monitorizarea, controlul şi eradicarea pestei porcine clasice în România, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 141 din 15 februarie 2006, însoţitã de documentele prevãzute la alin. (3)-(6), dupã caz, la care se adaugã:
a) copie de pe raportul de clasificare a carcaselor de porcine, pentru porcii abatorizaţi începând cu data de 1 martie 2006, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 3a) la <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 849/2004 privind aprobarea modelelor de cereri de autorizare pentru activitatea de clasificare a carcaselor, a modelelor formularelor-tip pentru atestatul de clasificator şi pentru autorizaţia de clasificare şi a modelelor rapoartelor de clasificare şi registrului agenţiilor de clasificare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.127 din 30 noiembrie 2004;
b) centralizatorul rapoartelor de clasificare, pentru porci abatorizaţi începând cu data de 1 martie 2006, pe clasele de calitate E şi U. Pe centralizator se va menţiona numele clasificatorului şi al agenţiei de clasificare de care aparţine acesta sau numele clasificatorului autorizat independent.
ART. 7
Pentru a beneficia de subvenţia prevãzutã la <>art. 4 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 , producãtorii agricoli crescãtori de porcine, persoane fizice, trebuie sã completeze o cerere, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 5, şi sã o depunã în termen de 30 de zile de la data cumpãrãrii porcilor, însoţitã de urmãtoarele documente:
a) copie de pe factura de cumpãrare a purceilor, din care sã rezulte greutatea purceilor şi unitatea furnizoare, precum şi faptul cã unitatea respectivã practicã scheme de încrucişare industrialã;
b) copie de pe certificatul sanitar-veterinar emis de unitatea furnizoare pentru purceii achiziţionaţi.
ART. 8
(1) Pentru a beneficia de subvenţiile prevãzute la <>art. 5 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 , producãtorii agricoli crescãtori de ovine/caprine trebuie sã completeze o cerere, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 6, şi sã o depunã începând cu data de 1 octombrie 2006, însoţitã de urmãtoarele documente, dupã caz:
a) adeverinţã eliberatã de consiliul local, din care sã rezulte numãrul de animale deţinute de solicitant şi faptul cã acestea erau înscrise în registrul agricol la data de 31 decembrie 2005;
b) declaraţie de fãtare pe propria rãspundere, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2b);
c) certificatul de origine pentru berbec/ţap, eliberat de deţinãtorul Registrului genealogic.
(2) Pentru a beneficia de subvenţiile prevãzute la <>art. 5 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 , cererea va fi însoţitã de documentele prevãzute la alin. (1) lit. a) şi b), la care se adaugã:
a) fişa de înregistrare la Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale a producãtorului în agricultura ecologicã;
b) certificatul de atestare ecologicã a ovinelor/caprinelor sau certificatul de atestare ecologicã a exploataţiei, dupã caz, eliberat de organismul de inspecţie şi certificare acreditat de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale cu care producãtorul a încheiat contract.
ART. 9
(1) Pentru a beneficia de subvenţiile prevãzute la <>art. 6 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 , producãtorii agricoli crescãtori de pãsãri - pui broileri - trebuie sã completeze o cerere, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 8, şi sã o depunã în termen de 30 de zile de la data efectuãrii plãţii puilor broiler abatorizaţi, însoţitã de documente, pentru fiecare categorie de beneficiar şi în funcţie de regimul utilizãrii abatorului.
(2) Documentele necesare pentru persoanele fizice care livreazã pui broiler la abatoare autorizate sanitar-veterniar sunt urmãtoarele:
a) copie de pe biletul de proprietate, eliberat de consiliul local, în care se va menţiona numãrul de pui broiler deţinuţi de proprietar, înscrişi în Registrul agricol;
b) copie de pe certificatul sanitar-veterinar emis de direcţia sanitarã veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor judeţeanã sau a municipiului Bucureşti, dupã caz;
c) copie de pe borderoul de achiziţie întocmit de abator;
d) copii de pe actele care atestã efectuarea plãţii;
e) copie de pe factura fiscalã de abatorizare a puilor broiler, în situaţia abatorizãrii ca prestatori de servicii;
f) copie de pe autorizaţia sanitarã veterinarã şi de pe licenţa de fabricaţie a abatorului.
(3) Documentele necesare pentru persoanele juridice sunt urmãtoarele:
a) pentru persoanele juridice care livreazã pui broiler la abatoare autorizate sanitar-veterinar:
- copii de pe certificatul unic de înregistrare al societãţii comerciale;
- numãrul de înregistrare în registrul special de evidenţã a exploataţiilor de la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã sau a municipiului Bucureşti, dupã caz;
- copie de pe actul de însoţire a mãrfii;
- copie de pe certificatul sanitar-veterinar emis de direcţia sanitarã veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor judeţeanã sau a municipiului Bucureşti, dupã caz;
- copii de pe factura fiscalã de vânzare a puilor broiler şi de pe documentele care atestã efectuarea plãţii facturii;
- copie de pe autorizaţia sanitarã veterinarã şi de pe licenţa de fabricaţie a abatorului;
b) pentru persoanele juridice care abatorizeazã pui broiler în regim de prestare de servicii:
- copii de pe certificatul unic de înregistrare al societãţii comerciale;
- numãrul de înregistrare în registrul special de evidenţã a exploataţiilor de la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã sau a municipiului Bucureşti, dupã caz;
- copie de pe actul de însoţire a mãrfii;
- copie de pe raportul de tãiere a puilor broiler abatorizaţi;
- copie de pe certificatul sanitar-veterinar emis de direcţia sanitarã veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor judeţeanã sau a municipiului Bucureşti, dupã caz;
- copie de pe factura fiscalã de abatorizare a puilor broiler şi de pe documentele care atestã efectuarea plãţii facturii;
- copie de pe autorizaţia sanitarã veterinarã şi de pe licenţa de fabricaţie a abatorului;
c) pentru persoanele juridice care abatorizeazã puii broiler în abatoarele proprii:
- copie de pe certificatul unic de înregistrare al societãţii comerciale de creştere şi abatorizare;
- copie de pe autorizaţia sanitarã veterinarã pentru activitatea de abatorizare;
- copie de pe actul de licenţiere a activitãţii de abatorizare;
- mişcarea lunarã şi cumulatã a efectivelor de pãsãri - pui broiler înregistratã la unitatea de creştere şi semnatã de conducãtorul unitãţii şi de directorul economic al unitãţii, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 4a);
- copie de pe raportul de tãiere a puilor broiler abatorizaţi;
- copie de pe certificatul sanitar-veterinar emis de direcţia sanitarã veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor judeţeanã sau a municipiului Bucureşti, dupã caz;
- copie de pe actul de însoţire a puilor broiler de la fermã la abator;
- copie de pe nota de intrare-recepţie în abator.
d) Beneficiarii prevãzuţi la lit. c) depun cererea în termen de 30 zile de la data înscrierii în nota de intrare-recepţie în abator a puilor broiler pentru care se solicitã subvenţie.
(4) Pentru puii broiler abatorizaţi începând cu data de 1 martie 2006, solicitanţii subvenţiei prevãzute la <>art. 6 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 trebuie sã depunã cererea, prevãzutã în anexa nr. 8, cu viza direcţiei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţeanã sau a municipiului Bucureşti, dupã caz, din care sã rezulte îndeplinirea condiţiilor cuprinse în Programul-cadru minimal de biosecuritate în fermele avicole, prevãzut în anexa nr. 7, însoţitã de documentele prevãzute la alin. (1)-(3).
(5) În sensul prezentelor norme metodologice, numãrul de capete de pui broiler pentru care se acordã subvenţia prevãzutã la <>art. 6 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 se calculeazã astfel: din factura de livrare a puilor la abator, greutatea totalã în viu a puilor se împarte la numãrul total de capete livrate şi dacã greutatea medie este de peste 1,75 kg se acordã subvenţia.
ART. 10
(1) Pentru a beneficia de subvenţiile prevãzute la <>art. 7 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 , producãtorii agricoli crescãtori de albine trebuie sã completeze o cerere, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 9, vizatã de direcţia sanitar-veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor judeţeanã sau a municipiului Bucureşti, dupã caz, şi sã o depunã în termen de 30 de zile de la data efectuãrii plãţii mierii livrate, însoţitã de urmãtoarele documente:
a) adeverinţã care sã ateste proprietatea familiilor de albine, eliberatã de consiliul local din localitatea de domiciliu al crescãtorului de albine sau din localitatea în care familiile de albine sunt înregistrate în Registrul agricol;
b) copii de pe factura fiscalã, de pe chitanţa de platã şi de pe borderoul de platã;
c) copii de pe autorizaţia sanitarã veterinarã şi de pe licenţa de fabricaţie a unitãţii de procesare.
(2) Pentru producãtorii agricoli crescãtori de albine care deţin familii de albine, produc şi proceseazã miere în unitãţi proprii, cererea menţionatã la alin. (1) se depune în termen de 30 de zile de la data de intrare a mierii în unitatea de procesare, menţionatã pe nota de intrare-recepţie.
(3) Pentru a beneficia de subvenţiile prevãzute la <>art. 7 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 , cererea va fi însoţitã de documentele prevãzute la alin. (1), la care se adaugã:
a) fişa de înregistrare la Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale a producãtorului în agricultura ecologicã;
b) certificatul de atestare ecologicã a familiilor de albine, eliberat de organismul de inspecţie şi certificare acreditat de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale cu care producãtorul a încheiat contract.
ART. 11
Pentru a beneficia de subvenţia prevãzutã la <>art. 8 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 , producãtorii agricoli crescãtori de viermi de mãtase completeazã o cerere, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 10, şi o depun în termen de 30 de zile de la efectuarea plãţii gogoşilor crude livrate, însoţitã de urmãtoarele documente:
a) copie de pe contractul de creştere a viermilor de mãtase;
b) copie de pe adeverinţa de primire şi platã a gogoşilor crude livrate;
c) copii de pe factura fiscalã şi chitanţa de platã;
d) copie de pe autorizaţia sanitarã veterinarã şi de pe licenţa de fabricaţie a unitãţii de procesare.
ART. 12
Pentru a beneficia de subvenţia prevãzutã la <>art. 9 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 , producãtorii din acvaculturã completeazã o cerere, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 11, şi o depun în termen de 30 de zile de la data efectuãrii plãţii pentru peştele de consum livrat, însoţitã de urmãtoarele documente:
a) copie de pe certificatul unic de înregistrare al societãţii comerciale;
b) copie de pe factura fiscalã de vânzare a peştelui de consum;
c) copie de pe licenţa de acvaculturã;
d) copie de pe autorizaţia sanitarã veterinarã pentru desfãşurarea activitãţii de acvaculturã, emisã de direcţia sanitarã veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor judeţeanã sau a municipiului Bucureşti, dupã caz;
e) copie de pe certificatul sanitar-veterinar de transport, emis de direcţia sanitarã veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor judeţeanã sau a municipiului Bucureşti, dupã caz.
ART. 13
În sensul prezentelor norme metodologice, documentele care atestã efectuarea plãţii sunt urmãtoarele, dupã caz:
a) chitanţã fiscalã;
b) ordin de platã cu viza bãncii;
c) filã CEC avalizatã de bancã;
d) bilet la ordin avalizat de bancã;
e) ordin de compensare încheiat în conformitate cu prevederile <>art. 2 din Hotãrârea Guvernului nr. 685/1999 pentru aprobarea Normelor metodologice privind monitorizarea datoriilor nerambursate la scadenţã ale contribuabililor, persoane juridice, în vederea diminuãrii blocajului financiar şi a pierderilor din economie, şi a Regulamentului de compensare a datoriilor nerambursate la scadenţã ale contribuabililor, persoane juridice, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 416 din 30 august 1999, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 14
Sucursalele judeţene ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, vor deschide un registru special, denumit în continuare Registru, în care vor fi înscrise solicitãrile de subvenţii, separat, pentru: bovine, porcine, ovine, pãsãri, familii de albine, viermi de mãtase şi peşte de consum, pe specii.
ART. 15
(1) Producãtorii agricoli, persoane juridice eligibile la subvenţiile prevãzute în <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 , pe parcursul anului 2006 prezintã o singurã datã, la prima solicitare, actele de identificare ale unitãţii, în copie, precum şi originalele, pentru autentificare prin semnãtura persoanei nominalizate pentru verificarea solicitãrilor subvenţiilor din cadrul sucursalei judeţene a Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz.
(2) În cererile ulterioare solicitantul menţioneazã poziţia şi data din Registru, la care a fost înregistratã prima solicitare.
(3) Producãtorii agricoli, persoane fizice şi juridice, beneficiare ale subvenţiilor prevãzute în <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 , anunţã orice modificare privind identificarea lor, în termen de 30 de zile de la aceastã modificare, la sucursalele judeţene ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz.
ART. 16
Producãtorii agricoli pot solicita subvenţiile cuvenite conform <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.853/2005 , direct sau prin intermediul formelor asociative din care fac parte, constituite conform legislaţiei în vigoare, la nivel local, cu reprezentare judeţeanã, denumite în continuare forme asociative legal constituite.
ART. 17
În cazul solicitãrii subvenţiilor prin intermediul formelor asociative legal constituite, se procedeazã astfel:
1. Forma asociativã legal constituitã pune la dispoziţie producãtorilor:
a) lista cu abatoarele autorizate sanitar-veterinar pentru activitatea de abatorizare, precum şi lista cu abatoarele cu activitate ecologicã certificatã;
b) lista operatorilor de însãmânţãri artificiale autorizaţi de unitãţile pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie judeţene şi lista reproducãtorilor masculi autorizaţi pentru montã naturalã;
c) lista cu deţinãtorul Registrului genealogic, aşa cum este prevãzutã în <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 19/2006 ;
d) lista cu organizaţia de control al performanţelor de producţie la animale, aşa cum este prevãzutã în <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 19/2006 ;
e) modelele de cereri şi lista documentelor necesare pentru a beneficia de subvenţii.
2. Forma asociativã legal constituitã centralizeazã cererile membrilor asociaţi, preia documentele care atestã dreptul la subvenţii şi le depune la sucursala judeţeanã a Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, împreunã cu:
a) cererea pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiilor, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 12 la prezentele norme metodologice;
b) actul de constituire a formei asociative legal constituite;
c) procesul-verbal al adunãrii generale în care membrii, nominalizaţi şi identificaţi pe baza actelor de identitate, au fost de acord cu derularea subvenţiilor cuvenite prin forma asociativã legal constituitã, autentificat prin biroul notarului public;
d) denumirea bãncii şi numãrul de cont al formei asociative legal constituite în care trebuie virate sumele corespunzãtoarea subvenţiilor.
3. Sucursala judeţeanã a Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, verificã solicitãrile centralizate ale membrilor asociaţi, în vederea virãrii sumelor cuvenite în contul formei asociative legal constituite.
4. Forma asociativã legal constituitã, pe baza borderoului care cuprinde numele, actul de identificare - serie, numãr, cod numeric personal -, suma solicitatã, suma aprobatã, precum şi semnãtura producãtorului agricol, executã plata individualã a subvenţiilor.
5. Cererile individuale şi borderourile de platã se arhiveazã, conform legislaţiei în vigoare, şi sunt puse la dispoziţie reprezentanţilor serviciului de inspecţii din cadrul sucursalei judeţene a Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, precum şi organelor de control abilitate.
ART. 18
În cadrul sucursalelor judeţene ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, persoanele nominalizate pentru verificarea solicitãrilor, dupã înregistrarea cererilor în registrul de intrãri-ieşiri, le clasificã şi le înregistreazã în Registru.
ART. 19
(1) Persoanele nominalizate pentru verificarea solicitãrilor din cadrul sucursalelor judeţene ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, verificã lunar pe teren corectitudinea înscrisurilor din actele anexate la cererea de solicitare de subvenţii cu registrele de evidenţã a efectivelor de animale - Registrul agricol, registrul de mişcare a animalelor, registrele sanitare veterinare, registrele de intrare a animalelor în unitãţile de abatorizare, rapoartele de tãiere, rapoartele de clasificare a carcaselor conform Sistemului de clasificare EUROP, precum şi valabilitatea autorizaţiilor sanitare veterinare şi licenţelor acordate pentru activitatea de abatorizare/procesare.
(2) În urma verificãrilor, persoanele menţionate la alin. (1) întocmesc o notã pe care o anexeazã la dosarul de solicitare a subvenţiei.
(3) În urma verificãrilor, inspectorul piscicol teritorial avizeazã cererea de solicitare a subvenţiei, verificând corectitudinea înscrisurilor în actele anexate.
ART. 20
(1) Sucursalele judeţene ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, dupã verificarea şi aprobarea cererilor pentru încasarea subvenţiilor prevãzute la <>art. 2-9 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.853/2005 , întocmesc şi transmit la Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã situaţia centralizatoare, conform modelelor prevãzute în anexele nr. 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 şi 20 pentru bovine, porcine, ovine/caprine, pui broiler, familii de albine, viermi de mãtase şi specii de peşte de consum, pânã în data de 20 a fiecãrei luni, pentru solicitãrile înregistrate în luna precedentã.
(2) Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã întocmeşte şi transmite la Direcţia buget finanţe din cadrul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale situaţia centralizatoare, conform modelului prevãzut în anexa nr. 21 pentru bovine, porcine, ovine, pãsãri, familii de albine, viermi de mãtase şi specii de peşte de consum, pânã în data de 25 a fiecãrei luni, pentru solicitãrile înregistrate în luna precedentã.
ART. 21
În baza situaţiei centralizatoare a cererilor pentru încasarea subvenţiilor, transmisã de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezoltãrii Rurale transmite Ministerului Finanţelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare la capitolul 83.01 "Agriculturã, silviculturã şi vânãtoare", titlul "Subvenţii". Cererea de deschidere a creditelor bugetare va fi însoţitã de situaţia centralizatoare a sprijinului direct al statului, întocmitã potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 22.
ART. 22
Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Finanţelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale se alimenteazã contul Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, care, pe baza cererilor aprobate de încasare a subvenţiilor cuvenite producãtorilor agricoli, vireazã sumele în conturile producãtorilor sau asociaţiilor, dupã caz, astfel: pentru persoana juridicã, la trezorerii, iar pentru persoana fizicã, în contul deschis de aceasta la bãncile comerciale sau la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A., în termen de 5 zile lucrãtoare.
ART. 23
(1) Pentru efectivele de animale şi producţiile care îndeplinesc condiţiile prevãzute în prezentele norme metodologice şi pentru care s-a efectuat plata în luna ianuarie 2006, subvenţiile cuvenite se solicitã prin cereri care se depun la sucursalele judeţene ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, pânã în data de 15 martie 2006.
(2) Pentru efectivele de animale şi producţiile care îndeplinesc condiţiile prevãzute în prezentele norme metodologice în cursul lunii decembrie 2006 şi pentru care s-a efectuat plata în luna decembrie 2006, subvenţiile cuvenite se solicitã prin cereri care se depun la sucursalele judeţene ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, pânã în data de 15 ianuarie 2007. Ulterior acestei date nu se mai primesc cereri pentru plata subvenţiilor aferente anului 2006.
(3) Sucursalele judeţene ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, întocmesc şi transmit la Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã situaţia centralizatoare a solicitãrilor menţionate la alin. (2), al cãrei model este prevãzut la art. 20 alin. (1), în termen de 5 zile lucrãtoare.
(4) Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã întocmeşte şi transmite la Direcţia buget finanţe din cadrul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale situaţia centralizatoare a solicitãrilor prevãzutã la art. 20 alin. (2), pânã la data de 31 ianuarie 2007.
ART. 24
Sucursalele judeţene ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, au obligaţia de a înregistra şi monitoriza toţi beneficiarii de subvenţii.
ART. 25
Anexele nr. 1-22 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1
la normele metodologice



