Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 87 din 2 iunie 2000  privind modificarea si completarea   Ordinului nr. 58/1999 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la acordarea licentelor de fabricatie agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 87 din 2 iunie 2000 privind modificarea si completarea Ordinului nr. 58/1999 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la acordarea licentelor de fabricatie agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTATIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 370 din 9 iulie 2000


Ministrul agriculturii şi alimentaţiei,
vazand Referatul de aprobare nr. 7.647 din 1 iunie 2000,
având în vedere prevederile <>art. 18 din Ordonanta Guvernului nr. 42/1995 privind producţia de produse alimentare destinate comercializãrii, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 123/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 6/1999 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
emite urmãtorul ordin:

ART. 1
<>Ordinul ministrului agriculturii şi alimentaţiei nr. 58/1999 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la acordarea licenţelor de fabricaţie agenţilor economici care desfãşoarã activitãţi în domeniul producţiei de produse alimentare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 331 din 13 iulie 1999, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 4 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi direcţiile sanitare veterinare judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin."
2. Punctul 9 al capitolului II din regulamentul prevãzut în anexa la <>Ordinul nr. 58/1999 va avea urmãtorul cuprins:
"9. Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, în a carei raza teritorialã se afla unitatea pentru care se solicita licenta de fabricaţie pentru activitãţi, produse şi prestãri de servicii în domeniile producţiei de lapte şi produse lactate, producţiei de carne şi produse din carne, producţiei din peste şi produse piscicole, precum şi pentru fabricarea sau prepararea altor categorii de produse alimentare de origine animala, întocmeşte un raport, conform anexei nr. 8 la prezentul regulament, care se transmite, împreunã cu un exemplar din procesul-verbal de verificare a realitãţii datelor înscrise în documentaţia pentru acordarea licenţei de fabricaţie, spre avizare, direcţiilor sanitare veterinare judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti."
3. Punctul 10 al capitolului II din regulamentul prevãzut în anexa la <>Ordinul nr. 58/1999 va avea urmãtorul cuprins:
"10. Direcţiile sanitare veterinare judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, analizeazã raportul şi procesul-verbal de verificare a realitãţii datelor înscrise în documentaţie, transmit avizul întocmit conform modelului prezentat în anexa nr. 9 la prezentul regulament şi ţin evidenta acestora într-un registru, conform modelului prezentat în anexa nr. 10 la prezentul regulament.
Dupã primirea avizului favorabil prevãzut la alin. 1 direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, în a carei raza teritorialã se afla unitatea pentru care se solicita licenta elibereazã licenta de fabricaţie, conform modelului prezentat în anexele nr. 11 a) şi 11 b) la prezentul regulament."
ART. 2
Anexele nr. 8 şi 9 la regulamentul aprobat prin <>Ordinul nr. 58/1999 se înlocuiesc cu anexele nr. 1 şi 2 care fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 3
În termen de 30 de zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentului ordin Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara din cadrul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei va stabili procedura de eliberare de cãtre direcţiile sanitare veterinare judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, a avizului în vederea acordãrii licenţelor de fabricaţie pentru activitãţi, produse şi prestãri de servicii în domeniile producţiei de lapte şi produse lactate, producţiei de carne şi produse din carne, producţiei din peste şi produse piscicole, precum şi pentru fabricarea sau prepararea altor categorii de produse alimentare de origine animala.
ART. 4
Prezentul ordin va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicãrii lui în Monitorul Oficial al României, Partea I.


