Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 750 din 27 decembrie 2005  privind deschiderea unor contingente tarifare la importul in Romania al unor produse agricole originare din Republica Macedonia si modul de administrare a acestor contingente in anul 2006    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 750 din 27 decembrie 2005 privind deschiderea unor contingente tarifare la importul in Romania al unor produse agricole originare din Republica Macedonia si modul de administrare a acestor contingente in anul 2006

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.193 bis din 30 decembrie 2005
Luand in considerare prevederile Acordului de Comert Liber intre Romania si Republica Macedonia, ratificat prin <>Legea nr. 396/2003 ,
in temeiul prevederilor <>art. 5 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 738/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Economiei si Comertului, cu modificarile si completarile ulterioare,

Ministrul economiei si comertului, emite urmatorul ordin:

ART. 1
(1) La importul in Romania al produselor agricole originare din Republica Macedonia, cuprinse in anexa nr. 1, se deschid contingente tarifare pentru anul 2006, in conditiile prevazute in aceasta anexa.
(2) Se aproba modul de administrare a contingentelor tarifare pentru importul in Romania de produse agricole originare din Republica Macedonia pentru anul 2006 conform prezentului ordin.
ART. 2
Administrarea si gestionarea contingentelor tarifare de import mentionate la art. 1 (1) al prezentului ordin se realizeaza pe baza de certificate de import (contingente tarifare) eliberate de catre Ministerul Economiei si Comertului, prin Directia Generala Politici Comerciale.
ART. 3
Admiterea la import a marfurilor originare din Republica Macedonia in cadrul contingentelor tarifare mentionate la art. 1 (1) se va face numai dupa prezentarea la autoritatile vamale a certificatului de import (contingente tarifare) prevazut la art. 4 al prezentului ordin, precum si a certificatului de circulatie a marfurilor EUR 1, eliberat de autoritatile vamale ale Republicii Macedonia.
ART. 4
(1) Pentru atribuirea unei parti din contingentul tarifar la care se refera art. 1 (1), importatorii vor completa si prezenta urmatoarele documente:
(a) certificat de import (contingente tarifare), original si doua copii, conform formularului din anexa 2;
(b) declaratie suplimentara a importatorului, conform formularului din anexa 3;
(c) copie dupa unul din urmatoarele documente: contract extern, comanda confirmata, factura externa, factura proforma semnata de partenerul extern.
(2) Certificatul de import (contingente tarifare) si declaratia suplimentara a operatorului economic importator vor fi completate, prin dactilografiere, de solicitanti cu toate datele si informatiile inscrise in aceste documente, cu exceptia casutelor rezervate pentru viza autoritatii abilitate sa elibereze certificatele de import (contingente tarifare), casutele 2 si 8 din formular.
(3) In cazul in care in anexa 1 sunt mentionate grupe tarifare la nivel de 4 sau 6 cifre, aferente unor grupe de produse, acestea vor fi detaliate la nivel de produse, respectiv coduri tarifare de 8 cifre, si se vor preciza:
- codul tarifar de 8 cifre;
- denumirea comerciala a produsului;
- cantitatea si valoarea pe fiecare produs; similar se va proceda pentru codul tarifar de 8 cifre, denumit generic "Altele".
(4) Raspunderea pentru veridicitatea datelor si informatiilor inscrise in aceste formulare revine exclusiv operatorilor economici importatori. Daca, ulterior, se constata de catre autoritatile cu atributii de control ca documentele, datele sau informatiile prezentate de operatorul economic prin cererea de certificat de import (contingente tarifare) si anexele acesteia sunt false, importatorul in cauza va fi exclus de la posibilitatea de a solicita noi certificate in cadrul contingentului tarifar de import respectiv pentru doi ani dupa primirea la Ministerul Economiei si Comertului a comunicarii in acest sens din partea autoritatii de control.
