Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 94/C din 19 ianuarie 2009  privind aprobarea Regulamentului pentru descrierea, compunerea si modul de purtare a uniformelor si echipamentului specific pentru functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei nationale a penitenciarelor, precum si a regulilor de acordare a drepturilor de echipament    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 94/C din 19 ianuarie 2009 privind aprobarea Regulamentului pentru descrierea, compunerea si modul de purtare a uniformelor si echipamentului specific pentru functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei nationale a penitenciarelor, precum si a regulilor de acordare a drepturilor de echipament

EMITENT: MINISTERUL JUSTITIEI SI LIBERTATILOR CETATENESTI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 46 din 27 ianuarie 2009

Având în vedere reglementãrile <>Ordonanţei Guvernului nr. 51/1994 privind drepturile de echipament şi materiale de resortul echipamentului, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apãrare naţionalã, ordine publicã şi siguranţã naţionalã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 143/1994 , cu modificãrile ulterioare,
în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor,
în baza <>art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.997/2004 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific şi însemnelor distinctive pentru funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi a <>art. 6 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 83/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul justiţiei şi libertãţilor cetãţeneşti emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Regulamentul pentru descrierea, compunerea şi modul de purtare a uniformelor şi echipamentului specific pentru funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei naţionale a penitenciarelor, precum şi regulile de acordare a drepturilor de echipament, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Ministerul Justiţiei şi Libertãţilor Cetãţeneşti, Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor şi unitãţile subordonate vor duce la îndeplinire dispoziţiile prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I

p. Ministrul justiţiei
şi libertãţilor cetãţeneşti,
Gabriel Tãnãsescu,
secretar de stat

Bucureşti, 19 ianuarie 2009.
Nr. 94/C.

ANEXĂ

REGULAMENT
pentru descrierea, compunerea şi modul de purtare a uniformelor şi echipamentului specific pentru funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei naţionale a penitenciarelor, precum şi regulile de acordare a drepturilor de echipament

Dispoziţii generale
ART. 1
Prezentul regulament descrie articolele de echipament*1) din compunerea normelor funcţionarilor publici cu statut special, reglementeazã modul de purtare a uniformelor*2) şi prevede regulile de acordare a drepturilor de echipament*3).
ART. 2
(1) Prezentul regulament nu descrie echipamentul special, de protecţie şi de lucru.
(2) Modelul şi culoarea articolelor din compunerea acestui tip de echipament se aprobã de cãtre directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
ART. 3
Modificarea structurii normelor de echipare*4), prin introducerea unor articole de echipament, schimbarea culorii, a modelului, precum şi a modului de purtare, se face cu aprobarea ministrului justiţiei şi libertãţilor cetãţeneşti, la propunerea directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
ART. 4
(1) Portul altor articole de îmbrãcãminte în combinaţie cu cele de uniformã este interzis.
(2) Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor aprobã prototipurile*5) pentru articolele de echipament prevãzute de norme.
__________
*1) Prin articole de echipament se înţelege totalitatea obiectelor de îmbrãcãminte, încãlţãminte şi accesorii cu care este dotat un funcţionar public cu statut special.
*2) Prin uniformã se înţelege îmbrãcãmintea reglementarã care prezintã aceeaşi formã dupã croialã, model, ţesãturã şi culoare, obligatorie pentru anumite categorii de profesii.
*3) Prin drepturi de echipament se înţelege privilegiul obţinut, conform legii, de a beneficia în mod gratuit de articolele de echipament prevãzute de normele de echipare destinate funcţionarilor publici cu statut special.
*4) Prin normã de echipare se înţelege regula care stabileşte cantitatea maximã de articole de echipament necesarã pentru obţinerea unei echipãri complete şi regulamentare a funcţionarilor publici cu statut special.
*5) Prin prototip se înţelege primul exemplar de probã dintr-un lot de produse ce urmeazã a fi fabricate în serie.


ART. 5
Se interzice folosirea articolelor de echipament special, de protecţie şi de lucru de cãtre alte persoane decât cele care au acest drept şi în afara locurilor ori activitãţilor pentru care se acordã.
ART. 6
(1) În înţelesul prezentului regulament, echipament special, de protecţie şi de lucru reprezintã articolele cu care sunt dotate anumite categorii de personal în procesul de desfãşurare a activitãţilor specifice, pentru a fi protejate împotriva factorilor de risc.
(2) Echipamentul individual, special, de protecţie şi de lucru se acordã obligatoriu categoriilor de persoane care desfãşoarã activitãţi potrivit anexei nr. 3.
(3) Echipamentul special, de protecţie şi de lucru se foloseşte numai de persoanele care au acest drept, în locurile şi pentru activitãţile reglementate.
(4) În cazul degradãrii echipamentului individual de protecţie, respectiv al pierderii calitãţilor de protecţie împotriva factorilor de risc, se acordã un nou echipament.
(5) Degradarea ori pierderea echipamentului individual special, de protecţie şi de lucru înaintea expirãrii termenului de utilizare*6) prevãzut de norme, din vina utilizatorului, precum şi acordarea acestui tip de echipament altor categorii de persoane decât cele care au dreptul atrag rãspunderea vinovaţilor pentru prejudiciul cauzat, în condiţiile legii.
___________
*6) Prin termen de utilizare se înţelege intervalul de timp în limita cãruia se poate întrebuinţa un bun dat spre folosinţã.

ART. 7
(1) Din articolele de echipament prevãzute de normele nr. 1-4 din anexa nr. 2 se realizeazã ţinutele*7) pentru echiparea de varã şi de iarnã:
- ţinuta de varã (perioada de sezon cald), de la 1 mai pânã la 31 octombrie;
- ţinuta de iarnã (perioada de sezon rece), de la 1 noiembrie pânã la 30 aprilie.
_________
*7) Prin ţinutã se înţelege ansamblul de articole de echipament care constituie un mod specific de îmbrãcãminte pentru funcţionarii publici cu statut special.

(2) Portul combinat al articolelor din uniforma de varã cu cele din uniforma de iarnã este interzis.
(3) Echipamentul prevãzut de norme pentru sezonul cald poate fi achiziţionat cu un an înainte, în proporţie de pânã la 50% din necesar.
ART. 8
(1) Contextura, culoarea, tuşeul şi fineţea materialelor din care se confecţioneazã articolele de echipament sunt cele descrise în anexa nr. 1.
(2) Abaterile de la parametrii tehnici stabiliţi se acceptã numai în limitele prevãzute de tehnologia de fabricaţie.
(3) Orice modificare privind contextura, culoarea, tuşeul, fineţea materialelor sau parametrii tehnici ai confecţiei se aprobã de directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
ART. 9
Descrierea, compunerea şi modul de purtare a uniformelor funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare sunt prevãzute în anexa nr. 1.
ART. 10
Normele pentru asigurarea cu articole de echipament din compunerea uniformelor şi accesoriile acestora sunt prevãzute în anexa nr. 2.
ART. 11
Normele pentru asigurarea cu echipament de intervenţie, echipament special, de protecţie şi de lucru sunt prevãzute în anexa nr. 3.
ART. 12
Regulile pentru aplicarea normelor de echipare a funcţionarilor publici cu statut special sunt prevãzute în anexa nr. 4.
ART. 13
Documentele justificative privind evidenţa drepturilor anuale de echipament pentru funcţionarii publici cu statut special din Ministerul Justiţiei şi Libertãţilor Cetãţeneşti, Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor şi unitãţile subordonate sunt prevãzute în anexa nr. 5.
ART. 14
Normele de echipare specifice uneia dintre instituţiile publice ce fac parte din sectorul de apãrare naţionalã, ordine publicã şi siguranţã naţionalã pot fi aplicate de Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor dacã au intervenit situaţii similare, care nu sunt prevãzute în anexele la prezentul regulament. Aplicarea acestor norme se face prin dispoziţie scrisã a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
ART. 15
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezentul regulament.

ANEXA 1


───────
la regulament
─────────────

DESCRIEREA, COMPUNEREA ŞI MODUL DE PURTARE
a uniformelor funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare

CAP. I
Descrierea uniformelor şi accesoriilor pentru funcţionarii publici cu statut special*1)
_________
*1) Prin descrierea uniformelor şi accesoriilor pentru funcţionarii publici cu statut special se înţelege modalitatea de expunere succintã a acestora.

SECŢIUNEA 1
Coifura

ART. 1
Şapca
Se confecţioneazã din stofã de culoare bleumarin pentru uniforma de oraş şi de culoare albastru-marin pentru uniforma de ceremonie.
Se compune din calotã, bandã şi cozoroc.
Calota este de formã ovalã şi este întinsã cu sârmã de oţel pentru a-şi menţine forma, uşor ridicatã în partea din faţã.
Pe bandã se aplicã o ţesãturã sau o panglicã din mãtase, ţesutã cu desen reprezentând frunze de stejar, de culoare bleumarin.
Cozorocul este de culoare neagrã, de formã ovalã şi se îngusteazã spre capete. Se fixeazã pe bandã prin coasere, la un unghi de 45 grade.
Deasupra benzii se monteazã un şnur parmac dublu, de culoare galbenã.
Şapca are aplicatã pe bandã, în faţã, la centru, emblema pentru coifurã.
Şapca pentru ceremonie are panglica textilã ţesutã cu desen reprezentând frunze de stejar, de culoare albastru-marin. Calota are vipuşcã din paspoal galben.
Şapca pentru chestorul de penitenciare are aplicate pe cozoroc 3 rânduri de frunze de stejar, brodate cu fir metalic de culoare galbenã.
Şapca pentru comisarul şef de penitenciare, comisarul de penitenciare şi subcomisarul de penitenciare are aplicate pe cozoroc douã rânduri de frunze de stejar, brodate cu fir metalic de culoare galbenã.
Şapca pentru subinspectorul de penitenciare, inspectorul de penitenciare şi inspectorul principal de penitenciare are aplicate pe cozoroc un rând de frunze de stejar, brodate cu fir metalic de culoare galbenã.
Şapca pentru agenţii de penitenciare are cozorocul simplu.
ART. 2
Boneta
Se confecţioneazã din stofã tergal sau camgarn de culoare bleumarin.
Se compune din calotã - partea superioarã - şi pãrţile laterale.
Pãrţile laterale au forma puţin ovalã şi se petrec în partea din faţã dreapta.
ART. 3
Pãlãria pentru cadrele femei
Se confecţioneazã din fetru de culoare bleumarin pentru uniforma de oraş şi de culoare albastru-marin pentru uniforma de ceremonie.
Deasupra borului se monteazã o panglicã din mãtase, de culoare bleumarin, cu broderie cu frunze de stejar. În faţã, pe bandã, se monteazã emblema pentru coifurã.
Pãlãria pentru ceremonie are panglica de culoare albastrumarin, brodatã cu frunze de stejar.
ART. 4
Cãciula
Se confecţioneazã din postav bleumarin. Se compune din calotã, clapa din faţã şi clapele laterale.
Calota este din postav bleumarin şi are formã ovalã.
Clapele sunt dublate pe partea exterioarã cu blanã astrahan (caracul), de culoare bleumarin pentru chestor şi comisar-şef şi din blanã naturalã nutriet, de aceeaşi culoare, pentru ceilalţi ofiţeri şi agenţi.
În faţã, pe mijloc, se aplicã emblema pentru coifurã.
Clapele laterale înconjoarã calota şi se pot coborî peste urechi.
Cãciula pentru femei are formã ovalã, cu bordurã latã aplicatã, şi se confecţioneazã din aceleaşi materiale şi de aceeaşi culoare ca şi pentru bãrbaţi.

SECŢIUNEA a 2-a
Îmbrãcãminte şi lenjerie

ART. 5
Sacoul
a) Sacoul la douã rânduri de nasturi pentru ceremonie - bãrbaţi
Se confecţioneazã din stofã de culoare albastru-marin. Are revere clasice şi se încheie la douã rânduri de nasturi din metal cu diametrul de 2 cm, alţi 2 nasturi fiind montaţi mai sus, puţin lateral.
Pieptul stâng este petrecut peste pieptul drept. Ambii piepţi, sub talie, sunt prevãzuţi cu câte un buzunar ascuns, cu clapã dreaptã, iar pe pieptul stâng, în partea de sus, se aflã un buzunar ascuns, cu sublaist.
Spatele este confecţionat din douã bucãţi, având cusãturã pe mijloc.
Mâneca este dreaptã, fãrã manşetã şi nasturi la terminaţie.
Pe umeri sunt prevãzuţi epoleţi din acelaşi material şi de aceeaşi culoare, fixaţi în cusãtura umãrului, iar la capãtul liber se prind cu nasturi. Pe epoleţi se fixeazã un suport din material fond, pe care se aplicã prin brodare însemnele de grad. Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
Pe mânecile sacoului sunt aplicate însemnele de grad profesional.
Culoarea nasturilor şi a accesoriilor este galbenã.
b) Sacoul la douã rânduri de nasturi pentru ceremonie - femei
Sacoul de ceremonie pentru femei are aceeaşi croialã cu cel descris pentru bãrbaţi, cu deosebirea cã se încheie pe partea stângã şi are pense pentru bust. Pensele de bust de pe ambii piepţi pornesc din cusãtura umãrului, ajungând pânã la clapa buzunarelor laterale.
c) Sacoul pentru uniforma de oraş - ofiţeri şi agenţi bãrbaţi
Se confecţioneazã din stofã de culoare bleumarin.
Are revere clasice şi se încheie la un singur rând, cu 3 nasturi din metal cu diametrul de 2 cm. Croiala este dreaptã. Ambii piepţi, sub talie, sunt prevãzuţi cu câte un buzunar ascuns, cu clapã dreaptã, iar pe pieptul stâng, în partea de sus, se aflã un buzunar ascuns, cu sublaist.
Spatele este confecţionat din douã bucãţi, având cusãturã pe mijloc.
Mâneca este dreaptã, fãrã manşetã şi nasturi la terminaţie.
La 3 cm de umãr, pe mâneca stângã, se aplicã un ecuson în formã de cerc cu sigla Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
Pe umeri sunt prevãzuţi epoleţi din acelaşi material şi de aceeaşi culoare, fixaţi în cusãtura umãrului, iar la capãtul liber se prind cu nasturi. Pe epoleţi se fixeazã un suport din material fond, pe care se aplicã prin brodare însemnele de grad. Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
Culoarea nasturilor şi a accesoriilor este galbenã.
d) Sacoul pentru uniforma de oraş - ofiţeri şi agenţi femei
Sacoul pentru femei are aceeaşi croialã cu cel descris pentru bãrbaţi, cu deosebirea cã se încheie pe partea stângã şi are pense pentru bust. Pensele de bust de pe ambii piepţi pornesc din cusãtura umãrului, ajungând pânã la clapa buzunarelor laterale.
ART. 6
Completul modular (scurtã şi bluzon) pentru uniforma de serviciu
Se compune din scurtã exterioarã şi bluzon interior.
Scurta se confecţioneazã din ţesãturã stratificatã din fire suprarezistente, impermeabilã, se încheie cu fermoar cu sistem dublu de acţiune, ascuns, având pe faţã foran cu butoni metalici. Pe interior este prevãzutã cu un fermoar prin care se poate ataşa şi bluzonul interior.
Materialul este de culoare bleumarin. Spatele este drept, confecţionat cu platcã.
Pe piepţi şi la partea inferioarã a scurtei sunt prevãzute 4 buzunare aplicate, cu burduf, având clape drepte ce se închid cu butoni metalici.
La îmbinarea spatelui şi piepţilor cu platca se introduce o vipuşcã de culoare galbenã.
În talie este prevãzutã cu un şnur ascuns de ajustare şi cu douã bride laterale longitudinale, exterioare, care se închid cu nasturi în partea superioarã, pentru fixarea centurii.
Mâneca este dreaptã, fãrã manşetã, iar în partea de jos este prevãzutã cu o bentiţã reglabilã. Pe umeri sunt prevãzuţi epoleţi din acelaşi material şi de aceeaşi culoare, fixaţi în cusãtura umãrului, iar la capãtul liber se prind cu butoni metalici sau nasturi. Pe epoleţi se fixeazã un suport din material fond, pe care se aplicã prin brodare însemnele de grad. Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
La 3 cm de umãr, pe mâneca stângã, se aplicã un ecuson în formã de cerc cu sigla Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
Gulerul este drept şi pe el se aplicã, cu butoni metalici sau nasturi, gluga detaşabilã.
La terminaţie, în cusãturile laterale, scurta este prevãzutã cu o deschizãturã de acces la materialele din dotare, purtate la centurã, care se încheie cu bandã velcro.
Pentru femei, scurta se confecţioneazã în aceeaşi croialã şi de aceeaşi culoare ca pentru bãrbaţi, cu deosebirea cã se încheie partea dreaptã peste partea stângã.
Bluzonul se confecţioneazã din ţesãturã stratificatã din fire suprarezistente, de culoare bleumarin. La partea superioarã a spatelui şi piepţilor are prevãzutã platcã.
La îmbinarea spatelui şi piepţilor cu platca se introduce o vipuşcã de culoare galbenã.
Bluzonul se încheie cu fermoar. Cu acelaşi fermoar bluzonul se poate ataşa la fermoarul de la scurta exterioarã.
Gulerul este drept.
În faţã, bluzonul este prevãzut pe ambele pãrţi cu platcã de aceeaşi culoare, fixatã pe umeri.
Pe partea superioarã a piepţilor, sub linia de unire cu platca, sunt prevãzute douã buzunare cu refilet, care se închid cu fermoar. La partea inferioarã, lateral, sunt aplicate douã buzunare, dispuse la un unghi de 45 de grade, care se închid cu bandã velcro.
Mâneca este confecţionatã dintr-o singurã bucatã, având manşetã care se închide cu buton metalic.
Pe umeri sunt prevãzuţi epoleţi din acelaşi material şi de aceeaşi culoare, fixaţi în cusãtura umãrului, iar la capãtul liber se prind cu butoni metalici sau nasturi. Pe epoleţi se fixeazã un suport din material fond, pe care se aplicã prin brodare însemnele de grad. Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
La terminaţie, bluzonul este prevãzut cu un cordon din material fond.
Pentru femei, bluzonul se confecţioneazã în aceeaşi croialã şi de aceeaşi culoare ca pentru bãrbaţi, cu deosebirea cã se încheie partea dreaptã peste partea stângã.
La 3 cm de umãr, pe mâneca stângã, se aplicã un ecuson în formã de cerc cu sigla Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
ART. 7
Bluzonul pentru uniforma de oraş pentru corpul ofiţerilor şi agenţilor
Se confecţioneazã din ţesãturã stratificatã din fire suprarezistente. La partea superioarã a spatelui şi piepţilor are prevãzutã platcã.
La îmbinarea spatelui şi piepţilor cu platca se introduce o vipuşcã de culoare galbenã.
Materialul este de culoare bleumarin.
Bluzonul se încheie cu fermoar, ascuns în sublaist.
Gulerul este drept.
În faţã, bluzonul este prevãzut pe ambele pãrţi cu platcã de aceeaşi culoare, fixatã pe umeri.
Pe partea superioarã a piepţilor, sub linia de unire cu platca, sunt prevãzute douã buzunare cu refilet, care se închid cu fermoar.
La partea inferioarã, lateral, sunt aplicate douã buzunare dispuse la un unghi de 45 de grade, care se închid cu bandã velcro.
Mâneca este confecţionatã dintr-o singurã bucatã, având manşetã care se închide cu buton metalic.
Pe umeri sunt prevãzuţi epoleţi din acelaşi material şi de aceeaşi culoare, fixaţi în cusãtura umãrului, iar la capãtul liber se prind cu butoni metalici sau nasturi. Pe epoleţi se fixeazã un suport din material fond, pe care se aplicã prin brodare însemnele de grad. Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
La terminaţie, bluzonul este prevãzut cu un cordon din material fond.
Pentru femei, bluzonul se confecţioneazã în aceeaşi croialã şi de aceeaşi culoare ca pentru bãrbaţi, cu deosebirea cã se încheie partea dreaptã peste partea stângã.
La 3 cm de umãr, pe mâneca stângã, se aplicã un ecuson în formã de cerc cu sigla Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
ART. 8
Scurta din stofã pentru uniforma de ceremonie
Se confecţioneazã din ţesãturã tip bumbac, de culoare albastru-marin, având mesadã detaşabilã.
Scurta se încheie cu fermoar ascuns, pe faţã având foran cu butoni metalici.
Spatele este drept, confecţionat cu platcã. În talie este prevãzutã cu un şnur ascuns de ajustare.
Scurta este prevãzutã cu douã buzunare aplicate în partea superioarã şi douã în cea inferioarã. Buzunarele au burduf şi clape drepte ce se închid cu butoni metalici. Sub buzunarele din partea inferioarã sunt douã buzunare ascunse cu tãieturã lateralã, fãrã clape.
Mâneca este dreaptã, fãrã manşetã, iar în partea de jos este prevãzutã cu bridã, care se fixeazã cu un buton metalic.
La 3 cm de umãr, pe mâneca stângã, se aplicã un ecuson în formã de cerc cu sigla Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
Gulerul este drept şi pe el se aplicã un guler din blanã naturalã de culoare albastru-marin.
Pe umeri sunt prevãzuţi epoleţi din acelaşi material şi culoare, fixaţi în cusãtura umãrului, iar la capãtul liber se prind cu butoni metalici sau nasturi. Pe epoleţi se fixeazã un suport din material fond, pe care se aplicã prin brodare însemnele de grad. Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
Scurta se poate purta şi fãrã mesadã şi guler.
Scurta pentru femei se confecţioneazã în aceeaşi croialã şi de aceeaşi culoare ca pentru bãrbaţi cu deosebirea cã se încheie partea dreaptã peste partea stângã.
Pe mânecile scurtei sunt aplicate însemnele de grad profesional.
ART. 9
Scurta cu mesadã şi guler detaşabil pentru uniforma de oraş pentru corpul ofiţerilor şi agenţilor
Se confecţioneazã din ţesãturã tip bumbac, de culoare bleumarin, având mesadã detaşabilã.
Scurta se încheie cu fermoar ascuns, pe faţã având foran cu butoni metalici.
Spatele este drept, confecţionat cu platcã. În talie este prevãzutã cu un şnur ascuns de ajustare.
Scurta este prevãzutã cu douã buzunare aplicate în partea superioarã şi douã la cea inferioarã. Buzunarele au burduf şi clape drepte ce se închid cu butoni metalici. Sub buzunarele din partea inferioarã sunt douã buzunare ascunse cu tãieturã lateralã, fãrã clape.
Mâneca este dreaptã, fãrã manşetã, iar în partea de jos este prevãzutã cu bridã, care se fixeazã cu un buton metalic.
La 3 cm de umãr, pe mâneca stângã, se aplicã un ecuson în formã de cerc cu sigla Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
Gulerul este drept şi pe el se aplicã un guler din blanã naturalã de culoare bleumarin.
Pe umeri sunt prevãzuţi epoleţi din acelaşi material şi de aceeaşi culoare, fixaţi în cusãtura umãrului, iar la capãtul liber se prind cu butoni metalici sau nasturi. Pe epoleţi se fixeazã un suport din material fond, pe care se aplicã prin brodare însemnele de grad. Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
Scurta se poate purta şi fãrã mesadã şi guler.
Scurta pentru femei se confecţioneazã în aceeaşi croialã şi de aceeaşi culoare ca pentru bãrbaţi, cu deosebirea cã se încheie partea dreaptã peste partea stângã.
ART. 10
Impermeabilul de ploaie pentru uniforma de oraş a ofiţerilor şi agenţilor
Impermeabilul pentru ploaie - bãrbaţi se confecţioneazã din ţesãturã stratificatã din fire suprarezistente, de culoare bleumarin.
Are croialã clasicã, închis la gât, cu guler înalt, cu posibilitatea de a se închide, şi este prevãzut cu glugã fixã, care se pliazã în guler.
Se încheie în faţã cu un rând de nasturi ascunşi şi este prevãzut în talie cu un cordon din material fond, cu cataramã.
În partea superioarã a spatelui este prevãzut cu platcã.
Mâneca este dreaptã, fãrã manşetã, iar în partea de jos, la 5 cm de la terminaţie, este prevãzutã cu o bentiţã ce se fixeazã cu un nasture.
Pe umeri sunt prevãzuţi epoleţi din acelaşi material şi culoare, fixaţi în cusãtura umãrului, iar la capãtul liber se prind cu butoni metalici sau nasturi. Pe epoleţi se fixeazã un suport din material fond, pe care se aplicã prin brodare însemnele de grad. Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
Are douã buzunare aşezate oblic, lateral, sub talie, iar pe umãr, epoleţi detaşabili din acelaşi material şi culoare, fixaţi cu bridã şi nasturi.
La 3 cm de umãr, pe mâneca stângã, se aplicã un ecuson în formã de cerc cu sigla Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
Impermeabilul pentru ploaie - femei are aceeaşi culoare şi croialã cu cel de bãrbaţi, cu deosebirea cã se încheie partea dreaptã peste partea stângã şi are în plus douã pense pe piepţi.
ART. 11
Pantalonii
a) Pantalonii de ceremonie
Se confecţioneazã din stofã de culoare albastru-marin.
Croiala este dreaptã, clasicã, fãrã manşetã. Este prevãzutã cu douã buzunare laterale, pe cant, şi un buzunar la spate. Betelia are gãici pentru curea.
Pentru chestor, în pãrţile laterale se aplicã o vipuşcã de 0,25 cm de culoare galbenã şi lampas dublu de 1,5 cm de aceeaşi culoare, iar pentru celelalte categorii de ofiţeri, pantalonii de ceremonie au montatã o vipuşcã de 0,25 cm de culoare galbenã.
Pantalonul de ceremonie pentru femei se confecţioneazã din stofã de aceeaşi croialã şi culoare ca şi pentru bãrbaţi, cu deosebirea cã are şliţul pe partea lateralã stângã.
b) Pantalonii pentru uniforma de oraş şi serviciu - bãrbaţi
Se confecţioneazã din stofã de culoare bleumarin.
Croialã este dreaptã, clasicã, fãrã manşetã.
Sunt prevãzuţi cu douã buzunare laterale, pe cant, şi un buzunar la spate. Betelia are gãici pentru curea şi centurã. Şliţul se încheie cu nasturi.
c) Pantalonii pentru uniforma de oraş şi serviciu - femei
Se confecţioneazã din aceeaşi stofã şi culoare ca şi cei descrişi pentru bãrbaţi, cu deosebirea cã au şliţul pe partea lateralã stângã.
ART. 12
Fusta
Se confecţioneazã din stofã de culoare albastru-marin pentru uniforma de ceremonie şi din stofã de culoare bleumarin pentru uniforma de oraş şi de serviciu. Are croialã clasicã, având betelie, fermoar şi şliţ la spate.
ART. 13
Puloverul
Se confecţioneazã din fire tip lânã de culoare bleumarin, cu anchior, cu şi fãrã mânecã.
Puloverul este prevãzut pe umeri cu platcã şi epoleţi din tercot de culoare bleumarin.
Epoleţii sunt fixaţi în cusãtura umãrului, iar la capetele libere se prind cu nasturi. Pe epoleţi se fixeazã un suport din material fond, pe care se aplicã prin brodare însemnele de grad. Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
În cazul puloverului cu mânecã lungã, pe spatele mânecii sunt prevãzute cotiere din tercot.
La 3 cm de umãr, pe mâneca stângã, se aplicã un ecuson în formã de cerc cu sigla Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
ART. 14
Cãmaşa
Se confecţioneazã din ţesãturã de bumbac sau tip bumbac, de culoare albã pentru uniforma de ceremonie şi bleu pentru uniforma de oraş.
Se încheie cu nasturi de sus pânã jos şi are gulerul rãsfrânt, cu colţ.
Mâneca are manşetã simplã, încheiatã cu 2 nasturi.
Cãmaşa pentru femei are pense pe piept şi se închide partea dreaptã peste partea stângã.
ART. 15
Cãmaşa-bluzã
Se confecţioneazã din ţesãturã tip bumbac de culoare bleu, are gulerul rãsfrânt, cu colţ, şi se poate purta deschisã fãrã cravatã sau închisã la gât cu cravatã. Atât spatele, cât şi piepţii se confecţioneazã cu platcã.
Pe piepţi sunt aplicate douã buzunare având colţurile clapelor tãiate la 45 de grade, care se închid cu un nasture. Se confecţioneazã cu mânecã lungã şi cu mânecã scurtã, terminaţia acesteia fiind prevãzutã cu manşetã simplã. Mâneca lungã poate fi pliatã şi fixatã cu o bridã şi un nasture, montate în partea interioarã a mânecii.
La 3 cm de umãr, pe mâneca stânga, se aplicã un ecuson în formã de cerc cu sigla Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
Epoleţii sunt din acelaşi material şi de aceeaşi culoare, fixaţi în cusãtura umãrului, iar la capãtul liber se prind cu nasturi. Pe epoleţi se fixeazã un suport din material fond, pe care se aplicã prin brodare însemnele de grad. Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
Cãmaşa-bluzã se poate confecţiona şi cu bandã la terminaţie.
Cãmaşa-bluzã pentru femei are pense pe piept şi se închide partea dreaptã peste partea stângã.
ART. 16
Tricoul cu mânecã scurtã
Se confecţioneazã din tricot de culoare bleu şi are gulerul bleumarin.
Tricoul este prevãzut pe umeri cu epoleţi din acelaşi material şi de aceeaşi culoare, fixaţi în cusãtura umãrului, iar la capãtul liber se prind cu nasturi. Pe epoleţi se fixeazã un suport din material fond, pe care se aplicã prin brodare însemnele de grad. Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
La 3 cm de umãr, pe mâneca stânga, se aplicã un ecuson în formã de cerc cu sigla Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

