Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 583 din 12 august 2004  pentru aprobarea modelelor de acte aditionale la contractele de gestionare a fondurilor de vanatoare, in vederea actualizarii contractelor de gestionare incheiate pana la data de 18 februarie 2004    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 583 din 12 august 2004 pentru aprobarea modelelor de acte aditionale la contractele de gestionare a fondurilor de vanatoare, in vederea actualizarii contractelor de gestionare incheiate pana la data de 18 februarie 2004

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 782 din 25 august 2004
În temeiul prevederilor art. 12 alin. (3) şi ale art. 51 alin. (1) din <>Legea fondului cinegetic şi a protecţiei vânatului nr. 103/1996 , republicatã,
în baza prevederilor art. 4 alin. (1) pct. II.2 şi ale <>art. 9 alin. (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 409/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale,

ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) Se aprobã modelele de acte adiţionale care trebuie încheiate la contractele de gestionare a fondurilor de vânãtoare, încheiate în temeiul <>Legii fondului cinegetic şi a protecţiei vânatului nr. 103/1996 , dupã alte modele decât cele aprobate prin <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 126/2004 pentru aprobarea modelului de contract-cadru de gestionare a fondurilor de vânãtoare specifice fiecãrei categorii de gestionari prevãzute de <>Legea fondului cinegetic şi a protecţiei vânatului nr. 103/1996 , republicatã, în scopul actualizãrii acestor contracte.
(2) Modelele prevãzute la alin. (1) sunt prezentate în anexele nr. 1-4^1) , care fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Contractele de gestionare a fondurilor de vânãtoare care se încheie dupã intrarea în vigoare a prezentului ordin vor avea forma şi conţinutul modelelor aprobate prin <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 126/2004 .
ART. 3
Structurile teritoriale cu atribuţii în domeniul cinegetic din subordinea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã şi gestionarii fondurilor de vânãtoare încheie, dupã caz, în funcţie de destinaţia fiecãrui fond de vânãtoare, acte adiţionale la contractele existente.
ART. 4
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Petre Daea

Bucureşti, 12 august 2004.
Nr. 583.


ANEXA 1
Act adiţional nr
la contractul de gestionare a fondului de vânãtoare nr...
denumit..... din judeţul ............. înregistrat sub nr ..............

Pãrţi contractante
Art. 1*). Direcţia Teritoriala de Regim Silvic si de Vânãtoare ......................... cu sediul in ................ str. ............ nr. ... judeţul .............. prin reprezentanţii sãi legali, având cod fiscal ..................... denumit in continuare administrator, si
Art. 2**) -......................... cu sediul in .................... reprezentata prin......................... director, si ............... contabil şef, denumita in continuare gestionar, având contul nr. .................. deschis la ........................
________________
1*)Autoritatea publica centrala care rãspunde de silvicultura prin structurile teritoriale de specialitate.
2**) Organizaţiile vanatoresti sau Regia Naţionala a Pãdurilor ori, in cazul in care sunt împuternicite pentru încheierea acestora, direcţiile silvice.

In temeiul <>Legii fondului cinegetic si a protecţiei vânatului nr. 103/1996 , republicata, si a Hotãrârilor Guvernului ................. pentru punerea in aplicare a Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor si dezvoltãrii rulare, nr. ..., incheie prezentul act adiţional:
Art. I "Art. 5 din contract se modifica, se completeazã si va avea urmãtorul cuprins:
Art. 5. - Din cadrul suprafeţei productive cinegetic, se stabileşte si se declara zona de protecţie pentru vânat (circa 10% din cea totala), in suprafaţa de ... ... ..... ha, ale cãrei limite sunt marcate pe schiţa fondului de vânãtoare, anexata, zona in care pasunatul este interzis, precum si deranjarea vânatului in perioadele de creştere a progeniturii"
Art. II " Art. 6 alin (1) din contract se modifica, se completeazã si va avea urmãtorul cuprins:
(1) Sa asigure predarea fondului de vânãtoare de la vechiul gestionar noului gestionar, pe baza de protocol, precum si construcţiile si instalaţiile existente in suprafaţa acestuia in condiţiile legii, dupã verificarea in teren".
Art. III " Alineatul 2 al art. 6 din contract se modifica, se completeazã si va avea urmãtorul cuprins:
(2)* a) Sa asigure, in conformitate cu prevederile art. 15 alin. (3) din <>Legea fondului cinegetic si al protecţiei vânatului nr. 103/1996 , republicata, in pãdurile proprietate de stat, prin Regia Naţionala a Pãdurilor - Direcţia Silvica ................... cu titlu de folosinţa gratuita pe durata derulãrii contractului, terenuri libere de vegetaţie forestiera incadrate conform amenajamentului silvic la categoria de folosinţa "terenuri destinate hranei vânatului - V" in suprafaţa de ........ ha, pentru a fi folosite la producerea si depozitarea hranei vânatului.
____________
(2)*) Prevederile referitoare la reducerea tari ful ui de gestionare a fondului de vânãtoare nu se aplica Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva.

b) In cazul in care direcţia silvica nu asigura in fiecare an suprafaţa prevãzuta in amenajamentul silvic pentru hrana vânatului, cuantumul tarifului ce trebuie plãtit de cãtre gestionar direcţiei silvice se diminueazã cu procentul de neasigurare a suprafeţei menţionate".
Art. IV " Alineatul 3 al art. 6 din contract se modifica, se completeazã si va avea urmãtorul cuprins.
(3) Sa comunice gestionarului, in timp util, reglementãrile emise in baza atribuţiilor stabilite prin lege, referitoare la organizarea si practicarea vânãtorii, la modificarea perioadelor de vânãtoare, sau alte instrucţiuni, precum si efectivele optime aprobate de cãtre acesta pentru proncipalele specii de vânat."
Art. V " Alineatul 7 al art. 6 din contract se modifica, se completeazã si va avea urmãtorul cuprins.
(7) Sa analizeze si, in mãsura posibilitãţilor, sa asigure, la solicitarea gestionarului, asistenta tehnica de specialitate pentru optimizarea modului de gospodãrire a fondului de vânãtoare."
Art. VI " Alineatul 8 al art. 6 din contract se modifica, se completeaza si va avea urmãtorul cuprins:
(8) Sa reactualizeze periodic situaţia proprietãţii funciare din cuprinsul fondului de vânãtoare, in vederea achitãrii de cãtre gestionar a tarifului de folosinţa."
Art. VII " Alineatul 9 al art. 6 din contract se modifica, se completeazã si va avea urmãtorul cuprins.
(9) Sa coordoneze la solicitarea gestionarului, acţiunile necesare in vederea ameliorãrii fondului genetic al populaţiilor de vânat, refacerii potenţialului de vânãtoare afectat de calamitãţi naturale, prevenirii si combaterii braconajului."
Art. VIII " Alineatul 6 al art. 7 din contract se modifica, se completeazã si va avea urmãtorul cuprins:
(6) Sa foloseascã, numai in scopul pentru care au fost destinate, suprafeţele din fondul forestier puse in mod gratuit la dispoziţie pentru asigurarea hranei vânatului, sa intretina in stare de funcţionare toate instalaţiile vanatoresti preluate sau construite
Art. IX " Alineatul 7 al art. 7 din contract se modifica, se completeazã si va avea urmãtorul cuprins:
(7) Sa asigure anual, pe baza de documente, urmãtoarele cantitãţi minime de hrana complementara, prin administrarea cãreia sa previnã producerea unor pierderi la principalele specii de vânat astfel:
a) furaje fibroase (fân, lucerna, frunzare): cate 75 kg pentru fiecare exemplar de cerb comun sau cerb lopatar, cate 25 kg pentru fiecare cãprior si cate 1,5 kg pentru fiecare iepure;
b) furaje concentrate (cereale, seminţe si fructe, furaje combinate, etc.) sau suculente: pentru fiecare exemplar de cerb comun si cerb lopatar cate 25 kg, pentru fiecare mistreţ cate 60 kg si pentru fazan si potarniche cate 6 kg;
c) suculente, in aceleaşi cantitãţi ca la furajele concentrate prevãzute la lit. b).
Art. X " Alineatul 11 al art. 7 din contract se modifica, se completeazã si va avea urmãtorul cuprins:
(11) Sa practice vânãtoarea sau orice alta activitate care are ca scop dobândirea vânatului, in limitele cotelor de extras aprobate, numai in conformitate cu legea si cu normele emise in acest scop. Sa asigure prin masurile luate realizarea si menţinerea efectivelor la nivel optim, iar la speciile purtãtoare de trofeu, prin extrageri selectiv efectuate, sa ridice calitatea trofeelor".
Art. XI " Alineatul 12 al art. 7 din contract se modifica, se completeazã si va avea urmãtorul cuprins:
(12) Sa populeze fondul de vânãtoare cu unele specii de vânat pe baza unor studii intocmite de gestionar si avizate de administrator, in scopul ridicãrii potenţialului cinegetic si al ameliorãrii fondului genetic al vânatului existent, se angajeazã sa facã periodic, la solicitarea administratorului, populari pe acest fond de vânãtoare, dupã specificul fondului, cu cãprior sau cerb comun sau cerb lopatar ori capra neagra".
Art. XII " Alineatul 14 al art. 7 din contract se modifica, se completeazã si va avea urmãtorul cuprins:
(14) Sa ia masuri pentru prevenirea producerii de cãtre vânat a unor pagube la culturile agricole, silvice sau animalelor domestice si sa suporte pagubele, in cazul nerespectarii prevederilor legale."
Art. XIII " Alineatul 16 al art. 7 din contract se modifica, se completeazã si va avea urmãtorul cuprins:
(16) Sa acţioneze ori de cate ori este nevoie si cu toate mijloacele de care dispune, inclusiv la solicitarea justificata a administratorului, pentru prevenirea si combaterea actelor de braconaj sau pentru diminuarea efectelor unor factori negativi care acţioneazã asupra vânatului. "
Art. XIV " Alineatul 20 al art. 7 din contract se modifica si se completeazã si va avea urmãtorul cuprins:
(20) Sa retina, in vederea anularii, dupã caz, permisele de vânãtoare ale persoanelor care au sãvârşit pe acest fond de vânãtoare fapte contravenţionale sau infracţionale prevãzute de <>Legea nr. 103/1996 , republicata".
Art. XV "Art 9 din contract se modifica, se completeazã si va avea urmãtorul cuprins:
Art. 9* (1) Tariful anual care trebuie plãtit de cãtre gestionar pentru folosirea acestui fond de vânãtoare, stabilit in conformitate cu reglementãrile legale in vigoare, este in suma de ___________ lei, si are urmãtoarea componenta, determinata in funcţie de natura proprietãţii terenurilor din cuprinsul fondurilor de vânãtoare:
___________
9* Se reactualizeazã in funcţie de noile suprafeţe, determinate de deţinãtori/proprietari ai terenurilor pe care este arondat fondul de vânãtoare, proporţional cu suprafeţele inscrise in fisa fondului de vânãtoare, in conformitate cu instructiunile emise de catre autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura.

a) _____________ lei, corespunzãtor suprafeţelor de pãdure proprietate publica a statului;
b) ______________ lei, corespunzãtor celorlalte suprafeţe de teren pe care este arondat fondul de vânãtoare, altele decât suprafeţele de pãdure proprietate publica a statului.
(2) Achitarea acestui tarif de cãtre gestionar se va face dupã cum urmeazã:
a) 50% din suma prevãzuta la lit. a) si b) - in contul constituit la ...............................*), nr. ................. deschis la Direcţia Generala de Trezorerie si Contabilitate Publica a Municipiului Bucureşti;
____________
*) autoritatea publica centrala care rãspunde de silvicultura

b) 50% din suma prevãzuta la lit. a) - Regiei Naţionale a Pãdurilor;
c) 50% din suma prevãzuta la lit. b)- proporţional, funcţie de suprafaţa, deţinãtorilor sau proprietarilor terenurilor pe care este arondat fondul de vânãtoare, in cazul suprafeţelor mai mari de 100 ha, sau bugetelor locale, in cazul suprafeţelor mai mici de 100 ha.
(3) Tariful prevãzut la alin. (1) se indexeazã anual cu rata inflaţiei, in baza unei comunicãri in scris.
(4) In cazul in care natura proprietãţii asupra terenurilor pe care s-a constituit fondul de vânãtoare se schimba, gestionarul este obligat sa recalculeze sumele datorate fiecãruia dintre cei prevãzuţi la alin. (2).
(5) Plata tarifelor prevãzute la alin. (1) se va face in doua transe egale, pana la data de 31 martie si, respectiv 30 septembrie a fiecãrui an.
(6) Destinaţia tarifelor prevãzute la alin. (2) se reactualizeazã ori de cate ori intervin modificãri in forma de proprietate a terenului.
(7) Tariful prevãzut la alin. (1) nu include TVA. Achitarea tarifului de gestionare a fondului de vânãtoare, cãtre beneficiarii prevãzuţi de lege ai cotelor-parte din acest tarif se va face in baza facturilor fiscale emise de aceştia, in conformitate cu reglementãrile legale in vigoare.
Art. XVI "Art. 11 din contract se modifica, se completeazã si va avea urmãtorul cuprins:
<>Art. 11. - Prezentul contract se completeazã cu prevederile Legii nr. 103/1996 , republicata si cu cele ale reglementarilor emise de cãtre administrator in scopul aplicãrii legii sau al ocrotirii faunei sãlbatice."
Art. XVII "Art. 12 din contract se modifica, se completeazã si va avea urmãtorul cuprins:
Art. 12. (1) Oprirea totala sau parţiala, ca perioada, a vânãtorii la toate speciile de vânat pe acest fond de vânãtoare, stabilita de administrator, cu respectarea legii, îl exonereazã pe gestionar de plata tarifelor de gestionare, total sau parţial, dupã caz, dar nu îi exonereazã de celelalte obligaţii ce ii revin in execuţia acestui contract.
(2) In cazul mãsurii parţiale a plaţii tarifului de gestionare cuantumul tarifului de gestionare care se plãteşte se stabileşte prin diminuarea tarifului cuvenit cu procentul pe care ii reprezintã perioada de interdicţie a vânãtorii, din totalul perioadei de vânãtoare, raportat la anul calendaristic."
Art. XVIII "Art. 13 din contract se modifica, se completeazã si va avea urmãtorul cuprins:
Art. 13. - (1) In executarea acestui contract administratorul este obligat sa controleze, cel puţin odatã pe an, modul in care gestionarul isi îndeplineşte obligaţiile contractuale.
(2) Rezultatele controlului se vor consemna intr-un document semnat de ambele pãrţi.
(3) Declararea, potrivit legii, a unor pãrţi din acest fond de vânãtoare ca arii strict protejate sau rezervaţii naturale va produce efecte in momentul declarãrii.
(4)Pentru pãrţile din fondul de vânãtoare prevãzute la alin. (3) gestionarul nu mai datoreazã plata tarifelor de atribuire aferente, determinate proporţional cu suprafaţa ce intra sub incidenţa alin. (3).
(5) *) Reducerea numãrului de vânãtori in baza cãrora s-a adjudecat fondul de vânãtoare, respectiv cu mai mult de 20%, conduce la anularea, de drept, a contractului si urmeazã ca fondul de vânãtoare sa fie reatribuit conform legii."
_________
*) nu se aplica Regiei Naţionale a Pãdurilor

