Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 83 din 19 august 2002  pentru aprobarea Normei cu privire la fabricarea, continutul, ambalarea, etichetarea si calitatea fainii de grau destinate comercializarii pentru consum uman    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 83 din 19 august 2002 pentru aprobarea Normei cu privire la fabricarea, continutul, ambalarea, etichetarea si calitatea fainii de grau destinate comercializarii pentru consum uman

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 808 din 7 noiembrie 2002
Vazand Referatul de aprobare nr. 150.063 din 6 iunie 2002 întocmit de Direcţia de industrie alimentara, standarde, mãrci şi licenţe şi Referatul de aprobare nr. DB 8.458 din 15 iulie 2002 întocmit de Direcţia generalã de sãnãtate publica,
având în vedere prevederile <>art. 34 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializãrii alimentelor, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 57/2002 ,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, al <>Hotãrârii Guvernului nr. 22/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi al <>Hotãrârii Guvernului nr. 166/2001 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, cu modificãrile ulterioare,
ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, ministrul sãnãtãţii şi familiei şi preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor emit urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Norma cu privire la fabricarea, conţinutul, ambalarea, etichetarea şi calitatea fainii de grâu destinate comercializãrii pentru consum uman, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei şi Autoritatea Nationala pentru Protecţia Consumatorilor, prin direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin direcţiile de sãnãtate publica judeţene şi a municipiului Bucureşti şi, respectiv, prin oficiile judeţene pentru protecţia consumatorilor, vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare în termen de 6 luni de la data publicãrii.

Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Ilie Sarbu

Ministrul sãnãtãţii şi familiei,
Daniela Bartos

Autoritatea Nationala
pentru Protecţia Consumatorilor
Rovana Plumb,
secretar de stat

ANEXA 1

NORMA
cu privire la fabricarea, conţinutul, ambalarea, etichetarea
şi calitatea fainii de grâu destinate comercializãrii
pentru consum uman

CAP. 1
Domeniu de utilizare

ART. 1
(1) Prezenta norma are ca domeniu de aplicare fãina de grâu obţinutã prin macinarea graului. Norma se aplica atât pentru fãina de grâu destinatã utilizãrii ca materie prima la fabricarea produselor alimentare, cat şi pentru fãina de grâu destinatã vânzãrii directe la consumator.
(2) Aceasta norma nu se aplica pentru:
a) produsele obţinute din grâu dur (Triticum durum Desf.) sau dintr-un amestec de grâu dur cu alt grâu;
b) fãina de grâu utilizata ca adjuvant la fabricarea berii sau pentru fabricarea amidonului şi/sau glutenului;
c) fãina de grâu utilizata în scopuri industriale nealimentare;
d) fainuri al cãror conţinut proteic a fost redus sau care au fost supuse dupã macinare unui proces special, altul decât uscarea, inalbirea, şi/sau cele la care au fost adãugate ingrediente, altele decât cele menţionate în prezenta norma.
(3) În sensul prezentei norme, termenii folosiţi se definesc dupã cum urmeazã:
a) cenusa (%) - cantitatea de substanţe minerale continuta în 100 de unitãţi de masa (100 g proba), raportatã la substanta uscata;
b) umiditate (%) - cantitatea de apa continuta în 100 de unitãţi de masa (100 g proba);
c) gluten umed (%) - cantitatea de substanţe proteice care se separa prin spalarea cu soluţie de clorura de sodiu 2% a unui aluat obţinut din fãina, urmatã de zvantarea acestuia;
d) indice de deformare (mm) - diferenţa dintre diametrul iniţial al unei sfere de 5 g de gluten umed şi diametrul acesteia dupã un repaus de o ora la temperatura de 30°C;
e) indice de sedimentare (indice Zeleny) (ml) - numãr care indica volumul exprimat în mililitri al sedimentului obţinut dintr-o suspensie de fãina într-o soluţie de acid lactic;
f) proteina (%) - cantitatea de substanţe proteice continuta în 100 de unitãţi de masa (100 g proba) raportatã la substanta uscata;
g) indice de cadere (Falling Number) (sec.) - timpul total exprimat în secunde, necesar pentru lichefierea de cãtre alpha-amilaza a unui gel apos obţinut din 7 g de fãina şi 25 ml de apa distilata;
h) aciditate totalã a fainii - suma tuturor acizilor şi a combinatiilor cu reactie acida care intra în compozitia fainii (fosfati acizi, aminoacizi, acizi grasi) şi care se exprima în grade de aciditate (1 grad aciditate reprezintã aciditatea din 100 de grame de fãina care se neutralizeaza cu 1 cmc NaOH);
i) ingredient - orice substanta, inclusiv aditivii, utilizata la producerea sau la prepararea unui aliment şi care va fi continuta şi de produsul finit ca atare sau într-o forma modificatã;
j) aditiv alimentar - orice substanta care în mod normal nu este consumatã ca aliment în sine şi care nu este utilizata ca ingredient alimentar caracteristic, având sau neavând o valoare nutritiva, care, adãugatã intentionat în produsele alimentare în scopuri tehnologice pe parcursul procesului de fabricare, prelucrare, preparare, tratament, ambalare, transport sau depozitare a unor asemenea produse alimentare, devine sau poate deveni ea însãşi ori prin derivatii sãi, direct ori indirect, o componenta a acestor produse alimentare;
k) contaminant - orice substanta care nu se adauga în mod intentionat alimentelor, prezenta în acestea ca rezultat al producţiei (inclusiv activitãţile privind creşterea plantelor, creşterea animalelor şi medicina veterinara), fabricaţiei, prelucrãrii, preparãrii, tratamentelor, impachetarii, ambalarii, transportului sau manipulãrii acestora ori ca rezultat al contaminarii mediului înconjurãtor. Materiile strãine, cum ar fi fragmentele de insecte, parul de animale etc., nu sunt incluse în aceasta definitie;
l) data durabilitatii minimale - data stabilitã de producãtor pana la care fãina îşi pãstreazã caracteristicile specifice în condiţii de depozitare corespunzãtoare.

