Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 83 din 26 mai 2000  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 29/2000 privind sprijinul acordat producatorilor de lapte    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 83 din 26 mai 2000 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 29/2000 privind sprijinul acordat producatorilor de lapte

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTATIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 339 din 20 iulie 2000
Ministrul agriculturii şi alimentaţiei,
în temeiul <>art. 9 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 29/2000 privind sprijinul acordat producãtorilor de lapte, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 160 din 17 aprilie 2000,
în baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 6/1999 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 20 din 21 ianuarie 1999, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Normele metodologice de aplicare a <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 29/2000 privind sprijinul acordat producãtorilor de lapte, cuprinse în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii şi
alimentaţiei,
Ioan Avram Muresan

ANEXA 1

NORME METODOLOGICE
de aplicare a <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 29/2000 privind sprijinul acordat producãtorilor de lapte

ART. 1
(1) Producãtorii de lapte beneficiazã de stimulente de la bugetul de stat în valoare de 500 lei pentru fiecare litru de lapte materie prima, în echivalent 3,5% unitãţi grasime, livrat agenţilor economici specializaţi în procesare, cu licenta de fabricaţie, pentru cantitãţile de lapte care întrunesc parametrii STAS 2418-61.
(2) Stimulentele cuvenite de la bugetul de stat pentru laptele livrat pentru procesare agenţilor economici specializaţi, cu licenta de fabricaţie, sunt achitate direct producãtorilor de lapte, asa cum sunt definiţi la <>art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 29/2000 , de cãtre direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin bãnci sau, dupã caz, prin oficiile poştale.
(3) În înţelesul <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 29/2000 , producãtorii de lapte sunt deţinãtorii de vaci şi/sau bivolite, persoane fizice sau juridice, care produc şi livreaza lapte pentru prelucrare.
(4) În înţelesul <>art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 29/2000 , producãtori de lapte sunt şi agenţii economici care deţin şi exploateazã vaci şi/sau bivolite, dispun de secţii de procesare specializate şi care livreaza cantitãţile de lapte preluate din ferme sau exploataţii, în echivalent 3,5% unitãţi grasime, cãtre secţiile de procesare în vederea industrializarii şi conduc evidenta operativã şi contabila separat pe ferme şi secţii de procesare.
ART. 2
Decontarea stimulentelor pentru producãtorii de lapte care au livrat laptele pentru procesare agenţilor economici specializaţi, cu licenta de fabricaţie, se face pe baza unei cereri pentru încasarea stimulentelor, întocmitã de aceştia lunar, potrivit modelelor prezentate în anexele nr. 1, 2 şi 3.
ART. 3
Cererea pentru încasarea stimulentelor de la bugetul de stat va fi înaintatã direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pana la data de 10 a lunii curente pentru luna precedenta, în vederea verificãrii şi aprobãrii, şi va fi însoţitã de:
a) adeverinta, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 6, eliberata de agenţii economici specializaţi în procesare cãrora le-a fost livrat laptele, care sa ateste cantitatea recalculata în echivalent 3,5% unitãţi grasime şi preţul la care a fost achiziţionat laptele, conform <>art. 4 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 29/2000 . Agenţii economici procesatori sunt obligaţi sa organizeze şi sa conducã corect şi la zi evidentele privind cantitãţile de lapte primite de la furnizori şi rãspund de realitatea cantitãţilor înscrise ca preluate, precum şi de realitatea şi legalitatea preţului acordat pe litrul de lapte;
b) copie de pe avizul de însoţire a mãrfii, care sa justifice livrarea cantitãţilor de lapte din ferma sau exploataţii cãtre secţiile de procesare specializate, precum şi un document care sa ateste preţul laptelui materie prima preluat de secţiile de procesare, care trebuie sa se încadreze sub limita de preţ prevãzutã la <>art. 4 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 29/2000 .
ART. 4
Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã verificarea şi aprobarea cererilor pentru încasarea stimulentelor, centralizeazã datele în situaţia centralizatoare, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 4, pe care o transmit în termen de doua zile Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, în vederea alimentarii conturilor.
ART. 5
(1) În baza situaţiei centralizatoare transmise de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei întocmeşte cererea de deschidere de credite bugetare cãtre Ministerul Finanţelor la capitolul 67.01 "Agricultura şi silvicultura", titlul "Prime".
(2) Cererea de deschidere de credite bugetare va fi însoţitã de situaţia centralizata, la nivelul judeţelor şi al municipiului Bucureşti, a cererilor privind încasarea stimulentelor de la bugetul de stat, acordate conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 29/2000 , potrivit modelului prezentat în anexa nr. 5.
ART. 6
Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea de credite de cãtre Ministerul Finanţelor, din bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei se alimenteazã conturile direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care, pe baza cererilor de încasare a stimulentelor aprobate de acestea, efectueazã plata stimulentelor astfel:
a) producãtorilor de lapte, persoane fizice sau juridice, care au cont deschis la bãnci, prin virament în conturile acestora;
b) producãtorilor de lapte, persoane fizice, care nu au cont deschis la bãncile comerciale, prin mandat poştal. Contravaloarea mandatului poştal este suportatã de beneficiarul stimulentului.
ART. 7
Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, rãspund potrivit legii de manipularea, pãstrarea şi gestionarea sumelor primite de la bugetul de stat, precum şi a documentaţiilor care au stat la baza stabilirii stimulentelor acordate.
ART. 8
Achitarea stimulentelor de la bugetul de stat în mod necuvenit, prin înscrierea sau atestarea pe documentele de acordare de date sau situaţii nereale, atrage obligaţia celui care a întocmit situaţia de a restitui stimulentele, precum şi aplicarea sancţiunilor prevãzute de lege.
ART. 9
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.