Art. XIX "Art. 14 din contract se modifica, se completeazã si va avea urmãtorul cuprins:
Art. 14. -Prezentul contract isi inceteaza aplicabilitatea, de drept, la expirarea termenului prevãzut la art. 8, precum si in situaţiile prevãzute la art. 13 alin. (6)."
Art. XX " La art. 17 din contract, dupã ultima liniuta se introduce un nou text cu urmãtorul cuprins:
- in situaţia in care prin hotãrâre judecãtoreasca irevocabila administratorul este obligat sa incheie cu un alt gestionar un contract de gestionare pentru acelaşi fond de vânãtoare."
Art XXI "Art. 19 din contract se modifica si va avea urmãtorul cuprins:
Art. 19. - Eventualele daune produse de cãtre gestionar prin acţiunile pe care le întreprinde pe acest fond de vânãtoare unor terţe persoane se suporta de cãtre acesta, potrivit legii."
Art. XXII "Art. 20 din contract se modifica si va avea urmãtorul cuprins:
Art. 20. - Cheltuielile generate de refacerea potenţialului cinegetic al acestui fond de vânãtoare la nivelul la care a fost preluat de cãtre gestionar sunt suportate de cãtre acesta, la rezilierea sau încetarea contractului, numai in mãsura in care se dovedeşte ca a încãlcat, cu vinovãţie, clauzele contractuale."
Art. XXIII "Art. 21 din contract se modifica, se completeazã si va avea urmãtorul cuprins:
Art. 21. - (1) Eventualele litigii intre gestionar si administrator se supun, in prealabil, in vederea concilierii, conducerii autoritãţii publice centrale care rãspunde de silvicultura.
(2) In cazurile in care pãrţile nu se inteleg, litigiile se soluţioneazã de instanţa judecãtoreasca competenta."

Prezentul act adiţional a fost încheiat astãzi .............. in ..... exemplare.

Administrator: Gestionar:


ANEXA 2
Act adiţional nr
la contractul de gestionare a fondului de vânãtoare nr. ... denumit
..... din judeţul ............. înregistrat sub nr. .....................

CAPITOLUL I
Pãrţile contractante
Art. 1*). Direcţia Teritoriala de Regim Silvic si de Vânãtoare .......................... cu sediul in ................ str. ............ nr. ... judeţul .............. prin reprezentanţii sãi legali, având cod fiscal ..................... denumit in continuare administrator, si
Art. 2**) ......................... cu sediul in .................... reprezentata prin ......................... director, si ............... contabil şef, denumita in continuare gestionar, având contul nr. .................. deschis la ........................
În temeiul <>Legii fondului cinegetic si a protecţiei vânatului nr. 103/1996 , republicata, si a Hotãrârilor Guvernului ................. pentru punerea in aplicare a Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor si dezvoltãrii rulare, nr. ..., incheie prezentul act adiţional.
_______________
*) Autoritatea publica centrala care rãspunde de silvicultura prin structurile teritoriale de specialitate
**) Unitãţi de învãţãmânt cu profil cinegetic

CAPITOLUL III
Obligaţiile si responsabilitãţile pârtilor
Art. I Art. 6 alin. (1) din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut:
"(1) Sa asigure predarea fondului de vânãtoare de la vechiul gestionar noului gestionar, pe baza de protocol, precum si construcţiile si instalaţiile existente in suprafaţa acestuia in condiţiile legii, dupã verificarea in teren".
Art. II Art. 6 alin. (2) din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut:
"(2) Sa asigure, in conformitate cu prevederile art. 15 alin. (3) din <>Legea fondului cinegetic si al protecţiei vânatului nr. 103/1996 , republicata, in pãdurile proprietate de stat, prin Regia Naţionala a Pãdurilor - Direcţia Silvica ................... cu titlu de folosinţa gratuita pe durata derulãrii contractului, terenuri libere de vegetaţie forestiera, in suprafaţa de ........ ha, pentru a fi folosite la producerea si depozitarea hranei vânatului".