CAP. 2
Descriere, clasificare

ART. 2
(1) Fãina de grâu este produsul obţinut prin macinarea graului dupã o prealabilã curatare.
(2) În funcţie de conţinutul de cenusa fãina de grâu se clasifica şi se defineste în urmãtoarele grupe, astfel:
a) fãina alba este fãina care are un conţinut de cenusa de maximum 0,65% şi se fabrica în urmãtoarele sortimente:
- fãina alba 480 este fãina cu un conţinut de cenusa de maximum 0,48%;
- fãina alba superioarã trei nule (000) este fãina cu un conţinut de cenusa de maximum 0,48% şi cu un conţinut de gluten umed egal sau mai mare de 28%;
- fãina alba 550 este fãina cu un conţinut de cenusa de maximum 0,55% şi cu granulatia cerutã de necesitãţile tehnologice, conform tabelului din anexa care face parte integrantã din prezenta norma;
- fãina alba 650 este fãina care are un conţinut de cenusa de maximum 0,65%;
b) fãina semialba este fãina care are un conţinut de cenusa între 0,66% şi 0,90%;
c) fãina neagra este fãina care are un conţinut de cenusa între 0,91% şi 1,40%;
d) fãina dietetica este fãina care are un conţinut de cenusa între 1,41% şi 2,2%.
(3) În funcţie de destinaţie fãina de grâu se clasifica astfel:
a) fãina pentru fabricarea painii şi produselor de panificatie cuprinde cele patru grupe descrise în alineatul precedent;
b) fãina pentru fabricarea biscuitilor cuprinde cele patru grupe descrise în alineatul precedent;
c) fãina pentru fabricarea pastelor fainoase cuprinde grupa de fãina alba descrisã în alineatul precedent;
d) fãina pentru fabricarea produselor de patiserie cuprinde grupa de fãina alba descrisã în alineatul precedent.

