Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 695 din 19 decembrie 2008  privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea si portul uniformei personalului medical, paramedical si civil din cadrul serviciilor mobile de urgenta, reanimare si descarcerare, a normelor privind echiparea acestor categorii de personal, precum si a regulilor pentru aplicarea acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 695 din 19 decembrie 2008 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea si portul uniformei personalului medical, paramedical si civil din cadrul serviciilor mobile de urgenta, reanimare si descarcerare, a normelor privind echiparea acestor categorii de personal, precum si a regulilor pentru aplicarea acestora

EMITENT: MINISTERUL INTERNELOR SI REFORMEI ADMINISTRATIVE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 35 din 19 ianuarie 2009

Având în vedere prevederile <>art. 114 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>art. 7 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 15/2008 , cu modificãrile ulterioare,

ministrul internelor şi reformei administrative emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Regulamentul pentru compunerea şi portul uniformei personalului medical, paramedical şi civil din cadrul serviciilor mobile de urgenţã, reanimare şi descarcerare, prevãzut în anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Se aprobã Normele privind echiparea personalului medical, paramedical şi civil din cadrul serviciilor mobile de urgenţã, reanimare şi descarcerare şi regulile pentru aplicarea acestora, prevãzute în anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 3
Ordonatorii de credite rãspund de asigurarea drepturilor de echipament prevãzute în Normele privind echiparea personalului medical, paramedical şi civil din cadrul serviciilor mobile de urgenţã, reanimare şi descarcerare, aprobate prin prezentul ordin, în limita fondurilor disponibile.
ART. 4
Uniformele şi echipamentul de protecţie sunt unice şi obligatorii pentru personalul medical, paramedical şi civil care face parte din structura serviciilor mobile de urgenţã, reanimare şi descarcerare.
ART. 5
Angajatorii au obligaţia sã urmãreascã respectarea de cãtre personalul medical, paramedical şi civil din cadrul serviciilor mobile de urgenţã, reanimare şi descarcerare a prevederilor regulamentului pentru compunerea şi portul uniformei.
ART. 6
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul internelor
şi reformei administrative,
Cristian David

Bucureşti, 19 decembrie 2008.
Nr. 695.

ANEXA 1

REGULAMENT
pentru compunerea şi portul uniformei personalului medical, paramedical şi civil din cadrul serviciilor mobile de urgenţã, reanimare şi descarcerare

PARTEA I
Portul uniformei de cãtre personalul medical, paramedical şi civil din cadrul serviciilor mobile de urgenţã, reanimare şi descarcerare

CAP. I
Uniforma personalului medical, paramedical şi civil din cadrul serviciilor mobile de urgenţã, reanimare şi descarcerare

Reguli generale
Prezentul regulament stabileşte şi descrie totalitatea articolelor de echipament ce compun uniforma personalului medical, paramedical şi civil din cadrul serviciilor mobile de urgenţã, reanimare şi descarcerare şi reglementeazã modul de purtare a acestora.
Personalul medical, paramedical şi civil este obligat sã cunoascã regulile privind portul uniformei în care îşi desfãşoarã activitatea zilnicã şi sã aibã o uniformã îngrijitã, bine întreţinutã, completã şi regulamentarã în toate situaţiile: în oraş, la serviciu, în timpul intervenţiilor, la ceremonii. Purtarea altor uniforme decât a celor prevãzute în regulament sau executarea de modificãri la articolele de echipament este interzisã.
Şefii (conducãtorii) instituţiilor şi unitãţilor în organigrama cãrora funcţioneazã serviciile mobile de urgenţã, reanimare şi descarcerare sunt datori sã asigure cunoaşterea de cãtre întreg personalul medical, paramedical şi civil a reglementãrilor privind portul uniformei, sã controleze şi sã pretindã acestora sã aibã o ţinutã regulamentarã în toate împrejurãrile.
Introducerea, scoaterea sau înlocuirea din structura normelor de echipare a unor articole de echipament, precum şi modificarea regulilor de purtare a acestora se fac numai cu avizul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţã şi cu aprobarea ministrului internelor şi reformei administrative.
Personalul medical, paramedical şi civil beneficiazã de articolele de echipament din compunerea uniformei numai în perioada în care îşi desfãşoarã activitatea în cadrul serviciilor mobile de urgenţã, reanimare şi descarcerare.
Este interzisã purtarea în orice situaţie de cãtre persoane neautorizate a uniformei destinate sau a unor articole din compunerea acesteia.

