Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 8 din 11 octombrie 2006  privind procedurile de lucru referitoare la derularea operatiunilor de piata monetara efectuate de Banca Nationala a Romaniei si a facilitatilor permanente acordate de aceasta participantilor eligibili (contrapartidelor eligibile)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 8 din 11 octombrie 2006 privind procedurile de lucru referitoare la derularea operatiunilor de piata monetara efectuate de Banca Nationala a Romaniei si a facilitatilor permanente acordate de aceasta participantilor eligibili (contrapartidelor eligibile)

EMITENT: BANCA NATIONALA A ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 862 din 20 octombrie 2006

Având în vedere <>art. 43 din Regulamentul Bãncii Naţionale a României nr. 1/2000 privind operaţiunile de piaţã monetarã efectuate de Banca Naţionalã a României şi facilitãţile permanente acordate de aceasta participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile), cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul prevederilor <>art. 48 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Bãncii Naţionale a României,

Banca Naţionalã a României emite urmãtorul ordin:

I. PARTICIPANŢI ELIGIBILI (CONTRAPARTIDE ELIGIBILE)

ART. 1
În înţelesul prezentului ordin, participanţi eligibili (contrapartide eligibile) sunt cei definiţi la <>art. 2 din Regulamentul Bãncii Naţionale a României nr. 1/2000 privind operaţiunile de piaţã monetarã efectuate de Banca Naţionalã a României şi facilitãţile permanente acordate de aceasta participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile), cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

II. OBLIGAŢII GENERALE ALE PARTICIPANŢILOR ELIGIBILI(CONTRAPARTIDELOR ELIGIBILE)
ART. 2
Fiecare participant la operaţiunile de piaţã monetarã ale Bãncii Naţionale a României şi la facilitãţile permanente acordate de Banca Naţionalã a României are urmãtoarele obligaţii:
a) sã încheie contracte-cadru cu Banca Naţionalã a României, în baza cãrora va putea participa la operaţiunile de piaţã monetarã ale Bãncii Naţionale a României şi la obţinerea de facilitãţi permanente acordate de Banca Naţionalã a României;
b) sã ramburseze integral la scadenţã creditele colateralizate şi creditele lombard acordate, precum şi dobânzile aferente.
ART. 3
În cazul în care la scadenţa operaţiunilor de piaţã monetarã şi/sau a facilitãţii de creditare un participant eligibil (o contrapartidã eligibilã) nu îşi îndeplineşte obligaţiile prevãzute în contractele-cadru încheiate cu Banca Naţionalã a României, aceasta va aplica prevederile <>art. 40 din Regulamentul Bãncii Naţionale a României nr. 1/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 4
Dacã un participant eligibil (o contrapartidã eligibilã) este declarat în regim special de decontare, acesta nu va mai fi acceptat la operaţiunile de piaţã ale Bãncii Naţionale a României şi i se va suspenda accesul la facilitãţile permanente.

III. DESFĂŞURAREA OPERAŢIUNILOR DE PIAŢĂ MONETARĂ PRIN INTERMEDIUL LICITAŢIEI
Prezentarea ofertelor de participare la licitaţie
ART. 5
Participanţii eligibili (contrapartidele eligibile) vor transmite ofertele la Direcţia operaţiuni de piaţã din cadrul Bãncii Naţionale a României, prin modalitãţile considerate acceptabile de Banca Naţionalã a României: letric, fax, SWIFT, poştã electronicã etc., cu încadrarea în termenul de transmitere a ofertelor prevãzut în anunţul licitaţiei.
ART. 6
Ofertele transmise dupã expirarea termenului de transmitere a ofertelor prevãzut în anunţul licitaţiei nu vor fi validate.
ART. 7
Ofertele ce conţin sume sub suma minimã sau peste suma maximã anunţatã de Banca Naţionalã a României prin anunţul de licitaţie ori rate ale dobânzii sub rata minimã sau peste rata maximã anunţatã nu vor fi validate, dacã aceste elemente sunt specificate în anunţul licitaţiei.
ART. 8
Suma cumulatã a opţiunilor unui participant eligibil (unei contrapartide eligibile) nu va putea depãşi suma anunţatã de Banca Naţionalã a României. În caz contrar, ofertele acestuia nu vor fi validate.
ART. 9
Pentru ofertele care nu au fost validate, Direcţia operaţiuni de piaţã din cadrul Bãncii Naţionale a României va comunica în scris decizia sa participantului eligibil (contrapartidei eligibile), înainte de publicarea rezultatelor licitaţiei.
ART. 10
Ofertele cu vicii de formã (oferte incomplete sau care nu respectã modelul specificat de Banca Naţionalã a României) pot fi rectificate, cu acordul comun al Bãncii Naţionale a României şi al participantului eligibil emitent (contrapartidei eligibile emitente), cu condiţia încadrãrii în termenul de transmitere a ofertelor prevãzut în anunţul licitaţiei.
ART. 11
Ofertele sunt revocabile pânã la expirarea termenului de transmitere a ofertelor prevãzut în anunţul licitaţiei.
ART. 12
În cazul licitaţiilor la ratã fixã, ofertele vor conţine o singurã opţiune pentru suma ce urmeazã a fi tranzacţionatã, iar în cazul licitaţiei la ratã variabilã ofertele vor conţine, pentru fiecare ratã a dobânzii/randament/puncte swap, suma ce urmeazã a fi tranzacţionatã. Sumele vor fi exprimate în lei cu douã zecimale, ratele dobânzilor/ randamentelor vor fi exprimate în termeni anualizaţi şi vor conţine douã zecimale, iar punctele swap vor conţine 6 zecimale.
ART. 13
În cazul licitaţiilor la ratã variabilã, participanţii eligibili (contrapartidele eligibile) vor transmite orfertele cu opţiunile ordonate descrescãtor, începând cu opţiunea care are rata dobânzii cea mai mare - pentru tranzacţiile care implicã injecţie de lichiditate şi, respectiv, ordonate crescãtor, începând cu opţiunea care are rata dobânzii cea mai micã - pentru tranzacţiile care implicã absorbţie de lichiditate.
ART. 14
Notificãrile tuturor tranzacţiilor cãtre participanţii eligibili (contrapartidele eligibile) se vor efectua de cãtre Direcţia plãţi din cadrul Bãncii Naţionale a României prin modalitãţile considerate acceptabile de Banca Naţionalã a României, şi anume SWIFT, fax, letric.
ART. 15
În situaţia în care, în urma anunţãrii rezultatelor licitaţiei şi a transmiterii notificãrilor cãtre participanţi, aceştia nu pot onora oferta declaratã câştigãtoare de cãtre Banca Naţionalã a României, se vor aplica prevederile <>art. 40 din Regulamentul Bãncii Naţionale a României nr. 1/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