CAP. 3
Condiţii tehnice de calitate

ART. 3
(1) Graul din care se obţine fãina trebuie sa corespundã prevederilor Standardului SR ISO 7970 - Grâu. Specificaţii.
(2) Condiţii tehnice de calitate - specificaţii generale.
Fãina de grâu şi toate ingredientele care i se adauga trebuie sa corespundã normelor sanitare în vigoare şi sa prezinte siguranta alimentara.
(3) Fãina de grâu trebuie sa corespundã indicilor calitativi prezentaţi în tabelele din anexa.
(4) În fãina de grâu se pot adauga optional, în dozele cerute de necesitãţile tehnologice, diverse adaosuri, elemente nutritive şi aditivi alimentari.
ART. 4
(1) Utilizarea aditivilor alimentari, a diverselor adaosuri sau elemente nutritive în fãina de grâu este permisã cu respectarea reglementãrilor legale în vigoare.
(2) Colorantii nu sunt admişi la fabricarea fainii de grâu.
ART. 5
Contaminantii admişi în fãina de grâu vor fi în limitele stabilite de reglementãrile sanitare în vigoare.
ART. 6
Condiţiile microbiologice pentru fãina de grâu trebuie sa corespundã reglementãrilor sanitare în vigoare.

CAP. 4
Ambalare şi etichetare

ART. 7
(1) Fãina de grâu trebuie sa fie ambalata şi transportatã în ambalaje care sa pãstreze calitãţile igienice, nutritionale şi tehnologice şi sa asigure siguranta alimentara a produsului.
(2) Ambalajele trebuie sa fie fabricate numai din materiale nepericuloase şi adaptate scopului pentru care sunt folosite. Ele nu trebuie sa confere produsului nici o substanta toxica, nici miros sau gust nedorit şi sa corespundã reglementãrilor legale în vigoare.
(3) Ambalajele utilizate pentru ambalarea şi comercializarea fainii de grâu vor fi marcate şi etichetate conform reglementãrilor legale în vigoare.
ART. 8
Eticheta de grâu trebuie sa conţinã în mod obligatoiru:
8.1. Denumirea sub care este vândutã pentru consum fãina de grâu
8.1.1. Numele produsului înscris pe eticheta trebuie sa fie "fãina alba" sau "fãina semialba" ori "fãina neagra" sau "fãina dietetica". La fãina alba se va mentiona şi sortimentul, conform prevederilor art. 2 alin. (2) lit. a). În cazul sortimentelor de fãina de grâu cu diferite adaosuri, denumirea adaosurilor va figura în denumirea sub care se vinde produsul.
Fainurile de grâu care nu corespund prevederilor din prezenta norma nu se comercializeazã pentru consum uman în asociere cu termeni cum ar fi: "gen", "tip", "mod", "stil", "marca", "gust" sau cu alte menţiuni asemãnãtoare la una dintre denumirile prevãzute în prezenta norma.
8.1.2. Conţinutul în cenusa poate fi declarat în imediata apropiere a numelui produsului. Aceasta dispoziţie nu se aplica fainurilor la care s-a adãugat carbonat de calciu sau alţi constituenti al cãror conţinut în substanţe minerale este diferit de cel al fainii de grâu.
8.1.3. Etichetarea, prezentarea şi publicitatea fainii de grâu din prezenta norma se fac cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Este interzis sa se menţioneze pe eticheta menţiuni ca: "cinci nule (00000)", "regina fainurilor", "fãina extra" etc.
8.2. Ingredientele
Lista cuprinzând ingredientele conţine toate ingredientele în ordinea descrescãtoare a cantitãţii, determinata de modul introducerii în fabricaţie; vitaminele şi sarurile minerale adãugate în fãina de grâu se menţioneazã în lista cuprinzând ingredientele.
8.3. Valoarea nutritiva se va mentiona cu respectarea prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 106/2002 privind etichetarea alimentelor, cu modificãrile ulterioare.
8.4. Denumirea sau denumirea comercialã şi sediul producãtorului, al ambalatorului sau al distribuitorului; în cazul produselor din import se înscriu denumirea şi sediul importatorului sau ale distribuitorului înregistrat în România.
8.5. Indicarea lotului
8.5.1. Fiecare cantitate de fãina de grâu vândutã pentru consum, atât vrac, cat şi ambalata sau preambalata, trebuie sa aibã ataşatã o marca codificata sau exprimatã în clar, care sa nu poatã fi stearsa, pentru a permite identificarea producãtorului şi a lotului.
