Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 867 din 30 septembrie 2002  privind definirea criteriilor care trebuie indeplinite de deseuri pentru a se regasi pe lista specifica unui depozit si pe lista nationala de deseuri acceptate in fiecare clasa de depozit de deseuri    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 867 din 30 septembrie 2002 privind definirea criteriilor care trebuie indeplinite de deseuri pentru a se regasi pe lista specifica unui depozit si pe lista nationala de deseuri acceptate in fiecare clasa de depozit de deseuri

EMITENT: MINISTERUL APELOR SI PROTECTIEI MEDIULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 848 din 25 noiembrie 2002
În conformitate cu <>Hotãrârea Guvernului nr. 17/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cu prevederile <>art. 18^1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 78/2000 privind regimul deşeurilor, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 426/2001 , şi ale <>art. 5 din Hotãrârea Guvernului nr. 162/2002 privind depozitarea deşeurilor,

ministrul apelor şi protecţiei mediului emite urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) Se aproba procedurile preliminare pentru acceptarea deşeurilor la depozitare, criteriile pentru acceptarea deşeurilor la depozitare şi lista nationala de deşeuri acceptate în fiecare clasa de depozit de deşeuri, cuprinse în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
(2) Procedurile preliminare pentru acceptarea deşeurilor la depozitare, criteriile pentru acceptarea deşeurilor la depozitare şi lista nationala de deşeuri acceptate în fiecare clasa de depozit de deşeuri sunt revizuite periodic în funcţie de modificarea cerinţelor legislative naţionale şi europene şi a condiţiilor tehnico-economice.
ART. 2
Lista nationala de deşeuri acceptate în fiecare clasa de depozit de deşeuri respecta clasificarea şi codificarea prevãzute în <>Hotãrârea Guvernului nr. 856/2002 privind evidenta gestiunii deşeurilor şi pentru aprobarea listei cuprinzând deşeurile, inclusiv deşeurile periculoase.
ART. 3
Direcţia gestiune deşeuri şi substanţe chimice periculoase din cadrul Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului şi inspectoratele teritoriale pentru protecţia mediului duc la îndeplinire prezentul ordin.
ART. 4
Prezentul ordin se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intra în vigoare la un an de la publicare.

Ministrul apelor şi protecţiei mediului,
Petru Lificiu

Bucureşti, 30 septembrie 2002.
Nr. 867.


ANEXA 1

A. PROCEDURI PRELIMINARE PENTRU ACCEPTAREA DEŞEURILOR LA DEPOZITARE

1. Caracterizarea generalã a deşeurilor
1.1. Caracterizarea generalã a unui deseu reprezintã prima etapa în cadrul procedurii de acceptare la depozitare şi ea se realizeazã prin colectarea tuturor datelor şi informaţiilor necesare pentru asigurarea condiţiilor de depozitare a fiecãrui tip de deseu, pe termen lung, în condiţii de siguranta.
1.2. Informaţiile generale vizeazã diferite aspecte, printre care cele mai importante sunt:
a) tipul de deseu şi sursa din care provine, compozitia, starea fizica şi alte caracteristici;
b) determinarea comportãrii deseului în depozit pentru stabilirea operaţiunilor de tratare, în conformitate cu prevederile <>art. 7 din Hotãrârea Guvernului nr. 162/2002 privind depozitarea deşeurilor;
c) evaluarea caracteristicilor deseului în raport cu valorile limita;
d) determinarea valorilor limita normale şi excepţionale între care variaza indicatorii caracteristici unui tip de deseu, respectiv levigatului;
e) determinarea indicatorilor specifici care trebuie analizati, precum şi determinarea modului în care pot fi simplificate procedurile de testare, prin eliminarea parametrilor pentru care exista informaţii suficiente.
1.3. În cazul în care în urma caracterizarii generale a unui deseu rezulta ca acesta îndeplineşte criteriile calitative şi cantitative stabilite pentru o anumitã clasa de depozit (a se vedea cap. 2), se considera ca deseul poate fi depozitat pe un depozit din clasa respectiva.
1.4. Generatorul de deşeuri este rãspunzãtor pentru corectitudinea datelor de caracterizare a deşeurilor proprii.
1.5. Operatorul depozitului pãstreazã înregistrãri ale informaţiilor necesare pentru fiecare tip de deseu, pentru o perioada stabilitã de autoritatea de mediu competenta.
1.6. Caracterizarea generalã a unui deseu cuprinde urmãtoarele informaţii:
a) sursa de producere a deseului (activitatea şi unitatea economicã, acolo unde este cazul);
b) date referitoare la procesul care genereazã deseul respectiv (descrierea procesului tehnologic cu precizarea punctelor de unde rezulta deşeuri, date privind materiile prime şi produsele);
c) date privind compozitia deseului şi comportarea la levigare, atunci când acestea sunt considerate relevante;
d) aspectul deseului (miros, culoare, stare fizica);
e) codul conform <>Hotãrârii Guvernului nr. 856/2002 privind evidenta gestiunii deşeurilor şi pentru aprobarea listei cuprinzând deşeurile, inclusiv deşeurile periculoase, şi alte informaţii considerate necesare;
f) pentru deşeurile periculoase - proprietatea care face ca respectivul deseu sa fie considerat periculos, conform anexei nr. IE la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 78/2000 privind regimul deşeurilor, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 426/2001 ;
g) clasa de depozit în care poate fi acceptat deseul;
h) informaţii suplimentare sau alte restrictii şi precautii necesare pentru activitatea de depozitare propriu-zisa.
Ca regula generalã, informaţiile de mai sus se obţin în urma testarii deseului. Pe lângã comportarea la levigare, compozitia deseului trebuie sa fie cunoscutã sau determinata prin analize.
1.7. Cantitatea şi calitatea informaţiilor pentru caracterizarea generalã, testele de laborator necesare, precum şi testele de verificare a conformarii sunt elemente care se stabilesc în funcţie de tipul de deseu. Din acest punct de vedere se poate face urmãtoarea clasificare a tipurilor de deşeuri:
a) deşeuri individuale generate în mod curent din acelaşi proces şi din aceeaşi instalatie;
b) fluxuri de deşeuri uniforme şi bine definite, comune pentru instalaţii de acelaşi tip;
c) deşeuri în cantitãţi reduse, care nu sunt generate în mod curent.
1.8. Datele de caracterizare generalã obţinute pot fi comparate direct cu criteriile de acceptare stabilite pentru fiecare clasa de depozit (de exemplu: potenţialul poluant al constituentilor anorganici şi organici) şi pot fi furnizate, dacã este cazul, informaţii suplimentare (de exemplu: consecinţele depozitarii în amestec cu deşeuri municipale).
1.9. Caracterizarea unui deseu dupã modul de generare
1.9.1. Deşeuri individuale generate în mod curent din acelaşi proces şi din aceeaşi instalatie
1.9.1.1. Aceasta categorie cuprinde deşeurile generate în mod curent din acelaşi proces, desfãşurat în aceeaşi instalatie, unde:
a) funcţionarea instalaţiei şi desfãşurarea procesului generator de deşeuri, în ansamblul sau, sunt bine cunoscute;
b) operatorul instalaţiei furnizeazã toate informaţiile necesare şi informeazã operatorul depozitului de deşeuri cu privire la schimbãrile ce apar în procesul generator de deşeuri (în special modificãrile de materii prime şi materiale care intra în proces).
1.9.1.2. Caracterizarea generalã cuprinde pe lângã datele de baza:
a) domeniul de variatie a compoziţiei deseului;
b) variabilitatea domeniului de valori în care se încadreazã anumiti indicatori ce pot caracteriza deseul;
c) comportarea la levigare, determinata prin teste de levigare rapide şi/sau teste de percolare, dacã este necesar;
d) indicatorii specifici necesar a fi testati în mod regulat (dacã este necesar sa se demonstreze lipsa contaminantilor).
1.9.1.3. Pentru un anumit tip de deseu se efectueazã cel puţin doua seturi de analize. Dacã rezultatele obţinute se încadreazã într-un domeniu restrâns de variatie, atunci deseul poate fi considerat caracterizat, iar pentru predarea sa ulterioara în scopul depozitarii se efectueazã numai teste de verificare a conformarii.
1.9.1.4. Prevederile de mai sus nu se aplica deşeurilor rezultate din instalaţii pentru compactarea/aglomerarea şi amestecarea deşeurilor şi din staţii de transfer, respectiv fluxurilor mixte de deşeuri provenite din activitatea agenţilor de colectare.
1.9.2. Fluxuri de deşeuri uniforme şi bine definite, comune pentru instalaţii de acelaşi tip
1.9.2.1. Aceasta categorie cuprinde tipuri de deşeuri cu caracteristici variind în limite cunoscute, rezultate din acelaşi tip de proces (de exemplu: cenusa de la incinerarea deşeurilor municipale), dar din instalaţii diferite.
1.9.2.2. Caracterizarea generalã cuprinde pe lângã datele de baza:
a) informaţii referitoare la scopul evaluãrii, prin intermediul cãrora se stabileşte dacã prezintã interes întregul flux de deşeuri sau numai anumite subcategorii componente; în acest ultim caz trebuie specificat cum anume sunt identificate şi caracterizate pãrţile componente care intereseazã;
b) variabilitatea şi domeniul de valori în care se încadreazã datele referitoare la compozitia întregului flux de deşeuri, respectiv a subcategoriilor;
c) variabilitatea şi domeniul de valori în care se încadreazã caracteristicile deseului;
d) comportarea la levigare pentru anumite categorii clar definite, componente ale fluxului de deşeuri - se determina prin teste de levigare discontinua şi/sau teste de percolare, în cazul în care autoritatea de mediu competenta stabileşte o asemenea cerinta;
e) indicatori specifici necesar a fi testati în mod regulat (dacã este necesar sa se demonstreze lipsa contaminantilor posibili).
1.9.2.3. Deoarece aceasta categorie cuprinde deşeuri generate în instalaţii diferite, este necesarã o evaluare mai detaliatã decât în cazul deşeurilor din categoria prevãzutã la pct. 1.9.1, realizatã prin mai multe seturi de analize. Pe baza rezultatelor obţinute se stabilesc domeniul de valori şi modul în care variaza proprietãţile caracteristice, precum şi conţinutul de poluanti al deşeurilor. Având toate aceste date, deseul poate fi considerat caracterizat, iar pentru predarea sa ulterioara în scopul depozitarii se efectueazã numai teste de verificare a conformarii.
1.9.3. Deşeuri în cantitãţi reduse, care nu sunt generate în mod curent
Aceasta categorie cuprinde deşeuri care nu sunt generate în mod curent din acelaşi proces şi aceeaşi instalatie şi nici nu fac parte din fluxuri de deşeuri bine definite. Fiecare lot de deşeuri de acest tip trebuie caracterizat separat. Caracterizarea generalã cuprinde determinarea şi evaluarea indicatorilor de baza pentru fiecare lot şi nu este necesarã efectuarea nici unor teste de conformitate, deoarece fiecare lot de deşeuri se analizeazã separat.
2. Cazuri în care nu sunt necesare teste şi analize de laborator
Testele şi analizele de laborator nu sunt necesare în urmãtoarele cazuri:
a) deseul se regaseste pe o lista de deşeuri pentru care s-a stabilit de cãtre autoritatea de mediu competenta ca nu este necesarã efectuarea de analize (a se vedea Criteriile pentru acceptarea deşeurilor la depozitare);
b) toate datele necesare, cerute de cãtre autoritatea de mediu competenta, sunt furnizate şi însoţite de documente justificative;
c) al anumitor tipuri de deşeuri pentru care nu se poate realiza testarea sau pentru care nu sunt disponibile proceduri de analiza şi criterii de acceptare - acest fapt trebuie sa fie justificat şi documentat.
3. Teste pentru verificarea conformarii
3.1. În cazul în care, pe baza informaţiilor de caracterizare generalã, rezulta ca un deseu îndeplineşte criteriile de acceptare într-o anumitã clasa de depozit, se procedeazã la teste ulterioare pentru verificarea conformarii, pentru a se stabili dacã deseul respectiv este conform cu datele de caracterizare generalã şi cu criteriile de acceptare.
3.2. Scopul realizãrii testelor de conformare este de a verifica periodic fluxurile de deşeuri care vin la depozitare.
3.3. Indicatorii relevanti, specifici, care trebuie analizati sunt stabiliţi în cadrul caracterizarii generale şi diferã în funcţie de natura deseului. Verificarea trebuie sa arate ca lotul de deşeuri se încadreazã în limitele stabilite pentru indicatorii specifici.
3.4. Testele şi analizele pentru verificarea conformarii se realizeazã prin aceleaşi metode utilizate în cadrul caracterizarii generale şi cuprind cel puţin un test de levigare discontinua.
3.5. Deşeurile pentru care nu sunt necesare analize de caracterizare generalã sunt exceptate şi de la efectuarea testelor de verificare.
3.6. Testele de verificare se realizeazã cel puţin anual şi, în orice situaţie, operatorul trebuie sa se asigure ca efectuarea testelor de verificare se desfãşoarã în conformitate cu scopul şi frecventa stabilite în cadrul caracterizarii generale.
3.7. Înregistrãrile rezultatelor sunt pãstrate pentru o perioada stabilitã de cãtre autoritatea de mediu competenta.
4. Verificarea la locul de depozitare
4.1. Fiecare transport de deşeuri adus la un depozit se inspecteaza vizual înainte şi dupã descãrcare.
4.2. Se verifica documentaţia insotitoare.
4.3. Pentru deşeurile pe care generatorul le depoziteaza pe un amplasament propriu (pe care îl are sub control) verificarea se poate face la punctul de livrare a transportului.
4.4. Deseul se accepta la depozitare numai dacã este conform cu cel descris în cadrul caracterizarii generale şi verificãrii, respectiv cu cel pentru care sunt prezentate documente insotitoare. Dacã nu sunt îndeplinite aceste condiţii, deseul nu este acceptat în depozit.
4.5. Este necesarã testarea aleatorie a deseului înainte ca acesta sa fie depozitat. În acest scop se utilizeazã metode de testare rapida.
4.6. Probele prelevate se pãstreazã, dupã depozitarea deseului, pentru o perioada stabilitã de cãtre autoritatea de mediu competenta.

B. CRITERII PENTRU ACCEPTAREA DEŞEURILOR LA DEPOZITARE

1. Generalitati
1.1. Stabilirea criteriilor de acceptare a deşeurilor la depozitare tine seama de o serie de factori, printre care cei mai importanti sunt:
a) necesitatea asigurãrii condiţiilor necesare pentru protecţia mediului şi a sãnãtãţii populaţiei;
b) modul specific de construire şi amenajare a fiecãrui tip de depozit (realizarea sistemelor de impermeabilizare, a celor de colectare şi de tratare a levigatului, respectiv a sistemelor de colectare şi evacuare a gazului de depozit).
1.2. Criteriile de acceptare a unui tip de deseu pe o anumitã clasa de depozit se stabilesc ţinându-se cont de caracteristicile deşeurilor, şi anume:
a) compozitia fizico-chimica;
b) conţinutul de materie organicã;
c) biodegradabilitatea compusilor organici continuti;
d) conţinutul de compuşi potenţial toxici/periculosi;
e) levigabilitatea prognozata/testata;
f) proprietãţile ecotoxicologice ale deşeurilor şi ale levigatului.
1.3. Pentru a fi încadrat pe lista aferentã unei anumite clase de depozit, un deseu este supus Nivelului 1 de testare, care consta în caracterizarea generalã, realizatã cu metode de analiza standardizate*1) pentru determinarea compoziţiei fizico-chimice şi pentru testarea comportãrii la levigare şi/sau a variaţiei caracteristicilor pe termen scurt şi lung. Indicatorii care trebuie testati, precum şi limitele maxime admise se stabilesc pentru fiecare tip de depozit.

------------
*1) Pana la data intrãrii în vigoare a documentului de fata vor fi standardizate metodele de analiza pentru determinarea caracteristicilor deşeurilor.

1.4. Pe baza criteriilor de acceptare a deşeurilor pe o anumitã clasa de depozit se stabileşte Lista nationala de deşeuri acceptate în fiecare clasa de depozit, iar pe baza acestei liste se întocmeşte lista specifica pentru fiecare depozit (care trebuie inclusã în autorizaţia de mediu a depozitului).
1.5. Pentru a se regasi pe o lista specifica a unui depozit, un deseu trebuie supus Nivelului 2 de testare, care se realizeazã prin verificãri periodice (semestriale sau anuale) efectuate prin analize simple, standardizate şi prin metode de caracterizare a comportãrii, pentru a se determina dacã deseul îşi menţine încadrarea în condiţiile prevãzute în autorizaţia de mediu.
1.6. Pentru acceptarea efectivã a unui transport de deşeuri pe un depozit, acesta este supus Nivelului 3 de testare, care consta în verificarea la fata locului printr-un control vizual, în urma cãruia se confirma ca deseul adus la depozitare este acelaşi cu cel care a fost testat la Nivelul 2 de testare şi ca este cel descris în documentele de însoţire.
1.7. Ţinându-se cont atât de cadrul legislativ existent la momentul actual, cat şi de nivelul de dezvoltare a tehnicilor de analiza, obligativitatea testarilor corespunzãtoare celor 3 niveluri de testare mai sus amintite se introduce etapizat, astfel încât sa se realizeze toate analizele şi testarile necesare conform standardelor europene şi naţionale armonizate.
2. Criterii pentru acceptarea deşeurilor pe depozitele de deşeuri inerte
2.1. Deşeuri care pot fi acceptate fãrã testare într-un depozit de deşeuri inerte
2.1.1. Tipurile de deşeuri enumerate în tabelul nr. 2.1 sunt considerate ca îndeplinesc criteriile de definire a unui deseu inert (conform lit. f) din anexa nr. 1 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 162/2002 ). Aceste deşeuri sunt acceptate în depozitele de deşeuri inerte fãrã a necesita testare şi analizare.
2.1.2. Deşeurile inerte trebuie sa fie constituite din fluxuri unice de deşeuri, provenite din aceeaşi sursa. Tipuri diferite de deşeuri, dintre cele enumerate în tabel, pot fi acceptate în amestec numai dacã se dovedeşte ca provin din aceeaşi sursa.
2.1.3. În cazul în care exista suspiciuni în ceea ce priveşte contaminarea (fie în urma inspecţiei vizuale, fie din datele cunoscute despre sursa de provenienta), deşeurile sunt fie analizate, fie refuzate de la depozitare. Dacã deşeurile sunt contaminate sau conţin alte tipuri de materiale (metale, azbest, plastic, substanţe chimice etc.) la un nivel care poate genera riscuri şi care sa justifice depozitarea lor pe o alta clasa de depozit, ele sunt respinse de la depozitare într-un depozit de deşeuri inerte.
2.1.4. Dacã exista îndoieli cu privire la modul în care un deseu îndeplineşte criteriile de definire a deşeurilor inerte sau la existenta substanţelor contaminante, atunci se procedeazã la efectuarea de teste şi analize.



Tabelul nr. 2.1
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tipul deseului Codul
(lista Restrictii
deşeurilor)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri din fibre de sticla 10 11 03 Numai deşeuri care nu conţin lianti
organici
Ambalaje de sticla 15 01 07
Beton 17 01 01 Numai deşeuri sortate din construcţii
şi demolãri*)
Caramizi 17 01 02 Numai deşeuri sortate din construcţii
şi demolãri*)
Tigle şi materiale ceramice 17 01 03 Numai deşeuri sortate din construcţii
şi demolãri*)
Amestecuri de beton, 17 01 07 Numai deşeuri sortate din construcţii
caramizi, tigle şi materiale şi demolãri*)
ceramice fãrã conţinut de
substanţe periculoase
Sticla 17 02 02
Asfalturi fãrã conţinut de 17 03 02 Hidrocarburi aromatice policiclice
gudron de huila (HAP) < 25 mg/kg sau conţinut de
gudron < 0,01%
Pãmânt şi pietre fãrã 17 05 04 - Exclusiv material de acoperire,
conţinut de substanţe turba
periculoase - Exclusiv pãmânt şi pietre din zone
contaminate
Sticla 20 01 02 Numai sticla colectata separat
Pãmânt şi pietre 20 02 02 - Numai din categoria deşeuri din
grãdini şi parcuri
- Exclusiv material de acoperire,
turba
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



----------
*) Categoria deşeurilor din construcţii şi demolãri cuprinde o varietate larga de materiale, şi anume:
- deşeuri generate la demolarea totalã sau parţialã a clãdirilor şi/sau a altor elemente de infrastructura;
- deşeuri generate la construirea clãdirilor şi/sau a altor elemente de infrastructura;
- sol, pietre şi vegetaţie generate în cadrul lucrãrilor de nivelare şi construire a fundaţiilor;
- materiale similare generate din activitãţile de întreţinere a drumurilor.
2.1.5. În sensul prezentului ordin, expresia deşeuri sortate din construcţii şi demolãri înseamnã deşeuri din construcţii şi demolãri cu conţinut cat mai mic posibil de alte tipuri de materiale (metale, plastic, pãmânt, materiale organice, lemn, cauciuc etc.).
2.1.6. Nu se accepta deşeuri din construcţii şi demolãri contaminate cu substanţe organice sau anorganice periculoase (de exemplu: materiale vopsite, materiale provenite de la depozitarea pesticidelor şi a altor substanţe periculoase, materiale provenite de la demolãri din zone contaminate) decât dacã se prezintã buletine de analiza a levigatului acestor deşeuri care sa ateste ca deseul este contaminat nesemnificativ.
2.1.7. Deşeurile cuprinse în Lista de deşeuri acceptate la depozitare în depozitele de deşeuri inerte şi care nu apar în tabelul nr. 2.1 fac obiectul analizarii şi testarii, conform procedurilor specifice, pentru a se stabili dacã ele îndeplinesc criteriile de acceptare la depozitele de deşeuri inerte, în conformitate cu prevederile pct. 2.2.1 şi 2.2.2.
2.2. Valori limita pentru caracteristicile deşeurilor care pot fi acceptate în depozitele de deşeuri inerte
2.2.1. Valori limita pentru levigabilitate
Valorile prezentate în tabelul nr. 2.2 reprezintã limitele maxime admise pentru indicatorii specifici levigatului în cazul deşeurilor care pot fi acceptate în depozitele de deşeuri inerte.
Valorile sunt exprimate direct în mg/l şi reprezintã rezultatele testului de percolare*1).

--------------
*1) Testul de percolare se realizeazã la un raport lichid/solid de 10 l/kg, pentru 3 variante de aciditate a fazei lichide, şi anume: pH ≈'98 6 (apa distilata), pH ≈'98 5 (soluţie tampon), pH ≈'98 3,5 (soluţie acid acetic); timpul de agitare optim = 4 ore. Dupã filtrare se determina din faza lichidã indicatorii specifici.





Tabelul nr. 2.2
───────────────────────────────────
Valoarea
Indicatorul maxima
admisã
(mg/l)
───────────────────────────────────
As 0,1
Ba 5
Cd 0,2
Cr total 1
Cr hexavalent 0,1
Cu 0,1
Hg 0,05
Mo 0,1
Ni 0,5
Pb 0,2
Sb 0,1
Se 0,1
Zn 0,5
Cloruri 500
Fluoruri 5
Sulfati 600
Fenoli antrenabili
cu vapori de apa 0,3
───────────────────────────────────

2.2.2. Valori limita pentru conţinutul de materie organicã în deseu

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Valoarea
Indicatorul maxima
admisã
(mg/kg)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Carbon organic total 30.000
Benzen- Toluen- Etilbenzen- Xilen (BTEX) 6
Bifenili policlorurati (PCB) 7 tipuri 1
Uleiuri minerale (C 10-C 40) 500
Hidrocarburi aromatice policiclice (HAP) Se stabilesc de cãtre
autoritatea de mediu
competenta în urma
realizãrii unor studii
de specialitate realizate
de generatorul de deşeuri
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────



3. Criterii pentru acceptarea deşeurilor în depozitele de deşeuri nepericuloase
3.1. Deşeuri care pot fi acceptate fãrã testare în depozitele de deşeuri nepericuloase
3.1.1. Pot fi acceptate în depozitele de deşeuri nepericuloase, fãrã a fi supuse nici unei testãri, deşeurile municipale care îndeplinesc criteriile definite conform lit. h) din anexa nr. 1 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 162/2002 , precum şi namolurile rezultate în urma operaţiilor de tratare a apelor uzate municipale. Aceste tipuri de deşeuri nu sunt admise la depozitare dacã nu au fost tratate [conform prevederilor <>art. 7 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 162/2002 ] sau dacã sunt contaminate la un nivel suficient de ridicat încât sa determine apariţia de riscuri asociate şi deci sa justifice eliminarea lor în alt mod.
3.1.2. Deşeurile municipale biodegradabile nu se depoziteaza în aceleaşi celule cu deşeurile periculoase stabilizate care, în urma unei operaţii de tratare, au cãpãtat caracter nepericulos [a se vedea şi <>art. 6 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 162/2002 ].
3.2. Valori limita pentru caracteristicile de levigabilitate ale deşeurilor nepericuloase
3.2.1. Valorile prezentate în tabelul nr. 3.1 reprezintã limitele maxime admise pentru indicatorii specifici levigatului în cazul deşeurilor acceptate în depozitele de deşeuri nepericuloase. Valorile sunt exprimate direct în mg/l şi reprezintã rezultatele testului de percolare.



Tabelul nr. 3.1
───────────────────────────────────
Valoarea
Indicatorul maxima
admisã
(mg/l)
───────────────────────────────────
As 0,2
Ba 7,5
Cd 0,3
Cr total 1,5
Cr hexa 0,2
Cu 0,2
Hg 0,1
Mo 0,2
Ni 1,0
Pb 0,5
Sb 0,2
Se 0,2
Zn 1,0
Cobalt 2,0
Fluoruri 7,5
Sulfati 600
Cloruri 750
Sulfocianuri 15,0
───────────────────────────────────



3.3. Criterii pentru deşeurile periculoase care pot fi acceptate în depozitele de deşeuri nepericuloase
3.3.1. În conformitate cu prevederile <>art. 6 alin. (2) lit. c) din Hotãrârea Guvernului nr. 162/2002 , deşeurile periculoase stabile, nereactive, care au o comportare echivalenta cu cea a deşeurilor nepericuloase, pot fi acceptate în depozitele de deşeuri nepericuloase.
3.3.2. Caracterul stabil, nereactiv consta în faptul ca levigabilitatea deseului nu se modifica în mod negativ sub influenta condiţiilor de mediu (de exemplu: apa, aer, temperatura, sarcini mecanice) şi/sau a altor deşeuri (inclusiv a levigatelor şi a gazului de depozit), în condiţiile ce se dezvolta în depozit sau în cazul accidentelor previzibile.
3.3.3. Din punct de vedere al aspectului fizic deşeurile periculoase stabilizate se pot clasifica în:
3.3.3.1. deşeuri în forma granulara;
3.3.3.2. deşeuri în forma monolitica;
3.3.3.3. deşeuri cu conţinut de azbest.
3.3.3.1. Deşeuri în forma granulara
Valorile limita prezentate în tabelul nr. 3.2 reprezintã limitele maxime admise pentru indicatorii specifici levigatului în cazul deşeurilor periculoase stabilizate, în forma granulara, care pot fi acceptate în depozitele de deşeuri nepericuloase. Valorile sunt exprimate direct în mg/l şi reprezintã rezultatele testului de percolare.




Tabelul nr. 3.2
───────────────────────────────────
Valoarea
Indicatorul maxima
admisã
(mg/l)
───────────────────────────────────
As 0,2
Ba 7,5
Cd 0,3
Cr total 1,5
Cr hexa 0,2
Cu 0,2
Hg 0,1
Mo 0,2
Ni 1,0
Pb 0,5
Sb 0,2
Se 0,2
Zn 1,0
Cobalt 2,0
Fluoruri 7,5
Sulfati 600
Cloruri 750
Sulfocianuri 15,0
───────────────────────────────────



3.3.3.2. Deşeuri în forma monolitica
Criteriile pentru acest tip de deşeuri se stabilesc de cãtre autoritatea de mediu competenta, astfel încât sa fie îndeplinite aceleaşi condiţii pentru protecţia mediului ca şi în cazul deşeurilor în forma granulara.
3.3.3.3. Deşeuri cu conţinut de azbest
3.3.3.3.1. Materialele de construcţie, precum şi alte deşeuri similare cu conţinut de azbest pot fi acceptate în depozitele de deşeuri nepericuloase, fãrã testare, în conformitate cu prevederile <>art. 6 alin. (2) lit. c) din Hotãrârea Guvernului nr. 162/2002 .
3.3.3.3.2. În cazul depozitelor care accepta deşeuri de materiale de construcţie sau alte deşeuri similare cu conţinut de azbest, trebuie îndeplinite urmãtoarele cerinţe:
a) deşeurile sa nu conţinã alte tipuri de deşeuri periculoase în afarã de azbest, inclusiv fibre cu lianti sau ambalate în plastic;
b) depozitul accepta numai materiale de construcţie sau alte deşeuri similare cu conţinut de azbest. Aceste deşeuri pot fi acceptate şi în depozite de deşeuri nepericuloase, dar numai în celule separate, amenajate corespunzãtor;
c) pentru a impiedica dispersarea fibrelor, deşeurile cu conţinut de azbest depozitate se acoperã cu materiale corespunzãtoare atât zilnic, cat şi înaintea fiecãrei operaţii de compactare, iar deşeurile neambalate se stropesc cu apa la intervale regulate;
d) se realizeazã acoperirea finala a celulei/depozitului pentru a evita dispersarea fibrelor;
e) în cadrul celulei/depozitului în care exista deşeuri cu conţinut de azbest nu se efectueazã nici un fel de lucrãri (de exemplu: foraje) care ar putea conduce la dispersarea fibrelor;
f) dupã închiderea celulei/depozitului ce conţine deşeuri cu conţinut de azbest, se pãstreazã o schita de amplasare care indica în mod clar localizarea acesteia/acestuia;
g) dupã închiderea depozitului posibilitãţile de utilizare ulterioara a terenului se restrictioneaza, astfel încât sa fie evitate la maximum posibil riscurile pentru sãnãtatea populaţiei.
3.3.3.3.3. În cazul depozitelor care accepta numai deşeuri de materiale de construcţie conţinând azbest, cerinţele legate de protecţia calitãţii apelor subterane şi de suprafata (impermeabilizare şi sistem de colectare şi tratare a levigatului) pot fi reduse fata de prevederile anexei nr. 2 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 162/2002 .
4. Criterii pentru acceptarea deşeurilor în depozitele de deşeuri periculoase
Valorile prezentate în tabelul nr. 4.1 reprezintã limitele maxime admise pentru indicatorii specifici levigatului în cazul deşeurilor care pot fi acceptate în depozitele de deşeuri periculoase. Valorile sunt exprimate direct în mg/l şi reprezintã rezultatele testului de percolare.




Tabelul nr. 4.1
───────────────────────────────────
Valoarea
Indicatorul maxima
admisã
(mg/l)
───────────────────────────────────
As 3,0
Ba 20,0
Cd 0,5
Cr total 8,0
Cu 10,0
Hg 0,25
Mo 5,0
Ni 5,0
Pb 5,0
Sb 1,0
Se 1,5
Zn 10,0
Cloruri 875
Fluoruri 8,75
Sulfati 1.050
───────────────────────────────────


C. LISTA NATIONALA DE DEŞEURI ACCEPTATE ÎN FIECARE CLASA DE DEPOZIT
DE DEŞEURI

Deşeuri acceptate la depozitare în depozitele de deşeuri INERTE

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod deseu Denumire deseu Se recomanda
aplicarea
unei metode
de valori-
ficare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri de la explorarea miniera şi a carierelor şi
de la tratarea fizica şi chimica a mineralelor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 01 01 deşeuri de la excavarea minereurilor metalifere
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 01 02 deşeuri de la excavarea minereurilor ne-metalifere
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 03 08 deşeuri sub forma de praf şi pulberi, altele decât cele
specificate la 01 03 07
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 04 08 deşeuri de pietriş şi sparturi de piatra, altele decât cele
specificate la 01 04 07
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 04 09 deşeuri de nisip şi argila
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 04 10 deşeuri sub forma de praf şi pulberi, altele decât cele
specificate la 01 04 07
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 04 13 deşeuri de la taierea şi slefuirea pietrei, altele decât
cele specificate la 01 04 07
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri din procesele termice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 11 03 deşeuri din fibre de sticla x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 11 05 particule şi praf
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 11 12 deşeuri de sticla, altele decât cele specificate
la 10 11 11 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 12 01 deşeuri de la prepararea amestecurilor anterior
procesarii termice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 12 03 particule şi praf
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 12 08 deşeuri ceramice, de caramizi, tigle sau materiale de
construcţie (dupã procesarea termica) x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 13 01 deşeuri de la prepararea amestecului, anterior
procesarii termice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 13 06 particule şi praf (cu excepţia 10 13 12 şi 10 13 13)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 13 14 deşeuri de beton şi namoluri cu beton x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Ambalaje; materiale absorbante, materiale de lustruire,
filtrante şi îmbrãcãminte de protecţie, nespecificate
în alta parte
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15 01 07 ambalaje de sticla x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri nespecificate în alta parte
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 01 20 Sticla x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri din construcţii şi demolãri (inclusiv pãmânt
excavat din amplasamente contaminate)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 01 01 Beton x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 01 02 Caramizi x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 01 03 tigle şi materiale ceramice x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 01 07 amestecuri de beton, caramizi, tigle şi materiale ceramice,
altele decât cele specificate la 17 01 06 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 02 02 Sticla x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 05 04 pãmânt şi pietre, altele decât cele specificate
la 17 05 03
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 05 06 deşeuri de la dragare, altele decât cele
specificate la 17 05 05
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 05 08 resturi de balast, altele decât cele specificate
la 17 05 07
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri de la instalaţii de tratare a reziduurilor,
de la staţiile de epurare a apelor uzate şi de la
tratarea apelor pentru alimentare cu apa şi
uz industrial
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 12 05 Sticla x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 12 09 minerale (de ex: nisip, pietre)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri municipale şi asimilabile din comerţ, industrie,
instituţii, inclusiv fracţiuni colectate separat
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 02 Sticla x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 02 02 pãmânt şi pietre
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Deşeuri acceptate la depozitare în depozitele de deşeuri NEPERICULOASE

NOTE:
-----
1. Conform prevederilor HG 162/2002, nu se accepta într-un depozit: deşeuri lichide, deşeuri explozive, corozive, oxidante, foarte inflamabile sau inflamabile, deşeuri periculoase spitaliceşti sau alte deşeuri clinice periculoase, anvelope uzate întregi, orice alt tip de deseu care nu îndeplineşte condiţiile stabilite de normele legislative în vigoare. Deşeurile nepericuloase lichide se trateazã în vederea solidificarii, deshidratarii.
2. Conform prevederilor HG 162/2002, în depozitele de deşeuri nepericuloase este permisã depozitarea urmãtoarelor deşeuri: deşeuri municipale, deşeuri nepericuloase de orice alta origine care îndeplinesc condiţiile stabilite de normele legislative în vigoare, deşeuri periculoase stabilizate cu comportare echivalenta cu cea a deşeurilor nepericuloase. Deşeurile periculoase stabilizate se depoziteaza în celule separate fata de deşeurile nepericuloase biodegradabile.
3. Pentru colectarea şi depozitarea deşeurile municipale se respecta şi prevederile legislative referitoare la gospodãrirea localitãţilor.
4. Pentru fluxurile de deşeuri specifice (ambalaje, uleiuri uzate, baterii şi acumulatori) se respecta prevederile actelor normative corespunzãtoare, şi anume: HG 349/2002 privind gestionarea ambalajelor şi deşeurilor de ambalaje, HG 662/2001 privind gestionarea uleiurilor uzate, HG 173/2000 pentru reglementarea regimului special privind gestiunea şi controlul bifenililor policlorurati, HG 1.057/2001 privind regimul bateriilor şi acumulatorilor care conţin substanţe periculoase.
5. Pentru deşeurile de la poziţiile xx xx 99 din cadrul LISTEI DE DEŞEURI, şi care nu se regãsesc în lista de fata, se stabileşte tipul de depozit pentru fiecare caz în parte, în funcţie de caracteristicile deşeurilor incluse.