Agenţia de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã
Verificat
Sucursala judeţului...................
Nr.____Data:__________
UARZ judeţului__________________

Verificat şi aprobat, Organizaţia de control a
pentru suma de_________lei performanţelor de producţie la
la data de______________ animale, conform Ordinului
Şef sucursalã, ministrului agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale
nr. 19/2006_________

Deţinãtor Registru genealogic,
conform Ordinului ministrului
agriculturii, pãdurilor
19/2006___________

CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiei pentru bovine
prevãzutã la art. 2 din Hotãrârea
Guvernului nr. 1853/2005 privind sprijinul direct al
statului prin acordarea de subvenţii, în
anul 2006, producãtorilor agricoli din sectorul
animalier şi din sectorul piscicol

Persoanã fizicã
Subsemnatul (a)__________________________________________________________
(nume, prenume, iniţiala tatãlui)
domiciliat în localitatea (sat, comuna, oraş): __________________________
sectorul______judeţul_____________________
strada_____________________________Nr._______Codul poştal________________
Nr. telefon: /_/_/_/_/_/_/_/_/_/, /_/_/_/_/_/_/_/; Nr. fax: /_/_/_/_/_/_/
Adresa e-mail_____________________________________________________________
posesor al BI/CI: Seria:_ Nr.:/_/_/_/_/_/, CNP: /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
cont bancar Nr./_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/, deschis la Banca_______
______________________________Sucursala:________________________________

Persoanã juridicã
_______________________________cu sediul în localitatea____________________
(denumirea solicitantului)
str._________________________, nr._____, judeţul____________________________
(sat, comuna, oraş)
înregistrat la Registrul Comerţului cu nr.________, cod unic de înregistrare
____________, înregistratã în Registrul exploataţiilor la D.A.D.R.________la
poziţia_______, reprezentat prin______________________, în calitate de
reprezentant legal, posesor al BI/CI seria______, nr._______________, cod
numeric personal /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/, cont bancar
Nr./_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/, deschis la Banca_____
______________________________Sucursala:________________________________.

Solicit acordarea subvenţiei pentru:
1. un numãr de:____vaci care au fãtat;
2. un numãr de:____vaci ai cãror viţei au împlinit vârsta de 6 luni;
3. un numãr de:____vaci care sunt în controlul oficial al producţiei (COP);
4. un numãr de:____vaci care sunt înregistrate în Registrul Genealogic (RG);
5. un numãr de:____vaci în exploataţii cu animale şi producţii ecologice;
înregistrate la data solicitãrii,
conform datelor înscrise în tabelul alãturat.