CAP. II
Reguli referitoare la portul articolelor de echipament

A. COIFURA
a) Şapca şi pãlãria
Se aşazã pe cap astfel încât sã acopere partea superioarã a frunţii, iar emblema sã fie în mijlocul frunţii. Este interzis portul acestora pe ceafã.
b) Cãciula
Se poartã pe timp friguros. În raport de condiţiile climaterice şi de zona geograficã, personalul medical civil poate trece la portul cãciulii în mod facultativ.
B. ÎMBRĂCĂMINTEA ŞI LENJERIA
a) Vestonul
Se poartã numai cu cravatã. Clapele buzunarelor vestonului trebuie sã fie închise cu nasturi, iar în buzunare nu se vor pune obiecte voluminoase care sã le deformeze.
b) Bluzonul
Se poartã cu cãmaşã şi cravatã. Se poate purta şi în locul vestonului.
c) Scurta cu mesadã şi guler din blanã naturalã
Se poartã în anotimpul rece, cu fular şi cu cordonul închis. Se poate purta fãrã mesadã sau guler în perioadele de trecere de la iarnã la primãvarã sau de la toamnã la iarnã.
d) Mantaua pentru ploaie
Se poartã pe timp ploios sau rece, închisã ori deschisã la gât, cu cordon. Gluga se poartã numai când plouã.
e) Cãmaşa
Se poartã cu veston sau bluzon, cu cravatã.
C. ÎNCĂLŢĂMINTEA
Pantofii, ghetele şi cizmele se poartã corespunzãtor sezonului.
Este interzis a se purta încãlţãminte de altã culoare, alt format ori model decât cele stabilite de prezentul regulament.
D. ECHIPAMENT DIVERS
a) Cravata
Se poartã la cãmaşã şi veston. Nodul cravatei va avea dimensiuni potrivite şi va fi aşezat la mijlocul deschizãturii gulerului cãmãşii.
b) Fularul
Se poartã numai la scurta cu mesadã şi guler din blanã naturalã, fãrã nod în faţã.
E. ÎNSEMNE DE GRAD PROFESIONAL ŞI ACCESORII
a) Însemnele de grad profesional
Se poartã aplicate la terminaţia mânecilor de la veston, bluzon, manta pentru ploaie şi scurtã cu mesadã şi guler din blanã naturalã.
b) Emblema pentru coifurã
Se fixeazã cu respectarea simetriei, astfel:
- la şapcã: în faţã, la centru, pe bandã;
- la pãlãrie: în faţã, la centru, pe bandã;
- la cãciulã: în centrul clapei frontale.
F. ECUSONUL DE MÂNECĂ
Se fixeazã pe axul mânecii stângi a articolelor de echipament (cu excepţia cãmãşii), la 4-6 cm distanţã de cusãtura umãrului, prin coasere pe întreaga margine cu aţã la culoare.
G. ECUSONUL DE PIEPT
Se poartã pe pieptul stâng, deasupra buzunarului de sus, la veston şi la bluzon.

PARTEA a II-a
Descrierea uniformei personalului medical, paramedical şi civil din cadrul serviciilor mobile de urgenţã, reanimare şi descarcerare