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod deseu Denumire deseu Se recomanda
aplicarea
unei metode
de valori-
ficare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri de la explorarea miniera şi a carierelor şi
de la tratarea fizica şi chimica a mineralelor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 03 06 reziduuri, altele decât cele specificate la 01 03 04
şi 01 03 05
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 03 09 namoluri roşii de la producerea aluminei, altele decât
cele specificate la 01 03 07
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 04 11 deşeuri de la procesarea lesiei şi rocilor care conţin
saruri, altele decât cele specificate la 01 04 07
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 04 12 reziduuri şi alte deşeuri de la spalarea şi purificarea
minereurilor, altele decât cele specificate
la 01 04 07 şi 01 04 11
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 05 04 deşeuri şi noroaie de foraj pe baza de apa dulce
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 05 07 noroaie de foraj şi deşeuri cu conţinut de baritina,
altele decât cele specificate la 01 05 05 şi 01 05 06
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 05 08 noroaie de foraj şi deşeuri cu conţinut de cloruri,
altele decât cele specificate la 01 05 05 şi 01 05 06
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri din agricultura, horticultura, acvacultura,
silvicultura, vanatoare şi pescuit, de la prepararea şi
procesarea alimentelor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 01 01 namoluri de la spalare şi curatare x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 01 02 deşeuri de tesuturi animale x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 01 03 deşeuri de tesuturi vegetale x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 01 04 deşeuri de materiale plastice (cu excepţia ambalajelor) x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 01 06 dejectii animaliere (materii fecale, urina, inclusiv
resturi de paie) colectate separat şi tratate în
afarã incintei x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 01 07 deşeuri din exploatarea forestierã x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 01 09 deşeuri agrochimice, altele decât cele specificate
la 02 01 08 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 01 10 deşeuri metalice x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 02 01 namoluri de la spalare şi curatare x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 02 02 deşeuri de tesuturi animale x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 02 03 materii care nu se preteaza consumului sau procesarii x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 02 04 namoluri de la epurarea efluentilor proprii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 03 01 namoluri de la spalare, curatare, decojire, centrifugare
şi separare x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 03 02 deşeuri de agenţi de conservare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 03 03 deşeuri de la extractia cu solventi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 03 04 materii care nu se preteaza consumului sau procesarii x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 03 05 namoluri de la epurarea efluentilor proprii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 04 01 namoluri de la curatarea şi spalarea sfeclei de zahãr x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 04 02 deşeuri de carbonat de calciu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 04 03 namoluri de la epurarea efluentilor proprii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 05 01 materii care nu se preteaza consumului sau procesarii x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 05 02 namoluri de la epurarea efluentilor proprii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 06 01 materii care nu se preteaza consumului sau procesarii x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 06 02 deşeuri de agenţi de conservare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 06 03 namoluri de la epurarea efluentilor proprii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 07 01 deşeuri de la spalarea, curatarea şi prelucrarea
mecanicã a materiei prime x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 07 02 deşeuri de la distilarea bãuturilor alcoolice x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 07 03 deşeuri de la tratamente chimice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 07 04 materii care nu se preteaza consumului sau procesarii x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 07 05 namoluri de la epurarea efluentilor în incinta
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri de la prelucrarea lemnului şi producerea
placilor şi mobilei, pastei de hârtie, hârtiei şi
cartonului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
03 01 01 deşeuri de scoarta şi de pluta x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
03 01 05 rumegus, talas, aschii, resturi de scandura şi furnir,
altele decât cele specificate la 03 01 04 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
03 03 01 deşeuri de lemn şi de scoarta x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
03 03 02 namoluri de lesie verde (de la recuperarea soluţiilor
de fierbere)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
03 03 05 namoluri de la eliminarea cernelii din procesul de
reciclare a hârtiei
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
03 03 07 deşeuri mecanice de la fierberea hârtiei şi cartonului
reciclate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
03 03 08 deşeuri de la sortarea hârtiei şi cartonului destinate
reciclarii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
03 03 09 deşeuri de namol de caustificare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
03 03 10 fibre, namoluri de la separarea mecanicã, cu conţinut
de fibre, material de umplutura, cretare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
03 03 11 namoluri de la epurarea efluentilor proprii, altele decât
cele specificate la 03 03 10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri din industriile pielariei, blanariei şi textila
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04 01 01 deşeuri de la seruire
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04 01 02 deşeuri de la cenusarire
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04 01 04 flota de tabacire cu conţinut de crom x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04 01 05 flota de tabacire fãrã conţinut de crom
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04 01 06 namoluri, în special de la epurarea efluentilor în
incinta cu conţinut de crom x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04 01 07 namoluri, în special de la epurarea efluentilor
în incinta fãrã conţinut de crom
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04 01 08 deşeuri de piele tabacita (razaturi, stutuituri,
taieturi, praf de lustruit) cu conţinut de crom
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04 01 09 deşeuri de la apretare şi finisare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04 02 09 deşeuri de la materialele compozite (textile
impregnate, elastomeri, plastomeri) x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04 02 10 materii organice din produse naturale (grasime, ceara) x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04 02 15 deşeuri de la finisare cu alt conţinut decât cel
specificat la 04 02 14
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04 02 17 coloranti şi pigmenti, alţii decât cei specificati
la 04 02 16 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04 02 20 namoluri de la epurarea efluentilor în incinta, altele
decât cele pecificate la 04 02 19
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04 02 21 deşeuri de fibre textile neprocesate x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04 02 22 deşeuri de fibre textile procesate x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri de la rafinarea petrolului, purificarea gazelor
naturale şi tratarea pirolitica a carbunilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 01 10 namoluri de la epurarea efluentilor în incinta, altele
decât cele specificate la 05 01 09
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 01 13 namoluri de la cazanul apei de alimentare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 01 14 deşeuri de la coloanele de rãcire
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 01 16 deşeuri cu conţinut de sulf de la desulfurarea
petrolului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 01 17 Bitum x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 06 04 deşeuri de la coloanele de rãcire
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 07 02 deşeuri cu conţinut de sulf
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri din procese chimice anorganice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 03 14 saruri solide şi soluţii, altele decât cele specificate
la 06 03 11 şi 06 03 13
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 03 16 oxizi metalici, alţii decât cei specificati la 06 03 15
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 05 03 namoluri de la epurarea efluentilor în incinta, altele
decât cele specificate la 06 05 02
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 06 03 deşeuri cu conţinut de sulfuri, altele decât cele
specificate la 06 06 02
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 08 02 deşeuri cu conţinut de clorosilani
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 09 02 zgura fosforoasa
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 09 04 deşeuri pe baza de calciu, altele decât cele
specificate la 06 09 03
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 11 01 deşeuri pe baza de calciu de la producerea
bioxidului de titan
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 13 03 negru de fum x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri din procese chimice organice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 01 12 namoluri de la epurarea efluentilor în incinta,
altele decât cele specificate la 07 01 11
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 02 12 namoluri de la epurarea efluentilor în incinta,
altele decât cele specificate la 07 02 11
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 02 13 deşeuri de materiale plastice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 02 15 deşeuri de aditivi, altele decât cele specificate
la 07 02 14 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 02 16 deşeuri cu conţinut de silicon x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 03 12 namoluri de la epurarea efluentilor în incinta, altele
decât cele specificate la 07 03 11
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 04 12 namoluri de la tratarea efluentilor în incinta,
altele decât cele specificate la 07 04 11
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 05 12 namoluri de la epurarea efluentilor în incinta, altele
decât cele specificate la 07 05 11
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 05 14 deşeuri solide, altele decât cele specificate la 07 05 13
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 06 12 namoluri de la epurarea efluentilor în incinta, altele
decât cele specificate la 07 06 11
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 07 12 namoluri de la epurarea efluentilor în incinta, altele
decât cele pecificate la 07 07 11
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri de la producerea, prepararea, furnizarea şi
utilizarea (ppfu) straturilor de acoperire (vopsele,
lacuri şi emailuri vitroase), a adezivilor,
cleiurilor şi cernelurilor tipografice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 01 12 deşeuri de vopsele şi lacuri, altele decât cele
specificate la 08 01 11 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 01 14 namoluri de la vopsele şi lacuri, altele decât cele
specificate la 08 01 13 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 01 16 namoluri apoase cu conţinut de vopsele şi lacuri,
altele decât cele specificate la 08 01 15 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 01 18 deşeuri de la îndepãrtarea vopselelor şi lacurilor,
altele decât cele specificate la 08 01 17 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 01 20 suspensii apoase cu conţinut de vopsele şi lacuri,
altele decât cele specificate la 08 01 19 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 02 01 deşeuri de pulberi de acoperire
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 02 02 namoluri apoase cu conţinut de materiale ceramice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 02 03 suspensii apoase cu conţinut de materiale ceramice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 03 07 namoluri apoase cu conţinut de cerneluri
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 03 08 deşeuri lichide apoase cu conţinut de cerneluri
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 03 13 deşeuri de cerneluri, altele decât cele specificate
la 08 03 12
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 03 15 namoluri de cerneluri, altele decât cele specificate
la 08 03 14
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 03 18 deşeuri de tonere de imprimante, altele decât cele
specificate la 08 03 17 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 04 10 deşeuri de adezivi şi cleiuri, altele decât cele
specificate la 08 04 09 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 04 12 namoluri de adezivi şi cleiuri, altele decât cele
specificate la 08 04 11 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 04 14 namoluri apoase cu conţinut de adezivi şi cleiuri,
altele decât cele specificate la 08 04 13 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 04 16 deşeuri lichide apoase cu conţinut de adezivi şi cleiuri,
altele decât cele specificate la 08 04 15 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri din industria fotografica
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
09 01 07 film sau hârtie fotografica cu conţinut de argint
sau compuşi de argint x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
09 01 08 film sau hârtie fotografica fãrã conţinut de argint sau
compuşi de argint x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
09 01 10 camere de unica folosinta fãrã baterii x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
09 01 12 camere de unica folosinta cu baterii, altele decât
cele specificate la 09 01 11 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri din procesele termice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 01 cenusa de vatra, zgura şi praf de cazan (cu excepţia
prafului de cazan specificatã la 10 01 04)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 02 cenusa zburãtoare de la arderea carbunelui
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 03 cenusa zburãtoare de la arderea turbei şi lemnului netratat
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 05 deşeuri solide, pe baza de calciu, de la desulfurarea
gazelor de ardere
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 07 namoluri pe baza de calciu, de la desulfurarea gazelor de ardere
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 15 cenusa de vatra, zgura şi praf de cazan de la
co-incinerarea altor deşeuri decât cele
specificate la 10 01 14
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 17 cenusa zburãtoare de la co-incinerare, alta decât
cea specificatã la 10 01 06
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 19 deşeuri de la spalarea gazelor, altele decât cele
specificate la 10 01 05, 10 01 07 şi 10 01 18
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 21 namoluri de la epurarea efluentilor în incinta, altele
decât cele specificate la 10 01 20
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 23 namoluri apoase de la spalarea cazanului de ardere,
altele decât cele specificate la 10 01 22
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 24 nisipuri de la paturile fluidizate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 25 deşeuri de la depozitarea combustibilului şi de la
pregãtirea carbunelui de ardere pentru instalaţiile
termice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 26 deşeuri de la epurarea apelor de rãcire
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 02 01 deşeuri de la procesarea zgurii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 02 02 zgura neprocesata
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 02 08 deşeuri solide de la epurarea gazelor, altele decât
cele specificate la 10 02 07
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 02 10 cruste de tunder
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 02 12 deşeuri de la epurarea apelor de rãcire, altele decât
cele specificate la 10 02 11
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 02 14 namoluri şi turte de filtrare, altele decât
cele specificate la 10 02 13
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 02 15 alte namoluri şi turte de filtrare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 02 resturi de anozi x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 05 deşeuri de alumina
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 16 cruste, altele decât cele specificate la 10 03 15
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 18 deşeuri cu conţinut de carbon de la producerea
anozilor, altele decât cele specificate la 10 03 17 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 20 praf din gazele de ardere, altul decât cel
specificat la 10 03 19
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 22 alte particule şi praf (inclusiv praf de la
morile cu bile), altele decât cele specificate
la 10 03 21
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 24 deşeuri solide de la epurarea gazelor, altele
decât cele specificate la 10 03 23
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 26 namoluri şi turte de filtrare de la epurarea gazelor,
altele decât cele specificate la 10 03 25
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 28 deşeuri de la epurarea apelor de rãcire, altele
decât cele specificate la 10 03 27
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 30 deşeuri de la epurarea zgurilor saline şi scoriile
negre, altele decât cele specificate la 10 03 29
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 04 10 deşeuri de la epurarea apelor de rãcire, altele decât
cele specificate la 10 04 09
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 05 01 guri de la topirea primara şi secundarã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 05 04 alte particule şi praf
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 05 09 deşeuri de la epurarea apelor de rãcire, altele decât
cele specificate la 10 05 08
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 05 11 scorii şi cruste, altele decât cele specificate
la 10 05 10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 06 01 zguri de la topirea primara şi secundarã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 06 02 scorii şi cruste de la topirea primara şi secundarã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 06 04 alte particule şi praf
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 06 10 deşeuri de la epurarea apelor de rãcire, altele decât
cele specificate la 10 06 09
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 07 01 zguri de la topirea primara şi secundarã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 07 02 scorii şi cruste de la topirea primara şi secundarã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 07 03 deşeuri solide de la epurarea gazelor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 07 04 alte particule şi praf
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 07 05 namoluri şi turte de filtrare de la epurarea gazelor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 07 08 deşeuri de la epurarea apelor de rãcire, altele decât
cele specificate la 10 07 07
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 08 04 particule şi praf
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 08 09 alte zguri
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 08 11 scorii şi cruste, altele decât cele specificate
la 10 08 10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 08 13 deşeuri cu conţinut de carbon de la producerea anozilor,
altele decât cele specificate la 10 08 12 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 08 14 resturi de anozi x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 08 16 praf din gazul de ardere, altul decât
cel specificat la 10 08 15
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 08 18 namoluri şi turte de filtrare de la epurarea gazelor
de ardere, altele decât cele menţionate la 10 08 17
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 08 20 deşeuri de la epurarea apelor de rãcire, altele
decât cele menţionate la 10 08 19
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 09 03 zgura de furnal
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 09 06 miezuri şi forme de turnare care nu au fost încã folosite
la turnare, altele decât cele specificate la 10 09 05
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 09 08 miezuri şi forme de turnare care au fost folosite
la turnare, altele decât cele specificate la 10 09 07
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 09 10 praf din gazul de ardere, altul decât cel