8.5.2. Indicarea lotului nu este obligatorie atunci când data durabilitatii minimale este indicatã prin menţionarea clara şi necodificata cel puţin a zilei şi lunii, în aceasta ordine.
8.6. Cantitatea neta se va înscrie cu respectarea prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 530/2001 pentru aprobarea Instrucţiunilor de metrologie legalã IML 8-01 "Preambalarea unor produse în funcţie de masa sau volum".
8.6.1. Înscrierea cantitãţii nete a fainii de grâu se face în unitãţi de masa, utilizându-se, dupã caz, kilogramul sau tona.
8.6.2. În cazul unui ambalaj în care sunt introduse doua sau mai multe articole conţinând aceeaşi cantitate din acelaşi produs, ambalate individual, indicarea cantitãţii nete se face prin menţionarea cantitãţii nete conţinute de un ambalaj individual şi a numãrului total al acestora. Aceste menţiuni nu sunt obligatorii atunci când ambalajele individuale pot fi numarate cu usurinta din exterior şi atunci când cel puţin o indicaţie privind cantitatea neta individualã poate fi cititã clar din exteriorul produsului.
8.7. Data durabilitatii minimale şi condiţii de pãstrare
8.7.1. Data durabilitatii minimale
Data durabilitatii minimale, respectiv data pana la care fãina de grâu îşi pãstreazã caracteristicile specifice în condiţii de depozitare corespunzãtoare, trebuie sa fie menţionatã de cãtre producãtor pe ambalaj. Data va fi precedatã de menţiunea "a se consuma de preferinta înainte de...", dacã în data este inclusã ziua, sau "a se consuma de preferinta pana la sfârşitul...", dacã se indica luna şi anul sau numai anul.
8.7.2. Condiţii de depozitare:
a) se vor mentiona condiţiile de depozitare specifice fainii de grâu pentru respectarea datei durabilitatii minimale înscrise pe ambalaj;
b) în mãsura în care este posibil, instrucţiunile de depozitare trebuie înscrise în imediata apropiere a datei durabilitatii minimale.
8.8. Ambalaje nedestinate vânzãrii pentru consum în detaliu
În cazul fainii de grâu ambalate în ambalaje destinate vânzãrii pentru consum în vrac, indicaţiile care trebuie sa figureze pe ambalaje se înscriu cu respectarea prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 106/2002 privind etichetarea alimentelor, cu modificãrile ulterioare.
ART. 9
Esantionare şi metode de analiza
9.1. Esantionare
Conform SR ISO 13690-2000. Cereale şi produse de macinis. Esantionarea pentru loturi statice
9.2. Metode de analiza
9.2.1. Determinarea umiditatii
Conform STAS 90-1988. Fãina de grâu. Metode de analiza
9.2.2. Determinarea granulatiei (finetii)
Conform STAS 90-1988. Fãina de grâu. Metode de analiza
9.2.3. Determinarea cenusii
Conform STAS 90-1988. Fãina de grâu. Metode de analiza
9.2.4. Determinarea aciditatii
Conform STAS 90-1988. Fãina de grâu. Metode de analiza
9.2.5. Determinarea conţinutului în proteine
Conform STAS 90-1988. Fãina de grâu. Metode de analiza
9.2.6. Determinarea conţinutului în gluten umed
Conform STAS 90-1988. Fãina de grâu. Metode de analiza
9.2.7. Determinarea indicelui de deformare a glutenului
Conform STAS 90-1988. Fãina de grâu. Metode de analiza
9.2.8. Determinarea continului în impuritati metalice
Conform STAS 90-1988. Fãina de grâu. Metode de analiza
9.2.9. Determinarea indicelui de cadere
Conform SR ISO 3093-1997. Cereale. Determinarea indicelui de cadere
9.2.10. Determinarea indicelui Zeleny
Conform SR ISO 5529-1997. Grâu. Determinarea indicelui de sedimentare. Testul Zeleny
9.2.11. Determinarea conţinutului de cenusa insolubila în HCI 10%
Conform STAS 90-1988. Fãina de grâu. Metode de analiza.
ART. 10
Reguli de verificare a condiţiilor tehnice de calitate
Conform SR 877-1996. Fãina de grâu
Verificãrile periodice ale condiţiilor tehnice de calitate prevãzute la pct. 3.2.1 din SR 877-1996 se completeazã cu:
- conţinutul în micotoxine;
- încãrcarea microbiologica;
- indicele de cadere;
- indicele Zeleny.



ANEXA 1


la norma
--------


Tabelul nr. 1 - Proprietãţi organoleptice*)



┌───────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Caracteris-│ Condiţii de calitate │
│tici ├────────────────────────────────┬───────────┬──────────┬──────────┤
│ │ Grupa fãina alba │ Grupa │ Grupa │ Grupa │
│ │ │ fãina │ fãina │ fãina │
│ │ │ semialba │ neagra │ dietetica│
│ ├───────┬──────────┬───────┬─────┼───────────┼──────────┼──────────┤
│ │ Tip │Superioarã│ Tip │ Tip │ Fãina │ Fãina │ Fãina │
│ │ 480 │ Tip 000 │ 550 │ 650 │ semialba │ neagra │ dietetica│
├───────────┼───────┴──────────┴───────┴─────┼───────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │Alb-galbui │Cenusiu │Roscat, │
│ │ │cu nuanta │deschis, │conţinând │
│ │Alb-galbui cu nuanta slab- │cenusie şi │cu nuanta │particule │
│ │cenusiu şi cu particule fine de │urme │alb- │de tarate │
│Culoare- │tarate │vizibile de│galbuie, │şi │
│aspect │ │tarate │conţinând │endosperm │
│ │ │ │particule │ │
│ │ │ │de tarate │ │
├───────────┼────────────────────────────────┴───────────┴──────────┴──────────┤
│Miros │Placut, specific fainii, fãrã miros de mucegai, de incins sau alt │
│ │miros strãin │
├───────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Gust │Normal, puţin dulceag, nici amar, nici acru, fãrã scrasnet la │
│ │mestecare (datoritã impuritatilor minerale: pãmânt, nisip etc.) │
└───────────┴──────────────────────────────────────────────────────────────────┘
*) În fãina de grâu nu se admite prezenta insectelor sau a acarienilor în
nici un stadiu de dezvoltare.

