Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 782 din 17 noiembrie 2004  pentru aprobarea Regulamentului privind procedura de atestare tehnico-profesionala a specialistilor in activitatea de proiectare si verificare a planurilor de inchidere a obiectivelor miniere si a proiectelor tehnice de executie a lucrarilor miniere, a specialistilor in activitatea de asistenta tehnica - dirigentie de santier pentru lucrari miniere si a specialistilor in activitatea de executie a lucrarilor miniere    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 782 din 17 noiembrie 2004 pentru aprobarea Regulamentului privind procedura de atestare tehnico-profesionala a specialistilor in activitatea de proiectare si verificare a planurilor de inchidere a obiectivelor miniere si a proiectelor tehnice de executie a lucrarilor miniere, a specialistilor in activitatea de asistenta tehnica - dirigentie de santier pentru lucrari miniere si a specialistilor in activitatea de executie a lucrarilor miniere

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 56 din 18 ianuarie 2005
Având în vedere dispoziţiile <>Legii minelor nr. 85/2003 , cu modificãrile ulterioare, şi ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.208/2003 privind aprobarea Normelor pentru aplicarea <>Legii minelor nr. 85/2003 , cu modificãrile ulterioare,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului României nr. 738/2003 referitoare la organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Comerţului, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 485 din 7 iulie 2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul de stat, ministrul economiei şi comerţului, emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Regulamentul privind procedura de atestare tehnico-profesionalã a specialiştilor în activitatea de proiectare şi verificare a planurilor de închidere a obiectivelor miniere şi a proiectelor tehnice de execuţie a lucrãrilor miniere, a specialiştilor în activitatea de asistenţã tehnicã - dirigenţie de şantier pentru lucrãri miniere şi a specialiştilor în activitatea de execuţie a lucrãrilor miniere, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Direcţia generalã resurse minerale, Direcţia generalã legislaţie management împreunã cu Societatea Comercialã de Conservare şi Închidere Minelor "Conversmin" - S.A. Bucureşti şi Centrul de Pregãtire pentru Personalul din Industrie Buşteni vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul de stat, ministrul economiei şi comerţului,
Gavril Baican,
secretar de stat

Bucureşti, 17 noiembrie 2004.
Nr. 782.


ANEXĂ

REGULAMENT
privind procedura de atestare tehnico-profesionalã a
specialiştilor în activitatea de proiectare şi verificare a planurilor
de închidere a obiectivelor miniere şi a proiectelor tehnice
de execuţie a lucrãrilor miniere, a specialiştilor în activitatea
de asistenţã tehnicã - dirigenţie de şantier pentru
lucrãri miniere şi a specialiştilor în activitatea de execuţie
a lucrãrilor miniere

CAP. I
Prevederi generale

ART. 1
(1) Prezentul regulament stabileşte procedura de atestare tehnico-profesionalã a specialiştilor în activitatea de proiectare şi verificare a planurilor de închidere a obiectivelor miniere şi a proiectelor tehnice de execuţie a lucrãrilor miniere, a specialiştilor în activitatea de asistenţã tehnicã - dirigenţie de şantier pentru lucrãri miniere şi a specialiştilor în activitatea de execuţie a lucrãrilor miniere.
(2) Activitãţile prevãzute la alin. (1) se efectueazã de cãtre specialişti, atestaţi tehnico-profesional de cãtre comisii numite prin ordin al ministrului economiei şi comerţului.
ART. 2
Prevederile prezentului regulament sunt obligatorii pentru persoanele fizice şi juridice înregistrate în ţarã şi din strãinãtate, care îşi desfãşoarã activitatea în domeniul lucrãrilor miniere pe teritoriul României.
ART. 3
Prezenta procedurã cuprinsã în regulament stabileşte modalitãţile şi tehnicile de atestare, domeniile de atestare, precum şi condiţiile de participare la examenele de atestare şi de valabilitate a certificatelor de atestare a specialiştilor care îşi desfãşoarã activitatea în sfera lucrãrilor miniere, în calitate de proiectanţi, diriginţi de şantier şi responsabili cu activitatea de execuţie a lucrãrilor miniere.

CAP. II
Cadru legal

ART. 4
La baza prevederilor cuprinse în prezenta procedurã au stat urmãtoarele acte normative:
- <>Legea minelor nr. 85/2003 , cu modificãrile ulterioare;
- <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.208/2003 privind aprobarea Normelor pentru aplicarea <>Legii minelor nr. 85/2003 ;
- <>Ordinul ministrului industriei şi resurselor nr. 273/2001 pentru aprobarea Manualului de închidere a minelor;
- <>Ordinul ministrului economiei şi comerţului nr. 172/2003 privind aprobarea formei contractului de execuţie de lucrãri de închidere a minelor şi refacere a mediului/conservare;
- <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.158/2004 pentru modificarea şi completarea <>Hotãrârii Guvernului nr. 313/2002 privind înfiinţarea Societãţii Comerciale de Conservare şi Închidere a Minelor "Conversmin" - S.A.

CAP. III
Obiectivele atestãrii tehnico-profesionale a specialiştilor în activitatea de proiectare şi verificare a planurilor de închidere a obiectivelor miniere şi a proiectelor tehnice de execuţie a lucrãrilor miniere, a specialiştilor în activitatea de asistenţã tehnicã - dirigenţie de şantier pentru lucrãri miniere şi a specialiştilor în activitatea de execuţie a lucrãrilor miniere

ART. 5
(1) Obiectivele principale urmãrite prin atestarea specialiştilor în activitatea de proiectare şi verificare a planurilor de închidere a obiectivelor miniere şi a proiectelor tehnice de execuţie a lucrãrilor miniere, a specialiştilor în activitatea de asistenţã tehnicã - dirigenţie de şantier pentru lucrãri miniere şi a specialiştilor în activitatea de execuţie a lucrãrilor miniere, numiţi în continuare specialişti, sunt:
a) creşterea nivelului calitativ al lucrãrilor;
b) folosirea judicioasã a resurselor bugetare alocate lucrãrilor de închidere a minelor şi de refacere a mediului;
c) aplicarea celor mai bune practici internaţionale în domeniul conservãrii şi închiderii minelor la proiectarea şi execuţia lucrãrilor fizice;
d) asigurarea respectãrii reglementãrilor tehnice şi a prevederilor legale în proiectarea, încredinţarea contractelor şi execuţia lucrãrilor miniere.
(2) Aplicarea prezentei proceduri are drept scop realizarea, în mod unitar şi în conformitate cu prevederile legale, a activitãţilor specialiştilor pentru lucrãrile miniere.
ART. 6
(1) Atestarea tehnico-profesionalã a specialiştilor, nominalizaţi la art. 5, de cãtre comisiile numite prin ordin al ministrului economiei şi comerţului nu conduce la transferul de responsabilitãţi de la persoana autorizatã la organul de autorizare şi nici nu îi exonereazã pe aceştia de obligaţiile ce le revin.
(2) Autorizarea tehnico-profesionalã a specialiştilor nominalizaţi la art. 5 nu acoperã şi autorizãrile necesare legiferate pentru activitãţile specifice în domeniile reglementate de alte acte normative în vigoare şi a cãror respectare este obligatorie.