CAP. I
Coifura

A. ŞAPCA
Şapca este realizatã din stofã şi se compune din calotã, bandã, cozoroc, şnur şi emblemã.
Şapca pentru medici are brodate pe cozoroc douã rânduri de frunze de stejar cu fir metalizat de culoare argintie.
Şapca pentru paramedici are cozorocul simplu.
Calota este rotundã, iar pe partea inferioarã a calotei se monteazã o bandã, ajuratã pe margini cu roşu.
Cozorocul este de culoare neagrã, de forma ovalã şi se îngusteazã spre capete. Se fixeazã la şapcã puţin înclinat.
Şapca are aplicatã în faţã - la centru - pe bandã emblema pentru coifurã.
Culoarea accesoriilor de la şapcã este alb-argintiu.
Şapca se confecţioneazã din stofã de culoare bleu-navy/ultramarin. Deasupra cozorocului se monteazã un accesoriu realizat prin împletirea a douã grupuri formate din şnur parmac dublu.
B. PĂLĂRIA
Se confecţioneazã din ţesãturã fetru de culoare bleu-navy/ultramarin.
Deasupra borului pãlãriei se monteazã o bandã de culoare bleu-navy/ultramarin ajuratã pe margini cu fir roşu.
În faţã, pe bandã, se aplicã emblema pentru coifurã.
C. CĂCIULA
Pentru bãrbaţi cãciula se compune din calotã, bordurã, clape şi partea frontalã, confecţionate din stofã de culoare bleu-navy/ultramarin.
Bordura, clapele şi partea frontalã sunt dublate cu blanã de ovine nutriet de culoare neagrã.
Calota are o formã ovalã şi este cãptuşitã în interior cu material textil neţesut, termoizolant. Pe partea frontalã, la mijloc, se aplicã emblema pentru coifurã.
Pentru femei cãciula se realizeazã sub formã de tocã şi se compune din calotã şi bordurã dublate cu blanã.
Cãciula se confecţioneazã din postav de culoare bleu-navy/ ultramarin, are formã semiovalã, bordura este dreaptã de jur împrejurul calotei şi este prevãzutã la partea din faţã cu emblemã brodatã. Blana este croitã dintr-o singurã bucatã unitã la spate şi fixatã de calotã de jur-împrejur.
Cãciula este dublatã pe interior cu cãptuşealã matlasatã pe material neţesut termoizolant.