IV. DESFĂŞURAREA OPERAŢIUNILOR DE PIAŢĂ MONETARĂ PRIN INTERMEDIUL PROCEDURILOR BILATERALE
ART. 16
Tranzacţiile desfãşurate prin intermediul procedurilor bilaterale nu sunt, de regulã, anunţate public. Sunt tranzacţii care se efectueazã prin negociere directã între Banca Naţionalã a României, prin Direcţia operaţiuni de piaţã, şi participantul eligibil (contrapartida eligibilã) respectiv, fãrã a se apela la mecanismul licitaţiei.
ART. 17
Tranzacţionarea se face prin mijloace de comunicare, precum Reuters dealing, telefon etc.
ART. 18
Notificãrile tuturor tranzacţiilor cãtre participanţii eligibili (contrapartidele eligibile) se vor efectua de cãtre Direcţia plãţi din cadrul Bãncii Naţionale a României prin modalitãţile considerate acceptabile de Banca Naţionalã a României, şi anume SWIFT, fax, letric.
ART. 19
Banca Naţionalã a României poate decide sã anunţe public rezultatele tranzacţiilor efectuate prin proceduri bilaterale.

V. OPERAŢIUNI
A. Cumpãrãri/vânzãri reversibile de active eligibile - repo/reverse repo
ART. 20
Condiţiile în care Banca Naţionalã a României efectueazã cumpãrãri/vânzãri reversibile de active eligibile - repo/reverse repo vor fi stabilite prin contractul-cadru încheiat cu fiecare participant eligibil (contrapartidã eligibilã), al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 1.
ART. 21
Tranzacţiile reversibile sunt definite de urmãtoarele elemente:
a) elementele de identificare a activelor eligibile - seria emisiunii (cod ISIN);
b) numãrul de active eligibile tranzacţionate;
c) valoarea unitarã nominalã;
d) valoarea unitarã de vânzare ajustatã a activelor eligibile la data tranzacţiei;
e) rata operaţiunii repo/reverse repo sau rata dobânzii ce va fi plãtitã de vânzãtorul iniţial la rãscumpãrarea activelor eligibile, care se stabileşte în funcţie de obiectivele de politicã monetarã;
f) valoarea unitarã de rãscumpãrare se obţine prin însumarea valorii unitare de vânzare ajustate cu dobânda datoratã la scadenţã, aferentã valorii activelor eligibile vândute. Calculul se va face dupã urmãtoarea formulã:



d^*n
Valoarea de rãscumpãrare = Valoarea de vânzare ajustatã *[1+(──────────)],
100^*360



unde:
d = rata operaţiunii repo/reverse repo (pcpa);
n = numãr de zile;