CAP. IV
Domeniu de aplicare

ART. 7
(1) Prezenta procedurã se aplicã pentru atestarea şi reatestarea persoanelor fizice care solicitã atestarea ca specialişti în domeniul proiectãrii şi execuţiei lucrãrilor miniere şi al asistenţei tehnice pentru monitorizare în timpul execuţiei lucrãrilor şi pentru monitorizare postînchidere.
(2) Reatestarea specialiştilor se acordã în momentul expirãrii perioadei pentru care a fost acordatã atestarea.
(3) Atestarea se referã la evaluarea şi recunoaşterea capacitãţii tehnice şi a experienţei profesionale a specialiştilor care solicitã obţinerea atestatului în vederea exercitãrii funcţiilor, dupã caz, de: proiectant, diriginte de şantier sau responsabil cu execuţia lucrãrilor miniere.
ART. 8
Atestarea specialiştilor care exercitã, dupã caz, funcţiile nominalizate la art. 7 este obligatorie.

CAP. V
Termeni utilizaţi

ART. 9
În contextul prezentei proceduri, termenii referitori la activitatea proceduralã sunt definiţi dupã cum urmeazã:
a) lucrãri miniere - lucrãri de proiectare, conservare, închidere, ecologizare şi monitorizare postînchidere a obiectivelor miniere.
b) proiectant - persoanã fizicã responsabilã, în condiţiile legii, cu activitatea de proiectare şi verificare a conţinutului planurilor de închidere a obiectivelor miniere şi a proiectelor tehnice de execuţie a lucrãrilor miniere în conformitate cu exigenţele cuprinse în prevederile legale, care îndeplineşte urmãtoarele atribuţii:
1. elaborarea conţinutului planului de închidere a obiectivelor miniere şi a documentaţiei aferente;
2. elaborarea conţinutului proiectului tehnic de închidere a obiectivelor miniere şi a documentaţiei aferente;
3. verificarea existenţei conţinutului documentaţiei, pe faze de proiectare;
4. încadrarea prevederilor documentaţiei în exigenţele legale, inclusiv a normelor PSI, de protecţia muncii, precum şi a normelor sanitare;
5. respectarea prevederilor legale cu privire la sistematizare şi urbanism;
6. verificarea legalitãţii soluţiilor adoptate în documentaţii;
7. verificarea conformitãţii documentaţiei de execuţie a lucrãrilor miniere cu reglementãrile legale şi tehnice specifice.
c) responsabil cu execuţia lucrãrilor miniere - persoana fizicã responsabilã, în condiţiile legii, cu implementarea sistemului de calitate în realizarea lucrãrilor miniere, disponibilitãţii de personal calificat şi de echipamente specifice, care sã dea garanţia respectãrii exigenţelor de calitate stabilite în prevederile legale şi de documentaţia aferentã executãrii lucrãrilor miniere, verificatã şi aprobatã;
d) diriginte de şantier pentru lucrãri miniere - persoanã fizicã însãrcinatã de cãtre investitor cu verificarea calitãţii materialelor şi produselor puse în lucrare şi/sau cu verificarea execuţiei corecte a lucrãrilor miniere;
e) diriginte de şantier rezident - persoana fizicã însãrcinatã de cãtre firma de dirigenţie sã asigure prezenţa permanentã în şantier pe durata desfãşurãrii lucrãrilor;
f) diriginte de şantier coordonator - persoana fizicã însãrcinatã de cãtre firma de dirigenţie sã asigure coordonarea între mai multe şantiere în cazul proiectelor complexe;
g) procedurã - mod specific de a efectua o activitate;
h) verificare - confirmare prin examinare şi prezentare de probe obiective a faptului cã cerinţele specifice de calitate a lucrãrilor miniere au fost satisfãcute;

CAP. VI
Domenii de autorizare

ART. 10
Domeniile din activitatea de conservare, închidere, ecologizare şi monitorizare postînchidere a obiectivelor miniere pentru care se atestã specialiştii pentru executarea lucrãrilor miniere sunt prezentate în tabelul urmãtor:



───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Clasificare Studii


Nr. -------------- de specialitate Specializare
crt. Secţi- Grupa Domeniu de din Ministerul Nivel Certi- Curs
une/ atestare Economiei ficat ates-
subsec- şi Comerţului de tare
ţiune ates- lu-
tare crãri
mini-
ere


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. F/45 4511 Demolarea Direcţia generalã Inginer; Da Da
construcţiilor, resurse minerale subinginer
terasamente şi
organizare
de şantiere

2. KA/74 7420 Activitãţi de Direcţia generalã Inginer; Da Da
arhitecturã, resurse minerale subinginer
inginerie şi
servicii de
consultanţã
tehnicã
legate de
acestea

3. O/90 9001 Colectarea şi Direcţia generalã Inginer; Da Da
tratarea resurse minerale subinginer
apelor uzate

4. G/51 5157 Comerţ cu Direcţia generalã Inginer; Da Da
ridicata al resurse minerale subinginer
deşeurilor şi
resturilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


ART. 11
Un specialist poate fi atestat, la cererea sa, în unul sau mai multe dintre domeniile/subdomeniile prezentate la art. 10, cu condiţia respectãrii tuturor condiţiilor de studii, vechime şi instruire.
ART. 12
Domeniile de activitate menţionate la art. 10 sunt în conformitate cu Clasificarea activitãţilor din economia naţionalã - CAEN, aprobatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 656/1997 şi publicatã în Monitorul Oficial al României, nr. 301 bis din 5 noiembrie 1997, actualizatã prin <>Ordinul preşedintelui Institutului Naţional de Statisticã nr. 601/2002 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 908 din 13 decembrie 2002.

