Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 81 din 4 iunie 2013  pentru modificarea si completarea Instructiunilor tehnice privind modul de evidenta, raportare, calcul si plata a taxei pe activitatea miniera si a redeventei miniere, aprobate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale nr. 198/2009    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 81 din 4 iunie 2013 pentru modificarea si completarea Instructiunilor tehnice privind modul de evidenta, raportare, calcul si plata a taxei pe activitatea miniera si a redeventei miniere, aprobate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale nr. 198/2009

EMITENT: AGENTIA NATIONALA PENTRU RESURSE MINERALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 357 din 17 iunie 2013

    Având în vedere:
    - Avizul Ministerului Finanţelor Publice nr. 406.529 din 28 mai 2013;
    - prevederile art. 119 alin. (2) din Normele pentru aplicarea Legii minelor nr. 85/2003, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.208/2003, cu modificările ulterioare,
    în temeiul art. 4 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 1.419/2009 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale,

    preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale emite prezentul ordin.

    ART. I
    Instrucţiunile tehnice privind modul de evidenţă, raportare, calcul şi plată a taxei pe activitatea minieră şi a redevenţei miniere, aprobate prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. 198/2009, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 648 din 1 octombrie 2009, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La litera C punctul 1, litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "a) reţeaua topografică ce s-a folosit la efectuarea măsurătorilor împreună cu descrierea topografică a punctelor de staţie; planuri de situaţie trimestriale şi plan de situaţie la încheierea permisului; punctele măsurate în teren vor avea o densitate de maximum 5 m pentru treptele de excavare, iar pentru restul elementelor topografice densitatea punctelor să fie de maximum 20 m; inventarul de coordonate al ridicării topografice în format text (x, y, z). Planurile topografice de situaţie aferente documentaţiilor pentru obţinerea permiselor de exploatare şi planul de situaţie de la încheierea permisului se prezintă pe suport analogic şi digital;"

    2. La litera C punctul 3, litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) producţia minieră extrasă din rezervă în vederea prelucrării şi/sau comercializării, în cazul licenţelor de exploatare, sau din resursă/rezervă, în cazul licenţelor de explorare şi al permiselor de exploatare pentru concesiunile încadrate în grupele de substanţe prevăzute la art. 45 alin. (1) lit. b)-i) din Legea nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare;"

    3. La litera C, punctele 4 şi 5 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "4. Pentru substanţele cuprinse în grupele prevăzute la art. 45 alin. (1) lit. b)-i) din Legea nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia nisipului şi pietrişului din albiile minore ale cursurilor de apă sau din lacuri, producţia minieră extrasă din resursă/rezervă în vederea prelucrării şi/sau comercializării se stabileşte prin măsurători topografice, trimestriale, obligatorii conform prevederilor art. 39 alin. (1) lit. l) din Legea nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
    5. Pentru nisipurile şi pietrişurile excavate din albiile minore ale cursurilor de apă sau din lacuri, producţia minieră extrasă din resursă/rezervă în vederea prelucrării şi/sau comercializării se stabileşte prin însumarea volumelor de nisipuri şi pietrişuri exploatate şi înscrise în registrul de evidenţă zilnică. Producţia minieră extrasă din resursă/rezervă în vederea prelucrării şi/sau comercializării se stabileşte în acelaşi mod şi în cazul nisipurilor şi pietrişurilor exploatate din terasa râurilor, sub nivelul hidrostatic."

    4. La litera C punctul 7, literele b), c) şi e) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "b) pentru titularii licenţelor/permiselor încadrate în grupa substanţelor cuprinse la art. 45 alin. (1) lit. b)-i) din Legea nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare, valoarea redevenţei se calculează ca produsul dintre producţia minieră extrasă din rezervă în vederea prelucrării şi/sau comercializării, în cazul licenţelor de exploatare, sau din resursă/rezervă, în cazul licenţelor de explorare şi permiselor de exploatare, şi cota valorică pe unitatea de producţie minieră stabilită pentru fiecare substanţă minerală; unitatea de măsură a producţiei miniere este stabilită în licenţă/permis;
    c) pentru titularii licenţelor/permiselor încadrate în grupa substanţelor cuprinse la art. 45 alin. (1) lit. f)-h) din Legea nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare, cantităţii reprezentate de diferenţa dintre producţia minieră extrasă din resursă/rezervă în vederea prelucrării şi/sau comercializării şi produsul minier principal i se aplică la calculul redevenţei cuantumul stabilit la art. 45 alin. (1) lit. c) sau e) din Legea nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare, categoria rocilor industriale şi de construcţii, indiferent dacă produsele secundare rezultate pot fi valorificate sau nu;
    ...............................................................
    e) pentru substanţele a căror unitate de producţie minieră este tona, în situaţia în care în procesul de producţie se constată diferenţe semnificative ale densităţii faţă de densitatea prezentată în documentaţiile care au stat la baza acordării licenţelor, densitatea luată în calculul producţiei miniere extrase în vederea prelucrării şi/sau comercializării va fi justificată prin noi documentaţii;"

    5. La litera C punctul 7, după litera f) se introduce o nouă literă, litera g), cu următorul cuprins:
    "g) în cazul în care, în urma verificărilor făcute de către compartimentele de inspecţie teritorială asupra cantităţilor raportate de titularii de licenţe şi/sau de permise de exploatare, se constată diferenţe, titularii au obligaţia să raporteze diferenţa de cantitate şi să achite redevenţa aferentă."

    6. Anexele nr. 2.2 şi 3.2 se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1 şi 2 care fac parte integrantă din prezentul ordin.

    7. În cuprinsul instrucţiunilor, textul "Sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, declar pe propria răspundere că informaţiile din acest document sunt reale şi corecte." se înlocuieşte cu textul "Sub sancţiunile aplicate faptei de fals în declaraţii, declar că informaţiile din acest document sunt reale şi corecte."

    ART. II
    Prezentul ordin intră în vigoare în termen de 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.


           Preşedintele Agenţiei Naţionale
              pentru Resurse Minerale,
                 Gheorghe Duţu


    Bucureşti, 4 iunie 2013.
    Nr. 81.


    ANEXA 1
    (Anexa nr. 2.2 la instrucţiunile tehnice)


                               RAPORT
      privind activitatea de exploatare [pentru substanţele prevăzute la
         art. 45 alin. (1) lit. b)-i) şi alin. (2) din Legea minelor
           nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare]

    Denumirea titularului: ..........................................
    Numele şi prenumele (pentru persoanele fizice): .................
    Denumirea perimetrului/Numărul de contract: .....................
    Localitatea ....., str. ....., nr. ..., judeţul/sectorul ...., codul poştal ...., telefon/fax ...........

┌───────────┬──────────┬───────────────────────┬─────────────────────────────┐
│Perioada de│ Substanţa│ Producţia minieră │ Redevenţa │
│ raportare │exploatată│ extrasă în vederea ├──────────────┬──────────────┤
│ │ │ prelucrării şi/sau │Cota valorică │ Suma datorată│
│ │ │comercializării/unitate│(euro/unitate │ (lei) │
│ │ │ de măsură │ de măsură) │ │
├───────────┼──────────┼───────────────────────┼──────────────┼──────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├───────────┼──────────┼───────────────────────┼──────────────┼──────────────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │
└───────────┴──────────┴───────────────────────┴──────────────┴──────────────┘


    Curs de schimb leu/euro: ................................

    Sub sancţiunile aplicate faptei de fals în declaraţii, declar că informaţiile din acest document sunt reale şi corecte.

    Numele: ..............................
    Prenumele: ...........................
    Funcţia: .............................
    Semnătura şi ştampila: ...............


    ANEXA 2
    (Anexa nr. 3.2 la instrucţiunile tehnice)

                           REDEVENŢA MINIERĂ
      [pentru substanţele prevăzute la art. 45 alin. (1) lit. b)-i) şi
                  alin. (2) din Legea minelor nr. 85/2003,
                cu modificările şi completările ulterioare]

    Decont pe trimestrul ....................... anul ....................
    Denumirea titularului: ...............................................
    Numele şi prenumele (pentru persoanele fizice): ......................
    Denumirea perimetrului/Numărul de contract: ..........................
    Codul fiscal al plătitorului: ........................................
    Localitatea ......, str. ...... nr. ...., judeţul/sectorul ....., codul poştal ....., telefon/fax .........

┌───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│ Substanţa exploatată │ Redevenţa │
├─────────┬──────────┬──────────────────┼─────────────┬──────────┬──────────┤
│Denumirea│Cantitatea│Unitatea de măsură│Cota valorică│ Datorată │ Achitată │
│ │ │ │ euro/u.m. │ │ │
├─────────┼──────────┼──────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├─────────┼──────────┼──────────────────┼─────────────┼──────────┼──────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │ │ │
└─────────┴──────────┴──────────────────┴─────────────┴──────────┴──────────┘
┌────────────────────────────────────────┐
│ Document de plată │
├───────┬─────────┬───────┬──────────────┤
│ Tipul │ Numărul │ Data │ Suma │
└───────┴─────────┴───────┴──────────────┘


    Cursul de schimb leu/euro:

    Sub sancţiunile aplicate faptei de fals în declaraţii, declar că informaţiile din acest document sunt reale şi corecte.

    Numele: ......................................
    Prenumele: ...................................
    Funcţia: .....................................
    Semnătura şi ştampila: .......................

    Instrucţiuni de completare a decontului trimestrial privind redevenţa minieră
    Decontul trimestrial privind redevenţa minieră se va completa în două exemplare, cu următoarele destinaţii:
    - un exemplar se transmite compartimentului de inspecţie teritorială pentru resurse minerale al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale;
    - un exemplar, cu confirmarea de primire a compartimentului de inspecţie teritorială pentru resurse minerale al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, rămâne la plătitor.
    Coloanele formularului de decont se completează după cum urmează:
    - coloana 0 - cu substanţele exploatate, conform nominalizării din actul de dare în administrare sau de concesiune;
    - coloana 1 - cu producţia minieră extrasă din resursă/rezervă în vederea prelucrării şi/sau comercializării, în perioada de raportare;
    - coloana 2 - cu unităţile de măsură corespunzătoare substanţelor înscrise în coloana 0;
    - coloana 3 - cu cota valorică conform art. 45 alin. (1) lit. b)-i), după caz, din Legea minelor nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare;
    - coloana 4 - cu valoarea redevenţei miniere datorate;
    - coloana 5 - cu sumele achitate, reprezentând redevenţa.
                       _________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016