g) datele la care se efectueazã vânzarea, respectiv rãscumpãrarea, stabilite în momentul încheierii tranzacţiei.
ART. 22
Cumpãrãrile/vânzãrile reversibile de active eligibile - repo/reverse repo se desfãşoarã prin licitaţie sau pe baze bilaterale. Pentru tranzacţiile efectuate prin licitaţie, participanţii eligibili (contrapartidele eligibile) vor transmite ofertele conform modelului prezentat în anexa nr. 2.
ART. 23
Pentru înregistrarea şi decontarea tranzacţiilor desfãşurate prin intermediul procedurilor multilaterale sau bilaterale, participanţii eligibili (contrapartidele eligibile) vor aloca codul de operaţiune definit în anexa nr. 2.
B. Credite colateralizate cu active eligibile
ART. 24
Condiţiile de acordare şi modul de garantare a creditelor vor fi stabilite prin contractul-cadru de credit colateralizat şi prin contractul de gaj pentru credit colateralizat, încheiate cu fiecare participant eligibil (contrapartidã eligibilã), ale cãror modele sunt prevãzute în anexele nr. 3 şi 4.
ART. 25
Acordarea de credite colateralizate se desfãşoarã prin licitaţie. Participanţii eligibili (contrapartidele eligibile) vor transmite ofertele conform modelului prezentat în anexa nr. 5.
ART. 26
(1) Concomitent cu prezentarea ofertelor, participanţii eligibili (contrapartidele eligibile) vor transmite la Direcţia operaţiuni de piaţã din cadrul Bãncii Naţionale a României o notificare prin care aceştia consimt sã garanteze creditul solicitat şi dobânda aferentã, notificare care va cuprinde elementele de identificare ale activelor eligibile ce fac obiectul gajului (anexa nr. 6), şi vor iniţia în sistemul SaFIR înregistrarea garanţiilor conform regulilor de sistem.
(2) Direcţia operaţiuni de piaţã va verifica eligibilitatea activelor, precum şi acoperirea cu garanţii a creditului solicitat şi a dobânzii aferente.
ART. 27
(1) În baza instrucţiunii primite de la participantul eligibil (contrapartida eligibilã) şi de la Banca Naţionalã a României, SaFIR va proceda la înregistrarea garanţiei prin blocarea activelor eligibile respective, conform regulilor acestuia.
(2) Dupã adjudecarea licitaţiei, eventualul surplus de active eligibile blocate iniţial va fi deblocat prin transmiterea de cãtre Banca Naţionalã a României a solicitãrii de deblocare în sistemul SaFIR, dupã care se va proceda la acordarea creditului.
ART. 28
Dobânda aferentã perioadei pentru care activele eligibile constituie obiectul unui gaj se cuvine proprietarului înregistrat, respectiv participantului eligibil (contrapartidei eligibile).
ART. 29
(1) Deblocarea garanţiilor constituite la acordarea creditelor este condiţionatã de rambursarea creditelor şi de plata dobânzilor aferente.
(2) La scadenţa creditelor, dupã rambursarea creditelor şi plata dobânzilor aferente de cãtre participantul eligibil (contrapartida eligibilã), Banca Naţionalã a României va iniţia în SaFIR deblocarea activelor eligibile constituite drept garanţie.
(3) În cazul în care, la scadenţa creditelor, participantul eligibil (contrapartida eligibilã) nu ramburseazã creditele şi/sau nu plãteşte dobânzile aferente, Banca Naţionalã a României va proceda la executarea garanţiilor corespunzãtor valorii nerambursate, în conformitate cu prevederile <>art. 50 alin. (3) din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Bãncii Naţionale a României.
C. Vânzãri/cumpãrãri de titluri de stat
ART. 30
Vânzãrile/cumpãrãrile de titluri de stat se efectueazã prin proceduri bilaterale, în conformitate cu prevederile <>Regulamentului Bãncii Naţionale a României nr. 1/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>Regulamentului Bãncii Naţionale a României nr. 12/2005 privind piaţa secundarã a titlurilor de stat administratã de Banca Naţionalã a României şi ale prezentelor proceduri de lucru.
ART. 31
(1) Vânzãrile/cumpãrãrile de titluri de stat sunt definite de urmãtoarele elemente:
a) elementele de identificare ale titlurilor de stat - seria emisiunii (cod ISIN);
b) numãrul de titluri de stat tranzacţionate;
c) valoarea unitarã nominalã;
d) valoarea unitarã de vânzare/cumpãrare a titlurilor de stat la data tranzacţiei;
e) randamentul la maturitate;
f) data decontãrii vânzãrii/cumpãrãrii, stabilitã în momentul încheierii tranzacţiei.
(2) Decontarea operaţiunilor de vânzare/cumpãrare cu titluri de stat se va realiza conform regulilor sistemului SaFIR.
D. Emitere de certificate de depozit
ART. 32
Emiterea de certificate de depozit se va efectua în conformitate cu procedurile de lucru privind derularea operaţiunilor cu certificate de depozit emise de Banca Naţionalã a României, aprobate prin ordin al Bãncii Naţionale a României.
E. Swap valutar
ART. 33
În cadrul operaţiunii de swap valutar, vânzãtorul iniţial al valutei convenite rãscumpãrã valuta respectivã la un anumit termen şi la un curs stabilit, ce se determinã pe baza punctelor swap, calculate în funcţie de ratele dobânzilor practicate pe pieţele monetare pentru valutele ce fac obiectul tranzacţiei.
ART. 34
Condiţiile în care Banca Naţionalã a României efectueazã swap-uri valutare vor fi stabilite prin contractul-cadru încheiat cu fiecare participant eligibil (contrapartidã eligibilã), al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 7.
ART. 35
Tranzacţiile swap sunt definite de urmãtoarele elemente:
a) tipul valutei;
b) volumul valutei tranzacţionate;
c) cursul de schimb la vedere al valutei convenite;
d) punctele swap;
e) cursul de schimb la termen al valutei convenite pentru operaţiune reprezintã cursul ce se stabileşte prin însumarea cursului la vedere cu punctele swap;
f) datele de decontare ale celor douã operaţiuni, stabilite în momentul încheierii tranzacţiei.
ART. 36
Swap-ul valutar se desfãşoarã pe baze bilaterale sau prin licitaţie. Pentru tranzacţiile efectuate prin licitaţie, participanţii eligibili (contrapartidele eligibile) vor transmite ofertele conform modelului prezentat în anexa nr. 8.
F. Atragerea de depozite
ART. 37
Atragerea de depozite de cãtre Banca Naţionalã a României se efectueazã în conformitate cu prevederile <>Regulamentului Bãncii Naţionale a României nr. 1/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 38
(1) Atragerea de depozite se desfãşoarã pe baze bilaterale sau prin licitaţie.
(2) Pentru tranzacţiile efectuate prin licitaţie, participanţii eligibili (contrapartidele eligibile) vor transmite ofertele conform modelului prevãzut în anexa nr. 9.
G. Facilitãţi permanente
1. Facilitatea de creditare
ART. 39
(1) Participanţii eligibili (contrapartidele eligibile) au acces la facilitatea de creditare în conformitate cu prevederile <>Regulamentului Bãncii Naţionale a României nr. 1/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Solicitãrile cu vicii de formã pot fi rectificate cu acordul comun al Bãncii Naţionale a României şi al participantului eligibil emitent (contrapartidei eligibile emitente), cu condiţia încadrãrii în termenul de transmitere prevãzut.
ART. 40
(1) Condiţiile de acordare şi modul de garantare a creditelor lombard vor fi stabilite prin contractul-cadru de credit lombard şi prin contractul de gaj pentru credit lombard, încheiate cu fiecare participant eligibil (contrapartidã eligibilã), ale cãror modele sunt prevãzute în anexele nr. 10 şi 11.
(2) Înregistrarea, executarea şi eliberarea garanţiilor constituite în baza contractelor de gaj încheiate cu participanţii eligibili (contrapartidele eligibile) se vor realiza în conformitate cu regulile sistemului SaFIR.
ART. 41
Nivelul ratei dobânzii pentru creditul lombard va fi afişat zilnic în paginile de contributor ale Bãncii Naţionale a României din sistemele de transmitere a informaţiilor financiare (Reuters, Bloomberg etc.).
ART. 42
Facilitatea de creditare acordatã de Banca Naţionalã a României participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile) se va desfãşura dupã urmãtorul orar:
- pânã la ora 17,15 Banca Naţionalã a României primeşte solicitãrile de credit lombard ale participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile);
- între orele 17,15-17,30 se vor analiza cererile şi se va notifica participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile) decizia luatã de Banca Naţionalã a României.
ART. 43
(1) Concomitent cu prezentarea solicitãrii de credit, participanţii eligibili (contrapartidele eligibile) vor transmite la Direcţia operaţiuni de piaţã din cadrul Bãncii Naţionale a României o notificare prin care aceştia consimt sã garanteze creditul solicitat şi dobânda aferentã, notificare care va cuprinde elementele de identificare ale activelor eligibile ce fac obiectul gajului (anexa nr. 6) şi vor iniţia în sistemul SaFIR înregistrarea garanţiilor conform regulilor de sistem.
(2) Direcţia operaţiuni de piaţã va verifica eligibilitatea activelor, precum şi acoperirea cu garanţii a creditului solicitat şi a dobânzii aferente.
ART. 44
În baza instrucţiunii primite de la participantul eligibil (contrapartida eligibilã) şi de la Banca Naţionalã a României, SaFIR va proceda la înregistrarea garanţiei prin blocarea activelor eligibile respective, conform regulilor acestuia, iar Banca Naţionalã a României va proceda la acordarea facilitãţii de creditare.
ART. 45
Dobânda aferentã perioadei pentru care activele eligibile constituie obiectul unui gaj se cuvine proprietarului înregistrat, respectiv participantului eligibil (contrapartidei eligibile).
ART. 46
(1) Deblocarea garanţiilor constituite la acordarea creditelor este condiţionatã de rambursarea creditelor şi de plata dobânzilor aferente.
(2) La scadenţa creditelor, dupã rambursarea creditelor şi plata dobânzilor aferente de cãtre participantul eligibil (contrapartida eligibilã), Banca Naţionalã a României va iniţia în SaFIR deblocarea activelor eligibile constituite drept garanţie.
(3) În cazul în care, la scadenţa creditelor, participantul eligibil (contrapartida eligibilã) nu ramburseazã creditele şi/sau nu plãteşte dobânzile aferente, Banca Naţionalã a României va proceda la recuperarea creanţelor prin executarea garanţiilor corespunzãtor valorii nerambursate, în conformitate cu prevederile <>art. 50 alin. (3) din Legea nr. 312/2004 .
2. Facilitatea de depozit
ART. 47
(1) Participanţii eligibili (contrapartidele eligibile) au acces la facilitatea de depozit în conformitate cu prevederile <>Regulamentului Bãncii Naţionale a României nr. 1/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Solicitãrile cu vicii de formã pot fi rectificate cu acordul comun al Bãncii Naţionale a României şi al participantului eligibil emitent (contrapartidei eligibile emitente), cu condiţia încadrãrii în termenul de transmitere prevãzut.
ART. 48
Nivelul ratei dobânzii pentru depozite va fi afişat zilnic în paginile de contributor ale Bãncii Naţionale a României din sistemele de transmitere a informaţiilor financiare (Reuters, Bloomberg etc.).
ART. 49
Facilitatea de depozit acordatã de Banca Naţionalã a României participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile) se va desfãşura dupã urmãtorul orar:
- pânã la ora 17,15 Banca Naţionalã a României primeşte solicitãrile participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile) de plasare de depozite;
- între orele 17,15-17,30 se vor analiza cererile şi se va notifica participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile) decizia luatã de Banca Naţionalã a României.