CAP. II
Îmbrãcãmintea şi lenjeria

A. VESTONUL
Vestonul se realizeazã în varianta la douã rânduri de nasturi pentru medici şi la un rând de nasturi pentru paramedici.
Vestonul la douã rânduri de nasturi pentru medici se confecţioneazã din stofã de culoare bleu-navy/ultramarin.
Se încheie la douã rânduri de nasturi din metal de culoare alb-argintiu, imprimaţi cu însemnul heraldic specific structurii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţã, alţi doi nasturi fiind montaţi mai sus, puţin lateral, simetric.
Pieptul stâng este petrecut peste pieptul drept, pentru bãrbaţi.
Pieptul drept este petrecut peste pieptul stâng, pentru femei.
Ambii piepţi sunt prevãzuţi, sub talie, cu câte un buzunar ascuns, iar pe pieptul stâng, în partea de sus, se aflã un buzunar fals.
Spatele este confecţionat din douã bucãţi, având cusãturã pe mijloc.
Mâneca este formatã dintr-o bucatã, fãrã manşetã, iar la terminaţia fiecãrei mâneci sunt montaţi 3 nasturi.
Pe axul mânecii stângi se monteazã ecusonul de mânecã.
Vestonul la un rând de nasturi pentru paramedici se confecţioneazã din stofã de culoare bleu-navy/ultramarin.
Se încheie la un rând de nasturi din metal de culoare alb-argintiu, imprimaţi cu însemnul heraldic specific structurii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţã.
Pieptul stâng este petrecut peste pieptul drept, pentru bãrbaţi.
Pieptul drept este petrecut peste pieptul stâng, pentru femei. Ambii piepţi sunt prevãzuţi, sub talie, cu câte un buzunar ascuns, iar pe pieptul stâng, în partea de sus, se aflã un buzunar fals.
Spatele este confecţionat din douã bucãţi, având cusãturã pe mijloc.
Mâneca este formatã dintr-o bucatã, fãrã manşetã, iar la terminaţia fiecãrei mâneci sunt montaţi 3 nasturi.
Pe axul mânecii stângi se monteazã ecusonul de mânecã.
Umãrul este prevãzut cu epoleţi din material fond.
B. PANTALONUL
Se confecţioneazã din stofã de culoare bleu-navy/ultramarin. Pantalonul este drept, fãrã manşetã. Pantalonul este prevãzut cu 3 buzunare, douã pe pãrţile laterale şi unul cu clapã pe partea dreaptã a spatelui.
Betelia are gãici pentru curea.
Pantalonii pentru femei nu au buzunar la spate.
C. FUSTA
Se confecţioneazã din stofã de culoare bleu-navy/ultramarin.
Fusta se compune din: faţã, spate, betelie şi cãptuşealã.
Faţa fustei se croieşte dintr-o singurã bucatã şi este prevãzutã la partea superioarã cu douã pense.
Spatele fustei este din douã bucãţi, având cusãtura de încheiere pe mijloc, la partea inferioarã se terminã cu o cutã dublã, iar la partea superioarã are un şliţ care se încheie cu fermoar şi douã pense pentru ajustare.
Fusta este dublatã cu cãptuşealã.
D. BLUZONUL
Se confecţioneazã din ţesãturã imperrespirantã, de culoare bleu-navy/ultramarin.
Partea superioarã a piepţilor şi a spatelui se dubleazã cu platcã din material fond, fixatã prin tighele duble la capete.
Piepţii se încheie cu fermoar, iar foranul cu butoni metalici.
Pieptul stâng este petrecut peste pieptul drept, pentru bãrbaţi.
Pieptul drept este petrecut peste pieptul stâng, pentru femei.
Pe partea superioarã a piepţilor sunt douã buzunare aplicate. Buzunarele de la partea inferioarã a piepţilor sunt tãiate oblic.
Mâneca este formatã din douã bucãţi şi este prevãzutã cu manşetã.
La terminaţia inferioarã, bluzonul este prevãzut cu o bandã elasticã, realizatã din material fond şi elastic.
Umãrul este prevãzut cu epoleţi din material fond.
E. SCURTA CU MESADĂ ŞI GULER DIN BLANĂ NATURALĂ
Se confecţioneazã din ţesãturã imperrespirantã, de culoare bleu-navy/ultramarin, dublatã cu mesadã detaşabilã din material neţesut termoizolant, şi guler din blanã de ovine nutriet de culoare neagrã.
Scurta este prevãzutã cu 4 buzunare. Buzunarele din partea superioarã sunt aplicate şi se închid cu clape şi butoni. Buzunarele din partea inferioarã sunt oblice, cu laist.
Pieptul stâng este petrecut peste pieptul drept, pentru bãrbaţi.
Pieptul drept este petrecut peste pieptul stâng, pentru femei.
Mâneca este dreaptã, fãrã manşetã. În talie, scurta este prevãzutã cu cordon din material fond.
Umãrul este prevãzut cu epoleţi din material fond.
F. MANTAUA PENTRU PLOAIE
Se confecţioneazã din ţesãturã imperrespirantã, de culoare bleu-navy/ultramarin. Este deschisã la gât, cu posibilitatea de a fi încheiatã, şi este prevãzutã cu glugã.
Se închide în faţã cu un rând de nasturi ascunşi în sublaist şi este prevãzutã în talie cu un cordon din material fond. În partea superioarã a spatelui are platcã.
Mâneca este dreaptã, fãrã manşetã, iar la 5 cm de terminaţie este prevãzutã cu o bridã care se închide cu buton.
La partea inferioarã a piepţilor, lateral sub linia taliei, sunt poziţionate douã buzunare aşezate oblic.
Pieptul stâng este petrecut peste pieptul drept, pentru bãrbaţi.
Pentru femei, se încheie partea dreaptã peste partea stângã şi pe piepţi are douã pense.
Umãrul este prevãzut cu epoleţi din material fond.
G. CĂMAŞA
Se confecţioneazã din tercot de culoare albã şi de culoare bleu-ciel.
Piepţii se încheie cu nasturi, iar mâneca este prevãzutã cu manşetã.
La cãmaşa pentru bãrbaţi, pieptul stâng este petrecut peste pieptul drept.
La cãmaşa pentru femei, pieptul drept este petrecut peste pieptul stâng.

CAP. III
Încãlţãmintea

A. PANTOFII
Se confecţioneazã din piele box, faţã naturalã, de culoare neagrã. Talpa este realizatã din cauciuc sintetic sau polimeri.
B. GHETELE
Se confecţioneazã din piele box, faţã naturalã, de culoare neagrã.
Talpa este realizatã din cauciuc sintetic sau polimeri, sistemul de încheiere este cu şiret şi sunt cãptuşite cu meşinã.
C. CIZMELE SCURTE PENTRU FEMEI
Se confecţioneazã din piele box, faţã naturalã, de culoare neagrã. Talpa este realizatã din cauciuc sintetic sau polimeri, au carâmbi înalţi, iar sistemul de încheiere este cu fermoar.
Cizmele sunt cãptuşite cu blanã sau cu meşinã.

CAP. IV
Echipament divers

A. CRAVATA
Se confecţioneazã din ţesãturã sinteticã de culoare bleunavy/ ultramarin.
B. FULARUL
Se confecţioneazã prin tricotare din fire tip lânã/acrilice de culoare bleu-navy/ultramarin.
Este de formã dreptunghiularã, cu franjuri la capete.
C. MĂNUŞILE
Se confecţioneazã din piele de culoare neagrã. Au format obişnuit, cu 5 degete. Pot fi cãptuşite cu tricot sau blanã naturalã.
D. CIORAPII
Se confecţioneazã prin tricotare din fire naturale sau sintetice de culoare bleu-navy/ultramarin, tratate antimicotic şi antibacterian, cu carâmbi înalţi, având la terminaţie manşetã cu fire elastomer.
Pentru femei, ciorapii sunt tricotaţi din fire sintetice sub formã de dres.
E. CUREAUA
Se confecţioneazã din piele de culoare neagrã.
Sistemul de închidere este prin cataramã metalicã de culoare alb-argintiu.
F. NASTURII
Se confecţioneazã din metal alb-argintiu, ambutisat, şi sunt prevãzuţi cu anou.
Calota este puţin bombatã, are bordurã pe margine şi are ştanţate elemente din însemnul heraldic al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţã - casca dispusã pe douã toporaşe încrucişate.