Menţionez urmãtoarele:
Exploataţia pe care o deţin / al cãrei reprezentant legal sunt, este
înregistratã ca exploataţie la ANSV SA cu codul: /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
Sunt înregistrat în Volumul____la poziţia nr._________din Registrul Agricol
al localitãţii în care se aflã situatã exploataţia;
Vacile sunt în controlul oficial al producţiei (COP), realizat de persoane
atestate din cadrul organizaţiilor acreditate de ANARZ cu nr.___________/ din
data_____________________ de______________________;
Vacile sunt înscrise în Registrul Genealogic organizat şi condus de:
__________________________conform acreditãrii ANARZ nr._____/ din data de______
Exploataţia este înregistratã cu vaci şi producţii animaliere ecologice la
autoritatea competentã_________________nr.______din data de:__________________.
Declar pe propria rãspundere cã datele înscrise în prezenta cerere sunt
reale, în caz contrar voi suporta rigorile prevederilor legale în vigoare
privind falsul în declaraţii.

Data________________ Semnãtura,
(şi ştampila în cazul
persoanelor juridice)



TABEL
CU ANIMALELE PENTRU CARE SE SOLICITĂ SUBVENŢIE LA DATA DE:__________





┌─────┬─────────┬─────────┬───────┬───────┬────────┬─────────┬────────┬─────────┬────────┬─────────┬────────┐
│ │Numãrul │Biotehno-│ │ │ │Valoarea │Numãrul │ │Numãrul │ │ │
│ │matricol │logia de │ │ │Valoarea│subven- │de în- │ Poziţia │de înre-│Valoarea │Valoarea│
│ │al vacii │reproduc-│ │ │subven- │ţiei cu- │scriere │din re- │gistrare│subven- │subven- │
│Nr. │pentru │ţie uti- │ Data │ Data │ţiei cu-│venite la│în re- │gistrul │al cer- │ ţiei │ ţiei │
│crt. │care se │lizatã │montei │fãtãrii│venite │data îm- │gistrul │genealo- │tifica- │solici- │aprobate│
│ │solicitã │pentru │fecunde│ │la data │plinirea │de con- │gic în │tului de│ tate │ │
│ │subvenţie│obţinerea│ │ │fãtãrii │vârstei │trol ofi│care este│atestare│ │ │
│ │ │viţelului│ │ │vacii │de 6 luni│cial al │înscrisã │ecolo- │ (lei) │ (lei) │
│ │ │Însãmân- │ │ │ │a viţe- │produc- │vaca │gicã a │ │ │
│ │ │ţare ar- │ │ │ (lei) │lului │ţiilor │ │vacii/ │ │ │
│ │ │tificialã│ │ │ │ │ │ │exploa- │ │ │
│ │ │(IA) sau │ │ │ │ (lei) │ │ │taţiei │ │ │
│ │ │montã na-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │turalã(MN) │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├─────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 3. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ │ TOTAL │ - │ - │ - │ │ - │ - │ - │ - │ │ │
└─────┴─────────┴─────────┴───────┴───────┴────────┴─────────┴────────┴─────────┴────────┴─────────┴────────┘




ANEXA 2a)
la normele metodologice

DECLARATIE



Persoanã fizicã
Subsemnatul(a)_________________________________domiciliat în localitatea):
(nume, prenume, iniţiala tatãlui)
____________________________ sectorul __________ judeţul ___________
(sat, comuna, oraş)
strada________________ nr______codul poştal________________,

nr. telefon:/_/_/_/_//_/_/_/_/_/_/_/,/_/_/_/_/_/_/; Nr. fax:_/_/_/_/_/_/_/_/
Adresa e-mail_________________________________________________
posesor al BI/CI: Seria: _ Nr.:/_/_/_/_/_/_/, CNP:/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
cont bancar Nr. /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/, deschis la Banca;
_____________________________________Sucursala:___________________________

Persoanã juridicã
______________________________ cu sediul în localitatea___________________
(denumirea solicitantului) ______________, str._______________________,
nr.______, judeţul_______________________,
(sat, comuna, oraş)

înregistrat la Registrul Comerţului cu nr.__________, cod unic de
înregistrare ______________, înregistratã în Registrul exploataţii lor la
D.A.D.R .___________ la poziţia________, reprezentat prin__________________,
în calitate de reprezentant legal, posesor al BI/CI seria____, nr._________,
cod numeric personal /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/.

Declar pe proprie rãspundere cã, un numãr de:____vaci au fãtat un numãr
de:____vitei, în data de_________________,

Data Semnãturã,
(ştampilã pentru persoane juridice)




ANEXA 2b)
la normele metodologice


DECLARAŢIE


Persoanã fizicã
Subsemnatul (a)__________________________________domiciliat în localitatea):
(nume, prenume, iniţiala tatalui)
______________________ sectorul______judeţul______________________strada
(sat, comuna, oraş)
_______________________ nr. ___________ codul poştal________________,

nr. telefon:/_/_/_/_//_/_/_/_/_/_/_/,/_/_/_/_/_/_/; Nr. fax:_/_/_/_/_/_/_/_/
Adresa e-mail_________________________________________________
posesor al BI/CI: Seria: _ Nr.:/_/_/_/_/_/_/, CNP:/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
cont bancar Nr. /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/, deschis la Banca;
_____________________________________Sucursala:___________________________

Persoanã juridicã
______________________________ cu sediul în localitatea___________________
(denumirea solicitantului) ______________, str._______________________,
nr.______, judeţul_______________________,
(sat, comuna, oraş)

înregistrat la Registrul Comerţului cu nr.__________, cod unic de
înregistrare ______________, înregistratã în Registrul exploataţiilor la
D.A.D.R .___________ la poziţia________, reprezentat prin__________________,
în calitate de reprezentant legal, posesor al BI/CI seria____, nr._________,
cod numeric personal /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/, cont bancar Nr.
/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/, deschis la Banca _________________________
________________________ Sucursala:_____________________________

Declar pe proprie rãspundere cã, un nr. de__________capete ovine au fãtat
în perioada_________________2006, conform datelor înscrise în cererea nr.
_____________şi sau un nr. de_____________capete caprine au fãtat în
perioada____________2006, conform datelor înscrise în cererea nr.______.

Data____________ Semnãturã,
(ştampilã pentru persoane juridice)




ANEXA 3a)
la normele metodologice


BULETIN DE ÎNSĂMÂNTARE ARTIFICIALĂ LA BOVINE NR.
NR. _________________



Nume operator I.A. _________________________ cod /_/_/_/
Proprietar vacã ____________________________ /R/O/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
Adresa __________________________________________________________________
_________________________________________________________________________

Vaca, nr. matricol /R/O/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/ rasa ________ C.O.P. da/nu

Tata rasa __________________, cod /_/_/_/_/_/_/

Data I.A. /_/_/_/_/_/_/_/, nr I.A. /_/ simplã / dublã

Taur I.A. rasa _____________, cod /_/_/_/_/_/_/


OPERATOR I.A. PROPRIETAR
cod /_/_/_/

Semnãturã __________ ______________


Data _______________




ANEXA 3b)
la normele metodologice

ADEVERINŢĂ DE ÎNSĂMÂNTARE ARTIFICIALĂ LA BOVINE
NR._______



Nume operator I.A. ___________________________________ cod /_/_/_/
confirm cã d-nul/a ______________________, domiciliat în _______________,
Str.___________________, Nr. _________, Judeţul____________, cod numeric
personal CNP: /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/, posesor BI/CI: Seria:_______
Nr.: /_/_/_/_/_/_/
este proprietarul vacii cu nr. matricol /R/O/_/_/_/_/_/_/_/_/_/, rasa _____
care a fost însãmânţatã artificial cu taurul din rasa ___, cod /_/_/_/_/_/,
la data de ____________ şi este înscrisã în Registrul unic la nr.__________.


OPERATOR I.A. cod /_/_/_/
Semnãturã ____________ Data _____________




ANEXA 3c)
la normele metodologice

BULETIN DE MONTĂ NATURALĂ CU TAUR AUTORIZAT LA BOVINE
NR. __________



Staţiunea/punctul de montã natural ________________________________________
Proprietar vaca __________________________________ /R/O/_/_/_/_/_/_/_/_/_/,
Adresa ___________________________________________________________________
__________________________________________________________________________

Vaca, nr. matricol /R/O/_/_/_/_/_/_/_/_/_/, rasa _________ C.O.P. da/nu

Tata rasa _______________________, cod /_/_/_/_/_/,

Data montei /_/_/_/_/_/_/,

Taur autorizat ______ rasa _________, nr. matricol /R/O/_/_/_/_/_/_/_/_/_/,

Şef staţiune/punct montã PROPRIETAR
Semnãturã
________________ _____________


Data _____________




ANEXA 3d)
la normele metodologice


ADEVERINŢĂ DE MONTĂ NATURALĂ CU TAUR AUTORIZAT LA BOVINE
NR.__________



Subsemnatul,_____________________________, reprezentant al staţiunii/
punctului de montã naturalã autorizatã din localitatea ___________________,
Judeţul____________ confirm cã vaca cu nr. matricol /R/O/_/_/_/_/_/_/_/_/_/,
rasa _________ aparţinând proprietarului (nume)_______________, domiciliat
în localitatea _____________________ Judeţul _____________, cod numerice
personal CNP: /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/, posesor BI/CI Seria: ______
Nr.: /_/_/_/_/_/_/, a fost montatã cu taurul autorizat din rasa ____________
cu nr. matricol /R/O/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/, la data de _______________ şi
este înscrisã în Registrul de montã la nr. ______________________.

Şef staţiune/punct de montã naturalã autorizatã
Semnãturã ___________ Data ______________




ANEXA 4
la normele metodologice



Agenţia de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã
Verificat
Sucursala judeţului...................
Nr.____Data:__________
Direcţia sanitarã veterinarã
Verificat şi aprobat, şi pentru siguranţa alimentelor
pentru suma de_________lei a judeţului __________________
la data de______________ (numai pentru persoane juridice)

Şef sucursalã,


CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiei pentru porcine
prevãzutã la art. 3 din Hotãrârea Guvernului nr.
1853/2005 privind sprijinul direct al
statului prin acordarea de subvenţii, în anul 2006,
producãtorilor agricoli din sectorul animalier şi din sectorul piscicol


Persoanã fizicã
Subsemnatul(a)_______________________________ domiciliat în localitatea____
(nume,prenume,iniţiala tatãlui)
_______________________sectorul____judeţul__________strada_________ nr.____
(sat, comuna, oraş)

nr. telefon:/_/_/_/_//_/_/_/_/_/_/_/,/_/_/_/_/_/_/; Nr. fax:_/_/_/_/_/_/_/_/
Adresa e-mail_________________________________________________
posesor al BI/CI: Seria: _ Nr.:/_/_/_/_/_/_/, CNP:/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
cont bancar Nr. /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/, deschis la Banca;
_____________________________________Sucursala:___________________________

Persoanã juridicã
______________________________ cu sediul în localitatea___________________
(denumirea solicitantului)
____________, str.____________________,nr.______, judeţul_________________,
(sat, comuna, oraş)

înregistrat la Registrul Comerţului cu nr.__________, cod unic de
înregistrare ______________, înregistratã în Registrul exploataţiilor la
D.A.D.R .___________ la poziţia________, reprezentat prin__________________,
în calitate de reprezentant legal, posesor al BI/CI seria____, nr._________,
cod numeric personal /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/,
cont bancar Nr. /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/, deschis la Banca
___________________________________ Sucursala:____________________________,
solicit acordarea subvenţiei pentru porci: în numãr de: ____ capete şi o
greutate de ______ kg/cap livrate la data de ____________ la ______________
care nu clasificã/clasificã animale în conformitate cu Sistemul de
clasificare EUROP din localitatea _______________, conform datelor înscrise
în tabelul alãturat.

