Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 8 din 4 iulie 2012  pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind intocmirea situatiilor financiare FINREP la nivel individual, conforme cu Standardele internationale de raportare financiara, aplicabile institutiilor de credit in scopuri de supraveghere prudentiala, aprobate prin Ordinul Bancii Nationale a Romaniei nr. 3/2011    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 8 din 4 iulie 2012 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind intocmirea situatiilor financiare FINREP la nivel individual, conforme cu Standardele internationale de raportare financiara, aplicabile institutiilor de credit in scopuri de supraveghere prudentiala, aprobate prin Ordinul Bancii Nationale a Romaniei nr. 3/2011

EMITENT: BANCA NATIONALA A ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 475 din 12 iulie 2012

    Având în vedere prevederile art. 153 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 227/2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 420 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 99/2006, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 227/2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale art. 48 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Bãncii Naţionale a României,

    Banca Naţionalã a României emite urmãtorul ordin:

    ART. I
    Normele metodologice privind întocmirea situaţiilor financiare FINREP la nivel individual, conforme cu Standardele internaţionale de raportare financiarã, aplicabile instituţiilor de credit în scopuri de supraveghere prudenţialã, aprobate prin Ordinul Bãncii Naţionale a României nr. 3/2011, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 418 şi 418 bis din 15 iunie 2011, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

    1. La punctul 4, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "4. (1) Prezentele norme metodologice conţin referinţe la prevederile IFRS, la prevederile reglementãrilor prudenţiale emise de Banca Naţionalã a României sau la Regulamentul (CE) nr. 25/2009 al Bãncii Centrale Europene din 19 decembrie 2008 privind bilanţul sectorului instituţii financiare monetare (Reformare) (BCE/2008/32), denumit în continuare Regulamentul BCE, dupã caz."

    2. Punctul 7 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "7. În general, indicatorii sunt prezentaţi în formulare ca valori pozitive, cu excepţia indicatorilor reprezentând cheltuieli sau pierderi, precum şi a indicatorilor încadraţi între paranteze rotunde, care trebuie prezentaţi ca valori negative (cu semnul «-»)."

    3. Punctul 16 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "16. (1) Situaţiile financiare FINREP la nivel individual întocmite de cãtre instituţiile de credit, precum şi declaraţiile celor care nu au desfãşurat activitate de la data înfiinţãrii pânã la sfârşitul perioadei de raportare se transmit/depun la Banca Naţionalã a României, la urmãtoarele termene:
    - în cel mult 20 de zile calendaristice de la sfârşitul lunii/trimestrului/semestrului/anului pentru care se raporteazã, pentru situaţiile financiare FINREP la nivel individual, cu termen de transmitere/depunere lunar/trimestrial/semestrial/anual;
    - în termen de 130 de zile calendaristice de la încheierea exerciţiului financiar, pentru situaţiile financiare FINREP la nivel individual prevãzute la alin. (2).
    (2) Toate situaţiile financiare FINREP la nivel individual întocmite pentru data de 31 decembrie vor fi auditate.
    (3) În cazul în care situaţiile financiare FINREP la nivel individual întocmite pentru sfârşitul exerciţiului financiar înregistreazã modificãri în perioada cuprinsã între data încheierii exerciţiului financiar şi data aprobãrii situaţiilor financiare anuale, situaţiile financiare FINREP la nivel individual prevãzute la alin. (2) vor fi transmise/depuse la Banca Naţionalã a României împreunã cu situaţiile financiare FINREP la nivel individual, aferente exerciţiului financiar curent, transmise/depuse pânã la data aprobãrii situaţiilor financiare anuale.
    (4) În cazul în care ultima zi a termenului de transmitere/depunere a situaţiilor financiare FINREP la nivel individual este o zi nelucrãtoare, situaţiile financiare se vor transmite/depune cel târziu pânã în prima zi lucrãtoare ulterioarã acesteia."

    4. La alineatul (1) al punctului 17, litera c) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "c) poziţia «Numerar şi echivalente de numerar» include activele financiare pe care instituţiile de credit le prezintã în situaţiile financiare publicabile, separat de alte categorii de active financiare, în vederea asigurãrii conformitãţii cu prevederile IAS 1.54 (i).
    Având în vedere prevederile IAS 7.6 şi IAS 7.7, conceptul de «echivalente de numerar» este unul foarte restrictiv, astfel cã poziţia «Numerar şi echivalente de numerar» include, în mod tradiţional, numerar, solduri la bãnci centrale şi sume plasate la alte instituţii de credit la vedere sau cu o scadenţã iniţialã redusã.
    Numerarul include deţinerile de bancnote şi monede naţionale şi strãine aflate în circulaţie şi folosite în mod obişnuit pentru a face plãţi."

    5. La alineatul (1) al punctului 17, dupã litera c) se introduce o nouã literã, litera c^1), cu urmãtorul cuprins:
    "c^1) poziţia «Titluri de participare deţinute în filiale, în entitãţi asociate şi în entitãţi controlate în comun» include titlurile de participare contabilizate la cost [IAS 27.38 (a), IAS 28.35, IAS 31.46].
    IAS 39.2 (a) prevede contabilizarea titlurilor de participare fie în conformitate cu IAS 27, IAS 28, IAS 31, dupã caz (respectiv la cost), fie în conformitate cu IAS 39, caz în care acestea trebuie prezentate în cadrul posturilor corespunzãtoare de active financiare din FIN 1, având în vedere utilizarea abordãrii de portofoliu.
    Potrivit prevederilor paragrafului 2 din IAS 27.38, trebuie aplicatã aceeaşi metodã de contabilizare pentru fiecare categorie de titluri de participare."

    6. La alineatul (1) al punctului 18, dupã litera g) se introduce o nouã literã, litera g^1), cu urmãtorul cuprins:
    "g^1) ajustãrile din reclasificare reprezentând câştiguri sau pierderi din instrumente de acoperire, aferente pãrţii eficiente a operaţiunilor de acoperire, transferate din alte elemente ale rezultatului global în contul de profit sau pierdere, sunt prezentate dupã cum urmeazã:
      (i) în cadrul posturilor corespunzãtoare din FIN 2 afectate de riscul acoperit, în aceeaşi perioadã în care fluxurile de trezorerie previzionate acoperite afecteazã contul de profit sau pierdere;
      (ii) în cadrul poziţiei «Câştiguri sau pierderi din contabilitatea de acoperire - net», în situaţia în care instituţia de credit se aşteaptã ca o pierdere recunoscutã în alte elemente ale rezultatului global sã nu mai poatã fi recuperatã în una sau mai multe perioade viitoare sau în cazul în care nu se mai preconizeazã ca tranzacţia previzionatã acoperitã sã aibã loc."

    7. La alineatul (1) al punctului 19, litera j) se abrogã.

    8. La alineatul (1) al punctului 21, litera b2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "b2) FIN 5.E are ca scop o evaluare a calitãţii generale a portofoliilor de împrumuturi şi creanţe, precum şi investiţii pãstrate pânã la scadenţã, defalcate în funcţie de tipul de instrument şi de tipul de contrapartidã, prin clasificarea lor în active nedepreciate şi depreciate. În plus, trebuie prezentate separat ajustãrile specifice pentru deprecieri identificate la nivel individual, ajustãrile specifice pentru deprecieri identificate la nivelul grupurilor de active financiare, precum şi ajustãrile colective pentru pierderi generate dar neidentificate:
    (b.2.1.) evaluarea colectivã a deprecierii se aplicã activelor financiare care nu sunt semnificative la nivel individual, precum şi activelor financiare pentru care nu existã un indiciu obiectiv de depreciere individualã. Aceastã abordare nu interzice unei entitãţi sã efectueze o evaluare individualã a deprecierii pentru activele care nu sunt semnificative la nivel individual;
    (b.2.2.) valoarea «Ajustãrilor specifice pentru deprecieri identificate la nivelul grupurilor de active financiare» cuprinde valoarea pierderilor din depreciere determinatã ca rezultat al procesului de evaluare colectivã a deprecierii pentru activele financiare care nu sunt semnificative la nivel individual şi pentru care nu a fost efectuatã o evaluare individualã a deprecierii;
    (b.2.3.) valoarea «Ajustãrilor colective pentru pierderi generate, dar neidentificate» este valoarea pierderilor din depreciere determinatã ca rezultat al procesului de evaluare colectivã a deprecierii pentru activele financiare nedepreciate la nivel individual, indiferent dacã sunt semnificative sau nu.
    Valoarea activelor nedepreciate (prezentatã în coloana 1 a situaţiei FIN 5.E) se referã la valoarea brutã a activelor financiare pentru care nu au fost constituite ajustãri specifice pentru deprecieri identificate la nivel individual.
    Valoarea contabilã brutã a activelor financiare depreciate (prezentatã în coloana 2 a situaţiei FIN 5.E) se referã la activele financiare pentru care au fost constituite ajustãri specifice pentru deprecieri identificate la nivel individual."