CAP. V
Semnele distinctive ale gradelor

A. EMBLEMA PENTRU COIFURĂ
Emblema pentru coifurã se realizeazã prin brodare cu fir metalizat de culoare alb-argintiu pe un suport textil de culoare bleu-navy.
Emblema pentru coifurã conţine elemente din însemnul heraldic al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţã - casca dispusã pe douã toporaşe încrucişate, având la bazã grenada explodând.
Elementele din însemnul heraldic sunt încadrate de 3 rânduri de frunze de stejar dispuse în evantai, pentru medici, şi de douã ramuri de frunze de stejar dispuse în evantai, pentru asistenţii medicali şi paramedici.
Frunzele de stejar, casca, toporaşele şi grenada sunt de culoare alb-argintiu, iar fondul emblemei este de culoare roşie.
Deasupra emblemei, pe coifurã, se monteazã un caduceu (şarpe încolãcit pe un toiag cu aripi deasupra) realizat din tablã de alamã ambutisatã.
B. SUPORTUL CU ÎNSEMNE DE GRAD PROFESIONAL
1. Însemn de grad profesional pentru medici
Se confecţioneazã sub formã de suport de grad/manşon dreptunghiular, din paspoal de culoare bleu-navy/ultramarin, ajurat la ambele capete cu fir de culoare roşu-purpuriu. Însemnele de grad profesional pentru medici sunt prezentate în anexa care face parte integrantã din prezentul regulament.
Pe suporturile de grad se aplicã un caduceu metalic şi se brodeazã trese sau romburi, astfel:
- pentru medicul debutant: pe suportul de grad se aplicã caduceul metalic încadrat cu lauri;
- pentru medicul şef de echipaj: pe suportul de grad se aplicã caduceul metalic deasupra unei barete brodate cu fir de viscozã alb;
- pentru medicul şef gardã: sub caduceul metalic montat pe manşon se realizeazã prin brodare cu fir de viscozã alb douã barete;
- pentru medicul şef intervenţie gradul I: sub caduceul metalic montat pe manşon se realizeazã prin brodare cu fir de viscozã alb 3 barete;
- pentru medicul şef intervenţie gradul II: sub caduceul metalic montat pe manşon se realizeazã prin brodare cu fir de viscozã alb 4 barete;
- pentru medicul şef serviciu gradul I: sub caduceul metalic montat pe manşon se realizeazã prin brodare cu fir de viscozã alb un romb;
- pentru medicul şef serviciu gradul II: sub caduceul metalic montat pe manşon se realizeazã prin brodare cu fir de viscozã alb un romb deasupra unei barete;
- pentru medicul şef serviciu gradul III: sub caduceul metalic montat pe manşon se realizeazã prin brodare cu fir de viscozã alb un romb deasupra a douã barete;
- pentru medicul comandant regional gradul I: sub caduceul metalic montat pe manşon se realizeazã prin brodare cu fir de viscozã alb un romb încadrat între douã barete;
- pentru medicul comandant regional gradul II: sub caduceul metalic montat pe manşon se realizeazã prin brodare cu fir de viscozã alb douã romburi încadrate între douã barete;
- pentru medicul comandant regional gradul III: sub caduceul metalic montat pe manşon se realizeazã prin brodare cu fir de viscozã alb 3 romburi încadrate între douã barete.
2. Însemn de grad profesional pentru asistenţi medicali şi paramedici
Se confecţioneazã sub formã de suport de grad/manşon dreptunghiular, din paspoal de culoare bleu-navy/ultramarin, ajurat la ambele capete cu fir de culoare roşu-purpuriu. Însemnele de grad profesional pentru asistenţi medicali şi paramedici sunt prezentate în anexã.
Pe suporturile de grad se aplicã un caduceu metalic şi se brodeazã cu fir de viscozã alb-argintiu elemente unghiulare, romburi şi barete dispuse oblic, astfel:
- pentru asistentul medical debutant: pe suportul de grad se aplicã caduceul metalic;
- pentru asistentul medical gradul I: sub caduceul metalic montat pe manşon se realizeazã prin brodare cu fir de viscozã alb un element unghiular;
- pentru asistentul medical gradul II: sub caduceul metalic montat pe manşon se realizeazã prin brodare cu fir de viscozã alb douã elemente unghiulare;
- pentru asistentul medical gradul III: sub caduceul metalic montat pe manşon se realizeazã prin brodare cu fir de viscozã alb 3 elemente unghiulare;
- pentru asistentul medical gradul IV: sub caduceul metalic montat pe manşon se realizeazã prin brodare cu fir de viscozã alb 4 elemente unghiulare;
- pentru asistentul medical şef la nivel judeţean sau al municipiului Bucureşti: sub caduceul metalic montat pe manşon se realizeazã prin brodare cu fir de viscozã alb un romb;
- pentru asistentul medical şef la nivel judeţean sau al municipiului Bucureşti cu atribuţii pe plan regional: sub caduceul metalic montat pe manşon se realizeazã prin brodare cu fir de viscozã alb douã romburi;
- pentru paramedicul debutant: pe suportul de grad se aplicã caduceul metalic;
- pentru paramedicul gradul I: sub caduceul metalic montat pe manşon se realizeazã prin brodare cu fir de viscozã alb o baretã înclinatã;
- pentru paramedicul gradul II: sub caduceul metalic montat pe manşon se realizeazã prin brodare cu fir de viscozã alb douã barete înclinate;
- pentru paramedicul gradul III: sub caduceul metalic montat pe manşon se realizeazã prin brodare cu fir de viscozã alb 3 barete înclinate;
- pentru paramedicul gradul IV: sub caduceul metalic montat pe manşon se realizeazã prin brodare cu fir de viscozã alb 4 barete înclinate.
C. ECUSOANE
1. Ecusonul de mânecã
Este format din ecuson sub formã de scut, care se confecţioneazã pe suport textil de culoare bleu-navy/ultramarin pe care este brodat, în centru, însemnul heraldic sub care este inscripţionatã deviza specificã, şi din segmentul circular care se confecţioneazã pe suport textil de culoare bleu-navy/ultramarin pe care este brodatã inscripţia "I.G.S.U." Se aplicã pe mâneca stângã la 4-6 cm de cusãtura umãrului.
2. Ecusonul de piept
Este de formã circularã şi se confecţioneazã pe un suport de culoare bleu-navy pe care se brodeazã cu fire de viscozã elemente din însemnul heraldic al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţã şi elemente specifice serviciului de asistenţã medicalã (caduceu şi semnul vieţii), având înscripţionat prin brodare "S.M.U.R.D."