Tabelul nr. 2 - Proprietãţi fizice şi chimice

┌───────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Condiţii de calitate │
│ ├────────────────────────────┬────────┬──────┬─────────┤
│ │ Grupa fãina alba │ Grupa │Grupa │ Grupa │
│ │ │ fãina │fãina │ fãina │
│ Caracteristici │ │semialba│neagra│dietetica│
│ ├─────┬──────────┬─────┬─────┼────────┼──────┼─────────┤
│ │ Tip │Superioarã│ Tip │ Tip │ Fãina │Fãina │ Fãina │
│ │ 480 │ Tip 000 │ 550 │ 650 │semialba│neagra│dietetica│
├───────────────────────┼─────┼──────────┼─────┼─────┼────────┼──────┼─────────┤
│Umiditate %, max. │14,5 │ 14,5│14,5 │14,5 │ 14,5│ 14,5│ 14,5│
├───────────────────────┼─────┼──────────┼─────┼─────┼────────┼──────┼─────────┤
│Aciditate grade, max. │ 2,2 │ 2,2│ 2,2 │ 2,8 │ 3,2│ 5│ 5│
├───────────────────────┼─────┼──────────┼─────┼─────┼────────┼──────┼─────────┤
│Conţinut de gluten umed│ │ │ │ │ │ │ │
│% min. │ 24 │ 28│ 24 │ 26 │ 24│ 24│ 20│
├───────────────────────┼─────┼──────────┼─────┼─────┼────────┼──────┼─────────┤
│Indice de deformare a │ │ │ │ │ │ │ │
│glutenului, mm. │5-12 │ 5-12│ 5-12│5-12 │ 5-15│ 5-15│ 5-15│
├───────────────────────┼─────┼──────────┼─────┼─────┼────────┼──────┼─────────┤
│Conţinut de cenusa │ │ │ │ │ │ │ │
│raportat la substanta │0,48 │ 0,48│ 0,55│ 0,65│ 0,66- │ 0,91-│1,41-2,2 │
│uscata %, max. │ │ │ │ │ 0,90 │ 1,40 │ │
├───────────────────────┼─────┼──────────┼─────┼─────┼────────┼──────┼─────────┤
│Conţinut în cenusa │ │ │ │ │ │ │ │
│insolubile în HCl 10 %;│ │ │ │ │ │ │ │
│%; max. │ 0,2 │ 0,2│ 0,2│ 0,2│ 0,2│ 0,2│ 0,2│
├───────────────────────┼─────┼──────────┼─────┼─────┼────────┼──────┼─────────┤
│Conţinut de substanţe │ │ │ │ │ │ │ │
│proteice raportat la │ │ │ │ │ │ │ │
│substanta uscata %, min│ 9,5 │ 11│ 9,5│ 9,5│ 9,5│ 9,5│ 7│
├───────────────────────┼─────┼──────────┼─────┼─────┼────────┼──────┼─────────┤
│Indice de cadere, │ │ │ │ │ │ │ │
│secunde, min. │ 250 │ 250│ 250│ 250│ 220│ 200│ -│
├───────────────────────┼─────┼──────────┼─────┼─────┼────────┼──────┼─────────┤
│Indice Zeleny │ -│ 200-280│ 200-│ 200-│ 200-320│ 200-│ -│
│ │ │ │ 320 │ 320 │ │ 320 │ │
├─────┬─────────────────┼─────┼──────────┼─────┼─────┼────────┼──────┼─────────┤
│ │Rest pe sita │ │ │ │ │ │ │ │
│ │metalicã cu │ │ │ │ │ │ │ │
│ │latura de 0,5 │ │ │ │ │ │ │ │
│Granu│mm. %, max. │ │ │ │ │ 4-6│ 7-8│ 10│
│latie├─────────────────┼─────┼──────────┼─────┼─────┼────────┼──────┼─────────┤
│% │Rest pe sita de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mãtase cu latura │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de 180 æm. Nr. 8,│ │ │ │ │ │ │ │
│ │%, max. │ 2│ 8│ 8│ 10│ │ │ │
│ ├─────────────────┼─────┼──────────┼─────┼─────┼────────┼──────┼─────────┤
│ │Trece prin sita │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de mãtase cu │ │ │ │ │ │ │ │
│ │latura de 180 æm.│ │ │ │ │ │ │ │
│ │Nr. 8, % min. │ │ │ │ │ 50-55│ 50│ 15-60│
│ ├─────────────────┼─────┼──────────┼─────┼─────┼────────┼──────┼─────────┤
│ │Trece prin sita │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de mãtase cu │ │ │ │ │ │ │ │
│ │latura de 125 æm.│ Min.│ max.70 │ max.│ min.│ │ │ │
│ │Nr. 10, %. │ 65 │ │ 70│ 55│ │ │ │
├─────┼─────────────────┼─────┼──────────┼─────┼─────┼────────┼──────┼─────────┤
│Impu-│Sub forma de │ │ │ │ │ │ │ │
│ri- │pulbere, g/kg │ 3│ 3│ 3│ 3│ 3│ 3│ 3│
│tati ├─────────────────┼─────┴──────────┴─────┴─────┴────────┴──────┴─────────┤
│meta-│Sub forma de │ │
│lice │aschii │ lipsa │
└─────┴─────────────────┴──────────────────────────────────────────────────────┘



NOTA:
În cazul sortimentelor de fãina de grâu cu diferite adaosuri, elemente nutritive sau aditivi alimentari se va mentiona conţinutul acestora.

------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016