ANEXA 1


la normele metodologice
-----------------------

Denumirea agentului economic ...............................
Sediul .....................................................
codul fiscal ...............................................
Nr. de înregistrare în registrul comerţului ................
Contul nr. .................................................
Banca ......................................................

DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA A JUDEŢULUI ..........
/MUNICIPIULUI BUCUREŞTI


Verificat şi aprobat,
---------------------
pentru suma de ........... lei
la data de ...............

Director general, Contabil-şef,


CERERE
pentru încasarea simulentelor de la bugetul de stat de cãtre
producãtorii de lapte, persoane juridice, deţinãtoare de vaci
şi/sau bivolite, pentru laptele livrat în perioada ..........,
acordate conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 29/2000




───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea Cantitatea de Preţul unitar Stimulentul Valoarea
agentului lapte livrata, pentru lapte acordat pe stimulentului
economic în echivalent cu echivalent litrul de lapte de încasat
Nr. care a 3,5% UG 3,5% UG cu echivalent de la bugetul
crt. achizitio- (litri) (lei/litru) 3,5 % UG de stat
nat laptele (lei) (col.2xcol.6)
în perioada (lei)
...........
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 4 6 7
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 500
2. 500
3. 500
.
.
.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL GENERAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Declaram pe propria rãspundere, sub sancţiunea legii, ca pana în prezent nu am încasat stimulente de la bugetul de stat conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 29/2000 şi am luat cunostinta de faptul ca, dacã în urma verificãrilor efectuate de organele abilitate datele din prezenta cerere nu corespund cu realitatea, aceasta constituie contravenţie care se sancţioneazã cu amenda de la 600.000 lei la 1.200.000 lei şi atrage restituirea stimulentelor încasate nejustificat de la bugetul de stat.

Manager (Director general), Director economic (Contabil-şef),
(numele şi prenumele) (numele şi prenumele)



ANEXA 2


la normele metodologice
-----------------------


Denumirea agentului economic ...............................
Sediul .....................................................
codul fiscal ...............................................
Nr. de înregistrare în registrul comerţului ................
Contul nr. .................................................
Banca ......................................................

DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA A JUDEŢULUI ..........
/MUNICIPIULUI BUCUREŞTI


Verificat şi aprobat,
---------------------
pentru suma de ........... lei
la data de ...............

Director general, Contabil-şef,


CERERE
pentru încasarea stimulentelor de la bugetul de stat de cãtre
producãtorii de lapte, deţinãtori de vaci şi/sau bivolite,
care dispun de secţii de procesare specializate, pentru
laptele livrat în perioada .........., acordate conform
<>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 29/2000



───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea Cantitatea de Preţul laptelui Stimulentul Valoarea
fermei sau lapte livrat, materie prima acordat pe stimulentului
a exploata- în echivalent cu echivalent litrul de lapte de încasat
Nr. tiei care 3,5% UG 3,5% UG cu echivalent de la bugetul
crt. a livrat (litri) (lei/litru) 3,5 % UG de stat
laptele (lei) (col.2xcol.6)
secţiilor (lei)
de procesare
în perioada
...........
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 4 6 7
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 500
2. 500
3. 500
.
.
.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL GENERAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Declaram pe propria rãspundere, sub sancţiunea legii, ca pana în prezent nu am încasat stimulente de la bugetul de stat conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 29/2000 şi am luat cunostinta de faptul ca, dacã în urma verificãrilor efectuate de organele abilitate, datele din prezenta cerere nu corespund cu realitatea, aceasta constituie contravenţie care se sancţioneazã cu amenda de la 600.000 lei la 1.200.000 lei şi atrage restituirea stimulentelor încasate nejustificat de la bugetul de stat.