(5) Atat certificatul de import (contingente tarifare), cat si declaratia suplimentara vor fi semnate de operatorul economic care solicita eliberarea certificatului de import (contingente tarifare) sau de reprezentantul delegat al acestuia.
(6) Documentele prevazute la alin. (1) vor fi expediate prin posta, in plic inchis, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire, pe adresa Ministerului Economiei si Comertului - Directia Generala Politici Comerciale, Bucuresti, str. Ion Campineanu nr. 16, sector 1, cod postal 010036, cu mentiunea "contingent tarifar import, denumirea produsului ..., din tara ......", incepand cu prima zi lucratoare din luna in care se deschid contingentele tarifare mentionate in anexa 1.
(7) Operatorul economic poate expedia cererile de certificate de import (contingente tarifare), conform alin. (6), utilizand pentru fiecare contingent tarifar un plic separat. Nu este admisa includerea intr-un plic a mai multor certificate de import (contingente tarifare) pentru contingente tarifare diferite sau operatori economici diferiti.
(8) Cantitatea solicitata o data prin cererea de certificat de import (contingente tarifare) de catre un operator economic nu va depasi cota maxim alocabila acestora conform prevederilor art. 5 (5). Ulterior, operatorul economic poate solicita cote suplimentare cu respectarea prevederilor art. 10.
ART. 5
(1) Cererile de certificate de import (contingente tarifare) gresit completate, incomplete sau cu stersaturi nu vor fi luate in considerare la alocarea cotelor.
(2) Contingentele tarifare vor fi administrate utilizand una din metodele urmatoare de alocare a cotelor individuale, la nivel de operator economic, sau o combinatie a acestor metode:
(a) metoda bazata pe ordinea in care cererile sunt primite la Registratura conform prevederilor art. 4 (6), respectiv conform principiului "primul venit-primul servit" si in limita cantitatilor disponibile la data eliberarii certificatelor de import (contingente tarifare) in cauza;
(b) metoda "examinarii simultane" prin examinarea tuturor cererilor de certificate de import (contingente tarifare) primite la Registratura, conform prevederilor art. 4 (6) intr-o perioada limitata de timp, denumita in continuare perioada de referinta si definita la alin. (10). Alocarea cotelor individuale se va face proportional cu cantitatile rezultate, fara a depasi cantitatea maxima alocabila pe un operator economic conform prevederilor alin. 5.
(3) Criteriile cantitative de alocare a cotelor individuale, la nivel de operator economic, pentru cererile de certificate de import (contingente tarifare) primite la Registratura, conform prevederilor art. 4 (6), in aceeasi perioada de referinta:
(a) In cazul in care totalul cantitatilor din cereri, primite la Registratura conform prevederilor art. 4 (6), este egal cu sau mai mic decat nivelul contingentului tarifar total alocabil, cererile vor fi aprobate in intregime, fara a depasi cantitatea individuala maxim alocabila, conform prevederilor alin. 5.
Acest criteriu cantitativ se utilizeaza pentru metoda "primul venit-primul servit".
(b) In cazul in care totalul cantitatilor din cererile primite la Registratura conform prevederilor art. 4 (6) depaseste nivelul contingentului tarifar total alocabil, cererile vor fi aprobate prorata, calculand coeficientul de reducere conform urmatoarelor proceduri:
- etapa I - totalul contingentului tarifar alocabil se imparte la numarul de operatori economici calificati pentru obtinerea de cote individuale in cadrul perioadei de referinta, fara a depasi cantitatea maxim alocabila pe un operator economic conform prevederilor alin. 5;