specificat la 10 09 09
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 09 12 alte particule decât cele specificate la 10 09 11
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 09 14 deşeuri de lianti, altele decât cele specificate
la 10 09 13
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 09 16 deşeuri de agenţi pentru detectarea fisurilor, altele
decât cele specificate la 10 09 15
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 10 03 zgura de furnal
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 10 06 miezuri şi forme de turnare care nu au fost încã
folosite la turnare, altele decât cele specificate
la 10 10 05
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 10 08 miezuri şi forme de turnare care au fost folosite la
turnare, altele decât cele specificate la 10 10 07
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 10 10 praf din gazul de ardere, altul decât cel
specificat la 10 10 09
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 10 12 alte particule, decât cele specificate la 10 10 11
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 10 14 deşeuri de lianti, altele decât cele specificate la 10 10 13
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 10 16 deşeuri de agenţi pentru detectarea fisurilor, altele
decât cele specificate la 10 10 15
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 11 10 deşeuri de la prepararea amestecurilor, anterior
procesarii termice, altele decât cele specificate
la 10 11 09
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 11 14 namoluri de la slefuirea şi polizarea sticlei, altele
decât cele specificate la 10 11 13
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 11 16 deşeuri solide de la epurarea gazelor de ardere, altele
decât cele specificate la 10 11 15
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 11 18 namoluri şi turte de filtrare de la epurarea gazelor
de ardere, altele decât ele specificate la 10 11 17
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 11 20 deşeuri solide de la epurarea efluentilor proprii, altele
decât cele specificate la 10 11 19
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 12 05 namoluri şi turte de filtrare de la epurarea gazelor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 12 06 forme şi mulaje uzate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 12 10 deşeuri solide de la epurarea gazelor, altele decât
cele specificate la 10 12 09
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 12 12 deşeuri de la smaltuire, altele decât cele
specificate la 10 12 11
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 12 13 namoluri de la epurarea efluentilor proprii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 13 04 deşeuri de la calcinarea şi hidratarea varului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 13 07 namoluri şi turte de filtrare de la epurarea gazelor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 13 10 deşeuri de la producerea azbesto-cimenturilor, altele
decât cele pecificatela 10 13 09
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 13 11 deşeuri de materiale compozite pe baza de ciment,
altele decât cele specificate la 10 13 09 şi 10 13 10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 13 13 deşeuri solide de la epurarea gazelor, altele decât
cele specificate la 10 13 12
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri de la tratarea chimica a suprafeţelor şi
acoperirea metalelor şi a altor materiale;
hidrometalurgie neferoasa
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 01 10 namoluri şi turte de filtrare, altele decât cele
specificate la 11 01 09
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 01 12 lichide apoase de clatire, altele decât cele
specificate la 11 01 11
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 01 14 deşeuri de degresare, altele decât cele specificate
la 11 01 13
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 02 03 deşeuri de la producerea anozilor pentru procesele
de electroliza în soluţie
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 02 06 deşeuri de la procesele de hidrometalurgie a cuprului,
altele decât cele specificate la 11 02 05
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 05 01 zinc dur x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 05 02 cenusa de zinc
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri de la modelarea, tratarea mecanicã şi fizica
a suprafeţelor metalelor şi a materialelor plastice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 01 01 pilitura şi span feros x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 01 02 praf şi suspensii de metale feroase x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 01 03 pilitura şi span neferos x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 01 04 praf şi particule de metale neferoase x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 01 05 pilitura şi span de materiale plastice x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 01 13 deşeuri de la sudura
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 01 15 namoluri de la maşini-unelte, altele decât cele
specificate la 12 01 14
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 01 17 deşeuri de materiale de sablare, altele decât cele
specificate la 12 01 16
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 01 21 piese uzate de polizare maruntite şi materiale de
polizare maruntite, altele decât cele specificate
la 12 01 20
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Ambalaje; materiale absorbante, materiale de lustruire,
filtrante şi îmbrãcãminte de protecţie,
nespecificate în alta parte
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15 01 01 ambalaje de hârtie şi carton x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15 01 02 ambalaje de materiale plastice x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15 01 03 ambalaje de lemn x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15 01 04 ambalaje metalice x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15 01 05 ambalaje de materiale compozite x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15 01 06 ambalaje de materiale amestecate x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15 01 09 ambalaje din materiale textile x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15 02 03 absorbanti, materiale filtrante, materiale de lustruire
şi îmbrãcãminte de protecţie, altele decât cele
specificate la 15 02 02 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri nespecificate în alta parte
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 01 03 anvelope scoase din uz x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 01 04 vehicule abandonate (aceasta poziţie nu este
propusã pentru a fi supusã opiniei Comitetului.
Modificãrile necesare pentru aceasta poziţie vor fi
fãcute în Consiliu, pe baza propunerilor incluse în
documentul COM(2000)546) x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 01 06 vehicule scoase din uz, care nu conţin lichide sau
alte componente periculoase x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 01 12 placute de frana, altele decât cele specificate
la 16 01 11
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 01 15 fluide antigel, altele decât cele specificate
la 16 01 14
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 01 16 rezervoare pentru gaz lichefiat
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 01 17 metale feroase x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 01 18 metale neferoase x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 01 19 materiale plastice x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 01 22 componente fãrã alta specificaţie
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 02 14 echipamente casate, altele decât cele specificate
de la 16 02 09 la 16 02 13
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 02 16 componente demontate din echipamente casate, altele
decât cele specificate la 16 02 15
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 03 04 deşeuri anorganice, altele decât cele specificate
la 16 03 03
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 03 06 deşeuri organice, altele decât cele specificate
la 16 03 05
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 05 05 butelii de gaze sub presiune cu conţinut de alte
substanţe decât cele specificate la 16 05 04
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 05 09 substanţe chimice expirate, altele decât cele menţionate
la 16 05 06, 16 05 07 sau 16 05 08
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 06 04 baterii alcaline (cu excepţia 16 06 03)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 06 05 alte baterii şi acumulatori
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 08 01 catalizatori uzati cu conţinut de aur, argint, reniu,
rodiu, paladiu, iridiu sau platina
(cu excepţia 16 08 07)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 08 03 catalizatori uzati cu conţinut de metale tranzitionale
sau compuşi ai metalelor tranzitionale, fãrã alte
specificaţii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 08 04 catalizatori uzati de la cracare catalitica
(cu excepţia 16 08 07)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 10 02 deşeuri lichide apoase, altele decât cele
menţionate la 16 10 01
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 10 04 concentrate apoase, altele decât cele
specificate la 16 10 03
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 11 02 materiale de captusire şi refractare pe baza de
carbon din procesele metalurgice, altele decât
cele specificate la 16 11 01
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 11 04 materiale de captusire şi refractare din procesele
metalurgice, altele decât cele menţionate la 16 11 03
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 11 06 materiale de captusire şi refractare din procesele
ne-metalurgice, altele decât cele specificate
la 16 11 05
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri din construcţii şi demolãri (inclusiv pãmânt
excavat din amplasamente contaminate)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 02 01 lemn x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 02 03 materiale plastice x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 03 02 asfalturi, altele decât cele specificate la 17 03 01 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 04 01 cupru, bronz, alama x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 04 02 Aluminiu x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 04 03 Plumb x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 04 04 Zinc x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 04 05 Fier şi oţel x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 04 06 Staniu x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 04 07 amestecuri metalice x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 04 11 cabluri, altele decât cele specificate la 17 04 10
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 06 04 materiale izolante, altele decât cele specificate
la 17 06 01 şi 17 06 03
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 06 05 materiale de construcţie cu conţinut de azbest
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 08 02 materiale de construcţie pe baza de gips, altele decât
cele specificate la 17 08 01
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 09 04 amestecuri de deşeuri de la construcţii şi demolãri,
altele decât cele specificate la 17 09 01, 17 09 02
şi 17 09 03
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri din activitãţi de ocrotire a sãnãtãţii umane sau
din activitãţi veterinare şi/sau cercetãri conexe
(cu excepţia deşeurilor de la prepararea hranei în
bucatarii sau restaurante, care nu provin direct din
activitatea de ocrotire a sãnãtãţii)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18 01 01 obiecte ascutite (cu excepţia 18 01 03) x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18 01 02 fragmente şi organe umane, inclusiv recipienţi de
sânge şi sânge conservat (cu excepţia 18 01 03) x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18 01 04 deşeuri a cãror colectare şi eliminare nu fac
obiectul unor mãsuri speciale privind prevenirea
infectiilor (de ex: îmbrãcãminte, aparate gipsate,
lenjerie, îmbrãcãminte disponibilã, scutece) x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18 01 07 chimicale, altele decât cele specificate la 18 01 06 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18 01 09 medicamente, altele decât cele specificate la 18 01 08 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18 02 01 obiecte ascutite (cu excepţia 18 02 02) x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18 02 03 deşeuri a cãror colectare şi eliminare nu fac obiectul
unor mãsuri speciale pentru prevenirea infectiilor x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18 02 06 chimicale, altele decât cele specificate la 18 02 05 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18 02 08 medicamente, altele decât cele specificate la 18 02 07 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri de la instalaţii de tratare a reziduurilor,
de la staţiile de epurare a apelor uzate şi de la
tratarea apelor pentru alimentare cu apa şi uz
industrial
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 01 02 materiale feroase din cenusile de ardere
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 01 12 cenusi de ardere şi zguri, altele decât cele
menţionate la 19 01 11
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 01 14 cenusi zburãtoare, altele decât cele menţionate
la 19 01 13
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 01 16 praf de cazan, altul decât cel menţionat la 19 01 15
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 01 18 deşeuri de piroliza, altele decât cele menţionate
la 19 01 17
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 01 19 nisipuri de la paturile fluidizate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 02 03 deşeuri preamestecate conţinând numai deşeuri
nepericuloase
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 02 06 namoluri de la tratarea fizico-chimica, altele decât
cele specificate la 19 02 05
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 02 10 deşeuri combustibile, altele decât cele specificate
la 19 02 08 şi 19 02 09 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 03 05 deşeuri stabilizate, altele decât cele specificate
la 19 03 04
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 03 07 deşeuri solidificate, altele decât cele specificate
la 19 03 06
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 04 01 deşeuri vitrificate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 04 04 deşeuri lichide apoase de la vitrificarea deşeurilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 05 01 fracţiunea necompostata din deşeurile municipale şi
asimilabile
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 05 02 fracţiunea necompostata din deşeurile animaliere
şi vegetale
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 05 03 compost fãrã specificarea provenientei
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 06 03 faza lichidã de la tratarea anaeroba a deşeurilor
municipale
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 06 04 faza fermentatã de la tratarea anaeroba a deşeurilor
municipale x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 06 05 faza lichidã de la tratarea anaeroba a deşeurilor
animale şi vegetale
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 06 06 faza fermentatã de la tratarea anaeroba a deşeurilor
animale şi vegetale x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 07 03 levigate din depozite de deşeuri, altele decât cele
specificate la 19 07 02
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 08 01 deşeuri reţinute pe site
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 08 02 deşeuri de la deznisipatoare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 08 05 namoluri de la epurarea apelor uzate orãşeneşti x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 08 12 namoluri de la epurarea biologica a apelor reziduale
industriale, altele decât cele specificate
la 19 08 11
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 08 14 namoluri provenite din alte procedee de epurare a
apelor reziduale industriale decât cele specificate
la 19 08 13
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 09 01 deşeuri solide de la filtrarea primara şi separarea
cu site
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 09 02 namoluri de la limpezirea apei
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 09 03 namoluri de la decarbonatare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 09 04 cãrbune activ epuizat x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 09 05 rasini schimbatoare de ioni saturate sau epuizate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 09 06 soluţii şi namoluri de la regenerarea schimbatorilor
de ioni
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 10 01 deşeuri de fier şi oţel x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 10 02 deşeuri neferoase x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 10 04 fractii de span uşor şi praf, altele decât cele
specificate la 19 10 03
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 10 06 alte fractii decât cele specificate la 19 10 05
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 11 06 namoluri de la epurarea efluentilor proprii, altele
decât cele specificate la 19 11 05
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 12 01 hârtie şi carton x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 12 02 metale feroase x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 12 03 metale neferoase x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 12 04 materiale plastice şi de cauciuc x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 12 07 lemn, altul decât cel specificat la 19 12 06 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 12 08 materiale textile x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 12 10 deşeuri combustibile (rebuturi de derivati
de combustibili) x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 12 12 alte deşeuri (inclusiv amestecuri de materiale)
de la tratarea mecanicã a deşeurilor, altele decât
cele specificate la 19 12 11
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 13 02 deşeuri solide de la remedierea solului, altele
decât cele specificate la 19 13 01
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 13 04 namoluri de la remedierea solului, altele decât
cele specificate la 19 13 03
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 13 06 namoluri de la remedierea apelor subterane, altele
decât cele specificate la 19 13 05
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 13 08 deşeuri lichide apoase şi concentrate apoase de la
remedierea apelor subterane, altele decât cele
specificate la 19 13 07
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri municipale şi asimilabile din comerţ, industrie,
instituţii, inclusiv fracţiuni colectate separat
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 01 hârtie şi carton x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 08 deşeuri biodegradabile de la bucatarii şi cantine x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 10 îmbrãcãminte x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 11 Textile x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 25 uleiuri şi grãsimi comestibile x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 28 vopsele, cerneluri, adezivi şi rasini, altele
decât cele specificate la 20 01 27 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 30 detergenti, alţii decât cei specificati la 20 01 29
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 32 medicamente, altele decât cele menţionate la 20 01 31 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 34 baterii şi acumulatori, altele decât cele specificate
la 20 01 33*(2)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 36 echipamente electrice şi electronice casate, altele
decât cele specificate la 20 01 21, 20 01 23
şi 20 01 35
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 38 lemn altul decât cel specificat la 20 01 37 x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 39 materiale plastice x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 40 Metale x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 41 deşeuri de la curatatul coşurilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 02 01 deşeuri biodegradabile x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 02 03 alte deşeuri nebiodegradabile
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 03 01 deşeuri municipale amestecate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 03 02 deşeuri din pieţe x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 03 03 deşeuri stradale
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 03 04 namoluri din fosele septice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 03 06 deşeuri de la curatarea canalizarii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 03 07 deşeuri voluminoase
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 03 99 deşeuri municipale, fãrã alta specificaţie
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Deşeuri acceptate la depozitare în depozitele de deşeuri PERICULOASE

