Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 807 din 10 octombrie 2003  pentru aprobarea Normei sanitare veterinare ce stabileste documentul-standard si unele reguli pentru controale ale furajelor la importul din tari terte in Romania    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 807 din 10 octombrie 2003 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare ce stabileste documentul-standard si unele reguli pentru controale ale furajelor la importul din tari terte in Romania

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 903 din 17 decembrie 2003
ORDIN nr. 807 din 10 octombrie 2003
pentru aprobarea Normei sanitare veterinare ce stabileşte documentul-standard şi unele reguli pentru controale ale furajelor la importul din tari terţe în România
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR, APELOR ŞI MEDIULUI
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 903 din 17 decembrie 2003

În temeiul prevederilor <>art. 31 alin. (1) din Legea sanitarã veterinara nr. 60/1974 , republicatã,
în baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului,
vazand Referatul de aprobare nr. 155.068 din 18 septembrie 2003, întocmit de Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara,

ministrul agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Norma sanitarã veterinara ce stabileşte documentul-standard şi unele reguli pentru controale ale furajelor la importul din tari terţe în România, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Direcţiile sanitare veterinare judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi institutele centrale de profil vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara va controla modul de îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
ART. 4
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicãrii lui.

p. Ministrul agriculturii, pãdurilor,
apelor şi mediului,
Petre Daea,
secretar de stat

Bucureşti, 10 octombrie 2003.
Nr. 807.

ANEXA

NORMA SANITARÃ VETERINARA
ce stabileşte documentul standard şi unele reguli pentru
controale ale furajelor la importul din tari terţe în România