- etapa a II-a - in cazul in care prin cererile de certificate se solicita cantitati mai mici decat cota individuala maxim alocabila si decat nivelul cotei rezultate conform etapei I, acestea se aproba in intregime;
- etapa a III-a - totalul cantitatilor aprobate operatorilor economici conform etapei a II-a se deduce din totalul contingentului total alocabil. Cantitatea totala astfel rezultata se imparte la suma cantitatilor solicitate ramase dupa aplicarea procedeului aferent etapei a II-a. Coeficientul de reducere rezultat se aplica la nivelul cotelor individuale maxim alocabile pentru a calcula nivelul cotelor ce se aproba pentru operatorii economici aflati in aceasta categorie;
- etapa a IV-a - in calcularea coeficientului de reducere, conform prevederilor art. 4 (8), nu se iau in considerare cantitatile solicitate de operatorii economici peste nivelul cotelor individuale maxim alocabile si nici cele din cererile de certificate care nu se califica pentru alocarea de cote in cadrul contingentului in cauza.
Acest criteriu cantitativ se utilizeaza pentru metoda "examinarii simultane".
(c) In cazul in care dupa alocarea cotelor individuale raman cantitati disponibile, acestea vor fi redistribuite in conformitate cu prevederile art. 10.
(4) La eliberarea certificatelor de import (contingente tarifare) se va urmari asigurarea unui tratament nediscriminatoriu pentru operatorii economici importatori, in ceea ce priveste conditiile de acces la contingentele tarifare de import, pana la epuizarea cantitatilor disponibile.
(5) Cantitatea maxima alocata operatorilor economici importatori, cu ocazia prezentarii unei cereri de certificat de import (contingente tarifare) corect completat, nu poate depasi nivelul prevazut la rubrica "Cantitate maxima de alocare" din anexa nr. 1, pentru fiecare contingent tarifar in parte.
(6) In cazul in care operatorii economici importatori au in derulare contracte de import cu mai multi parteneri externi, se pot elibera simultan mai multe certificate de import (contingente tarifare), cu conditia ca total insumat al cantitatilor solicitate sa nu depaseasca, pentru fiecare contingent tarifar, cantitatea maxima de alocare prevazuta in anexa nr. 1.
(7) Operatorii economici care fac dovada efectuarii, in conditii normale de derulare a contractelor de import, a minimum 95% din cota alocata anterior si care respecta prevederile art. 7 si art. 10 pot beneficia de noi cote, in limitele cantitatilor disponibile in cadrul contingentelor tarifare.
(8) Certificatele de import (contingente tarifare) vor fi eliberate in termen de cel mult 10 zile lucratoare de la data inregistrarii lor la Registratura Directiei Generale Politici Comerciale din cadrul Ministerului Economiei si Comertului, dar nu mai devreme de o zi, ca perioada de referinta, conform prevederilor alin. (10) si vor fi valabile pentru o perioada de cel mult 60 zile de la data emiterii acestora, fara ca durata de valabilitate sa depaseasca perioada pentru care contingentul tarifar a fost stabilit.
(9) La cererea justificata a operatorilor economici, termenele de valabilitate a certificatelor de import (contingente tarifare) pot fi prelungite o singura data, cu cel mult 30 de zile. Solicitarea pentru prelungirea termenului de valabilitate se va face numai in perioada de valabilitate a certificatului de import (contingente tarifare). In acest sens, titularul certificatului va transmite Directiei Generale Politici Comerciale din cadrul Ministerului Economiei si Comertului, prin Registratura din str. Ion Campineanu nr. 16, sectorul 1, Bucuresti, cod postal 010036, o cerere scrisa, insotita de certificatul de import (contingente tarifare) pentru care se solicita prelungirea termenului de valabilitate (exemplarele verde si rosu) si fotocopia dupa exemplarul rosu.
(10) Perioada de referinta luata in considerare pentru alocarea contingentelor tarifare preferentiale de import este de o zi. Prima perioada de referinta va fi prima zi lucratoare de la deschiderea contingentului tarifar de import in care s-au primit cereri de certificate de import (contingente tarifare) la Registratura, in timpul orelor de serviciu, conform prevederilor art. 4 (6). Urmatoarele perioade de referinta se vor stabili conform aceluiasi principiu, respectiv ziua lucratoare in care s-au primit cereri de certificate de import (contingente tarifare) la Registratura, in timpul orelor de serviciu, conform prevederilor art. 4 (6).
(11) Perioada de alocare a cotelor este anul calendaristic 2006.
(12) Preluarea de la Registratura Directiei Generale Politici Comerciale din cadrul Ministerului Economiei si Comertului a:
- certificatelor de import (contingente tarifare) eliberate;
- cererilor pentru certificate de import (contingente tarifare) neeliberate din cauza epuizarii contingentului tarifar, desi au fost indeplinite conditiile prevazute in prezentul ordin;
- cererilor pentru certificate de import (contingente tarifare) gresit completate, incomplete sau cu stersaturi, se va face numai de catre operatorul economic importator sau de reprezentantul delegat al acestuia.
(13) Certificatele de import (contingente tarifare) care nu au fost preluate de operatorii economici intr-un termen de 5 zile lucratoare, de la data eliberarii acestora vor fi anulate.
ART. 6
Operatorii economici care nu au respectat prevederile <>Ordinului ministrului economiei si comertului nr. 894 din 22.12.2004 privind deschiderea unor contingente tarifare la importul in Romania al unor produse agricole originare din Republica Macedonia si modul de administrare a acestor contingente in anul 2005, cu modificarile si completarile ulterioare, nu au acces la contingentele tarifare in anul 2006.
ART. 7
(1) Operatorii economici carora li s-au eliberat certificate de import (contingente tarifare) vor trebui sa faca dovada efectuarii importului, transmitand la Registratura Directiei Generale Politici Comerciale din cadrul Ministerului Economiei si Comertului, in termen de maximum 10 zile lucratoare de la data expirarii valabilitatii certificatului de import (contingente tarifare), documentatia necesara, in fotocopie lizibila, din care sa rezulte cantitatile importate aferente certificatului respectiv: certificatul de import vizat de biroul vamal, care va cuprinde in mod expres numarul si data declaratiilor vamale de import, cantitatea aferenta acestora si soldul, dupa caz.
(2) Numarul, data eliberarii si termenul de valabilitate inscrise in certificatul de import (contingente tarifare) se mentioneaza in mod obligatoriu de catre operatorii economici in borderoul documentelor anexate declaratiei vamale in detaliu, astfel ca declaratiile vamale de import sa contina in mod expres aceste elemente.
(3) In cazul in care, din diferite motive, certificatele de import (contingente tarifare) nu sunt utilizate in termenul de valabilitate, acestea vor fi restituite Directiei Generale Politici Comerciale din cadrul Ministerului Economiei si Comertului, prin registratura, in termen de 5 zile lucratoare de la data expirarii valabilitatii.
(4) Nerestituirea la timp a certificatelor de import (contingente tarifare) neutilizate conform prevederilor de la alin. (3) conduce automat la pierderea dreptului operatorilor economici respectivi de a beneficia ulterior, in cursul anului 2006 de alocarea de noi cote in conformitate cu prezentul ordin.
ART. 8
La cererea scrisa a operatorilor economici, justificata prin modificarea conditiilor comerciale, Directia Generala Politici Comerciale din cadrul Ministerului Economiei si Comertului poate aproba o singura data modificarea sau, dupa caz, inlocuirea certificatului de import (contingente tarifare), in cadrul termenului de valabilitate a acestuia, in conformitate cu prevederile contractului extern.
ART. 9
Certificatele de import (contingente tarifare) eliberate sunt netransmisibile si pot fi utilizate numai de titulari.