CAP. VII
Procedura atestãrii

ART. 13
Atestarea tehnico-profesionalã a specialiştilor nominalizaţi la art. 5 se realizeazã de cãtre comisiile de atestare numite prin ordin al ministrului economiei şi comerţului, pentru fiecare categorie de specialişti.
ART. 14
(1) Comisiile de atestare numite prin ordin al ministrului economiei şi comerţului vor avea în componenţã un numãr de 7 membri în urmãtoarea structurã:
1. Preşedinte - directorul general al direcţiei de specialitate din minister;
2. Membru - specialist din direcţia generalã de specialitate din minister, cu minimum 10 ani de activitate în domeniu;
3. Membru - cadru didactic universitar, cu încadrare minimã de conferenţiar şi având titlul de doctor în specialitate;
4. Membru - specialist din Direcţia generalã legislaţie, management din minister, cu minimum 10 ani de activitate profesionalã;
5. Membru - reprezentant al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM);
6. Membru - directorul general al Societãţii Comerciale de Conservare şi Închidere a Minelor "Conversmin" - S.A. Bucureşti;
7. Membru - specialist în domeniul lucrãrilor miniere, din cadrul Societãţii Comerciale de Conservare şi Închidere a Minelor "Conversmin" - S.A. Bucureşti, cu vechime de peste 5 ani în activitatea minierã, cu studii superioare tehnice, economice sau juridice.
(2) Componenţa comisiilor de atestare, cu excepţia membrilor de drept, se poate modifica/completa, dupã caz, în baza unei motivaţii justificate aprobate de ministrul economiei şi comerţului.
(3) Pentru membrii de drept ai comisiilor de atestare, prin ordinul de numire vor fi stabiliţi şi înlocuitorii de drept ai acestora pe perioada absenţei motivate din comisie în perioada examinãrii şi evaluãrii.
(4) În termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a prezentului regulament se înfiinţeazã comisiile de atestare a specialiştilor.
(5) Membrii comisiilor de atestare trebuie sã îndeplineascã numai condiţiile prevãzute la alin. 1, în baza cãrora, prin echivalare, se aprobã atestarea prin ordinul de numire ca specialist în activitatea din domeniul de atestare al comisiei.
ART. 15
Pentru atestarea tehnico-profesionalã a specialiştilor nominalizaţi la art. 5, persoanele fizice interesate trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele condiţii:
A. Pentru specialiştii proiectanţi:
1. studii superioare tehnice de lungã duratã în domeniul în care se solicitã atestarea;
2. vechime în activitatea de proiectare sau de colaborare cu firme de proiectare de minimum 5 ani;
3. realizarea de documentaţii pentru minimum douã lucrãri în activitatea minierã, care vor trebui nominalizate în memoriul de activitate profesionalã;
4. promovarea, în prealabil, a cursului de instruire şi consultanţã "Reglementãri şi proceduri specifice activitãţii de conservare, închidere şi ecologizare a minelor", organizat la Centrul de Pregãtire pentru Personalul din Industrie Buşteni;
5. înscrierea pentru examenul de atestare tehnico-profesionalã a specialiştilor la direcţiile de specialitate în baza unei cereri, conform anexei nr. 1;
6. însuşirea cunoştinţelor teoretice şi practice cuprinse în programa de pregãtire aprobatã prin ordin al ministrului economiei şi comerţului şi susţinutã de specialişti în domeniu în scopul actualizãrii cunoştinţelor candidaţilor, în vederea susţinerii şi promovãrii examenului de atestare tehnico-profesionalã a specialiştilor;
7. prezentarea şi susţinerea examenului scris şi oral, inclusiv a interviului, în faţa comisiei de atestare numite prin ordin al ministrului economiei şi comerţului;
8. obţinerea calificativului minim prezentat la art. 23.
B. Pentru responsabilii cu execuţia lucrãrilor miniere:
1. studii superioare tehnice în domeniul în care solicitã atestarea;
2. vechime în activitatea minierã de minimum 5 ani;
3. promovarea în prealabil a cursului de instruire şi consultanţã "Reglementãri şi proceduri specifice activitãţii de conservare, închidere şi ecologizare a minelor", organizat la Centrul de Pregãtire pentru Personalul din Industrie Buşteni;
4. înscriere pentru examenul de atestare la direcţiile de specialitate în baza unei cereri, conform anexei nr. 1;
5. însuşirea cunoştinţelor teoretice şi practice, cuprinse în programa de pregãtire aprobatã prin ordin al ministrului economiei şi comerţului şi susţinutã de specialişti în domeniu, în scopul actualizãrii cunoştinţelor candidaţilor, în vederea susţinerii şi promovãrii examenului de atestare;
6. prezentarea şi susţinerea examenului scris şi oral în faţa comisiei de atestare numite prin ordin al ministrului economiei şi comerţului;
7. obţinerea calificativului minim prezentat la art. 23.
C. Pentru diriginţii de şantier:
1. studii superioare tehnice de lungã duratã în domeniul în care se solicitã atestarea;
2. vechime în activitatea minierã de minimum 5 ani (proiectare şi/sau execuţie);
3. promovarea în prealabil a cursului de instruire şi consultanţã "Reglementãri şi proceduri specifice activitãţii de conservare, închidere şi ecologizare a minelor", organizat la Centrul de Pregãtire pentru Personalul din Industrie Buşteni;
4. înscrierea pentru examenul de atestare tehnico-profesionalã a specialiştilor la direcţiile de specialitate;
5. însuşirea cunoştinţelor teoretice şi practice actualizate, cuprinse în programa de pregãtire aprobatã prin ordin al ministrului economiei şi resurselor şi susţinutã de specialişti în domeniu, în vederea prezentãrii şi promovãrii candidaţilor la examenul de atestare tehnico-profesionalã a specialiştilor;
6. prezentarea şi susţinerea examenului scris şi oral în faţa comisiei de atestare numite prin ordin al ministrului economiei şi comerţului;
7. obţinerea calificativului minim prezentat la art. 23.
ART. 16
Nu se percep taxe pentru:
- înscrierea la examenul de atestare;
- susţinerea examenului în faţa comisiei de atestare.
Celelalte cheltuieli legate de însuşirea cunoştinţelor teoretice şi practice, conform programei de specialitate aprobate, se suportã de partea interesatã.
ART. 17
Direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului are obligaţia:
a) sã analizeze cu agenţii economici şi sã stabileascã domeniile concrete, lucrãrile miniere la care, conform legii, trebuie întocmite expertize, verificãri şi supervizarea lucrãrilor de investiţii noi;
b) sã evalueze modalitatea de avizare în toate etapele lucrãrilor, în conformitate cu prevederile legale, cu personal propriu propus pentru autorizare sau cu specialişti atraşi;
c) sã facã propuneri de specialitate pentru întocmirea programei de pregãtire a personalului propus pentru autorizare;
d) sã propunã programa analiticã şi componenţa comisiilor de atestare;
e) sã analizeze dosarele primite pentru pregãtirea şi atestarea candidaţilor în vederea autorizãrii, în conformitate cu prevederile art. 15, şi sã transmitã documentele aferente înscrierii la examenul de atestare tehnicoprofesionalã a specialiştilor nominalizaţi la art. 5 din prezentul regulament;
f) Direcţia generalã resurse minerale analizeazã documentele şi, împreunã cu Direcţia generalã legislaţie, management, reactualizeazã şi promoveazã proiectul de ordin aferent aprobãrii programei de pregãtire a candidaţilor şi de numire a comisiilor de atestare.
ART. 18
În temeiul ordinului ministrului economiei şi comerţului de aprobare a programei de pregãtire a candidaţilor pentru atestarea tehnico-profesionalã a specialiştilor şi de numire a comisiei de atestare, Centrul de Pregãtire pentru Personalul din Industrie Buşteni organizeazã activitãţile aferente pregãtirii şi desfãşurãrii examenelor de atestare tehnico-profesionalã a specialiştilor nominalizaţi la art. 5.