VI. DISPOZIŢII FINALE
ART. 50
În vederea verificãrii autenticitãţii semnãturilor persoanelor autorizate, participanţii eligibili (contrapartidele eligibile) vor depune la Banca Naţionalã a României Direcţia operaţiuni de piaţã - listele cu specimenele de semnãturi ale persoanelor autorizate, conform prevederilor legale, pentru participarea la operaţiunile de piaţã monetarã ale Bãncii Naţionale a României şi la facilitãţile permanente. Formularul specimenelor de semnãturi este prezentat în anexa nr. 12.
ART. 51
Ori de câte ori se produce o modificare în conţinutul listei cu specimenele de semnãturi, participanţii eligibili (contrapartidele eligibile) au obligaţia ca în cel mai scurt timp sã depunã o nouã listã cuprinzând specimenele de semnãturi actualizate. În caz contrar, orice operaţiune de piaţã monetarã şi/sau facilitate permanentã angajatã de persoane neautorizate va fi lovitã de nulitate absolutã.
ART. 52
La depunerea de cãtre participantul eligibil (contrapartida eligibilã) a documentelor necesare în vederea participãrii la operaţiunile de piaţã monetarã şi la facilitãţile permanente, se va verifica autenticitatea semnãturilor.
ART. 53
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã orice alte dispoziţii contrare.

Guvernatorul Bãncii Naţionale a României,
Mugur Constantin Isãrescu

Bucureşti, 11 octombrie 2006.
Nr. 8.

ANEXA 1

BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI
PARTICIPANT ELIGIBIL
(CONTRAPARTIDA ELIGIBILĂ)

CONTRACT-CADRU
pentru tranzacţii repo/reverse repo
nr. ..... din ..........

În temeiul <>Legii nr. 312/2004 privind Statutul Bãncii Naţionale a României şi al <>Legii nr. 58/1998 privind activitatea bancarã, republicatã, cu modificãrile ulterioare, al <>Regulamentului Bãncii Naţionale a României nr. 1/2000 privind operaţiunile de piaţã monetarã efectuate de Banca Naţionalã a României şi facilitãţile permanente acordate de aceasta participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile), cu modificãrile şi completãrile ulterioare, al Ordinului Bãncii Naţionale a României nr. 8/2006 privind procedurile de lucru referitoare la derularea operaţiunilor de piaţã monetarã efectuate de Banca Naţionalã a României şi a facilitãţilor permanente acordate de aceasta participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile) şi al <>Ordinului Bãncii Naţionale a României nr. 7/2006 privind procedurile de lucru pentru derularea operaţiunilor cu certificate de depozit emise de Banca Naţionalã a României,
între:
Banca Naţionalã a României, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Lipscani nr. 25, sectorul 3, reprezentatã prin ......, în calitate de ...........................,
şi
..../(participantul eligibil)......, cu sediul în ...., str. ..... nr. ........, înregistratã la registrul comerţului cu nr. .............., cod unic de înregistrare nr. ......., reprezentatã prin ...., în calitate de ........., şi ......, în calitate de ......., a intervenit prezentul contract:
1. Banca Naţionalã a României efectueazã tranzacţii repo/reverse repo cu ......./(participantul eligibil)....... în condiţiile stabilite prin licitaţiile organizate de Banca Naţionalã a României sau, pe baze bilaterale, cu privire la:
- elementele de identificare a activelor eligibile;
- numãrul de active eligibile tranzacţionate;
- valoarea unitarã de vânzare ajustatã a activelor eligibile;
- rata operaţiunii repo/reverse repo;
- valoarea unitarã de rãscumpãrare;
- datele la care se efectueazã vânzãrile şi, respectiv, rãscumpãrãrile de active eligibile.
2. ....(participantul eligibil)/... se obligã sã aibã în cont activele eligibile libere de sarcini la data vânzãrii (pentru repo), datã stabilitã în momentul încheierii tranzacţiei.
3. În situaţia în care, la data vânzãrii/rãscumpãrãrii, ..../(participantul eligibil).... nu îşi îndeplineşte obligaţiile, Banca Naţionalã a României va aplica prevederile <>art. 40 din Regulamentul nr. 1/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
4. Prezentul contract-cadru s-a încheiat în douã exemplare, câte unul pentru fiecare parte contractantã, şi intrã în vigoare la data semnãrii.



BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI PARTICIPANTUL ELIGIBIL
.../(semnãturile autorizate)... (CONTRAPARTIDA ELIGIBILĂ)
.../(semnãturile autorizate şi
ştampila, conform art. 34
din <>Legea nr. 58/1998
privind activitatea bancarã,
republicatã,
cu modificãrile ulterioare)...




ANEXA 2^1)





ANTET PARTICIPANT
ELIGIBIL
(CONTRAPARTIDA
ELIGIBILA)
Nr. ...... Data .....