Ministrul agriculturii
şi alimentaţiei,
Ioan Avram Muresan

ANEXA 1


────────
(Anexa nr. 8 la regulament)
──────────────────────────

DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA
A JUDEŢULUI .............../MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

DIRECŢIA SANITARĂ VETERINARA
A JUDEŢULUI .........../MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

RAPORT*)
privind acordarea licenţei de fabricaţie agenţilor economici care se supun prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 42/1995 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 123/1995 şi completatã prin <>Ordonanta Guvernului nr. 33/1999

Reprezentanţii împuterniciţi pentru acordarea licenţelor de fabricaţie, numiţi prin Ordinul ministrului agriculturii şi alimentaţiei nr. ......./......., la solicitarea agentului economic ......., cu sediul în ............, str. ......... nr. ....., sectorul/judeţul ..............:
1. au analizat documentaţia depusa cu cererea nr. ......../.......... pentru acordarea licenţei de fabricaţie pentru unitatea din (localitatea) ..........., str. ....... nr. ........, judeţul/sectorul ...................., în vederea desfãşurãrii urmãtoarelor activitãţi în domeniul producţiei de produse alimentare (conform anexei nr. 1 la regulament):
........................................................................
.......................................................................;
- autorizaţii de funcţionare emise de organele abilitate:
........................................................................
Concluzia: documentaţia a fost corect întocmitã;
2. s-au deplasat pentru verificarea realitãţii datelor înscrise în documentaţie la unitatea mai sus menţionatã, constatând urmãtoarele:
a) unitatea are capacitatea de ............., este dotatã cu utilaje, instalaţii şi echipamente corespunzãtoare;
b) unitatea este dotatã cu instrumente şi aparatura de mãsura şi control, verificate conform reglementãrilor în vigoare, care asigura controlul parametrilor tehnologici pe flux şi al calitãţii materiilor prime şi produselor finite;
c) conducãtorul activitãţii de producţie (profesia, documentul de atestare/nr.).................;
d) personalul de execuţie, total ........., din care calificaţi ..........;
e) unitatea este dotatã cu laborator uzinal:
- echipamente şi aparatura de control pentru efectuarea analizelor zilnice obligatorii, conform instrucţiunilor tehnologice, specificatiilor tehnice sau standardelor din domeniu (enumerare)..........................................
..........................................................................
- personal calificat pentru activitatea de laborator (atestare) ..........
..........................................................................
- pentru efectuarea analizelor periodice, care nu pot fi efectuate în unitate (conform standardului privind regulile de verificare a calitãţii produselor din domeniu), aceasta prezintã contracte cu laboratoare specializate, autorizate sau acreditate;
f) unitãţile fãrã laborator uzinal prezintã contracte cu laboratoare specializate, autorizate sau acreditate, pentru efectuarea analizelor conform prevederilor din instrucţiunile tehnologice, specificaţiile tehnice sau din standarde, pentru fiecare categorie de produse: contract nr. ...../........ cu Laboratorul ............................. .
3. S-a încheiat Procesul-verbal nr. ....../...... de verificare a realitãţii datelor înscrise în documentaţia pentru acordarea licenţelor, semnat de reprezentantul împuternicit constatator şi de agentul economic.
4. Agentul economic a fãcut dovada achitãrii taxei pentru eliberarea licenţei de fabricaţie, prezentând copia de pe ordinul de plata nr. ......../....... pentru suma de .........., achitatã la ......... .
5. Fata de cele constatate se propune spre avizare .....................


DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA

Director general,
.......................
───────────────
*) Se întocmeşte numai în situaţia în care se solicita licenta de fabricaţie pentru activitãţi, produse şi prestãri de servicii în domeniul producţiei de lapte şi produse lactate, producţiei de carne şi produse din carne, producţiei din peste şi produse piscicole, precum şi pentru fabricarea sau prepararea altor categorii de produse alimentare de origine animala.


ANEXA 2
────────
(Anexa nr. 9 la regulament)
───────────────────────────

DIRECŢIA SANITARĂ VETERINARA
A JUDEŢULUI ............./MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA
A JUDEŢULUI ............../MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

La solicitarea dumneavoastrã conform Adresei nr. ........../..........,
A. Avizam eliberarea licenţelor de fabricaţie urmãtorilor agenţi economici:
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
B. Nu avizam eliberarea licenţelor de fabricaţie urmãtorilor agenţi economici, pentru motivele prezentate în anexa:
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................



DIRECŢIA SANITARĂ VETERINARA
A JUDEŢULUI ............/MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

Director,
.................


──────────────────

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016