    9. La alineatul (1) al punctului 22, literele b2) şi c2) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "b2) poziţia «Credite ipotecare (credite imobiliare colateralizate)» include credite bazate în mod formal pe garanţii imobiliare, indiferent de tipul acestora (credite, avansuri, sume de recuperat, creanţe comerciale, descoperit de cont etc.) sau de destinaţia acestora;
    .........................................................................
    c2) la poziţia «Credite ipotecare (credite imobiliare colateralizate)», «Rezidenţial» include garanţii sub forma proprietãţilor imobiliare locative şi «Comercial» include garanţii sub forma proprietãţilor imobiliare comerciale, aşa cum sunt definite la art. 22 din Regulamentul Bãncii Naţionale a României şi al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 19/24/2006 privind tehnicile de diminuare a riscului de credit utilizate de instituţiile de credit şi firmele de investiţii, aprobat prin Ordinul Bãncii Naţionale a României şi al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 16/113/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;".

    10. La alineatul (1) al punctului 23, litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "b) activele financiare sunt considerate restante atunci când contrapartida nu a efectuat o platã la termenul prevãzut în contract (scadenţa contractualã). Valorile unor astfel de active trebuie raportate şi defalcate în funcţie de numãrul de zile de întârziere la platã. Analiza activelor restante nu trebuie sã includã niciun activ depreciat, având în vedere cã valoarea contabilã a activelor depreciate trebuie sã fie prezentatã separat de activele restante.
    Activele financiare care se prezintã în coloanele 1-4 ale situaţiei FIN 7 reprezintã active financiare restante pentru care nu au fost constituite ajustãri specifice pentru deprecieri identificate la nivel individual, la valoarea brutã."

    11. La alineatul (1) al punctului 29, litera (a.2.1.) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(a.2.1.) beneficiile pe termen scurt ale angajaţilor, în conformitate cu IAS 19.10, atunci când existã o incertitudine cu privire la suma care trebuie plãtitã (în cazul în care nu existã incertitudine, datoria angajatã este inclusã în postul «Alte datorii» din bilanţ);"

    12. La alineatul (1) al punctului 31, literele c), d), şi e) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "c) «Alte angajamente» cuprinde elementele din anexa la Regulamentul Bãncii Naţionale a României şi al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 14/19/2006 privind tratamentul riscului de credit pentru instituţiile de credit şi firmele de investiţii potrivit abordãrii standard, aprobat prin Ordinul Bãncii Naţionale a României şi al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 11/108/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care nu sunt incluse în categoriile precedente;
    d) poziţiile «Angajamente de creditare date - din care: îndoielnice», «Garanţii financiare date - din care îndoielnice» şi «Alte angajamente date - din care îndoielnice» includ valoarea noţionalã a acestor angajamente de creditare, garanţii financiare şi a altor angajamente a cãror contrapartidã nu şi-a îndeplinit obligaţiile din cauza producerii unor evenimente similare celor descrise la art. 160 din Regulamentul Bãncii Naţionale a României şi al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 15/20/2006 privind tratamentul riscului de credit pentru instituţiile de credit şi firmele de investiţii potrivit abordãrii bazate pe modele interne de rating, aprobat prin Ordinul Bãncii Naţionale a României şi al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 12/109/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    e) «Valoarea noţionalã» este valoarea care reprezintã cel mai bine expunerea maximã la riscul de credit a entitãţii raportoare, fãrã a se lua în considerare vreun colateral deţinut sau alte ameliorãri ale ratingului de credit [a se vedea IFRS 7.36(a)]. În principal, trebuie utilizate urmãtoarele criterii:
    e1) pentru garanţii financiare, valoarea noţionalã este valoarea maximã pe care entitatea ar putea fi nevoitã sã o plãteascã dacã garanţia ar fi executatã; şi
    e2) pentru angajamentele de creditare, valoarea noţionalã este valoarea totalã pe care entitatea s-a angajat sã o acorde drept credit. Aceste valori noţionale sunt valorile expunerii în scopul aplicãrii art. 3 din Regulamentul Bãncii Naţionale a României şi al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 14/19/2006, aprobat prin Ordinul Bãncii Naţionale a României şi al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 11/108/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare (înaintea aplicãrii ponderii de risc)."

    13. La alineatul (2) punctul 33 litera f) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "f) Tabelul 20E detaliazã câştigurile şi pierderile aferente contabilitãţii de acoperire. În cadrul poziţiei «Modificarea valorii juste a instrumentelor de acoperire [inclusiv operaţiuni întrerupte]» se prezintã câştigurile sau pierderile aferente instrumentelor derivate desemnate ca instrumente de acoperire a valorii juste, precum şi ajustãrile din reclasificare prevãzute la pct. 18 alin. (1) lit. g^1) subpct. ii)."

    14. La alineatul (1) al punctului 36, litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "b) Creanţele restante nedepreciate şi creanţele depreciate sunt evidenţiate pe lângã fiecare clasã de activ la poziţia «Creanţe restante nedepreciate» şi, respectiv, «Creanţe depreciate».
    În cadrul poziţiilor de creanţe depreciate se prezintã creanţele pentru care au fost constituite ajustãri specifice pentru deprecieri identificate la nivel individual, respectiv valoarea brutã în coloana 3 şi valoarea ajustãrilor specifice pentru deprecieri identificate la nivel individual în coloana 1. În ceea ce priveşte creanţele pentru care au fost constituite ajustãri specifice pentru deprecieri identificate la nivelul grupurilor de active financiare/ajustãri colective pentru pierderi generate, dar neidentificate, acestea se prezintã, dupã caz, în cadrul poziţiilor de creanţe curente/creanţe restante nedepreciate, respectiv valoarea brutã în coloana 3 şi valoarea ajustãrilor aferente în coloana 1, pânã la momentul identificãrii unei deprecieri la nivel individual."

    15. Capitolul IV "Corespondenţa cu Planul de conturi aplicabil instituţiilor de credit" se modificã dupã cum urmeazã:
    "a) corespondenţa cu planul de conturi a poziţiilor 010, 012 şi 437 din situaţia FIN 1 - Bilanţul şi corespondenţa cu planul de conturi a situaţiei FIN 5A - Clasificarea depozitelor la vedere şi a echivalentelor de numerar se abrogã;
    b) corespondenţa cu planul de conturi a poziţiilor aferente coloanei 2 din situaţia FIN 5.E - Împrumuturi şi creanţe, precum şi investiţii pãstrate pânã la scadenţã se completeazã cu extrase din conturile corespunzãtoare în care se înregistreazã valoarea ajustãrilor pentru dobânzi aferente activelor financiare depreciate, calculate ulterior momentului recunoaşterii deprecierii acestora, care diminueazã valorile prezentate în cadrul respectivelor poziţii;
    c) corespondenţa cu planul de conturi a altor poziţii din situaţiile financiare FINREP la nivel individual se modificã conform anexei nr. 1."

    16. Capitolul V "Controlul situaţiilor financiare FINREP la nivel individual" se modificã conform anexei nr. 2.

    ART. II
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. III
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                  Preşedintele Consiliului de administraţie al
                          Bãncii Naţionale a României,
                           Mugur Constantin Isãrescu

    Bucureşti, 4 iulie 2012.
    Nr. 8.