OFERTA DE PARTICIPARE LA LICITATIA DIN DATA DE .... PENTRU
CUMPARARI/VANZARI REVERSIBILE DE ACTIVE ELIGIBILE - REPO/REVERSE REPO

Nr. de referinta al licitatiei:
Cod operatiune^*:
OPTIUNI
┌──────────┬───────────┬──────────┐
│ 1 │ 2 │ 3 │
└──────────┴───────────┴──────────┘
┌──────────┬───────────┬──────────┐
Tipul activelor eligibile: │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘

┌──────────┬───────────┬──────────┐
Cod ISIN: │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘

┌──────────┬───────────┬──────────┐
Data scadentei │ │ │ │
emisiunii/cuponului: │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘
┌──────────┬───────────┬──────────┐
Nr.active eligibile (buc.) │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘
┌──────────┬───────────┬──────────┐
Val.nominala unitara(lei) │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘
┌──────────┬───────────┬──────────┐
Val.nomianala totala(lei) │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘
┌──────────┬───────────┬──────────┐
Val. unitara de vanzare ajustata │ │ │ │
(lei) │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘

┌──────────┐
Data vanzarii: │ │
└──────────┘

┌──────────┬───────────┬──────────┐
Val. totala de vanzare(lei): │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘
┌──────────┬───────────┬──────────┐
Rata Repo/Reverse Repo(%): │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘
┌──────────┬───────────┬──────────┐
Val. unitara de rascumparare(lei): │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘
┌──────────┐
Data rascumpararii: │ │
└──────────┘
┌──────────┬───────────┬──────────┐
Val. totala de rascumparare (lei): │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘

Nota: in cazul licitatiei la rata fixa se va transmite o singura optiune

PARTICIPANT
ELIGIBIL
(CONTRAPARTIDA
ELIGIBILA)
Persoane autorizate:
Numele si prenumele
Functia
Semnaturi autorizate cf. art.34
din <>Legea nr. 58/1998 privind
activitatea bancara, republicata
(L.S.)

^* Codul operatiunii este referinta acordului repo/reverse repo utilizata pentru
decontarea fiecarei operatiuni in SaFIR, in conformitate cu Ghidul Utilizatorului SWIFT.
Acesta va fi de maxim 16 caractere alfanumerice si va cuprinde:
numarul contractului cadru+L(sau B)X data incheierii tranzactiei sub forma
zzll(ddmmyyyy), unde:
- L sau B se stabilesc in functie de tipul operatiunii: L in cazul licitatiei,
B in cazul operatiunilor bilaterale;
- X=identificator numeric unic asociat, de ambele parti, fiecarei operatiuni
repo-reverse repo cu Banca Nationala a Romaniei, din ziua respectiva; in cazul
operatiunilor multilaterale, acesta va fi asociat cu fiecare optiune si licitatie
in parte.



ANEXA 3

BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI
PARTICIPANT ELIGIBIL
(CONTRAPARTIDA ELIGIBILĂ)

CONTRACT-CADRU
de credit colateralizat
nr. .... din ........

În temeiul <>Legii nr. 312/2004 privind Statutul Bãncii Naţionale a României şi al <>Legii nr. 58/1998 privind activitatea bancarã, republicatã, cu modificãrile ulterioare, al <>Regulamentului Bãncii Naţionale a României nr. 1/2000 privind operaţiunile de piaţã monetarã efectuate de Banca Naţionalã a României şi facilitãţile permanente acordate de aceasta participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile), cu modificãrile şi completãrile ulterioare, al Ordinului Bãncii Naţionale a României nr. 8/2006 privind procedurile de lucru referitoare la derularea operaţiunilor de piaţã monetarã efectuate de Banca Naţionalã a României şi a facilitãţilor permanente acordate de aceasta participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile) şi al <>Ordinului Bãncii Naţionale a României nr. 7/2006 privind procedurile de lucru pentru derularea operaţiunilor cu certificate de depozit emise de Banca Naţionalã a României,
între:
Banca Naţionalã a României, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Lipscani nr. 25, sectorul 3, reprezentatã prin ......., în calitate de .........,
şi
.../(participantul eligibil)...., cu sediul în ....., str. ....... nr. ....., înregistratã la registrul comerţului cu nr. ......., cod unic de înregistrare nr. ......, reprezentatã prin ......, în calitate de ...., şi ......, în calitate de ......, a intervenit prezentul contract:
1. Banca Naţionalã a României acordã .../(participantul eligibil)... credite colateralizate, la valoarea acceptatã la licitaţiile organizate, înscrisã în notificãrile tranzacţiilor, notificãri care constituie accesorii ale prezentului contract-cadru de credit colateralizat.
Rata dobânzii creditelor colateralizate acordate .../(participantul eligibil)... este determinatã în cadrul licitaţiilor, potrivit metodei de alocare stabilitã în anunţul licitaţiei.
Perioada pentru care se acordã creditele colateralizate este prevãzutã în anunţul licitaţiei şi este menţionatã în notificarea tranzacţiei.
2. ....../(participantul eligibil)... se obligã sã garanteze creditele colateralizate cu active eligibile menţionate în contractul de gaj încheiat pentru fiecare tranzacţie.
3. Garanţia trebuie sã acopere în proporţie de 100% creditele acordate şi dobânzile aferente.
4. În cazul în care .../(participantul eligibil)... nu achitã integral la scadenţã creditele acordate şi/sau nu plãteşte integral dobânzile aferente, Banca Naţionalã a României va proceda la executarea garanţiilor corespunzãtor valorii nerambursate, în conformitate cu prevederile <>art. 50 alin. (3) din Legea nr. 312/2004 .
5. Prezentul contract-cadru constituie titlu executoriu conform <>art. 50 din Legea nr. 312/2004 .
6. Prezentul contract s-a încheiat în douã exemplare, câte unul pentru fiecare parte contractantã, şi intrã în vigoare la data semnãrii.



BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI PARTICIPANTUL ELIGIBIL
.../(semnãturile autorizate)... (CONTRAPARTIDA ELIGIBILĂ)
.../(semnãturile autorizate
şi ştampila, conform art. 34
din <>Legea nr. 58/1998
privind activitatea bancarã,
republicatã, cu modificãrile
ulterioare)



ANEXA 4

BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI
PARTICIPANT ELIGIBIL
(CONTRAPARTIDA ELIGIBILĂ)

CONTRACT DE GAJ
pentru credit colateralizat
nr. .... din ......