NOTE:
-----
1. Conform prevederilor HG 162/2002, nu se accepta la depozitare într-un depozit: deşeuri lichide, deşeuri explozive, corozive, oxidante, foarte inflamabile sau inflamabile, deşeuri periculoase spitaliceşti sau alte deşeuri clinice periculoase, anvelope uzate întregi, orice alt tip de deseu care nu îndeplineşte condiţiile stabilite de normele legislative în vigoare. Deşeurile periculoase lichide se trateazã în vederea solidificarii.
2. Conform prevederilor HG 162/2002, în depozitele de deşeuri periculoase este permisã numai depozitarea deşeurilor periculoase care îndeplinesc condiţiile prevãzute de normele legislative în vigoare. În scopul îndeplinirii criteriilor de acceptare la depozitare, deşeurile periculoase se supun unor operaţii de tratare în vederea denocivizarii. Lista operaţiunilor de tratare a deşeurilor este inclusã în Normativul tehnic privind depozitarea deşeurilor.
3. Pentru fluxurile de deşeuri specifice (ambalaje, uleiuri uzate, PCB -uri, baterii şi acumulatori) se respecta prevederile actelor normative corespunzãtoare, şi anume: HG 349/2002 privind gestionarea ambalajelor şi deşeurilor de ambalaje, HG 662/2001 privind gestionarea uleiurilor uzate, HG 173/2000 pentru reglementarea regimului special privind gestiunea şi controlul bifenililor policlorurati, HG 1057/2001 privind regimul bateriilor şi acumulatorilor care conţin substanţe periculoase.
4. Pentru deşeurile de la poziţiile xx xx 99 din cadrul LISTEI DE DEŞEURI, şi care nu se regãsesc în lista de fata, se stabileşte tipul de depozit pentru fiecare caz în parte, în funcţie de caracteristicile deşeurilor incluse.



