Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 62 din 30 ianuarie 2003  pentru modificarea si completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 640/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind Programul de supraveghere, profilaxie si combatere a bolilor la animale, de prevenire a transmiterii de boli de la animale la om si de protectie a mediului pentru anul 2003    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 62 din 30 ianuarie 2003 pentru modificarea si completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 640/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind Programul de supraveghere, profilaxie si combatere a bolilor la animale, de prevenire a transmiterii de boli de la animale la om si de protectie a mediului pentru anul 2003

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 88 din 12 februarie 2003
    Având în vedere prevederile art. 31 alin. 1 din Legea sanitară veterinara nr. 60/1974, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, cu modificările şi completările ulterioare,
    văzând Referatul de aprobare nr. 150.591 din 24 ianuarie 2003, întocmit de Agenţia Naţionala Sanitară Veterinara,

    ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor emite următorul ordin:

    ART. 1
    Anexa la Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 640/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind Programul de supraveghere, profilaxie şi combatere a bolilor la animale, de prevenire a transmiterii de boli de la animale la om şi de protecţie a mediului pentru anul 2003, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 35 din 22 ianuarie 2003, se modifica şi se completează după cum urmează:
    1. La litera A secţiunea I litera a) "Acţiuni de supraveghere sanitară veterinara a bolilor din lista A a O.I.E.", nr. crt. 11 - pesta porcină clasica A-130 se modifica conform anexei nr. 1 la prezentul ordin.
    2. La secţiunea a V-a "Expertiza sanitară veterinara a produselor de origine animala şi a furajelor pentru apărarea sănătăţii publice şi sănătăţii animalelor" litera B "Supravegherea sanitară veterinara a unităţilor care prelucreaza, depozitează şi valorifica produse de origine animala sau furaje", nr. crt. 20, literele A şi B, se modifica conform anexei nr. 2 la prezentul ordin.
    3. La secţiunea a V-a "Expertiza sanitară veterinara a produselor de origine animala şi a furajelor pentru apărarea sănătăţii publice şi sănătăţii animalelor", litera F "Expertiza sanitară veterinara a furajelor" se modifica conform anexei nr. 3 la prezentul ordin.
    ART. 2
    Direcţiile sanitare veterinare judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
    ART. 3
    Agenţia Naţionala Sanitară Veterinara va controla modul de ducere la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
    ART. 4
    Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                            Ministrul agriculturii,
                           alimentaţiei şi pădurilor,
                                   Ilie Sarbu

    Bucureşti, 30 ianuarie 2003.
    Nr. 62.