Menţionez urmãtoarele:
1. Exploataţia pe care o deţin / al cãrei reprezentant legal sunt, este
înregistratã ca exploataţie la ANSV SA cu codul: /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/,
2. Sunt înregistrat în Volumul____la poziţia nr.___________ din Registrul
Agricol al localitãţii în care se aflã situatã exploataţia;
3. Porcii sunt produşi/achiziţionaţi de la unitatea ____________ din
intern/extern, la greutatea de _______ kg;
4. Porcii sunt încadraţi la clasele de calitate ________________.
5. Îndeplinesc condiţiile cuprinse în Programul - cadru privind respectarea
normelor de biosecuritate în exploataţiile de porcine autorizate/aprobate
sanitar veterinar din România, fapt dovedit prin avizul direcţiei judeţene
sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor
6. Exploataţia este înregistratã cu porci şi producţii animaliere ecologice
la autoritatea competentã prin certificatul _________ nr.____________din data
de: _______________

Declar pe propria rãspundere cã datele înscrise în prezenta cerere sunt
reale, în caz contrar voi suporta rigorile prevederilor legale în vigoare
privind falsul în declaraţii.


Data ________________ Semnãtura,
(ştampila în cazul persoanelor juridice)


TABEL
CU ANIMALELE PENTRU CARE SE SOLICITĂ SUBVENŢIE LA DATA DE: __________

┌─────┬───────────┬───────────┬───────────┬───────────┬───────────┬───────────┐
│Nr. │ Numãrul │ Greutatea │ Clasa de │ Poziţia │Numãrul de │ Valoarea │
│crt. │ matricol │porcului la│ calitate │registrul │ înregis- │subvenţiei │
│ │al porcului│care a fost│ în care │ agricol │ trare al │ aprobate │
│ │pentru care│ livrat │ este │ │certifica- │ │
│ │se solicitã│ │ încadrat │ │ tului de │ (lei) │
│ │subvenţia │ │ porcul │ │ atestare │ │
│ │ │ │ │ │ecologicã │ │
│ │ │ │ │ │a porcului │ │
│ │ │ │ │ │exploata- │ │
│ │ │ │ │ │ ţiei │ │
├─────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├─────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│ │ TOTAL │ │ │ │ │ │
└─────┴───────────┴───────────┴───────────┴───────────┴───────────┴───────────┘




ANEXA 4a)
la normele metodologice





Unitatea________________________
Judeţul_________________________


Mişcarea efectivului de animale
in perioada_____________________________

(capete)
┌────────┬───────┬───────────────────────────┬─────┬───────┬────────────────────────────┬─────┬─────┬─────┬───────┐
│ Catego-│Efectiv│ INTRĂRI │TOTAL│EFECTIV│ IEŞIRI │TOTAL│STOC │Zile │Efectiv│
│riile de│la data├──────┬─────┬────────┬─────┤ IN- │INIŢIAL├─────┬─────┬────┬─────┬─────┤ IE- │ la │Fura-│Mediu │
│animale │.......│Fãtare│Cum- │Transfer│Alte │TRĂRI│PLUS │Mor- │Vân- │Sa- │Tran-│Alte │ŞIRI │data │jate │Furajat│
│ │ │ │pãra-│între │in- │ │INTRĂRI│tali-│zãri │cri-│sfer │ │ │.....│ nr. │ cap. │
│ │ │ │re │categ. │trãri│ │ │tãţi │ │fi- │între│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │cãri│categ│ │ │ │ │ │
├────────┼───────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼───────┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼───────┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼───────┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼───────┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴───────┴──────┴─────┴────────┴─────┴─────┴───────┴─────┴─────┴────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴───────┘

Conducãtorul unitãţii, Director economic
(sau Proprietar exploataţie) (Contabil şef)

Ştampilã




ANEXA 4b)
la normele metodologice



● Abator_____________________,
Nr autorizaţiei sanitarã veterinarã__________, Nr. licenţei
de fabricaţie________
din localitatea_____________, judeţul__________________.

● Agenţia de clasificare________________
Cod unic de înregistrare______________
din localitatea___________, judeţul__________
Numele şi prenumele clasificatorului_______________,
CNP: /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/

● Numele şi prenumele clasificatorului independent_______________,
CNP: /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/

● Proprietar porcine________________________,
din localitatea__________________, judeţul__________________


CENTRALIZATORUL RAPOARTELOR DE CLASIFICARE A CARCASELOR DE
PORCINE, PE CLASELE DE CALITATE "E" Şl "U",

┌─────┬────────────┬───────────┬───────────┬───────────┬───────────┬───────────┐
│Nr. │ Data │ Numãrul │ Numãrul │ Numãrul │ Numãr │ Numãr │
│crt. │abatorizãrii│raportului │total de │ total de │ carcase │ carcase │
│ │ │de clasi- │ porci │ carcase │ clasa "E" │ clasa "U" │
│ │ │ficare a │abatorizaţi│ rezultate │cu greuta- │cu greuta- │
│ │ │carcaselor │ │ │ tea între │tea între │
│ │ │de porcine │ │ │ 65 kg şi │ 65 kg şi │
│ │ │ │ │ │ 95 kg │ 95 kg │
├─────┼────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├─────┼────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│ │ TOTAL │ │ │ │ │ │
└─────┴────────────┴───────────┴───────────┴───────────┴───────────┴───────────┘

CLASIFICATOR, ŞEF ABATOR,
(ştampilã)




ANEXA 5)
la normele metodologice



Agenţia de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã
Sucursala judeţului...................
Nr._______ din__________

Verificat şi aprobat,
pentru suma de_________lei
la data de______________

Şef sucursalã,


CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a
subvenţiei pentru porcine prevãzutã la art. 4
din <>Hotãrârea Guvernului nr. 1853/2005 privind
sprijinul direct al statului prin acordarea de subvenţii, în anul 2006,
producãtorilor agricoli din sectorul animalier şi din sectorul piscicol

Persoanã fizicã
Subsemnatul (a)_________________________________ domiciliat în localitatea
(nume, prenume, iniţiala tatãlui)
______________________________sectorul_______judeţul_________strada________
(sat, comuna, oraş)

Nr______ Nr. telefon:/_/_/_/_//_/_/_/_/_/_/_/,/_/_/_/_//_/_/_/_/_/_/_/;
Nr. fax: _/_/_/_//_/_/_/_/_/_/_/ adresa e-mail____________________________
posesor al BI/CI: Seria:__ Nr.: /_/_/_/_/_/_/,
CNP: /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
cont bancar Nr. /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/, deschis
la Banca______________________________________ Sucursala:_________________

solicit acordarea subvenţiei pentru cumpãrarea unui nr de:_________capete
purcei, înţãrcaţi, castraţi, în greutate de ________ kg/cap, din producţia
internã, obţinuţi prin schema de încrucişare industrialã__________de la
unitatea _________________________ , conform datelor înscrise în tabelul
alãturat.

Menţionez urmãtoarele:
1. Cresc şi îngraş purceii în exploataţia proprie pe care o deţin şi
este înregistratã ca exploataţie la ANSV SA cu codul: /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
2. Sunt înregistrat în Volumul_____la poziţia nr.___________ din Registrul
Agricol al localitãţii în care se aflã situatã exploataţia.

Declar pe propria rãspundere cã datele înscrise în prezenta cerere sunt
reale, în caz contrar voi suporta rigorile prevederilor legale în vigoare
privind falsul în declaraţii.

Data _________________ Semnãtura,


TABEL
CU ANIMALELE PENTRU CARE SE SOLICITĂ SUBVENŢIE
LA DATA DE: ___________

┌─────┬──────────────┬─────────────┬──────────────┬──────────────┬─────────────┐
│ │Nr. total de │ Greutatea │ Greutatea │ Valoarea │ Valoarea │
│Nr. │purcei cumpã- │ totalã a │ medie a │ unitarã a │ subvenţiei │
│crt. │raţi (capete) │ purceilor │ purceilor │ subvenţiei │ aprobate │
│ │ │ (kg) │(kg/cap) │ (lei/cap) │ (lei) │
├─────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├─────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┤
│ │ TOTAL │ │ │ │ │
└─────┴──────────────┴─────────────┴──────────────┴──────────────┴─────────────┘




ANEXA 6
la normele metodologice





Agenţia de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã
Verificat
Sucursala judeţului...................
Nr.____ din__________
UARZ judeţului__________________

Verificat şi aprobat, Deţinãtor Registru genealogic,
pentru suma de_________lei conform OMAPDR nr. 19/2006_______
la data de______________
Şef sucursalã,


CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiei pentru
ovine/caprine prevãzutã la art. 5 din Hotãrârea
Guvernului nr. 1853/2005 privind sprijinul
direct al statului prin acordarea de subvenţii, în anul 2006,
producãtorilor agricoli din sectorul animalier şi din sectorul piscicol

Persoanã fizicã
Subsemnatul(a)_________________________________domiciliat în localitatea
(nume, prenume, initiala tatãlui)
_______________________sectorul______judeţul__________strada______________
(sat, comuna, oraş)

nr. telefon:/_/_/_/_//_/_/_/_/_/_/_/,/_/_/_/_/_/_/; Nr. fax:_/_/_/_/_/_/_/_/
Adresa e-mail_________________________________________________
posesor al BI/CI: Seria: _ Nr.:/_/_/_/_/_/_/, CNP:/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
cont bancar Nr. /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/, deschis la Banca;
_____________________________________Sucursala:___________________________

Persoanã juridicã
______________________________ cu sediul în localitatea___________________
(denumirea solicitantului)
____________, str.____________________,nr.______, judeţul_________________,
(sat, comuna, oraş)

înregistrat la Registrul Comerţului cu nr.__________, cod unic de
înregistrare ______________, înregistratã în Registrul exploataţiilor la
D.A.D.R .___________ la poziţia________, reprezentat prin__________________,
în calitate de reprezentant legal, posesor al BI/CI seria____, nr._________,
cod numeric personal /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/,
cont bancar Nr. /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/, deschis la Banca
___________________________________ Sucursala:____________________________,

Solicit acordarea subvenţiei pentru:
a) un numãr de: ______ capete ovine care sunt înregistrate în registrul
agricol la data de _________ şi care au fãtat în perioada _______________ 2006;
b) un numãr de: ______ capete caprine care sunt înregistrate în registrul
agricol la data de _________ şi care au fãtat în perioada _______________ 2006;
c) un numãr de: _______ capete ovine care sunt înregistrate în registrul
agricol la data de ________ şi care au fãtat în perioada ________________ 2006,
în exploataţii cu animale şi producţii ecologice;
d) un numãr de: _______ capete caprine care sunt înregistrate în registrul
agricol la data de ___________ şi care au fãtat în perioada _____________ 2006,
în exploataţii cu animale şi producţii ecologice;
e) un numãr de: _____ capete berbeci care sunt înregistraţi în Registrul
Genealogic;
f) un numãr de: _____ capete ţapi care sunt înregistraţi în Registrul
Genealogic; conform datelor înscrise în tabelul alãturat.

Menţionez urmãtoarele:
Exploataţia pe care o deţin/ al cãrei reprezentant legal sunt, este
înregistratã ca exploataţie ANSV SA cu codul: /_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/;
2. Deţin un numãr de __________ capete ovine/caprine în exploataţie;
3. Sunt înregistrat în Volumul______ la poziţia nr.___________ din
Registrul Agricol al localitãţii în care se aflã situatã exploataţia, la
data de ______________;
4. Exploataţie este înregistratã cu ovine/caprine şi producţii animaliere
ecologice la autoritatea competentã prin certificatul_________ nr.________
din data de:_____________

Declar pe propria rãspundere cã datele înscrise în prezenta cerere sunt
reale, în caz contrar voi suporta rigorile prevederilor legale în vigoare
privind falsul în declaraţii.

