Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 7 din 25 mai 2007  privind raportarea indicatorilor prudentiali ai institutiilor de credit, la nivel consolidat, pentru data de 31 decembrie 2006    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 7 din 25 mai 2007 privind raportarea indicatorilor prudentiali ai institutiilor de credit, la nivel consolidat, pentru data de 31 decembrie 2006

EMITENT: BANCA NATIONALA A ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 386 din 7 iunie 2007

Având în vedere dispoziţiile <>art. 165 şi 169 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului,
în temeiul <>art. 48 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Bãncii Naţionale a României şi al <>art. 420 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului,

Banca Naţionalã a României emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Prezentul ordin stabileşte forma şi conţinutul raportãrii indicatorilor prudenţiali la nivel consolidat, pentru data de 31 decembrie 2006, de cãtre instituţiile de credit care fac obiectul supravegherii pe bazã consolidatã potrivit prevederilor cadrului de reglementare aplicabil la data pentru care se face raportarea.
ART. 2
Instituţiile de credit prevãzute la art. 1 vor transmite formularul de raportare a indicatorilor prudenţiali Bãncii Naţionale a României - Direcţia supraveghere, pânã la data de 15 iunie 2007 prin intermediul reţelei de comunicaţii interbancare, şi pânã la data de 18 iunie 2007, în formã letricã. Modelul formularului de raportare a indicatorilor prudenţiali este prezentat în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 3
(1) Pentru calculul fondurilor proprii la nivel consolidat se vor lua în considerare valorile consolidate ale elementelor ce intrã în calculul fondurilor proprii la nivel individual potrivit prevederilor normelor privind fondurile proprii ale instituţiilor de credit aplicabile la data pentru care se face raportarea, valori determinate prin aplicarea metodelor de consolidare prudenţialã prevãzute de cadrul de reglementare aplicabil la data pentru care se face raportarea.
(2) În vederea determinãrii fondurilor proprii la nivel consolidat, prin aplicarea IFRS*1), în cadrul rezervelor (rândul 1.2 din anexã) se includ orice câştiguri sau pierderi amânate sau nerealizate, altele decât cele rezultate din aplicarea modelului reevaluãrii imobilizãrilor corporale şi necorporale.
----
*1) IFRS - Standardele Internaţionale de Raportare Financiarã (IFRS) includ Cadrul general de întocmire şi prezentare a situaţiilor financiare (adoptat de Consiliul pentru Standardele Internaţionale de Contabilitate - IASB), Standardele Internaţionale de Raportare Financiarã (International Financial Reporting Standards - IFRS), Standardele Internaţionale de Contabilitate (International Accounting Standards - IAS), interpretãrile emise de Comitetul pentru Interpretarea Standardelor Internaţionale de Raportare Financiarã (International Financial Reporting Interpretations Committee - IFRIC) sau fostul Comitet Permanent pentru Interpretarea Standardelor (Standing Interpretations Committee - SIC), modificãrile ulterioare ale acestor standarde şi interpretãri aferente, standardele ulterioare şi modificãrile aferente emise sau adoptate de Consiliul pentru Standardele Internaţionale de Contabilitate (International Accounting Standards Board - IASB).