    ANEXA 1


+--+-------+-------------------------------------------------------------------+-----------------------------+
|11| PESTA |1. Inspectie vizuala si anatomopatologica a speciilor receptive |1. Notificarea se face |
| |PORCINA|aflate pe teritoriul Romaniei prin: |conform ordinului MAA |
| |CLASICA|- cu monitorizare si raportare zilnica pentru abatoare si puncte de|nr. 156/27.12.1999 pentru |
| |A - 130| taiere din judetele in care nu se vaccineaza; |aprobarea normei sanitare |
| | |- cu monitorizare clinica si raportare zilnica a porcilor pentru |veterinare privind anuntarea,|
| | | care se cere certificare in vederea transportului din judete in |declararea si notificarea |
| | | care nu se vaccineaza; |unor boli transmisibile ale |
| | |- cu monitorizare si raportare lunara pentru porcii din apropierea |animalelor |
| | | abatoarelor, punctelor de sacrificare si a targurilor de animale |2. Examenele clinice si |
| | | din judetele in care nu se vaccineaza; |anatomopatologice vor fi |
| | |- cu monitorizare si raportare trimestriala pentru restul porcilor |efectuate, certificate si |
| | | din aceste judete; |cuantificate de catre medici |
| | |- cu monitorizare si raportare ocazionala pentru porcii din |veterinari oficial desemnati.|
| | | judetele in care se vaccineaza. |3. Examinarea clinica, |
| | |2. Supraveghere prin detectie de antigen: |recoltarea de probe si |
| | | a) In judetele in care nu se vaccineaza: |certificarea porcilor pentru |
| | | - pe probe de la toti porcii morti sau sacrificati fara greutate |care se solicita transfer din|
| | | comerciala, din apropierea abatoarelor, punctelor de |judete ce vaccineaza spre |
| | | sacrificare si a targurilor de animale; |judete ce nu vaccineaza, |
| | | - 20 probe lunar, cate 10 la interval de 2 saptamani, din ferme |precum si examinarea pe |
| | | si complexe de porci; |porcii din apropierea |
| | | - pe probe de la toti porcii morti cu suspiciune de salmoneloza; |abatoarelor, punctelor de |
| | | - 20 de probe pe an de la porci morti si sacrificati pe raza de |taiere si a targurilor de |
| | | activitate a fiecarui dispensar veterinar; |animale din judete, se va |
| | | - pe probe de la toti porcii morti sau sacrificati sub greutate |face de catre si sub |
| | | comerciala in intervalul de 30 de zile de la achizitionare; |responsabilitatea medicilor |
| | | - pe probe de la toti porcii mistreti morti sau vanati. |veterinari de stat din zona |
| | | b) In judete unde se vaccineaza: |de origine a porcilor. |
| | | - 10 probe lunar, cate 5 la interval de 2 saptamani, din ferme si|4. Recoltarea de probe |
| | | complexe de porci; |destinate supravegherii prin |
| | | - pe probe de la toti porcii morti sau sacrificati sub greutate |detectie de antigen viral si |
| | | comerciala in intervalul de 30 de zile de la achizitionare; |anticorpi, va fi monitorizata|
| | | - 10 probe pe an, de la porci morti si sacrificati pe raza de |si raportata lunar la DSV |
| | | activitate a fiecarui dispensar veterinar; |judeteana de catre medicii |
| | | - pe probe de la toti porcii morti cu suspiciuni de salmoneloza; |veterinari zonali. |
| | | - pe probe de la toti porcii mistreti morti sau vanati. |5. Probele destinate |
| | |3. Supraveghere serologica prin IFA sau ELISA: |detectiei de antigen viral |
| | | a) In judetele in care nu se vaccineaza (AB, AR, BH, CS, CJ, GJ, |vor fi investigate de catre |
| | | HD, MM, MH, SJ, SM, TM): |LSVSJ iar testele |
| | | - 30 de probe de ser de la porcii tineri din localitati unde se |confirmatorii si izolarea de |
| | | suspicioneaza vaccinarea ilegala; |virus in vederea efectuarii |
| | | - 10% probe de ser/circumscriptie din ╝ din totalul |de investigatii de |
| | | circumscriptiilor dintr-un judet; |epidemiologie moleculara, se |
| | | - 10% probe din efectivele de porcine provenite din ferme |vor efectua la IDSA. |
| | | familiale, aduse pentru taiere in abatoare si puncte de taiere;|6. Control biochimic la 5% |
| | | - 10% din scrofitele si vierusii din fermele specializate din |din probele destinate |
| | | judetele Arad, Bihor, Caras Severin, Satu Mare si Salaj; |detectiei de antigen viral si|
| | | - 5% din scrofitele si vierusii obtinuti din fermele proprii; |anticorpi; |
| | | - 1-2% probe de la tineret porcin varsta 120 de zile/ciclu de |7. Este interzis transferul |
| | | productie al scroafelor incepand cu semestrul II 2003 din |de porci sub varsta de 100 de|
| | | judetele Alba, Cluj, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Maramures (1% |zile si fara confirmare |
| | | pentru colectivitatile mari si 2% pentru colectivitatile mici);|serologica a |
| | | b) In judete in care se vaccineaza: |seronegativitatii din |
| | | - pe probe de ser de la 0,5% din purcei, la 3 saptamani dupa a |judetele in care se |
| | | doua vaccinare antipestoasa in ferme si complexe de porci; |vaccineaza in cele ce nu |
| | | - 15 probe de ser pe an de la purcei la 3 saptamani de la cea de|vaccineaza. |
| | | a doua vaccinare antipestoasa, pe raza de activitate a |8. Desemnarea judetelor ce nu|
| | | fiecarui dispensar veterinar; |vaccineaza se face de catre |
| | |4. In caz de suspiciune sau aparitie a bolii, se aplica complexul |ANSV din MAAP. |
| | |de masuri de diagnostic, supraveghere, profilaxie si combatere din | |
| | |structura Programului de urgenta, conform legislatiei veterinare in| |
| | |vigoare. | |
| | |5. Realizarea supravegherii clinice in zonele de protectie si de | |
| | |supraveghere in cazul suspiciunii de aparitie a bolii, conform | |
| | |legislatiei in vigoare; | |
+--+-------+-------------------------------------------------------------------+-----------------------------+