Manager (Director general), Director economic (Contabil-şef),
(numele şi prenumele) (numele şi prenumele)


ANEXA 3
--------
la normele metodologice
------------------------

DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA A JUDEŢULUI ......
/MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

Verificat şi aprobat,
---------------------
pentru suma de .......... lei
la data de ..............

Director general, Contabil-şef,

CERERE
pentru încasarea stimulentelor de la bugetul de stat de cãtre producãtorii de lapte, persoane fizice, pentru laptele livrat în perioada ..........., acordate conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 29/2000

Subsemnatul .........../(numele, iniţialã tatãlui, prenumele)/............, legitimat cu ....../(act de identitate)/......., seria ........... nr. ...., eliberat de poliţia ..../(oraşul, comuna, judeţul)/............, cu domiciliul în comuna ......./(oraşul/municipiul) ........., strada ................. nr. ....., judeţul ..........................., în calitate de producãtor de lapte, deţinãtor a ...... vaci şi/sau a ............. bivolite, am livrat urmãtorilor agenţi economici specializaţi în procesarea laptelui urmãtoarele cantitãţi de lapte:



───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea Cantitatea de Preţul unitar Stimulentul Valoarea
agentului lapte livrata, pentru lapte acordat pe stimulentului
economic în echivalent cu echivalent litrul de lapte de încasat
Nr. care a 3,5% UG 3,5% UG cu echivalent de la bugetul
crt. achizitio- (litri) (lei/litru) 3,5 % UG de stat
nat laptele (lei) (col.2xcol.6)
în perioada (lei)
...........
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 4 6 7
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 500
2. 500
3. 500
.
.
.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL GENERAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Declar pe propria rãspundere, sub sancţiunea legii, ca pana în prezent nu am încasat stimulente de la bugetul de stat conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 29/2000 şi am luat cunostinta de faptul ca, dacã în urma verificãrilor efectuate de organele abilitate datele din prezenta cerere nu corespund cu realitatea, aceasta constituie contravenţie care se sancţioneazã cu amenda de la 600.000 lei la 1.200.000 lei şi atrage restituirea stimulentelor încasate nejustificat de la bugetul de stat.

Data ......... Semnatura ............


ANEXA 4
-------
la normele metodologice
-----------------------

DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA
A JUDEŢULUI ......../MUNICIPIULUI BUCUREŞTI


SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a cererilor pentru încasarea stimulentelor de la bugetul de stat de cãtre producãtorii de lapte, persoane fizice şi juridice, în perioada ............. conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 29/2000



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cantitatea de lapte Stimulentul Valoarea
pentru care s-a de la bugetul stimulentului
Nr. aprobat încasarea de stat de încasat
crt. Specificare stimulentului de (lei/litru de la bugetul
(litri) la 3,5 % UG) de stat
(col.2xcol.3)
(lei)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Producãtori de lapte,
persoane juridice - total
2. Producãtori de lapte,
persoane fizice - total
3. Producãtori de lapte,
deţinãtori de vaci şi/sau
bivolite, care dispun de
secţii de procesare spe-
cializate - total
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Director general, Contabil-şef,




ANEXA 5
-------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI


SITUAŢIA CENTRALIZATA
la nivelul judeţelor şi al municipiului Bucureşti a cererilor privind încasarea stimulentelor de la bugetul de stat, acordate conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 29/2000



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Cantitatea de lapte Stimulentul de la Valoarea stimulentului
crt. Judeţul livrata şi bugetul de stat (col. 2 x col. 3)
industrializata (lei/litru la
(litri) 3,5% UG) (lei)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 500
2. 500
3. 500
.
.
.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Ordonator principal de credite,



ANEXA 6
-------
la normele metodologice
-----------------------

Agentul economic procesator .................................
Sediul ......................................................
codul fiscal ................................................
Nr. de înregistrare în registrul comerţului .................


ADEVERINTA

Prin prezenta atestam ca domnul (doamna) ................................., legitimat (legitimata) cu actul de identitate seria ........ nr. ......., C.N.P. .........., domiciliat (domiciliata) în comuna ............................., localitatea .............................., str. ................... nr. ......., în calitate de producãtor de lapte de vacã şi bivolita, ne-a livrat în luna ..... 2000 cantitatea de .... litri lapte în echivalent 3,5% grasime, la un preţ de ............ lei/litru.
Datele de mai sus corespund cu datele existente în evidenta noastrã primara, pentru care ne asumam intreaga rãspundere.


Manager (Director), Contabil-şef,

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016