Data Semnãtura,
(ştampila în cazul persoanelor juridice)


TABEL
CU ANIMALELE PENTRU CARE SE SOLICITĂ SUBVENŢIE
LA DATA DE:___________

┌─────┬───────┬───────┬────────┬──────┬──────┬────────┬───────┬─────┬───────┬─────┬───────┐
│Nr. │Ovine │Caprine│Berbeci │ Ţapi │Pozi- │Numãrul │Ovine/ │Val. │Berbeci│Val. │Valoa- │
│crt. │pe care│pe care│înscrişi│înscri│ ţia │de în- │caprine│unit.│/ţapi │unit.│ rea │
│ │ le │ le │în Re- │şi în │regis-│regis- │pentru │subv.│pentru │subv.│sub- │
│ │deţin │ deţin │gistrul │Regis-│ trul │trare al│care se│ovine│care se│ber- │venţiei│
│ │(cap.) │ (cap.)│ genea- │trul │agri- │certifi-│solici-│/ca- │solici-│bec/ │apro- │
│ │ │ │ logic │genea-│ col │catului │tã sub-│prine│tã sub-│ţap │bate │
│ │ │ │(cap.) │logic │ │de ates-│venţie │(lei/│venţie │(lei/│ (lei) │
│ │ │ │ │(cap.)│ │ tare │(cap.) │cap) │(cap.) │cap) │ │
│ │ │ │ │ │ │ecolo- │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │gicã a │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ovinelor│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │/capri- │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │nelor/ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │exploa- │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │taţiei │ │ │ │ │ │
├─────┼───────┼───────┼────────┼──────┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├─────┼───────┼───────┼────────┼──────┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────┼───────┼────────┼──────┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────┼───────┼────────┼──────┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────┼───────┼────────┼──────┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼───────┤
│Total│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴───────┴───────┴────────┴──────┴──────┴────────┴───────┴─────┴───────┴─────┴───────┘




ANEXA 7
la normele metodologice

PROGRAM CADRU MINIMAL DE BIOSECURITATE IN FERMELE AVICOLE

Lista de mãsuri de mai jos se referã la toate tipurile de ferme avicole indiferent de mãrimea acestora.


MĂSURI LEGATE DE FERMĂ
┌────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────┐
│ SUBIECTUL │ MĂSURI │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. Circulaţia pãsã-│Monitorizarea fiecãrui transport cu privire la ferma de │
│rilor pentru abato- │origine, destinaţie şi traseul ce urmeazã a fi parcurs. │
│rizare │ │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. Circulaţia pui- │De asemenea monitorizarea fiecãrui transport cu privire │
│lor de o zi pentru │la ferma de provenienţã, destinaţia şi traseul mijlocului│
│populare şi a ouãlor│de transport. │
│de incubaţie │Cartoanele pentru ouãle de incubaţie vor fi de unicã │
│ │folosinţã. │
│ │Cofrajele din PVC se spalã şi se dezinfecteazã obliga- │
│ │toriu în vederea refolosirii. │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. Circulaţia ouã- │Ambalajele şi cartoanele pentru transportul ouãlor pentru│
│pentru consum │consum vor avea unicã folosinţã. │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4. Transportul fu- │Mijloacele de transport furaje se spalã şi se dezinfec- │
│rajelor combinate │teazã în afara fermei. │
│ │La intrarea în fermã va funcţiona un dezinfector sau un │
│ │covor cu dezinfectant. │
│ │Depozitarea furajelor în fermã se va face în buncãre │
│ │specializate etanşe pentru a evita pãtrunderea în inte- │
│ │rior a pãsãrilor sãlbatice. Acolo unde nu existã buncãre │
│ │specializate furajele se vor depozita în camere etanşe │
│ │special amenajate. │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5. Intrarea perso- │Va exista filtru sanitar prevãzut cu trei încãperi(camerã│
│nalului în fermã │echipamente de stradã, camerã cu duş, camerã pentru │
│ │echipamentul de fermã). │
│ │Schimbarea îmbrãcãmintei de stradã şi a încãlţãmintelor │
│ │cu echipament de fermã. │
│ │Prezenţa tãviţelor dezinfectoare la intrarea şi ieşirea │
│ │din filtrul sanitar. │
│ │Verificarea integralitãţii gardurilor ce înconjoarã │
│ │fermele. │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6. Alimentarea cu │Se interzice alimentarea fermelor din surse de apã │
│apã a fermei │deschise. │
│ │Alimentarea cu apã a fermelor se face din puţuri forate │
│ │sau de la reţeaua publicã de apã. Tratarea antimicrobianã│
│ │a apei se va face conform regulilor de igienã în vigoare.│
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7. Adãposturile de │Vor fi etanşe pentru evitarea pãtrunderii în interior a │
│creştere │pãsãrilor sãlbatice şi a rozãtoarelor. │
│ │La intrarea în adãpost va funcţiona o tãviţã dezinfectoare
│ │pentru dezinfecţia încãlţãmintei şi un sistem de spãlare │
│ │şi dezinfecţie a mâinilor îngrijitorilor. │
├────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ MĂSURI CU PRIVIRE LA ANGAJAŢI Şl / SAU VIZITATORI │
├────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. Mişcãri de per- │Personalul de serviciu (mecanici, electricieni, fochişti,│
│sonal sau vizitatori│tractorişti) care nu intrã în contact cu pãsãrile va urma│
│în fermã │programul de spãlare şi dezinfecţie ca şi personalul din │
│ │fermã (duş şi schimb de haine pentru persoane, dezinfecţie
│ │cu formalin pentru echipament) │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. Contacte cu pã- │Angajaţii din fermele avicole nu vor avea un al doilea │
│sãri din afara │serviciu tot în ferme de pãsãri. │
│fermei │Dupã concediu, personalul din ferme nu trebuie sã vinã în│
│ │contact cu pãsãrile 72 ore înainte de începerea │
│ │serviciului. │
├────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ MĂSURI CU PRIVIRE LA INTRODUCEREA ÎN FERMĂ A MATERIALELOR DIN EXTERIOR │
├────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. Diverse mate- │Acest tip de material trebuie cumpãrat exclusiv ca nou şi│
│riale (cu excepţia │dezinfectat cu formalin înainte de introducerea în ferme;│
│utilajelor) care │Se va evita refolosirea acestor materiale. │
│intrã în contact │ │
│direct cu pãsãrile │ │
│sau dejecţiile │ │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. Materiale fãrã │Acest tip de materiale sunt mai puţin riscante dar trebuie
│contact cu pãsãrile │sã se dezinfecteze corespunzãtor la intrarea în fermã │
│sau dejecţiile │ │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. Mijloace de │Mijloacele de transport dejecţii din fermã în exterior pe│
│transport dejecţii │parcursul unui ciclu de producţie se vor spãla şi dezin- │
│ │fecta la fiecare intrare în fermã. │
│ │Se interzice folosirea mijloacelor de transport dejecţii │
│ │în mai multe platforme de producţie în aceiaşi zi. │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4. Ingrediente │Fiecare ingredient furajer are propriul sau risc de │
│furajere │contaminare. │
│(Acest capitol intrã│Ingredientele cu risc mare trebuie monitorizate cu atenţie
│în responsabiiitatea│Trebuie ţinute registre corespunzãtoare despre fiecare │
│Fabricilor de │furnizor de ingrediente furajere si create baze de date │
│Nutreţuri Combinate)│ale controlului calitãţii pentru fiecare furnizor; │
│ │Trebuie întocmit un plan de utilizare a ingredientelor cu│
│ │risc mare in hrana anumitor pasãri, precum pasãrile cu │
│ │vârste foarte mici, pasãri stresate sau pasãri de repro- │
│ │ducţie. Pãsãrile sunt vulnerabile la diferite infecţii, │
│ │de aceea trebuiesc folosite cele mai bune materii prime, │
│ │salubre şi nutreţuri granulate si tratate antimicrobian; │
│ │Fabrica de nutreţuri combinate trebuie sã aibã un program│
│ │de biosecuritate funcţional, sã dispunã de zone tampon │
│ │care sã împiedice persoanele neautorizate sã pãtrundã in │
│ │fabricã. Vizitatorii trebuie consideraţi contaminaţi si │
│ │de aceea se vor echipa cu haine si încãlţãminte aseptice;│
│ │Rozãtoarele şi pãsãrile sãlbatice nu trebuie lãsate in │
│ │fabricã sau in apropierea acesteia. Perimetrul clãdirii │
│ │trebuie sã fie intact cu toate uşile şi ferestrele │
│ │inchise. Materialele propice pentru cuibãrit trebuie │
│ │înlãturate, iar potenţialele locuri de cuibãrit eliminate;
│ │Modul de circulaţie al angajaţilor trebuie conceput sã │
│ │minimalizeze posibilitatea contaminãrii încrucişate; │
│ │angajaţii de la primire ingrediente nu trebuie sã circule│
│ │in zona furajelor finite şi invers; se pot folosi echi- │
│ │pamente de culori diferite; │
│ │Zona de primire ingrediente trebuie sã fie curatã şi bine│
│ │organizatã. Ingredientele cu dejecţii de rozãtoare şi/sau│
│ │de pãsãri, infestate cu insecte trebuie respinse înainte │
│ │de descãrcare. Gurile sau zonele de descãrcare trebuie sã│
│ │fie lipsite de urme vizibile ale ingredientelor anteri- │
│ │oare. Pentru salubrizarea gurilor de descãrcare se poate │
│ │folosi porumbul mãcinat (45 kg) conţinând intre 0,5%-1% │
│ │substanţe antimicrobiene (amestec de acizi organici şi │
│ │sãrurile acestora); │
│ │Vehiculele de transport trebuie inspectate şi salubrizate│
│ │dupã o schemã regulatã. Aşternutul, deşeurile de abator │
│ │sau mortalitãţile nu trebuie niciodatã transportate cu │
│ │utilajele destinate transportului de ingrediente. Pentru │
│ │furajele de reproducţie se folosesc mijloace de transport│
│ │speciale; │
│ │Se vor folosi numai furaje granulate sau tratate chimic │
│ │pentru toate categoriile de pãsãri. │
│ │Fabricile de furaje trebuie sã aibã programe de instruire│
│ │a salariaţilor şi sã cearã sugestii de la salariaţi pentru
│ │îmbunãtãţirea programului. │
├────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ MĂSURI PRIVIND EVACUAREA DEŞEURILOR Şl GUNOIULUI DE GRAJD │
├────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. Pãsãrile moarte │Colectarea şi eliminarea pãsãrilor moarte se face prin │
│ │incinerare în fermã sau îngropare şi ardere în fermã. │
│ │În situaţia când se transportã la protan pentru incine- │
│ │rare, pãsãrile moarte se ambaleazã corespunzãtor şi se │
│ │transportã cu mijloace de transport corespunzãtoare. │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. Resturi de incu-│Deşeurile rezultate în urma procesului de incubaţie se │
│baţie │incinereazã conform legislaţiei în vigoare, Ordonanţa │
│ │Guvernului nr. 47/2005 privind reglementãri de neutrali- │
│ │zare a deşeurilor de origine animalã. │
│ │Înainte de a fi transportate la locul de incinerare aces-│
│ │tea se dezinfecteazã şi se ambaleazã corespunzãtor într-o│
│ │încãpere special amenajatã. │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. Deşeurile de │Se sterilizeazã prin procesare şi tranformare în fãinuri │
│abator │proteice la temperatura de 135 C timp de 20 min. │
│ │Fãinurile proteice rezultate nu se vor folosi în hrana │
│ │animalelor de fermã ci vor urma destinaţia conform legis-│
│ │laţiei în vigoare, respectiv Ordinul ministrului agricul-│
│ │turii, pãdurii şi dezvoltãrii rurale nr. 723/2003 pentru │
│ │aprobarea Normei sanitare veterinare ce stabileşte reguli│
│ │de sãnãtate cu privire la subprodusele de la animale, ce │
│ │nu sunt destinate consumului uman. Ordonanţa Guvernului │
│ │nr. 47/2005 privind reglementãri de neutralizare a deşe- │
│ │urilor de origine animalã. │
│ │În cazul în care nu existã sisteme de sterilizare prin │
│ │procesare şi transformare în fãinuri proteice, deşeurile │
│ │de abator se vor livra spre incinerare la cel mai apropiat
│ │incinerator cu condiţia ca transportul sã se facã în │
│ │containere perfect etanşe. │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4. Dejecţiile din │Se vor dezinfecta şi depozita pe platforme împrejmuite │
│fermã (gunoiul de │sau se vor utiliza ca îngrãşãmânt agricol în funcţie de │
│grajd) │situaţia epizootologicã. │
│ │Pentru fermele de gãini ouãtoare dejecţiile se vor │
│ │depozita în batale speciale. │
├────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ MĂSURI PENTRU PREVENIREA INFECŢIEI ÎN ABATOR │
├────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. Menţinerea igi- │Se va urmãri funcţionarea corectã a urmãtoarelor activi- │
│enei în abator │tãţi: │
│ │- staţia de preparare a detergenţilor │
│ │- existenţa unui spaţiu pentru spãlarea şi dezinfecţia │
│ │utilajului mobil │
│ │- spãlarea şi dezinfecţia cuştilor şi a autovehiculelor │
│ │de transport pãsãri vii │
│ │- existenţa unor amenajãri pentru prevenirea pãtrunderii │
│ │insectelor şi pãsãrilor sãlbatice în abator │
│ │- existenţa unor sterilizatoare pentru sterilizarea │
│ │cuţitelor, instrumentelor şi a altor accesorii folosite │
│ │de personal în procesul de producţie. │
│ │- existenţa materialului de protecţie pentru personalul │
│ │care lucreazã în abator (mãnuşi, mascã şi eventual │
│ │ochelari) │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. Igiena persona- │Existenţa unui grup social cu sistem de filtru sanitar. │
│lului │Se va urmãri existenţa unor surse suficiente de apã │
│ │pentru bãut. │
│ │Se va urmãri dotarea cu chiuvete pentru spaţiile tehno- │
│ │logice şi în cele auxiliare (vestiare, sãli de mese, │
│ │toalete, etc.) │
│ │Cabine de toaletã pentru bãrbaţi, respectiv pentru femei.│
│ │Spãlãtorie pentru echipamente de protecţie. │
│ │Organizarea unor spaţii pentru servit masa şi pentru │
│ │punct sanitar. │
└────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 8
-------
la normele metodologice
-----------------------