CAP. VIII
Documentele solicitate în vederea atestãrii

ART. 19
(1) Admiterea la examenul de atestare tehnico-profesionalã a specialiştilor se face pe baza:
a) cererii scrise a solicitantului (conform modelului prezentat în anexa nr. 1);
b) dosarului candidatului, compus din:
1. curriculum vitae conform modelului comun european, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.021/2004 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 633 din 13 iulie 2004;
2. diploma de absolvire a instituţiei de învãţãmânt superior absolvite sau, dupã caz, de licenţã, în copie legalizatã;
3. memoriul de activitate profesionalã, din care sã rezulte pentru fiecare categorie de atestare condiţiile prevãzute la art. 15 din prezentul regulament (conform modelului din anexa nr. 6);
4. 3 fotografii 3x4 cm.
(2) Dosarul se depune la direcţia de specialitate din Ministerul Economiei şi Comerţului precizatã la art. 10, care analizeazã şi comunicã în termen de 15 zile solicitantului:
a) dacã dosarul este acceptat;
b) dacã documentele sunt complete;
c) domeniul (dupã caz, domeniile) pentru care este admis sã participe la procedura de atestare.
(3) Dosarele care nu corespund exigenţelor impuse de prezenta procedurã se restituie solicitanţilor în vederea completãrii acestora.
ART. 20
(1) Admiterea la examenul de atestare tehnico-profesionalã a specialiştilor nu este condiţionatã de funcţia deţinutã la data solicitãrii atestãrii de cãtre specialistul respectiv.
(2) Activitãţile specialiştilor nominalizaţi la art. 5 pot fi efectuate numai de cãtre persoane fizice atestate, care îşi pot desfãşura activitatea în una dintre urmãtoarele forme:
a) angajat al unei persoane juridice care are prevãzute în obiectul de activitate domeniile de activitate prevãzute la art. 10;
b) autorizat ca persoanã fizicã sã desfãşoare activitãţi economice în mod independent în domeniile de activitate prevãzute la nr. crt. 1 şi 2 din tabelul cuprins în art. 10;
c) angajat al investitorului, cu contract individual de muncã, potrivit legii.

CAP. IX
Desfãşurarea examenului de atestare

ART. 21
(1) Examenul de atestare tehnico-profesionalã a specialiştilor se desfãşoarã dupã un curs de pregãtire conform programei specifice fiecãrei categorii de specialişti prevãzute la art. 5 şi constã în douã probe: scris şi oral.
(2) Prin tematicã, în cele douã probe se vor verifica atât nivelul cunoştinţelor profesionale actualizate în domeniu, cât şi legislaţia şi reglementãrile în vigoare.
ART. 22
(1) În vederea însuşirii de cãtre candidaţi a cunoştinţelor profesionale, a legislaţiei şi a reglementãrilor tehnice în vigoare, Centrul de Pregãtire pentru Personalul din Industrie Buşteni va organiza în baza programei aprobate prin ordin al ministrului economiei şi comerţului cursuri, dezbateri şi aplicaţii pentru fiecare domeniu cuprins la art. 10.
(2) Fiecãrui cursant i se vor distribui materiale de referinţã aferente programei aprobate.
(3) Înaintea datei examenului, membrii comisiei de atestare au datoria ca, în cadrul dezbaterilor, sã clarifice toate problemele ridicate de candidaţi.
ART. 23
(1) Sunt consideraţi atestaţi candidaţii care au obţinut la examen minimum media 7.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), comisia de atestare prevãzutã la art. 14 aprobã atestarea prin echivalare pentru specialiştii care predau cursul de instruire şi consultanţã "Reglementãri şi proceduri specifice activitãţii de conservare, închidere şi ecologizare a minelor" şi pentru membrii comisiei de examinare la absolvirea cursului, dacã aceste persoane au o vechime în activitatea minierã de minimum 5 ani.
(3) Echivalarea se decide în urma analizãrii individuale a cazurilor, la cererea celor interesaţi, dupã depunerea unui dosar cuprinzând documentele prevãzute la art. 19 alin. (1) lit. b) pct. 1, 2 şi 4.
ART. 24
(1) Rezultatul obţinut la examenul de atestare tehnico-profesionalã a specialiştilor se comunicã oficial de cãtre secretariatul Centrului de Pregãtire pentru Personalul din Industrie Buşteni, în termen de maximum 15 zile de la susţinerea examenului de cãtre candidaţi.
Certificatul de atestare se elibereazã personal candidaţilor de cãtre Centrul de Pregãtire pentru Personalul din Industrie Buşteni.
(2) Modelul certificatului de atestare este prevãzut dupã cum urmeazã:
a) pentru proiectanţi, în anexa nr. 2a);
b) pentru responsabilii cu execuţia lucrãrilor miniere, în anexa nr. 2b);
c) pentru diriginţii de şantier, în anexa nr. 2c), anexe care fac parte integrantã din prezentul regulament.
(3) Comisia de atestare, prin secretariatul Centrului de Pregãtire pentru Personalul din Industrie Buşteni şi în temeiul procesului-verbal de examinare (conform anexei nr. 3) înregistreazã certificatele de atestare emise, pentru fiecare categorie de specialişti atestaţi, în registre de eliberare a certificatelor de atestare.
ART. 25
(1) Evidenţa certificatelor de atestare, pe categorii de specialişti, pe domenii de activitate, precum şi a eventualelor sancţiuni se ţine într-un registru de evidenţã la Direcţia generalã resurse minerale.
(2) Completarea registrului de evidenţã se face prin grija specialistului din Direcţia generalã resurse minerale, membru în comisia de atestare, în cel mult 15 zile de la data întocmirii procesului-verbal de examinare.
ART. 26
(1) Certificatul de atestare are un termen de valabilitate de 4 ani.
(2) Reatestarea se face în baza susţinerii unui nou examen.
(3) Candidaţii care nu au obţinut media minimã stabilitã la art. 23 se pot prezenta la un nou examen de atestare.

