Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 683 din 9 octombrie 2006  privind modificarea   Ordinului ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 729/2005 pentru aprobarea Metodologiei de atestare a expertilor care certifica, din punct de vedere tehnic, calitatea lucrarilor de amenajare a padurilor si a studiilor de transformare a pasunilor impadurite si a Metodologiei de atestare a sefilor de proiect pentru lucrari de amenajare a padurilor si studii de transformare a pasunilor impadurite    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 683 din 9 octombrie 2006 privind modificarea Ordinului ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 729/2005 pentru aprobarea Metodologiei de atestare a expertilor care certifica, din punct de vedere tehnic, calitatea lucrarilor de amenajare a padurilor si a studiilor de transformare a pasunilor impadurite si a Metodologiei de atestare a sefilor de proiect pentru lucrari de amenajare a padurilor si studii de transformare a pasunilor impadurite

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 870 din 24 octombrie 2006
În baza <>art. 9 alin. (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin:

ART. I
<>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 729/2005 pentru aprobarea Metodologiei de atestare a experţilor care certificã, din punct de vedere tehnic, calitatea lucrãrilor de amenajare a pãdurilor şi a studiilor de transformare a pãşunilor împãdurite şi a Metodologiei de atestare a şefilor de proiect pentru lucrãri de amenajare a pãdurilor şi studii de transformare a pãşunilor împãdurite, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 756 din 19 august 2005, se modificã dupã cum urmeazã:

1. Titlul ordinului va avea urmãtorul cuprins:
"ORDIN
pentru aprobarea Metodologiei de atestare a experţilor care certificã, din punct de vedere tehnic, calitatea lucrãrilor de amenajare a pãdurilor şi a Metodologiei de atestare a şefilor de proiect"

2. Articolul 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - Se aprobã Metodologia de atestare a experţilor care certificã, din punct de vedere tehnic, calitatea lucrãrilor de amenajare a pãdurilor, prevãzutã în anexa nr. 1."

3. Titlul anexei nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"METODOLOGIE
de atestare a experţilor care certificã, din punct de vedere tehnic, calitatea lucrãrilor de amenajare a pãdurilor"

4. Articolul 1 al anexei nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - Prezenta metodologie are ca obiect atestarea experţilor care certificã, din punct de vedere tehnic, calitatea lucrãrilor de amenajare a pãdurilor, denumiţi în continuare experţi CTAP."

5. Alineatele (2) şi (4) ale articolului 2 din anexa nr. 1 vor avea urmãtorul cuprins:
"(2) Atestarea are drept scop asigurarea personalului necesar pentru certificarea soluţiilor tehnice adoptate în lucrãrile de amenajare a fondului forestier naţional, potrivit reglementãrilor în vigoare, de cãtre unitãţile specializate autorizate.
..................................................................
(4) Certificatul de atestare acordã experţilor CTAP dreptul de a analiza, de a corecta şi, dupã caz, de a certifica soluţiile tehnice stabilite de unitãţile specializate autorizate sã execute lucrãri de amenajare a fondului forestier naţional."

6. Articolul 3 din anexa nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - (1) Persoanele fizice care solicitã atestarea trebuie sã îndeplineascã, cumulativ, urmãtoarele condiţii:
a) sã aibã studii superioare de lungã duratã în specialitatea silviculturã;
b) sã aibã o activitate de minimum 8 ani în domeniul amenajãrii pãdurilor, din care minimum 4 ani ca proiectant în cadrul unei unitãţi specializate autorizate sã execute lucrãri de amenajare a fondului forestier naţional;
c) sã aibã o activitate de minimum 4 ani ca şef de proiect în cadrul unei unitãţi specializate autorizate sã execute lucrãri de amenajare a fondului forestier naţional.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1) lit. c), pot solicita atestarea ca expert CTAP persoanele care au desfãşurat o activitate de minimum 8 ani în domeniul amenajãrii pãdurilor, din care 4 ani în cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã."

7. Litera d) a articolului 13 din anexa nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"d) decide retragerea certificatului de atestare sau avertismentul în condiţiile prevãzute la art. 21."

8. Litera a) a articolului 17 din anexa nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"a) sã verifice lucrãrile de amenajare a pãdurilor pentru fiecare fazã de proiectare tehnologicã - teren, redactare, definitivare -, precum şi sã analizeze, sã modifice, dupã caz, şi sã certifice soluţiile tehnice, cu respectarea reglementãrilor legale;".

9. Articolul 21 al anexei nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 21. - (1) Comisia de atestare sancţioneazã cu avertisment sau cu retragerea certificatului de atestare în urmãtoarele situaţii:
a) pentru încãlcarea obligaţiilor prevãzute la art. 17 lit. a), b) şi c);
b) pentru depãşirea cu cel mult 5% a suprafeţei anuale prevãzute la art. 19 alin. (1).
(2) Comisia de atestare sancţioneazã cu retragerea certificatului de atestare în urmãtoarele situaţii:
a) dacã în şedinţele de avizare ale Comisiei tehnice de avizare pentru silviculturã se resping de la avizare 3 proiecte certificate de acelaşi expert CTAP;
b) pentru depãşirea cu mai mult de 5% a suprafeţei anuale prevãzute la art. 19 alin. (1);
c) dacã titularul certificatului de atestare este sancţionat pentru a doua oarã cu avertisment."

10. Partea introductivã a alineatului (1) al articolului 22 din anexa nr. 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 22. - (1) Pentru luarea mãsurilor prevãzute la art. 21, Comisia de atestare analizeazã şi hotãrãşte în baza comunicãrilor fãcute de cãtre (...)".

11. Anexa nr. 2 la Metodologia de atestare a experţilor care certificã, din punct de vedere tehnic, calitatea lucrãrilor de amenajare a pãdurilor se modificã şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1 la prezentul ordin.

12. Titlul anexei nr. 2 va avea urmãtorul cuprins:
"METODOLOGIE
de atestare a şefilor de proiect pentru lucrãri de amenajare a pãdurilor"

13. Articolul 1 al anexei nr. 2 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - Prezenta metodologie are ca obiect atestarea şefilor de proiect pentru lucrãri de amenajare a pãdurilor, denumiţi în continuare şefi de proiect."

14. Alineatul (2) al articolului 2 din anexa nr. 2 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Atestarea are drept scop asigurarea personalului necesar pentru fundamentarea şi propunerea soluţiilor tehnice adoptate în lucrãrile de amenajare a fondului forestier naţional, potrivit reglementãrilor în vigoare, de cãtre unitãţile specializate autorizate."

15. Alineatul (4) al articolului 2 din anexa nr. 2 va avea urmãtorul cuprins:
"(4) Certificatul de atestare acordã şefilor de proiect dreptul de a ocupa funcţia de şef de proiect în cadrul unitãţilor specializate autorizate sã execute lucrãri de amenajare a fondului forestier naţional."

16. Litera b) a articolului 3 din anexa nr. 2 va avea urmãtorul cuprins:
"b) sã aibã o activitate de minimum 4 ani în domeniul amenajãrii pãdurilor."

17. Litera d) a articolului 13 din anexa nr. 2 va avea urmãtorul cuprins:
"d) decide retragerea certificatului de atestare sau avertismentul, în condiţiile prevãzute la art. 20."

18. Articolul 20 al anexei nr. 2 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 20. - (1) Comisia de atestare sancţioneazã cu avertisment sau cu retragerea certificatului de atestare încãlcarea obligaţiilor prevãzute la art. 17.
(2) Comisia de atestare sancţioneazã cu retragerea certificatului de atestare în urmãtoarele situaţii:
a) dacã în şedinţele de avizare ale Comisiei tehnice de avizare pentru silviculturã se resping de la avizare 3 proiecte însuşite de acelaşi şef de proiect;
b) dacã titularul certificatului este sancţionat pentru a doua oarã cu avertisment."

19. Partea introductivã a alineatului (1) al articolului 21 din anexa nr. 2 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 21. - (1) Pentru luarea mãsurilor prevãzute la articolul 20, Comisia de atestare analizeazã şi hotãrãşte în baza comunicãrilor fãcute de cãtre (...)".

20. Anexa nr. 2 la Metodologia de atestare a şefilor de proiect pentru lucrãri de amenajare a pãdurilor se înlocuieşte cu anexa nr. 2 la prezentul ordin.

21. Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul ordin.

ART. II
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. III
<>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 729/2005 pentru aprobarea Metodologiei de atestare a experţilor care certificã, din punct de vedere tehnic, calitatea lucrãrilor de amenajare a pãdurilor şi a studiilor de transformare a pãşunilor împãdurite şi a Metodologiei de atestare a şefilor de proiect pentru lucrãri de amenajare a pãdurilor şi studii de transformare a pãşunilor împãdurite, cu modificãrile aduse prin prezentul ordin, va fi republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouã numerotare.

Ministrul agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Gheorghe Flutur

Bucureşti, 9 octombrie 2006.
Nr. 683.



ANEXA 1
-------
(Anexa nr. 2 la metodologie)*)
------------------------------

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
Comisia de atestare a experţilor care certificã,
din punct de vedere tehnic, calitatea lucrãrilor
de amenajare a pãdurilor


CERTIFICAT DE ATESTARE
nr. ...... din .....

Comisia de atestare a experţilor care certificã, din punct de vedere tehnic, calitatea lucrãrilor de amenajare a pãdurilor, numitã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 729/2005 ,


ATESTĂ

ca expert care certificã, din punct de vedere tehnic, calitatea lucrãrilor de amenajare a pãdurilor pe domnul .................., având codul numeric personal ......................................, domiciliat în ................................................... .
Prezentul certificat are o perioadã de valabilitate de 5 ani.

Preşedintele Comisiei de atestare,
.................................

----------
*) Metodologia de atestare a experţilor care certificã, din punct de vedere tehnic, calitatea lucrãrilor de amenajare a pãdurilor.



ANEXA 2
-------
(Anexa nr. 2 la metodologie)**)
-------------------------------

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
Comisia de atestare a şefilor de proiect pentru
lucrãri de amenajare a pãdurilor


CERTIFICAT DE ATESTARE
nr. ..... din .....

Comisia de atestare a şefilor de proiect pentru lucrãri de amenajare a pãdurilor, numitã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 729/2005 ,


ATESTĂ

ca şef de proiect pentru lucrãri de amenajare a pãdurilor pe domnul ................., având codul numeric personal ......................., domiciliat în ........................................... .
Prezentul certificat are o perioadã de valabilitate de 5 ani.

Preşedintele Comisiei de atestare,
..................................

---------
**) Metodologia de atestare a şefilor de proiect pentru lucrãri de amenajare a pãdurilor.


-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016