ART. 10
(1) Cantitatile ramase neefectuate aferente certificatelor de import (contingente tarifare) eliberate si neutilizate (integral sau partial) in cadrul fiecarui contingent tarifar se adauga la cantitatile nedistribuite si vor fi alocate operatorilor economici care transmit cereri de certificate de import (contingente tarifare) conform prevederilor art. 4 (6), conform metodelor si criteriilor cantitative pertinente, stipulate la art. 5 (2) si (3) astfel incat termenul de realizare sa nu depaseasca perioada pentru care contingentul tarifar a fost stabilit.
(2) Certificatele de import (contingente tarifare) pentru cantitatile ramase disponibile, mentionate la alin. (1), vor fi eliberate in conditiile prezentului ordin.
(3) Nu au acces la cantitatile ramase disponibile in cursul anului 2006 operatorii economici importatori care nu se conformeaza prevederilor art. 4, art. 5, art. 6, art. 7 si art. 9.
(4) Cantitatile ramase disponibile la sfarsitul fiecarei luni se fac cunoscute operatorilor economici in a cincea zi lucratoare a lunii urmatoare, prin afisare la avizierul Departamentului de Comert Exterior din strada Ion Campineanu nr. 16, Bucuresti, si prin publicare pe pagina web www.dce.gov.ro, sectiunea "Politica comerciala" - "Licente, certificate si contingente" - "Gradul de utilizare a contingentelor tarifare preferentiale de import."
ART. 11
Directia Generala Politici Comerciale din cadrul Ministerului Economiei si Comertului va transmite Autoritatii Nationale a Vamilor, in vederea difuzarii la unitatile vamale din teritoriu si punerii in aplicare a prevederilor art. 3, specimenele de semnatura ale persoanelor imputernicite sa elibereze certificatele de import (contingente tarifare), amprenta de stampila, precum si a prevederilor art. 7 (2).
ART. 12
(1) In cazul in care unul dintre exemplarele unui certificat de import (contingente tarifare) sau ambele exemplare au fost pierdute, deteriorate sau furate, Directia Generala Politici Comerciale din cadrul Ministerului Economiei si Comertului poate elibera, la solicitarea scrisa a beneficiarului, un duplicat al certificatului de import (contingente tarifare), in care va mentiona cu majuscule: DUPLICAT ELIBERAT LA DATA DE ............, mentionandu-se numarul si data eliberarii certificatului de import (contingente tarifare) initial.
(2) Scrisoarea de solicitare va cuprinde in anexa, pe langa noul certificat de import (contingente tarifare), care trebuie sa fie identic in continut cu certificatul de import (contingente tarifare) initial, o copie a anuntului de pierdere sau deteriorare, predat spre publicare intr-un ziar de larga circulatie, precum si chitanta prin care se dovedeste plata taxei de publicare a acestui anunt sau, dupa caz, copia declaratiei inregistrate la politie privind furtul; scrisoarea trebuie sa contina, de asemenea, si datele privind utilizarea certificatului de import (contingente tarifare) pana la data solicitarii duplicatului.
(3) Scrisoarea de solicitare trebuie sa fie primita la Registratura Directiei Generale Politici Comerciale din cadrul Ministerului Economiei si Comertului in maximum 5 zile de la producerea evenimentului, dar nu mai tarziu de data expirarii valabilitatii certificatului de import (contingente tarifare).
(4) In cazul in care duplicatul certificatului de import (contingente tarifare) este pierdut, deteriorat sau furat, nu se elibereaza un nou duplicat.
(5) In cazul in care certificatul de import (contingente tarifare) declarat pierdut este gasit dupa obtinerea duplicatului, acesta nu se va mai utiliza si trebuie returnat Directiei Generale Politici Comerciale din cadrul Ministerului Economiei si Comertului.
ART. 13
Anexele nr. 1, 2 si 3 fac parte integranta din prezentul ordin.
ART. 14
Prezentul ordin intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2006 si se aplica pana la data de 31 decembrie 2006, inclusiv.