SECŢIUNEA a 3-a
Încãlţãmintea

ART. 17
Pantofii
Se confecţioneazã din piele box faţã naturalã de culoare neagrã.
Talpa este din piele naturalã pentru pantofii de ceremonie şi din piele naturalã sau din înlocuitori pentru cei de la celelalte ţinute. Cãputa este dintr-o singurã bucatã şi nu are ornamentaţii.
Pantofii de varã se confecţioneazã cu perforaţii, iar pentru cadrele femei pot avea decupaje.
ART. 18
Ghetele
Se confecţioneazã din piele box faţã naturalã de culoare neagrã. Talpa este din cauciuc. Carâmbul este înalt şi se confecţioneazã dintr-o singurã bucatã. Se încheie cu şireturi. Ghetele pentru iarnã sunt cãptuşite cu blanã artificialã.
Ghetele pentru femei se confecţioneazã la fel ca cele pentru bãrbaţi, cu deosebirea cã au carâmbul mai scurt.
ART. 19
Cizmele
Cizmele pentru femei se confecţioneazã din piele box faţã naturalã de culoare neagrã.
Talpa este din cauciuc.
Carâmbul este înalt. Se încheie cu fermoar pe partea lateralã. Cizmele sunt cãptuşite cu blanã artificialã.
ART. 20
Bocancii
Se confecţioneazã din piele box faţã naturalã de culoare neagrã. Talpa este din cauciuc. Carâmbul este înalt şi se confecţioneazã dintr-o singurã bucatã. Se încheie cu şireturi. Bocancii pentru iarnã sunt cãptuşiţi cu blanã artificialã.

SECŢIUNEA a IV-a
Echipament divers şi accesorii

ART. 21
Cravata
Se confecţioneazã din ţesãturã tip mãtase de culoare bleumarin, cu dungi gri-bleu cu lãţimea de 0,2 cm dispuse în diagonalã, la intervale succesive de 2,2 cm.
Cravata pentru ceremonie este de culoare albastru-marin, cu dungi galbene cu lãţimea de 0,2 cm dispuse în diagonalã, la intervale succesive de 2,2 cm.
ART. 22
Fularul
Se confecţioneazã din fire tip lânã de culoare bleumarin. Pentru ceremonie, fularul poate fi confecţionat din mãtase de culoare albã.
ART. 23
Mãnuşile
Se confecţioneazã din piele de culoare neagrã şi au formatul obişnuit cu 5 degete.
ART. 24
Ciorapii
Se confecţioneazã din fire de bumbac sau tip bumbac de culoare bleumarin.
ART. 25
Cureaua pentru pantaloni
Se confecţioneazã din piele de culoare neagrã. La capãtul din stânga este prevãzutã cu o cataramã pentru încheiat, confecţionatã din metal inoxidabil sau cromat.
ART. 26
Centura
Se confecţioneazã din piele de culoare neagrã. Este prevãzutã cu douã gãici cu inele metalice şi o cataramã pentru încheiat, cu douã cuie, confecţionatã din metal inoxidabil sau cromat.
Pentru situaţii de intervenţie, de inelele metalice se fixeazã o curea din chingã textilã de culoare neagrã, care se poartã ca diagonalã de susţinere pentru accesoriile din dotare.
ART. 27
Şnurul pentru ceremonie
Se confecţioneazã din şnur împletit de culoare galbenã şi se poartã numai la uniforma de ceremonie.
ART. 28
Nasturii
Se confecţioneazã din metal inoxidabil de culoare galbenã, având diametrul de 1,5 sau 2 cm. Calota este puţin bombatã şi are bordurã pe margine. Pe suprafaţa calotei, în centru, este imprimatã în relief sigla cu însemnele heraldice specifice.
ART. 29
Emblema pentru coifurã
a) Emblema de coifurã pentru chestor
Se confecţioneazã pe suport textil de culoare albastru-marin, prin brodare cu fir de culoare galben-auriu şi reprezintã un scut de formã ovalã, mãrginit la partea inferioarã, de o parte şi de alta, de 3 rânduri de frunze de stejar şi în centru are montat o pajurã.
b) Emblema pentru coifura ofiţerilor şi agenţilor
Reprezintã un oval cu fondul emailat, de culoare bleumarin, mãrginit la partea inferioarã, de o parte şi de cealaltã, dupã cum urmeazã:
- de trei rânduri de frunze de stejar pentru subcomisar, comisar şi comisar-şef;
- de douã rânduri de frunze de stejar pentru subinspector, inspector şi inspector principal;
- de un singur rând de frunze pentru personalul din corpul agenţilor.
La partea de sus este mãrginitã de o coroanã de raze, reprezentate în relief.
Ovalul are inscripţionat la partea inferioarã, de jur împrejur, "MINISTERUL JUSTIŢIEI ŞI LIBERTĂŢILOR CETĂŢENEŞTI" şi în centru este montatã o pajurã.
În partea de jos a emblemei este reprezentat steagul românesc, desfãşurat în 3 falduri colorate, pe faldul de culoare galbenã fiind înscris "ROMÂNIA".
Frunzele de stejar şi coroana de raze sunt confecţionate din metal inoxidabil, de culoare galbenã.
ART. 30
Emblema cu sigla ANP pentru mânecã
Se confecţioneazã pe suport textil de culoare albastru-marin pentru uniforma de ceremonie şi bleumarin pentru uniforma de oraş şi de serviciu, iar fondul pe care se monteazã pajura este de culoare albã.
Are formã rotundã. În partea superioarã a emblemei este brodat cu majuscule, în formã de arc de cerc, "MINISTERUL JUSTIŢIEI ŞI LIBERTĂŢILOR CETĂŢENEŞTI", iar în partea inferioarã, "ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ A PENITENCIARELOR".
Cele douã inscripţii încadreazã pajura pe pieptul cãreia este montat scutul metalic cu 5 cartiere. În partea de jos a pajurei este brodat cu litere majuscule de culoare galben-auriu "PRO PATRIA ET ORDINE JURIS".
Se monteazã pe mâneca stângã.
ART. 31
Însemnele pentru gradul profesional.
A. Corpul ofiţerilor
Chestor
I. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de serviciu
1. Epoletul cu însemn de grad pentru umãr are formã dreptunghiularã cu lãţimea de 5 cm. Se confecţioneazã pe suport tare, materialul fond fiind de culoare bleumarin, realizat pe suport textil cu frunze de stejar, pe care se aplicã prin brodare o stea de culoare galbenã de 16 mm diametru, încadratã între douã benzi orizontale, una superioarã de 5 mm lãţime şi una inferioarã de 10 mm lãţime, de aceeaşi culoare cu steaua.
Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
2. Emblema cu sigla ANP, în formã rotundã, se aplicã pe mâneca stângã.
II. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de oraş
1. Epoletul cu însemn de grad pentru umãr are formã dreptunghiularã cu lãţimea de 5 cm şi lungimea de 10 cm. Se confecţioneazã pe suport tare, materialul fond fiind de culoare bleumarin, realizat pe suport textil cu frunze de stejar, pe care se aplicã prin brodare o stea de culoare galbenã de 16 mm diametru, încadratã între douã benzi orizontale, una superioarã de 5 mm lãţime şi una inferioarã de 10 mm lãţime, de aceeaşi culoare cu steaua. Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
2. Emblema cu sigla ANP, în formã rotundã, se aplicã pe mâneca stângã.
III. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de ceremonie
1. Epoletul cu însemn de grad pentru umãr are formã dreptunghiularã cu lãţimea de 5 cm. Se confecţioneazã pe suport tare, materialul fond fiind de culoare albastru-marin, realizat prin brodare pe suport textil cu frunze de stejar, pe care se aplicã o stea de culoare galbenã de 16 mm diametru, încadratã între douã benzi orizontale, una superioarã de 5 mm lãţime şi una inferioarã de 10 mm lãţime, de aceeaşi culoare cu steaua. Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
2. Însemnul de grad profesional pentru mânecã la uniforma de ceremonie este compus dintr-o bandã orizontalã de 4,5 cm lãţime, pe care sunt aplicate douã benzi orizontale de culoare galbenã, una superioarã de 5 mm lãţime, şi una inferioarã de 10 mm lãţime. Însemnul de grad profesional pentru mânecã este montat la sacou pe faţa mânecii din cusãturã în cusãturã, la o distanţã de 7 cm de la terminaţie, şi este realizat prin brodare pe suport textil cu frunze de stejar, de culoare albastru-marin.
3. Şnurul pentru ceremonie este de culoare galbenã.
Subcomisar, comisar şi comisar-şef
I. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de serviciu
1. Epoletul cu însemn de grad pentru umãr are formã dreptunghiularã cu lãţimea de 5 cm. Se confecţioneazã pe suport tare, materialul fond fiind de culoare bleumarin, realizat pe suport textil cu frunze de stejar, pe care se aplicã prin brodare 1-3 stele galbene de 16 mm diametru. Banda de stele este mãrginitã în partea de jos de o bandã orizontalã, latã de 5 mm, de culoare galbenã. Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
Stelele aferente gradului profesional sunt:
a) pentru subcomisar - o stea;
b) pentru comisar - douã stele;
c) pentru comisar-şef - 3 stele.
2. Emblema cu sigla ANP, în formã rotundã, se aplicã pe mâneca stângã.
II. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de oraş
1. Epoletul cu însemn de grad pentru umãr are formã dreptunghiularã cu lãţimea de 5 cm. Se confecţioneazã pe suport tare, materialul fond fiind de culoare bleumarin, realizat pe suport textil cu frunze de stejar, pe care se aplicã prin brodare 1-3 stele galbene de 16 mm diametru. Banda de stele este mãrginitã în partea de jos de o bandã orizontalã, latã de 5 mm, de culoare galbenã. Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
Stelele aferente gradului profesional sunt:
a) pentru subcomisar - o stea;
b) pentru comisar - douã stele;
c) pentru comisar-şef - 3 stele.
2. Emblema cu sigla ANP, în formã rotundã, se aplicã pe mâneca stângã.
III. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de ceremonie
1. Epoletul cu însemn de grad pentru umãr, are formã dreptunghiularã cu lãţimea de 5 cm. Se confecţioneazã pe suport tare, materialul fond fiind de culoare albastru-marin, realizat pe suport textil cu frunze de stejar, pe care se aplicã prin brodare stelele de culoare galbenã, de 16 mm diametru. Banda de stele este mãrginitã în partea de jos de o bandã orizontalã de 5 mm lãţime, de aceeaşi culoare cu stelele. Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
2. Însemnul de grad profesional pentru mânecã este compus dintr-o bandã orizontalã de 4,5 cm lãţime, de culoare albastru-marin, pe care este aplicatã o bandã orizontalã, de 5 mm lãţime, de culoare galbenã. Însemnul de grad profesional este montat la sacou pe faţa mânecii din cusãturã în cusãturã, la o distanţã de 7 cm de la terminaţie, şi este realizat prin brodare pe suport textil cu frunze de stejar.
3. Şnurul pentru ceremonie este de culoare galbenã.
Subinspector, inspector şi inspector principal
I. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de serviciu
1. Epoletul cu însemn de grad pentru umãr are formã dreptunghiularã cu lãţimea de 5 cm. Se confecţioneazã pe suport tare, materialul fond fiind de culoare bleumarin, realizat pe suport textil cu frunze de stejar, pe care se aplicã prin brodare 1-3 stele galbene de 16 mm diametru. Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului. Stelele aferente gradului profesional sunt:
a) pentru subinspector - o stea;
b) pentru inspector - douã stele;
c) pentru inspector principal - 3 stele.
2. Emblema cu sigla ANP, în formã rotundã, se monteazã pe mâneca stângã.
II. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de oraş
1. Epoletul cu însemn de grad pentru umãr are formã dreptunghiularã cu lãţimea de 5 cm. Se confecţioneazã pe suport tare, materialul fond fiind de culoare bleumarin, realizat pe suport textil cu frunze de stejar, pe care se aplicã prin brodare 1-3 stele galbene de 16 mm diametru. Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
2. Emblema cu sigla ANP, în formã rotundã, se monteazã pe mâneca stângã.
III. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de ceremonie
1. Epoletul cu însemn de grad pentru umãr are formã dreptunghiularã cu lãţimea de 5 cm. Se confecţioneazã pe suport tare, materialul fond fiind de culoare albastru-marin, realizat pe suport textil cu frunze de stejar, pe care se aplicã prin brodare stele de culoare galbenã, de 16 mm diametru. Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
2. Însemnul de grad profesional pentru mânecã este compus dintr-o bandã orizontalã de 4,5 cm lãţime. Însemnul de grad profesional pentru mânecã este montat la sacou pe faţa mânecii din cusãturã în cusãturã, la o distanţã de 7 cm de la terminaţie, şi este realizat pe suport textil, cu frunze de stejar, de culoare albastru-marin.
B. Corpul agenţilor
I. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de serviciu
Agent-şef principal, agent-şef, agent-şef adjunct, agent principal şi agent
1. Epoletul cu însemn de grad pentru umãr are formã dreptunghiularã cu lãţimea de 5 cm. Se confecţioneazã pe suport tare, materialul fond fiind de culoare bleumarin, realizat pe suport textil cu frunze de stejar, pe care se aplicã prin brodare 1-5 barete verticale, cu dimensiuni de 1,5 x 0,5 cm, de culoare galbenã, astfel:
a) pentru agent - o baretã;
b) pentru agent principal - douã barete;
c) pentru agent-şef adjunct - 3 barete;
d) pentru agent-şef - 4 barete;
e) pentru agent-şef principal - 5 barete.
Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
2. Emblema cu sigla ANP, în formã rotundã, se aplicã pe mâneca stângã.
II. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de oraş
1. Epoletul cu însemn de grad pentru umãr are formã dreptunghiularã cu lãţimea de 5 cm. Se confecţioneazã pe suport tare, materialul fond fiind de culoare bleumarin, realizat pe suport textil cu frunze de stejar, pe care se aplicã prin brodare 1-5 barete verticale, cu dimensiuni de 1,5 x 0,5 cm, de culoare galbenã, astfel:
a) pentru agent - o baretã;
b) pentru agent principal - douã barete;
c) pentru agent-şef adjunct - 3 barete;
d) pentru agent-şef - 4 barete;
e) pentru agent-şef principal - 5 barete.
Suportul pentru însemnul de grad este de mãrimea epoletului.
2. Emblema cu sigla ANP, în formã rotundã, se aplicã pe mâneca stângã.

CAP. II
Compunerea*1) uniformelor
____________
*1) Prin compunerea uniformelor se înţelege ansamblul tipurilor de uniforme care alcãtuiesc normelor de echipare a funcţionarilor publici cu statut special.

ART. 32
Dintre articolele de echipament la care au dreptul funcţionarii publici cu statut special se asigurã urmãtoarele norme de echipare:
a) de ceremonie, pentru ofiţeri;
b) de oraş, pentru ofiţeri şi agenţi;
c) de serviciu, pentru ofiţeri şi agenţi.
ART. 33
(1) Uniforma de ceremonie*2) se poartã atât iarna, cât şi vara.
________
*2) Prin uniformã de ceremonie se înţelege ţinuta reprezentativã, protocolarã a funcţionarilor publici cu statut special, utilizatã la oficierea de evenimente protocolare.

(2) De aceste prevederi beneficiazã ofiţerii cu funcţii de conducere, pânã la şef serviciu inclusiv.
(3) Femeile primesc, la cerere, pãlãrie în loc de şapcã şi fustã în loc de pantalon lung.
ART. 34
(1) Uniforma de ceremonie se poartã:
- în oraş, în zilele de sãrbãtori legale;
- la spectacole;
- la reuniuni, cãsãtorii, vizite.
(2) Personalul care nu are prevãzutã în norme uniforma de ceremonie poartã în asemenea ocazii uniforma de oraş cu cãmaşã albã.
ART. 35
Uniforma de oraş*3) se poartã atât iarna, cât şi vara, în urmãtoarele ocazii:
________
*3) Prin uniformã de oraş se înţelege ţinuta reglementarã, festivã a funcţionarilor publici cu statut special, utilizatã în raporturile de reprezentare a instituţiei.

a) obligatoriu - la ordinul directorului unitãţii, care va preciza ţinuta şi accesoriile ce intrã în compunerea acesteia;
b) facultativ - la diferite festivitãţi organizate.
ART. 36
Uniforma de serviciu*4) reprezintã ţinuta zilnicã a funcţionarilor publici.
_________
*4) Prin uniformã de serviciu se înţelege ţinuta de zi cu zi a funcţionarilor publici cu statut special, utilizatã în procesul de îndeplinire a atribuţiilor zilnice la locul de muncã.

ART. 37
La uniforma de serviciu, prin decizie şi în locurile unde se impune, se pot folosi accesoriile necesare desfãşurãrii activitãţilor specifice, precum portbaston, baston, portcãtuşe, portdocumente şi altele.
ART. 38
(1) Uniforma funcţionarilor publici cu statut special, care au aprobare sã poarte uniformã dupã încetarea raporturilor de serviciu, este aceeaşi ca şi a personalului aflat în activitate.
(2) Dreptul de a purta uniformã dupã încetarea raporturilor de serviciu se acordã prin ordin al ministrului justiţiei şi libertãţilor cetãţeneşti, la propunerea directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
(3) Dreptul de a purta uniformã se înscrie în decizia de încetare a raportului de serviciu.
(4) Personalul care dupã încetarea raporturilor de serviciu are aprobarea de a purta uniformã poate folosi ţinuta în urmãtoarele situaţii:
- cu ocazia zilei naţionale a ţãrii şi a sãrbãtorilor legale;
- la festivitãţi, adunãri, ceremonii şi activitãţi protocolare sau comemorative la care sunt invitaţi oficial;
- cu ocazia primirii unor delegaţii ale organizaţiilor de rezervişti din alte ţãri;
- la alte activitãţi la care sunt invitaţi şi unde se precizeazã portul uniformei.

CAP. III
Reguli privind modul de purtare*1) a articolelor de echipament din compunerea uniformelor
__________
*1) Prin modul de purtare a uniformelor se înţelege modalitatea de a folosi un anumit obiect de îmbrãcãminte sau încãlţãminte.

ART. 39
Schimbarea uniformelor de sezon se face prin decizie a directorului de unitate, în funcţie de condiţiile climaterice locale.
ART. 40
Coifura
Şapca, pãlãria, boneta se aşazã pe cap astfel ca sã ajungã aproximativ la 1-2 cm deasupra sprâncenelor şi sã acopere partea superioarã a frunţii, iar emblema sã fie pe mijloc.
Este interzis portul şepcii pe ceafã.
Boneta se aşazã pe cap puţin pe dreapta, iar emblema de coifurã se aplicã lateral stânga, deasupra tâmplei.
Cãciula se poartã pe timp friguros. În raport de condiţiile climaterice şi de zona geograficã, personalul poate trece la portul cãciulii şi în mod facultativ.
Pe timp geros, cãciula se poate purta cu clapele lãsate în jos. În oraş, cãciula se poartã numai cu clapele ridicate şi prinse deasupra capului.
ART. 41
Îmbrãcãmintea şi lenjeria
1. Sacoul
Se poartã numai cu cravatã.
Clapele buzunarelor trebuie sã fie bine întinse, iar în buzunare nu se vor pune obiecte voluminoase care sã le deformeze.
2. Scurta impermeabilã pentru uniforma de serviciu se poartã în anotimpul rece, în modul, împreunã cu bluzonul.
3. Bluzonul pentru uniforma de serviciu se poartã în modul, împreunã cu scurta impermeabilã, în anotimpul rece şi individual în încãperi când utilizatorul se dezbracã de scurtã.
4. Scurta cu mesadã şi guler de blanã se poartã la uniforma de oraş, în anotimpul rece, cu fular şi cu cordonul închis.
Pe timp geros, scurta se poate purta şi la uniforma de serviciu, cu gulerul ridicat, unit în partea din faţã cu ajutorul bridei, asigurându-se purtãtorului protecţia gurii şi a nasului pe timp de viscol sau de ger excesiv.
Se poate purta fãrã mesadã sau guler în perioadele de trecere de la iarnã la primãvarã sau de la toamnã la iarnã.
4.1. Scurta din stofã se poartã numai la uniforma de ceremonie.
5. Impermeabilul pentru ploaie se poartã la uniforma de oraş, pe timp ploios sau variabil, închis sau deschis la gât, cu cordonul închis.
Gluga se poartã numai când plouã.
Impermeabilul se poate purta şi peste cãmaşa bluzã, închis la gât sau deschis când se poartã şi cravatã.
6. Cãmaşa se poartã la uniforma de ceremonie şi la cea de oraş, numai cu cravatã.
7. Cãmaşa-bluzã cu mânecã lungã se poate purta cu mânecile lãsate în jos sau pliate (ridicate deasupra cotului) şi prinse în bridã cu nasture. Se poartã deschisã sau închisã la gât, cu cravatã. Se poartã de regulã introdusã în pantaloni, cu centurã şi accesorii sau curea.
Cãmaşa-bluzã cu bandã la terminaţie (bluzatã) se poartã peste pantaloni, deschisã la gât, fãrã centurã.
8. Cãmaşa albã se poartã la uniforma de ceremonie şi la uniforma de oraş, cu ocazia festivitãţilor sau când se precizeazã portul acesteia.
9. Puloverul se poartã peste cãmaşã cu cravatã, sub sacou, scurtã îmblãnitã, complet modular sau echipament de protecţie.
10. Tricoul cu mânecã scurtã se poartã numai la uniforma de serviciu.
ART. 42
Încãlţãmintea
Pantofii, ghetele, cizmele sau bocancii cu şiret se poartã adecvat uniformelor şi corespunzãtor sezonului sau misiunilor. Este interzis a se purta încãlţãminte de altã culoare, format sau model decât cele stabilite prin regulament.
Pe timp nefavorabil cu ploi, dezgheţ sau umiditate excesivã, personalul poate purta în timpul misiunilor cizme de cauciuc de culoare neagrã.
ART. 43
Echipamentul divers şi accesoriile
1. Cravata se poartã la ţinuta de ceremonie, uniforma de oraş şi cea de serviciu. Nodul cravatei va avea dimensiuni potrivite şi va fi aşezat la mijlocul deschiderii gulerului cãmãşii.
2. Fularul se poartã numai la scurta din stofã, scurta îmblãnitã sau impermeabil, petrecut parte peste parte, fãrã a se face nod în faţã. Fularul poate depãşi partea superioarã a gulerului scurtei sau impermeabilului cu 3-4 cm.
3. Centura multifuncţionalã din piele se poartã la ţinutele care prevãd o conformaţie bine strânsã pe talie, cu accesoriile dispuse dupã cum urmeazã:
a) dreapta lateral - portpistol;
- portbaston;
b) la spate - portcãtuşe;
- portcarnet;
c) la stânga - portspray;
d) stânga faţã - portstaţie emisie-recepţie.
Centura se poartã numai la uniforma de serviciu. Se poartã la pantaloni, peste scurta îmblãnitã sau peste scurta impermeabilã în funcţie de misiunea ordonatã. Când se poartã peste scurta impermeabilã sau scurta îmblãnitã, se fixeazã în talie, în bridele laterale ale acestor articole.
În situaţii de intervenţie, când pe centurã sunt dispuse toate materialele din dotare, pentru asigurare, se poate utiliza cureaua din chingã, fixatã de bride cu inele metalice din partea dreaptã faţã şi din spate, prin trecerea peste umãrul stâng.
4. Emblema pentru coifurã se fixeazã cu respectarea simetriei, astfel:
a) la şapcã: în faţã, la centru, pe bandã;
b) la pãlãrie: în faţã, la centru, pe bandã;
c) la cãciulã: în centru, deasupra clapei din faţã;
d) la bonetã: lateral stânga, deasupra tâmplei.
5. Şnurul pentru ceremonie se poartã numai la sacoul ţinutei de ceremonie, pe umãrul drept.
6. Epoletul cu însemn de grad pentru umãr se poartã la toate tipurile de uniforme, respectiv uniforma de ceremonie, de oraş şi de serviciu.
7. Ecusonul cu sigla ANP pentru mânecã se fixeazã prin termocolare sau coasere pe întreaga margine cu aţã la culoare, pe axul mânecii, la 3 cm distanţã de cusãtura umãrului stâng.
Ecusonul nu se poartã la ţinuta de ceremonie.

ANEXA 2
───────
la regulament
─────────────

NORME
pentru asigurarea cu articole de echipament din compunerea
uniformelor şi accesoriile acestora

Norma nr. 1
pentru asigurarea uniformei de ceremonie







┌────┬─────────────────────────────┬───────┬─────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea articolelor │ U.M. │ Prevederi │ Observaţii │
│crt.│ │ ├──────┬──────┤ │
│ │ │ │Canti-│Durata│ │
│ │ │ │tatea │(ani) │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ I. Coifurã │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Şapcã pentru ceremonie, │ │ │ │Se asigurã una de varã şi una │
│ │albastru-marin │ buc. │ 2 │ 8 │ de iarnã. │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ II. Îmbrãcãminte │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Costum din stofã pentru │ │ │ │Se asigurã unul de varã şi │
│ │ceremonie, albastru-marin: │ │ │ │unul de iarnã. │
│ │- sacou cu pantalon lung │ buc. │ 2 │ 8 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Scurtã pentru ceremonie, │ │ │ │ │
│ │albastru-marin │ buc. │ 1 │ 8 │ │
├────┴─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ III. Lenjerie │ │ │ │ │
├────┬─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Cãmaşã albã │ buc. │ 2 │ 8 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ IV. Încãlţãminte │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Pantofi negri pentru │ │ │ │Se asigurã o pereche de varã │
│ │ceremonie │pereche│ 2 │ 8 │şi o pereche de iarnã. │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ V. Echipament divers │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Fular alb │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Cravatã pentru ceremonie │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ VI. Epoleţi şi accesorii │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Şnur pentru ceremonie, │ │ │ │ │
│ │galben │ buc. │ 2 │ 8 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Suport pentru grad pentru │ │ │ │ │
│ │mânecã │ set │ 3 │ 8 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Suport pentru epolet cu │ │ │ │ │
│ │însemne de grad pentru umãr │pereche│ 3 │ 8 │ │
└────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┘



NOTĂ:

1. De prevederile normei beneficiazã ofiţerii cu funcţii de conducere, pânã la şef de serviciu, inclusiv.
2. Femeile primesc (la cerere) pãlãrie în loc de şapcã şi fustã în loc de pantalon lung.


Norma nr. 2
pentru asigurarea uniformei de oraş pentru corpul ofiţerilor




┌────┬─────────────────────────────┬───────┬─────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea articolelor │ U.M. │ Prevederi │ Observaţii │
│crt.│ │ ├──────┬──────┤ │
│ │ │ │Canti-│Durata│ │
│ │ │ │tatea │(ani) │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ I. Coifurã │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Şapcã din stofã camgarn │ │ │ │ │
│ │pentru iarnã, bleumarin │ buc. │ 1 │ 3 │ 1 │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Şapcã din stofã tergal pentru│ │ │ │ │
│ │varã, bleumarin │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Cãciulã │ buc. │ 1 │ 6 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ II. Îmbrãcãminte │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Costum din stofã camgarn │ │ │ │ │
│ │bleumarin: │ │ │ │ │
│ │- sacou cu 2 pantaloni lungi │ buc. │ 1 │ 3 │ 1 │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Costum din stofã tergal │ │ │ │ │
│ │bleumarin: │ │ │ │ │
│ │- sacou cu 2 pantaloni lungi │ buc. │ 1 │ 3 │ 1 │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Bluzon bleumarin │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Scurtã din tercot bleumarin │ │ │ │ │
│ │cu mesadã şi guler din blanã │ buc. │ 1 │ 6 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Impermeabil bleumarin pentru │ │ │ │ │
│ │ploaie │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ III. Lenjerie │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Cãmaşã bleu │ buc. │ 4 │ 2 │ 2 │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Cãmaşã-bluzã cu mânecã │ │ │ │ │
│ │scurtã, bleu │ buc. │ 4 │ 4 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Cãmaşã-bluzã cu mânecã │ │ │ │ │
│ │lungã, bleu │ buc. │ 2 │ 2 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ IV. Încãlţãminte │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Pantofi de varã, negri din │ │ │ │ │
│ │piele │pereche│ 1 │ 1 │ 3 │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Pantofi de iarnã, negri din │ │ │ │ │
│ │piele │pereche│ 1 │ 2 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Ghete │pereche│ 1 │ 3 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ V. Echipament divers │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Cravatã │ buc. │ 2 │ 4 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Fular bleumarin din lânã │ buc. │ 1 │ 6 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Mãnuşi din piele, negre │pereche│ 1 │ 2 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Curea neagrã │ buc. │ 1 │ 6 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Ciorapi bleumarin │pereche│ 6 │ 1 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ VI. Accesorii │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Emblemã cu sigla ANP pentru │ │ │ │ │
│ │mânecã │ buc. │ 11 │ 3 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Suport pentru epolet cu │ │ │ │ │
│ │însemne de grad pentru umãr │pereche│ 11 │ 3 │ │
└────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┘



NOTĂ:
1. Pentru femei se distribuie pãlãrie în loc de şapcã şi fustã în loc de un pantalon lung (la cerere).
2. La cerere, se poate distribui una de culoare albã.
3. Pentru femei se distribuie sandale.
4. Uniformele de varã şi de iarnã se poartã în perioadele stabilite prin decizie.


Norma nr. 3
pentru asigurarea uniformei de oraş pentru corpul agenţilor




┌────┬─────────────────────────────┬───────┬─────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea articolelor │ U.M. │ Prevederi │ Observaţii │
│crt.│ │ ├──────┬──────┤ │
│ │ │ │Canti-│Durata│ │
│ │ │ │tatea │(ani) │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ I. Coifurã │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Şapcã din stofã camgarn │ │ │ │ │
│ │pentru iarnã, bleumarin │ buc. │ 1 │ 3 │ 1 │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Şapcã din stofã tergal pentru│ │ │ │ │
│ │varã, bleumarin │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Cãciulã │ buc. │ 1 │ 6 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ II. Îmbrãcãminte │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Costum din stofã camgarn │ │ │ │ │
│ │bleumarin: │ │ │ │ │
│ │- sacou cu 2 pantaloni lungi │ buc. │ 1 │ 3 │ 1 │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Costum din stofã tergal │ │ │ │ │
│ │bleumarin: │ │ │ │ │
│ │- sacou cu 2 pantaloni lungi │ buc. │ 1 │ 3 │ 1 │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Bluzon bleumarin │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Scurtã din tercot bleumarin │ │ │ │ │
│ │cu mesadã şi guler din blanã │ buc. │ 1 │ 6 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Impermeabil bleumarin │ │ │ │ │
│ │pentru ploaie │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ III. Lenjerie │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Cãmaşã bleu │ buc. │ 4 │ 2 │ 2 │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Cãmaşã-bluzã cu mânecã │ │ │ │ │
│ │scurtã, bleu │ buc. │ 4 │ 4 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Cãmaşã-bluzã cu mânecã │ │ │ │ │
│ │lungã, bleu │ buc. │ 2 │ 2 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ IV. Încãlţãminte │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Pantofi de varã negri, din │ │ │ │ │
│ │piele │pereche│ 1 │ 1 │ 3 │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Pantofi de iarnã negri, din │ │ │ │ │
│ │piele │pereche│ 1 │ 2 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Ghete │pereche│ 1 │ 3 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ V. Echipament divers │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Cravatã │ buc. │ 2 │ 4 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Fular bleumarin din lânã │ buc. │ 1 │ 6 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Mãnuşi din piele, negre │pereche│ 1 │ 2 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Curea neagrã │ buc. │ 1 │ 6 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Ciorapi bleumarin │pereche│ 6 │ 1 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ VI. Accesorii │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Emblemã cu sigla ANP │ │ │ │ │
│ │pentru mânecã │ buc. │ 11 │ 3 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Suport pentru epolet cu │ │ │ │ │
│ │însemne grad pentru umãr │pereche│ 11 │ 3 │ │
└────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┘



NOTĂ:
1. Pentru femei se distribuie pãlãrie în loc de şapcã şi fustã în loc de un pantalon lung (la cerere).
2. La cerere, se poate distribui una de culoare albã.
3. Pentru femei se distribuie sandale.
4. Uniformele de varã şi de iarnã se poartã în perioadele stabilite prin decizie.