CAP. X
Drepturile şi obligaţiile titularilor de certificate de atestare

A. Proiectanţii
ART. 27
Proiectarea şi verificarea conţinutului planurilor de închidere a obiectivelor miniere şi a proiectelor tehnice de execuţie a lucrãrilor miniere se fac conform cerinţelor stabilite în <>Ordinul ministrului industriei şi resurselor nr. 273/2001 şi în <>Ordinul ministrului economiei şi comerţului nr. 172/2003 .
ART. 28
(1) Sunt supuse verificãrii urmãtoarele documente:
a) documentaţia tehnicã de proiectare necesarã obţinerii autorizaţiei de construire/demolare şi a avizelor prevãzute la <>art. 14 din anexa la Ordinul ministrului industriei şi resurselor nr. 273/2001 .
b) Documentaţiile tehnice şi detaliile de realizare a lucrãrilor miniere sub formã de planşe, breviare de calcul, caiete de sarcini, necesare pentru constatarea cerinţelor impuse de lege.
(2) Persoana atestatã verificã orice alte modificãri sau completãri ale planului de încetare a activitãţii şi a proiectelor tehnice de execuţie a lucrãrilor miniere, survenite pe durata execuţiei lucrãrilor miniere.
(3) Persoana atestatã va efectua verificãri numai pentru domeniile în care a fost atestat.
ART. 29
Persoana atestatã are obligaţia ca în cadrul verificãrilor pe care le efectueazã sã urmãreascã:
a) condiţiile specifice de amplasament al lucrãrilor miniere din punct de vedere calitativ şi cantitativ;
b) modul de respectare a reglementãrilor tehnice în vigoare, referitor la cerinţele şi exigenţele legale privind planul de încetare a activitãţii şi a proiectelor tehnice de execuţie a lucrãrilor miniere;
ART. 30
Persoana atestatã semneazã şi ştampileazã piesele scrise şi desenate numai în condiţiile în care documentaţia transmisã de proiectant este corespunzãtoare din punct de vedere al cerinţelor stabilite prin prevederile legale.
ART. 31
Pentru încadrarea într-o formã unitarã ştampila va fi confecţionatã conform detaliilor cuprinse în anexa nr. 4.
ART. 32
Persoana atestatã va întocmi şi va ţine la zi un registru de evidenţã a proiectelor verificate.
ART. 33
Persoana atestatã nu poate semna şi ştampila (verifica), în aceastã calitate, proiectele întocmite de ea sau la a cãror elaborare a participat.
ART. 34
Eventualele litigii dintre proiectantul verificator şi proiectant pot fi rezolvate de cãtre un expert tehnic atestat, angajat de investitor. Decizia expertului este obligatorie pentru ambele pãrţi, iar rãspunderea pentru soluţiile date revine acestuia.
B. Responsabilul cu execuţia lucrãrilor miniere
ART. 35
Asigurarea calitãţii execuţiei lucrãrilor miniere se face în mod diferenţiat, în funcţie de domeniile de activitate prezentate la art. 10, printr-un sistem propriu de calitate, conform reglementãrilor legale în vigoare.
ART. 36
Responsabilii tehnici cu execuţia lucrãrilor miniere atestaţi au, în principal, drepturile şi obligaţiile prevãzute în <>Ordinul ministrului economiei şi comerţului nr. 172/2003 , precum şi alte drepturi şi obligaţii specifice, aşa cum sunt precizate concret în contractul de execuţie a lucrãrilor miniere.
C. Diriginţii de şantier
ART. 37
(1) Specialiştii atestaţi au dreptul sã ocupe o funcţie de diriginte de şantier pentru asigurarea asistenţei tehnice pe durata execuţiei lucrãrilor miniere.
(2) Diriginţii de şantier rãspund faţã de investitor/beneficiar, conform legii, pentru verificarea realizãrii corecte a execuţiei lucrãrilor miniere şi au, în principal, drepturile şi obligaţiile prevãzute în <>Ordinul ministrului economiei şi comerţului nr. 172/2003 , precum şi alte drepturi şi obligaţii specifice, aşa cum sunt precizate concret în contractul de asistenţã tehnicã pe durata execuţiei lucrãrilor miniere.
ART. 38
Dacã persoana atestatã în mod justificat ajunge la concluzia cã se impune luarea unor mãsuri imediate pentru prevenirea unor accidente cu urmãri grave - victime omeneşti sau pagube materiale -, le va aduce la cunoştinţã, în scris, proprietarilor sau beneficiarilor lucrãrilor şi, dupã caz, investitorului, care sunt obligaţi sã le punã în aplicare.

CAP. XI
Dispoziţii finale

ART. 39
(1) Certificatul unui specialist atestat din categoriile precizate la art. 5 poate fi suspendat pe o perioadã de 6 luni sau anulat numai prin ordin al ministrului economiei şi comerţului.
(2) Decizia de suspendare sau anulare are la bazã raportul de constatare întocmit în acest sens de cãtre Direcţia generalã resurse minerale, ca urmare a unor sesizãri din partea unor organe cu atribuţii de control stabilite prin lege.
(3) Cheltuielile implicate de analiza raportului de constatare se suportã de partea interesatã.
ART. 40
(1) Pe durata suspendãrii certificatului de atestare persoana fizicã nu mai poate îndeplini activitãţile pentru care a fost atestatã.
(2) Suspendarea se anuleazã de autoritatea care a eliberat certificatul de atestare, în baza urmãtoarelor documente:
a) o cerere întocmitã de persoana cãreia i s-a suspendat certificatul de atestare;
b) actul organului administrativ de control care a întocmit procesul-verbal de constatare a abaterilor, prin care se certificã îndeplinirea mãsurilor înscrise în procesulverbal de constatare.
ART. 41
(1) Anularea certificatului de atestare se face în urmãtoarele cazuri:
a) când se produc accidente tehnice la lucrãrile miniere din cauza nerespectãrii cerinţelor de calitate în proiecte şi în execuţia lucrãrilor miniere, avizate de cãtre proiectantul atestat, de cãtre responsabilul atestat cu execuţia lucrãrilor miniere sau de cãtre dirigintele de şantier atestat;
b) când se întrunesc condiţii pentru a treia suspendare a certificatului de atestare, într-o perioadã de maximum 5 ani.
(2) Certificatul de atestare, ştampila şi legitimaţia (ale cãror modele sunt prezentate în anexele nr. 4 şi 5) se vor depune de cãtre deţinãtor la Direcţia generalã resurse minerale, pe bazã de proces-verbal, în termen de 72 de ore de la data primirii ordinului ministrului economiei şi comerţului pentru anularea certificatului de atestare.
ART. 42
(1) În cazul în care abaterile pentru care s-a suspendat sau s-a anulat certificatul de atestare constituie şi contravenţie la prevederile legale privind calitatea lucrãrilor miniere, în afara sancţiunilor menţionate mai sus se vor aplica şi sancţiunile prevãzute de lege.
(2) Persoana cãreia i s-a anulat certificatul de atestare nu se mai poate prezenta încã o datã la comisia de atestare pentru obţinerea unui nou certificat de atestare.
ART. 43
(1) Contestaţia la decizia de suspendare sau de anulare a certificatului de atestare se depune de cãtre persoana în cauzã la Ministerul Economiei şi Comerţului - Direcţia generalã resurse minerale, în termen de 15 zile de la data când aceasta a luat cunoştinţã de raportul scris al organelor de control.
(2) În cazul în care contestaţia nu este fondatã, cheltuielile generate de rezolvarea acesteia vor fi suportate de cãtre persoana care a fãcut contestaţia.
(3) Soluţionarea contestaţiei se face de cãtre Ministerul Economiei şi Comerţului. Decizia este definitivã şi poate fi atacatã în justiţie.