Ministrul economiei si comertului,
Codrut Ioan Seres

Bucuresti, 27 decembrie 2005.
Nr. 750.

ANEXA 1

LISTA
contingentelor tarifare preferentiale prevazute la importul in Romania
de anumite produse agricole originare din Republica Macedonia in
perioada 1.01 - 31.12.2006




┌────┬───────────┬─────────────────────────┬───────────┬──────────────┬─────────────┬──────┐
│Nr. │ │ │Contingente│ Data │ Taxa vamala│ │
│crt.│Cod tarifar│ Denumirea marfii │ tarifare │ deschiderii │ in cadrul │Canti-│
│ │ │ │ (tone) │contingentului│ contingen │tate │
│ │ │ │ │ │ tului (%) │ │
├────┼───────────┼─────────────────────────┼───────────┼──────────────┼─────────────┼──────┤
│ 1. │18.06.31 │ │ │ │ │ │
│ │18.06.32 │Ciocolate │ │ │ │ │
│ │18.06.90 │ │ 50 │ 03.01.2006 │ 0 │ 15 │
│ │19.05.31 │Biscuiti │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────────────────────┼───────────┼──────────────┼─────────────┼──────┤
│ 2. │20.01.90.20│Fructe de genul Capsicum │ 30 │ 03.01.2006 │ 0 │ 15 │
├────┼───────────┼─────────────────────────┼───────────┼──────────────┼─────────────┼──────┤
│ 3. │20.01.90.50│Ciuperci │ 30 │ 03.01.2006 │ 0 │ 15 │
├────┼───────────┼─────────────────────────┼───────────┼──────────────┼─────────────┼──────┤
│ 4. │ex. │Alte legume preparate sau│ 20 │ 03.01.2006 │ 0 │ 10 │
│ │20.05.90.80│conservate (Ajvar) │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────────────────────┼───────────┼──────────────┼─────────────┼──────┤
│ 5. │21.01.11 │Extracte, esente si │ │ │ │ │
│ │21.01.12 │concentrate │ 5 │ 03.01.2006 │ 0 │ 2,5 │
│ │ │Preparate pe baza de │ │ │ │ │
│ │ │extracte, esente si │ │ │ │ │
│ │ │concentrate │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────────────────────┼───────────┼──────────────┼─────────────┼──────┤
│ 6. │21.03.90.90│Alte preparate din sosuri│ │ │ 50% │ │
│ │21.04.10 │si sosuri preparate │ 10 │ 03.01.2006 │ din taxa │ 5 │
│ │ │Preparate pentru supe, │ │ │ vamala │ │
│ │ │ciorbe sau supe crema │ │ │ aplicata │ │
├────┼───────────┼─────────────────────────┼───────────┼──────────────┼─────────────┼──────┤
│ 7. │24.01 │Tutunuri brute sau │ 200 │ 03.01.2006 │ 0 │ 40 │
│ │ │neprelucrate │ │ │ │ │
└────┴───────────┴─────────────────────────┴───────────┴──────────────┴─────────────┴──────┘



ANEXA 2

MODELUL CERTIFICATULUI DE IMPORT




┌────────────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────────────────┐
│1. Importator (nume, adresa) │ ORIGINAL │2. Nr. │
│ ├───────────────────────┼─────────────────────────┤
│ │3. An cota │4. Tara de origine a │
│ │ │marfii │
│ │ │ │
├────────────────────────────────────────┼───────────────────────┴─────────────────────────┤
│5. Exportator (nume, adresa, tara) │ │
│ │ │
│ │ CERTIFICAT DE IMPORTATOR │
├────────────────────────────────────────┤ (CONTINGENTE TARIFARE) │
│6. Mijloc de transport │ │
│ │ │
│ │ │
├────────────────────────────────────────┴─────────┬─────────────┬─────────────────────────┤
│7. Cod (pozitie TV)/denumire, descriere marfa) │U/M cantitate│Valoare conform contract │
│ │neta │import │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
├────────────────────────────────────────┬─────────┴─────────────┴─────────────────────────┤
│8. Viza autoritatilor competente │9. Declaratie importator │
│ │ │
│Cantitate/UM: ....................... │Declar ca produsele mentionate in prezentul │
│ │certificat indeplinesc criteriile de origine │
│Document valabil pana la ............ │pentru a beneficia de regimul preferential │
│ │solicitat │
│ │ │
├────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │
│ │ │
│ (data, stampila si semnatura) │ (data, stampila si semnatura) │
└────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 3

Cod unic de inregistrare ........................

DECLARATIA SUPLIMENTARA A IMPORTATORULUI

1. Declar pe propria raspundere ca in obiectul de activitate al societatii pentru care solicit certificat de import este cuprins si importul de produse agricole, in conformitate cu nomenclatorul CAEN, reglementat prin <>Ordinul Institutului National de Statistica nr. 601 din 26 noiembrie 2002 privind actualizarea Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, publicat in Monitorul Oficial nr. 908 din 13 decembrie 2002.
2. Ma angajez sa respect prevederile Ordinului ministrului economiei si comertului nr. ......./data ....... in baza caruia am obtinut certificatul de import.
- Denumirea firmei ..........................................................
- Numele si prenumele solicitantului, semnatura si stampila .................
- Numar de telefon ........................................
- Persoana de contact .....................................

--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016