Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 73 din 30 martie 2006  privind aprobarea Metodologiei de evaluare, selectare si de finantare a proiectelor din cadrul programelor de interes national in domeniul protectiei drepturilor persoanelor cu handicap    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 73 din 30 martie 2006 privind aprobarea Metodologiei de evaluare, selectare si de finantare a proiectelor din cadrul programelor de interes national in domeniul protectiei drepturilor persoanelor cu handicap

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 333 din 13 aprilie 2006

Având în vedere:
- prevederile art. 4 alin. (1) lit. y) şi ale <>art. 4^2 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 14/2003 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 239/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
- prevederile <>Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţãrilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitãţi nonprofit de interes general;
- prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 197/2006 privind aprobarea programelor de interes naţional în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu handicap, precum şi în domeniul asistenţei sociale a persoanelor vârstnice, persoanelor fãrã adãpost şi persoanelor victime ale violenţei în familie şi a finanţãrii acestor programe,
în temeiul <>art. 5 alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 14/2003 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 239/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap emite urmãtorul ordin:

ARTICOL UNIC
Se aprobã Metodologia de evaluare, selectare şi de finanţare a proiectelor din cadrul programelor de interes naţional în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu handicap, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap,
Bogdan Lorand Lehel

Bucureşti, 30 martie 2006.
Nr. 73.


ANEXĂ
METODOLOGIE
de evaluare, selectare şi de finanţare a
proiectelor din cadrul programelor de interes naţional
în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu handicap

ART. 1
(1) Pot primi sume necesare finanţãrii proiectelor din cadrul programelor de interes naţional în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor adulte cu handicap direcţiile generale de asistenţã socialã şi protecţia copilului judeţene şi locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, denumite în continuare DGASPC, precum şi persoanele juridice de drept privat fãrã scop patrimonial, denumite în continuare ONG.
(2) Proiectele pot fi realizate în nume propriu sau în parteneriat public-public, public-privat sau privat-privat, solicitantul, în cazul parteneriatului, fiind stabilit de pãrţi.
ART. 2
(1) Atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilã a proiectelor din cadrul programelor de interes naţional în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu handicap se face exclusiv pe baza selecţiei publice de proiecte, organizatã de cãtre Autoritatea Naţionalã pentru Persoanele cu Handicap, denumitã în continuare Autoritatea.
(2) Solicitanţii interesaţi vor participa la o procedurã de selecţie de proiecte având urmãtoarele etape:
a) publicarea anunţului de participare;
b) înscrierea;
c) transmiterea de cãtre Autoritate a documentaţiei pentru elaborarea şi prezentarea propunerii de proiect, respectiv a ghidului aplicantului specific fiecãrui program de interes naţional;
d) prezentarea propunerilor de proiecte;
e) verificarea conformitãţii administrative, a eligibilitãţii şi a îndeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnicã şi financiarã a solicitantului;
f) evaluarea propunerilor de proiecte din punct de vedere al ofertei tehnice şi financiare;
g) comunicarea rezultatelor;
h) încheierea contractului de finanţare nerambursabilã;
i) publicarea anunţului de atribuire a contractelor de finanţare nerambursabilã.
(3) Eventualele contestaţii pentru oricare dintre etapele procedurii de selecţie se primesc în cel mult 7 zile de la data la care solicitantul a luat cunoştinţã de conţinutul documentului contestat. Autoritatea va soluţiona contestaţiile în cel mult 5 zile de la data primirii contestaţiei.
ART. 3
(1) Pentru a putea participa la procedura de selecţie a proiectelor prevãzutã în prezenta metodologie, ONG-urile trebuie sã fie persoane juridice fãrã scop patrimonial care desfãşoarã activitãţi nonprofit în domeniul asistenţei sociale (persoane cu handicap, copii, persoane vârstnice, persoane în dificultate etc.).
(2) Toţi solicitanţii trebuie sã îndeplineascã cerinţele prevãzute în ghidul aplicantului specific fiecãrui program de interes naţional.
ART. 4
(1) Numãrul de solicitanţi la procedura de selecţie nu este limitat.
(2) Autoritatea trebuie sã repete procedura de selecţie de proiecte în cazul în care existã un singur solicitant.
(3) În cazul în care în urma repetãrii procedurii numai un solicitant a depus propunere de proiect, Autoritatea are dreptul de a atribui contractul de finanţare nerambursabilã acestuia, în condiţiile legii.
ART. 5
(1) Autoritatea va publica anunţul de participare la selecţia publicã de proiecte în Monitorul Oficial al României, Partea a VI-a, într-un cotidian central şi pe site-ul propriu, www.anph.ro.
(2) În anunţul de participare va fi menţionatã data limitã pentru depunerea propunerilor de proiecte.
(3) Data limitã pentru depunerea propunerilor de proiecte va fi de minimum 30 de zile de la data publicãrii anunţului de participare.
(4) În cazul în care, din motive de urgenţã, respectarea termenului prevãzut la alin. (3) ar cauza prejudicii Autoritãţii, aceasta are dreptul de a accelera aplicarea procedurii de selecţie de proiecte, prin reducerea numãrului de zile, dar nu la mai puţin de 15 zile, cu motivaţia corespunzãtoare cuprinsã în anunţul de participare.
ART. 6
(1) În etapa de înscriere potenţialii solicitanţi vor transmite, conform legii, la sediul Autoritãţii o scrisoare de intenţie în vederea participãrii la procedura de selecţie de proiecte.
(2) Modelul scrisorii de intenţie este prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta metodologie.
ART. 7
(1) Autoritatea va pune la dispoziţia solicitanţilor înscrişi documentaţia pentru elaborarea şi prezentarea propunerii de proiect, respectiv ghidul aplicantului specific fiecãrui program de interes naţional.
(2) Ghidul aplicantului specific fiecãrui program de interes naţional va cuprinde:
a) informaţii generale privind Autoritatea;
b) instrucţiuni privind datele limitã care trebuie respectate şi formalitãţile care trebuie îndeplinite;
c) cerinţele de calificare solicitate de Autoritate şi documentele care urmeazã sã fie prezentate de solicitant pentru îndeplinirea cerinţelor;
d) instrucţiuni privind modul de elaborare şi de prezentare a propunerii tehnice şi financiare a proiectului;
e) criteriile aplicate pentru atribuirea contractului de finanţare nerambursabilã.
(3) Ghidul aplicantului specific fiecãrui program de interes naţional se aprobã prin ordin al preşedintelui Autoritãţii, astfel încât sã fie posibilã punerea lui la dispoziţie potrivit alin. (1).
ART. 8
Criteriile prevãzute la art. 7 alin. (2) lit. e) nu pot fi schimbate pe toatã durata de aplicare a procedurii de atribuire a contractului de finanţare nerambursabilã.
ART. 9
