Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
ORDIN nr. 604 din 16 decembrie 2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind conditiile speciale pentru autorizarea centrelor de reambalare la care se refera Norma sanitara veterinara privind conditiile de sanatate care reglementeaza producerea si comercializarea produselor din carne si a altor produse de origine animala
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 145 din 6 martie 2003
În temeiul prevederilor <>art. 31 alin. 1 din Legea sanitarã veterinara nr. 60/1974 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
vazand Referatul de aprobare nr. 161.450 din 22 noiembrie 2002, întocmit de Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara,
ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor emite urmãtorul ordin:
ART. 1
Se aproba Norma sanitarã veterinara privind condiţiile speciale pentru autorizarea centrelor de reambalare la care se referã Norma sanitarã veterinara privind condiţiile de sãnãtate care reglementeazã producerea şi comercializarea produselor din carne şi a altor produse de origine animala, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara, institutele centrale de profil şi direcţiile sanitare veterinare judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara va controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
ART. 4
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abroga orice alte dispoziţii contrare.
ART. 5
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Ilie Sarbu
Bucureşti, 16 decembrie 2002.
Nr. 604.
ANEXA
NORMA SANITARĂ VETERINARA
privind condiţiile speciale pentru autorizarea centrelor de reambalare la care se referã Norma sanitarã veterinara privind condiţiile de sãnãtate care reglementeazã producerea şi comercializarea produselor din carne şi a altor produse de origine animala
ART. 1
(1) Centrele de reambalare autorizate numai pentru reambalarea produselor de origine animala fãrã îndepãrtarea ambalajului care vine în contact direct cu produsul, trebuie sa îndeplineascã condiţiile prevãzute în anexa nr. 2, cap. VII, pct. 1 din "Norma sanitarã veterinara privind condiţiile de sãnãtate care reglementeazã producerea şi comercializarea produselor din carne şi a altor produse de origine animala".
(2) Centrele de reambalare autorizate pentru activitatea de dezambalare şi reambalare trebuie sa îndeplineascã condiţiile prevãzute în anexa nr. 1, cap. I şi II din "Norma sanitarã veterinara privind condiţiile de sãnãtate care reglementeazã producerea şi comercializarea produselor din carne şi a altor produse de origine animala" şi condiţiile prevãzute în anexa nr. 2, cap. I, pct 1, lit a), b), d), e) şi f) şi pct. 2 lit. a), c), i) şi j) din aceasta Norma sanitarã veterinara.
ART. 2
(1) Produsele care s-au reambalat în condiţiile prevãzute la art. 1, pct. 1, trebuie sa pãstreze marca de sãnãtate care s-a aplicat în unitatea producãtoare de origine.
(2) Produsele care s-au reambalat în condiţiile prevãzute la art. 1, pct. 2, trebuie sa poarte marca de sãnãtate în conformitate cu prevederile anexei nr. 2, cap. VI din "Norma sanitarã veterinara privind condiţiile de sãnãtate care reglementeazã producerea şi comercializarea produselor din carne şi a altor produse de origine animala". Pentru fiecare centru de reambalare, autoritatea veterinara centrala a României va aproba acordarea marcii de sãnãtate care se va aplica pe fiecare unitate de ambalaj în parte.
(3) În cazul în care într-un centru de reambalare se ambaleaza produse cu origine diferita, în condiţiile prevãzute la art. 1, pct. 1, marca de sãnãtate a centrului de reambalare se va aplica pe ultimul material de ambalaj.
(4) În fiecare centru de reambalare trebuie sa existe un sistem eficient de înregistrare şi monitorizare care sa asigure urmãrirea originii produselor reambalate pana la destinaţie.
---------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: