ANEXA 1
──────
la norme
──────────
LISTA
cuprinzând limitele maxime pentru anumite substanţe provenind din arome
şi din alte ingrediente alimentare cu proprietãţi aromatizante şi prezente
în alimente, asa cum sunt consumate, şi în care s-au utilizat aromele
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Substanţe Alimente Bãuturi Excepţii şi/sau restrictii speciale
(mg/kg) (mg/kg)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Acid agaric*) 20 20 100 mg/kg în bãuturile alcoolice şi în
alimentele care conţin ciuperci
Aloina*) 0,1 0,1 50 mg/kg în bãuturile alcoolice
Beta asarona*) 0,1 0,1 1 mg/kg în bãuturile alcoolice şi în
condimentele utilizate la snack-food
Berberina*) 0,1 0,1 10 mg/kg în bãuturile alcoolice
Cumarina*) 2 2 10 mg/kg în anumite produse de cofetarie
care conţin caramel
50 mg/kg în guma de mestecat
10 mg/kg în bãuturile alcoolice
Acid cianhidric 1 1 50 mg/kg în nuga, martipan sau înlocui-
torii sãi ori în alte produse similare
1 mg/% volum în bãuturile alcoolice
5 mg/kg la grupele conservate
Hipericina*) 0,1 0,1 10 mg/kg în bãuturile alcoolice
1 mg/kg în produsele de cofetarie
Pulegona*) 25 100 250 mg/kg în bãuturile cu aroma de menta
sau peppermint
350 mg/kg în produsele de cofetarie din
menta
Quassina*) 5 5 10 mg/kg în produsele de cofetarie care se
vand la kg şi
50 mg/kg în bãuturile alcoolice
Safrol şi 1 1 2 mg/kg în bãuturile alcoolice care nu
izosafrol*) depãşesc 25% volum de alcool
5 mg/kg în bãuturile alcoolice cu mai mult
de 25% volum de alcool
15 mg/kg în alimentele care conţin nucsoara
şi condimente obţinute din coaja uscata a
nucsoarei
Santonin*) 0,1 0,1 1 mg/kg în bãuturile alcoolice care conţin
mai mult de 25% volum de alcool
Tuiona (alpha 0,5 0,5 5 mg/kg în bãuturile alcoolice care nu
şi beta)*) depãşesc 25% volum de alcool
10 mg/kg în bãuturile alcoolice care
depãşesc 25% volum de alcool
25 mg/kg în alimentele care conţin
preparate pe baza de salvie
35 mg/kg în bitter
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
─────────────