Agenţia de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã

Sucursala judeţului ................

Nr. ........ din ........... Verificat,

Verificat şi aprobat, Direcţia sanitarã veterinarã
pentru suma de ........ şi pentru siguranţa
la data de ............ alimentelor a judeţului .....


Şef sucursalã,



CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiei
pentru puii broiler prevãzutã la art. 6 din Hotãrârea
Guvernului nr. 1853/2005 privind sprijinul direct al
statului prin acordarea de subvenţii, în anul 2006,
producãtorilor agricoli din sectorul animalier şi
din sectorul piscicol


Persoanã fizicã

Subsemnatul(a) ....../(nume, prenume, iniţiala tatãlui)/.........
domiciliat în localitatea .../(sat, comuna, oraş)/....... sectorul ........
judeţul ........ strada ......... nr. ...... Nr. telefon |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Nr fax: |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| adresa e-mail ................... posesor al
BI/CI: Seria: .......... nr. ........... CNP: |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
cont bancar Nr. ............., deschis la Banca ........................
Sucursala: ......................

Persoanã juridicã

........./(denumirea solicitantului)/....... cu sediul în localitatea .....,
str. ............, nr. ......, judeţul ...../(sat, comuna, oraş)/........,
înregistrat la Registrul Comerţului cu nr. ........., cod unic de înregistrare
............., înregistratã în Registrul exploataţiilor la D.A.D.R. .........
la poziţia ............., reprezentat prin ................, în calitate de
reprezentant legal, posesor al BI/CI seria ............, nr. ............,
cod numeric personal |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, cont bancar Nr. ........,
deschis la Banca ............ Sucursala: ................,

solicit acordarea subvenţiei pentru pui broiler: în numãr de: .... capete
şi o greutate medie pe lot de ..... kg/cap (mai mare sau egalã cu 1,75 kg),
din factura/nota de intrare-recepţie nr. ...... livrate la data de .........
la ............, conform datelor înscrise în tabelul alãturat.

Menţionez urmãtoarele:

1. Exploataţia pe care o deţin/al cãrei reprezentant legal sunt, este
înregistratã ca exploataţie la ANSV SA cu codul: |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|;
2. Sunt înregistrat în Volumul ...... la poziţia nr. ...... din Registrul
Agricol al localitãţii în care se aflã situatã exploataţia;
3. Îndeplinesc condiţiile cuprinse în Programul-cadru minimal de
biosecuritate în fermele avicole, fapt dovedit prin avizul direcţiei judeţene
sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor

Declar pe propria rãspundere cã datele înscrise în prezenta cerere sunt
reale, în caz contrar voi suporta rigorile prevederilor legale în vigoare
privind falsul în declaraţii.


Data .......... Semnãtura,
(ştampila în cazul persoanelor juridice)


TABEL
PENTRU PUII BROILER PENTRU CARE SE SOLICITĂ SUBVENŢIE
LA DATA DE ............
┌───┬─────────┬────┬────────┬─────────┬─────────┬───────────┬────────┬────────┐
│Nr.│Pozitia │Data│Pui broi│Greutatea│Greutatea│Pui broiler│Valoarea│Valoarea│
│crt│registrul│li- │ler din │totala a │medie │pentru care│unitara │subven- │
│ │agricol │vra-│factura │puilor │rezultata│se solicita│a sub- │tiei │
│ │ │rii │de │broiler │(col. 4/ │subventie │ventiei │aprobate│
│ │ │ │livrare/│din fac- │col. 3) │ (cap.) │(lei/ │ (lei) │
│ │ │ │nota de │tura de │ (kg) │ │ cap) │ │
│ │ │ │intrare-│livrare/ │ │ │ │ │
│ │ │ │receptie│nota de │ │ │ │ │
│ │ │ │ (cap.) │intrare- │ │ │ │ │
│ │ │ │ │receptie │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ (kg) │ │ │ │ │
├───┼─────────┼────┼────────┼─────────┼─────────┼───────────┼────────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├───┼─────────┼────┼────────┼─────────┼─────────┼───────────┼────────┼────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼────┼────────┼─────────┼─────────┼───────────┼────────┼────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼────┼────────┼─────────┼─────────┼───────────┼────────┼────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼────┼────────┼─────────┼─────────┼───────────┼────────┼────────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼────┼────────┼─────────┼─────────┼───────────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼────┼────────┼─────────┼─────────┼───────────┼────────┼────────┤
│To-│ │ │ │ │ │ │ │ │
│tal│ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴─────────┴────┴────────┴─────────┴─────────┴───────────┴────────┴────────┘





ANEXA 9
-------
la normele metodologice
-----------------------




Agenţia de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã

Sucursala judeţului ................

Nr. ........ din ........... Direcţia sanitarã veterinarã
şi pentru siguranţa
alimentelor a judeţului .........
Verificat şi aprobat,
pentru suma de ........ lei
la data de ............


Şef sucursalã,



CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiei
pentru familii de albine prevãzutã la art. 7 din
<>Hotãrârea Guvernului nr. 1853/2005 privind sprijinul
direct al statului prin acordarea de subvenţii,
în anul 2006, producãtorilor agricoli din sectorul
animalier şi din sectorul piscicol



Persoanã fizicã

Subsemnatul(a) ....../(nume, prenume, iniţiala tatãlui)/.........
domiciliat în localitatea .../(sat, comuna, oraş)/....... sectorul ........
judeţul ........ strada ......... nr. ...... Nr. telefon |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Nr fax: |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, Codul postal ............................
adresa e-mail ................... .........................
posesor al BI/CI: Seria: ....... nr. ....... CNP: |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
cont bancar Nr. ............., deschis la Banca ........................
Sucursala: ......................

Persoanã juridicã

........./(denumirea solicitantului)/....... cu sediul în localitatea .....,
str. ............, nr. ......, judeţul ...../(sat, comuna, oraş)/........,
înregistrat la Registrul Comerţului cu nr. ........., cod unic de înregistrare
............., înregistratã în Registrul exploataţiilor la D.A.D.R. .........
la poziţia ............., reprezentat prin ................, în calitate de
reprezentant legal, posesor al BI/CI seria ............, nr. ............,
cod numeric personal |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|.

Solicit acordarea subvenţiei pentru:
a) un numãr de: ......... familii de albine, pentru care s-au predat
.............. kg miere la unitãţi de procesare autorizate;
b) un numãr de: .......... familii de albine certificate ecologic, pentru
care s-au predat ......... kg miere la unitãţi de procesare autorizate;
conform datelor înscrise în tabelul alãturat.

Menţionez urmãtoarele:

1. Deţin un numãr de .......... familii de albine;
2. Sunt înregistrat în Volumul ....... la poziţia nr. ......din Registrul
Agricol al localitãţii în care se aflã situatã exploataţia;
3. Exploataţia este înregistratã cu familii de albine şi producţii
ecologice la autoritatea competentã prin certificatul ....... nr. ...... din
data de: ............. .

Declar pe propria rãspundere cã datele înscrise în prezenta cerere sunt
reale, în caz contrar voi suporta rigorile prevederilor legale în vigoare
privind falsul în declaraţii.


Data ................ Semnãtura,
(ştampila în cazul persoanelor juridice)



TABEL CU FAMILIILE DE ALBINE
PENTRU CARE SE SOLICITĂ SUBVENŢIE
LA DATA DE:

┌───┬──────────┬───────┬─────────┬──────────┬────────────────┬─────────────────┐
│ │Familii de│Pozitia│Numarul │Cantitatea│ Valoarea │ Valoarea │
│Nr │albine │in re- │de inre- │de miere │ unitara a │ subventiei │
│crt│pentru │gistrul│gistrare │livrata la│ subventiei │ aprobate │
│ │care se │agricol│al certi-│unitati de│ (lei/fam.) │ (lei) │
│ │solicita │ │ficatului│procesare │ │ │
│ │subventii │ │de ates- │autorizate│ │ │
│ │ (nr.) │ │tare eco-│ (kg) │ │ │
│ │ │ │logica a │ │ │ │
│ │ │ │familii- │ │ │ │
│ │ │ │lor de │ │ │ │
│ │ │ │albine │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├───┼──────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ . │ │ │ │ │ │ │
├───┴──────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │
└──────────────┴───────┴─────────┴──────────┴────────────────┴─────────────────┘





ANEXA 10
---------
la normele metodologice
-----------------------




Agenţia de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã Unitatea specializatã
Sucursala judeţului .............. în procesarea ouãlor
de viermi de mãtase
......................
Nr. ....... din ..........


