2.2.4.1. - funcţii de specialitate în
Ministerul Turismului sau în
asociaţii profesionale din turism N 4 3 4 4 1
2.2.4.2. - funcţii de conducere în societãţi
comerciale din domeniul
turismului, cu excepţia sectorului
administrativ N 4 3 4 4 1
2.2.4.3. - funcţii de specialitate în societãţi
comerciale din domeniul turismului,
cu excepţia sectorului administrativ N 5 4 5 5 1
2.2.4.4. - şef agenţie N 4 3 N N 1
2.2.4.5. - administrator hotel (şef hotel) N N N 4 N 1
2.2.4.6. - şef unitate alimentaţie publica N N N N 4 1
2.2.4.7. - receptioner N N N 6 N 1
2.2.4.8. - agent de turism N 5 4 N N 1
2.2.4.9. - şef recepţie N N N 5 N 1
2.2.4.10. - lucrator gestionar în alimentaţie
publica (şef sala, tehnolog
în alimentaţie, barman cu gestiune,
bucatar-gestionar) N N N N 5 2
2.2.4.11. - ospatar sau barman N N N N 6 2
2.2.4.8. - cabanier N N N 6 5 1
b) sa fie absolvent al unui curs de formare
managerialã în industria hoteliera şi
turistica, specific funcţiei, efectuat
dupã data de 1 ianuarie 1990****) - x x x x -"