ANEXA 1
la regulament


Domnule Director General,

Subsemnatul .................................., de profesie ..........................., domiciliat în ....................., posesor al buletinului/cãrţii de identitate seria .......... nr. ............, cod numeric personal ............................,
în conformitate cu prevederile Procedurii de atestare tehnico-profesionalã a specialiştilor, solicit înscrierea la examenul de atestare pentru ................................................................ în domeniul ...................................................................................................... .................................................................................................................................................................................................................................................................................. .
Anexez la prezenta cerere dosarul aferent candidatului la atestare, care conţine urmãtoarele documente:
● curriculum vitae;
● diploma de absolvire (în copie);
● memoriul de activitate profesionalã;
● copie de pe carnetul de muncã;
● 3 fotografii 3 x 4 cm.

Data ...........
Semnãtura,
.............


ANEXA 2a
la regulament



┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL ECONOMIEI ŞI COMERŢULUI │
│┌───────────────┐ │
││ │ │
││ │ │
││Fotografie │ │
││3 x 4 │ │
││ │ │
│└───────────────┘ │
│ CERTIFICAT DE ATESTARE │
│ Seria A Nr....... din .......... │
│M │
│I Se atestã domnul(doamna)................................... │
│N nãscut(ã) în anul..... luna............ ziua ..... în localitatea........ │
│I judeţul(sectorul)............... ţara .......... de profesie ............ │
│S domiciliat(ã) în localitatea................ str............... nr....... │
│T blocul....... scara......... ap......judeţul (sectorul) ............... │
│E de a desfãşura activitatea de │
│R │
│U "SPECIALIST PROIECTANT" │
│L pentru lucrãri miniere: │
│E │
│C .......................................... │
│O .......................................... │
│N .......................................... │
│O │
│M Atestarea se acordã în concordanţã cu prevederile <>Legii Minelor nr. 85/2003 │
│I cu modificãrile ulterioare, ale <>hotãrârii Guvernului nr. 1208/2003 , privind│
│E aprobarea Normelor pentru aplicarea <>Legii minelor nr. 85/2003 , cu modifi- │
│I cãrile ulterioare, şi ale Ordinului Ministerului Economiei şi Comerţului │
│Ş nr....../..... de aprobare a regulamentului de atestare tehnico - profesi- │
│I onalã a specialiştilor în activitatea de proiectare şi verificare a planu- │
│C rilor de închidere a obiectivelor miniere şi a proiectelor tehnice de exe- │
│O cuţie a lucrãrilor miniere, a specialiştilor în activitatea de asistentã │
│M tehnicã - dirigenţie de şantier pentru lucrãri miniere şi a specialiştilor │
│E în activitatea de execuţie a lucrãrilor miniere, ca urmare a îndeplinirii │
│R condiţiilor de atestare şi de dã dreptul exercitare a activitãţii pentru │
│Ţ care s-a eliberat prezenta, cu respectarea prevederilor legale. │
│U │
│L Valabil pânã la data de ..................... │
│U │
│I SECRETAR GENERAL, │
│ │
│ (Notã - pe hârtie fond verde deschis) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 2b
la regulament



┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL ECONOMIEI ŞI COMERŢULUI │
│┌───────────────┐ │
││ │ │
││ │ │
││Fotografie │ │
││3 x 4 │ │
││ │ │
│└───────────────┘ │
│ CERTIFICAT DE ATESTARE │
│ Seria A Nr....... din .......... │
│M │
│I Se atestã domnul(doamna)................................... │
│N nãscut(ã) în anul..... luna............ ziua ..... în localitatea........ │
│I judeţul(sectorul)............... ţara .......... de profesie ............ │
│S domiciliat(ã) în localitatea................ str............... nr....... │
│T blocul....... scara......... ap......judeţul (sectorul) ............... │
│E de a desfãşura activitatea de │
│R │
│U "SPECIALIST EXECUTANT" │
│L lucrãri miniere: │
│E │
│C .......................................... │
│O .......................................... │
│N .......................................... │
│O │
│M Atestarea se acordã în concordanţã cu prevederile <>Legii Minelor nr. 85/2003 │
│I cu modificãrile ulterioare, ale <>hotãrârii Guvernului nr. 1208/2003 , privind│
│E aprobarea Normelor pentru aplicarea <>Legii minelor nr. 85/2003 , cu modifi- │
│I cãrile ulterioare, şi ale Ordinului Ministerului Economiei şi Comerţului │
│Ş nr....../..... de aprobare a regulamentului de atestare tehnico - profesi- │
│I onalã a specialiştilor în activitatea de proiectare şi verificare a planu- │
│C rilor de închidere a obiectivelor miniere şi a proiectelor tehnice de exe- │
│O cuţie a lucrãrilor miniere, a specialiştilor în activitatea de asistentã │
│M tehnicã - dirigenţie de şantier pentru lucrãri miniere şi a specialiştilor │
│E în activitatea de execuţie a lucrãrilor miniere, ca urmare a îndeplinirii │
│R condiţiilor de atestare şi de dã dreptul exercitare a activitãţii pentru │
│Ţ care s-a eliberat prezenta, cu respectarea prevederilor legale. │
│U │
│L Valabil pânã la data de ..................... │
│U │
│I SECRETAR GENERAL, │
│ │
│ (Notã - pe hârtie fond roşu deschis) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 2c
la regulament



┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MINISTERUL ECONOMIEI ŞI COMERŢULUI │
│┌───────────────┐ │
││ │ │
││ │ │
││Fotografie │ │
││3 x 4 │ │
││ │ │
│└───────────────┘ │
│ CERTIFICAT DE ATESTARE │
│ Seria A Nr....... din .......... │
│M │
│I Se atestã domnul(doamna)................................... │
│N nãscut(ã) în anul..... luna............ ziua ..... în localitatea........ │
│I judeţul(sectorul)............... ţara .......... de profesie ............ │
│S domiciliat(ã) în localitatea................ str............... nr....... │
│T blocul....... scara......... ap......judeţul (sectorul) ............... │
│E de a desfãşura activitatea de │
│R │
│U "SPECIALIST ASISTENŢĂ TEHNICĂ - DIRIGINTE DE ŞANTIER" │
│L pentru lucrãri miniere: │
│E │
│C .......................................... │
│O .......................................... │
│N .......................................... │
│O │
│M Atestarea se acordã în concordanţã cu prevederile <>Legii Minelor nr. 85/2003 │
│I cu modificãrile ulterioare, ale <>hotãrârii Guvernului nr. 1208/2003 , privind│
│E aprobarea Normelor pentru aplicarea <>Legii minelor nr. 85/2003 , cu modifi- │
│I cãrile ulterioare, şi ale Ordinului Ministerului Economiei şi Comerţului │
│Ş nr....../..... de aprobare a regulamentului de atestare tehnico - profesi- │
│I onalã a specialiştilor în activitatea de proiectare şi verificare a planu- │
│C rilor de închidere a obiectivelor miniere şi a proiectelor tehnice de exe- │
│O cuţie a lucrãrilor miniere, a specialiştilor în activitatea de asistentã │
│M tehnicã - dirigenţie de şantier pentru lucrãri miniere şi a specialiştilor │
│E în activitatea de execuţie a lucrãrilor miniere, ca urmare a îndeplinirii │
│R condiţiilor de atestare şi de dã dreptul exercitare a activitãţii pentru │
│Ţ care s-a eliberat prezenta, cu respectarea prevederilor legale. │
│U │
│L Valabil pânã la data de ..................... │
│U │
│I SECRETAR GENERAL, │
│ │
│ (Notã - pe hârtie fond albastru deschis) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 3
la regulament

PROCES-VERBAL DE EXAMINARE
pentru atestarea tehnico-profesionalã a
...................
din data de.............

COMISIA DE ATESTARE numitã prin Ordinul Ministrului Economiei şi Comerţului nr. ........ având urmãtoarea componenţã:
1. .............................................. Preşedinte;
2. .............................................. Membru;
3. .............................................. Membru;
4. .............................................. Membru;
5. .............................................. Membru;
6. .............................................. Membru;
7. .............................................. Membru;
a supus examinãrii candidaţii înscrişi pentru atestarea tehnico-profesionalã în domeniul .............. pentru titlul de ..........................
Examinarea din data de .............. s-a desfãşurat în ................. şi a constat din urmãtoarele probe: ..................................................................................................................................
Candidaţii înscrişi la examenul de atestare în domeniul ..................... pentru funcţia de .......................... au obţinut urmãtoarele rezultate:


┌────┬────────────┬────────────┬───────────────────────────┬─────────┬────────┐
│Nr. │ NUMELE ŞI │ TITLUL │ REZULTATUL EXAMINĂRII │ MEDIA │ │
│crt.│ PRENUMELE │pentru care ├────────┬─────────┬────────┤ la │ Obs. │
│ │CANDIDAŢILOR│ a fost │ Proba │ Proba │ Alte │ examen │ │
│ │ │ examinat │ Scrisã │ Oralã │ probe │ examen │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
└────┴────────────┴────────────┴────────┴─────────┴────────┴─────────┴────────┘


în urma rezultatelor obţinute la examen, urmãtorii specialişti SUNT declaraţi atestaţi de cãtre comisie:


┌────┬────────────────────┬───────────────────┬─────────────────┬────────────┐
│Nr. │ NUMELE ŞI PRENUMELE│ TITLUL │ MEDIA │ │
│crt.│ specialistului │pentru care a fost │ la examen │ Obs. │
│ │ ATESTAT │ examinat │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────────┼─────────────────┼────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼────────────────────┼───────────────────┼─────────────────┼────────────┤
└────┴────────────────────┴───────────────────┴─────────────────┴────────────┘


în conformitate cu prevederile procedurii de atestare aprobate prin Ordinul Ministrului Economiei şi Comerţului NU au obţinut atestarea urmãtorii candidaţi:


┌────┬────────────────────┬───────────────────┬─────────────────┬────────────┐
│Nr. │ NUMELE ŞI PRENUMELE│ TITLUL │ Motivul pentru │ │
│crt.│candidaţilor care NU│ pentru care s-au │ care NU au fost │ Obs. │
│ │au obţinut atestarea│ înscris la examen │ atestaţi │ │
├────┼────────────────────┼───────────────────┼─────────────────┼────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼────────────────────┼───────────────────┼─────────────────┼────────────┤
└────┴────────────────────┴───────────────────┴─────────────────┴────────────┘


COMISIA DE ATESTARE,
Data: ..................


ANEXA 4
la regulament


FORMA ŞI DIMENSIUNILE ŞTAMPILELOR
aferente specialiştilor atestaţi tehnico-profesional

A. SPECIALIST PROIECTANT LUCRĂRI MINIERE.




│ MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERŢULUI
│ SPECIALIST PROIECTANT LUCRĂRI MINIERE

│ (nume+prenume)
│ Seria.........*1)

│ Nr............*2)

│ (semnatura)
│ (data)
│ ROMÂNIA

<───────────────────────────────────────>
Ø'4f 50 mm


*1) Seria din Certificatul de atestare
*2) Numãrul din Certificatul de atestare


NOTĂ(CTCE)
Ştampila de Specialist proiectant lucrãri miniere se gãseşte in Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 56 din 18.01.2005, la pagina 13 (a se vedea imaginea asociatã).


ŞTAMPILA
specialiştilor atestaţi tehnico-profesional care desfãşoarã activitatea de
PROIECTARE LUCRĂRI MINIERE

B. SPECIALIST EXECUTANT LUCRĂRI MINIERE




ROMÂNIA
MINISTERUL ECONOMIEI
SI COMERŢULUI

│ SPECIALIST EXECUTANT │
│ LUCRARI MINIERE │
│ (nume+prenume) │
│ seria:*1) │
│ nr:*2) │
│ (semnatura+data) │
│ │
<─────────────────────────────>
Ø'4f 40 mm


*1) Seria din Certificatul de atestare
*2) Numãrul din Certificatul de atestare


NOTĂ(CTCE)
Ştampila de specialist executant lucrãri miniere se gãseşte in Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 56 din 18.01.2005, la pagina 13 (a se vedea imaginea asociatã).