    ANEXA 1

                                FIN 1 - Bilanţul


┌─────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod │ │
│ poziţie │ Plan de conturi │
├─────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ ACTIV │
├─────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 020 │ex. 3011 + 311 (solduri debitoare) + ex. 305 - ex. 3912 + ex. 412 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 022 │ex. 30111 + ex. 305 - ex. 3912 + ex. 412 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 030 │ex. 3021 + ex. 412 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 031 │ex. 30211 + ex. 412 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 040 │ex. 303 + ex. 305 - ex. 3912 + 413 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 041 │ex. 3031 + ex. 305 - ex. 3912 + 413 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 050 │ex. 1113 + ex. 1114 + ex. 1115 ± ex. 1171 + ex. 1312 + ex. 1313 + ex. 1314 ± ex. 1317 + │
│ │ex. 1412 ± ex. 1417 + ex. 1522 + ex. 1524 ± ex. 1527 + ex. 1611 ± ex. 1617 ± ex. 181 ± │
│ │ex. 182 - ex. 191 - ex. 192 - ex. 193 ± ex. 201 ± ex. 202 ± ex. 203 ± ex. 204 ± ex. 205 ± │
│ │ex. 206 ± ex. 209 + ex. 2312 ± ex. 2317 + ex. 2432 + ex. 2434 ± ex. 2437 + ex. 2511 (solduri│
│ │debitoare) + ex. 25171 + ex. 2611 ± ex. 2617 ± ex. 281 ± ex. 282 - ex. 291 - ex. 292 - │
│ │ex. 293 + ex. 3032 + ex. 3037 + ex. 3041 + ex. 3047 + 333 (solduri debitoare) + 3362 + 3371 │
│ │+ 3521 (sold debitor) + 3522 (sold debitor) + 35262 + 35324 + 35328 (sold debitor) + 3533 │
│ │(sold debitor) + 3534 + 3536 (sold debitor) + 3538 (sold debitor) + 35392 ± 355 + 3571 + │
│ │371 + 375 + 378 ± ex. 381 ± ex. 382 - ex. 39111 - ex. 392 + 401 + 402 ± 407 ± ex. 471 ± │
│ │ex. 481 ± ex. 482 - ex. 493 - 494 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 052 │ex. 1113 + ex. 1114 + ex. 1115 ± ex. 1171 + ex. 1312 + ex. 1313 + ex. 1314 ± ex. 1317 + │
│ │ex. 1412 ± ex. 1417 + ex. 1522 + ex. 1524 ± ex. 1527 + ex. 1611 ± ex. 1617 ± ex. 181 ± │
│ │ex. 182 - ex. 191 - ex. 192 - ex. 193 ± ex. 201 ± ex. 202 ± ex. 203 ± ex. 204 ± ex. 205 ± │
│ │ex. 206 ± ex. 209 + ex. 2312 ± ex. 2317 + ex. 2432 + ex. 2434 ± ex. 2437 + ex. 2511 (solduri│
│ │debitoare) ± ex. 25171 + ex. 2611 + ex. 2617 ± ex. 281 ± ex. 282 - ex. 291 - ex. 292 - │
│ │ex. 293 + 333 (solduri debitoare) + 3362 + 3371 + 3521 (sold debitor) + 3522 (sold debitor) │
│ │+ 35262 + 35324 + 35328 (sold debitor) + 3533 (sold debitor) + 3534 + 3536 (sold debitor) + │
│ │3538 (sold debitor) + 35392 + 3571 ± 355 + 371 + 375 + 378 ± ex. 381 ± ex. 382 - ex. 392 + │
│ │401 + 402 ± 407 ± ex. 471 ± ex. 481 ± ex. 482 - ex. 493 - 494 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 110 │411- 491 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 120 │3531 (sold debitor) │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 121 │35311 (sold debitor) │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 122 │35312 (sold debitor) │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 130 │341 (sold debitor) + 3611 + ex. 3612 + 3613 + 362 + 3723 (sold debitor) + 3729 (sold │
│ │debitor) + 3799 (solduri debitoare) - ex. 393 + 421 │
├─────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ DATORII │
├─────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 220 │112 ± 1172 + 122 + 1272 ± 132 ± 142 ± 151 ± 162 ± 232 ± 241 + 2511 (solduri creditoare) ± │
│ │25172 ± 253 ± 254 ± 262 ± 321 ± 322 ± 325 ± 326 + 331 + 332 + 333 (solduri creditoare) + │
│ │334 + 335 + 3361 + 3372 + 3511 + 3512 + 3513 + 3514 + 3516 + 3517 + 3518 + 35191 + 3521 │
│ │(sold creditor) + 3522 (sold creditor) + 35261 + 35323 + 35328 (sold creditor) + 3533 (sold │
│ │creditor) + 3536 (sold creditor) + 3538 (sold creditor) + 35391 + 354 + 356 + 3572 + 376 + │
│ │377 + 3791 + 472 + 531 + 532 ± 537 + 508 (sold creditor) │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 223 │± 162 ± 262 + 331 + 332 + 333 (solduri creditoare) + 334 + 335 + 3361 + 3372 + 3511 + 3512 │
│ │+ 3513 + 3514 + 3516 + 3517 + 3518 + 35191 + 3521 (sold creditor) + 3522 (sold creditor) + │
│ │35261 + 35323 + 35328 (sold creditor) + 3533 (sold creditor) + 3536 (sold creditor) + 3538 │
│ │(sold creditor) + 35391 + 354 + ex. 356 + 3572 + 376 + 377 + 3791 + 508 (sold creditor) │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 270 │341 (sold creditor) + 3723(sold creditor) + 3729 (sold creditor) + 3799 (solduri creditoare)│
├─────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ CAPITALURI PROPRII │
├─────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 400 │501 ± 504 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 401 │5012 ± ex. 504 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 402 │5011 ± ex. 504 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 420 │502 + 525 + 527 + 529 ± ex. 524 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 421 │527 ± ex. 524 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 422 │502 + 525 + 529 ± ex. 524 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 430 │516 + 521 + 522 + 523 + 526 ± ex. 524 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 431 │5162 ± ex. 524 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 432 │5161 ± ex. 524 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 433 │521 ± ex. 524 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 434 │523 ± ex. 524 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 435 │522 ± ex. 524 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 436 │526 ± ex. 524 │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 440 │512 + 513 + 514 + 517 + 519 ± 581 ± 591 - 592 ± ex. 524 │
└─────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


                        FIN 2 - Contul de profit sau pierdere


┌───────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod │ Plan de conturi │
│poziţie│ │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 010 │7011 + 7012 + 7013 + 7014 + 7015 + 7017 + 7018 - 6617 + 7021 + 7022 + 7023 + 7024 + 7027 + │
│ │7028 - 6627 + 70331 + 70341 + ex. 7037 + 7038 - 66327 + 7041 + 7048 - 66437 + 7051 + 7052 + │
│ │7058 - 66447 + 7076 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 020 │6011 + 6012 + 6013 + 6014 + 6015 + 6017 + 6022 + 6023 + 6024 + 6025 + 6026 + 6027 + 6036 + │
│ │ex. 6037 + 6041 + 6051 + 6052 + 6076 + 6657 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 023 │6657 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 040 │70333 + 70351 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 070 │70336 + 70342 + ex. 70352 + 7036 + ex. 7037 - 6033 - 6034 - ex. 6035 - ex. 6037 + (767 - 668) │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 074 │7036 + ex. 7037 - ex. 6037 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 100 │70747 + 70751 + ex. 70752 + 70753 - 60747 - 60751 - ex. 60752 - 60753 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 120 │ex. 70352 + 746 + ex. 749 - ex. 6035 - ex. 609 - 646 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 170 │765 - 6651 - 6652 - 6653 - 6654 - 6655 - 6659 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 180 │761 + 762 + 7631 + 7632 + 7643 + 7644 - 6611 - 6612 - 6613 - 6621 - 6622 - 6623 - 6631 - │
│ │66321 - 66322 - 66323 - 66431 - 66432 - 66433 - 66441 - 66442 - 66443 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 182 │ex. 76311 - ex. 66311 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 183 │761 + 762 + ex. 7631 + 7632 + 7643 + 7644 - 6611 - 6612 - 6613 - 6621 - 6622 - 6623 - │
│ │ex. 66311 - ex. 66312 - 66321 - 66322 - 66323 - 66431 - 66432 - 66433 - 66441 - 66442 - 66443 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 184 │ex. 76312 - ex. 66312 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 190 │7633 + 7641 + 7642 - 6633 - 6641 - 6642 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 191 │ex. 76421 + ex. 76423 - ex. 66421 - ex. 66423 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 192 │ex. 76423 - ex. 66423 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 194 │ex. 76421 + 76422 - ex. 66421 - ex. 66422 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 195 │7641 - 6641 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 196 │7633 - 6633 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 221 │ex. 791 - ex. 691 - ex. 692 │
└───────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


        FIN 5.B - Active financiare deţinute în vederea tranzacţionãrii


┌───────┬───────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod │Coloana│ Plan de conturi │
│poziţie│ │ │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 010 │ 1 │ex. 30111 + ex. 305 - ex. 3912 + ex. 412 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 012 │ 1 │ex. 30111 + ex. 305 - ex. 3912 + ex. 412 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 013 │ 1 │ex. 30111 + ex. 305 - ex. 3912 + ex. 412 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 014 │ 1 │ex. 30111 + ex. 305 - ex. 3912 + ex. 412 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 040 │ 1 │ex. 3011 + ex. 305 - ex. 3912 + ex. 412 │
└───────┴───────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


             FIN 5.C - Active financiare desemnate ca fiind evaluate
                       la valoarea justã prin profit sau pierdere


┌───────┬───────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod │Coloana│ Plan de conturi │
│poziţie│ │ │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 010 │ 1 │ex. 30211 + ex. 412 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 012 │ 1 │ex. 30211 + ex. 412 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 013 │ 1 │ex. 30211 + ex. 412 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 014 │ 1 │ex. 30211 + ex. 412 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 040 │ 1 │ex. 3021 + ex. 412 │
└───────┴───────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