Art. 7. - Gestionarul
Art. III Art. 7 alin (1) din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut:
(1) Sa asigure, prin personal de specialitate, preluarea pe baza de protocol a fondului de vânãtoare, a efectivelor de vânat, a construcţiilor si instalaţiilor vânatoresti, inscrise in fisa fondului de vânãtoare anexata, destinate hranirii, ocrotoririi si valorificãrii vânatului, si sa asigure întreţinerea acestora in condiţii bune."
Art. IV Art. 7 alin. (7) din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut:
(7) Sa asigure anual, pe baza de documente, urmãtoarele cantitãţi minime de hrana complementara, prin administrarea cãreia sa previnã producerea unor pierderi la principalele specii de vânat astfel:
a) furaje fibroase (fân, lucerna, frunzare): cate 75 kg pentru fiecare exemplar de cerb comun sau cerb lopatar, cate 25 kg pentru fiecare cãprior si cate 1,5 kg pentru fiecare iepure;
b) furaje concentrate (cereale, seminţe si fructe, furaje combinate, etc.) sau suculente: pentru fiecare exemplar de cerb comun si cerb lopatar cate 25 kg, pentru fiecare mistreţ cate 60 kg si pentru fazan si potarniche cate 6 kg;
c) suculente, in aceleaşi cantitãţi ca la furajele concentrate prevãzute la lit. b).
Art. V Art. 7 alin (12) din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut:
(12) Pe baza unor studii întocmite de gestionar si avizate de administrator, in scopul ridicãrii potenţialului cinegetic si al ameliorãrii fondului genetic al vânatului existent, se angajeazã sa facã periodic, la solicitarea administratorului, populari pe acest fond de vânãtoare, dupã specificul fondului, cu cãprior sau cerb comun sau cerb lopatar ori capra neagra.
Art. VI Art. 7 alin (14) din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut:
(14) Sa ia masuri pentru prevenirea producerii de cãtre vânat a unor pagube la culturile agricole, silvice sau animalelor domestice si sa suporte pagubele, in cazul nerespectarii prevederilor legale, inclusiv pagubele produse de speciile de vânat declarate prin anexa nr. 2 la <>Legea nr. 103/1996 , republicata ca fiind strict protejate, pentru cazurile in care a fost aprobat un numãr de exemplare pentru a se recolta.
Art. VII Art. 7 alin (20) din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut: "Sa retina, in vederea anularii, dupã caz, permisele de vânãtoare ale persoanelor care au sãvârşit pe acest fond de vânãtoare fapte contravenţionale sau infracţionale prevãzute de <>Legea nr. 103/1996 , republicata."

CAPITOLUL V
Modalitãţile de plata a sumelor datorate pentru folosirea fondului de vânãtoare
Art. VIII Art. 9 din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut:
"Art. 9* (1) Tariful anual de gestionare pentru folosirea acestui fond de vânãtoare, stabilit in conformitate cu reglementãrile legale in vigoare, este in suma de ___________ lei, si are urmãtoarea componenta, determinata in funcţie de natura proprietãţii terenurilor din cuprinsul fondurilor de vânãtoare:
__________
* Se reactualizeazã in funcţie de noile suprafeţe, determinate de deţinãtori/proprietari ai terenurilor pe care este arondat fondul de vânãtoare, proporţional cu suprafeţele înscrise in fisa fondului de vânãtoare, in conformitate cu instrucţiunile emise de cãtre autoritaeta publica centrala care rãspunde de silvicultura.