ANEXĂ


─────
la regulament
──────────────

ÎNSEMNE DE GRAD PENTRU PERSONALUL MEDICAL - S.M.U.R.D.


NOTĂ(CTCE)
Reprezentarea graficã a însemnelor de grad pentru personalul medical S.M.U.R.D. se gãsesc în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 35 din 19 ianuarie 2009, la paginile 7-8, (a se vedea imaginea asociatã).


ANEXA 2

NORME
privind echiparea personalului medical, paramedical şi civil din cadrul serviciilor mobile de urgenţã, reanimare şi descarcerare, precum şi regulile pentru aplicarea acestora

Norma nr. 1
pentru echiparea personalului medical, paramedical şi civil din cadrul
serviciilor mobile de urgenţã, reanimare şi descarcerare (S.M.U.R.D.)



┌────┬─────────────────────────────────┬──────┬──────────────┬─────────────────┐
│Nr. │ Denumirea articolelor de │ │ Prevederi │ Observaţii │
│crt.│ echipament │ U.M. ├──────┬───────┤ │
│ │ │ │Canti-│ Durata│ │
│ │ │ │tatea │ (ani) │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┴─────────────────────────────────┴──────┴──────┴───────┴─────────────────┤
│ A. COIFURĂ │
├────┬─────────────────────────────────┬──────┬──────┬───────┬─────────────────┤
│ 1. │Şapcã din stofã, completã │ buc. │ 1 │ 4 │ Pentru bãrbaţi │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│ 2. │Pãlãrie completã │ buc. │ 1 │ 4 │ Pentru femei │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│ 3. │Cãciulã din blanã naturalã │ buc. │ 1 │ 6 │ │
├────┴─────────────────────────────────┴──────┴──────┴───────┴─────────────────┤
│ B. ÎMBRĂCĂMINTE │
├────┬─────────────────────────────────┬──────┬──────┬───────┬─────────────────┤
│ 1. │Costum din stofã (veston cu 2 │ buc. │ 1 │ 4 │Femeile primesc │
│ │pantaloni lungi) │ │ │ │costum format din│
│ │ │ │ │ │veston, un panta-│
│ │ │ │ │ │lon şi o fustã │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│ 2. │Scurtã cu mesadã şi guler din │ │ │ │ │
│ │blanã naturalã │ buc. │ 1 │ 6 │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│ 3. │Bluzon │ buc. │ 1 │ 4 │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│ 4. │Manta pentru ploaie │ buc. │ 1 │ 6 │ │
├────┴─────────────────────────────────┴──────┴──────┴───────┴─────────────────┤
│ C. LENJERIE │
├────┬─────────────────────────────────┬──────┬──────┬───────┬─────────────────┤
│ 1. │Cãmaşã │ buc. │ 2 │ 2 │ │
├────┴─────────────────────────────────┴──────┴──────┴───────┴─────────────────┤
│ D. ÎNCĂLŢĂMINTE │
├────┬─────────────────────────────────┬──────┬──────┬───────┬─────────────────┤
│ 1. │Pantofi din piele │ per. │ 1 │ 2 │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│ 2. │Ghete din piele │ per. │ 1 │ 4 │Pentru bãrbaţi │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│ 3. │Cizme scurte │ per. │ 1 │ 4 │Pentru femei │
├────┴─────────────────────────────────┴──────┴──────┴───────┴─────────────────┤
│ E. ECHIPAMENT DIVERS │
├────┬─────────────────────────────────┬──────┬──────┬───────┬─────────────────┤
│ 1. │Cravatã │ buc. │ 2 │ 6 │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│ 2. │Fular │ buc. │ 1 │ 6 │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│ 3. │Mãnuşi din piele │ per. │ 1 │ 4 │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│ 4. │Curea pentru pantaloni, din piele│ buc. │ 1 │ 8 │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│ 5. │Ciorapi │ per. │ 3 │ 1 │Pentru femei se │
│ │ │ │ │ │asigurã 3 perechi│
│ │ │ │ │ │de ciorapi dres. │
├────┴─────────────────────────────────┴──────┴──────┴───────┴─────────────────┤
│ F. ÎNSEMNE DE GRAD PROFESIONAL ŞI ACCESORII │
├────┬─────────────────────────────────┬──────┬──────┬───────┬─────────────────┤
│ 1. │Emblemã pentru coifurã │ buc. │ 1 │ 6 │Pentru fiecare │
│ │ │ │ │ │cãciulã │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│ 2. │Însemne de grad profesional │ per. │ 4 │ 5 │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│ 3. │Ecuson mânecã │ buc. │ 4 │ 5 │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│ 4. │Ecuson piept │ buc. │ 4 │ 5 │ │
└────┴─────────────────────────────────┴──────┴──────┴───────┴─────────────────┘