         FIN 5.D - Active financiare disponibile în vederea vânzãrii


┌───────┬───────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod │Coloana│ Plan de conturi │
│poziţie│ │ │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 010 │ 1 │ex. 3031 + ex. 305 + ex. 413 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 2 │ex. 3031 + ex. 305 - ex. 3912 + ex. 413 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 3 │ex. 3031 + ex. 305 - ex. 3912 + 413 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 012 │ 1 │ex. 3031 + ex. 305 + ex. 413 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 2 │ex. 3031 + ex. 305 - ex. 3912 + ex. 413 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 3 │ex. 3031 + ex. 305 - ex. 3912 + ex. 413 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 013 │ 1 │ex. 3031 + ex. 305 + ex. 413 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 2 │ex. 3031 + ex. 305 - ex. 3912 + ex. 413 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 3 │ex. 3031 + ex. 305 - ex. 3912 + ex. 413 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 014 │ 1 │ex. 3031 + ex. 305 + ex. 413 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 2 │ex. 3031 + ex. 305 - ex. 3912 + ex. 413 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 3 │ex. 3031 + ex. 305 - ex. 3912 + ex. 413 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 040 │ 1 │ex. 303 + ex. 305 + ex. 413 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 2 │ex. 303 + ex. 305 - ex. 3912 + ex. 413 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 3 │ex. 303 + ex. 305 - ex. 3912 + 413 │
└───────┴───────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


               FIN 5.E - Împrumuturi şi creanţe, precum şi
                  investiţii pãstrate pânã la scadenţã


┌───────┬───────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod │Coloana│ Plan de conturi │
│poziţie│ │ │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 020 │ 1 │ex. 1113 + ex. 1114 + ex. 1115 ± ex. 1171 + ex. 1312 + ex. 1313 + ex. 1314 ± ex. 1317 +│
│ │ │ex. 1412 ± ex. 1417 + ex. 1522 + ex. 1524 ± ex. 1527 ± ex. 161 ± ex. 181 ± ex. 201 ± │
│ │ │ex. 202 ± ex. 203 ± ex. 204 ± ex. 205 ± ex. 206 ± ex. 209 + ex. 2312 ± ex. 2317 + │
│ │ │ex. 2432 + ex. 2434 ± ex. 2437 + ex. 2511 (solduri debitoare) ± ex. 25171 ± ex. 261 ± │
│ │ │ex. 281 + ex. 333 (solduri debitoare) + ex. 3362 + ex. 3371 + ex. 3521 (sold debitor) +│
│ │ │ex. 3522 (sold debitor) + ex. 35262 + ex. 35324 + ex. 35328 (sold debitor) + ex. 3533 │
│ │ │(sold debitor) + ex. 3534 + ex. 3536 (sold debitor) + ex. 3538 (sold debitor) + │
│ │ │ex. 35392 ± ex. 355 + ex. 3571 + ex. 371 + ex. 375 + ex. 378 ± ex. 381 + 401 + 402 ± │
│ │ │407 ± ex. 471 ± ex. 481 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 6 │ex. 1113 + ex. 1114 + ex. 1115 ± ex. 1171 + ex. 1312 + ex. 1313 + ex. 1314 ± ex. 1317 +│
│ │ │ex. 1412 ± ex. 1417 + ex. 1522 + ex. 1524 ± ex. 1527 ± ex. 161 ± ex. 181 ± ex. 182 - │
│ │ │ex. 191 - ex. 192 - ex. 193 ± ex. 201 ± ex. 202 ± ex. 203 ± ex. 204 ± ex. 205 ± │
│ │ │ex. 206 ± ex. 209 + ex. 2312 ± ex. 2317 + ex. 2432 + ex. 2434 ± ex. 2437 + ex. 2511 │
│ │ │(solduri debitoare) ± ex. 25171 ± ex. 261 ± ex. 281 ± ex. 282 - ex. 291 - ex. 292 - │
│ │ │ex. 293 + ex. 333 (solduri debitoare) + ex. 3362 + ex. 3371 + ex. 3521 (sold debitor) +│
│ │ │ex. 3522 (sold debitor) + ex. 35262 + ex. 35324 + ex. 35328 (sold debitor) + ex. 3533 │
│ │ │(sold debitor) + ex. 3534 + ex. 3536 (sold debitor) + ex. 3538 (sold debitor) + │
│ │ │ex. 35392 ± ex. 355 + ex. 3571 + ex. 371 + ex. 375 + ex. 378 ± ex. 381 ± ex. 382 - │
│ │ │ex. 392 + 401 + 402 ± 407 ± ex. 471 ± ex. 481 ± ex. 482 - ex. 493 - 494 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 022 │ 1 │ex. 1312 + ex. 1313 + ex. 1314 ± ex. 1317 + ex. 1412 ± ex. 1417 + ex. 1522 + ex. 1524 ±│
│ │ │ex. 1527 ± ex. 161 ± ex. 181 ± ex. 201 ± ex. 202 ± ex. 203 ± ex. 204 ± ex. 205 ± │
│ │ │ex. 206 ± ex. 209 ± ex. 281 + ex. 3362 + ex. 3371 + ex. 3521 (sold debitor) + ex. 3522 │
│ │ │(sold debitor) + ex. 35262 + ex. 35324 + ex. 35328 (sold debitor) + ex. 3533 │
│ │ │(sold debitor) + ex. 3534 + ex. 3536 (sold debitor) + ex. 3538 (sold debitor) + │
│ │ │ex. 35392 ± ex. 355 + ex. 371 + ex. 375 + ex. 378 ± ex. 381 + ex. 401 + ex. 402 ± │
│ │ │ex. 407 ± ex. 471 ± ex. 481 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 6 │ex. 1312 + ex. 1313 + ex. 1314 ± ex. 1317 + ex. 1412 ± ex. 1417 + ex. 1522 + ex. 1524 ±│
│ │ │ex. 1527 ± ex. 161 ± ex. 181 ± ex. 182 - ex. 191 - ex. 192 - ex. 193 ± ex. 201 ± │
│ │ │ex. 202 ± ex. 203 ± ex. 204 ± ex. 205 ± ex. 206 ± ex. 209 ± ex. 281 ± ex. 282 - │
│ │ │ex. 291 - ex. 292 - ex. 293 + ex. 3362 + ex. 3371 + ex. 3521 (sold debitor) + │
│ │ │ex. 3522 (sold debitor) + ex. 35262 + ex. 35324 + ex. 35328 (sold debitor) + ex. 3533 │
│ │ │(sold debitor) + ex. 3534 + ex. 3536 (sold debitor) + ex. 3538 (sold debitor) + │
│ │ │ex. 35392 ± ex. 355 + ex. 371 + ex. 375 + ex. 378 ± ex. 381 ± ex. 382 - ex. 392 + │
│ │ │ex. 401 + ex. 402 ± ex. 407 ± ex. 471 ± ex. 481 ± ex. 482 - ex. 493 - ex. 494 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 030 │ 1 │ex. 1113 + ex. 1114 + ex. 1115 ± ex. 1171 + ex. 1312 + ex. 1313 + ex. 1314 ± ex. 1317 +│
│ │ │ex. 1412 ± ex. 1417 + ex. 1522 + ex. 1524 ± ex. 1527 ± ex. 161 ± ex. 181 ± ex. 201 ± │
│ │ │ex. 202 ± ex. 203 ± ex. 204 ± ex. 205 ± ex. 206 ± ex. 209 + ex. 2312 ± ex. 2317 + │
│ │ │ex. 2432 + ex. 2434 ± ex. 2437 + ex. 2511 (solduri debitoare) ± ex. 25171 ± ex. 261 ± │
│ │ │ex. 281 + ex. 3032 + ex. 3037 + ex. 3041 + ex. 3047 + ex. 333 (solduri debitoare) + │
│ │ │ex. 3362 + ex. 3371 + ex. 3521 (sold debitor) + ex. 3522 (sold debitor) + ex. 35262 + │
│ │ │ex. 35324 + ex. 35328 (sold debitor) + ex. 3533 (sold debitor) + ex. 3534 + ex. 3536 │
│ │ │(sold debitor) + ex. 3538 (sold debitor) + ex. 35392 ± ex. 355 + ex. 3571 + ex. 371 + │
│ │ │ex. 375 + ex. 378 ± ex. 381 + ex. 401 + ex. 402 ± ex. 407 ± ex. 471 ± ex. 481 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 6 │ex. 1113 + ex. 1114 + ex. 1115 ± ex. 1171 + ex. 1312 + ex. 1313 + ex. 1314 ± ex. 1317 +│
│ │ │ex. 1412 ± ex. 1417 + ex. 1522 + ex. 1524 ± ex. 1527 + ex. 1611 ± ex. 1617 ± ex. 181 ± │
│ │ │ex. 182 - ex. 191 - ex. 192 - ex. 193 ± ex. 201 ± ex. 202 ± ex. 203 ± ex. 204 ± │
│ │ │ex. 205 ± ex. 206 ± ex. 209 + ex. 2312 ± ex. 2317 + ex. 2432 + ex. 2434 ± ex. 2437 + │
│ │ │ex. 2511 (solduri debitoare) ± ex. 25171 ± ex. 261 ± ex. 281 ± ex. 282 - ex. 291 - │
│ │ │ex. 292 - ex. 293 + ex. 3032 + ex. 3037 + ex. 3041 + ex. 3047 + ex. 333 (solduri │
│ │ │debitoare) + ex. 3362 + ex. 3371 + ex. 3521 (sold debitor) + ex. 3522 (sold debitor) + │
│ │ │ex. 35262 + ex. 35324 + ex. 35328 (sold debitor) + ex. 3533 (sold debitor) + ex. 3534 +│
│ │ │ex. 3536 (sold debitor) + ex. 3538 (sold debitor) + ex. 35392 ± ex. 355 + ex. 3571 + │
│ │ │ex. 371 + ex. 375 + ex. 378 ± ex. 381 ± ex. 382 - ex. 39111 - ex. 392 + 401 + 402 ± │
│ │ │407 ± ex. 471 ± ex. 481 ± ex. 482 - ex. 493 - 494 │
└───────┴───────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