Şef sucursalã,



CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiei
pentru ouãle de viermi de mãtase prevãzutã la art. 8
din <>Hotãrârea Guvernului nr. 1853/2005 privind
sprijinul direct al statului prin acordarea de
subvenţii, în anul 2006, producãtorilor agricoli
din sectorul animalier şi din sectorul piscicol


Persoanã fizicã

Subsemnatul(a) ....../(nume, prenume, iniţiala tatãlui)/.........
domiciliat în localitatea .../(sat, comuna, oraş)/....... sectorul ........
judeţul ........ strada ......... nr. ...... Nr. telefon |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Nr fax: |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, Codul postal ............................
adresa e-mail ................... .........................
posesor al BI/CI: Seria: ....... nr. ....... CNP: |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
cont bancar Nr. ............., deschis la Banca ........................
Sucursala: ......................

Persoanã juridicã

........./(denumirea solicitantului)/....... cu sediul în localitatea .....,
str. ............, nr. ......, judeţul ...../(sat, comuna, oraş)/........,
înregistrat la Registrul Comerţului cu nr. ........., cod unic de înregistrare
............., înregistratã în Registrul exploataţiilor la D.A.D.R. .........
la poziţia ............., reprezentat prin ................, în calitate de
reprezentant legal, posesor al BI/CI seria ............, nr. ............,
cod numeric personal |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|,
cont bancar Nr. ............., deschis la Banca ......................
Sucursala: ......................

solicit acordarea subvenţiei pentru un numãr de: ...... cutii de ouã de
viermi de mãtase, pentru care s-au predat ...... kg gogoşi crude la unitãţi
de procesare autorizate, conform datelor înscrise în tabelul alãturat.

Menţionez urmãtoarele:

1. Am preluat un numãr de ....... cutii cu ouã de viermi de mãtase
de la ............. prin contract nr. ......... şi am livrat ...... kg
gogoşi crude la ............;
2. Îndeplinesc condiţiile prevãzute în Ordinul ministrului agriculturii,
pãdurilor, apelor şi mediului nr. 119/2004, precum şi condiţiile prevãzute în
<>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 658/2002 .

Declar pe propria rãspundere cã datele înscrise în prezenta cerere sunt
reale, în caz contrar voi suporta rigorile prevederilor legale în vigoare
privind falsul în declaraţii.


Data .......... Semnãtura,
(ştampila în cazul persoanelor juridice)


TABEL CU NUMĂRUL DE CUTII
PENTRU CARE SE SOLICITĂ SUBVENŢII
LA DATA DE: .........

┌───┬──────────┬──────────┬──────────────────────────────────┬─────────────────┐
│ │Cutii pen-│Valoarea │Cantitatea de gogosi crude livrata│Valoarea subven- │
│Nr │tru care │unitara a │la unitati de procesare autorizate│tiei aprobate │
│crt│se soli- │subventiei├─────────────────┬────────────────┤(col. 1 x col. 2)│
│ │cita sub- │(lei/ │ Total │revine pe cutie │ (lei) │
│ │ventii │ cutie) │ (kg) │ (kg) │ │
│ │(nr.) │ │ │ │ │
├───┼──────────┼──────────┼─────────────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├───┼──────────┼──────────┼─────────────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼──────────┼─────────────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼──────────┼─────────────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼──────────┼─────────────────┼────────────────┼─────────────────┤
│...│ │ │ │ │ │
├───┴──────────┼──────────┼─────────────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │
└──────────────┴──────────┴─────────────────┴────────────────┴─────────────────┘




ANEXA 11
--------
la normele metodologice
-----------------------




Agenţia de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã
Inspector piscicol
Sucursala judeţului .......... teritorial

Nr. ..... Data: .............


Şef sucursalã,



CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiei
pentru peştele de consum prevãzutã la art. 9 din
<>Hotãrârea Guvernului nr. 1853/2005 privind sprijinul
direct al statului prin acordarea de subvenţii, în anul
2006, producãtorilor agricoli din sectorul animalier
şi din sectorul piscicol



Persoanã juridicã

......../(denumirea solicitantului)/....... cu sediul în localitatea ....,
str. ............, nr. ......, judeţul ...../(sat, comuna, oraş)/........,
înregistrat la Registrul Comerţului cu nr. ........., cod unic de înregistrare
............., înregistratã în Registrul unitãţilor de acvacultura la poziţia
............, reprezentat prin ................, în calitate de
reprezentant legal, posesor al BI/CI seria ............, nr. ............,
cod numeric personal |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, cont bancar Nr. .........,
deschis la Banca ..................... Sucursala: .................

solicit acordarea subvenţiei pentru peşte de consum ..../(specia)/......
cantitatea de ......... kg livrate la data de ...... la ...../(unitãţi
specializate)/........, din localitatea .........., conform datelor înscrise
în tabelul alãturat.

Menţionez urmãtoarele:

1. Amenajarea piscicolã pe care o deţin/administrez/al cãrei reprezentant
legal sunt, este înregistratã cu nr. ...... în Registrul unitãţilor de
producţie din acvacultura din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi
Acvacultura;
2. Am licenţa de acvacultura nr. ....... din data ...........;

Declar pe propria rãspundere cã datele înscrise în prezenta cerere sunt
reale, în caz contrar voi suporta rigorile prevederilor legale în vigoare
privind falsul în declaraţii.


Data .......... Semnãtura,
(ştampilã)



TABEL CU SPECIILE DE PEŞTI
PENTRU CARE SE SOLICITĂ SUBVENŢIE
LA DATA DE: ............

┌───┬──────┬──────────┬────────┬────┬────────────┬───────┬────────┬──────────┐
│Nr.│Specia│Cantitatea│Greutate│Data│ Unitatea │Pozitia│Valoarea│ Valoarea │
│crt│ │ totala │medie la│li- │specializata│din re-│unitara │subventiei│
│ │ │ (kg) │livrare/│vra-│la care s-a │gistrul│a subven│aprobate │
│ │ │ │ buc. │rii │ livrat │unita- │tiei │ (lei) │
│ │ │ │ (kg) │ │ │tilor │(lei/kg)│ │
│ │ │ │ │ │ │de pro-│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ductie │ │ │
│ │ │ │ │ │ │din ac-│ │ │
│ │ │ │ │ │ │vacul- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │tura │ │ │
├───┼──────┼──────────┼────────┼────┼────────────┼───────┼────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├───┼──────┼──────────┼────────┼────┼────────────┼───────┼────────┼──────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────┼──────────┼────────┼────┼────────────┼───────┼────────┼──────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────┼──────────┼────────┼────┼────────────┼───────┼────────┼──────────┤
│...│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────┼──────────┼────────┼────┼────────────┼───────┼────────┼──────────┤
│ │TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴──────┴──────────┴────────┴────┴────────────┴───────┴────────┴──────────┘





ANEXA 12
--------
la normele metodologice
-----------------------



Agenţia de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã

Sucursala judeţului ...................
Nr. ........ Data: ........

Verificat şi aprobat,
pentru suma de ........ lei
la data de ............


Şef sucursalã,



CERERE*)
pentru încasarea de la bugetul de stat a
subvenţiilor conform prevederilor Hotãrârii
Guvernului nr. 1853/2005 privind sprijinul
direct al statului prin acordarea de subvenţii,
în anul 2006, producãtorilor agricoli din
sectorul animalier şi din sectorul piscicol,
prin intermediul formelor asociative


...../(Denumirea formei asociative)/........ cu sediul în ..../(judeţ,
localitate, str., nr.)/.......... înregistrat/ã prin ............
la judecãtoria ........... reprezentatã legal prin ............ posesor
al BI/CI seria ..................... nr. ................ cod numeric
personal |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, cont bancar ..............
nr. ................., deschis la Banca ............ Sucursala: .........,

solicit acordarea subvenţiilor prevãzute în Hotãrârea Guvernului
nr. 1853/2005 pentru urmãtorii beneficiari care îndeplinesc condiţiile din
prezentele norme metodologice:

┌────┬──────┬─────────┬───────┬───────────┬──────────┬─────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │Cantitatea │ Felul │ Valoarea │ │
│ │ │ │ │pentru care│subventiei│ unitara a │ Valoarea │
│Nr. │ Nr. │Numele si│ BI/CI │se solicita│(conform │ subventiei │ totata a │
│crt.│cerere│prenumele│(serie,│ subventie │art. 2, 3,│(lei/cap,fam,│subventiei│
│ │ │solici- │ nr.) │(cap., │4, 5, 6, │cutii, kg) │(col 4 x │
│ │ │tantului │ │ fam., │7, 8, 9, │ │ col 6) │
│ │ │ │ │nr. cutii, │din H.G. │ │ (lei) │
│ │ │ │ │ kg.) │nr. │ │ │
│ │ │ │ │ │1853/2005)│ │ │
├────┼──────┼─────────┼───────┼───────────┼──────────┼─────────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├────┼──────┼─────────┼───────┼───────────┼──────────┼─────────────┼──────────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼─────────┼───────┼───────────┼──────────┼─────────────┼──────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼─────────┼───────┼───────────┼──────────┼─────────────┼──────────┤
│ .. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴──────┼─────────┼───────┼───────────┼──────────┼─────────────┼──────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │ │
└───────────┴─────────┴───────┴───────────┴──────────┴─────────────┴──────────┘

Declar pe propria rãspundere cã datele înscrise în prezenta cerere sunt
reale, în caz contrar voi suporta rigorile prevederilor legale în vigoare
privind falsul în declaraţii.

Anexez urmãtoarele documente:

Data ........ Semnãtura şi ştampila,


*) Acesta este un model de cerere, care trebuie întocmit pentru fiecare
specie, în parte.




ANEXA 13
--------
la normele metodologice
-----------------------



Agenţia de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã

Sucursala judeţului .............


SITUAŢIE CENTRALIZATOARE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiei
pentru bovine prevãzutã la art. 2 din Hotãrârea
Guvernului nr. 1853/2005 privind sprijinul direct
al statului prin acordarea de subvenţii, în anul 2006,
producãtorilor agricoli din sectorul animalier
şi din sectorul piscicol

┌───┬──────────┬───────┬─────────┬──────────┬────────────────┬─────────────────┐
│ │ │ │Cantita- │Valoarea │ Valoarea │Valoarea totala a│
│Nr │Denumirea │Felul │tea pen- │unitara a │ subventiei │ subventiei/ │
│crt│ benefi- │subven-│tru care │subventiei│primita de la │ beneficiar │
│ │ ciarilor │tiei │s-a apro-│(lei/cap) │bugetul de stat │ (lei) │
│ │ │ │bat acor-│ │(col. 3 x col.4)│ │
│ │ │ │darea │ │ (lei) │ │
│ │ │ │subven- │ │ │ │
│ │ │ │tiei │ │ │ │
│ │ │ │(capete) │ │ │ │
├───┼──────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├───┼──────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├───────┼─────────┼──────────┼────────────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├───────┼─────────┼──────────┼────────────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├───────┼─────────┼──────────┼────────────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├───────┼─────────┼──────────┼────────────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├───────┼─────────┼──────────┼────────────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├───────┼─────────┼──────────┼────────────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├───────┼─────────┼──────────┼────────────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├───────┼─────────┼──────────┼────────────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┤
│...│ │ │ │ │ │ │
│ │ ├───────┼─────────┼──────────┼────────────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├───────┼─────────┼──────────┼────────────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├───────┼─────────┼──────────┼────────────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├───────┼─────────┼──────────┼────────────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┴──────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │
└──────────────┴───────┴─────────┴──────────┴────────────────┴─────────────────┘


ŞEF SUCURSALĂ,


Data ...............