Norma nr. 4
pentru asigurarea uniformei de serviciu pentru corpul ofiţerilor




┌────┬─────────────────────────────┬───────┬─────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea articolelor │ U.M. │ Prevederi │ Observaţii │
│crt.│ │ ├──────┬──────┤ │
│ │ │ │Canti-│Durata│ │
│ │ │ │tatea │(ani) │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ I. Coifurã │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Bonetã camgarn bleumarin │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Bonetã tergal bleumarin │ buc. │ 2 │ 3 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Cãciulã │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ II. Îmbrãcãminte │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Complet modular, bleumarin: │ │ │ │ │
│ │- scurtã impermeabilã │ │ │ │ │
│ │exterioarã şi bluzon │ buc. │ 1 │ 2 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Pantaloni din tergal pentru │ │ │ │ │
│ │varã, bleumarin │pereche│ 2 │ 3 │ 1 │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Pantaloni camgarn iarnã │ │ │ │ │
│ │bleumarin │pereche│ 2 │ 4 │ 1 │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Pulover cu anchior bleumarin,│ │ │ │ │
│ │fãrã mâneci │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Pulover cu anchior bleumarin │ │ │ │ │
│ │cu mâneci │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ III. Lenjerie │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Tricou cu mânecã scurtã, │ │ │ │ │
│ │bleu şi guler bleumarin │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Cãmaşã-bluzã cu mânecã │ │ │ │ │
│ │scurtã, bleu │ buc. │ 3 │ 2 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Cãmaşã-bluzã cu mânecã │ │ │ │ │
│ │lungã, bleu │ buc. │ 2 │ 2 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ IV. Încãlţãminte │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Pantofi de varã negri, din │ │ │ │ │
│ │piele │pereche│ 1 │ 1 │ 2 │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Pantofi de iarnã negri, din │ │ │ │ │
│ │piele │pereche│ 1 │ 2 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Ghete negre (cizme) pentru │ │ │ │Pentru femei se distribuie o │
│ │iarnã │pereche│ 1 │ 3 │pereche de cizme scurte. │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Bocanci negri cu şiret │pereche│ 1 │ 2 │Pentru femei se distribuie o │
│ │ │ │ │ │pereche de ghete cu şiret. │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ V. Echipament divers │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Centurã multifuncţionalã din │ │ │ │ │
│ │piele neagrã │ buc. │ 1 │ 6 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Ciorapi bleumarin │pereche│ 10 │ 1 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ VI. Accesorii │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Emblemã cu sigla ANP pentru │ │ │ │ │
│ │mânecã │ buc. │ 10 │ 2 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Suport pentru epolet cu │ │ │ │ │
│ │însemne de grad pentru umãr │ │ │ │ │
│ │ │pereche│ 11 │ 2 │ │
└────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┘



NOTĂ:
1. Pentru femei se distribuie fustã în loc de un pantalon lung (la cerere).
2. Pentru femei se distribuie sandale.
3. Uniformele de varã şi de iarnã se poartã în perioadele stabilite prin decizie.


Norma nr. 5
pentru asigurarea uniformei de serviciu pentru corpul agenţilor




┌────┬─────────────────────────────┬───────┬─────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea articolelor │ U.M. │ Prevederi │ Observaţii │
│crt.│ │ ├──────┬──────┤ │
│ │ │ │Canti-│Durata│ │
│ │ │ │tatea │(ani) │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ I. Coifurã │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Bonetã camgarn bleumarin │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Bonetã tergal bleumarin │ buc. │ 2 │ 3 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Cãciulã │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ II. Îmbrãcãminte │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Complet modular, bleumarin: │ │ │ │ │
│ │- scurtã impermeabilã │ │ │ │ │
│ │exterioarã şi bluzon │ buc. │ 1 │ 2 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Pantaloni din tergal pentru │ │ │ │ │
│ │varã, bleumarin │pereche│ 2 │ 3 │ 1 │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Pantaloni camgarn pentru │ │ │ │ │
│ │iarnã, bleumarin │pereche│ 2 │ 4 │ 1 │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Pulover cu anchior bleumarin,│ │ │ │ │
│ │fãrã mâneci │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Pulover cu anchior bleumarin,│ │ │ │ │
│ │cu mâneci │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ III. Lenjerie │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Tricou cu mânecã scurtã, │ │ │ │ │
│ │bleu şi guler bleumarin │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Cãmaşã-bluzã cu mânecã │ │ │ │ │
│ │scurtã, bleu │ buc. │ 3 │ 2 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Cãmaşã-bluzã cu mânecã │ │ │ │ │
│ │lungã, bleu │ buc. │ 2 │ 2 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ IV. Încãlţãminte │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Pantofi de varã negri, din │ │ │ │ │
│ │piele │pereche│ 1 │ 1 │ 2 │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Pantofi de iarnã negri, din │ │ │ │ │
│ │piele │pereche│ 1 │ 2 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Ghete negre (cizme) pentru │ │ │ │Pentru femei se distribuie o │
│ │iarnã │pereche│ 1 │ 3 │pereche de cizme scurte. │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Bocanci negri cu şiret │pereche│ 1 │ 2 │Pentru femei se distribuie o │
│ │ │ │ │ │pereche de ghete cu şiret. │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ V. Echipament divers │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Centurã multifuncţionalã din │ │ │ │ │
│ │piele neagrã │ buc. │ 1 │ 6 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Ciorapi bleumarin │pereche│ 10 │ 1 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ VI. Accesorii │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Emblemã cu sigla ANP │ │ │ │ │
│ │pentru mânecã │ buc. │ 10 │ 2 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Suport pentru epolet cu │ │ │ │ │
│ │însemne de grad pentru umãr │pereche│ 11 │ 2 │ │
└────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┘



NOTĂ:
1. Pentru femei se distribuie fustã în loc de un pantalon lung (la cerere).
2. Pentru femei se distribuie sandale.
3. Uniformele de varã şi de iarnã se poartã în perioadele stabilite prin decizie.


Norma nr. 6
pentru echiparea agenţilor şi ofiţerilor, dupã încetarea raporturilor
de serviciu

a) pentru echiparea funcţionarilor publici din corpul ofiţerilor, care au avut funcţii de conducere, cu drept de a primi uniformã de ceremonie




┌────┬─────────────────────────────┬───────┬─────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea articolelor │ U.M. │ Prevederi │ Observaţii │
│crt.│ │ ├──────┬──────┤ │
│ │ │ │Canti-│Durata│ │
│ │ │ │tatea │(ani) │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ I. Coifurã │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Şapcã pentru ceremonie │ buc. │ 1 │ 10 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Cãciulã │ buc. │ 1 │ - │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ II. Îmbrãcãminte │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Costum din stofã pentru │ buc. │ 2 │ 10 │Se asigurã unul de varã şi │
│ │ceremonie: │ │ │ │unul de iarnã. │
│ │- sacou cu pantalon lung │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Scurtã pentru ceremonie │ buc. │ 1 │ 10 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ III. Lenjerie │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Cãmaşã albã │ buc. │ 2 │ 4 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ IV. Încãlţãminte │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Pantofi negri, pentru │ │ │ │ │
│ │ceremonie │pereche│ 1 │ 5 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ V. Echipament divers │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Cravatã pentru ceremonie │ buc. │ 1 │ 5 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ VI. Epoleţi şi accesorii │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Suport pentru grad pentru │ │ │ │ │
│ │mânecã │ set │ 3 │ 10 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Şnur pentru ceremonie, │ │ │ │ │
│ │galben │ buc. │ 1 │ 10 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Suport pentru epolet cu │ │ │ │ │
│ │însemne de grad pentru umãr │pereche│ 2 │ 10 │ │
└────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┘



b) pentru echiparea funcţionarilor publici care au fãcut parte din corpul ofiţerilor şi agenţilor





┌────┬─────────────────────────────┬───────┬─────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea articolelor │ U.M. │ Prevederi │ Observaţii │
│crt.│ │ ├──────┬──────┤ │
│ │ │ │Canti-│Durata│ │
│ │ │ │tatea │(ani) │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ I. Coifurã │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Şapcã din stofã camgarn, │ │ │ │ │
│ │pentru iarnã │ buc. │ 1 │ 10 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Şapcã din stofã tergal, │ │ │ │ │
│ │pentru varã │ buc. │ 1 │ 10 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Cãciulã │ buc. │ 1 │ 10 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ II. Îmbrãcãminte │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Costum din stofã camgarn: │ │ │ │ │
│ │- sacou cu 2 pantaloni lungi │ buc. │ 1 │ 10 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Costum din stofã tergal: │ │ │ │ │
│ │- sacou cu 2 pantaloni lungi │ buc. │ 1 │ 10 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Scurtã cu mesadã şi guler din│ │ │ │ │
│ │blanã │ buc. │ 1 │ 10 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ III. Lenjerie │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Cãmaşã bleu │ buc. │ 2 │ 10 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ IV. Încãlţãminte │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Pantofi negri din piele │pereche│ 2 │ 10 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ V. Echipament divers │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Cravatã │ buc. │ 1 │ 5 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Fular din lânã │ buc. │ 1 │ 10 │ │
├────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ VI. Epoleţi şi accesorii │
├────┬─────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Ecuson mânecã grad │ │ │ │ │
│ │profesional │ buc. │ 3 │ 10 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Şnur pentru ceremonie, │ │ │ │ │
│ │galben │ buc. │ 1 │ 10 │ │
├────┼─────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Suport pentru epolet cu │ │ │ │ │
│ │însemne de grad pentru umãr │pereche│ 2 │ 10 │ │
└────┴─────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┘



NOTĂ:
1. Prezenta normã se aplicã pentru echiparea funcţionarilor publici cu statut special din corpul ofiţerilor şi agenţilor, cu drept de a purta uniformã dupã încetarea raporturilor de serviciu, cu asigurarea gratuitã a articolelor de echipament. Articolele de echipament prevãzute în prezenta normã se asigurã dupã 8 ani de la încetarea raporturilor de serviciu.
2. Odatã cu echipamentul prevãzut de normã se distribuie toate accesoriile pentru îmbrãcãminte şi însemnele de grad aferente.
3. Cu ocazia acordãrii gradului profesional urmãtor celui avut la data încetãrii raporturilor de serviciu se distribuie gratuit accesoriile necesare pentru douã uniforme.
4. Accesoriile de îmbrãcãminte şi însemnele de grad profesional necesare pentru înlocuirea celor uzate, precum şi alte articole de echipament se pot asigura la cerere, contra cost, la preţul de achiziţionare. Femeile primesc pãlãrie în loc de şapcã şi fustã în loc de pantaloni (la cerere).


ANEXA 3


───────
la regulament
─────────────

NORME
pentru asigurarea cu echipament de intervenţie, echipament
special, de protecţie şi de lucru

1. Pentru echiparea grupelor permanente de intervenţie







┌───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬─────────────┬───────────────────────────────┐
│ Nr. │ Denumirea articolelor │ U.M. │ Prevederi │ Observaţii │
│ crt. │ │ ├──────┬──────┤ │
│ │ │ │Canti-│Durata│ │
│ │ │ │tatea │(ani) │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Combinezon de varã │ buc. │ 2 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Şapcã de varã sau basc │ buc. │ 2 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Combinezon de iarnã │ buc. │ 2 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Fes sau şepcuţã îmblãnitã │ buc. │ 2 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Cãmaşã-bluzã sau tricou cu │ │ │ │ │
│ │mânecã lungã │ buc. │ 2 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Cãmaşã-bluzã sau tricou cu │ │ │ │ │
│ │mânecã scurtã │ buc. │ 2 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Pulover │ buc. │ 2 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 8 │Scurtã îmblãnitã │ buc. │ 1 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 9 │Ghete intervenţie │ pereche │ 1 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 10 │Bocanci cu carâmb înalt │ pereche │ 1 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 11 │Cizme din cauciuc │ pereche │ 1 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 12 │Trening antrenament │ buc. │ 2 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 13 │Pantofi sport (tip adidas) │ pereche │ 2 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 14 │Mãnuşi speciale │ pereche │ 1 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 15 │Mãnuşi antrenament │ pereche │ 1 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 16 │Cagulã │ buc. │ 2 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 17 │Complet apãrãtori │ buc. │ 1 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 18 │Costum judo │ complet │ 2 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 19 │Saltea judo │ complet │ 1 │ inv. │ 1 │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 20 │Sac de dormit │ buc. │ 1 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 21 │Vestã multifuncţionalã │ buc. │ 1 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 22 │Raniţã │ buc. │ 1 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 23 │Centurã │ buc. │ 1 │ inv. │de fiecare om │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 24 │Şubã îmblãnitã │ buc. │ 5 │ inv. │ 1 │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 25 │Pâslari │ pereche │ 5 │ inv. │ 1 │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 26 │Cearşafuri │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 27 │Feţe de pernã │ buc. │ 2 │ 1 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 28 │Pãturã │ buc. │ 1 │ 5 │Pe timp de iarnã se pot │
│ │ │ │ │ │asigura douã bucãţi. │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 29 │Saltea │ buc. │ 1 │ 6 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 30 │Pernã │ buc. │ 1 │ 5 │ │
└───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┘



1. Se distribuie în funcţie de necesitãţi.
2. Norma de articole de natura cazarmamentului este raportatã la 2/3 din efective.


2. Pentru înzestrarea cu echipament special, de protecţie şi de lucru





┌───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬─────────────┬───────────────────────────────┐
│ Nr. │ Denumirea articolelor │ U.M. │ Prevederi │ Observaţii │
│ crt. │ │ ├──────┬──────┤ │
│ │ │ │Canti-│Durata│ │
│ │ │ │tatea │(ani) │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├───────┼─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ │ A. Echipament special │
│ │ I. Echipament pentru misiuni operative │
├───────┼─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Şapcã │ buc. │ │ inv.│Din articolele de echipament │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┤prevãzute se constituie │
│ 2 │Cãciulã │ buc. │ │ inv.│garderoba, astfel: │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┤- 10 rânduri la nivelul ANP; │
│ 3 │Bluzã de vânt (bluzon) │ buc. │ │ inv.│- 5 din efectivul de personal │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┤de la nivelul fiecãrei unitãţi.│
│ 4 │Pantaloni de iarnã │ pereche │ │ inv.│Echipamentul se distribuie │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┤numai pentru folosinţã pe │
│ 5 │Pantaloni de varã │ pereche │ │ inv.│timpul executãrii misiunilor. │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┤Înlocuirea materialelor se face│
│ 6 │Scurtã cu guler şi mesadã │ buc. │ │ inv.│pe mãsura declasãrii sau │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┤clasãrii. │
│ 7 │Mãnuşi cãptuşite │ pereche │ │ inv.│ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ 8 │Bocanci (ghete) │ buc. │ │ inv.│ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ 9 │Cizme din cauciuc │ pereche │ │ inv.│ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ 10 │Pulover cu guler înalt │ buc. │ │ inv.│ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ II. Echipaje nave │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Pãlãrie impermeabilã │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Costum impermeabil (hainã şi │ │ │ │ │
│ │pantalon) │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Scurtã impermeabilã │ │ │ │ │
│ │îmblãnitã │ buc. │ 1 │ 5 │ │
├───────┼─────────────────────────────┴───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Pantaloni vãtuiţi impermeabili pereche │ 1 │ 5 │ │
├───────┼─────────────────────────────┬───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Mãnuşi impermeabile │ pereche │ 1 │ 4 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Cizme din cauciuc │ pereche │ 1 │ 5 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Salopetã (combinezon) │ buc. │ 2 │ 2 │De fiecare conducãtor şi │
│ │ │ │ │ │mecanic │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 8 │Ghete │ pereche │ 2 │ 2 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 9 │Cazarmament pentru cuşete │ │ │ │ │
│ │nave: │ │ │ │ │
│ │- cearşaf (cearşaf plic) │ buc. │ 4 │ 4 │ De fiecare pat. │
│ │- faţã de pernã │ buc. │ 3 │ 4 │ Saltelele şi pernele se pot │
│ │- pãturã * │ buc. │ 1 │ 6 │ recondiţiona dupã expirarea a │
│ │- pernã │ buc. │ 1 │ 5 │ jumãtate din durata de │
│ │- saltea │ buc. │ 1 │ 10 │ serviciu. │
│ │* Pe timp friguros se pot │ │ │ │ │
│ │acorda douã. │ │ │ │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ III. Materiale pentru pregãtire de specialitate │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Foaie de cort │ buc. │ 1 │ inv. │Pentru executarea tragerilor în│
│ │ │ │ │ │poligon se asigurã câte │
│ │ │ │ │ │1 buc. Pentru fiecare loc de │
│ │ │ │ │ │tragere. │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Sac de merinde │ buc. │ 1 │ inv. │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Raniţã │ buc. │ 1 │ inv. │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Cascã │ buc. │ │ inv. │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Corturi diferite │ buc. │ │ inv. │Cantitatea, formatul şi │
│ │ │ │ │ │mãrimea se stabilesc prin │
│ │ │ │ │ │tabela de înzestrare. │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Sac pentru transportul │ buc. │ 1 │ 8 │Pentru fiecare 50 de │
│ │echipamentului │ │ │ │funcţionari publici. La │
│ │ │ │ │ │unitãţile cu efective peste 50 │
│ │ │ │ │ │de funcţionari publici se │
│ │ │ │ │ │asigurã câte 2 buc. │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Sac pentru corespondenţã │ buc. │ │ inv. │Necesarul se stabileşte în │
│ │ │ │ │ │funcţie de nevoi. │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 8 │Geantã pentru │ │ │ │ │
│ │corespondenţã │ buc. │ │ inv. │Pentru corespondenţã │
│ │ │ │ │ │specialã necesarul şi modelul │
│ │ │ │ │ │se stabilesc în funcţie de │
│ │ │ │ │ │nevoi. │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ IV. Echipament pentru personal care executã serviciul în posturi fixe, mobile sau similare │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Manta îmblãnitã (şubã) │ buc. │ 1 │ 6 │Pentru fiecare post de pazã. │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Cizme sau galoşi din pâslã │ pereche │ 2 │ 6 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Cizme din cauciuc │ pereche │ 1 │ 4 │Pentru fiecare post de pazã │
│ │ │ │ │ │aflat în zone cu precipitaţii │
│ │ │ │ │ │frecvente, poduri sau zone │
│ │ │ │ │ │mlãştinoase. │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Cãciulã îmblãnitã cu clape │ │ │ │ │
│ │pentru urechi │ buc. │ 3 │ 6 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Mãnuşi îmblãnite │ pereche │ 1 │ 2 │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ NOTĂ: │
│ Articolele de echipament prevãzute de normã se pot utiliza şi de alte categorii de efective care │
│ executã paza în posturi fixe, mobile sau similare, cu aprobarea directorului unitãţii. │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ B. Echipamentul de protecţie şi de lucru │
│ I. Personal care executã percheziţia persoanelor private de libertate şi a spaţiilor de deţinere │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Halat de protecţie │ buc. │ 2 │ inv. │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Mãnuşi de protecţie │ pereche │ 4 │ inv. │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Ecusoane │ buc. │ 2 │ inv. │Se acordã echipelor ce │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┤executã percheziţia generalã, │
│ 4 │Combinezon (salopetã) │ buc. │ 50 │ inv. │numai pe timpul misiunii. │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ 5 │Bonetã (ţinuta de varã) │ buc. │ 50 │ inv. │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ 6 │Capelã (ţinuta de iarnã) │ buc. │ 50 │ inv. │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ II. Efective ce executã paza, escortarea sau supravegherea în exterior │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Mascã împotriva ţânţarilor │ buc. │ 1 │ 2 │ 1 │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Mãnuşi impermeabile │ │ │ │ │
│ │împotriva ţânţarilor │ pereche │ 1 │ 2 │ 1 │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Bluzã de vânt │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Scurtã impermeabilã │ │ │ │ │
│ │îmblãnitã │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Costum impermeabil vãtuit │ │ │ │ │
│ │(molton) │ buc. │ 1 │ 2 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Cizme din cauciuc │ pereche │ 1 │ 2 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Cizme din pâslã │ pereche │ 1 │ 4 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 8 │Costum pentru varã, cu un │ │ │ │ │
│ │pantalon (fustã) │ buc. │ 1 │ 1 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 9 │Şapcã pentru varã │ buc. │ 1 │ 1 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 10 │Bocanci cu şiret (ghete │ │ │ │ │
│ │pentru femei) │ pereche │ 1 │ 1 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 11 │Pelerinã impermeabilã │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 12 │Baston din cauciuc │ buc. │ 1 │ inv. │ 2 │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ NOTĂ: │
│ 1. Numai în situaţii când se impune folosirea acestora. │
│ 2. Se asigurã personalului care executã misiuni de supraveghere, pazã şi escortare, prin decizie │
│ scrisã a directorului unitãţii. │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ III. Efective care însoţesc transporturile de persoane private de libertate, │
│ care manipuleazã şi transportã corespondenţa secretã, personalul care asigurã tragerile în poligoane │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Bluzã de vânt │ buc. │ 1 │ inv. │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Şubã (scurtã impermeabilã │ │ │ │ │
│ │îmblãnitã) │ buc. │ 1 │ 6 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Cizme din cauciuc │ pereche │ 1 │ inv. │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Cizme din pâslã │ pereche │ 1 │ 4 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Mãnuşi îmblãnite │ pereche │ 1 │ 4 │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ IV. Armurieri, mecanici, strungari, electricieni, radiotehnicieni, lãcãtuşi, fochiştii, şoferi, │
│ tractorişti, spãlãtori auto, membrii comisiilor de verificare sau examinare tehnicã a autovehiculelor,│
│ conducãtori maşini terasiere, motopompişti, conducãtori hipo │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Combinezon (salopetã) │ buc. │ 2 │ 2 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Mãnuşi din lânã │ pereche │ 1 │ 2 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Costum vãtuit (bluzã şi │ buc. │ 1 │ 4 │Numai pentru cei care │
│ │pantaloni) │ │ │ │lucreazã pe timp friguros în │
│ │ │ │ │ │aer liber sau în spaţii │
│ │ │ │ │ │neîncãlzite (ateliere etc.) │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Bocanci │ pereche │ 1 │ 2 │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ a) numai pentru conducãtori hipo │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 5 │Cizme sau galoşi din pâslã │ pereche │ 1 │ 4 │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ b) numai pentru spãlãtori auto │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 6 │Mãnuşi din cauciuc │ pereche │ 1 │ 2 │Se asigurã şi şoferilor care │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┤spalã singuri maşinile, │
│ 7 │Şorţ din cauciuc │ buc. │ 1 │ 2 │inclusiv personalului care are │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┤în primire autoturisme. │
│ 8 │Cizme din cauciuc │ pereche │ 1 │ 2 │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ V. Personal din centrele şi oficiile de calcul electronic │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Halat din pânzã │ buc. │ 2 │ 3 │Pentru inginerii de sistem şi │
│ │ │ │ │ │operatorii la calculator │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Halat din pânzã coloratã │ buc. │ 2 │ 3 │Pentru operatorii pregãtire │
│ │ │ │ │ │date │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ VI. Operatori telefonişti, radiotelegrafişti, supraveghetori radio, desenatori şi cartografi │
│ lucrãri speciale │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Halat │ buc. │ 2 │ 3 │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ VII. Personal care executã permanent lucrãri de construcţii, instalaţii, de întreţinere şi revizie, │
│ care asigurã exploatarea şi conservarea tehnicii de transmisiuni, care executã efectiv controlul │
│ acestor lucrãri │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Combinezon (halat sau │ │ │ │ │
│ │salopetã) │ buc. │ 2 │ 3 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Costum vãtuit │ buc. │ 1 │ inv. │Numai cei care │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┤supravegheazã lucrãrile de │
│ 3 │Cascã de protecţie │ buc. │ 1 │ inv. │construcţii │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ 4 │Cizme din cauciuc │ pereche │ 1 │ inv. │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ VIII. Materiale pentru puncte medicale (pentru fiecare pat) * │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Halat pentru bolnavi │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Pijama │ buc. │ 2 │ 4 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Papuci │ pereche │ 1 │ 2 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Prosop │ buc. │ 3 │ 3 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Cearşaf │ buc. │ 4 │ 4 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Faţã de pernã │ buc. │ 3 │ 3 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Pãturã │ buc. │ 1 │ 6 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 8 │Pernã │ buc. │ 1 │ 5 │Dupã folosirea a jumãtate din │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┤durata de serviciu se pot │
│ 9 │Saltea │ buc. │ 1 │ 10 │recondiţiona. │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 10 │Halat alb │ buc. │ 2 │ 2 │Numai pentru supraveghetorii │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┤de la spital şi infirmieri │
│ 11 │Halat din molton │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ NOTĂ: │
│ Prin punct medical se înţelege: spitalele, cabinetele medicale, infirmeriile, staţionarele, etc., │
│ compartimentele sanitare dotate cu paturi, amenajate pentru persoanele private de libertate. │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ IX. Magazioneri, mânuitori şi distribuitori de materiale, şefi de depozite şi magazii, arhivari, │
│ membrii comisiilor de recepţie, cei care lucreazã la evidenţa operativã şi cei care executã │
│ percheziţii corporale │
│ (funcţionari publici şi civili) │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Halat de protecţie │ buc. │ 2 │ 3 │Se asigurã şi pentru cei care │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┤lucreazã pe timp friguros în │
│ 2 │Costum vãtuit │ buc. │ 1 │ 5 │aer liber sau în magazii │
│ │ │ │ │ │neîncãlzite. │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ X. Frizerii (de fiecare frizer) │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Halat de protecţie (bluzã) │ buc. │ 2 │ 2 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Fotã pentru tuns │ buc. │ 3 │ 1 │Pentru fiecare 50 de oameni │
│ │ │ │ │ │de tuns │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Şervet pentru frizerie │ buc. │ 10 │ 2 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Prosop │ buc. │ 4 │ 1 │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ XI. Responsabil popotã, agenţi (personal de serviciu pe bucãtãrie, supraveghetori, bucãtari, │
│ ospãtari, veselari) │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Bonetã (batic) │ buc. │ 4 │ 2 │Bucãtarii-şefi primesc coafe. │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Halat (bluzã) │ buc. │ 4 │ 2 │Inclusiv pentru cei care împart│
│ │ │ │ │ │hrana în sala de mese şi │
│ │ │ │ │ │agenţii care executã controlul │
│ │ │ │ │ │parchetelor pentru ppl ori │
│ │ │ │ │ │împart hrana la ppl. │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Pantalon (fustã) │ pereche │ 4 │ 2 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Şorţ din pânzã │ buc. │ 4 │ 2 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Cizme din cauciuc │ pereche │ 1 │ 1 │Pentru cei care spalã vesela │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Şorţ din pânzã cauciucatã │ buc. │ 1 │ 2 │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ XII. Ospãtari care participã la activitãţi de protocol │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Costum (sacou cu 2 │ │ │ │ │
│ │pantaloni) │ buc. │ 1 │ inv. │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Vestã │ buc. │ 2 │ inv. │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Sacou alb │ buc. │ 1 │ inv. │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Bluzã din doc alb │ buc. │ 2 │ inv. │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Cãmaşã albã │ buc. │ 2 │ inv. │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Cãmaşã-bluzã │ buc. │ 2 │ inv. │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Cravatã neagrã │ buc. │ 1 │ inv. │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 8 │Papion negru │ buc. │ 2 │ inv. │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 9 │Papion alb │ buc. │ 2 │ inv. │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 10 │Pantofi negri │ pereche │ 1 │ inv. │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 11 │Şosete negre (bleumarin) │ pereche │ 3 │ inv. │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ NOTĂ: Din veniturile realizate de bucãtãriile de unitate se pot asigura şi alte articole care nu │
│ sunt cuprinse în normã sau se pot suplimenta cantitãţile prevãzute. │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ XIII. Instructori, conductori şi îngrijitori de cai şi câini, îngrijitori de animale din │
│ gospodãriile agrozootehnice │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Salopetã (combinezon) │ buc. │ 1 │ 2 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Costum vãtuit (bluzã şi │ │ │ │ │
│ │pantalon) │ buc. │ 1 │ 5 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Şorţ din pânzã cauciucatã │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Cizme scurte din cauciuc │ pereche │ 1 │ 2 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Halat alb │ buc. │ 1 │ 2 │Pentru personalul care │
│ │ │ │ │ │lucreazã în sectorul zootehnic │
│ │ │ │ │ │din G.A.Z. │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ 6 │Bonetã albã │ buc. │ 2 │ 2 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Halate albe │ buc. │ 5 │ inv. │Numai pentru persoanele │
│ │ │ │ │ │strãine de unitate, care │
│ │ │ │ │ │viziteazã sau controleazã │
│ │ │ │ │ │activitatea din aceste │
│ │ │ │ │ │compartimente. │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ NOTĂ: Prin îngrijitori de cai şi câini se înţelege şi persoanele care au în primire animale şi │
│ executã îngrijirea lor. │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ XIV. Personal care lucreazã la staţiile de încãrcare acumulatori şi stingãtoare, staţii de radio │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1 │Şorţ din cauciuc │ buc. │ 1 │ 2 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Mãnuşi din cauciuc │ pereche │ 1 │ 2 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Cizme din cauciuc │ pereche │ 1 │ 2 │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ XV. Materiale diverse pentru funcţionarii publici │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ │Salopetã (combinezon) │ buc. │ 1 │ 2 │Primesc: │
│ │ │ │ │ │- cadrele care deservesc │
│ │ │ │ │ │efectiv sau executã lucrãri de │
│ │ │ │ │ │întreţinere şi revizii la │
│ │ │ │ │ │staţiile de emisie-recepţie sau│
│ │ │ │ │ │grupurile electrogene; │
│ │ │ │ │ │- cadrele care au în primire │
│ │ │ │ │ │şi conduc autovehiculele │
│ │ │ │ │ │unitãţii; │
│ │ │ │ │ │- cadrele şi elevii │
│ │ │ │ │ │instituţiilor militare de │
│ │ │ │ │ │învãţãmânt, pe timpul când │
│ │ │ │ │ │lucreazã în laboratoarele │
│ │ │ │ │ │foto, chimic, criminalistic. │
│ │ │ │ │ │Numãrul de salopete se va │
│ │ │ │ │ │stabili în raport cu │
│ │ │ │ │ │capacitatea laboratorului. │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │ buc. │ 1 │ 3 │Primesc: │
│ │ │ │ │ │- cadrele care lucreazã în │
│ │ │ │ │ │ateliere, depozite de carburant│
│ │ │ │ │ │şi lubrifianţi; │
│ │ │ │ │ │- membrii comisiilor de │
│ │ │ │ │ │casare, pe timpul când │
│ │ │ │ │ │executã efectiv casarea │
│ │ │ │ │ │materialelor: │
│ │ │ │ │ │- personalul tehnic care │
│ │ │ │ │ │executã lucrãri de întreţinere │
│ │ │ │ │ │şi revizii la mijloacele auto │
│ │ │ │ │ │şi tehnica de luptã; │
│ │ │ │ │ │- cadrele care au în │
│ │ │ │ │ │subordinea directã şi rãspund │
│ │ │ │ │ │de buna exploatare şi │
│ │ │ │ │ │conservare a tehnicii de luptã │
│ │ │ │ │ │şi cadrele care executã efectiv│
│ │ │ │ │ │controlul acestor lucrãri; │
│ │ │ │ │ │- personalul tehnic de la │
│ │ │ │ │ │instalaţiile de telecomunicaţii│
│ │ │ │ │ │- tehnicienii auto care │
│ │ │ │ │ │îndeplinesc funcţia de şefi de │
│ │ │ │ │ │garaje sau şefi puncte de │
│ │ │ │ │ │control tehnic al │
│ │ │ │ │ │autovehiculelor; │
│ │ │ │ │ │- cadrele care asigurã │
│ │ │ │ │ │supravegherea deţinuţilor în │
│ │ │ │ │ │atelier. │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │ buc. │ 2 │ 2 │Primesc: │
│ │ │ │ │ │- agenţii care lucreazã în │
│ │ │ │ │ │ateliere de reparaţii de │
│ │ │ │ │ │orice fel. │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ XVI. Echipament pentru funcţionarii publici din Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬─────────────┬───────────────────────────────┤
│ │ Funcţii, meserii, │ Echipamentul │ Prevederi │ Observaţii. Se schimbã. │
│ │specialitãţi şi loc de muncã │ ├──────┬──────┤ │
│ │ │ │Canti-│Durata│ │
│ │ │ │tatea │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Medic │ │ │ │ │
│ │În plus pentru: │Halat din pânzã │ 3 │ 1 │La 3 zile │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 1.1. │Casa de naşteri │Halat din pânzã │ │ │La douã zile şi dupã fiecare │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤naştere asistatã │
│ │ │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Şorţ de protecţie │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Mascã de protecţie │ │ │Dupã necesitãţi │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Huse pentru │ │ │ │
│ │ │încãlţãminte │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 1.2. │Staţionare de adulţi şi copii│Halat din pânzã │ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │de la centre medico-sanitare,├───────────────────┤ │ │ │
│ │dispensare medicale şi │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │staţionare de diagnostic din │din pânzã │ │ │ │
│ │policlinici │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 1.3. │Servicii de obstetricã- │Şorţ de protecţie │ │ │Dupã necesitãţi │
│ │ginecologie, chirurgie şi │ │ │ │ │
│ │alte specialitãţi │ │ │ │ │
│ │chirurgicale │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 1.4. │Servicii pediatrie │Şorţ de protecţie │ 4 │ 1 │Zilnic │
│ │ │Mascã de protecţie │ │ │Dupã necesitãţi │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 1.5. │Filtru pediatrie │Halat din pânzã │ 4 │ 1 │Zilnic │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 4 │ 1 │Zilnic │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Mascã de protecţie │ │ │Dupã necesitãţi │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 1.6. │Stomatologie (inclusiv │Şorţ de protecţie │ 4 │ 1 │Zilnic │
│ │dentişti) │Mascã de protecţie │ │ │Dupã necesitãţi │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 1.7. │Recoltare, conservare sânge │Şorţ de protecţie. │ 1 │ 1 │Zilnic şi dupã necesitãţi │
│ │şi preparate produse din │Pantofi de tenis │ │ │ │
│ │sânge │sau pantofi din │ │ │ │
│ │ │pânzã │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 1.8. │Laboratoare şi secţii de │Pantofi de tenis │ 1 │ 1 │Dupã necesitãţi │
│ │serologie, bacteriologie, │sau pantofi din │ │ │ │
│ │biochimie, biologie, chimie, │pânzã │ │ │ │
│ │toxicologie, virusologie, │ │ │ │ │
│ │parazitologie şi lucru cu │ │ │ │ │
│ │animale │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 1.9. │Unitãţi cu paturi (inclusiv │Halat sau bluzã │ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │servicii de investigaţii şi │din pânzã │ │ │ │
│ │tratament), creşe, leagãne, ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │precum şi unitãţi de │Pantaloni sau │ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │cercetare, producere şi │fustã din doc │ │ │ │
│ │control al serurilor, ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │vaccinurilor şi produselor │Bonetã sau basma │ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │biologice de diagnostic │din pânzã │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Pantofi de tenis │ 1 │ 1 │Dupã necesitãţi │
│ │ │sau pantofi din │ │ │ │
│ │ │pânzã │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Mascã de protecţie │ │ │De unicã folosinţã │
│ │ │ │ │ │Dupã necesitãţi │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ În plus pentru: │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 1.9.1.│Leagãne şi creşe │Şorţ de protecţie │ 4 │ 1 │Zilnic │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 1.9.2.│Secţii de obstetricã- │Şorţ de protecţie │ │ │Dupã necesitãţi │
│ │ginecologie, chirurgie şi │ │ │ │ │
│ │alte specialitãţi │ │ │ │ │
│ │chirurgicale │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 1.9.3.│Bloc de naşteri │Halat din pânzã │ │ │Zilnic, dupã necesitãţi │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Şorţ de protecţie │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Mascã de protecţie │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Huse pentru │ │ │ │
│ │ │încãlţãminte │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 1.9.4.│Bloc operator │Halat din pânzã │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Mascã de protecţie │ │ │ Zilnic, dupã necesitãţi │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Huse pentru │ │ │ │
│ │ │încãlţãminte │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 1.9.5.│Spitale şi secţii de boli │Halat sau bluzã │ 4 │ 1 │Zilnic │
│ │contagioase pediatrie, │din pânzã │ │ │ │
│ │nou-nãscuţi, prematuri, ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │anestezie-reanimare, terapie │Pantaloni sau fustã│ 4 │ 1 │Zilnic │
│ │intensivã şi unitãţi de │ din doc │ │ │ │
│ │cercetare, producţie şi ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │control al serurilor, │Şorţ de protecţie │ │ │Zilnic │
│ │vaccinurilor şi produselor ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │biologice de diagnostic │Bonetã sau basma │ 4 │ 1 │Zilnic │
│ │ │din pânzã │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Halat din pânzã │ 4 │ 1 │Zilnic │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Şorţ de protecţie │ │ │Zilnic, pentru fiecare │
│ │ │ │ │ │compartiment, pe grupe de │
│ │ │ │ │ │boli sau categorii de nou- │
│ │ │ │ │ │nãscuţi │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Mascã de protecţie │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Huse pentru │ │ │ │
│ │ │încãlţãminte │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2. │Farmacist │Halat din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Bonetã din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ În plus pentru: │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 2.1. │Laboratoare şi secţii de │Pantofi de tenis │ 1 │ 1 │Dupã necesitãţi │
│ │serologie, bacteriologie, │sau pantofi din │ │ │ │
│ │biochimie, biologie, chimie, │pânzã │ │ │ │
│ │toxicologie, virusologie, │ │ │ │ │
│ │parazitologie şi lucru cu │ │ │ │ │
│ │animale │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2.2. │Farmacii şi servicii de │Halat sau bluzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │investigaţii din unitãţi cu │din pânzã │ │ │ │
│ │paturi │ │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Pantaloni sau fustã│ │ │ │
│ │ │din doc │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Pantofi de tenis │ 1 │ 1 │Dupã necesitãţi │
│ │ │sau pantofi din │ │ │ │
│ │ │pânzã │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Mascã de protecţie │ │ │Dupã necesitãţi │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2.2.1.│În plus pentru: │Halat din molton │ 1 │ 1 │Dupã necesitãţi │
│ │- unitãţi cu sistem │ │ │ │ │
│ │pavilionar │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2.3. │Lucru la cercetare, producere│Halat din pânzã │ 4 │ 4 │Zilnic │
│ │şi control al serurilor, ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │vaccinurilor şi produselor │Pantaloni sau fustã│ 4 │ 2 │Zilnic │
│ │biologice de diagnostic │ din doc │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 4 │ 2 │Zilnic │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Pantofi de tenis │ 4 │ 2 │Zilnic │
│ │ │sau pantofi din │ │ │ │
│ │ │pânzã │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Şorţ de protecţie │ 4 │ 2 │Zilnic │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Mascã de protecţie │ │ │Zilnic │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Halat din pânzã │ │ │Zilnic, pentru fiecare │
│ │ │ │ │ │compartiment de lucru │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Huse pentru │ │ │ │
│ │ │încãlţãminte │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3. │Biolog, biochimist, toxicolog│Halat din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │chimist, fizician, ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │biofizician şi cei care │Bonetã sau basma │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │lucreazã la microscopie │din pânzã │ │ │ │
│ │electronicã ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Pantofi de tenis │ 1 │ 1 │Dupã necesitãţi │
│ │ │sau pantofi din │ │ │ │
│ │ │pânzã │ │ │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ În plus pentru: │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 3.1. │Servicii de investigaţii │Halat din pânzã │ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │din unitãţi cu paturi ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Pantaloni sau fustã│ │ │ │
│ │ │din doc │ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Pantofi de tenis │ 1 │ 1 │Dupã necesitãţi │
│ │ │sau pantofi │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Mascã de protecţie │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3.2. │Lucru la cercetare, producere│Halat sau bluzã │ │ │ │
│ │şi control al serurilor, │din pânzã │ 4 │ 2 │Zilnic │
│ │vaccinurilor şi produselor ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │biologice de diagnostic │Pantaloni sau fustã│ │ │ │
│ │ │din doc │ 4 │ 2 │Zilnic │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 4 │ 2 │Zilnic │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Pantofi de tenis │ │ │ │
│ │ │sau pantofi │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 4 │ 2 │Zilnic │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Şorţ de protecţie │ 4 │ 2 │Zilnic, pentru fiecare │
│ │ │ │ │ │compartiment de lucru │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Mascã de protecţie │ 4 │ 2 │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Huse pentru │ │ │ │
│ │ │încãlţãminte │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4. │Medic veterinar şi tehnician │Halat din pânzã │ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │veterinar ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Pantaloni din doc │ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Şorţ de protecţie │ 1 │ 1 │Dupã necesitãţi │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Pantofi de tenis │ │ │Dupã necesitãţi │
│ │ │sau pantofi │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ În plus pentru: │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 4.1. │Lucru de cercetare, │Halat din pânzã │ │ │Zilnic, pentru fiecare │
│ │producere şi control al ├───────────────────┼──────┼──────┤compartiment de lucru │
│ │serurilor, vaccinurilor şi │Şorţ de protecţie │ │ │ │
│ │produselor biologice ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Mascã de protecţie │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Huse pentru │ │ │ │
│ │ │încãlţãminte │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4.2. │Contenţii, sângerãri, │Halat din pânzã │ │ │Dupã necesitãţi │
│ │recoltãri de organe │sau salopetã │ │ │ │
│ │ │din doc │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │ │in pânzã │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Cizme din cauciuc │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 5. │Tehnician utilaje medicale în│Halat din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │unitãţi cu paturi, tehnician │sau bluzã │ │ │ │
│ │şi fotoreproducãtor în ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │unitãţi de cercetare, │Bonetã sau basma │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │producţie şi control al │din pânzã │ │ │ │
│ │serurilor, vaccinurilor şi ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │produselor biologice de │Pantofi de tenis │ │ │ │
│ │diagnostic │sau pantofi │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 1 │ 1 │Dupã necesitãţi │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Pantaloni sau fustã│ │ │ │
│ │ │din doc │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Mascã de protecţie │ │ │Dupã necesitãţi │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ În plus pentru: │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 5.1. │Unitãţi cu sistem pavilionar │Halat din molton │ 1 │ 2 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 6. │Droghist │Halat din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Bonetã din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7. │Asistent medical, moaşã, │Halat din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │sorã medicalã, oficiant ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │sanitar, operator chimist şi │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │laborant │din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ În plus pentru: │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 7.1. │Casa de naşteri │Halat din pânzã │ │ │La 2 zile şi dupã fiecare │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤naştere asistatã │
│ │ │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Şorţ de protecţie │ │ │Dupã necesitãţi │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Mascã de protecţie │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Huse pentru │ │ │ │
│ │ │încãlţãminte │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7.2. │Staţionare de adulţi şi copii│Halat din pânzã │ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │de la centre medico-sanitare ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │şi dispensare medicale │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 3 │ 1 │La 3 zile │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7.3. │Servicii de obstetricã, │Şorţ de protecţie │ │ │Dupã necesitãţi │
│ │ginecologie, chirurgie şi │ │ │ │ │
│ │alte specialitãţi │ │ │ │ │
│ │chirurgicale │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7.4. │Servicii de pediatrie │Şorţ de protecţie │ 4 │ 1 │Zilnic │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Mascã de protecţie │ 4 │ 1 │Dupã necesitãţi │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7.5. │Filtru pediatrie │Halat din pânzã │ 4 │ 1 │Zilnic │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 4 │ 1 │Zilnic │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Mascã de protecţie │ │ │Dupã necesitãţi │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7.6. │Stomatologie │Şorţ de protecţie │ 4 │ 1 │Zilnic │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7.7. │Recoltare, conservare sânge │Şorţ de protecţie │ 1 │ 1 │Zilnic şi dupã necesitãţi │
│ │şi preparate produse din ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │sânge │Pantofi de tenis │ │ │ │
│ │ │sau pantofi │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 1 │ 1 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7.8. │Laboratoare şi secţii de │Pantofi de tenis │ │ │ │
│ │serologie, bacteriologie, │sau pantofi │ │ │ │
│ │biochimie, biologie, chimie, │din pânzã │ 1 │ 1 │ │
│ │toxicologie, virusologie, │ │ │ │ │
│ │parazitologie şi lucru cu │ │ │ │ │
│ │animale │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7.9. │Unitãţi cu paturi (inclusiv │Halat sau bluzã │ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │servicii de investigaţii, │din pânzã │ │ │ │
│ │tratament şi farmacii), creşe├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │şi leagãne │Pantaloni sau fustã│ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │ │ din doc │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7.9.1.│Bloc de naşteri şi bloc │Halat din pânzã │ │ │Zilnic şi dupã necesitãţi │
│ │operator ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Şorţ de protecţie │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Mascã de protecţie │ │ │Zilnic şi dupã necesitãţi │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Huse pentru │ │ │ │
│ │ │încãlţãminte │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7.9.2.│Spitale şi secţii de boli │Halat sau bluzã │ 4 │ 1 │Zilnic │
│ │contagioase, pediatrie, nou- │din pânzã │ │ │ │
│ │nãscuţi, prematuri, ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │anestezie-reanimare, terapie │Pantaloni sau fustã│ 4 │ 1 │Zilnic │
│ │intensivã şi unitãţi de │ din doc │ │ │ │
│ │cercetare, producere şi ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │control al serurilor, │Bonetã sau basma │ 4 │ 1 │Zilnic │
│ │vaccinurilor şi produselor │din pânzã │ │ │ │
│ │biologice de diagnostic │ │ │ │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ În plus pentru: │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│7.9.2.1│Personalul care deserveşte │Halat din pânzã │ │ │Zilnic, pentru fiecare │
│ │mai multe compartimente şi ├───────────────────┼──────┼──────┤compartiment, pe grupe de │
│ │asistentã (sorã) şefã │Şorţ de protecţie │ │ │boli sau categorii de nou- │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤nãscuţi │
│ │ │Mascã de protecţie │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Huse pentru │ │ │ │
│ │ │încãlţãminte │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7.9.3.│Leagãne, creşe, unitãţi cu │Halat din molton │ 1 │ 2 │ │
│ │sistem pavilionar şi unitãţi │ │ │ │ │
│ │unde se efectueazã │ │ │ │ │
│ │aeroterapie │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7.10. │Laboratoare şi secţii din │Halat din pânzã sau│ │ │Dupã necesitãţi │
│ │unitãţi de cercetare şi │salopetã din doc │ │ │ │
│ │producţie a serurilor, ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │vaccinurilor şi produselor │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │biologice de diagnostic, │din pânzã │ │ │ │
│ │pentru contenţii, sângerarea ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │şi recoltarea de organe de │Cizme din cauciuc │ │ │ │
│ │la animale de experienţã │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 8. │Infirmier │Halat din pânzã │ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ │ │La 3 zile │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ În plus pentru: │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 8.1. │Casa de naşteri │Şorţ de protecţie │ 4 │ 1 │Zilnic │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Mascã de protecţie │ │ │Dupã necesitãţi │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Pantofi de tenis │ │ │ │
│ │ │sau pantofi │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 1 │ 1 │Dupã necesitãţi │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 8.2. │Unitãţi cu paturi (inclusiv │Halat sau bluzã │ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │servicii de investigaţii, │din pânzã │ │ │ │
│ │tratament şi farmacii), ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │creşe, leagãne │Pantaloni sau fustã│ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │ │din doc │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 8.3. │Infirmier │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Pantofi de tenis │ 1 │ 1 │Dupã necesitãţi │
│ │ │sau pantofi │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Mascã de protecţie │ │ 1 │Dupã necesitãţi │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Şorţ │ 4 │ 1 │Zilnic │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ În plus pentru: │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 8.3.1.│Leagãne, creşe, unitãţi cu │Halat din molton │ 1 │ 2 │ │
│ │sistem pavilionar şi unitãţi │ │ │ │ │
│ │unde se efectueazã │ │ │ │ │
│ │aeroterapie │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 8.3.2.│Bloc de naşteri şi bloc │Halat din pânzã │ │ │Zilnic şi dupã necesitãţi │
│ │operator ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Şorţ de protecţie │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Mascã de protecţie │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Huse pentru │ │ │ │
│ │ │încãlţãminte │ │ │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ În plus pentru: │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 8.3.3.│Spitale şi secţii de boli │Bonetã sau basma │ │ │Zilnic şi dupã necesitãţi │
│ │contagioase pediatrie, nou- │din pânzã │ │ │ │
│ │nãscuţi, prematuri, ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │anestezie-reanimare, terapie │Pantaloni sau fustã│ │ │ │
│ │intensivã │ din doc │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Halat sau bluzã │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 8.3.4.│Servitul mesei bolnavilor │Halat din pânzã │ 4 │ 1 │Zilnic │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Mãnuşi de protecţie│ 4 │ 1 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 9. │Brancardier │Halat din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Şorţ de protecţie │ 4 │ 2 │Zilnic │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Bonetã din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 9.1. │Unitãţi cu paturi │Bluzã din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Pantaloni din doc │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Bonetã din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Şorţ de protecţie │ 4 │ 2 │Zilnic │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Pantofi de tenis │ 1 │ 1 │Dupã necesitãţi │
│ │ │sau pantofi │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Mascã de protecţie │ │ │Dupã necesitãţi │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ În plus pentru: │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 9.1.1.│Unitãţi cu sistem pavilionar │Halat din molton │ 1 │ 2 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 10. │Instructor educaţie, │Halat sau bluzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │instructor energoterapie, │din pânzã │ │ │ │
│ │frizer, lenjer, garderobier, ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │liftier din unitãţi │Pantaloni sau fustã│ 3 │ 2 │ │
│ │cu paturi şi din unitãţi de │din doc │ │ │ │
│ │cercetare şi control al ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │serurilor, vaccinurilor şi │Bonetã sau basma │ 3 │ 2 │ │
│ │produselor biologice de │din pânzã │ │ │ │
│ │diagnostic ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Pantofi de tenis │ │ │ │
│ │ │sau pantofi │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 1 │ 1 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 11. │Psiholog, entomolog, │Halat din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │profesor, instructor,logoped,├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │registrator medical │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 11.1. │Unitãţi cu paturi │Bluzã din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Pantaloni sau fustã│ │ │ │
│ │ │din doc │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Bonetã din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Pantofi de tenis │ 1 │ 1 │ │
│ │ │sau pantofi │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 12. │Instructor educaţie │Halat din pânzã │ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │din leagãne de copii ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Pantofi de tenis │ 1 │ 1 │ │
│ │ │sau pantofi │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 13. │Îngrijitor curãţenie │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Halat din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Şorţ de protecţie │ 4 │ 2 │Zilnic │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 13.1. │Case de naşteri │Basma din pânzã │ 3 │ 1 │La 2 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Halat din pânzã │ 3 │ 1 │La 2 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Şorţ de protecţie │ 4 │ 1 │Dupã necesitãţi │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 13.2. │Staţionare de adulţi şi copii│Basma din pânzã │ 3 │ 1 │La 2 zile │
│ │de la centre medico-sanitare ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │şi dispensare medicale │Halat din pânzã │ 3 │ 1 │La 2 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Şorţ de protecţie │ 4 │ 1 │Dupã necesitãţi │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 13.3. │Lucru la grupurile sanitare │Halat din pânzã │ 3 │ 1 │La 3 zile │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 13.4. │Laboratoare şi secţii de │Pantofi de tenis │ 1 │ 1 │ │
│ │serologie, bacteriologie, │sau pantofi │ │ │ │
│ │biochimie, biologie, chimie, │din pânzã │ │ │ │
│ │toxicologie, virusologie, │ │ │ │ │
│ │parazitologie, lucru cu │ │ │ │ │
│ │animale, recoltare, │ │ │ │ │
│ │conservare sânge, preparate │ │ │ │ │
│ │produse din sânge şi │ │ │ │ │
│ │cercetare, producere şi │ │ │ │ │
│ │control al serurilor, │ │ │ │ │
│ │vaccinurilor şi produselor │ │ │ │ │
│ │biologice de diagnostic │ │ │ │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ În plus pentru: │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 13.5.│Unitãţi cu paturi, creşe, │Halat sau bluzã │ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │leagãne,unitãţi de cercetare,│din pânzã │ │ │ │
│ │producere şi control al ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │serurilor, vaccinurilor şi │Pantaloni sau fustã│ │ │ │
│ │produselor biologice de │ din doc │ 3 │ 1 │ │
│ │diagnostic ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Basma din pânzã │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Şorţ de protecţie │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Pantofi de tenis │ │ │ │
│ │ │sau pantofi │ │ │Dupã necesitãţi │
│ │ │din pânzã │ │ │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┤
│ În plus pentru: │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬──────┬──────┬───────────────────────────────┤
│ 13.5.1│Bloc de naşteri, bloc │Halat din pânzã │ │ │Zilnic, dupã necesitãţi şi la │
│ │operator, spitale şi secţii ├───────────────────┼──────┼──────┤fiecare compartiment │
│ │de boli contagioase, │Şorţ de protecţie │ │ │ │
│ │pediatrie, nou-nãscuţi, ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │prematuri, anestezie- │Huse pentru │ │ │ │
│ │reanimare, terapie intensivã │încãlţãminte │ │ │ │
│ │şi unitãţi de cercetare, │ │ │ │ │
│ │producere şi control al │ │ │ │ │
│ │serurilor, vaccinurilor şi │ │ │ │ │
│ │produselor biologice de │ │ │ │ │
│ │diagnostic │ │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│13.5.2.│Lucru în blocuri alimentare │Halat din pânzã │ │ │Dupã necesitãţi │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Şorţ de protecţie │ │ │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Huse pentru │ │ │ │
│ │ │încãlţãminte │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 14. │Spãlãtor (rufe, sticlã, │Halat din pânzã sau│ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │veselã), etuvier, nãmolar ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Salopetã din doc │ 2 │ 2 │Sãptãmânal │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 15. │Bãieş, maseur │Halat din pânzã │ 3 │ 2 │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Bonetã sau basma │ │ │ La 3 zile │
│ │ │din pânzã │ 3 │ 2 │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Halat din molton │ 1 │ 2 │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Sandale de baie │ 1 │ 1 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 16. │Ghipsar │Halat din pânzã sau│ │ │ │
│ │ │bluzã din pânzã │ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Pantaloni din doc │ 3 │ 1 │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 2 │ 2 │Sãptãmânal │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Pantofi de tenis │ │ │ │
│ │ │sau pantofi │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Mascã de protecţie │ 1 │ 1 │Dupã necesitãţi │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 17 │Îngrijitor de animale de │Halat din pânzã │ 3 │ 1 │La 3 zile │
│ │laborator ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Salopetã din doc │ 2 │ 2 │ │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │ │Bonetã sau basma │ │ │ │
│ │ │din pânzã │ 3 │ 2 │Sãptãmânal │
│ │ ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Cizme din cauciuc │ 1 │ 2 │La 3 zile │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 17.1. │Contenţii, sângerãri, │Halat din pânzã sau│ │ │ │
│ │recoltãri de organe în │salopetã din doc │ │ │ │
│ │unitãţi de cercetare, ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │producere şi control al │Bonetã sau basma │ │ │Dupã necesitãţi │
│ │serurilor, vaccinurilor şi │din pânzã │ │ │ │
│ │produselor biologice de ├───────────────────┼──────┼──────┤ │
│ │diagnostic │Cizme din cauciuc │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 18. │Şofer pentru transportul │Halat din pânzã sau│ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │animalelor şi evacuarea │salopetã din doc │ │ │ │
│ │gunoaielor şi reziduurilor ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │din unitãţile de cercetare, │Bonetã din pânzã │ 2 │ 2 │Sãptãmânal │
│ │producere şi control al ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │serurilor, vaccinurilor şi │Cizme din cauciuc │ 3 │ 2 │La 3 zile │
│ │produselor biologice de ├───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ │diagnostic │Mãnuşi din cauciuc │ 1 │ 2 │Dupã necesitãţi │
└───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┘