a) _____________ lei, corespunzãtor suprafeţelor de pãdure proprietate publica a statului;
b) ______________ lei, corespunzãtor celorlalte suprafeţe de teren pe care este arondat fondul de vânãtoare, altele decât suprafeţele de pãdure proprietate publica a statului.
(2) Gestionarul este scutit de plata sumelor din tariful de gestionare datorate administratorului si Regiei Naţionale a Pãdurilor
(3) Gestionarul are obligaţia de a achita 50% din suma prevãzuta la lit. b)-proportional, funcţie de suprafaţa, deţinãtorilor sau proprietarilor terenurilor pe care este arondat fondul de vânãtoare, in cazul suprafeţelor mai mari de 100 ha, sau bugetelor locale, in cazul suprafeţelor mai mici de 100 ha
(4)Tariful prevãzut la alin. (1) se indexeazã anual cu rata inflaţiei, in baza unei comunicãri in scris.
(5) In cazul in care natura proprietãţii asupra terenurilor pe care s-a constituit fondul de vânãtoare se schimba, gestionarul este obligat sa recalculeze sumele datorate fiecãruia dintre cei prevãzuţi la alin. (3).
(6) Plata tarifelor prevãzute la alin. (3) se va face in doua transe egale, pana la data de 31 martie si, respectiv 30 septembrie a fiecãrui an.
(7) Destinaţia tarifelor prevãzute la alin. (3) se reactualizeazã ori de cate ori intervin modificãri in forma de proprietate a terenului.
(8) Tariful prevãzut la alin. (1) nu include TVA. Achitarea tarifului de gestionare a fondului de vânãtoare, cãtre beneficiarii prevãzuţi la alin (3) ai cotelor-parte din acest tarif se va face in baza facturilor fiscale emise de aceştia, in conformitate cu reglementãrile legale in vigoare".
Art. IX Art. 10 din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut:
"Art. 10. Neplata in termenele prevãzute a sumelor datorate potrivit art. 9 alin (3) genereazã penalizãri de 0,12%/zi de întârziere din suma neachitata.
Art. X Art. 13 din contract devine art. 11 si va avea urmãtorul conţinut:
"<>Art. 11 Prezentul contract se completeazã cu prevederile Legii nr. 103/1996 , republicata si cu cele ale reglementarilor emise de cãtre administrator in scopul aplicãrii legii sau al ocrotirii faunei sãlbatice, precum si cu prevederile Regulamentului privind gestionarea fondurilor de vânãtoare atribuite unitãţilor de invatamant si cercetare ştiinţifica cu profil cinegetic din România si a rezervaţiilor de genofond".
Art. XI Art. 11 din contract devine art. 12 cu acelaşi conţinut.
Art. XII Art. 12 din contract devine art. 13 cu acelaşi conţinut.
Art. XIII Art. 13 din contract devine art. 14 cu acelaşi conţinut.
Art. XIV Art. 14 din contract devine art. 15 cu acelaşi conţinut.
Art. XV Art. 15 din contract devine art. 16 si va avea urmãtorul conţinut:
"Art. 16.- (1) Raporturile contractuale, la solicitarea gestionarului, inceteaza numai din momentul in care fondul de vânãtoare a fost atribuit altei persoane juridice, dar nu mai târziu de 90 zile de la înştiinţarea de cãtre gestionar a administratorului despre intenţia sa.
(2) In acest caz, încetarea raporturilor contractuale nu exonereazã gestionarul de rãspundere fata de administrator si de terţi pentru perioada in care a fost parte in contract."
Art. XVI Art. 16 din contract devine art. 17 cu urmãtorul conţinut:
"Art. 17 - Rezilierea contractului de cãtre administrator este de drept numai in urmãtoarele condiţii:
- gestionarul este in imposibilitate de plata a sumelor prevãzute la art. 9 alin (3) pentru o perioada mai mare de 60 zile decât termenul prevãzut;
- constata ca gestionarul nu si-a îndeplinit, cu vinovãţie, oricare dintre obligaţiile contractuale in termenele prevãzute;
- încãlcarea grava, in mod repetat, de cãtre persoanele autorizate de gestionar sa practice vânãtoarea pe acest fond de vânãtoare a regulilor de organizare si practicare a vânãtorii sau atunci când se constata ca gestionarul este in imposibilitatea de a stãpâni faptele culpabile;
- neindeplinirea obligaţiei prevãzute la art. 19;
- scãderea cu peste 20% a efectivelor de vânat evaluate la speciile principale, in condiţiile in care aceasta nu este justificata de declanşarea, dovedita cu acte oficiale, a unor epizootii sau a altor factori dãunãtori faunei sãlbatice, daca rãspunderea declanşãrii acestora nu cade in sarcina gestionarului, sau de eventualele migrãri spre fondurile învecinate, dovedite cu acte oficiale.
- profilul de activitate al unitãţii s-a schimbat;
- se face dovada ca fondul de vânãtoare a fost folosit, in mod repetat, in alte scopuri decât cel pentru instruirea viitorilor specialişti;
- in situaţia in care prin hotãrâre judecãtoreasca irevocabila administratorul este obligat sa încheie cu un alt gestionar un contract de gestionare pentru acelaşi fond de vânãtoare."
Art. XVII Art. 17 din contract devine art. 18 cu acelaşi conţinut.
Art. XVIII Art. 18 devine art. 19 cu acelaşi conţinut.
Art. XIX Art. 19 devine art. 20 cu acelaşi conţinut.
Art. XX Art. 20 devine art. 21 cu acelaşi conţinut.
Prezentul act adiţional a fost încheiat astãzi .............. in ..... exemplare.

Administrator: Gestionar:


ANEXA 3
Act adiţional nr
la contractul de gestionare a fondului de vânãtoare nr...
denumit..... din judeţul ............, înregistrat sub nr ................