ART. 4
(1) Valoarea contabilã a elementelor componente ale fondurilor proprii de nivel 1 (rândul 4.1 din anexã), determinatã prin aplicarea IFRS, este ajustatã potrivit urmãtoarelor filtre:
a) câştigurile şi pierderile nerealizate, recunoscute în capitalurile proprii potrivit IFRS, ca urmare a unei operaţiuni de acoperire a fluxurilor de trezorerie, trebuie excluse din fondurile proprii de nivel 1.
În cazul în care elementele acoperite sunt active incluse în categoria "activelor financiare disponibile pentru vânzare", asupra câştigurilor şi pierderilor nerealizate, recunoscute în capitalurile proprii potrivit IFRS, ca urmare a unei operaţiuni de acoperire a fluxurilor de trezorerie, se aplicã o ajustare similarã cu cea aplicatã diferenţelor din evaluarea la valoarea justã a activelor respective, înregistrate în capitalurile proprii potrivit IFRS, conform alin. (2);
b) câştigurile şi pierderile aferente evaluãrii datoriilor la valoarea justã determinate de modificarea calitãţii de credit asociatã instituţiei de credit trebuie excluse din fondurile proprii de nivel 1. Prin calitatea de credit asociatã unei instituţii de credit se înţelege riscul de credit propriu instituţiei de credit respective (probabilitatea de nerambursare a obligaţiilor acesteia), expresia cea mai uzualã a sa fiind determinatã în baza unei evaluãri realizate de o instituţie externã de evaluare a creditului (rating-ul instituţiei de credit). Menţionãm cã în acest caz este vorba de riscul de credit al instituţiei de credit raportoare şi nu al entitãţii faţã de care aceasta înregistreazã datoria;
c) instrumentele financiare emise sunt incluse în fondurile proprii, indiferent de modul de clasificare stabilit potrivit IFRS, la valoarea care rezultã fãrã separarea componentei de datorie şi cea de capitaluri proprii, în condiţiile în care aceste instrumente respectã condiţiile relevante pentru a fi considerate fonduri proprii de nivel 1 şi fonduri proprii de nivel 2 (rândul 4.2 din anexã).
Creşterea capitalurilor proprii determinatã de înregistrarea în cadrul acestora a instrumentelor financiare derivate pe propriile acţiuni trebuie exclusã din fondurile proprii.
Scãderea capitalurilor proprii determinatã de înregistrarea în cadrul acestora a instrumentelor financiare derivate pe propriile acţiuni nu este ajustatã;
d) câştigurile nerealizate, nete de impozit, aferente evaluãrii investiţiilor imobiliare şi imobilizãrilor corporale rezultate din aplicarea modelului valorii juste trebuie excluse din fondurile proprii de nivel 1, element cu element, la valoarea netã de impozit, şi incluse, element cu element, înainte de impozitare, în fondurile proprii de nivel 2 (la rândul 1.7), în proporţie de 45%.
Pierderile nerealizate, nete de impozit, nu sunt ajustate.
(2) Diferenţele rezultate din evaluarea la valoarea justã a activelor financiare din categoria "active financiare disponibile pentru vânzare", înregistrate în capitalurile proprii potrivit IFRS, sunt ajustate astfel:
a) pentru fiecare instrument de capitaluri proprii, câştigurile nerealizate, nete de impozit, trebuie excluse din fondurile proprii de nivel 1 şi incluse, înainte de impozitare, în fondurile proprii de nivel 2 (la rândul 1.7), în proporţie de 45%. Pierderile nerealizate, nete de impozit, înregistrate în capitalurile proprii potrivit IFRS, nu sunt ajustate;
b) câştigurile şi pierderile nerealizate aferente altor instrumente financiare, incluzând instrumentele de datorie sau creditele şi creanţele, trebuie excluse din fondurile proprii de nivel 1, la valoarea netã de impozit;
c) pierderile de valoare înregistrate în contul de profit şi pierdere, ca urmare a deprecierii aferente "activelor financiare disponibile pentru vânzare", nu sunt ajustate.
(3) Elementele componente ale fondurilor proprii de nivel 1 sunt cele prevãzute de formula de la rândul 4.1 din anexã. Elementele componente ale fondurilor proprii de nivel 2 sunt cele prevãzute de formula de la rândul 4.2 din anexã.
ART. 5
Nerespectarea prevederilor prezentului ordin atrage aplicarea mãsurilor şi/sau a sancţiunilor prevãzute la art. 226, respectiv <>art. 229 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului.
ART. 6
Anexa face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 7
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Consiliului
de administraţie
al Bãncii Naţionale a României,
Mugur Constantin Isãrescu

Bucureşti, 25 mai 2007.
Nr. 7.





┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ ANEXĂ │
│ Indicatori prudenţiali ai instituţiilor de credit, la nivel consolidat, │
│ pentru data de 31 decembrie 2006 │
│ │
│ DENUMIREA INSTITUŢIEI DE CREDIT: │
│ DATA RAPORTĂRII: │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Date furnizate anual (în lei) │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Nr. Adecvarea capitalului Conţinut Date la nivel consolidat │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│A. ELEMENTE DIN AFARA PORTOFOLIULUI DE TRANZACŢIONARE │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│SECŢIUNEA 1. FONDURI PROPRII │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Elemente de luat în calcul │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Referinţele sunt fãcute la rândurile Valoarea contabilã Sume eligibile│
│ din formularul aferent Anexei consolidatã înainte dupã aplicarea│
│ la Norma nr. 11/ 2003 privind de aplicarea filtrelor │
│ supravegherea pe bazã individualã filtrelor prudenţiale │
│ şi consolidatã a fondurilor proprii, prudenţiale │
│ coroborate cu prevederile │
│ Normelor 11/ 2003 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.1. Capital social Rd. 1+ rd. 2 │
│subscris vãrsat + │
│prime legate de capital │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.2. Rezerve Rd. 3+ rd. 4+ rd. 5+ rd. 6+ rd. 7+ │
│ rd. 8+ rd. 31+ rd. 32 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.3. Interese minoritare Valoarea netã obţinutã având în vedere: │
│(nete) (i) valoarea interesului minoritar, │
│ reprezentând partea ce revine acţiona- │
│ rilor minoritari din rezervele nete │
│ pozitive şi activele nete ale unei │
│ filiale ale cãrei situaţii financiare au │
│ fost consolidate prin metoda integrãrii │
│ globale şi (ii) valoarea interesului │
│ minoritar, reprezentând partea ce │
│ revine acţionarilor minoritari din │
│ rezervele nete negative şi datoriile │
│ nete ale unei filiale ale cãrei situaţii │
│ financiare au fost consolidate prin │
│ metoda integrãrii globale │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.4. Diferenţe din Valoarea netã obţinutã având în vedere: │
│consolidare (nete) (i) fondul comercial negativ, recunos- │
│ cut în situaţiile financiare consolidate │
│ ale grupului, aferent entitãţilor │
│ consolidate prin integrare globalã sau │
│ proporţionalã ori puse în echivalenţã şi │
│ rezervele din conversie favorabile, │
│ aferente grupului, rezultate din │
│ conversia situaţiilor financiare ale │
│ entitãţilor nerezidente şi (ii) fondul │
│ comercial pozitiv, recunoscut în │
│ situaţiile financiare consolidate ale │
│ grupului, aferent entitãţilor consoli- │
│ date prin integrare globalã sau propor- │
│ ţionalã ori puse în echivalenţã │
│ şi rezervele din conversie nefavorabile, │
│ aferente grupului, rezultate din │
│ conversia situaţiilor financiare ale │
│ entitãţilor nerezidente. │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.5. Rezerve din Rd. 33 │
│reevaluare │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.6. Fondul pentru riscuri Rd. 22 │
│bancare generale │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.7. Alte elemente │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.7a. Titlurile pe duratã Rd. 34 │
│nedeterminatã şi alte │
│instrumente de aceeaşi │
│naturã │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.7b. Alte elemente Rd. 37 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.8. Acţiuni preferenţiale Rd. 35+ rd. 36 │
│cumulative pe perioadã │
│determinatã + capital sub │
│formã de împrumut │
│subordonat │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.9. Total elemente de Formula = 1.1+ 1.2+ 1.3+ 1.4+ 1.5+ 1.6+ │
│luat în calcul 1.7.a+ 1.7.b+ 1.8 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Elemente ce urmeazã a fi │
│deduse │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.10. Valoarea de înregis- Rd. 28 ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│trare în contabilitate a ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│acţiunilor proprii deţinu- ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│te de instituţia de credit ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░───────────────┤
│1.11. Imobilizãri Rd. 23+ rd. 24+ rd. 25+ rd. 26+ rd. 27 ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│necorporale ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░───────────────┤
