Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
În temeiul prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 24/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Turismului, în temeiul prevederilor <>art. 7 din Hotãrârea Guvernului nr. 238/2001 privind condiţiile de acordare a licenţei şi brevetului de turism, cu modificãrile ulterioare, ministrul turismului emite urmãtorul ordin: ART. 1 Normele metodologice privind criteriile şi metodologia pentru eliberarea licenţelor şi brevetelor de turism, aprobate prin <>Ordinul ministrului turismului nr. 170/2001 , publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 225 din 3 mai 2001, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã: 1. Punctul 2.2.1 din anexa nr. 2 va avea urmãtorul cuprins: "2.2.1. Sa fie absolvent cu examen de licenta al unei facultãţi acreditate cu profil de turism şi sa facã dovada unei activitãţi în turism de minimum 2 ani sau a absolvirii unui curs de formare managerialã specific funcţiei, cu o durata de cel puţin 6 luni, efectuat dupã data de 1 ianuarie 1990, organizat de instituţii autorizate." 2. Punctul 2.2.4 din anexa nr. 2 va avea urmãtorul cuprins: "2.2.4. Sa fie absolvent de liceu: a) sa facã dovada unei activitãţi în turism de minimum... ani în una dintre funcţiile:
2.2.4.1. - funcţii de specialitate în
Ministerul Turismului sau în
asociaţii profesionale din turism N 4 3 4 4 1
2.2.4.2. - funcţii de conducere în societãţi
comerciale din domeniul
turismului, cu excepţia sectorului
administrativ N 4 3 4 4 1
2.2.4.3. - funcţii de specialitate în societãţi
comerciale din domeniul turismului,
cu excepţia sectorului administrativ N 5 4 5 5 1
2.2.4.4. - şef agenţie N 4 3 N N 1
2.2.4.5. - administrator hotel (şef hotel) N N N 4 N 1
2.2.4.6. - şef unitate alimentaţie publica N N N N 4 1
2.2.4.7. - receptioner N N N 6 N 1
2.2.4.8. - agent de turism N 5 4 N N 1
2.2.4.9. - şef recepţie N N N 5 N 1
2.2.4.10. - lucrator gestionar în alimentaţie
publica (şef sala, tehnolog
în alimentaţie, barman cu gestiune,
bucatar-gestionar) N N N N 5 2
2.2.4.11. - ospatar sau barman N N N N 6 2
2.2.4.8. - cabanier N N N 6 5 1
b) sa fie absolvent al unui curs de formare
managerialã în industria hoteliera şi
turistica, specific funcţiei, efectuat
dupã data de 1 ianuarie 1990****) - x x x x -"
3. Alineatul 3 al punctului 1 din subsolul anexei nr. 2 se abroga. ART. 2 Normele metodologice privind criteriile şi metodologia pentru eliberarea licenţelor şi brevetelor de turism, aprobate prin <>Ordinul ministrului turismului nr. 170/2001 , cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezentul ordin, vor fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I. Ministrul turismului, Matei-Agathon Dan Bucureşti, 26 septembrie 2002. Nr. 691. -----------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.