(1) Autoritatea are obligaţia de a transmite rãspuns scris la orice solicitare de clarificãri primitã din partea solicitanţilor înscrişi, dar numai la acele solicitãri primite cu cel puţin 6 zile înainte de data limitã pentru depunerea propunerilor de proiect.
(2) Rãspunsul Autoritãţii la solicitãrile de clarificãri va fi transmis tuturor solicitanţilor înscrişi, cu cel puţin 4 zile înainte de data limitã pentru depunerea propunerilor de proiect.
(3) Autoritatea are dreptul de a completa din proprie iniţiativã, în vederea clarificãrii, documentaţia pentru elaborarea şi prezentarea propunerii de proiect şi este obligatã sã comunice în scris tuturor solicitanţilor orice astfel de completare, în termenul prevãzut la alin. (2).
(4) Cererile de clarificãri împreunã cu rãspunsul Autoritãţii, precum şi completãrile aduse ghidului aplicantului specific fiecãrui program de interes naţional vor fi publicate pe site-ul Autoritãţii.
ART. 10
Solicitanţii vor elabora propunerea tehnicã şi financiarã în concordanţã cu cerinţele cuprinse în ghidul aplicantului specific fiecãrui program de interes naţional, astfel încât sã se asigure furnizarea tuturor informaţiilor necesare pentru evaluarea tehnicã şi financiarã a proiectului.
ART. 11
Documentaţia de clarificare şi propunerea de proiect ale solicitanţilor se depun în original, 3 copii, şi în format electronic la registratura Autoritãţii pânã la data limitã de depunere prevãzutã în anunţul de participare.
ART. 12
(1) Componenţa nominalã a comisiei de evaluare a fiecãrui program de interes naţional, denumitã în continuare comisie, precum şi regulamentul de organizare şi funcţionare a acesteia se stabilesc prin ordin al preşedintelui Autoritãţii.
(2) Proiectele depuse vor fi evaluate de comisie în termen de cel mult 30 de zile de la expirarea datei limitã de depunere prevãzute.
(3) În cadrul procesului de evaluare, comisia poate solicita clarificãri de la solicitanţi.
(4) Departajarea solicitanţilor se realizeazã în baza punctajului obţinut conform criteriilor aplicate pentru atribuirea contractului de finanţare cuprinse în ghidul aplicantului specific fiecãrui program de interes naţional.
(5) Comisia întocmeşte şi înainteazã conducãtorului Autoritãţii lista proiectelor selectate în vederea atribuirii contractului de finanţare, precum şi cuantumul finanţãrii ce urmeazã a fi acordatã solicitantului, prin ordonarea descrescãtoare a punctajelor, în limita bugetului aprobat.
(6) Conducãtorul Autoritãţii aprobã prin ordin lista proiectelor care vor fi finanţate.
(7) Rezultatul evaluãrii propunerilor de proiecte se comunicã în scris solicitanţilor, în termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii acestuia, cu precizarea motivelor respingerii, dacã este cazul.
ART. 13
(1) Acordarea finanţãrii proiectelor se face pe bazã de contract încheiat între Autoritate, în calitate de finanţator, şi solicitant, în calitate de beneficiar.
(2) Modelul-cadru de contract de finanţare se constituie anexã la ghidul aplicantului specific fiecãrui program de interes naţional.
ART. 14
(1) Virarea sumelor prevãzute în contractul încheiat în condiţiile art. 13 se va face în tranşe.
(2) Prima tranşã, în cuantum de cel mult 30% din valoarea finanţatã, se va vira în termen de 15 zile de la semnarea contractului, la cerere.
(3) Urmãtoarele tranşe vor fi virate la cererea beneficiarului, dupã prezentarea rapoartelor şi a documentelor justificative prevãzute în contract.
(4) Monitorizarea implementãrii şi controlul utilizãrii fondurilor alocate pentru fiecare proiect din cadrul programelor de interes naţional în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu handicap se asigurã de cãtre Autoritate.
(5) Sumele virate de Autoritate şi neconsumate de beneficiar la sfârşitul exerciţiului bugetar se restituie la bugetul Autoritãţii.
ART. 15
Finanţarea acordatã pentru derularea proiectelor se sisteazã în cazul în care Autoritatea constatã cã sumele alocate nu au fost utilizate conform clauzelor prevãzute în contractele de finanţare încheiate.


ANEXĂ
la metodologie


SCRISOARE DE INTENŢIE

Cãtre Autoritatea Naţionalã pentru Persoanele cu Handicap
Calea Victoriei nr. 194, sectorul 1, Bucureşti, fax 01/2125443,
preşedinte@anph.ro

Ca urmare a anunţului de participare privind organizarea selecţiei publice
de proiecte din cadrul programelor de interes naţional în domeniul protecţiei
drepturilor persoanelor cu handicap,
noi, ........................................................................
............................................................................,
(titulatura completã, adresã, telefon, fax, email)
ne exprimãm prin prezenta interesul de a participa, în calitate de solicitant,
la procedura de selecţie organizatã pentru urmãtorul program de interes
naţional:
1. ........................................................................
2. ........................................................................
3. ........................................................................
4. ........................................................................
5. ........................................................................
Solicitantul
............................................
(Numele, prenumele şi funcţia)

Data completãrii
....................

Semnãtura
...................


----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016