│1.12. Rezultatul net al Rd. 18 ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│exerciţiului financiar ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│curent reprezentând ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│pierdere (Pierderi ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│materiale aferente ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│rezultatului financiar ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│curent) ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░───────────────┤
│1.13. Valoarea acţiunilor Rd. 40 ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│şi a altor titluri de ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│capital deţinute în alte ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│instituţii de credit şi ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│financiare (> 10%) ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░───────────────┤
│1.14. Valoarea acţiunilor Rd. 41 ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│şi a altor titluri de ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│capital deţinute în alte ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│instituţii de credit ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│şi financiare (≤ 10%) ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░───────────────┤
│1.15. Alte elemente Rd. 10+ rd. 11+ rd. 12+ rd. 13+ rd. 14+░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│deductibile rd. 15+ rd. 16+ rd. 17+ rd. 19 ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░───────────────┤
│1.16. Total elemente Formula = 1.10+ 1.11+ 1.12+ 1.13+ 1.14+░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│deductibile 1.15 ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Total fonduri eligibile │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.17. Total fonduri Formula = 1.9- 1.16 ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│proprii eligibile ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│SECŢIUNEA 2. ACTIVE BILANŢIERE ŞI ACTIVE DIN AFARA BILANŢULUI │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Active Active │
│ ponderate │
│ la risc │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.1. Total elemente Coloana 1: Active nete neponderate │
│bilanţiere din afara (activele nete se referã la acele active, │
│portofoliului de altele decât cele din portofoliul de │
│tranzacţionare tranzacţionare care genereazã risc de │
│ credit, de exemplu totalul bilanţier │
│ excluzând portofoliul de tranzacţionare │
│ şi cel puţin toate activele sau │
│ elementele deduse din capital în scopul │
│ obţinerii fondurilor proprii) │
│ Coloana 2: Valorile ponderate la risc │
│ pentru riscul de credit conform │
│ Normei BNR nr. 12/ 2003 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.2. Elemente din afara Coloana 1: Valori nete nominale dupã │
│bilanţului (altele decât aplicarea primului pas al art. 6 din │
│instrumentele financiare Norma BNR nr. 12 /2003 (clase de risc │
│derivate tranzacţionate 100%, 50%, 20% 10% şi 0% ). │
│pe pieţe nereglementate Coloana 2: Valorile ponderate la risc │
│OTC, supuse riscului de pentru riscul de credit conform Normei │
│credit) din afara BNR nr. 12/ 2003 │
│portofoliului │
│de tranzacţionare │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.3. Elemente din afara Coloana 1:Valori nete nominale rezultate │
│bilanţului privind dupã aplicarea etapelor (a) şi (b) din │
│instrumentele financiare metoda 1 prevãzutã în anexa II la │
│derivate tranzacţionate Norma BNR nr. 12/ 2003. │
│pe pieţe nereglementate Coloana 2: Valorile ponderate la risc │
│OTC, supuse riscului de pentru riscul de credit (etapa (c) │
│credit, din afara din metoda 1 prevãzutã în anexa II la │
│portofoliului de Norma BNR nr. 12/ 2003). │
│tranzacţionare │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.4. Total Formula = 2.1 + 2.2 + 2.3 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.5. Total active Activele bilanţiere ale instituţiei ░░░░░░░░░░░░░░░░│
│bilanţiere din de credit ( atât cele aparţinând ░░░░░░░░░░░░░░░░│
│portofoliul de portofoliului de tranzacţionare, cât şi ░░░░░░░░░░░░░░░░│
│tranzacţionare şi din cele din afara acestuia) trebuie ░░░░░░░░░░░░░░░░│
│afara acestuia introduse aici. Acestea ar trebui sã fie ░░░░░░░░░░░░░░░░│
│ egale cu totalul raportat la sfârşitul ░░░░░░░░░░░░░░░░│
│ perioadei (total active nete de ░░░░░░░░░░░░░░░░│
│ provizioane) mai puţin acţiunile proprii ░░░░░░░░░░░░░░░░│
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│B. PORTOFOLIUL DE TRANZACŢIONARE │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


