ANEXA 1
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Caracteristici Condiţii de admisibilitate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Aspectul recipientului:
- exterior - curat, ermetic închis, cu capacul nebombat,
neruginit, cu eticheta curata, vizibil imprimata
cu toate elementele de identificare, lipita
simetric în plan pe recipient; la cutia metalicã
se admit uşoare deformari la corp, dar nu la falt;
- interior - curat; capacul şi cutia metalicã fãrã pete de
rugina sau exfolieri ale peliculei protectoare
Aspectul conţinutului - lichid omogen cu particule fine de pulpa în
suspensie, cu o uşoarã tendinta de separare prin
sedimentare; nu este admisã prezenta seminţelor,
fragmentelor de seminţe, fragmentelor de coji, a
pãrţilor verzi, a particulelor negre
Consistenta - fluida, normalã, de lichid în amestec cu pulpa
Culoarea - specifica componentelor utilizate; la sucul de
tomate culoarea este roşie sau roşie-portocalie,
caracteristica soiului de tomate
Gustul şi mirosul - placut, bine exprimat, caracteristic componentelor;
nu sunt admise gustul şi mirosul strãine, de
fermentare, mucegai etc.
Corpuri strãine - nu se admit
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ANEXA 2
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Caracteristici Condiţii de Metoda
admisibilitate analizei
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Substanta uscata solubila (exclusiv adaosul
de sare sau de zahãr), % grade
refractometrice, la 20°C, minim 6,0 STAS 5956/71
- pentru suc cu adaos de suc de fructe, % minim 8,0
Aciditate totalã, exprimatã în acid malic,
raportatã la substanta uscata solubila, % maxim 10,0 STAS 5952/79
Aciditate volatila, exprimatã în acid acetic,
raportatã la substanta uscata solubila, % maxim 0,6 STAS 5952/79
Clorura de sodiu, % maxim 1,0 STAS 5953/85
Impuritati minerale insolubile, raportate la
substanta uscata solubila, % maxim 0,015 STAS 5959/70
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────