    ANEXA 2

───┬─────────────────┬─────────┬────────────────┬───────────────┬──────────────┐
 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
───┼─────────────────┼─────────┼────────────────┼───────────────┼──────────────┤
20.│A. Unităţi de │Trimes- │Materii prime de│O data pe │In cazul unor │
   │alimentaţie │trial şi │origine animala │semestru │rezultate de │
   │publica │ori de │si semipreparate│ │laborator │
   │ │câte ori │culinare │ │necorespunza- │
   │ │se consi-│negatite │ │toare, frec- │
   │ │dera ca │ │ │venta de │
   │ │nu sunt │ │ │recoltare a │
   │ │respecta-│ │ │probelor va fi│
   │ │te condi-│ │ │reconsiderata │
   │ │tiile │ │ │pana la iden- │
   │ │sanitare │ │ │tificarea şi │
   │ │veteri- │ │ │eliminarea │
   │ │nare de │ │ │cauzei │
   │ │functio- │ │ │ │
   │ │nare │ │ │ │
   ├─────────────────┼─────────┼────────────────┼───────────────┤ │
   │B. Unităţi de │ │Produse alimen- │ │ │
   │desfacere │ │tare de origine │ │ │
   │- magazin ali- │- semes- │animala │O data pe se- │ │
   │mentar şi mixt, │trial şi │ │mestru │ │
   │punct alimentar │ori de │ │ │ │
   │ │câte ori │ │ │ │
   │ │se consi-│ │ │ │
   │ │dera ca │ │ │ │
   │ │nu sunt │ │ │ │
   │ │respecta-│ │ │ │
   │ │te condi-│ │ │ │
   │ │tiile │ │ │ │
   │ │sanitare │ │ │ │
   │ │veterina-│ │ │ │
   │ │re de │ │ │In cazul în │
   │ │functio- │ │ │care în urma │
   │ │nare │ │ │inspecţiei se │
   │ │ │ │ │suspicioneaza │
   │- supermarket │- lunar │ │O data pe sem. │sau se consta-│
   │- macelarie │- lunar │Materii prime de│O data pe luna │ta o neregula │
   │ │ │origine animala │ │care necesita │
   │- hala pentru │- luna │ │O data pe luna │investigaţii │
   │desfacerea pro- │ │ │ │de laborator │
   │duselor de origi-│ │ │ │se vor preleva│
   │ne animala │ │ │ │probe pentru │
   │- laboratoare de │- lunar │ │O data pe │efectuarea │
   │cofetarie şi │ │ │trimestru │analizelor de │
   │patiserie │ │ │ │laborator. │
───┴─────────────────┴─────────┴────────────────┴───────────────┴──────────────┘


    ANEXA 3

           F. EXPERTIZA SANITARĂ VETERINARA A FURAJELOR

┌───┬──────────┬───────────┬───────────────────────────────────┬───────────────┐
│Nr.│Grupa de │ Unităţile │ Examene de laborator │Frecventa │
│crt│furaje │ controlate│ │recoltarii │
│ │ │ │ │probelor*) │
├───┼──────────┼───────────┼───────────────────────────────────┼───────────────┤
│1. │Nutreturi │Ferme │Conform prevederilor Norma sanitară│O data pe trim.│
│ │de volum │ │veterinara aprobată prin Ord. MAAP │ │
│ │ │ │294/02 │ │
├───┼──────────┼───────────┼───────────────────────────────────┼───────────────┤
│2. │Nutreturi │Ferme │Conform prevederilor Norma sanitară│O data pe trim.│
│ │suculente │ │veterinara aprobată prin Ord. MAAP │ │
│ │ │ │294/02 │ │
├───┼──────────┼───────────┼───────────────────────────────────┼───────────────┤
│3. │Fainuri │Unităţi │Conform prevederilor Norma sanitară│O data pe luna │
│ │proteice │furnizoare │veterinara aprobată prin Ord. MAAP │ │
│ │de origine│ │294/02 │ │
│ │animala │ │ │ │
│ │(făina de │ │ │ │
│ │carne, de │ │ │ │
│ │sânge, de │ │ │ │
│ │oase, de │ │ │ │
│ │peste) │ │ │ │
├───┼──────────┼───────────┼───────────────────────────────────┼───────────────┤
│4. │Nutreturi │Unităţi │Conform prevederilor Norma sanitară│O data pe trim.│
│ │combinate │producatoa-│veterinara aprobată prin Ord. MAAP │ │
│ │ │re de │294/02 │ │
│ │ │nutret │ │ │
│ │ │combinat │ │ │
├───┼──────────┼───────────┼───────────────────────────────────┼───────────────┤
│5. │Hrana │Unităţi │Conform prevederilor Norma sanitară│O data pe luna │
│ │uscata si/│producatoa-│veterinara aprobată prin Ord. MAAP │ │
│ │sau umeda │re │294/02 │ │
│ │pentru │ │ │ │
│ │animale de│ │ │ │
│ │companie │ │ │ │
└───┴──────────┴───────────┴───────────────────────────────────┴───────────────┘

                           ────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016