În temeiul <>Legii nr. 312/2004 privind Statutul Bãncii Naţionale a României şi al <>Legii nr. 58/1998 privind activitatea bancarã, republicatã, cu modificãrile ulterioare, al <>Regulamentului Bãncii Naţionale a României nr. 1/2000 privind operaţiunile de piaţã monetarã efectuate de Banca Naţionalã a României şi facilitãţile permanente acordate de aceasta participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile), cu modificãrile şi completãrile ulterioare, al Ordinului Bãncii Naţionale a României nr. 8/2006 privind procedurile de lucru referitoare la derularea operaţiunilor de piaţã monetarã efectuate de Banca Naţionalã a României şi a facilitãţilor permanente acordate de aceasta participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile) şi al <>Ordinului Bãncii Naţionale a României nr. 7/2006 privind procedurile de lucru pentru derularea operaţiunilor cu certificate de depozit emise de Banca Naţionalã a României,
între:
Banca Naţionalã a României, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Lipscani nr. 25, sectorul 3, reprezentatã prin ...., în calitate de ......,
şi
...../(participantul eligibil)..., cu sediul în ...., str. ..... nr. ......., înregistratã la registrul comerţului cu nr. ....., cod unic de înregistrare nr. .........., reprezentatã prin ..., în calitate de ...., şi ........, în calitate de ......, a intervenit prezentul contract:
1. .../(participantul eligibil).... se obligã sã gajeze în favoarea Bãncii Naţionale a României activele eligibile, consemnate în Notificarea nr. ....... din data de ......., care face parte integrantã din prezentul contract de gaj, pentru garantarea creditului colateralizat în sumã de ............, acordat la data de .................... .
....../(participantul eligibil)... declarã pe propria rãspundere cã activele eligibile ce fac obiectul garanţiei, potrivit prezentului contract de gaj, sunt în proprietatea sa şi nu sunt gajate sau sechestrate.
2. Banca Naţionalã a României preia cu titlu de garanţie activele eligibile menţionate de .../(participantul eligibil)... în Notificarea nr. ....... din data de ........... .
3. În cazul în care ..../(participantul eligibil) ... nu achitã integral la scadenţã creditul colateralizat acordat şi nu plãteşte integral dobânda aferentã, Banca Naţionalã a României va proceda la executarea garanţiei, corespunzãtor valorii nerambursate, în conformitate cu prevederile <>art. 50 alin. (3) din Legea nr. 312/2004 .
4. Prezentul contract de gaj intrã în vigoare la data acordãrii creditului de cãtre Banca Naţionalã a României şi îşi înceteazã valabilitatea în momentul rambursãrii integrale a creditului colateralizat şi a dobânzii aferente.
5. Prezentul contract de gaj constituie accesoriu la Contractul-cadru de credit nr. ............ .
6. Prezentul contract de gaj s-a încheiat în douã exemplare, câte unul pentru fiecare parte contractantã, şi intrã în vigoare la data semnãrii.



BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI PARTICIPANTUL ELIGIBIL
.../(semnãturile autorizate)... (CONTRAPARTIDA ELIGIBILĂ)
..../ (semnãturile autorizate şi
ştampila, conform art. 34
din <>Legea nr. 58/1998 privind
activitatea bancarã, republicatã,
cu modificãrile ulterioare)...



ANEXA 5





ANTET PARTICIPANT
ELIGIBIL
(CONTRAPARTIDA
ELIGIBILA)
Nr. ...... Data .....

OFERTA DE PARTICIPARE LA LICITATIA DIN DATA DE .... PENTRU
CREDIT COLATERALIZAT CU ACTIVE ELIGIBILE


Nr. de referinta al licitatiei:
OPTIUNI
┌──────────┬───────────┬──────────┐
│ 1 │ 2 │ 3 │
└──────────┴───────────┴──────────┘
┌──────────┬───────────┬──────────┐
Suma(lei): │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘

┌──────────┬───────────┬──────────┐
Rata dobanzii(%): │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘

┌──────────┐
Data acordarii: │ │
└──────────┘

┌──────────┐
Data scadentei: │ │
└──────────┘

Nota: in cazul licitatiei la rata fixa se va transmite o singura optiune.

PARTICIPANT
ELIGIBIL
(CONTRAPARTIDA
ELIGIBILA)
Persoane autorizate:
Numele si prenumele
Functia
Semnaturi autorizate cf. art.34
din <>Legea nr. 58/1998 privind
activitatea bancara, republicata
(L.S.)



ANEXA 6

ANTET PARTICIPANT ELIGIBIL
(CONTRAPARTIDA ELIGIBILA)

NOTIFICARE
pentru garantarea cu active eligibile a creditului ...... din data de
...........


Participantul eligibil (contrapartida eligibila) ...... se obliga sa gajeze in favoarea Bancii Nationale a Romaniei urmatoarele active eligibile:



-lei-
┌────┬─────┬──────────┬──────────┬─────────┬─────────┬─────────┐
│Nr. │Cod │Data sca- │ Numar │Valoare │Valoarea │Valoarea │
│crt.│ISIN │dentei e- │ active │nominala │nominala │de piata │
│ │ │misiunii/ │eligibile │unitara │totala │ajustata │
│ │ │cuponului │ (buc.) │ │ │ │
├────┼─────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5=3*4 │ 6 │
├────┼─────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ X │TOTAL│ X │ │ X │ │ │
└────┴─────┴──────────┴──────────┴─────────┴─────────┴─────────┘



Prezenta notificare face parte integranta din Contractul de gaj nr. ..../zz.ll..

PARTICIPANT ELIGIBIL
(CONTRAPARTIDA ELIGIBILA)
Persoane autorizate:
Numele si prenumele:
Functia:
Semnaturi autorizate cf. art. 34 din
<>Legea nr. 58/1998 privind activitatea
bancara, republicata
(L.S.)

Data

ANEXA 7

BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI
PARTICIPANT ELIGIBIL
(CONTRAPARTIDA ELIGIBILĂ)

CONTRACT-CADRU
pentru tranzacţii de swap valutar
nr. ..... din .........

În temeiul <>Legii nr. 312/2004 privind Statutul Bãncii Naţionale a României şi al <>Legii nr. 58/1998 privind activitatea bancarã, republicatã, cu modificãrile ulterioare, al <>Regulamentului Bãncii Naţionale a României nr. 1/2000 privind operaţiunile de piaţã monetarã efectuate de Banca Naţionalã a României şi facilitãţile permanente acordate de aceasta participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile), cu modificãrile şi completãrile ulterioare, al Ordinului Bãncii Naţionale a României nr. 8/2006 privind procedurile de lucru referitoare la derularea operaţiunilor de piaţã monetarã efectuate de Banca Naţionalã a României şi a facilitãţilor permanente acordate de aceasta participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile),
între:
Banca Naţionalã a României, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Lipscani nr. 25, sectorul 3, reprezentatã prin ....., în calitate de ........................,
şi
......./(participantul eligibil) ...., cu sediul în ......., str. ....... nr. ........, înregistrat la registrul comerţului cu nr. ......., cod unic de înregistrare nr. ...., reprezentatã prin ........., în calitate de ........, şi ........, în calitate de .........., a intervenit prezentul contract:
1. Banca Naţionalã a României efectueazã tranzacţii de swap valutar cu ..../(participantul eligibil)..., în condiţiile stabilite la licitaţiile organizate de Banca Naţionalã a României sau pe baze bilaterale cu privire la:
- tipul valutei;
- volumul valutei tranzacţionate;
- cursul de schimb la vedere al valutei;
- cursul de schimb la termen al valutei;
- punctele swap;
- datele la care se efectueazã vânzarea/cumpãrarea de valutã.
2. În situaţia în care la data vânzãrii sau cumpãrãrii de valutã ..../ (participantul eligibil)... nu îşi îndeplineşte obligaţiile prevãzute în prezentul contract-cadru, Banca Naţionalã a României va proceda la aplicarea prevederilor <>art. 40 din Regulamentul Bãncii Naţionale a României nr. 1/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
3. Prezentul contract s-a încheiat în douã exemplare, câte unul pentru fiecare parte contractantã, şi intrã în vigoare la data semnãrii.



BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI PARTICIPANTUL ELIGIBIL
.../(semnãturile autorizate)... (CONTRAPARTIDA ELIGIBILĂ)
.../(semnãturile autorizate
şi ştampa, conform art. 34
din <>Legea nr. 58/1998
privind activitatea bancarã,
republicatã, cu modificãrile
ulterioare)...



ANEXA 8





ANTET PARTICIPANT
ELIGIBIL
(CONTRAPARTIDA ELIGIBILA)
Nr. ...... Data .....

OFERTA DE PARTICIPARE LA LICITATIA DIN DATA DE .... PENTRU
SWAP VALUTAR

Nr. de referinta al licitatiei:

OPTIUNI
┌──────────┬───────────┬──────────┐
│ 1 │ 2 │ 3 │
└──────────┴───────────┴──────────┘
┌──────────┬───────────┬──────────┐
Tipul valutei: │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘

┌──────────┬───────────┬──────────┐
Suma valutei tranzactionate: │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘

┌──────────┬───────────┬──────────┐
Cursul de schimb la vedere al valutei │ │ │ │
tranzactionate (lei): │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘

Valoarea totala a operatiunii rezultata ┌──────────┬───────────┬──────────┐
din tranzactia la vedere (lei): │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘
┌──────────┐
Data la care se efectueaza tranzactia la vedere: │ │
└──────────┘
┌──────────┬───────────┬──────────┐
Puncte swap: │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘
┌──────────┬───────────┬──────────┐
Cursul de schimb la termen al valutei │ │ │ │
tranzactionate (lei) │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘

┌──────────┬───────────┬──────────┐
Valoarea totala a operatiunii rezultata din │ │ │ │
tranzactia la termen (lei) │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘

┌──────────┐
Data la care se efectueaza tranzactia la termen: │ │
└──────────┘
┌─────────────────────────────────┐
Cont de corespondent pentru valuta │ │
└─────────────────────────────────┘

Nota: in cazul licitatiei la rata fixa se va transmite o singura optiune

PARTICIPANT
ELIGIBIL
(CONTRAPARTIDA
ELIGIBILA)
Persoane autorizate:
Numele si prenumele
Functia
Semnaturi autorizate cf. art.34
din <>Legea nr. 58/1998 privind
activitatea bancara, republicata
(L.S.)



ANEXA 9





ANTET PARTICIPANT
ELIGIBIL
(CONTRAPARTIDA
ELIGIBILA)
Nr. ...... Data .....

OFERTA DE PARTICIPARE LA LICITATIA DIN DATA DE .... PENTRU
CONSTITUIRE DE DEPOZITE LA B.N.R.IGIBILE


Nr. de referinta al licitatiei:
OPTIUNI
┌──────────┬───────────┬──────────┐
│ 1 │ 2 │ 3 │
└──────────┴───────────┴──────────┘
┌──────────┬───────────┬──────────┐
Suma(lei): │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘

┌──────────┬───────────┬──────────┐
Rata dobanzii(%): │ │ │ │
└──────────┴───────────┴──────────┘

┌──────────┐
Data constituirii: │ │
└──────────┘

┌──────────┐
Data scadentei: │ │
└──────────┘

Nota: in cazul licitatiei la rata fixa se va transmite o singura optiune.

PARTICIPANT
ELIGIBIL
(CONTRAPARTIDA
ELIGIBILA)
Persoane autorizate:
Numele si prenumele
Functia
Semnaturi autorizate cf. art.34
din <>Legea nr. 58/1998 privind
activitatea bancara, republicata
(L.S.)




ANEXA 10

BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI
PARTICIPANT ELIGIBIL
(CONTRAPARTIDA ELIGIBILĂ)

CONTRACT-CADRU
de credit lombard
nr. .... din .......

În temeiul <>Legii nr. 312/2004 privind Statutul Bãncii Naţionale a României şi al <>Legii nr. 58/1998 privind activitatea bancarã, republicatã, cu modificãrile ulterioare, al <>Regulamentului Bãncii Naţionale a României nr. 1/2000 privind operaţiunile de piaţã monetarã efectuate de Banca Naţionalã a României şi facilitãţile permanente acordate de aceasta participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile), cu modificãrile şi completãrile ulterioare, al Ordinului Bãncii Naţionale a României nr. 8/2006 privind procedurile de lucru referitoare la derularea operaţiunilor de piaţã monetarã efectuate de Banca Naţionalã a României şi a facilitãţilor permanente acordate de aceasta participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile) şi al <>Ordinului Bãncii Naţionale a României nr. 7/2006 privind procedurile de lucru pentru derularea operaţiunilor cu certificate de depozit emise de Banca Naţionalã a României,
între:
Banca Naţionalã a României, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Lipscani nr. 25, sectorul 3, reprezentatã prin ......, în calitate de ..................,
şi
..../(participantul eligibil)..., cu sediul în ........., str. ...... nr. ........, înregistratã la registrul comerţului cu nr. ........, cod unic de înregistrare nr. ......., reprezentatã prin ........, în calitate de ......., şi ......., în calitate de ........, a intervenit prezentul contract:
1. Banca Naţionalã a României acordã ...../(participantul eligibil)... credite lombard, la valoarea înscrisã în comunicãrile de aprobare a creditelor lombard, care constituie accesorii la prezentul contract-cadru de credit lombard.
Rata dobânzii creditelor lombard acordate va fi cea afişatã în ziua de acordare a creditului lombard în paginile de contributor ale Bãncii Naţionale a României în sistemele Reuters, Bloomberg etc.
Perioada pentru care se acordã creditele lombard este overnight.
2. .../(participantul eligibil)... se obligã sã garanteze creditele lombard cu active eligibile, încheind în acest sens contracte de gaj accesorii la prezentul contract-cadru de credit.
3. Garanţia trebuie sã acopere în proporţie de 100% creditele acordate şi dobânzile aferente.
4. În cazul în care ..../(participantul eligibil) ... nu achitã integral la scadenţã creditele lombard acordate şi/sau nu plãteşte integral dobânzile aferente, Banca Naţionalã a României va proceda la executarea garanţiilor corespunzãtor valorii nerambursate, în conformitate cu prevederile <>art. 50 alin. (3) din Legea nr. 312/2004 .
5. Prezentul contract-cadru constituie titlu executoriu conform <>art. 50 din Legea nr. 312/2004 .
6. Prezentul contract s-a încheiat în douã exemplare, câte unul pentru fiecare parte contractantã, şi intrã în vigoare la data semnãrii.



BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI PARTICIPANTUL ELIGIBIL
.../(semnãturile autorizate)... (CONTRAPARTIDA ELIGIBILĂ)
..../(semnãturile autorizate şi
ştampila, conform art. 34
din <>Legea nr. 58/1998 privind
activitatea bancarã,
republicatã, cu modificãrile
ulterioare)...



ANEXA 11

BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI
PARTICIPANT ELIGIBIL
(CONTRAPARTIDA ELIGIBILĂ)

CONTRACT DE GAJ
pentru credit lombard
nr. .... din .......

În temeiul <>Legii nr. 312/2004 privind Statutul Bãncii Naţionale a României şi al <>Legii nr. 58/1998 privind activitatea bancarã, republicatã, cu modificãrile ulterioare, al <>Regulamentului Bãncii Naţionale a României nr. 1/2000 privind operaţiunile de piaţã monetarã efectuate de Banca Naţionalã a României şi facilitãţile permanente acordate de aceasta participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile), cu modificãrile şi completãrile ulterioare, al Ordinului Bãncii Naţionale a României nr. 8/2006 privind procedurile de lucru referitoare la derularea operaţiunilor de piaţã monetarã efectuate de Banca Naţionalã a României şi a facilitãţilor permanente acordate de aceasta participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile) şi al <>Ordinului Bãncii Naţionale a României nr. 7/2006 privind procedurile de lucru pentru derularea operaţiunilor cu certificate de depozit emise de Banca Naţionalã a României,
între:
Banca Naţionalã a României, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Lipscani nr. 25, sectorul 3, reprezentatã prin ......., în calitate de ................................,
şi
...../(participantul eligibil) ..., cu sediul în ........, str. ..... nr. ............., înregistratã la registrul comerţului cu nr. ....., cod unic de înregistrare nr. ....., reprezentatã prin ........., în calitate de ....., şi ......, în calitate de ......., a intervenit prezentul contract:
1. ...../(participantul eligibil) ... se obligã sã gajeze în favoarea Bãncii Naţionale a României activele eligibile, consemnate în Notificarea nr. ....... din data de ........, care face parte integrantã din prezentul contract de gaj, pentru garantarea creditului lombard în sumã de ......., acordat la data de .......... .
...../(participantul eligibil) ... declarã pe propria rãspundere cã activele eligibile ce fac obiectul garanţiei, potrivit prezentului contract de gaj, sunt în proprietatea sa şi nu sunt gajate sau sechestrate.
2. Banca Naţionalã a României preia cu titlu de garanţie activele eligibile menţionate de .../(participantul eligibil).... în Notificarea nr. ....... din data de ............ .
3. În cazul în care ..../(participantul eligibil) ... nu achitã integral la scadenţã creditul lombard acordat şi nu plãteşte integral dobânda aferentã, Banca Naţionalã a României va proceda la executarea garanţiei, corespunzãtor valorii nerambursate, în conformitate cu prevederile <>art. 50 alin. (3) din Legea nr. 312/2004 .
4. Prezentul contract de gaj intrã în vigoare la data acordãrii creditului de cãtre Banca Naţionalã a României şi îşi înceteazã valabilitatea în momentul rambursãrii integrale a creditului lombard şi a dobânzii aferente.
5. Prezentul contract de gaj constituie accesoriu la Contractul-cadru de credit nr. ...... .
6. Prezentul contract de gaj s-a încheiat în douã exemplare, câte unul pentru fiecare parte contractantã, şi intrã în vigoare la data semnãrii.



BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI PARTICIPANTUL ELIGIBIL
.../(semnãturile autorizate)... (CONTRAPARTIDA ELIGIBILĂ)
.../(semnãturile autorizate şi
ştampila, conform art. 34
din <>Legea nr. 58/1998 privind
activitatea bancarã,
republicatã, cu modificãrile
ulterioare)



ANEXA 12

ANTET PARTICIPANT ELIGIBIL (CONTRAPARTIDA ELIGIBILĂ)
Nr. ....... data ........

LISTA
cuprinzând specimenele de semnãturi ale persoanelor desemnate sã angajeze
..../(participantul eligibil)... în operaţiunile de piaţã monetarã efectuate
de Banca Naţionalã a României şi facilitãţile permanente acordate de aceasta
participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile)

....../(participantul eligibil) .... desemneazã pe fiecare dintre urmãtoarele persoane ca având semnãturã autorizatã pentru a angaja ..../(participantul eligibil) ...... în legãturã cu operaţiunile de piaţã monetarã efectuate de Banca Naţionalã a României şi facilitãţile permanente acordate de aceasta participanţilor eligibili (contrapartidelor eligibile) şi certificã cã specimenul de semnãturã din dreptul fiecãrui nume este original:



Numele şi prenumele titularilor Funcţia Semnãtura
............................... .......... .........
............................... .......... .........

Numele şi prenumele înlocuitorilor Funcţia Semnãtura
............................... .......... .........
............................... .......... .........


PARTICIPANT ELIGIBIL
(CONTRAPARTIDA ELIGIBILĂ)

Persoane autorizate,
.../(numele, prenumele şi funcţia).....
Semnãturi autorizate conform art. 34 din
<>Legea nr. 58/1998 privind activitatea
bancarã, republicatã, cu modificãrile ulterioare
(L.S.)



---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016