ANEXA 14
--------
la normele metodologice
-----------------------




Agenţia de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã

Sucursala judeţului ..............



SITUAŢIE CENTRALIZATOARE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiei
pentru porcii livraţi la abatoare, prevãzutã la
<>art. 3 din Hotãrârea Guvernului nr. 1853/2005
privind sprijinul direct al statului prin
acordarea de subvenţii, în anul 2006,
producãtorilor agricoli din sectorul
animalier şi din sectorul piscicol

┌────┬──────────────┬──────────────┬───────────────┬─────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Cantitatea │ │Valoarea │
│ Nr.│Denumirea │ Felul │pentru care s-a│Valoarea │totala a │
│crt.│beneficiarului│ subventiei │aprobat acorda-│unitara a │subventiei │
│ │ │ │rea subventiei │subventiei │primita de la│
│ │ │ │ (capete) │(lei/cap) │bugetul de │
│ │ │ │ │ │stat │
│ │ │ │ │ │(col. 3 x │
│ │ │ │ │ │ col. 4) │
│ │ │ │ │ │ (lei) │
├────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 3. │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ . │ │ │ │ │ │
├────┴──────────────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │
└───────────────────┴──────────────┴───────────────┴─────────────┴─────────────┘


ŞEF SUCURSALĂ,


Data .........




ANEXA 15
--------
la normele metodologice
-----------------------





Agenţia de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã

Sucursala judeţului .................


SITUAŢIE CENTRALIZATOARE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiei
pentru cumpãrarea de purcei din producţie internã,
prevãzutã la art. 4 din Hotãrârea Guvernului
nr. 1853/2005 privind sprijinul direct al statului
prin acordarea de subvenţii, în anul 2006, producãtorilor
agricoli din sectorul animalier şi din sectorul piscicol

┌────┬──────────────┬───────────────┬─────────────┬─────────────┐
│ │ │Cantitatea │ │Valoarea │
│ Nr.│Denumirea │pentru care s-a│Valoarea │totala a │
│crt.│beneficiarului│aprobat acorda-│unitara a │subventiei │
│ │ │rea subventiei │subventiei │primita de la│
│ │ │ (capete) │(lei/cap) │bugetul de │
│ │ │ │ │stat │
│ │ │ │ │(col. 2 x │
│ │ │ │ │ col. 3) │
│ │ │ │ │ (lei) │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 1. │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 2. │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 3. │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ . │ │ │ │ │
├────┴──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ TOTAL │ │ │ │
└───────────────────┴───────────────┴─────────────┴─────────────┘


ŞEF SUCURSALĂ,


Data .........




ANEXA 16
--------
la normele metodologice
------------------------




Agenţia de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã

Sucursala judeţului .................



SITUAŢIE CENTRALIZATOARE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiei
pentru ovine/caprine/berbeci/ţapi, prevãzutã la
<>art. 5 din Hotãrârea Guvernului nr. 1853/2005
privind sprijinul direct al statului prin
acordarea de subvenţii, în anul 2006,
producãtorilor agricoli din sectorul
animalier şi din sectorul piscicol

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cantitatea Valoarea totalã
pentru care Valoarea a subvenţiei
Nr. Denumirea Felul s-a aprobat unitarã a primitã de la
crt. beneficiarilor subvenţiei acordarea subvenţiei bugetul de stat
subvenţiei (lei/cap) (col 3 X col 4)
(capete) (lei)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1
2
3
.
TOTAL
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


ŞEF SUCURSALĂ,


Data ..........




ANEXA 17
--------
la normele metodologice
-----------------------




Agenţia de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã

Sucursala judeţului .................



SITUAŢIE CENTRALIZATOARE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiei
pentru puii broiler, prevãzutã la art. 6 din
<>Hotãrârea Guvernului nr. 1853/2005 privind sprijinul
direct al statului prin acordarea de subvenţii,
în anul 2006, producãtorilor agricoli din sectorul
animalier şi din sectorul piscicol

┌────┬──────────────┬───────────────┬─────────────┬─────────────┐
│ │ │Nr. de pui │ │Valoarea │
│ Nr.│Denumirea │broiler pentru │Valoarea │totala a │
│crt.│beneficiarului│care s-a │unitara a │subventiei │
│ │ │aprobat │subventiei │primita de la│
│ │ │acordarea │(lei/cap) │bugetul de │
│ │ │subventiei │ │stat │
│ │ │(capete) │ │(col. 2 x │
│ │ │ │ │ col. 3) │
│ │ │ │ │ (lei) │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 1. │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 2. │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 3. │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ . │ │ │ │ │
├────┴──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ TOTAL │ │ │ │
└───────────────────┴───────────────┴─────────────┴─────────────┘



ŞEF SUCURSALĂ,


Data ............




ANEXA 18
--------
la normele metodologice
-----------------------




Agenţia de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã

Sucursala judeţului ...................


SITUAŢIE CENTRALIZATOARE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiei
pentru familiile de albine, prevãzutã la art. 7 din
<>Hotãrârea Guvernului nr. 1853/2005 privind sprijinul
direct al statului prin acordarea de subvenţii,
în anul 2006, producãtorilor agricoli din sectorul
animalier şi din sectorul piscicol

┌────┬──────────────┬───────────────┬─────────────┬─────────────┐
│ │ │Nr. de familii │ │Valoarea │
│ Nr.│Denumirea │de albine │Valoarea │totala a │
│crt.│beneficiarului│pentru care se │unitara a │subventiei │
│ │ │acorda │subventiei │primita de la│
│ │ │subventie │(lei/fam.) │bugetul de │
│ │ │ │ │stat │
│ │ │ │ │(col. 2 x │
│ │ │ │ │ col. 3) │
│ │ │ │ │ (lei) │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 1. │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 2. │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 3. │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ . │ │ │ │ │
├────┴──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ TOTAL │ │ │ │
└───────────────────┴───────────────┴─────────────┴─────────────┘



ŞEF SUCURSALĂ,


Data ............




ANEXA 19
--------
la normele metodologice
------------------------




Agenţia de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã

Sucursala judeţului ..............


SITUAŢIE CENTRALIZATOARE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiei
pentru ouãle de viermi de mãtase, prevãzutã la
<>art. 8 din Hotãrârea Guvernului nr. 1853/2005
privind sprijinul direct al statului prin
acordarea de subvenţii, în anul 2006,
producãtorilor agricoli din sectorul
animalier şi din sectorul piscicol

┌────┬──────────────┬───────────────┬─────────────┬─────────────┐
│ │ │Nr. de cutii cu│ │Valoarea │
│ Nr.│Denumirea │oua de viermi │Valoarea │totala a │
│crt.│beneficiarului│de matase │unitara a │subventiei │
│ │ │pentru care se │subventiei │primita de la│
│ │ │acorda │(lei/cutie) │bugetul de │
│ │ │subventie │ │stat │
│ │ │ │ │(col. 2 x │
│ │ │ │ │ col. 3) │
│ │ │ │ │ (lei) │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 1. │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 2. │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 3. │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ . │ │ │ │ │
├────┴──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ TOTAL │ │ │ │
└───────────────────┴───────────────┴─────────────┴─────────────┘



ŞEF SUCURSALĂ,


Data ............




ANEXA 20
--------
la normele metodologice
------------------------




Agenţia de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã

Sucursala judeţului ..............



SITUAŢIE CENTRALIZATOARE
pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiei
pentru peştii de consum, prevãzutã la art. 9 din
<>Hotãrârea Guvernului nr. 1853/2005 privind sprijinul
direct al statului prin acordarea de subvenţii, în
anul 2006, producãtorilor agricoli din sectorul
animalier şi din sectorul piscicol


┌────┬──────────────┬──────────────┬───────────────┬─────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Cantitatea │ │Valoarea │
│ Nr.│Denumirea │ │pentru care s-a│Valoarea │totala a │
│crt.│beneficiarului│ Specia │aprobat acorda-│unitara a │subventiei │
│ │ │ │rea subventiei │subventiei │primita de la│
│ │ │ │ (kg) │(lei/kg) │bugetul de │
│ │ │ │ │ │stat │
│ │ │ │ │ │(col. 3 x │
│ │ │ │ │ │ col. 4) │
│ │ │ │ │ │ (lei) │
├────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 3. │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ . │ │ │ │ │ │
├────┴──────────────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │
└───────────────────┴──────────────┴───────────────┴─────────────┴─────────────┘




ŞEF SUCURSALĂ,


Data ..........



ANEXA 21
---------
la normele metodologice
-----------------------




Agenţia de Plãţi şi Intervenţie
în Agriculturã


Situaţia centralizatoare
pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiilor
prevãzute la art. 2 - art. 9 din Hotãrârea Guvernului
nr. 1853/2005 privind sprijinul direct al statului
prin acordarea de subvenţii, în anul 2006,
producãtorilor agricoli din sectorul animalier
şi din sectorul piscicol

┌───┬──────────┬───────┬─────────┬──────────┬────────────────┬─────────────────┐
│ │ │ │Felul │Cantitatea│ Valoarea │Valoarea totala a│
│Nr │ │ │subven- │pentru │ unitara a │ subventiei │
│crt│ Judetul │ Specia│tiei │care s-a │ subventiei │ primita de la │
│ │ │ │ │aprobat │(lei/cap., fam.,│ bugetul de stat │
│ │ │ │ │acordarea │ cutii) │ (col 4 x col 5) │
│ │ │ │ │subventiei│ │ (lei) │
│ │ │ │ │(cap.,fam.│ │ │
│ │ │ │ │ cutii) │ │ │
├───┼──────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├───┼──────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ . │ │ │ │ │ │ │
├───┴──────────┼───────┼─────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │
└──────────────┴───────┴─────────┴──────────┴────────────────┴─────────────────┘


DIRECTOR GENERAL,


Data ..........




ANEXA 22
--------
la normele metodologice
-----------------------




Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale


Situaţia centralizatoare
pentru încasarea de la bugetul de stat a subvenţiilor
prevãzute la art. 2 - art. 9 din Hotãrârea Guvernului
nr. 1853/2005 privind sprijinul direct al statului
prin acordarea de subvenţii, in anul 2006,
producãtorilor agricoli din sectorul animalier
şi din sectorul piscicol

┌────┬──────────────┬──────────────┬───────────────┬─────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Cantitatea │ │Valoarea │
│ Nr.│Specia │Felul │pentru care s-a│Valoarea │totala a │
│crt.│ │subventiei │aprobat acorda-│unitara a │subventiei │
│ │ │ │rea subventiei │subventiei │primita de la│
│ │ │ │(cap., fam., │(lei/cap., │bugetul de │
│ │ │ │cutii, kg) │fam., cutii, │stat │
│ │ │ │ │ kg) │(col. 3 x │
│ │ │ │ │ │ col. 4) │
│ │ │ │ │ │ (lei) │
├────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 3. │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ . │ │ │ │ │ │
├────┴──────────────┼──────────────┼───────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
└───────────────────┴──────────────┴───────────────┴─────────────┴─────────────┘


APROBAT

Ordonator principal de credite,


Data .........



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016