Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ORDIN nr. 623 din 17 decembrie 2002 privind stabilirea zonelor de cultura a hameiului, recunoscute pentru certificarea denumirii de origine
Având în vedere prevederile art. 12 alin. (2) şi ale <>art. 14 din Legea nr. 627/2002 privind producerea şi comercializarea hameiului, în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, vazand Referatul de aprobare al Direcţiei generale de implementare, reglementare şi de management al resurselor biotehnologice nr. 142.360 din 17 decembrie 2002,
ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor emite urmãtorul ordin:
ART. 1 În vederea certificãrii denumirii de origine se stabilesc zonele de cultura recunoscute a hameiului, astfel: a) zona I de cultura cuprinde plantaţiile de hamei din localitãţile: Huedin-Gherla-Cluj-Napoca - 98 ha, din judeţul Cluj, Saschiz-Albesti - 347 ha şi Acatari - 143 ha, din judeţul Mures, şi Rupea-Crit - 180 ha, din judeţul Braşov; b) zona a II-a de cultura cuprinde plantaţiile de hamei din localitãţile: Dumbraveni - 235 ha, Laslea - 60 ha, Valchid - 61 ha, Slimnic - 224 ha, Sura Mica - 160 ha, din judeţul Sibiu, Sighisoara - 348 ha, Chetani - 197 ha, din judeţul Mures; c) zona a III-a de cultura cuprinde plantaţiile de hamei din localitãţile: Aiud-Radesti - 180 ha, din judeţul Alba, şi Orastie-Aurel Vlaicu - 228 ha, din judeţul Hunedoara. ART. 2 Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, Ilie Sarbu
Bucureşti, 17 decembrie 2002. Nr. 623.
────────────────
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email