ART. 1
(1) Controlul documentelor şi, atunci când este cazul, controlul fizic efectuat în conformitate cu prevederile art. 6 din Norma sanitarã veterinara privind principiile ce reglementeazã organizarea inspectiilor oficiale în domeniul nutritiei animalelor, aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 717/2003 , pentru produsele importate din tari terţe care nu urmeazã a fi comercializate pe teritoriul României, ca ţara care efectueazã controalele, dupã aderarea României la Uniunea Europeanã, vor fi urmate de eliberarea de cãtre autoritatea veterinara competenta a unui document, al cãrui model este prezentat în anexa nr. 1, care va indica tipul de control efectuat şi rezultatul acestuia. Documentul redactat pe o singura pagina va fi eliberat persoanei interesate, iar documentele comerciale trebuie sa conţinã o referire la acesta.
(2) Pentru completarea documentului stabilit în anexa nr. 1 sunt aplicabile regulile prevãzute în anexa nr. 2.
(3) Documentul prevãzut în anexa nr. 1 trebuie sa fie redactat în limba romana şi în limba engleza sau într-o alta limba oficialã utilizata în Uniunea Europeanã, atunci când produsele provenind din tari terţe sunt introduse pe teritoriul vamal al României. În cazul în care România este ţara de destinaţie, dacã se considera necesar, autoritatea veterinara competenta din România poate solicita persoanei în cauza la care se referã art. 2 alin. (1) o traducere în limba romana a documentului bazat pe modelul stabilit în anexa nr. 1, completat în conformitate cu prevederile anexei nr. 2, iar traducerea va înlocui particularitãţile corespondente din documentul în cauza.
(4) Orice deteriorare sau ştergere în documentul eliberat în conformitate cu modelul stabilit în anexa nr. 1, efectuatã de cãtre o persoana neautorizata, îl anuleazã.
ART. 2
(1) Dupã aderarea României la Uniunea Europeanã autoritatea veterinara competenta a punctului de intrare în România trebuie sa elibereze persoanei în cauza un document bazat pe modelul stabilit de anexa nr. 1, în cazurile la care se referã art. 1 alin. (1) şi în mod obligatoriu:
a) atunci când produsele provin direct dintr-o ţara terta şi sunt destinate pentru punere în circulaţie libera într-un stat membru al Uniunii Europene, în conformitate cu prevederile art. 6 şi, dacã se considera corespunzãtor, cu ale art. 8 din Norma sanitarã veterinara privind principiile ce reglementeazã organizarea inspectiilor oficiale în domeniul nutritiei animalelor;
b) atunci când produsele care nu provin din România pãrãsesc o zona libera, un depozit liber sau un depozit vamal şi sunt destinate punerii în circulaţie libera într-un stat membru al Uniunii Europene, depozitul liber sau depozitul vamal fiind localizat într-o zona libera din România.
(2) Dacã lotul este fractionat în pãrţi diferite, trebuie sa fie eliberat un document, în conformitate cu modelul prezentat în anexa nr. 1, pentru fiecare parte a acestuia.
(3) Documentul prezentat în anexa nr. 1, completat în conformitate cu prevederile anexei nr. 2, trebuie sa însoţeascã lotul la care acesta se referã pana în momentul punerii acestuia în circulaţie libera în România sau într-un stat membru al Uniunii Europene şi trebuie sa fie prezentat autoritãţii veterinare competente împreunã cu o copie a rezultatelor analizelor de laborator, dacã acestea sunt disponibilie.
(4) Autoritatea veterinara centrala a României trebuie sa se asigure ca autoritãţile vamale nu autorizeaza eliberarea produselor pentru libera circulaţie pe teritoriul vamal al României sau al unui stat membru al Uniunii Europene decât dacã au fost furnizate informaţii, atât pe baza documentului întocmit dupã modelul prevãzut în anexa nr. 1 şi completat în conformitate cu prevederile anexei nr. 2, cat şi cu ocazia unor eventuale controale ulterioare efectuate de autoritãţile veterinare competente, ca toate controalele privind produsele în cauza au fost efectuate în conformitate cu prevederile art. 6 şi 8 din Norma sanitarã veterinara privind principiile ce reglementeazã organizarea inspectiilor oficiale în domeniul nutritiei animalelor, pentru respectarea cerinţelor autoritãţii veterinare competente din statul membru al Uniunii Europene în care acestea sunt puse în circulaţie libera.
(5) Autoritatea veterinara competenta a României, dupã aderarea la Uniunea Europeanã, în momentul în care va pune în circulaţie libera pe teritoriul vamal al Uniunii Europene produsele destinate nutritiei animale importate din tari terţe, va pãstra documentul eliberat în conformitate cu modelul prezentat în anexa nr. 1, precum şi o copie a rezultatelor analizelor de laborator, dacã sunt disponibile, pentru o perioada de cel puţin 18 luni.
ART. 3
(1) Autoritatea veterinara centrala a României, prin Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului, poate adopta acte normative sau prevederi administrative suplimentare prezentei norme sanitare veterinare pentru a se asigura implementarea şi conformitatea cu prevederile acesteia.
(2) Autoritatea veterinara competenta a României va dispune mãsurile necesare şi va sanctiona, potrivit legii, orice încãlcare a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare.
(3) Atunci când autoritatea veterinara centrala a României adopta cele menţionate la alineatele precedente, trebuie sa facã referire expresã la prezenta norma sanitarã veterinara.
ART. 4
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta norma sanitarã veterinara.

ANEXA 1
-------
la norma sanitarã veterinara
----------------------------

DOCUMENT
ce indica controalele privind produse utilizate
în nutritia animalelor, introduse în CE din tari terţe



┌──┬───────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────┐
│A 𗈕 Expeditor/exportator │Document ce indica controalele privind produse │
│ 𗈕 Consignor/exporter │utilizate în nutritia animalelor, introduse în │
│ │ │România din tari terţe. │
│ │ [] │Document indicating the checks on products used│
│ │ │în animal nutrition introduced în the EC from │
│ │ │third countries │
│ │ ├───────────────────────────────────────────────┤
│ │ 𗈖 Nr. serial │
│ │ 𗈖 Serial No │
├──┼───────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┤
│*1𗈗 Destinatar 𗈘 Document vamal nr. │
│ 𗈗 Consignee 𗈘 Customs document No │
│ │ ├───────────────────────────────────────────────┤
│ │ 𗈙 Document insotitor │
│ │ 𗈙 Accompanying document │
│ │ ├───────────────────────────────────────────────┤
│ │ 𗈙.1 Teste de laborator conform art. 6 al │
│ │ │"Normei sanitare veterinare privind circulaţia │
│ │ │şi utilizarea materiilor furajere" ce transpune│
│ │ │ Directiva 96/25/EC │
│ │ 𗈙.1 Laboratory tests according to Article 6 of │
│ │ │ Directive 96/25/EC │
│ │ │ în studiu 1 [] Da 2 [] NU │
│ │ │ în hand 1 [] Yes 2 [] No │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┤
│ 𗈚 Declarant/reprezentant 𗈛 Origine │
│ 𗈚 Declarant/representative 𗈛 Origin │
│ │ │ │
│ │ 𗈛.1 (Dacã se aplica) Nr. de autorizare/ │
│ │ │ înregistrare │
│ │ 𗈛.1 (If applicable) Approval/registration No: │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────┬───────────────────────┤
│ 𗈜 Descrierea mãrfurilor 𗈝 Cod-CN 󧓓 Greutate bruta (kg) │
│ 𗈜 Description of goods 𗈝 CN-Code 󧓓 Gross mass (kg) │
│ │[] 8.1 [] 8.4 ├───────────────────────┼───────────────────────┤
│ │[] 8.2 [] 8.5 󧓒 Nr de ambalaje 󧓔 Greutate neta (kg) │
│ │[] 8.3 [] 8.6 󧓒 No packages 󧓔 net mass (kg) │
├──┼───────────────────────────┼───────────────────────┴───────────────────────┤
│B 󧓕 Controale la care se │ │
├──┤referã art. 6 al "Normei │ │
│*2│sanitare veterinare privind│ │
│ │principiile ce reglementea-│ │
│ │za organizarea inspectiilor󧓕.2 Control de identitate 1[] Da 2[] Nu │
│ │oficiale în domeniul nutri-│ │
│ │tiei animale" ce corespunde󧓕.2 Identity check 1[]Yes 2[] No │
│ │art. 5 al Directivei │ │
│ │ 95/53/EC │ │
│ 󧓕 Checks referred to în │ │
│ │Article 5 of Directive │ │
│ │ 95/53/EC │ │
│ 󧓕.1 [] Control documentar │ │
│ 󧓕.1 [] Documentary check │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┤
│ 󧓖 Controale la care se 󧓖.2 Teste de laborator efectuate 1[]Da 2[]Nu │
│ │referã art. 8 al "Normei │ Tip de analiza: │
│ │sanitare veterinare privind│ Dacã da vezi copia rezultatelor anexatã la│
│ │principiile ce reglementea-│ aceasta │
│ │za organizarea inspectiilor󧓖.2 Laboratory tests carried out 1[]Yes 2[]No │
│ │oficiale în domeniul nutri-│ Type of analysis: │
│ │tiei animale" ce corespunde│ If yes see copy of the results annexed │
│ │art. 7 al Directivei │ hereto │
│ │ 95/53/EC 󧓖.3 Teste de laborator în studiu 1[]Da 2[]Nu │
│ 󧓖 Checks referred to în │ Tip de analiza: │
│ │Article 7 of Directive 󧓖.3 Laboratory tests în hand 1[] Yes 2[]No │
│ │ 95/53/EC │ Type of analysis: │
│ 󧓖.1 Control fizic │ │
│ │ 1[] Da 2[] Nu │ │
│ 󧓖.1 Physical check │ │
│ │ 1[]Yes 2[] No │ │
├──┼───────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┤
│C 󧓗 Identificare completa a 󧓘. Funcţionarul autorizat │
├──┤autoritãţii punctului de 󧓘. The authorized official │
│*3│intrare şi ştampila │............................................ │
│ │oficialã │ Loc şi data/Place and date │
│ 󧓗 Full identification of │............................................ │
│ │the competent authority of │ Semnatura/Signature │
│ │the entry point and │............................................ │
│ │official stamp │ Numele cu majuscule/Name în capital letters │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
├──┼───────────────────────────┴───────────────────────────────────────────────┤
│D 󧓙 (* Optional) Rezervat pentru autoritatea veterinara competenta din │
├──┤ România │
│*4󧓙 (* Optional) Reserved for the competent authority of the Member State of│
│ │ destination │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
└──┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
*1) Informaţii cu privire la lotul prezentat
Information related to the batch presented
*2) Controale efectuate
Checks caried out
*3) Validare
Validation
*4) Observaţii suplimentare
Additional remarks




ANEXA 2
-------
la norma sanitarã veterinara
----------------------------

REGULI DETALIATE
pentru completarea documentului prevãzut în anexa nr. 1

A. Informaţii în legatura cu lotul prezentat
1. Expeditor/exportator
Se introduc numele şi adresa completa ale persoanei sau companiei respective.
2. Numãr serial
Se introduce numãrul progresiv dat documentului de autoritatea veterinara competenta
3. Destinatar
Se introduc numele şi adresa completa ale persoanei sau companiei cãreia urmeazã sa-i fie livrate mãrfurile.
4. Document vamal
Se introduce numãrul documentului vamal.
5. Document insotitor
Se introduce o referinta a documentului ce însoţeşte lotul.
5.1. Se bifeaza în casuta corespunzãtoare. Se bifeaza "1. [] Da", dacã au fost prelevate probe pentru teste de laborator în conformitate cu prevederile art. 6 din Norma sanitarã veterinara privind circulaţia şi utilizarea materiilor prime furajere, aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 507/2003 .
6. Declarant/reprezentant
Se introduc numele şi adresa completa ale persoanei sau companiei respective. Dacã declarantul şi exportatorul/expeditorul sunt aceeaşi persoana, se introduce "expeditor" sau "exportator".
7. Origine
Se introduc numele şi adresa întreprinderii sau locului de origine.
7.1. Se introduce numãrul de autorizare sau de înregistrare a întreprinderii, atunci când sunt disponibile.
8. Descrierea mãrfurilor
Se bifeaza casuta corespunzãtoare:
"[] 8.1" pentru aditivi/premixuri
"[] 8.2" pentru materii furajere
"[] 8.3" pentru furaje combinate
"[] 8.4" pentru produse la care s-a referit Norma sanitarã veterinara referitoare la unele produse utilizate pentru nutritia animalelor, aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 616/2002 .
"[] 8.5" pentru furaje utilizate în scopuri nutritionale speciale
"[] 8.6" pentru alte produse şi se va specifica:
9. Codul CN
Se introduce Codul CN
10. Nr. de ambalaje
Se introduce numãrul de ambalaje sau, în cazul mãrfurilor neambalate, cuvântul "vrac", dacã se considera corespunzãtor
11. Greutate bruta (kg)
Se introduce masa bruta exprimatã în kilograme
12. Greutate neta (kg)
Se introduce greutatea neta exprimatã în kilograme.
B. Controale efectuate
13. Controale efectuate în conformitate cu prevederile art. 6 din Norma sanitarã veterinara privind principiile ce reglementeazã organizarea inspectiilor oficiale în domeniul nutritiei animalelor.
13.1. Se bifeaza.
13.2. Se bifeaza casuta corespunzãtoare.
14. Controale efectuate în conformitate cu prevederile art. 8 din Norma sanitarã veterinara privind principiile ce reglementeazã organizarea inspectiilor oficiale în domeniul nutritiei animalelor.
14.1. Se bifeaza casuta corespunzãtoare
14.2. Se bifeaza casuta corespunzãtoare. Se bifeaza în "1. [] Da", dacã au fost efectuate teste de laborator şi sunt disponibile rezultatele. În acest caz se ataşeazã o copie autentificatã a rezultatelor testelor de laborator şi se specifica tipul de analize solicitate, cu referire la norma sanitarã veterinara relevanta ce stabileşte metodele de analiza pentru controlul oficial al furajelor, sau se specifica tipul de analiza.
14.3. Se bifeaza casuta corespunzãtoare.
Se bifeaza în "1. [] DA", dacã au fost prelevate probe pentru teste de laborator şi rezultatele nu sunt încã disponibile. În acest caz se specifica tipul de analiza solicitat, cu referire la norma sanitarã veterinara relevanta ce stabileşte metode comunitare de analiza pentru controlul oficial al furajelor sau se specifica tipurile de analize.
C. Validare
15. Identificarea completa a autoritãţii veterinare competente a punctului de intrare şi ştampila oficialã. Se introduce numele biroului autoritãţii competente a punctului de intrare şi ştampila oficialã ce urmeazã sa fie aplicatã într-o culoare diferita de cea utilizata în document.
16. Funcţionarul autorizat
Se introduc data, semnatura funcţionarului autorizat al autoritãţii veterinare competente şi numele complet cu majuscule.
D. Observaţii suplimentare*)
17. Rezervat pentru autoritatea veterinara competenta a României sau a statului membru de destinaţie.
Aceasta parte a documentului este disponibilã pentru autoritatea veterinara competenta a României sau a statului membru de destinaţie, pentru eventuale observaţii.

-----------
*) Optional.

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016