Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
ORDIN nr. 74 din 26 ianuarie 2004 privind organismele de certificare si controlul certificarii in vederea denumirii de origine a hameiului
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 84 din 30 ianuarie 2004
Vãzând Referatul de aprobare nr. 130.351 din 12 decembrie 2003,
având în vedere prevederile <>art. 27 al Legii nr. 627/2002 privind producerea şi comercializarea hameiului,
având în vedere prevederile <>Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 172/2003 privind normele de bonitare şi certificare a hameiului,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului,
ministrul agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului emite urmãtorul ordin:
ART. 1
Certificarea hameiului în vederea denumirii de origine se realizeazã de Centrul de cercetare a hameiului şi plantelor medicinale din cadrul Universitãţii de Ştiinţe Agricole şi Medicinã Veterinarã Cluj-Napoca, denumit în continuare Organismul de certificare a hameiului.
ART. 2
Organismul de control al certificãrii este Autoritatea pentru hamei din cadrul biroului pentru culturi specializate care se înfiinţeazã în cadrul Direcţiei generale de implementare şi reglementare.
ART. 3
Activitatea de certificare a hameiului se realizeazã în baza regulamentului de certificare a hameiului, elaborat de Organismul de certificare a hameiului şi aprobat prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului.
ART. 4
Se abrogã prevederile art. 1 alin. (8) şi (9) din <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 172/2003 privind normele de bonitate şi certificare a hameiului, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 275 din 18 aprilie 2003.
ART. 5
(1) Determinãrile fizico-chimice şi organoleptice ale conurilor de hamei şi produselor derivate, astfel cum sunt prevãzute la <>art. 1 din Legea nr. 627/2002 , se realizeazã de Laboratorul de chimie a hameiului din cadrul Universitãţii de Ştiinţe Agricole şi Medicinã Veterinarã Cluj-Napoca, Laboratorul fermentative din cadrul Institutului de Cercetãri Alimentare Bucureşti, Laboratorul bere din cadrul Universitãţii Dunãrea de Jos Galaţi şi Institutul de Bioresurse Alimentare.
(2) Rezultatele determinãrilor fizico-chimice şi organoleptice stau la baza încadrãrii în clasele de calitate stabilite prin normele tehnice de clasificare a hameiului, aprobate prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului.
ART. 6
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
p. Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor,
Petre Daea,
secretar de stat
Bucureşti, 26 ianuarie 2004.
Nr. 74.
-------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: