Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 683 din 17 septembrie 2003  privind aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileste reguli detaliate pentru implementarea Normei sanitare veterinare privind sistemul de identificare si inregistrare a bovinelor corelat cu etichetarea carnii de bovine si a produselor din carne de bovina, cu referire la nivelul minim de controale ce trebuie efectuate in acest domeniu    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 683 din 17 septembrie 2003 privind aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileste reguli detaliate pentru implementarea Normei sanitare veterinare privind sistemul de identificare si inregistrare a bovinelor corelat cu etichetarea carnii de bovine si a produselor din carne de bovina, cu referire la nivelul minim de controale ce trebuie efectuate in acest domeniu

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 688 din 1 octombrie 2003

În temeiul prevederilor <>art. 31 alin. 1 din Legea sanitarã veterinara nr. 60/1974 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului,
vazand Referatul de aprobare nr. 155.891 din 15 august 2003, întocmit de Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara,

ministrul agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Norma sanitarã veterinara care stabileşte reguli detaliate pentru implementarea Normei sanitare veterinare privind sistemul de identificare şi înregistrare a bovinelor corelat cu etichetarea carnii de bovine şi a produselor din carne de bovina, cu referire la nivelul minim de controale ce trebuie efectuate în acest domeniu, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Direcţiile sanitare veterinare judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara va controla modul de îndeplinire a prezentului ordin.
ART. 4
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.


p. Ministrul agriculturii,
pãdurilor, apelor şi mediului,
Petre Daea,
secretar de stat

Bucureşti, 17 septembrie 2003.
Nr. 683.

ANEXA

NORMA SANITARĂ VETERINARA
care stabileşte reguli detaliate pentru implementarea Normei sanitare veterinare privind sistemul de identificare şi înregistrare a bovinelor corelat cu etichetarea carnii de bovine şi a produselor din carne de bovina, cu referire la nivelul minim de controale ce trebuie efectuate în acest domeniu

ART. 1
Controalele referitoare la sistemul de identificare şi înregistrare a bovinelor trebuie sa fie în conformitate cu prevederile art. 2-5.
ART. 2
(1) Autoritatea veterinara centrala a României va efectua inspecţii ad-hoc care pot fi realizate împreunã cu alte inspecţii prevãzute de legislaţia nationala. Aceste inspecţii vor acoperi în fiecare an cel puţin 10% din exploatatiile de bovine situate pe teritoriul României. Aceasta rata minima de control va fi crescutã imediat, atunci când se va stabili ca nu s-a respectat legislaţia nationala privind identificarea şi înregistrarea bovinelor.
(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), atunci când România va avea în aplicare o baza de date pe deplin operationala, în conformitate cu art. 5 din Norma sanitarã veterinara privind sistemul de identificare şi înregistrare a bovinelor corelat cu etichetarea carnii de bovine şi a produselor din carne de bovina, aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 345/2002 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 872 din 3 decembrie 2002, şi care prevede facilitãţi eficiente de control incrucisat, se poate prevedea o rata de control la numai 5% din exploatatiile de bovine din România.
(3) Selectarea exploataţiilor pentru a fi inspectate de cãtre autoritatea competenta se va face pe baza analizei de risc.
(4) Analiza de risc pentru fiecare exploatatie va lua în considerare urmãtoarele:
a) numãrul de animale din exploatatie, incluzând detaliile tuturor animalelor prezente şi identificate;
b) aspecte privind sãnãtatea publica şi sãnãtatea animalelor, în special existenta unor focare anterioare de boala;
c) cuantumul premiilor anuale pentru bovine, solicitate şi/sau plãtite exploatatiei, comparat cu cuantumul premiilor plãtite în anii anteriori;
d) modificãrile semnificative în comparatie cu situaţiile din anii anteriori;
e) rezultatele controalelor efectuate în anii anteriori, în special:
1. ţinerea corespunzãtoare a registrului de exploatatie;
2. ţinerea corecta a paşapoartelor animalelor din exploatatie;
f) comunicarea la timp a datelor cãtre autoritatea sanitarã veterinara competenta;
g) alte criterii stabilite de autoritatea veterinara centrala a României.
(5) Fiecare inspecţie va fi urmatã de un raport standardizat la nivel naţional, care trebuie sa cuprindã:
a) rezultatele controalelor, cu toate aspectele necorespunzãtoare constatate;
b) motivul controlului;
c) persoanele prezente.
(6) Deţinãtorului de animale sau reprezentantului sau i se va da posibilitatea de a semna raportul, iar dacã este necesar, posibilitatea de a face observaţii asupra raportului.
(7) Copii ale rapoartelor la care se referã alin. (5) vor fi trimise fãrã întârziere autoritãţilor competente responsabile cu gestionarea sumelor acordate de la bugetul de stat în agricultura, atunci când se constata încãlcãri ale prevederilor Normei sanitare veterinare privind sistemul de identificare şi înregistrare a bovinelor corelat cu etichetarea carnii de bovine şi a produselor din carne de bovina, aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 345/2002 .
ART. 3
Controlul va acoperi toate animalele dintr-o exploatatie pentru care este prevãzutã identificarea conform Normei sanitare veterinare privind sistemul de identificare şi înregistrare a bovinelor corelat cu etichetarea carnii de bovine şi a produselor din carne de bovina, aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 345/2002 .
ART. 4
Controalele ad-hoc nu vor fi anunţate. Atunci când se face o înştiinţare, aceasta va fi limitatã, iar intervalul dintre înştiinţare şi control nu va depãşi 48 de ore.
ART. 5
(1) Autoritatea veterinara centrala a României va elabora un raport anual cãtre Comisia Europeanã, înainte de data de 1 iulie a fiecãrui an, începând din anul 2004, precizând detaliile urmãtoare:
a) numãrul de exploataţii de bovine din România;
b) numãrul de inspecţii efectuate în conformitate cu prevederile art. 2;
c) numãrul animalelor care au fost inspectate;
d) toate neregulile constatate;
e) toate sancţiunile aplicate în conformitate cu prevederile art. 10 din Norma sanitarã veterinara privind sistemul de identificare şi înregistrare a bovinelor corelat cu etichetarea carnii de bovine şi a produselor din carne de bovina.
(2) Informaţiile la care se referã alin. (1) se vor transmite Comisiei Europene de cãtre autoritatea veterinara centrala a României, conform modelului prezentat în anexa.
ART. 6
Autoritatea veterinara centrala a României, prin Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, poate emite acte normative sau prevederi administrative suplimentare pentru a se asigura implementarea prezentei norme sanitare veterinare şi respectarea prevederilor acesteia.
ART. 7
Anexa face parte integrantã din prezenta norma sanitarã veterinara.


ANEXA


────────
la norma sanitarã veterinara
────────────────────────────

RAPORT
asupra rezultatelor controalelor efectuate în exploatatiile
de bovine privind prevederile legislative pentru
identificarea şi înregistrarea bovinelor

1. Informaţii referitoare la rezultatul controlului efectuat în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (1) lit. a), b) şi c) din norma sanitarã veterinara:
a) numãrul total de exploataţii de bovine înregistrate în România, asa cum au fost înregistrate la începutul perioadei de raportare/inspecţie;
b) numãrul total de exploataţii de bovine inspectate;
c) numãrul total de inspecţii efectuate;
d) criteriile analizei de risc, asa cum sunt prevãzute la art. 2 alin. (4) din norma sanitarã veterinara pentru selectarea exploataţiilor de bovine inspectate, cu referire la motivatia acestei inspecţii, iar dacã este cazul, motivatia excluderii exploatatiei din lista celor selectate;
e) numãrul total de bovine din septel, asa cum au fost înregistrate la începutul perioadei de raportare/inspecţie;
f) numãrul total de bovine care au fost inspectate;
g) tipul de controale efectuate, de exemplu: controlul fizic, controlul documentar, controlul privind termenele de notificare a deplasarilor.
2. Informaţii referitoare la rezultatul controlului efectuat în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (1) lit. d) şi e) din norma sanitarã veterinara:
a) neregulile constatate în funcţie de tipul controlului efectuat în conformitate cu prevederile pct. 1 lit. g);
b) sancţiunile, incluzând tipurile şi informaţiile privind aplicarea acestora, în conformitate cu prevederile pct. 1 lit. g) şi ale lit. a) de mai sus.

────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016