                     FIN 6.A - Clasificarea creditelor
                    şi creanţelor pe tipuri de produse


┌───────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod │ Plan de conturi │
│poziţie│ │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 010 │109 + 1111 + 1112 + ex. 1114 + ex. 1115 ± ex. 1171 + 121 + 1271 + 1311 + ex. 1313 + ex. 1314 ± │
│ │ex. 1317 + ex. 1411 ± ex. 1417 ± ex. 181 ± ex. 182 - ex. 191 - ex. 192 - ex. 193 + ex. 2311 ± │
│ │ex. 2317 + ex. 2511 (solduri debitoare) ± ex. 25171 ± ex. 281 ± ex. 282 - ex. 291 - ex. 292 - │
│ │ex. 293 + ex. 30113 + ex. 30213 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 ± ex. 381 ± │
│ │ex. 382 - ex. 39112 - ex. 392 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 020 │ex. 1411 + ex. 1412 ± ex. 1417 ± ex. 181 ± ex. 182 - ex. 191 - ex. 192 - ex. 193 ± ex. 201 ± │
│ │ex. 202 ± ex. 203 ± ex. 204 ± ex. 205 ± ex. 206 ± ex. 209 + ex. 2311 + ex. 2312 ± ex. 2317 + │
│ │ex. 2511 (solduri debitoare) ± ex. 25171 ± ex. 281 ± ex. 282 - ex. 291 - ex. 292 - ex. 293 + │
│ │ex. 30113 + ex. 30213 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 - ex. 39112 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 030 │ex. 1411 + ex. 1412 ± ex. 1417 ± ex. 181 ± ex. 182 - ex. 191 - ex. 192 - ex. 193 ± ex. 201 ± │
│ │ex. 202 ± ex. 203 ± ex. 204 ± ex. 205 ± ex. 206 ± ex. 209 + ex. 2311 + ex. 2312 ± ex. 2317 + │
│ │ex. 2511 (solduri debitoare) ± ex. 25171 ± ex. 281 ± ex. 282 - ex. 291 - ex. 292 - ex. 293 + │
│ │ex. 30113 + ex. 30213 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 - ex. 39112 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 060 │± 152 ± ex. 181 ± ex. 182 - ex. 191 - ex. 192 - ex. 193 ± 243 ± ex. 281 ± ex. 282 - ex. 291 - │
│ │ex. 292 - ex. 293 + ex. 30113 + ex. 30213 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 - │
│ │ex. 39112 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 080 │1113 + ex. 1114 + ex. 1115 ± ex. 1171 + 1312 + ex. 1313 + ex. 1314 ± ex. 1317 + ex. 1412 ± │
│ │ex. 1417 ± ex. 181 ± ex. 182 - ex. 191 - ex. 192 - ex. 193 ± ex. 202 ± ex. 204 ± ex. 205 ± │
│ │ex. 209 + ex. 2312 ± ex. 2317 + ex. 2511 (solduri debitoare) ± ex. 25171 ± ex. 281 ± ex. 282 - │
│ │ex. 291 - ex. 292 - ex. 293 + ex. 30113 + ex. 30213 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + │
│ │ex. 3047 - ex. 39112 + 401 + 402 ± 407 ± ex. 481 ± ex. 482 - 494 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 090 │± 161 ± ex. 181 ± ex. 182 - ex. 191 - ex. 192 - ex. 193 ± 261 ± ex. 281 ± ex. 282 - ex. 291 - │
│ │ex. 292 - ex. 293 + 333 (solduri debitoare) + 3362 + 3371 + 3515 + 35192 + 3521 (sold debitor)+│
│ │3522 (sold debitor) + 35262 + 35324 + 35328 (sold debitor) + 3533 (sold debitor) + 3534 + 3536 │
│ │(sold debitor) + 3538 (sold debitor) + 35392 ± 355 + 3571 + 371 + 375 + 378 ± ex. 381 ± │
│ │ex. 382 - ex. 392 + 508 (sold debitor) │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 100 │109 + 111 ± 1171 + 121 + 1271 ± 131 ± 141 ± 152 ± 161 ± 181 ± 182 - 191 - 192 - 193 ± 201 ± │
│ │202 ± 203 ± 204 ± 205 ± 206 ± 209 ± 231 ± 243 + 2511 (solduri debitoare) ± 25171 ± 261 ± 281 ± │
│ │282 - 291 - 292 - 293 + 30113 + 30213 + 3033 + ex. 3037 + 3042 + ex. 3047 + 333 (solduri │
│ │debitoare) + 3362 + 3371 + 3515 + 35192 + 3521 (sold debitor) + 3522 (sold debitor) + 35262 + │
│ │35324 + 35328 (sold debitor) + 3533 (sold debitor) + 3534 + 3536 (sold debitor) + 3538 (sold │
│ │debitor) + 35392 ± 355 + 3571 + 371 + 375 + 378 ± ex. 381 ± ex. 382 - 39112 - 392 + 401 + 402 ±│
│ │407 ± 471 ± 481 ± 482 - 493 - 494 + 508 (sold debitor) │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 110 │± ex. 202 ± ex. 203 ± ex. 281 ± ex. 282 - ex. 291 - ex. 292 - ex. 293 + ex. 30113 + ex. 30213 +│
│ │ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 - ex. 39112 │
└───────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


        FIN 7 - Informaţii referitoare la active depreciate şi restante


┌───────┬───────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod │Coloana│ Plan de conturi │
│poziţie│ │ │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 010 │ 5 │ex. 3031 + ex. 305 - ex. 3912 + ex. 413 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 012 │ 5 │ex. 3031 + ex. 305 - ex. 3912 + ex. 413 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 013 │ 5 │ex. 3031 + ex. 305 - ex. 3912 + ex. 413 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 014 │ 5 │ex. 3031 + ex. 305 - ex. 3912 + ex. 413 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 020 │ 5 │ex. 3032 + ex. 3037 + ex. 3041 + ex. 3047 - ex. 39111 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 021 │ 5 │ex. 3032 + ex. 3037 + ex. 3041 + ex. 3047 - ex. 39111 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 022 │ 5 │ex. 3032 + ex. 3037 + ex. 3041 + ex. 3047 - ex. 39111 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 023 │ 5 │ex. 3032 + ex. 3037 + ex. 3041 + ex. 3047 - ex. 39111 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 024 │ 5 │ex. 3032 + ex. 3037 + ex. 3041 + ex. 3047 - ex. 39111 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 025 │ 5 │ex. 3032 + ex. 3037 + ex. 3041 + ex. 3047 - ex. 39111 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 030 │ 5 │± 182 - 191 ± 282 - 291 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 ± 382 - ex. 39112 -│
│ │ │3921 ± 482 - 4931 - 4941 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 031 │ 5 │± ex. 182 - ex. 191 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 - ex. 39112 ± ex. 382 -│
│ │ │ex. 3921 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 032 │ 5 │± ex. 182 - ex. 191 ± ex. 282 - ex. 291 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 ± │
│ │ │ex. 382 - ex. 39112 - ex. 3921 ± ex. 482 - ex. 4931 - ex. 4941 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 033 │ 5 │± ex. 182 - ex. 191 ± ex. 282 - ex. 291 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 ± │
│ │ │ex. 382 - ex. 39112 - ex. 3921 ± ex. 482 - ex. 4931 - ex. 4941 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 034 │ 5 │± ex. 282 - ex. 291 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 ± ex. 382 - ex. 39112 -│
│ │ │ex. 3921 ± ex. 482 - ex. 4931 - ex. 4941 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 035 │ 5 │± ex. 282 - ex. 291 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 ± ex. 382 - ex. 39112 -│
│ │ │ex. 3921 ± ex. 482 - ex. 4931 - ex. 4941 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 036 │ 5 │± ex. 282 - ex. 291 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 ± ex. 382 - ex. 39112 -│
│ │ │ex. 3921 ± ex. 482 - ex. 4931 - ex. 4941 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 037 │ 5 │± ex. 282 - ex. 291 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 ± ex. 382 - ex. 39112 -│
│ │ │ex. 3921 ± ex. 482 - ex. 4931 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 038 │ 5 │± ex. 282 - ex. 291 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 ± ex. 382 - ex. 39112 -│
│ │ │ex. 3921 ± ex. 482 - ex. 4931 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 041 │ 5 │± ex. 182 - ex. 191 ± ex. 282 - ex. 291 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 ± │
│ │ │ex. 382 - ex. 39112 - ex. 3921 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 042 │ 5 │± ex. 182 - ex. 191 ± ex. 282 - ex. 291 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 - │
│ │ │ex. 39112 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 043 │ 5 │± ex. 182 - ex. 191 ± ex. 282 - ex. 291 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 - │
│ │ │ex. 39112 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 044 │ 5 │± ex. 282 - ex. 291 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 - ex. 39112 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 045 │ 5 │ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 - ex. 39112 ± ex. 482 - 4931 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 046 │ 5 │± ex. 182 - ex. 191 ± ex. 282 - ex. 291 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 - │
│ │ │ex. 39112 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 047 │ 5 │± ex. 282 - ex. 291 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 - ex. 39112 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 048 │ 5 │± ex. 182 - ex. 191 ± ex. 282 - ex. 291 + ex. 3033 + ex. 3037 + ex. 3042 + ex. 3047 - │
│ │ │ex. 39112 ± ex. 482 - 4941 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 049 │ 5 │± ex. 182 - ex. 191 ± ex. 282 - ex. 291 ± ex. 382 - ex. 3921 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 050 │ 5 │± 182 - 191 ± 282 - 291 + ex. 303 + ex. 304 + ex. 305 ± 382 - ex. 391 - 3921 + │
│ │ │ex. 413 ± 482 - 4931 - 4941 │
└───────┴───────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