Norma nr. 2
pentru asigurarea echipamentului special personalului medical,
paramedical şi civil din cadrul serviciilor mobile de urgenţã,
reanimare şi descarcerare (S.M.U.R.D.)


┌────┬─────────────────────────────────┬──────┬──────────────┬─────────────────┐
│Nr. │ Denumirea articolelor de │ │ Prevederi │ Observaţii │
│crt.│ echipament │ U.M. ├──────┬───────┤ │
│ │ │ │Canti-│ Durata│ │
│ │ │ │tatea │ (ani)│ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┴─────────────────────────────────┴──────┴──────┴───────┴─────────────────┤
│ I. Pentru fiecare medic şi paramedic civil de pe ambulanţele serviciului │
│ mobil de urgenţã, reanimare şi descarcerare (S.M.U.R.D.) │
├────┬─────────────────────────────────┬──────┬──────┬───────┬─────────────────┤
│ 1. │Şapcã completã pentru varã │ buc. │ 1 │ 2 │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│ 2. │Şapcã completã pentru iarnã │ buc. │ 1 │ 2 │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│ 3. │Combinezon (salopetã) special │ buc. │ 2 │ 2 │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│ 4. │Complet modular │ buc. │ 1 │ 3 │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│ 5. │Tricou buc. 2 1 │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│ 6. │Costum flauşat (bluzã + pantalon)│ buc. │ 2 │ 2 │ │
├────┼─────────────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼─────────────────┤
│ 7. │Ghete unice (varã - iarnã) │ per. │ 1 │ 1 │ │
└────┴─────────────────────────────────┴──────┴──────┴───────┴─────────────────┘



REGULI
pentru aplicarea Normelor privind echiparea personalului medical, paramedical şi civil din cadrul serviciilor mobile de urgenţã, reanimare şi descarcerare

ART. 1
Echiparea personalului medical, paramedical şi civil, precum şi asigurarea cu echipament special de protecţie se fac potrivit prevederilor normelor de echipament nr. 1 şi 2 din prezenta anexã.
ART. 2
Norma nr. 1 cuprinde articolele de echipament din compunerea uniformei care se asigurã de cãtre angajator, contra cost, la preţul de achiziţie.
ART. 3
Norma nr. 2 cuprinde articolele de echipament special de protecţie care se asigurã gratuit de cãtre angajator.
ART. 4
Personalul medical, paramedical şi civil beneficiazã de articolele de echipament prevãzute în normele nr. 1 şi 2 din prezenta anexã doar pentru perioada în care desfãşoarã activitãţi specifice în cadrul serviciilor mobile de urgenţã, reanimare şi descarcerare.
ART. 5
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţã poate elabora dispoziţii în legãturã cu uniforma şi drepturile de echipament special de protecţie ale personalului medical civil din cadrul serviciilor mobile de urgenţã, reanimare şi descarcerare, cu respectarea prevederilor legale şi ale prezentelor reguli de aplicare a normelor.
ART. 6
Articolele din compunerea uniformei efectivelor din cadrul serviciilor mobile de urgenţã, reanimare şi descarcerare şi echipamentul specific se achiziţioneazã conform legislaţiei privind achiziţiile publice de bunuri şi servicii.

__________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016