NOTĂ:
Pentru categorii profesionale sau locuri care nu sunt cuprinse în aceastã normã se pot asigura şi distribui articolele şi cantitãţile folosite în Ministerul Sãnãtãţii Publice, pentru situaţii similare.
Aprobarea folosirii acestor articole se acordã de şeful Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în baza unui raport înaintat de comandantul unitãţii respective.

3. Pentru înzestrarea cu lenjerie şi cazarmament a camerelor de oaspeţi, a dormitoarelor organizate în unitãţi, precum şi a celor organizate în centrele de pregãtire şi perfecţionare a pregãtirii


- de fiecare pat -




┌───────┬─────────────────────────────┬───────────────────┬─────────────┬───────────────────────────────┐
│ Nr. │ Denumirea articolelor │ U.M. │ Prevederi │ Observaţii │
│ crt. │ │ ├──────┬──────┤ │
│ │ │ │Canti-│Durata│ │
│ │ │ │tatea │(ani) │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Cearşaf pentru pat │ buc. │ 6 │ 6 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Cearşaf pentru pãturã │ buc. │ 4 │ 4 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Faţã de pernã │ buc. │ 6 │ 6 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Pãturã │ buc. │ 2 │ 6 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Plapumã │ buc. │ 1 │ 10 │ 1 │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Pernã │ buc. │ 1 │ 5 │ 2 │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Saltea (unde nu sunt │ │ │ │ │
│ │asigurate saltele "Relaxa") │ buc. │ 1 │ 10 │ 2 │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 8 │Halat de baie │ buc. │ 2 │ 2 │ 1 │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 9 │Prosop pentru faţã │ buc. │ 3 │ 3 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 10 │Prosop pentru baie │ buc. │ 2 │ 2 │ 1 │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 11 │Prosop pentru picioare │ buc. │ 3 │ 3 │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 12 │Perie haine │ buc. │ 1 │ 5 │ 3 │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 13 │Perie încãlţãminte │ buc. │ 2 │ 2 │ 3 │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────────┼──────┼──────┼───────────────────────────────┤
│ 14 │Umeraşe pentru haine │ buc. │ 2 │ inv. │ 3 │
└───────┴─────────────────────────────┴───────────────────┴──────┴──────┴───────────────────────────────┘



NOTĂ:
1. Numai pentru apartamente.
2. Se pot recondiţiona dupã o perioadã de 3 ani pentru perne şi 5 ani pentru saltele.
3. De fiecare apartament sau camerã.
4. Pentru dotarea dormitoarelor pentru cursurile de calificare şi perfecţionare, precum şi a camerelor pentru odihna personalului în dispozitiv sau în unitãţi (în interes de serviciu), se asigurã urmãtoarele materiale:
- cearşafuri - 4 buc. la 4 ani;
- feţe de pernã - 4 buc. la 4 ani;
- pãturi - 2 buc. la 10 ani;
- saltea - 1 buc. la 10 ani;
- pernã - 1 buc. la 5 ani.
5. Unitãţile care percep taxe pentru cazare pot utiliza, dupã acoperirea cheltuielilor, o parte din încasãri pentru aprovizionarea unor articole de lenjerie şi cazarmament din normã. Aceste venituri se pot folosi şi pentru asigurarea altor articole,
neprevãzute de normã, necesare activitãţii de cazare.
6. Norma se aplicã şi la spaţiile de cazare destinate personalului din sistemul penitenciar şi pentru care se percep taxe.


ANEXA 4


────────
la regulament
─────────────

REGULI
pentru aplicarea normelor de echipare
a funcţionarilor publici cu statut special*1)

_________
*1) Prin funcţionar public cu statut special se înţelege personalul care face parte din corpul ofiţerilor şi corpul agenţilor.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Echiparea funcţionarilor publici cu statut special din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, denumiţi în continuare funcţionari publici, şi asigurarea cu echipament specific se fac potrivit prevederilor normelor de echipament şi regulilor de aplicare a acestora.
ART. 2
(1) Normele de echipament prevãd articole şi cantitãţi de echipament şi materiale care se asigurã gratuit. Acestea se distribuie pentru folosinţã sau în consum, pe o perioadã de timp stabilitã, denumitã duratã de serviciu, cu excepţia articolelor de echipament prevãzute în normele nr. 1-6, care se distribuie în limita echivalentului valoric al cotei-pãrţi anuale*2).
_________
*2) Valoarea cotei-pãrţi anuale pentru un articol de echipament reprezintã raportul dintre valoarea corespunzãtoare cantitãţii prevãzute în norma de echipare şi durata de utilizare a acelui articol, în ani. Suma valorilor cotelor-pãrţi anuale ale articolelor prevãzute într-o normã de echipare reprezintã echivalentul valoric al cotei-pãrţi anuale corespunzãtor respectivei norme de echipare.

(2) Durata de serviciu a echipamentului la care au dreptul funcţionarii publici conform normei nr. 6 se socoteşte în ani calendaristici (1 ianuarie - 31 decembrie), de la data de 1 ianuarie a anului în care au dreptul la articolul respectiv, indiferent de data la care se efectueazã în mod real distribuţia.
(3) Pentru materialele de echipament prevãzute în normele pentru asigurarea cu echipament de intervenţie, echipament special, de protecţie şi de lucru, durata de serviciu se calculeazã în ani (12 luni) sau în luni de la darea lor în folosinţã, indiferent dacã sunt utilizate numai în anumite perioade. Cantitãţile de materiale prevãzute în aceste norme reprezintã plafoane maxime, iar durata de serviciu reprezintã limita minimã a perioadei de timp cât trebuie sã fie menţinute în folosinţã.
ART. 3
Scoaterea din serviciu, cu vinovãţie, a materialelor de echipament distribuite în folosinţã înainte de îndeplinirea duratei de serviciu constituie pagubã şi se recupereazã potrivit actelor normative care reglementeazã rãspunderea materialã.

CAP. II
Reguli privind aplicarea normelor de echipament

A. Normele pentru echiparea funcţionarilor publici, ofiţeri şi agenţi (normele nr. 1, 2, 3, 4, 5 şi 6)
ART. 4
Drepturile de echipament ale funcţionarilor publici în activitate se stabilesc anual, în funcţie de cantitatea şi durata de serviciu prevãzute în norme, se asigurã gratuit şi se acordã în limita echivalentului valoric al cotei-pãrţi anuale a articolelor prevãzute în norme, corespunzãtor încadrãrii în statele de organizare.
1. Stabilirea şi acordarea drepturilor
ART. 5
(1) Echivalentul valoric al cotei-pãrţi anuale se recalculeazã anual, în funcţie de evoluţia preţurilor, de Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor - Direcţia economico-administrativã (A.N.P.-D.E.A.) şi se comunicã unitãţilor penitenciare pânã la data de 30 septembrie.
(2) Preţurile folosite pentru calcularea echivalentului valoric al cotei-pãrţi anuale a drepturilor de echipament sunt preţuri medii obţinute din preţurile rezultate în urma aplicãrii procedurilor de achiziţie de cãtre structurile specializate ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi se comunicã unitãţilor penitenciare pânã la data de 30 septembrie.
(3) În situaţia în care pentru anumite articole de echipament nu s-au aplicat proceduri de achiziţie în anul în curs sau în cel precedent, în mod excepţional şi în absenţa unor indici statistici de preţuri, în calculul echivalentului cotei-pãrţi anuale se pot utiliza şi preţurile solicitate şi comunicate de alte instituţii publice din sectorul de apãrare şi ordine publicã.
(4) Echivalentul valoric al cotei-pãrţi anuale a drepturilor de echipament, metodologia de calcul şi acordare a drepturilor de echipament, preţurile de decontare a articolelor distribuite, fondurile necesare, documentele şi instrucţiunile de ordin tehnic se stabilesc şi se comunicã unitãţilor de cãtre A.N.P.-D.E.A.
(5) Cererile de echipament anuale se tipãresc şi se distribuie prin grija A.N.P.-D.E.A. pânã la data de 30 septembrie a anului în curs, pentru anul urmãtor.
ART. 6
(1) Funcţionarii publici, în limita echivalentului valoric al cotei-pãrţi anuale, pot primi:
a) numai echipament - se acordã, în primul an, pentru absolvenţii instituţiilor de învãţãmânt şi cei încadraţi din sursã externã;
b) echipament pentru completarea uniformei şi diferenţa în bani;
c) numai bani.
(2) Funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, care, prin natura activitãţii, sunt obligaţi sã poarte, în majoritatea timpului, ţinutã civilã, pot primi drepturile de echipament sub formã bãneascã, integral sau numai în parte, iar diferenţa, în articole de echipament pentru completarea uniformei.
(3) Încadrarea la drepturi de echipament se face pe baza funcţiei din statul de organizare al unitãţii în care este prevãzut şi încadrat fiecare ofiţer sau agent de penitenciare.
(4) Ministrul justiţiei şi libertãţilor cetãţeneşti, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi directorii de unitãţi au obligaţia sã stabileascã pânã la data de 30 septembrie a anului în curs pentru anul urmãtor, prin decizie scrisã, încadrarea nominalã la drepturi de echipament a funcţionarilor publici din subordine la categoriile stabilite la alin. (1), pe formaţiuni, compartimente sau locuri de muncã.
(5) Prin ordin al ministrului justiţiei şi libertãţilor cetãţeneşti, decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a directorilor de unitãţi, funcţionarii publici încadraţi la categoria "echipament pentru completarea uniformei şi diferenţa în bani" pot fi încadraţi la categoria "numai bani", dacã fac dovada cã la data întocmirii cererilor de echipament au o ţinutã regulamentarã, completã şi în bunã stare.
(6) Directorii de direcţii din cadrul Ministerului Justiţiei şi Libertãţilor Cetãţeneşti, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, respectiv directorii de unitãţi au obligaţia sã dispunã, de regulã pânã la 30 septembrie, verificarea ţinutei de oraş şi a celei de serviciu pentru toţi funcţionarii publici, în raport cu natura misiunilor stabilite prin fişa postului şi cu cerinţele privitoare la portul ţinutei.
(7) Funcţionarii publici care îşi modificã în cursul anului poziţia în statul de organizare al unitãţii şi implicit încadrarea la alte drepturi de echipament beneficiazã de echipament sau, dupã caz, de bani, proporţional cu activitatea desfãşuratã.
ART. 7
(1) Anual, pânã la data de 15 octombrie a anului în curs, funcţionarii publici sunt obligaţi sã solicite, prin cererile de echipament*1), articolele de echipament necesare pentru anul urmãtor, dupã cum urmeazã:
──────────
*1) Prin cerere de echipament se înţelege solicitarea exprimatã în scris, referitoare la cantitatea de articole de echipament necesarã utilizãrii.

a) funcţionarii publici încadraţi la categoria "echipament pentru completarea uniformei şi diferenţa în bani" pot solicita numai echipamentul necesar pentru completarea uniformei, iar diferenţele valorice rezultate prin nesolicitarea unor articole de echipament se achitã în numerar. Contravaloarea drepturilor de echipament se acordã începând cu semestrul II al anului de referinţã*2), în funcţie de nivelul fondurilor alocate;

____________
*2) Prin an de referinţã se înţelege anul pentru care au fost solicitate drepturile de echipament.

b) funcţionarii publici încadraţi la categoria "numai bani" solicitã acordarea contravalorii drepturilor de echipament. Contravaloarea drepturilor de echipament se acordã începând cu semestrul II al anului de referinţã, în funcţie de nivelul fondurilor alocate.
(2) Prin cererile de echipament se pot solicita numai articolele şi cantitãţile cuprinse în norme, potrivit datelor antropometrice.
(3) Cererile de echipament se analizeazã şi se avizeazã de şeful nemijlocit şi se aprobã, dupã caz, de directorii de direcţii din cadrul Ministerului Justiţiei şi Libertãţilor Cetãţeneşti, pentru funcţionarii publici cu statut special din cadrul aparatului propriu, de directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, respectiv de directorii de unitãţi. Dupã înregistrare, responsabilul sectorului echipament verificã şi centralizeazã cererile pe categorii de funcţionari publici, articole şi date antropometrice şi transmite necesarul de echipament structurilor logistice din cadrul A.N.P.-D.E.A., conform instrucţiunilor emise anual în acest sens. Pentru funcţionarii publici cu statut special din cadrul aparatului propriu al Ministerului Justiţiei şi Libertãţilor Cetãţeneşti, verificarea şi centralizarea cererilor pe categorii de funcţionari publici, articole şi date antropometrice se realizeazã de Direcţia generalã economicã, care transmite necesarul de echipament Direcţiei investiţii şi administrarea serviciilor, conform instrucţiunilor emise anual în acest sens.
(4) Funcţionarii publici care la data întocmirii cererii de echipament au mai puţin de 3 ani pânã la limita de vârstã pânã la care pot fi menţinuţi în activitate se pot încadra la categoria "numai bani", indiferent de funcţia îndeplinitã, dacã fac dovada cã dispun de o ţinutã regulamentarã, completã şi în bunã stare.
ART. 8
Funcţionarii publici care au primit drepturile de echipament sub formã bãneascã, iar ulterior solicitã echipament, pe bazã de cerere, pot primi articolele de echipament la preţurile comunicate, dupã caz, de Direcţia economico-administrativã, respectiv Direcţia generalã economicã din cadrul Ministerului Justiţiei şi Libertãţilor Cetãţeneşti, cu achitarea contravalorii lor şi în limita stocurilor existente.
ART. 9
Funcţionarii publici pot cere, în scris, substituirea unor articole de echipament din cele solicitate prin cererea anualã, în funcţie de existentul în depozit şi în limita echivalentului valoric al cotei-pãrţi anuale sau cu achitarea eventualelor diferenţe.
ART. 10
(1) Articolele de echipament prevãzute de norme se executã pe categorii de funcţionari publici, ofiţeri şi agenţi, bãrbaţi şi femei, în producţie de serie sau pe mãsuri şi cu probe individuale.
(2) Echipamentul executat în producţie de serie se achiziţioneazã, de regulã, centralizat.
ART. 11
(1) Acordarea echipamentului se face de douã ori pe an. Articolele din componenţa ţinutei de varã se distribuie pânã la data de 30 iunie a anului de referinţã, iar articolele din componenţa ţinutei de iarnã se distribuie pânã la data de 15 noiembrie a anului de referinţã.
(2) Achitarea drepturilor de echipament în bani se efectueazã începând cu semestrul II al anului de referinţã, la valoarea cotei-pãrţi valabile la data plãţii, în funcţie de fondurile alocate.
ART. 12
Valoarea financiarã a drepturilor de echipament acordate în bani nu este impozabilã.
2. Drepturi la acordarea uniformei de ceremonie
ART. 13
(1) Articolele din componenţa uniformei de ceremonie se acordã gratuit ofiţerilor cu funcţii de conducere, pânã la şef serviciu inclusiv, numai în naturã.
(2) Funcţionarii publici cu drept de port al uniformei de ceremonie primesc articolele de echipament în limita echivalentului valoric al cotei-pãrţi anuale, calculatã începând cu prima zi a lunii în care au fost numiţi în astfel de funcţii. Acordarea acestor drepturi înceteazã începând cu ultima zi din luna în care au fost eliberaţi din funcţie.
3. Drepturi la înaintarea în grad profesional
ART. 14
(1) Ofiţerii înaintaţi la gradul de chestor au dreptul în anul respectiv la echipamentul sau echivalentul valoric al cotei-pãrţi anuale a articolelor de echipament prevãzute în norme pentru ofiţeri.
(2) Ofiţerii înaintaţi la gradul de chestor, în anul respectiv, pe lângã echipamentul sau echivalentul valoric al cotei-pãrţi anuale a articolelor de echipament prevãzute în normele pentru ofiţeri, primesc o singurã datã şi accesoriile corespunzãtoare noului grad, respectiv paspoal pentru vipuşcã şi lampas pentru douã costume.
ART. 15
(1) Agenţii de penitenciar înaintaţi la gradul de ofiţer au dreptul în anul respectiv, în funcţie de noua încadrare în statul de organizare, la echipamentul sau echivalentul valoric al cotei-pãrţi anuale a articolelor de echipament prevãzute în normele pentru ofiţeri.
(2) Din valoarea totalã a acestor drepturi se scade valoarea echipamentului primit în acel an pentru gradul de agent, pânã la data înaintãrii în grad, inclusiv cel primit cu anticipaţie şi sumele de bani primite în contul acestor drepturi.
(3) Echipamentul specific gradului de agent solicitat prin cerere şi nedistribuit pânã la data înaintãrii în grad se distribuie din modelul celui prevãzut pentru funcţionarii publici ofiţeri.
ART. 16
Ofiţerii şi agenţii de penitenciar înaintaţi la gradul urmãtor, în anul respectiv, pe lângã echipamentul sau echivalentul valoric al cotei-pãrţi anuale a articolelor de echipament aferent corpului din care fac parte, primesc numai o singurã datã şi accesoriile corespunzãtoare noilor grade.
ART. 17
Ofiţerii avansaţi chestori şi agenţii avansaţi ofiţeri care nu îşi pot asigura o uniformã corespunzãtoare din drepturile cuvenite pot primi, pe bazã de cerere scrisã, echipamentul necesar, iar valoarea care depãşeşte drepturile de echipament se considerã anticipaţie în contul drepturilor de echipament viitoare.
ART. 18
Ofiţerii şi agenţii trimişi la studii sau cu misiuni în strãinãtate, dacã trebuie sã poarte uniformã, pot primi pentru completarea ţinutei, cu anticipaţie, pe bazã de cerere scrisã, aprobatã de directorul unitãţii, echipament din drepturile prevãzute pentru anul urmãtor, în limita cotei-pãrţi anuale valabile la data solicitãrii.
4. Drepturile acordate cu ocazia transferului sau detaşãrii
ART. 19
(1) Drepturile de echipament ale funcţionarilor publici din sistemul penitenciar care se transferã în afara sistemului penitenciar se lichideazã la data transferului.
(2) Calcularea valorii drepturilor de echipament se face la valoarea preţurilor de achiziţie în vigoare la data când se efectueazã transferul persoanei respective.
(3) Contravaloarea eventualelor articole de echipament primite cu anticipaţie se restituie la preţurile în vigoare la data distribuţiei.
(4) Mãsura lichidãrii drepturilor de echipament se menţioneazã expres în documentele de transfer.
ART. 20
(1) Funcţionarii publici mutaţi dintr-o unitate în alta în cadrul sistemului penitenciar sunt alocaţi la drepturi de cãtre unitatea la care au fost mutaţi.
(2) Funcţionarilor publici mutaţi în cursul anului dintr-o unitate în alta în cadrul sistemului penitenciar li se asigurã, cu prioritate, drepturile de echipament de cãtre unitatea din care au fost mutaţi. Drepturile de echipament neasigurate se distribuie de unitãţile în care au fost mutaţi funcţionarii publici respectivi.
(3) Unitatea din care au fost transferaţi funcţionarii publici va comunica noii unitãţi, prin copie xerox, cererea de echipament sau dupã caz, carnetul privind situaţia drepturilor anuale de echipament, situaţia drepturilor de echipament cuvenite în anul mutãrii, situaţia articolelor de echipament primite, situaţia privind contravaloarea cotei-pãrţi acordate şi diferenţele de acordat.
(4) Unitatea din care funcţionarul public respectiv se mutã este obligatã sã actualizeze situaţia drepturilor de echipament, sã întocmeascã o copie xerox a cererii de echipament sau, dupã caz, a carnetului privind situaţia drepturilor anuale de echipament, semnatã de responsabilul sectorului, directorul adjunct economico-administrativ (similar) şi funcţionarul public respectiv, dupã care aceasta va fi trimisã la unitatea unde persoana a fost mutatã.
(5) Originalul cererilor de echipare sau, dupã caz, al carnetului privind situaţia drepturilor anuale de echipament se arhiveazã în unitatea emitentã şi constituie document justificativ pentru drepturile acordate.
(6) Pe baza datelor transmise, unitatea la care se mutã funcţionarul public are obligaţia sã întocmeascã o nouã cerere de echipare sau un nou carnet privind situaţia drepturilor anuale de echipament.
ART. 21
Funcţionarii publici detaşaţi sunt alocaţi şi primesc drepturile de echipament de la unitatea în interesul cãreia îşi desfãşoarã activitatea.
5. Drepturi la acordarea gradului profesional, încadrarea din sursã externã şi la reîncadrare
ART. 22
(1) Absolvenţii instituţiilor de învãţãmânt şi cei încadraţi din sursã externã în corpul funcţionarilor publici, la acordarea gradului de ofiţer sau agent, au dreptul, în primul an, la:
- articolele de echipament prevãzute de normele la care au dreptul;
- articolele de echipament prevãzute pentru prima echipare care se distribuie în plus faţã de norma specificã fiecãrei categorii de funcţionari sau echivalentul valoric al acestora.
(2) Echipamentul prevãzut a se distribui numai o singurã datã la acordarea gradului se compune din: o şapcã de iarnã (pãlãrie pentru femei), un costum cu 2 pantaloni lungi (fustã în loc de un pantalon pentru femei) pentru iarnã, o scurtã îmblãnitã, 4 cãmãşi, 6 perechi de ciorapi, o geantã pentru transportul echipamentului, 4 cearşafuri, douã feţe de pernã, o pãturã şi accesoriile aferente - însemne de grad pentru mânecã, pentru piept şi ecusoane.
(3) Funcţionarilor publici încadraţi direct în activitate, cãrora trebuie sã li se asigure o uniformã completã, li se va distribui echipamentul necesar pe bazã de cerere scrisã, iar valoarea care depãşeşte cota-parte anualã se considerã anticipaţie în contul drepturilor de echipament pe anul urmãtor.
(4) Diferenţa dintre echivalentul valoric al cotei-pãrţi anuale a drepturilor de echipament şi valoarea echipamentului primit se considerã anticipaţie în contul drepturilor viitoare de echipament.
ART. 23
(1) Echipamentul sau echivalentul valoric al articolelor prevãzute a se distribui numai o singurã datã la acordarea gradului se acordã, de regula, în anul încadrãrii, în funcţie de stocurile disponibile, respectiv de fondurile alocate.
(2) Funcţionarilor publici încadraţi din sursã externã, precum şi funcţionarilor publici reîncadraţi în activitate dupã un an de la încetarea raporturilor de muncã li se calculeazã drepturile de echipament astfel:
- din anul respectiv, dacã încadrarea sau reîncadrarea în activitate a avut loc pânã la data de 30 septembrie inclusiv a acelui an;
- din anul urmãtor, dacã încadrarea sau reîncadrarea în activitate a avut loc dupã data de 30 septembrie a anului respectiv.
(3) Funcţionarii publici reîncadraţi în activitate au dreptul la echivalentul valoric al cotei-pãrţi anuale a articolelor de echipament cuvenite pentru anul respectiv, mai puţin contravaloarea articolelor care se acordã o singurã datã.
ART. 24
(1) Funcţionarii publici care au fost reîncadraţi în acelaşi an calendaristic (1 ianuarie - 31 decembrie) în care le-au încetat raporturile de muncã şi care la acel moment au primit drepturile de echipament pe întregul an vor primi drepturile de echipament începând cu data de 1 ianuarie a anului urmãtor. În situaţia în care au primit drepturile numai pentru lunile lucrate, funcţionarii publici au dreptul numai la echivalentul valoric al cotei-pãrţi anuale calculat pentru lunile de la data reîncadrãrii.
(2) Funcţionarilor publici reîncadraţi în activitate în acelaşi an de activitate, cãrora trebuie sã li se asigure o uniformã completã, li se va distribui echipamentul necesar pe bazã de cerere scrisã, iar valoarea care depãşeşte cota-parte anualã se considerã anticipaţie în contul drepturilor de echipament pe anul urmãtor.
6. Restanţe, anticipaţii
ART. 25
(1) Prin drepturi de echipament restante se înţelege articolele de echipament nedistribuite în anul pentru care au fost solicitate prin cererea de echipament şi a cãror valoare a fost reţinutã din cota-parte anualã, precum şi sumele de bani neprimite în cadrul drepturilor cuvenite.
(2) Restanţele în echipament se asigurã, cu prioritate, pânã la data de 30 iunie a anului urmãtor.
(3) Restanţele în bani se pot acorda pânã la sfârşitul anului urmãtor, dacã nu a fost posibilã acordarea echipamentului la termenul legal. Acordarea restanţelor sub formã bãneascã se face la solicitarea funcţionarilor publici, pe bazã de cerere aprobatã de directorul unitãţii, ca urmare a deciziei directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
(4) Valoarea restanţelor se calculeazã în funcţie de preţurile folosite la calculul cotei-pãrţi anuale a drepturilor de echipament, la data acordãrii.
(5) Nu se considerã restanţe şi nu se mai acordã articolele de echipament sau sumele de bani neridicate pe o perioadã de cel puţin 3 ani consecutivi, calculatã de la data de 1 ianuarie a anului urmãtor celui în care avea dreptul, dacã nu se poate dovedi cã au fost solicitate în scris în acest interval de timp.
ART. 26
(1) Acordarea cu anticipaţie a echipamentului sau a echivalentului valoric al cotei-pãrţi anuale este în principiu interzisã.
(2) Se pot acorda cu anticipaţie unele articole de echipament în situaţii cum sunt: uzarea prematurã ca urmare a unor condiţii deosebite de muncã într-o perioadã de timp determinatã; când unii funcţionari, datoritã conformaţiei fizice şi portului natural al echipamentului, îl uzeazã mai mult decât în mod normal.
(3) Distribuirea cu anticipaţie a echipamentului se aprobã de directorul unitãţii, în limita stocului disponibil.
(4) Echipamentul aprobat a fi distribuit cu anticipaţie se înscrie în cererea de echipament, în rubrica "anticipaţii".
(5) Pentru obţinerea aprobãrii de distribuire cu anticipaţie a unor articole de echipament, funcţionarii publici depun cereri pe cale ierarhicã, prin care trebuie sã se angajeze cã, în caz de încetare a raporturilor de serviciu înainte de anul în care au dreptul la articolele respective, suportã integral contravaloarea materialelor primite, la preţurile din lista de preţuri comunicatã de Direcţia economico-administrativã, în vigoare la data distribuţiei, sau le restituie în naturã în stare nouã.
ART. 27
(1) Pentru asigurarea unei echipãri corespunzãtoare, funcţionarii publici pot solicita unele articole de echipament peste limita cotei-pãrţi anuale, contra cost, acestea fiind solicitate prin cerere separatã.
(2) Articolele solicitate suplimentar se distribuie, în limita stocurilor disponibile, numai dupã achitarea integralã a contravalorilor la casieria unitãţii.
7. Rezolvarea drepturilor la încetarea raporturilor de serviciu
ART. 28
(1) Data încetãrii drepturilor de echipament ale funcţionarilor publici se considerã prima zi a lunii urmãtoare celei în care au încetat raporturile de serviciu.
(2) Drepturile de echipament se lichideazã astfel:
a) dacã s-au acordat în bani sau a fost distribuit echipamentul solicitat prin cerere, drepturile se considerã legal acordate, cu excepţia cazului în care încetarea raporturilor de serviciu se face prin demisie;
b) dacã nu s-au distribuit drepturile de echipament solicitate, se acordã echivalentul în bani al drepturilor calculate pentru lunile de activitate;
c) echipamentul primit pe bazã de cerere, cu anticipaţie, se recupereazã integral de la beneficiari prin achitarea contravalorii lor la preţurile comunicate de Direcţia economico-administrativã, la data distribuţiei.
(3) În cazul în care încetarea raporturilor de serviciu se face prin demisie, funcţionarii publici restituie contravaloarea echipamentului primit în naturã sau în bani, în limita cotei-pãrţi corespunzãtoare lunilor rãmase pânã la sfârşitul anului.
ART. 29
(1) Pentru lichidarea drepturilor de echipament, la încetarea raporturilor de serviciu, se actualizeazã în mod obligatoriu situaţia cu drepturile pe anul respectiv, ţinându-se cont simultan de urmãtoarele:
a) ca drepturi, se trec valoarea cuvenitã pe lunile în activitate din anul respectiv şi valoarea restanţelor, calculatã la valoarea financiarã a cotei-pãrţi anuale a drepturilor de echipament în vigoare la încetarea raporturilor de serviciu;
b) ca distribuţii, se trece valoarea drepturilor de echipament primite pânã la data încetãrii raporturilor de serviciu - echipament şi bani, inclusiv anticipaţiile.
(2) Diferenţa rezultatã constituie drepturile de echipament la încetarea raporturilor de serviciu. Dacã valoarea distribuţiilor este mai mare decât valoarea drepturilor, diferenţa în plus se recupereazã doar în cazul încetãrii raporturilor de muncã prin demisie.
ART. 30
(1) În caz de deces, urmaşii funcţionarilor publici decedaţi în timpul activitãţii primesc valoarea echipamentului restanţã, precum şi valoarea cotei-pãrţi anuale din drepturile ce li se cuvin, aferentã timpului trecut de la începutul anului pânã inclusiv în luna când a intervenit decesul.
(2) Echipamentul distribuit cu anticipaţie sau valoarea acestuia nu se mai recupereazã.
ART. 31
La încetarea raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici, unitãţile sunt obligate sã le aducã la cunoştinţã, sub semnãturã pe nota de lichidare, cã au urmãtoarele obligaţii:
a) sã nu înstrãineze prin donare, vânzare sau sub alte forme uniforma, cunoscând cã sunt interzise prin lege vânzarea, cumpãrarea, precum şi purtarea în public de cãtre persoane civile a uniformei de funcţionar sau a unor articole din compunerea acesteia;
b) sã transforme în echipament de croialã civilã uniforma de care dispune, eliminând accesoriile şi însemnele specifice.
ART. 32
(1) Dupã încetarea raporturilor de serviciu, funcţionarii publici nu mai au dreptul de a purta uniforma specificã de penitenciare, cu excepţia personalului cãruia i s-a acordat acest drept prin ordin al ministrului justiţiei şi libertãţilor cetãţeneşti.
(2) Acordarea dreptului de a purta uniforma specificã de penitenciare dupã încetarea raporturilor de serviciu se face la propunerea directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor în baza unei solicitãri scrise din partea persoanei respective.
ART. 33
Funcţionarii publici cu statut special cãrora le-au încetat raporturile de serviciu şi care au dreptul, potrivit legii, de a purta uniformã sunt obligaţi sã respecte prevederile prezentului regulament.
ART. 34
La încetarea raporturilor de serviciu înaintea împlinirii unei vechimi de un an în activitate, funcţionarii publici sunt obligaţi sã restituie contravaloarea echipamentului primit în naturã sau în bani, în limita cotei-pãrţi corespunzãtoare lunilor rãmase pânã la sfârşitul anului.
8. Rezolvarea drepturilor de echipament ale funcţionarilor publici puşi la dispoziţie sau suspendaţi din funcţie
ART. 35
Funcţionarilor publici cãrora le-au încetat raporturile de serviciu prin demisie, pentru abateri grave sau în urma unei hotãrâri judecãtoreşti le este interzis dreptul de a purta uniformã de penitenciare.
ART. 36
(1) Funcţionarii publici puşi la dispoziţie, faţã de care s-a pus în mişcare acţiunea penalã sau care sunt judecaţi în stare de libertate ori liberaţi provizoriu pe cauţiune, dar care îndeplinesc anumite sarcini şi atribuţii de serviciu, beneficiazã în continuare de drepturile de echipament ce li se cuvin conform normelor.
(2) Funcţionarii publici suspendaţi din funcţie ca urmare a arestãrii preventive nu mai beneficiazã de niciun drept de echipament începând cu data suspendãrii, în cazul acestora procedându-se astfel:
a) dacã, ca urmare a dispunerii scoaterii de sub urmãrire penalã ori achitãrii, precum şi a încetãrii urmãririi penale ori procesului penal, funcţionarii publici au fost repuşi în toate drepturile anterioare, aceştia primesc drepturile de echipament avute la data suspendãrii, inclusiv cele de care au fost privaţi pe perioada suspendãrii. Dacã pe timpul suspendãrii a intervenit demisia sau pensionarea funcţionarilor publici, la data repunerii în drepturile anterioare, aceştia beneficiazã de drepturile de echipament cuvenite inclusiv pentru luna în care au încetat raporturile de serviciu;
b) dacã le-au încetat raporturile de serviciu în urma unei hotãrâri de condamnare rãmase definitivã, chiar dacã au beneficiat de suspendare a executãrii pedepsei, amnistie sau graţiere, nu mai au dreptul la echipament ori restanţe; dacã au primit drepturi de echipament înainte de data suspendãrii, funcţionarii publici restituie contravaloarea echipamentului primit în naturã sau în bani, în limita cotei-pãrţi corespunzãtoare lunilor rãmase pânã la sfârşitul anului, începând cu luna urmãtoare datei suspendãrii din funcţie.
(3) Pe timpul suspendãrii raportului de serviciu din iniţiativa funcţionarilor publici, aceştia nu beneficiazã de drepturile de echipament, cu excepţia funcţionarilor publici suspendaţi pentru activitate sindicalã.
9. Alte drepturi
ART. 37
Funcţionarii publici femei şi bãrbaţi care beneficiazã de concediu pentru creşterea şi îngrijirea copiilor pânã la vârsta de 2 ani sau de concediu pentru îngrijirea copilului cu handicap pânã la împlinirea vârstei de 3 ani primesc integral drepturile de echipament.
ART. 38
(1) Personalul de cult angajat permanent în unitate poate primi gratuit urmãtoarele articole de echipament cu specific religios, în cantitãţile şi la termenele urmãtoare:
- culion - 1 buc./3 ani, stihar - 1 buc./5 ani, brâu - 1 buc./5 ani, mânecuţe - 1 pereche/5 ani, felon - 1 buc./5 ani, patrafir - 2 buc./3 ani, reverendã - 2 buc./3 ani, pantofi - 1 pereche/an, ghete - 1 pereche/3 ani, procoveţe - 1 complet/5 ani.
(2) Articolele se evidenţiazã în contabilitate şi reprezintã inventar de unitate.
(3) Articolele de cult primite cu titlu de donaţie, sponsorizãri sau alte forme de cãtre unitatea de penitenciar şi care intrã în patrimoniul acesteia se înregistreazã în evidenţa contabilã şi constituie obiecte de inventar.
B. Norme pentru înzestrarea cu echipament specific
ART. 39
(1) Echipamentul special, de protecţie şi de lucru reprezintã articolele cu care sunt dotate anumite categorii de personal în procesul de desfãşurare a activitãţilor specifice, pentru a fi protejate împotriva factorilor de risc.
(2) Echipamentul special, de protecţie şi de lucru se foloseşte numai de persoanele care au acest drept, în locurile şi pentru activitãţile reglementate.
(3) Asigurarea unui nou echipament se realizeazã numai dupã îndeplinirea duratei normelor de utilizare şi predarea celui vechi la depozitul unitãţii.
ART. 40
Materialele de echipament prevãzute în normã fãrã duratã de serviciu, ca inventar de unitate, se propun pentru declasare şi casare şi se înlocuiesc atunci când din cauza uzurii normale nu mai pot fi folosite în scopul pentru care sunt destinate.
ART. 41
În raport de nevoi, Direcţia economico-administrativã din Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor poate aproba înlocuirea/substituirea unor materiale de echipament specific cu altele asemãnãtoare, care sã asigure aceleaşi condiţii de protecţie.
ART. 42
Degradarea sau pierderea echipamentului special, de protecţie şi de lucru înainte de expirarea termenului de utilizare prevãzut de norme nu obligã instituţia în ceea ce priveşte asigurarea unui nou echipament şi atrage rãspunderea celor vinovaţi pentru prejudiciul cauzat, în condiţiile legii.
C. Acordarea drepturilor în cazul distrugerii echipamentului
ART. 43
Este interzisã distribuirea gratuitã cãtre personal a articolelor de echipament, echipament special, de protecţie şi de lucru în locul celor pierdute, distruse sau degradate prematur, cu excepţia cazurilor în care pierderea, distrugerea sau degradarea s-a datorat unor cauze neprevãzute şi care nu puteau fi înlãturate ori în alte asemenea cazuri în care pagubele au fost provocate din riscul normal al serviciului, caz fortuit sau forţã majorã. În aceste situaţii se procedeazã conform prevederilor legale, iar echipamentul respectiv, în cazul în care s-a aprobat acordarea în locul celui distrus sau deteriorat, se distribuie gratuit în stare nouã.
ART. 44
În cazul în care în urma cercetãrii administrative nu se obţine aprobarea de distribuire gratuitã a echipamentului, la cererea funcţionarilor publici acesta se distribuie contra cost la preţurile în vigoare la data respectivã.