                 FIN 10.A - Datorii financiare: clasificare pe
                tipuri de produse şi în funcţie de contrapartidã


┌───────┬───────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod │Coloana│ Plan de conturi │
│poziţie│ │ │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 300 │ 3 │112 ± 1172 + 122 + 1272 ± 132 ± 142 ± 151 ± 232 ± 241 + 2511 (solduri creditoare) ± │
│ │ │25172 ± 253 ± 254 ± ex. 356 ± 472 + 5312 + 5322 ± ex. 537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 310 │ 3 │112 ± 1172 ± ex. 132 ± ex. 142 ± ex. 151 + ex. 5312 + ex. 5322 ± ex. 537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 312 │ 3 │ex. 112 ± ex. 1172 + ex. 1322 + ex. 1323 ± ex. 1327 + ex. 1422 ± ex. 1427 + ex. 5312 + │
│ │ │ex. 5322 ± ex. 537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 320 │ 3 │± ex. 132 ± ex. 142 ± ex. 151 ± ex. 241 + ex. 2511 (solduri creditoare) ± ex. 25172 ± │
│ │ │ex. 253 ± ex. 254 + ex. 356 + ex. 5312 + ex. 5322 ± ex. 537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 321 │ 3 │ex. 1321 + ex. 1323 ± ex. 1327 + ex. 1421 ± ex. 1427 + ex. 2511 (solduri creditoare) ± │
│ │ │ex. 25172 + ex. 2531 + ex. 2533 ± ex. 2537 ± ex. 254 + ex. 356 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 322 │ 3 │ex. 1322 + ex. 1323 ± ex. 1327 + ex. 1422 ± ex. 1427 + ex. 2532 + ex. 2533 ± ex. 2537 ±│
│ │ │ex. 254 + ex. 356 + ex. 5312 + ex. 5322 ± ex. 537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 323 │ 3 │ex. 1324 ± ex. 1327 + ex. 2534 ± ex. 2537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 324 │ 3 │± ex. 151 ± ex. 241 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 330 │ 3 │122 + 1272 ± ex. 132 ± ex. 142 ± ex. 151 ± ex. 356 ± ex. 472 + ex. 5312 + ex. 5322 ± │
│ │ │ex. 537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 332 │ 3 │ex. 1322 + ex. 1323 ± ex. 1327 + ex. 1422 ± ex. 1427 ± ex. 356 ± ex. 472 + ex. 5312 + │
│ │ │ex. 5322 ± ex. 537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 340 │ 3 │± 232 ± ex. 241 + ex. 2511 (solduri creditoare) ± ex. 25172 ± ex. 253 ± ex. 254 ± │
│ │ │ex. 356 ± ex. 472 + ex. 5312 + ex. 5322 ± ex. 537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 342 │ 3 │2322 ± ex. 2327 + ex. 2532 + ex. 2533 ± ex. 2537 ± ex. 254 ± ex. 356 ± ex. 472 + │
│ │ │ex. 5312 + ex. 5322 ± ex. 537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 350 │ 3 │ex. 241 + ex. 2511 (solduri creditoare) ± ex. 25172 ± ex. 253 ± ex. 254 + ex. 356 + │
│ │ │ex. 5312 + ex. 5322 ± ex. 537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 351 │ 3 │ex. 2511 (solduri creditoare) ± ex. 25172 + ex. 2531 + ex. 2533 ± ex. 2537 ± ex. 254 + │
│ │ │ex. 356 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 352 │ 3 │ex. 2532 + ex. 2533 ± ex. 2537 ± ex. 254 + ex. 356 + ex. 5312 + ex. 5322 ± ex. 537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 360 │ 3 │ex. 241 + ex. 2511 (solduri creditoare) ± ex. 25172 ± ex. 253 ± ex. 254 + ex. 356 + │
│ │ │ex. 5312 + ex. 5322 ± ex. 537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 361 │ 3 │ex. 2511 (solduri creditoare) ± ex. 25172 + ex. 2531 + ex. 2533 ± ex. 2537 ± ex. 254 + │
│ │ │ex. 356 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 362 │ 3 │ex. 2532 + ex. 2533 ± ex. 2537 ± ex. 254 + ex. 356 + ex. 5312 + ex. 5322 ± ex. 537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 400 │ 3 │± 321 ± 322 ± 325 ± 326 + 5311 + 5321 ± ex. 537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 410 │ 3 │± 321 + ex. 5311 + ex. 5321 ± ex. 537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 420 │ 3 │± 322 + ex. 5311 + ex. 5321 ± ex. 537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 430 │ 3 │± 325 + ex. 5311 + ex. 5321 ± ex. 537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 431 │ 3 │± ex. 325 + ex. 5311 + ex. 5321 ± ex. 537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 432 │ 3 │± ex. 325 + ex. 5311 + ex. 5321 ± ex. 537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 440 │ 3 │± 326 + ex. 5311 + ex. 5321 ± ex. 537 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 500 │ 3 │± 162 ± 262 + 331 + 332 + 333 (solduri creditoare) + 334 + 335 + 3361 + 3372 + 3511 + │
│ │ │3512 + 3513 + 3514 + 3516 + 3517 + 3518 + 35191 + 3521 (sold creditor) + 3522 (sold │
│ │ │creditor) + 35261 + 35323 + 35328 (sold creditor) + 3533 (sold creditor) + 3536 (sold │
│ │ │creditor) + 3538 (sold creditor) + 35391 + 354 + ex. 356 + 3572 + 376 + 377 + 3791 + │
│ │ │508 (sold creditor) │ ├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 600 │ 3 │112 ± 1172 + 122 + 1272 ± 132 ± 142 ± 151 ± 162 ± 232 ± 241 + 2511 (solduri creditoare)│
│ │ │± ex. 25172 ± 253 ± 254 ± 262 ± 321 ± 322 ± 325 ± 326 + 331 + 332 + 333 (solduri │
│ │ │creditoare) + 334 + 335 + 3361 + 3372 + 3511 + 3512 + 3513 + 3514 + 3516 + 3517 + 3518 │
│ │ │+ 35191 + 3521 (sold creditor) + 3522 (sold creditor) + 35261 + 35323 + 35328 (sold │
│ │ │creditor) + 3533 (sold creditor) + 3536 (sold creditor) + 3538 (sold creditor) + 35391 │
│ │ │+ 354 + 356 + 3572 + 376 + 377 + 3791 + 472 + 508 (sold creditor) + 531 + 532 ± 537 │
└───────┴───────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