SECŢIUNEA 3. CERINŢE DE CAPITAL AFERENTE PORTOFOLIULUI DE TRANZACŢIONARE
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│3.1. Sunt disponibile Scopul acestei întrebãri este acela de ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│date privind adecvarea a determina dacã lipsa datelor privind ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│capitalului (de exemplu adecvarea capitalului este datoratã ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│portofoliul indisponibilitãţii datelor sau faptului ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│de tranzacţionare)? cã nu este nimic de raportat. ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│DA/ NU ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Cerinţe de capital conform prevederilor Normei BNR nr. 5/ 2004 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3.2. Cerinţe de capital ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│pentru titlurile de ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│creanţã tranzacţionate ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░────────────────┤
│3.3. Cerinţe de capital ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│pentru titlurile de ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│capital ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░────────────────┤
│3.4. Cerinţe de capital Formula = 3.2 + 3.3. Dacã 3.2 şi 3.3 ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│pentru riscul de poziţie nu sunt disponibile separat, totalul se ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│ va introduce aici. ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░────────────────┤
│3.5. Cerinţe de capital ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│pentru riscul valutar ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░────────────────┤
│3.6. Cerinţe de capital ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│pentru riscul de marfã ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░────────────────┤
│3.7. Cerinţe de capital - Pentru cerinţele de capital care sunt ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│calcule la nivel global calculate pe baza modelelor care acoperã░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│ mai multe categorii de riscuri. ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│ (Cerinţele care nu au fost menţionate la░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│ punctele 3.2, 3.3, 3.5 sau 3.6; rezulta-░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│ tele calculãrii valorii la risc (VaR) ce░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│ pot fi atribuite oricãrei categorii ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│ specifice de risc trebuie prevãzute ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│ direct la punctul corespunzãtor). ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░────────────────┤
│3.8. Cerinţe de capital ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│pentru riscul de ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│contrapartidã şi riscul ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│de decontare/ livrare ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░────────────────┤
│3.9. Cerinţe totale de Formula = 3.4 + 3.5 + 3.6 + 3.7 + 3.8. ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│capital prevãzute de Dacã nu sunt disponibile elementele ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│Norma BNR nr. 5/ 2004 componente, totalul poate fi introdus ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│ aici. ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│C. CALCULUL INDICATORILOR │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│SECŢIUNEA 4. ALOCAREA FONDURILOR PROPRII ŞI INDICATORII DE SOLVABILITATE │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Alocarea fondurilor proprii Fonduri proprii│
│ Total fonduri utilizate │
│ proprii conform │
│ eligibile prevederilor │
│ Normei │
│ BNR nr. 5/2004 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│4.1. Fonduri proprii de Fonduri proprii de nivel 1 │
│nivel 1 Formula pentru coloana 1 = (1.1+ 1.2+ │
│ 1.3+ 1.4+ 1.6) │
│ coloana 2 - (1.10+ 1.11+ 1.12) │
│ Coloana 2: Valoarea totalã pentru │
│ nivelul 1 corespunzãtoare coloanei 1 │
│ utilizatã potrivit Normei BNR nr. 5/2004 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│4.2. Fonduri proprii de Fonduri proprii de nivel 2 │
│nivel 2 Formula pentru coloana 1 = (1.5+ 1.7a+ │
│ 1.7b+ 1.8) coloana 2 │
│ Coloana 2: Valoarea totalã pentru nivelul │
│ 2 (cea din coloana 1, 4.2) utilizatã │
│ potrivit Normei BNR nr. 5/2004 │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Calculul indicatorului de solvabilitate global │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│4.3. Indicatorul de Formula = (1.17)/(2.4 coloana 2+ 3.9 x ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
│solvabilitate global 12.5) ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



Semnãturã autorizatã Semnãturã autorizatã
.............................. ..............................
(numele, prenumele şi funcţia) (numele, prenumele şi funcţia)




Întocmit
....................................
(numele, prenumele şi telefonul)

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016