ANEXA 5
────────
la regulament
──────────────

DOCUMENTELE JUSTIFICATIVE
privind evidenţa drepturilor anuale de echipament
pentru funcţionarii publici cu statut special
din Ministerul Justiţiei şi Libertãţilor Cetãţeneşti,
Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor
şi unitãţile subordonate

A.
MINISTERUL JUSTIŢIEI ŞI LIBERTĂŢILOR CETĂŢENEŞTI
ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ A PENITENCIARELOR
Penitenciarul ..............
Anul .........
Ofiţeri şi agenţi - bãrbaţi





┌────────────┬─────┬─────┬──────────┐
│ Detalii │ Nr. │Talia│ Grosimea │
├────────────┼─────┼─────┼──────────┤
│Coifurã │ │ X │ X │
├────────────┼─────┼─────┼──────────┤
│Îmbrãcãminte│ X │ │ │ De acord
├────────────┼─────┼─────┼──────────┤ Director,
│Cãmaşã │ │ │ X │ ..............
├────────────┼─────┼─────┼──────────┤ (semnãtura)
│Încãlţãminte│ │ X │ │
├────────────┼─────┼─────┼──────────┤
│Centurã │ X │ │ X │
└────────────┴─────┴─────┴──────────┘


RAPORT Nr. ......./ANUL ..........

Gradul profesional ........., numele şi prenumele ...............,
locul de muncã ........., pentru articolele de echipament solicitate în cadrul drepturilor de echipament





┌────┬─────────────────────────┬───────┬───────┬──────┬────┬───────────────────────────────┬────────────┐
│Nr. │ Denumirea articolului │ U.M. │Canti- │Preţul│Res-│ Echipament │ Nr. │
│crt.│ │ │ tate/ │ de │tan-├───────────────┬───────────────┤ operaţiune │
│ │ │ │ an, │achi- │ţe │ Solicitat │ Distribuit │ din │
│ │ │ │conform│ziţie │ ├──────┬────────┼──────┬────────┤ evidenţã │
│ │ │ │normei │ │ │Canti-│Valoarea│Canti-│Valoarea│ şi data │
│ │ │ │ │ │ │tatea │ (4x5) │tatea │ (4x7) │distribuţiei│
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ │UNIFORMA DE ORAŞ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 1 │Şapcã din camgarn │ buc. │ 1/3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 2 │Şapcã din tergal │ buc. │ 1/3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 3 │Cãciulã │ buc. │ 1/6 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 4 │Costum din camgarn: │ buc. │ 1/3 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- sacou │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- 2 pantaloni │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 5 │Costum din tergal: │ buc. │ 1/3 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- sacou │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- 2 pantaloni │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 6 │Bluzon │ buc. │ 1/3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 7 │Scurtã cu guler │ buc. │ 1/6 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │şi mesadã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 8 │Impermeabil │ buc. │ 1/4 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 9 │Cãmaşã bleu │ buc. │ 4/2 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 10 │Cãmaşã-bluzã cu mânecã │ buc. │ 4/4 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │scurtã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 11 │Cãmaşã-bluzã cu mânecã │ buc. │ 2/2 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │lungã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 12 │Pantofi de varã │pereche│ 1/1 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 13 │Pantofi de iarnã │pereche│ 1/2 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 14 │Ghete │pereche│ 1/3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 15 │Cravatã │ buc. │ 2/4 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 16 │Fular din lânã │ buc. │ 1/6 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 17 │Mãnuşi din piele │pereche│ 1/2 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 18 │Curea neagrã │ buc. │ 1/6 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 19 │Ciorapi │pereche│ 6/1 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 20 │Emblemã cu sigla ANP │ buc. │ 11/3 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru mânecã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 21 │Epolet cu însemn de grad │pereche│ 11/3 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru umãr │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ │UNIFORMA DE SERVICIU │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 22 │Bonetã din camgarn │ buc. │ 1/3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 23 │Bonetã din tergal │ buc. │ 2/3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 24 │Cãciulã │ buc. │ 1/4 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 25 │Complet modular: │ buc. │ 1/2 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- scurtã impermeabilã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- bluzon │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 26 │Pantaloni din tergal │pereche│ 2/3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 27 │Pantaloni din camgarn │pereche│ 2/4 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 28 │Pulover cu mâneci │ buc. │ 1/3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 29 │Pulover fãrã mâneci │ buc. │ 1/3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 30 │Tricou │ buc. │ 2/1 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 31 │Cãmaşã-bluzã cu mânecã │ buc. │ 3/2 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │scurtã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 32 │Cãmaşã-bluzã cu mânecã │ buc. │ 2/2 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │lungã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 33 │Pantofi de varã │pereche│ 1/1 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 34 │Pantofi de iarnã │pereche│ 1/2 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 35 │Ghete │pereche│ 1/3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 36 │Bocanci │pereche│ 1/2 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 37 │Centurã multifuncţionalã │ buc. │ 1/6 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 38 │Ciorapi │pereche│ 10/1 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 39 │Emblemã cu siglã ANP │ buc. │ 10/2 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru mânecã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 40 │Epolet cu însemn de grad │ buc. │ 11/2 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru umãr │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────────┴───────┴───────┴──────┴────┴──────┴────────┴──────┴────────┴────────────┘



Menţionez cã articolele solicitate prin prezentul raport îmi asigurã ţinuta corespunzãtoare.

Semnãtura
........................
Data întocmirii ........

Recapitulaţia drepturilor
Drepturi cotã-parte pe anul curent ......... lei
- Se adaugã - reporturi ......... lei
- drepturi la avansare sau la prima echipare ......... lei
Total drepturi pe anul curent ......... lei
- Se scad - anticipaţii ......... lei
- drepturi primite la alte unitãţi ......... lei
Rezultã drepturi pe anul curent ......... lei
- Valoarea echipamentului solicitat prin raport ......... lei
Rezultã: - de achitat prin stat ......... lei
- anticipaţii (de reţinut în anul urmãtor) ......... lei
- de reportat drepturi pe anul urmãtor ......... lei

Verificat şi luat în evidenţã.
Contabil,
....................
(semnãtura)

NOTĂ:
Când se solicitã costume, scurte, impermeabil, bluzon şi cãmãşi-bluzã, se vor prevedea în mod obligatoriu şi accesoriile necesare.

B.
MINISTERUL JUSTIŢIEI ŞI LIBERTĂŢILOR CETĂŢENEŞTI
ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ A PENITENCIARELOR
Penitenciarul ...............

Anul ...........
Ofiţeri şi agenţi - femei


┌────────────┬─────┬─────┬──────────┐
│ Detalii │ Nr. │Talia│ Grosimea │
├────────────┼─────┼─────┼──────────┤
│Coifurã │ │ X │ X │
├────────────┼─────┼─────┼──────────┤
│Îmbrãcãminte│ X │ │ │ De acord
├────────────┼─────┼─────┼──────────┤ Director,
│Cãmaşã │ │ │ X │ ..............
├────────────┼─────┼─────┼──────────┤ (semnãtura)
│Încãlţãminte│ │ X │ │
├────────────┼─────┼─────┼──────────┤
│Centurã │ X │ │ X │
└────────────┴─────┴─────┴──────────┘


RAPORT Nr. ......../ANUL ........

Gradul profesional .........., numele şi prenumele ...................,
locul de muncã ..........., pentru articolele de echipament solicitate în cadrul drepturilor de echipament




┌────┬─────────────────────────┬───────┬───────┬──────┬────┬───────────────────────────────┬────────────┐
│Nr. │ Denumirea articolului │ U.M. │Canti- │Preţul│Res-│ Echipament │ Nr. │
│crt.│ │ │ tate/ │ de │tan-├───────────────┬───────────────┤ operaţiune │
│ │ │ │ an, │achi- │ţe │ Solicitat │ Distribuit │ din │
│ │ │ │conform│ziţie │ ├──────┬────────┼──────┬────────┤ evidenţã │
│ │ │ │normei │ │ │Canti-│Valoarea│Canti-│Valoarea│ şi data │
│ │ │ │ │ │ │tatea │ (4x5) │tatea │ (4x7) │distribuţiei│
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ │UNIFORMA DE ORAŞ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 1 │Şapcã din camgarn │ buc. │ 1/3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 2 │Şapcã din tergal │ buc. │ 1/3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 3 │Cãciulã │ buc. │ 1/6 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 4 │Costum din camgarn: │ buc. │ 1/3 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- sacou │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- pantaloni │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- pantaloni/fustã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 5 │Costum din tergal: │ buc. │ 1/3 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- sacou │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- pantaloni │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- pantaloni/fustã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 6 │Bluzon │ buc. │ 1/3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 7 │Scurtã cu guler şi mesadã│ buc. │ 1/6 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 8 │Impermeabil │ buc. │ 1/4 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 9 │Cãmaşã bleu │ buc. │ 4/2 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 10 │Cãmaşã-bluzã cu mânecã │ buc. │ 4/4 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │scurtã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 11 │Cãmaşã-bluzã cu mânecã │ buc. │ 2/2 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │lungã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 12 │Pantofi de varã │pereche│ 1/1 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 13 │Pantofi de iarnã │pereche│ 1/2 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 14 │Ghete │pereche│ 1/3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 15 │Cravatã │ buc. │ 2/4 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 16 │Fular din lânã │ buc. │ 1/6 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 17 │Mãnuşi din piele │pereche│ 1/2 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 18 │Curea neagrã │ buc. │ 1/6 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 19 │Ciorapi │pereche│ 6/1 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 20 │Emblemã cu sigla ANP │ buc. │ 11/3 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru mânecã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 21 │Epolet cu însemn de grad │pereche│ 11/3 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru umãr │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ │UNIFORMA DE SERVICIU │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 22 │Bonetã din camgarn │ buc. │ 1/3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 23 │Bonetã din tergal │ buc. │ 2/3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 24 │Cãciulã │ buc. │ 1/4 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 25 │Complet modular: │ buc. │ 1/2 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- scurtã impermeabilã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- bluzon │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 26 │Pantalon/fustã din tergal│pereche│ 2/3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 27 │Pantalon/fustã din │pereche│ 2/4 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │camgarn │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 28 │Pulover cu mâneci │ buc. │ 1/3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 29 │Pulover fãrã mâneci │ buc. │ 1/3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 30 │Tricou │ buc. │ 2/1 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 31 │Cãmaşã-bluzã cu mânecã │ buc. │ 3/2 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │scurtã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 32 │Cãmaşã-bluzã cu mânecã │ buc. │ 2/2 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │lungã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 33 │Pantofi de varã │pereche│ 1/1 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 34 │Pantofi de iarnã │pereche│ 1/2 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 35 │Cizme │pereche│ 1/3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 36 │Ghete │pereche│ 1/2 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 37 │Centurã multifuncţionalã │ buc. │ 1/6 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 38 │Ciorapi │pereche│ 10/1 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 39 │Emblemã mânecã │ buc. │ 10/2 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┼───────┼──────┼────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────────┤
│ 40 │Epolet cu însemn de grad │ buc. │ 11/2 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru umãr │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────────┴───────┴───────┴──────┴────┴──────┴────────┴──────┴────────┴────────────┘



Menţionez cã articolele solicitate prin prezentul raport îmi asigurã ţinuta corespunzãtoare.

Semnãtura
........................
Data întocmirii ........

Recapitulaţia drepturilor
Drepturi cotã-parte pe anul curent ......... lei
- Se adaugã - reporturi ......... lei
- drepturi la avansare sau la prima echipare ......... lei
Total drepturi pe anul curent ......... lei
- Se scad - anticipaţii ......... lei
- drepturi primite la alte unitãţi ......... lei
Rezultã drepturi pe anul curent ......... lei
- Valoarea echipamentului solicitat prin raport ......... lei
Rezultã: - de achitat prin stat ......... lei
- anticipaţii (de reţinut în anul urmãtor) ......... lei
- de reportat drepturi pe anul urmãtor ......... lei

Verificat şi luat în evidenţã.
Contabil,
.....................
(semnãtura)

NOTĂ:
Când se solicitã costume, scurte, impermeabil, bluzon şi cãmãşi-bluzã, se vor prevedea în mod obligatoriu şi accesoriile necesare.

__________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016