              FIN 20 Tabel A - Venituri şi cheltuieli cu dobânzile


┌───────┬───────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod │Coloana│ Plan de conturi │
│poziţie│ │ │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 032 │ 1 │ex. 7013 + ex. 7014 + ex. 7015 + ex. 7017 + ex. 7018 - ex. 6617 + ex. 7021 + ex. 7023 +│
│ │ │ex. 7024 + ex. 7027 + ex. 7028 - ex. 6627 + ex. 70331 + ex. 70341 + ex. 7037 + ex. 7038│
│ │ │- ex. 66327 + ex. 7041 + ex. 7048 - ex. 66437 + ex. 7051 + ex. 7052 + ex. 7058 - │
│ │ │ex. 66447 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 042 │ 2 │ex. 6013 + ex. 6014 + ex. 6015 + ex. 6023 + ex. 6024 + ex. 6025 + ex. 6026 + ex. 6037 │
└───────┴───────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


              FIN 20 B - Câştiguri şi pierderi realizate aferente
            activelor şi datoriilor financiare care nu sunt evaluate
                   la valoarea justã prin profit sau pierdere


┌───────┬───────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod │Coloana│ Plan de conturi │
│poziţie│ │ │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 040 │ 1 │7036 + ex. 7037 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 100 │ 1 │70336 + 70342 + ex. 70352 + 7036 + ex. 7037 + (767 - 668)*) │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 2 │6033 + 6034 + ex. 6035 + ex. 6037 + (668 - 767)** ) │
└───────┴───────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

--------
    *) Dacã sumele înregistrate în contul 767 sunt mai mari decât cele înregistrate în contul 668.
    **) Dacã sumele înregistrate în contul 668 sunt mai mari decât cele înregistrate în contul 767.


     FIN 20 Tabel E - Câştiguri şi pierderi din contabilitatea de acoperire


┌───────┬───────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod │Coloana│ Plan de conturi │
│poziţie│ │ │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 010 │ 1 │70751 + ex. 70752 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 2 │60751 + ex. 60752 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 100 │ 1 │70747 + 70751 + ex. 70752 + 70753 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 2 │60747 + 60751 + ex. 60752 + 60753 │
└───────┴───────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


                   FIN 20 Tabel F - Câştiguri şi pierderi din
      derecunoaşterea activelor, altele decât cele deţinute pentru vânzare


┌───────┬───────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod │Coloana│ Plan de conturi │
│poziţie│ │ │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 040 │ 1 │ex. 70352 + ex. 749 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 2 │ex. 6035 + ex. 609 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 100 │ 1 │ex. 70352 + 746 + ex. 749 │
├───────┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 2 │ex. 6035 + ex. 609 + 646 │
└───────┴───────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


                            FIN 40 - Alte informaţii


    TABEL A - Active la valoare brutã - coloana 3
┌───────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Cod │ Plan de conturi │
│poziţie│ │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 500 │3011 + 3021 + 303 + 304 + 305 + 311 (solduri debitoare) + 312 (solduri debitoare) + 313 │
│ │(solduri debitoare) + 314 (solduri debitoare) + 315 (solduri debitoare) + 316 (solduri │
│ │debitoare) + 333 (solduri debitoare) + 3362 + 3371 + 341 (sold debitor) + 342 (sold debitor) + │
│ │3515 + 35192 + 3521 (sold debitor) + 3522 (sold debitor) + 35262 + 3531 (sold debitor) + 35324 │
│ │+ 35328 (sold debitor) + 3533 (sold debitor) + 3534 + 3536 (sold debitor) + 3538 (sold debitor)│
│ │+ 35392 ± 355 + 3571 + 361 + 362 + 363 + 371 + 3723 (sold debitor) + 3729 (sold debitor) + 375 │
│ │+ 378 + 3799 (solduri debitoare) ± 381 ± 382 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 600 │3521 (sold debitor) + 3522 (sold debitor) + 35262 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 610 │3531 (sold debitor) + 35324 + 35328 (sold debitor) + 3533 (sold debitor) + 3534 + 3536 │
│ │(sold debitor) + 3538 (sold debitor) + 35392 │
├───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 650 │316 (solduri debitoare) + 371 + 3723 (sold debitor) + 3729 (sold debitor) + 375 + 378 + │
│ │3799 (solduri debitoare) │
└───────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 2

    1. La punctul 2 "Controlul situaţiei FIN 2 - Contul de profit sau pierdere", ultimele 3 corelaţii prevãzute la "Controlul vertical" se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "220 = 010+020+030 + 040 + 050 + 060 + 070 + 080 + 090 + 100 + 110 + 120 + 130 + 140 + 150 + 160 + 170 + 180 + 190 + 200 + 210
    230 = 220 + 221
    250 = 230 + 240".

    2. La punctul 3 "Controlul situaţiei FIN 3 - Instrumente derivate deţinute în vederea tranzacţionãrii", litera a "Controlul vertical" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "a. Controlul vertical
    600 = 010 + 020 + 030 + 040 + 110 + 120 + 130 + 140 + 210 + 220 + 230 + 240 + 310 + 320 + 330 + 340 + 400 + 500
    050 ≤ 010 + 020 + 030 + 040
    150 ≤ 110 + 120 + 130 + 140
    250 ≤ 210 + 220 + 230 + 240
    350 ≤ 310 + 320 + 330 + 340
    410 ≤ 400
    510 ≤ 500
    600 ≥ 610 + 620 + 630
    610 + 620 + 630 ≥ 010 + 020 + 110 + 120 + 210 + 220".

    3. Punctul 4 "Controlul situaţiei FIN 4 - Instrumente derivate - Contabilitatea de acoperire" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "4. Controlul situaţiei FIN 4 - Instrumente derivate - Contabilitatea de acoperire
    a. Controlul vertical
    500 = 070 + 200 + 300 + 400
    070 = 011 + 012 + 013 + 014 + 021 + 022 + 023 + 024 + 031 + 032 + 033 + 034 + 041 042 + 043 + 044 + 051 + 061
    200 = 071 + 072 + 073 + 074 + 081 + 082 + 083 + 084 + 091 + 092 + 093 + 094 + 101 + 102 + 103 + 104 + 110 + 120
    500 ≥ 510 + 520 + 530
    510 + 520 + 530 ≥ 011 + 012 + 021 + 022 + 031 + 032 + 071 + 072 + 081 + 082 + 091 + 092
    b. Corelaţii între FIN 4 şi FIN 1

┌─────────────────────┬────────────────┬────────────────────────────┐
│ FIN 4 │ relaţia │ FIN1 │
├─────────────────────┼────────────────┼────────────────────────────┤
│ 070 (col. 1) │ = │ 071 │
├─────────────────────┼────────────────┼────────────────────────────┤
│ 070 (col. 2) │ = │ 231 │
├─────────────────────┼────────────────┼────────────────────────────┤
│ 200 (col. 1) │ = │ 072 │
├─────────────────────┼────────────────┼────────────────────────────┤
│ 200 (col. 2) │ = │ 232 │
├─────────────────────┼────────────────┼────────────────────────────┤
│ 300 (col. 1) │ = │ 073 │
├─────────────────────┼────────────────┼────────────────────────────┤
│ 300 (col. 2) │ = │ 233 │
├─────────────────────┼────────────────┼────────────────────────────┤
│ 400 (col. 1) │ = │ 074 │
├─────────────────────┼────────────────┼────────────────────────────┤
│ 400 (col.2) │ = │ 234 │
├─────────────────────┼────────────────┼────────────────────────────┤
│ 500 (col. 1) │ = │ 070 │
├─────────────────────┼────────────────┼────────────────────────────┤
│ 500 (col. 2) │ = │ 230" │
└─────────────────────┴────────────────┴────────────────────────────┘


    4. Punctul 5 "Controlul situaţiei FIN 5 - Clasificarea activelor financiare" se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

    4.1. La litera b "Controlul situaţiei FIN 5.B - Active financiare deţinute în vederea tranzacţionãrii", dupã litera b2) se introduce o nouã literã, litera b3), cu urmãtorul cuprins:
    "b3) Corelaţii între FIN 5.B, FIN 3 şi FIN 1
    FIN 5.B.040.col.1 + FIN 3.600.col.1 = FIN 1.020"

    4.2. Litera e "Controlul situaţiei FIN 5.E - Împrumuturi şi creanţe, precum şi investiţii pãstrate pânã la scadenţã" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "e. Controlul situaţiei FIN 5.E - Împrumuturi şi creanţe, precum şi investiţii pãstrate pânã la scadenţã
    e1) Controlul orizontal
    Pentru fiecare linie din situaţia FIN 5.E se va respecta urmãtoarea corelaţie:
    col. 1 + col. 2 - col. 3 - col. 4 - col. 5 = col. 6
    e2) Controlul vertical
    010 = 011 + 012 + 013 + 014 + 015
    020 = 021 + 022 + 023 + 024 + 025 + 026 + 027 + 028
    030 = 010 + 020
    040 = 031 + 032 + 033 + 034 + 035 + 036
    e3) Corelaţii între FIN 5.E şi FIN 1

┌─────────────────────┬────────────────┬────────────────────────────┐
│ FIN 5.E col. 6 │ relaţia │ FIN 1 │
├─────────────────────┼────────────────┼────────────────────────────┤
│ 010 │ = │ 051 │
├─────────────────────┼────────────────┼────────────────────────────┤
│ 020 │ = │ 052 │
├─────────────────────┼────────────────┼────────────────────────────┤
│ 030 │ = │ 050 │
├─────────────────────┼────────────────┼────────────────────────────┤
│ 040 │ = │ 060" │
└─────────────────────┴────────────────┴────────────────────────────┘


    5. Punctul 6 "Controlul situaţiei FIN 6.A - Clasificarea creditelor şi creanţelor pe tipuri de produs" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "6. Controlul situaţiei FIN 6.A - Clasificarea creditelor şi creanţelor pe tipuri de produs
    a) Controlul vertical
    100 = 010 + 020 + 030 + 040 + 050 + 060 + 070 + 080 + 090
    110 ≤ 020 + 030
    b) Corelaţia între FIN 6.A, FIN 5.A şi FIN 1:
    FIN 6.A.100 (col. 1 + col. 2 + col. 3 + col. 4 + col. 5 + col. 6 + col. 7 + col. 8) = FIN 1 (024 + 033 + 043 + 052 + 062) + FIN 5.A.030".

    6. Punctul 7 "Controlul situaţiei FIN 7 - Informaţii referitoare la active depreciate şi restante" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "7. Controlul situaţiei FIN 7 - Informaţii referitoare la active depreciate şi restante
    a) Controlul vertical
    020 = 021 + 022 + 023 + 024 + 025
    030 = 031 + 032 + 033 + 034 + 035 + 036 + 037 + 038
    030 = 041 + 042 + 043 + 044 + 045 + 046 + 047 + 048 + 049
    050 = 010 + 020 + 030
    b) Corelaţia între FIN 7, FIN 5.D şi FIN 5.E:
    FIN 7.050 (col. 5) = FIN 5.D.040 (col. 2) + FIN 5.E.030 (col. 2 - col. 3) + FIN 5.E.040 (col. 2 - col. 3)"

    7. Punctul 8 "Controlul situaţiei FIN 9.A - Informaţii generale referitoare la depreciere" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "8. Controlul situaţiei FIN 9 - Informaţii privind riscul de credit şi deprecierile
    a) Controlul situaţiei FIN 9.A - Informaţii generale referitoare la depreciere
    a1) Controlul vertical
    010 = 011 + 012 + 013 + 014
    020 = 021 + 022 + 023 + 024 + 025 + 026
    030 = 010 + 020
    a2) Corelaţii între FIN 9.A şi FIN 2

┌────────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────┐
│ FIN 9.A col. 1 + col. 2│ relaţia │ FIN 2 │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 030 │ = │ 180 + 190 │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 010 │ = │ 180 │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 020 │ = │ 190 │
└────────────────────────┴────────────────┴─────────────────────────┘


    b) Controlul situaţiei FIN 9.C - Colaterale deţinute care pot fi vândute sau redate în garanţie
    Controlul orizontal
    Pentru fiecare linie din situaţia FIN 9.C se vor respecta urmãtoarele corelaţii:
    col. 2 ≤ col. 1
    col. 4 ≤ col. 1
    col. 2 + col. 4 ≤ col. 1
    col. 3 ≤ col. 2
    col. 5 ≤ col. 4"

    8. Punctul 9 "Controlul situaţiei FIN 10 - Datorii financiare" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "9. Controlul situaţiei FIN 10 - Datorii financiare
    a) Controlul situaţiei FIN 10.A - Datorii financiare: clasificare pe tipuri de produse şi în funcţie de contrapartidã
    a1) Controlul vertical
    600 = 100 + 200 + 300 + 400 + 500
    300 = 310 + 320 + 330 + 340 + 350 + 360
    a2) Corelaţii între FIN 10.A şi FIN 1

┌────────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────┐
│ FIN 10.A col 1 │ Relaţia │ FIN 1 │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 100 │ = │ 201 │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 200 │ = │ 202 │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 300 │ = │ 203 │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 400 │ = │ 204 │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 500 │ = │ 205 │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 600 │ = │ 200 │
└────────────────────────┴────────────────┴─────────────────────────┘
┌────────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────┐
│ FIN 10.A col. 2 │ relaţia │ FIN 1 │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 300 │ = │ 211 │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 400 │ = │ 212 │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 500 │ = │ 213 │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 600 │ = │ 210 │
└────────────────────────┴────────────────┴─────────────────────────┘
┌────────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────┐
│ FIN 10.A col. 3 │ relaţia │ FIN 1 │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 300 │ = │ 221 │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 400 │ = │ 222 │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 500 │ = │ 223 │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 600 │ = │ 220 │
└────────────────────────┴────────────────┴─────────────────────────┘


    a3) Corelaţii între FIN 10.A şi FIN 3
    FIN 10.A.100.col. 1 = FIN 3.600.col. 2
    b) Controlul situaţiei FIN 10.B - Datorii subordonate
    b1) Controlul vertical
    300 = 100 + 200
    b2) Corelaţii între FIN 10.B şi FIN 10.A

┌────────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────┐
│ FIN 10.B │ relaţia │ FIN 10.A │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 100 (col. 1) │ ≤ │ 300 (col. 2) │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 100 (col. 2) │ ≤ │ 300 (col. 3) │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 200 (col. 1) │ ≤ │ 400 (col. 2) │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 200 (col. 2) │ ≤ │ 400 (col. 3)" │
└────────────────────────┴────────────────┴─────────────────────────┘


    9. La punctul 11 "Controlul situaţiei FIN 14 - Provizioane", litera b) "Controlul vertical" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "b) Controlul vertical
    200 = 100 + 110 - 120 - 130 + 140 + 150"

    10. Dupã punctul 11 "Controlul situaţiei FIN 14 - Provizioane" se introduce un nou punct, punctul 11^1, cu urmãtorul cuprins:
    "11^1. Controlul situaţiei FIN 16 - Planurile de beneficii determinate şi beneficiile angajaţilor
    a) Controlul situaţiei FIN 16.A - Componente ale activelor şi datoriilor planului de beneficii determinate
    a1) Controlul vertical
    200 = 210 + 220 + 230 + 240
    201 ≤ 210 + 220
    900 = 100 - 200 + 300 + 400 + 500 - 600 + 700 + 800
    a2) Corelaţia între FIN 16.A şi FIN 1

┌────────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────┐
│ FIN 16.A │ relaţia │ FIN 1 │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 800 + 1000 │ ≤ │ 130 │
└────────────────────────┴────────────────┴─────────────────────────┘

    a3) Corelaţia între FIN 16.A şi FIN 14

┌────────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────┐
│ FIN 16.A │ relaţia │ FIN 14 col.1 │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 900 │ = │ 200 │
└────────────────────────┴────────────────┴─────────────────────────┘


    b) Controlul situaţiei FIN 16.B - Modificãri ale obligaţiilor privind beneficiile determinate
    b1) Corelaţia între FIN 16.B şi FIN 2

┌────────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────┐
│ FIN 16.B │ relaţia │ FIN 2 │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 120 │ ≤ │ ABS (023)*1 │
└────────────────────────┴────────────────┴─────────────────────────┘
---------
    *1) Valoarea absolutã a poziţiei 023.


    b2) Corelaţia între FIN 16.B şi FIN 16.A

┌────────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────┐
│ FIN 16.B │ relaţia │ FIN 16.A │
├────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┤
│ 200 │ = │ 100 + 300" │
└────────────────────────┴────────────────┴─────────────────────────┘


    11. Punctul 14 "Corelaţia între situaţia FIN 20 şi FIN 2" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "14. Corelaţia între situaţia FIN 20 şi FIN 2

┌─────────────────────────────┬───────────┬─────────────────────────┐
│ FIN 20 │ relaţia │ FIN 2 │
├─────────────────────────────┼───────────┼─────────────────────────┤
│FIN 20B 100 col. 1 + col. 2 │ = │ 070 │
├─────────────────────────────┼───────────┼─────────────────────────┤
│FIN 20 C 100 col. 3 │ = │ 080 │
├─────────────────────────────┼───────────┼─────────────────────────┤
│FIN 20 D 100 col. 1 + col. 2 │ = │ 090 │
├─────────────────────────────┼───────────┼─────────────────────────┤
│FIN 20E 100 col. 1 + col. 2 │ = │ 100 │
├─────────────────────────────┼───────────┼─────────────────────────┤
│FIN 20 F 100 col. 1 + col. 2 │ = │ 120 │
├─────────────────────────────┼───────────┼─────────────────────────┤
│FIN 20 G 100 col. 1 │ = │ 130 │
├─────────────────────────────┼───────────┼─────────────────────────┤
│FIN 20 G 100 col. 2 │ = │ 140" │
└─────────────────────────────┴───────────┴─────────────────────────┘


                                    -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016