───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod deseu Denumire deseu Se recomanda
aplicarea
unei metode de
valorificare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri de la explorarea miniera şi a carierelor şi de
la tratarea fizica şi chimica a mineralelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 03 04* reziduuri acide generate de la procesarea minereurilor
cu sulfuri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 03 05* alte reziduuri cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 03 07* alte deşeuri cu conţinut de substanţe periculoase de la
procesarea fizica şi chimica a minereurilor metalifere
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 04 07* deşeuri cu conţinut de substanţe periculoase de la
procesarea fizica şi chimica a minereurilor nemetalifere
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 05 05* deşeuri şi noroaie de foraj cu conţinut de uleiuri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 05 06* noroaie de foraj şi alte deşeuri de forare cu conţinut
de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri din agricultura, horticultura, acvacultura,
silvicultura, vanatoare şi pescuit, de la prepararea şi
procesarea alimentelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
02 01 08* deşeuri agrochimice cu conţinut de substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri de la prelucrarea lemnului şi producerea placilor
şi mobilei, pastei de hârtie, hârtiei şi cartonului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
03 01 04* rumegus, talas, aschii, resturi de scandura şi furnir cu
conţinut de substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
03 02 01* agenţi de conservare organici nehalogenati pentru lemn X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
03 02 02* agenţi de conservare organoclorurati pentru lemn X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
03 02 03* agenţi de conservare organometalici pentru lemn X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
03 02 04* agenţi de conservare anorganici pentru lemn X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
03 02 05* alţi agenţi de conservare pentru lemn, cu conţinut de
substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri din industriile pielariei, blanariei şi textila
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04 01 03* deşeuri de la degresare cu conţinut de solventi fãrã
faza lichidã X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04 02 14* deşeuri de la finisare cu conţinut de solventi organici X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04 02 16* coloranti şi pigmenti cu conţinut de substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
04 02 19* namoluri de la epurarea efluentilor în incinta cu conţinut
de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri de la rafinarea petrolului, purificarea gazelor
naturale şi tratarea pirolitica a carbunilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 01 02* slamuri de la desalinizare X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 01 03* slamuri din rezervoare X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 01 04* namoluri acide alchilice X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 01 05* reziduuri uleioase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 01 06* namoluri uleioase de la operaţiile de întreţinere a
instalaţiilor şi echipamentelor X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 01 07* gudroane acide X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 01 08* alte gudroane X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 01 09* namoluri de la epurarea efluentilor în incinta cu conţinut
de substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 01 11* deşeuri de la spalarea combustibililor cu baze
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 01 12* acizi cu conţinut de uleiuri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 01 15* argile de filtrare epuizate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 06 01* gudroane acide X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 06 03* alte gudroane X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
05 07 01* deşeuri cu conţinut de mercur
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri din procese chimice anorganice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 01 01* acid sulfuric şi acid sulfuros
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 01 02* acid clorhidric
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 01 03* acid fluorhidric
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 01 04* acid fosforic şi acid fosforos
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 01 05* acid azotic şi acid azotos
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 01 06* alţi acizi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 02 01* hidroxid de calciu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 02 03* hidroxid de amoniu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 02 04* hidroxid de sodiu şi potasiu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 02 05* alte baze
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 03 11* saruri solide şi soluţii cu conţinut de cianuri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 03 13* saruri solide şi soluţii cu conţinut de metale grele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 03 15* oxizi metalici cu conţinut de metale grele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 04 03* deşeuri cu conţinut de arsen
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 04 04* deşeuri cu conţinut de mercur
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 04 05* deşeuri cu conţinut de alte metale grele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 05 02* namoluri de la epurarea efluentilor în incinta, cu conţinut
de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 06 02* deşeuri cu conţinut de sulfuri periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 07 01* deşeuri cu conţinut de azbest de la electroliza
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 07 02* cãrbune activ de la producerea clorului X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 07 03* namol de sulfat de bariu cu conţinut de mercur
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 07 04* soluţii şi acizi, de exemplu acid de contact
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 09 03* deşeuri pe baza de calciu care conţin sau sunt contaminate
cu substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 10 02* deşeuri cu conţinut de substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 13 01* produşi anorganici de protecţie a instalaţiei, agenţi de
conservare a lemnului şi alte biocide. X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 13 02* cãrbune activ epuizat (cu excepţia 06 07 02) X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 13 04* deşeuri de la procesele cu azbest
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
06 13 05* funingine
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri din procese chimice organice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 01 01* soluţii apoase de spalare şi soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 01 03* solventi organici halogenati, lichide de spalare şi
soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 01 04* alţi solventi organici, lichide de spalare şi soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 01 07* reziduuri halogenate din blazul coloanelor de distilare
şi reactie X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 01 08* alte reziduuri din blazul coloanelor de distilare şi reactie X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 01 09* turte de filtrare halogenate şi absorbanti epuizati X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 01 10* alte turte de filtrare şi absorbanti epuizati X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 01 11* namoluri de la epurarea efluentilor în incinta, cu conţinut
de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 02 01* lichide apoase de spalare şi soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 02 03* solventi organici halogenati, lichide de spalare şi
soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 02 04* alţi solventi organici, soluţii de spalare şi soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 02 07* reziduuri halogenate din blazul coloanelor de reactie X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 02 08* alte reziduuri din blazul coloanelor de reactie X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 02 09* turte de filtrare halogenate şi absorbanti epuizati X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 02 10* alte turte de filtrare şi absorbanti epuizati X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 02 11* namoluri de la epurarea efluentilor în incinta,
cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 02 14* deşeuri de aditivi cu conţinut de substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 03 01* lichide apoase de spalare şi soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 03 03* solventi organici halogenati, lichide de spalare şi
soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 03 04* alţi solventi organici, lichide de spalare şi soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 03 07* reziduuri halogenate din blazul coloanelor de reactie X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 03 08* alte reziduuri din blazul coloanelor de reactie X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 03 09* turte de filtrare halogenate şi absorbanti epuizati X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 03 10* alte turte de filtrare şi absorbanti epuizati X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 03 11* namoluri de la epurarea efluentilor în incinta, cu conţinut
de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 04 01* lichide apoase de spalare şi soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 04 03* solventi organici halogenati, lichide de spalare şi
soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 04 04* alţi solventi organici, lichide de spalare şi soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 04 07* reziduuri halogenate din blazul coloanelor de reactie X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 04 08* alte reziduuri din blazul coloanelor de reactie X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 04 09* turte de filtrare halogenate şi absorbanti epuizati X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 04 10* alte turte de filtrare şi absorbanti epuizati X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 04 11* namoluri de la tratarea efluentilor în incinta,
cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 04 13* deşeuri solide cu conţinut de substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 05 01* lichide apoase de spalare şi soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 05 03* solventi organici halogenati, lichide de spalare şi
soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 05 04* alţi solventi organici, lichide de spalare şi soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 05 07* reziduuri halogenate din blazul coloanelor de reactie X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 05 08* alte reziduuri din blazul coloanelor de reactie X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 05 09* turte de filtrare halogenate şi absorbanti epuizati X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 05 10* alte turte de filtrare şi absorbanti epuizati X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 05 11* namoluri de la epurarea efluentilor în incinta, cu conţinut
de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 05 13* deşeuri solide cu conţinut de substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 06 01* lichide apoase de spalare şi soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 06 03* solventi organici halogenati, lichide de spalare şi
soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 06 04* alţi solventi organici, lichide de spalare şi soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 06 07* reziduuri halogenate din blazul coloanelor de reactie X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 06 08* alte reziduuri din blazul coloanelor de reactie X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 06 09* turte de filtrare halogenate şi absorbanti epuizati X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 06 10* alte turte de filtrare şi absorbanti epuizati X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 06 11* namoluri de la epurarea efluentilor în incinta,
cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 07 01* lichide apoase de spalare şi soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 07 03* solventi organici halogenati, lichide de spalare
şi soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 07 04* alţi solventi organici, lichide de spalare şi soluţii muma X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 07 07* reziduuri halogenate din blazul coloanelor de reactie X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 07 08* alte reziduuri din blazul coloanelor de reactie X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 07 09* turte de filtrare halogenate şi absorbanti epuizati X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 07 10* alte turte de filtrare şi absorbanti epuizati X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
07 07 11* namoluri de la epurarea efluentilor în incinta, cu conţinut
de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri de la producerea, prepararea, furnizarea şi
utilizarea (ppfu) straturilor de acoperire (vopsele,
lacuri şi emailuri vitroase), a adezivilor, cleiurilor şi
cernelurilor tipografice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 01 11* deşeuri de vopsele şi lacuri cu conţinut de solventi
organici sau alte substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 01 13* namoluri de la vopsele şi lacuri cu conţinut de solventi
organici sau alte substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 01 15* namoluri apoase cu conţinut de vopsele şi lacuri şi solventi
organici sau alte substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 01 17* deşeuri de la îndepãrtarea vopselelor şi lacurilor cu
conţinut de solventi organici sau alte substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 01 19* suspensii apoase cu conţinut de vopsele şi lacuri şi
solventi organici sau alte substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 01 21* deşeuri de la îndepãrtarea vopselelor şi lacurilor X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 03 12* deşeuri de cerneluri cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 03 14* namoluri de cerneluri cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 03 16* deşeuri de soluţii de gravare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 03 17* deşeuri de tonere de imprimante cu conţinut de substanţe
periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 03 19* ulei de dispersie X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 04 09* deşeuri de adezivi şi cleiuri cu conţinut de solventi
organici sau alte substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 04 11* namoluri de adezivi şi cleiuri cu conţinut de solventi
organici sau alte substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 04 13* namoluri apoase cu conţinut de adezivi şi cleiuri şi
solventi organici sau alte substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 04 15* deşeuri lichide apoase cu conţinut de adezivi şi cleiuri
şi solventi organici sau alte substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 04 17* ulei de colofoniu X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
08 05 01* deşeuri de izocianati
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri din industria fotografica
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
09 01 01* developanti pe baza de apa şi soluţii de activare X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
09 01 02* soluţii de developare pe baza de apa pentru plãcile offset X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
09 01 03* soluţii de developare pe baza de solventi X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
09 01 04* soluţii de fixare X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
09 01 05* soluţii de albire şi soluţii de albire fixatoare X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
09 01 06* deşeuri cu conţinut de argint de la tratarea în incinta a
deşeurilor fotografice X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
09 01 11* camera de unica folosinta cu baterii incluse la
16 06 01, 16 06 02 sau 16 06 03 X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
09 01 13* deşeuri apoase lichide de la recuperarea în incinta a
argintului, altele decât cele specificate la 09 01 06
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri din procesele termice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 04* cenusa zburãtoare de la arderea uleiului şi praf de cazan
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 09* acid sulfuric
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 13* cenusi zburãtoare de la hidrocarburile emulsionate folosite
drept combustibil
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 14* cenusa de vatra, zgura şi praf de cazan de la co-incinerarea
deşeurilor cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 16* cenusa zburãtoare de la co-incinerare cu conţinut de substanţe
periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 18* deşeuri de la spalarea gazelor cu conţinut de substanţe
periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 20* namoluri de la epurarea efluentilor în incinta, cu conţinut
de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 01 22* namoluri apoase de la spalarea cazanului de ardere cu conţinut
de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 02 07* deşeuri solide de la epurarea gazelor cu conţinut de substanţe
periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 02 11* deşeuri de la epurarea apelor de rãcire cu conţinut de uleiuri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 02 13* namoluri şi turte de filtrare de la epurarea gazelor cu
conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 04* zguri de la topirea primara
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 08* zguri saline de la topirea secundarã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 09* scorii negre de la topirea secundarã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 15* cruste care sunt inflamabile sau emit în, contact cu apa,
gaze inflamabile în cantitãţi periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 17* deşeuri cu conţinut de gudroane de la producerea anozilor X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 19* praf din gazele de ardere cu conţinut de substanţe
periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 21* alte particule şi praf (inclusiv praf de la morile cu bile)
cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 23* deşeuri solide de la epurarea gazelor cu conţinut de
substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 25* namoluri şi turte de filtrare de la epurarea gazelor cu
conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 27* deşeuri de la epurarea apelor de rãcire cu conţinut de ulei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 03 29* deşeuri de la epurarea zgurilor saline şi scoriile negre
cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 04 01* zguri de la topirea primara şi secundarã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 04 02* scorii şi cruste de la topirea primara şi secundarã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 04 03* arseniat de calciu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 04 04* praf din gazul de ardere
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 04 05* alte particule şi praf
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 04 06* deşeuri solide de la epurarea gazelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 04 07* namoluri şi turte de filtrare de la epurarea gazelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 04 09* deşeuri de la epurarea apelor de rãcire cu conţinut de ulei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 05 03* praf din gazul de ardere
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 05 05* deşeuri solide de la epurarea gazelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 05 06* namoluri şi turte de filtrare de la epurarea gazelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 05 08* deşeuri de la epurarea apelor de rãcire cu conţinut de ulei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 05 10* scorii şi cruste care sunt inflamabile sau emit, în
contactul cu apa, gaze inflamabile în cantitãţi periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 06 03* praf din gazul de ardere
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 06 06* deşeuri solide de la epurarea gazelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 06 07* namoluri şi turte de filtrare de la epurarea gazelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 06 09* deşeuri de la epurarea apelor de rãcire cu conţinut de ulei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 07 07* deşeuri de la epurarea apelor de rãcire cu conţinut de ulei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 08 08* zgura salina de la topirea primara şi secundarã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 08 10* scorii şi cruste care sunt inflamabile sau care emit,
în contact cu apa, gaze inflamabile în cantitãţi periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 08 12* deşeuri cu conţinut de gudron de la producerea anozilor X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 08 15* praf din gazul de ardere cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 08 17* namoluri şi turte de filtrare de la epurarea gazelor de
ardere cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 08 19* deşeuri de la epurarea apelor de rãcire cu conţinut de ulei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 09 05* miezuri şi forme de turnare care nu au fost încã folosite
la turnare cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 09 07* miezuri şi forme de turnare care au fost folosite la turnare
cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 09 09* praf din gazul de ardere cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 09 11* alte particule care conţin substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 09 13* deşeuri de lianti cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 09 15* deşeuri de agenţi pentru detectarea fisurilor, cu conţinut
de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 10 05* miezuri şi forme de turnare care nu au fost încã folosite
la turnare cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 10 07* miezuri şi forme de turnare care au fost folosite la turnare
cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 10 09* praf din gazul de ardere cu conţinut de substanţe
periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 10 11* alte particule cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 10 13* deşeuri de lianti cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 10 15* deşeuri de agenţi pentru detectarea fisurilor, cu conţinut
de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 11 09* deşeuri de la prepararea amestecurilor, anterior procesarii
termice, cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 11 11* deşeuri de sticla sub forma de particule fine şi pudra de
sticla cu conţinut de metale grele (de ex: de la tuburile
catodice)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 11 13* namoluri de la slefuirea şi polizarea sticlei cu conţinut
de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 11 15* deşeuri solide de la epurarea gazelor de ardere cu conţinut