ŞTAMPILA
specialiştilor atestaţi tehnico-profesional care desfãşoarã activitatea de
execuţie lucrãri miniere

C. SPECIALIST ASISTENTA TEHNICA ÎNCHIDERI MINE


┌─────────────────────────────────────────────────────┐
│ ROMÂNIA │
│ SPECIALIST ASISTEMŢĂ TEHNICĂ - DIRIGINTE DE ŞANTIER │
│ LUCRARI MINIERE │
│ (nume+prenume) │
│ │
│ │
│ (semnatura+data) │
│ seria......*1) │
│ nr. ....2*) │
│ │
│ │
│ MINISTERUL ECONOMIEI ŞI COMERŢULUI │
<─────────────────────────────────────────────────────>
Ø'4f 70 mm


*1) Seria din Certificatul de atestare
*2) Numãrul din Certificatul de atestare


NOTĂ(CTCE)
Ştampila de Specialist asistenţã tehnicã - Diriginte de şantier lucrãri miniere se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 56 din 18.01.2005, la pagina 14 (a se vedea imaginea asociatã).


ANEXA 5
la regulament

FORMA ŞI CONŢINUTUL LEGITIMAŢIILOR
aferente specialiştilor atestaţi tehnico-profesional

Legitimaţia are:
- Coperta pânzatã, culoare închisã, Lungime = 90 mm, lãţime = 60 mm, Serie, nr. si domeniul din Certificatul de atestare.

A. SPECIALIST PROIECTANT ÎNCHIDERI MINE


┌──────────────────────┐ ┌───────────────────────┬───────────────────────────┐
│ MINISTERUL ECONOMIEI │ │ MINISTERUL ECONOMIEI │ Numele................. │
│ SI COMERŢULUI │ │ SI COMERŢULUI │ Prenumele.............. │
│ │ │┌────────────┐ │ Data naşterii.......... │
│ │ ││ │ │ B.I.(C.I.) serie...nr.... │
│ │ ││ Fotografie │ │ │
│ LEGITIMAŢIE │ ││ ( ) │ PROIECTANT LUCRĂRI │
│ │ ││ (ştampila) │ MINIERE │
│ │ │└─────────( ) │ │
│ │ │ LEGITIMAŢIE │ Seria................. │
│<────────────────────>│ │ specialişti atestare │ Nr.................... │
│ 60 mm │ │ │ Din................... │
│ │ │ PROIECTANT LUCRĂRI │ Domeniul.............. │
│ │ │ MINIERE │ Valabil pana la....... │
│ │ │ │ │
└──────────────────────┘ └───────────────────────┴───────────────────────────┘


FORMA ŞI CONŢINUTUL LEGITIMAŢIEI
Aferente specialiştilor proiectanţi
lucrãri miniere atestaţi tehnico - profesional.


B. SPECIALIST EXECUTANT LUCRĂRI MINIERE


┌──────────────────────┐ ┌───────────────────────┬───────────────────────────┐
│ MINISTERUL ECONOMIEI │ │ MINISTERUL ECONOMIEI │ Numele................. │
│ SI COMERŢULUI │ │ SI COMERŢULUI │ Prenumele.............. │
│ │ │┌────────────┐ │ Data naşterii.......... │
│ │ ││ │ │ B.I.(C.I.) serie...nr.... │
│ │ ││ Fotografie │ │ │
│ LEGITIMAŢIE │ ││ ( ) │ EXECUTANT LUCRĂRI │
│ │ ││ (ştampila) │ MINIERE │
│ │ │└─────────( ) │ │
│ │ │ LEGITIMAŢIE │ Seria................. │
│<────────────────────>│ │ specialişti atestare │ Nr.................... │
│ 60 mm │ │ │ Din................... │
│ │ │ EXECUTANT LUCRĂRI │ Domeniul.............. │
│ │ │ MINIERE │ Valabil pana la....... │
│ │ │ │ │
└──────────────────────┘ └───────────────────────┴───────────────────────────┘


FORMA ŞI CONŢINUTUL LEGITIMAŢIEI
Aferente specialiştilor executanţi lucrãri miniere atestaţi tehnico-profesional.


C. SPECIALIST ASISTENTA TEHNICA ÎNCHIDERI MINE


┌──────────────────────┐ ┌───────────────────────┬───────────────────────────┐
│ MINISTERUL ECONOMIEI │ │ MINISTERUL ECONOMIEI │ Numele................. │
│ SI COMERŢULUI │ │ SI COMERŢULUI │ Prenumele.............. │
│ │ │┌────────────┐ │ Data naşterii.......... │
│ │ ││ │ │ B.I.(C.I.) serie...nr.... │
│ │ ││ Fotografie │ │ │
│ LEGITIMAŢIE │ ││ ( ) │ SPECIALIST ASISTENTA │
│ │ ││ (ştampila) │ TEHNICA ÎNCHIDERI │
│ │ │└─────────( ) │ MINE │
│ │ │ LEGITIMAŢIE │ Seria................. │
│<────────────────────>│ │ specialişti atestare │ Nr.................... │
│ 60 mm │ │ │ Din................... │
│ │ │ SPECIALIST ASISTENTA │ Domeniul.............. │
│ │ │TEHNICA ÎNCHIDERI MINE │ Valabil pana la....... │
│ │ │ │ │
└──────────────────────┘ └───────────────────────┴───────────────────────────┘


FORMA ŞI CONŢINUTUL LEGITIMAŢIEI
Aferente specialiştilor asistenţã tehnicã - diriginţi
de şantier lucrãri miniere atestaţi tehnico - profesional.


ANEXA 6
la regulament

MEMORIU DE ACTIVITATE

Numele ...................................................
Prenumele................................................
Data naşterii............................................

I. STUDII SUPERIOARE
Facultatea ..............................................
Specialitatea ...........................................
Data absolvirii .........................................

II. ACTIVITATEA PROFESIONALĂ
A. Locuri de muncã şi funcţii deţinute


┌────┬───────────────────────┬───────────┬───────────┬─────────────────────────┐
│Nr. │ Unitatea (instituţia) │ Anul │ Funcţia │ Descrierea sumarã a │
│crt.│ │ │ │ atribuţiilor de serviciu│
├────┼───────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼───────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────────┴───────────┴───────────┴─────────────────────────┘



B. Lucrãri elaborate


┌────┬────────────────────┬───────────┬──────────────┬─────────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea lucrãrii │ Anul, │ Beneficiarul │ Precizarea principalelor│
│crt.│ │ luna │ │ caracteristici tehnico- │
│ │ │ │ │ economice ale lucrãrii │
├────┼────────────────────┼───────────┼──────────────┼─────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼────────────────────┼───────────┼──────────────┼─────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
└────┴────────────────────┴───────────┴──────────────┴─────────────────────────┘



C. ACTIVITATEA ŞTIINŢIFICĂ

a) Lucrãri publicate (Titlul lucrãrii, editura, anul);
b) Activitãţi didactice în învãţãmântul superior (Instituţia de învãţãmânt superior, facultatea, catedra, disciplina, funcţia didacticã);
c) Doctorat (Data înmatriculãrii ca doctorand, teza de doctorat, data susţinerii).

Semnãtura,
.............

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016