de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 11 17* namoluri şi turte de filtrare de la epurarea gazelor de
ardere cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 11 19* deşeuri solide de la epurarea efluentilor proprii cu
conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 12 09* deşeuri solide de la epurarea gazelor cu conţinut de
substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 12 11* deşeuri de la smaltuire cu conţinut de metale grele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 13 09* deşeuri de la fabricarea azbesto-cimenturilor,
cu conţinut de azbest
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 13 12* deşeuri solide de la epurarea gazelor cu conţinut de
substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 14 01* deşeuri de la spalarea gazelor cu conţinut de mercur
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri de la tratarea chimica a suprafeţelor şi acoperirea
metalelor şi a altor materiale; hidrometalurgie neferoasa
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 01 05* acizi de decapare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 01 06* acizi fãrã alta specificaţie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 01 07* baze de decapare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 01 08* namoluri cu conţinut de fosfati
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 01 09* namoluri şi turte de filtrare cu conţinut de substanţe
periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 01 11* lichide apoase de clatire cu conţinut de substanţe
periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 01 13* deşeuri de degresare cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 01 15* eluati şi namoluri de la sistemele de membrane sau de
schimbatori de ioni care conţin substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 01 16* rasini schimbatoare de ioni saturate sau epuizate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 01 98* alte deşeuri conţinând substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 02 02* namoluri de la hidrometalurgia zincului (inclusiv
jarosit, goethit)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 02 05* deşeuri de la procesele de hidrometalurgie a cuprului,
cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 02 07* alte deşeuri cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 03 01* deşeuri cu conţinut de cianuri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 03 02* alte deşeuri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 05 03* deşeuri solide de la epurarea gazelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 05 04* baie uzata
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri de la modelarea, tratarea mecanicã şi fizica
a suprafeţelor metalelor şi a materialelor plastice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 01 06* uleiuri minerale de ungere uzate cu conţinut de halogeni
(cu excepţia emulsiilor şi soluţiilor) X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 01 07* uleiuri minerale de ungere uzate fãrã halogeni
(cu excepţia emulsiilor şi soluţiilor) X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 01 08* emulsii şi soluţii de ungere uzate cu conţinut de halogeni X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 01 09* emulsii şi soluţii de ungere uzate fãrã halogeni X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 01 10* uleiuri sintetice de ungere uzate X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 01 12* ceruri şi grãsimi uzate X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 01 14* namoluri de la maşini-unelte cu conţinut de substanţe
periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 01 16* deşeuri de materiale de sablare cu conţinut de substanţe
periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 01 18* namoluri metalice (de la maruntire, honuire, lepuire)
cu conţinut de ule
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 01 19* uleiuri de ungere uşor biodegradabile X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 01 20* piese de polizare uzate maruntite şi materiale de
polizare maruntite cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 03 01* lichide apoase de spalare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 03 02* deşeuri de la degresarea cu abur
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri uleioase şi deşeuri de combustibili lichizi
(cu excepţia uleiurilor comestibile şi a celor din
capitolele 05, 12 şi 19)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 01 01* uleiuri hidraulice cu conţinut de PCB X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 01 04* emulsii clorurate X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 01 05* emulsii neclorurate X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 01 09* uleiuri hidraulice minerale clorinate X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 01 10* uleiuri minerale hidraulice neclorinate X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 01 11* uleiuri hidraulice sintetice X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 01 12* uleiuri hidraulice uşor biodegradabile X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 01 13* alte uleiuri hidraulice X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 02 04* uleiuri minerale clorurate de motor, de transmisie
şi de ungere X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 02 05* uleiuri minerale neclorurate de motor, de transmisie
şi de ungere X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 02 06* uleiuri sintetice de motor, de transmisie şi de ungere X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 02 07* uleiuri de motor, de transmisie şi de ungere uşor
biodegradabile X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 02 08* alte uleiuri de motor, de transmisie şi de ungere X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 03 01* uleiuri izolante şi de transmitere a caldurii cu conţinut
de PCB X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 03 06* uleiuri minerale clorinate izolante şi de transmitere a
caldurii, altele decât cele specificate la 13 03 01 X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 03 07* uleiuri minerale neclorinate izolante şi de transmitere a
caldurii X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 03 08* uleiuri sintetice izolante şi de transmitere a caldurii X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 03 09* uleiuri izolante şi de transmitere a caldurii uşor
biodegradabile X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 03 10* alte uleiuri izolante şi de transmitere a caldurii X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 04 01* uleiuri de santina din navigaţia pe apele interioare X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 04 02* uleiuri de santina din colectoarele de debarcader X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 04 03* uleiuri de santina din alte tipuri de navigaţie X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 05 01* solide din paturile de nisip şi separatoarele ulei/apa X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 05 02* namoluri de la separatoarele ulei/apa X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 05 03* namoluri de interceptie X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 05 06* ulei de la separatoarele ulei/apa X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 05 07* ape uleioase de la separatoarele ulei/apa X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 05 08* amestecuri de deşeuri de la paturile de nisip şi
separatoarele ulei/apa X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 07 01* ulei combustibil şi combustibil diesel X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 07 02* benzina X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 07 03* alţi combustibili (inclusiv amestecuri) X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 08 01* namoluri şi emulsii de la desalinizare X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 08 02* alte emulsii X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 08 99* alte deşeuri nespecificate X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri de solventi organici, agenţi de rãcire şi carburanţi
(cu excepţia 07 şi 08)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
14 06 01* clorofluorocarburi, HCFC, HFC X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
14 06 02* alţi solventi halogenati şi amestecuri de solventi X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
14 06 03* alţi solventi şi amestecuri de solventi X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
14 06 04* namoluri sau deşeuri solide cu conţinut de solventi
halogenati X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
14 06 05* namoluri sau deşeuri solide cu conţinut de alţi solventi X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Ambalaje; metariale absorbante, materiale de lustruire,
filtrante şi îmbrãcãminte de protecţie, nespecificate
în alta parte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15 01 10* ambalaje care conţin reziduuri sau sunt contaminate cu
substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15 01 11* ambalaje metalice care conţin o matrita poroasa formatã
din materiale periculoase (de ex. azbest), inclusiv
containare goale pentru stocarea sub presiune X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15 02 02* absorbanti, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei
fãrã alta specificaţie), materiale de lustruire,
îmbrãcãminte de protecţie contaminata cu substanţe
periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri nespecificate în alta parte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 01 07* filtre de ulei X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 01 08* componente cu conţinut de mercur
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 01 09* componente cu conţinut de PCB X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 01 10* componente explozive (de ex.perne de protecţie - air bags)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 01 11* placute de frana cu conţinut de azbest
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 01 13* lichide de frana
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 01 14* fluide antigel cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 01 21* componente periculoase, altele decât cele specificate
de la l6 01 07 la 16 01 11 şi 16 01 13 şi 16 01 14
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 02 09* transformatori şi condensatori conţinând PCB X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 02 10* echipamente casate cu conţinut de PCB sau contaminate
cu PCB, altele decât cele specificate la 16 02 09 X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 02 11* echipamente casate cu conţinut de clorofluorcarburi,
HCFC, HFC X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 02 12* echipamente casate cu conţinut de azbest liber X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 02 13* echipamente casate cu conţinut de componente periculoase,
altele decât cele specificate de la 16 02 09 la 16 02 12 X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 02 15* componente periculoase demontate din echipamente casate X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 03 03* deşeuri anorganice cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 03 05* deşeuri organice cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 04 01* deşeuri de munitie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 04 02* deşeuri de artificii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 04 03* alte deşeuri de explozivi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 05 04* butelii de gaze sub presiune (inclusiv haloni) cu conţinut
de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 05 06* substanţe chimice de laborator constând din sau conţinând
substanţe periculoase inclusiv amestecurile de substanţe
chimice de laborator
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 05 07* substanţe chimice anorganice de laborator expirate constând
din sau conţinând substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 05 08* substanţe chimice organice de laborator expirate, constând
din sau conţinând substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 06 01* baterii cu plumb X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 06 02* baterii cu Ni-Cd X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 06 03* baterii cu conţinut de mercur X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 06 06* electroliti colectati separat din baterii şi acumulatori
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 07 08* deşeuri cu conţinut de ţiţei X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 07 09* deşeuri conţinând alte substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 08 02* catalizatori uzati cu conţinut de metale tranzitionale
periculoase3 sau compuşi ai metalelor tranzitionale
periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 08 05* catalizatori uzati cu conţinut de acid fosforic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 08 06* lichide uzate folosite drept catalizatori
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 08 07* catalizatori uzati contaminati cu substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 09 01* permanganati, de ex. permanganat de potasiu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 09 02* cromati, de ex. cromat de potasiu, bicromat de potasiu
sau sodiu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 09 03* peroxizi, de ex. apa oxigenata
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 09 04* substanţe oxidante, fãrã alte specificaţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 10 01* deşeuri lichide apoase cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 10 03* concentrate apoase cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 11 01* materiale de captusire şi refractare pe baza de carbon din
procesele metalurgice, cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 11 03* alte materiale de captusire şi refractare din procesele
metalurgice, cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 11 05* materiale de captusire şi refractare din procesele
metalurgice, cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri din construcţii şi demolãri (inclusiv pãmânt excavat
din amplasamente contaminate)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 01 06* amestecuri sau fractii separate de beton, caramizi, tigle sau
materiale ceramice cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 02 04* sticla, materiale plastice sau lemn cu conţinut de sau
contaminate cu substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 03 01* asfalturi cu conţinut de gudron de huila X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 03 03* gudron de huila şi produse gudronate X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 04 09* deşeuri metalice contaminate cu substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 04 10* cabluri cu conţinut de ulei, gudron sau alte substanţe
periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 05 03* pãmânt şi pietre cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 05 05* deşeuri de la dragare cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 05 07* resturi de balast cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 06 01* materiale izolante cu conţinut de azbest
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 06 03* alte materiale izolante constând din sau cu conţinut de
substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 08 01* materiale de construcţie pe baza de gips contaminate cu
substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 09 01* deşeuri de la construcţii şi demolãri cu conţinut de mercur
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 09 02* deşeuri de la construcţii şi demolãri cu conţinut de PCB
(de ex: cleiuri cu conţinut de PCB, duşumele pe baza de
rasini cu conţinut de PCB, elemente cu cleiuri de glazura
cu PCB, condensatori cu conţinut de PCB) X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 09 03* alte deşeuri de la construcţii şi demolãri (inclusiv
amestecuri de deşeuri) cu conţinut de substanţe
periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri din activitãţi de ocrotire a sãnãtãţii umane sau
din activitãţi veterinare şi/sau cercetãri conexe
(cu excepţia deşeurilor de la prepararea hranei în bucatarii
sau restaurante, care nu provin direct din activitatea de
ocrotire a sãnãtãţii)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18 01 03* deşeuri a cãror colectare şi eliminare fac obiectul unor
mãsuri speciale privind prevenirea infectiilor X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18 01 06* chimicale constând din sau conţinând substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18 01 08* medicamente citotoxice şi citostatice X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18 01 10* deşeuri de amalgam de la tratamentele stomatologice X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18 02 02* deşeuri a cãror colectare şi eliminare fac obiectul unor
mãsuri speciale pentru prevenirea infectiilor X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18 02 05* chimicale constând din sau conţinând substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18 02 07* medicamente citotoxice şi citostatice X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri de la instalaţii de tratare a reziduurilor, de la
staţiile de epurare a apelor uzate şi de la tratarea apelor
pentru alimentare cu apa şi uz industrial
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 01 05* turte de filtrare de la epurarea gazelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 01 06* deşeuri lichide apoase de la epurarea gazelor şi alte
deşeuri lichide apoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 01 07* deşeuri solide de la epurarea gazelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 01 10* cãrbune activ epuizat de la epurarea gazelor de ardere X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 01 11* cenusi de ardere şi zguri cu conţinut de substanţe
periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 01 13* cenusi zburãtoare cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 01 15* praf de cazan cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 01 17* deşeuri de piroliza cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 02 04* deşeuri preamestecate conţinând cel puţin un deseu periculos
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 02 05* namoluri de la tratarea fizico-chimica cu conţinut de
substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 02 07* ulei şi concentrate de la separare X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 02 08* deşeuri lichide combustibile cu conţinut de substanţe
periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 02 09* deşeuri solide combustibile cu conţinut de substanţe
periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 02 11* alte deşeuri cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 03 04* deşeuri încadrate ca periculoase, parţial stabilizate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 03 06* deşeuri încadrate ca periculoase, solidificate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 04 02* cenusa zburãtoare sau alte deşeuri de la epurarea
gazelor de ardere
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 04 03* faza solida nevitrificata
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 07 02* levigate din depozite de deşeuri cu conţinut de substanţe
periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 08 06* rasini schimbatoare de ioni saturate sau epuizate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 08 07* soluţii sau namoluri de la regenerarea rasinilor
schimbatoare de ioni
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 08 08* deşeuri ale sistemelor cu membrana cu conţinut de
metale grele
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 08 09* amestecuri de grãsimi şi uleiuri de la separarea
amestecurilor apa/ulei din sectorul uleiurilor şi grasimilor
comestibile X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 08 10* amestecuri de grãsimi şi uleiuri de la separarea
amestecurilor apa/ulei din alte sectoare decât cel specificat
la 19 08 09 X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 08 11* namoluri cu conţinut de substanţe periculoase de la epurarea
biologica a apelor reziduale industriale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 08 13* namoluri cu conţinut de substanţe periculoase provenite din
alte procedee de epurare a apelor reziduale industriale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 10 03* fractii de span uşor şi praf conţinând substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 10 05* alte fractii cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 11 01* argile de filtrare epuizate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 11 02* gudroane acide X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 11 03* deşeuri lichide apoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 11 04* deşeuri de la spalarea combustibililor cu baze
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 11 05* namoluri de la epurarea efluentilor proprii cu conţinut
de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 11 07* deşeuri de la spalarea gazelor de ardere
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 12 06* lemn cu conţinut de substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 12 11* alte deşeuri (inclusiv amestecuri de materiale) de la
tratarea mecanicã a deşeurilor cu conţinut de substanţe
periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 13 01* deşeuri solide de la remedierea solului cu conţinut de
substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 13 03* namoluri de la remedierea solului cu conţinut de substanţe
periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 13 05* namoluri de la remedierea apelor subterane cu conţinut de
substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 13 07* deşeuri lichide apoase şi concentrate apoase de la remedierea
apelor subterane cu conţinut de substanţe periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deşeuri municipale şi asimilabile din comerţ, industrie,
instituţii, inclusiv fracţiuni colectate separat
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 13* Solventi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 14* Acizi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 15* Baze
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 17* substanţe chimice fotografice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 19* Pesticide X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 21* tuburi fluorescente şi alte deşeuri cu conţinut de mercur
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 23* echipamente abandonate cu conţinut de CFC (clorofluorocarburi)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 26* uleiuri şi grãsimi, altele decât cele specificate
la 20 01 25 X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 27* vopsele, cerneluri, adezivi şi rasini conţinând substanţe
periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 29* detergenti cu conţinut de substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 31* medicamente citotoxice şi citostatice X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 33* baterii şi acumulatori incluşi în 16 06 01, 16 06 02 sau
16 06 03 şi baterii şi acumulatori nesortati conţinând
aceste baterii X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 35* echipamente electrice şi electronice casate, altele decât
cele specificate la 20 01 21 şi 20 01 23 cu conţinut de
componenţi periculosi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 01 37* lemn cu conţinut de substanţe periculoase X
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016