CAPITOLUL I
Pãrţile contractante
Art. 1*). Direcţia Teritoriala de Regim Silvic si de Vânãtoare ........................ cu sediul in ................ str. ............ nr. ... judeţul .............. prin reprezentanţii sãi legali, având cod fiscal ....................., denumit in continuare administrator, si
Art. 2**) ......................... cu sediul in .................... reprezentata prin ......................... director, si ............... contabil şef, denumita in continuare gestionar, având contul nr. .................. deschis la ........................
În temeiul <>Legii fondului cinegetic si a protecţiei vânatului nr. 103/1996 , republicata, si a Hotãrârilor Guvernului ................. pentru punerea in aplicare a Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor si dezvoltãrii rulare, nr. ..., încheie prezentul act adiţional.
_____________
1*) Autoritatea publica centrala care rãspunde de silvicultura prin structuri le teritoriale de specialitate.
2**) Organizaţiile vanatorcsti sau Regia Naţionala a Pãdurilor ori, in cazul in care sunt imputcrnicite pentru încheierea acestora, direcţiile silvice.

Art. I Art. 6 alin (1) din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut:
"(1) Sa asigure predarea fondului de vânãtoare de la vechiul gestionar noului gestionar, pe baza de protocol, precum si construcţiile si instalaţiile existente in suprafaţa acestuia in condiţiile legii, dupã verificarea in teren".
Art. II Art. 6 alin. (2) din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut:
"(2)* a) Sa asigure, in conformitate cu prevederile art. 15 alin. (3) din <>Legea fondului cinegetic si al protecţiei vânatului nr. 103/1996 , republicata, in pãdurile proprietate de stat, prin Regia Naţionala a Pãdurilor - Direcţia Silvica ................... cu titlu de folosinţa gratuita pe durata derulãrii contractului, terenuri libere de vegetaţie forestiera incadrate conform amenajamentului silvic la categoria de folosinţa "terenuri destinate hranei vânatului - V" in suprafaţa de ........ ha, pentru a fi folosite la producerea si depozitarea hranei vânatului.
b) In cazul in care direcţia silvica nu asigura in fiecare an suprafaţa prevãzuta in amenajamentul silvic pentru hrana vânatului, cuantumul tarifului ce trebuie plãtit de cãtre gestionar direcţiei silvice se diminueazã cu procentul de neasigurare a suprafeţei menţionate."

Art. III Art. 7 alin. (7) din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut:
"Sa asigure anual, pe baza de documente, urmatorele cantitãţi minime de hrana complementara, prin administrarea cãreia sa previnã producerea unor pierderi la principalele specii de vânat astfel:
a) furaje fibroase (fân, lucerna, frunzare): cate 75 kg pentru fiecare exemplar de cerb comun sau cerb lopatar, cate 25 kg pentru fiecare cãprior si cate 1,5 kg pentru fiecare iepure;
b) furaje concentrate (cereale, seminţe si fructe, furaje combinate, etc.) sau suculente: pentru fiecare exemplar de cerb comun si cerb lopatar cate 25 kg, pentru fiecare mistreţ cate 60 kg si pentru fazan si potarniche cate 6 kg;
c) suculente, in aceleaşi cantitãţi ca la furajele concentrate prevãzute la lit. b)."
Art. IV Art. 7 alin. (14) din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut: "Sa ia masuri pentru prevenirea producerii de cãtre vânat a unor pagube la culturile agricole, silvice sau animalelor domestice si sa suporte pagubele, in cazul nerespectarii prevederilor legale, inclusiv pagubele produse de speciile de vânat declarate prin anexa nr. 2 la <>Legea nr. 103/1996 , republicata ca fiind strict protejate, pentru cazurile in care a fost aprobat un numãr de exemplare pentru a se recolta".
Art. V Art. 7 alin. (20) din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut: "Sa retina, in vederea anularii, dupã caz, permisele de vânãtoare ale persoanelor care au sãvârşit pe acest fond de vânãtoare fapte contravenţionale sau infracţionale prevãzute de <>Legea nr. 103/1996 , republicata".
Art. VI Art. 9 din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut:
"Art 9* (1) Tariful anual care trebuie plãtit de cãtre gestionar pentru folosirea acestui fond de vânãtoare, stabilit in conformitate cu reglementãrile legale in vigoare, este in suma de ___________ lei, si are urmãtoarea componenta, determinata in funcţie de natura proprietãţii terenurilor din cuprinsul fondurilor de vânãtoare:
a) _____________ lei, corespunzãtor suprafeţelor de pãdure proprietate publica a statului;
b) _______________ lei, corespunzãtor celorlalte suprafeţe de teren pe care este arondat fondul de vânãtoare, altele decât suprafeţele de pãdure proprietate publica a statului.
(2) Achitarea acestui tarif de cãtre gestionar se va face dupã cum urmeazã:
a) 50% din suma prevãzuta la lit. a) si b) - in contul constituit la ............... .............*), nr. ................. deschis la Direcţia Generala de Trezorerie si Contabilitate Publica a Municipiului Bucureşti;
_____________
(2)*) Prevederile referitoare la reducerea tarifului de gestionare a fondului de vânãtoare nu se aplica Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva

b) 50% din suma prevãzuta la lit. a) - Regiei Naţionale a Pãdurilor;
c) 50% din suma prevãzuta la lit. b)- proporţional, funcţie de suprafaţa, deţinãtorilor sau proprietarilor terenurilor pe care este arondat fondul de vânãtoare, in cazul suprafeţelor mai mari de 100 ha, sau bugetelor locale, in cazul suprafeţelor mai mici de 100 ha
(4)Tariful prevãzut la alin. (1) se indexeazã anual cu rata inflaţiei, in baza unei comunicãri in scris.
(4) In cazul in care natura proprietãţii asupra terenurilor pe care s-a constituit fondul de vânãtoare se schimba, gestionarul este obligat sa recalculeze sumele datorate fiecãruia dintre cei prevãzuţi la alin. (2).
(5) Plata tarifelor prevãzute la alin. (1) se va face in doua transe egale, pana la data de 31 martie si, respectiv 30 septembrie a fiecãrui an.
(6) Destinaţia tarifelor prevãzute la alin. (2) se reactualizeazã ori de cate ori intervin modificãri in forma de proprietate a terenului.
(7) Tariful prevãzut la alin. (l) nu include TVA. Achitarea tarifului de gestionare a fondului de vânãtoare, cãtre beneficiarii prevãzuţi de lege ai cotelor-parte din acest tarif se va face in baza facturilor fiscale emise de aceştia, in conformitate cu reglementãrile legale in vigoare."
Art. VII Art. 11 din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut:
"<>Art. 11. Prezentul contract se completeazã cu prevederile Legii nr. 103/1996 , republicata si cu cele ale reglementarilor emise de cãtre administrator in scopul aplicãrii legii sau al ocrotirii faunei sãlbatice, precum si cu prevederile Regulamentului privind gestionarea fondurilor de vânãtoare atribuite unitãţilor de invatamant si cercetare ştiinţifica cu profil cinegetic din România si a rezervaţiilor de genofond."
Art. VIII Art. 17 din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut:
"Art. 17. Rezilierea contractului de cãtre administrator este de drept numai in urmãtoarele condiţii:
- gestionarul este in imposibilitatea de plata a tarifului prevãzut in contract pentru o perioada mai mare de 60 de zile decât termenul prevãzut;
- constata ca gestionarul nu si-a inde plinit, cu vinovãţie, oricare din obligaţiile contractuale, in termenele prevãzute;
- incalcarea grava, in mod repetat, a regulilor de organizare si practicare a vânãtorii, specifice rezervaţiilor de genofond;
- neindeplinirea obligaţiei prevãzute la art. 19;
- scãderea cu peste 20% a efectivele de vânat evaluate la speciile principale, in condiţiile in care aceasta nu este justificata de declanşarea, dovedita cu acte oficiale, a unor epizootii sau a altor factori dãunãtori faunei sãlbatice, daca rãspunderea declanşãrii acestora nu cade in sarcina gestionarului, sau eventualele migrãri spre fondurile învecinate, dovedite cu acte oficiale.
- in situaţia in care prin hotãrâre judecãtoreasca irevocabila administratorul este obligat sa in cheie cu un alt gestionar un contract de gestionare pentru acelaşi fond de vânãtoare."
Prezentul act adiţional a fost incheiat astãzi.............. in ..... exemplare.

Administrator: Gestionar:


ANEXA 4
Act adiţional nr
la contractul de gestionare a fondului de vânãtoare nr... denumit.....
din judeţul ............. înregistrat sub nr. ..............

CAPITOLUL I
Pãrţile contractante
Art. 1*). Direcţia Teritoriala de Regim Silvic si de Vânãtoare ...................... cu sediul in ................ str. ............ nr. ..., judeţul .............. prin reprezentanţii sãi legali, având cod fiscal ..................... denumit in continuare administrator, si
Art. 2**) -....................... cu sediul in .................... reprezentata prin ... .................. director, si ............... contabil şef, denumita in continuare gestionar, având contul nr. .................. deschis la ........................
____________
*) Autoritatea publica centrala care rãspunde de silvicultura prin structurile teritoriale de specialitate
**) Unitãţi de cercetare cu profil cinegetic

In temeiul <>Legii fondului cinegetic si a protecţiei vânatului nr. 103/1996 , republicata, si a Hotãrârilor Guvernului ................. pentru punerea in aplicare a Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor si dezvoltãrii rulare, nr. ..., încheie prezentul act adiţional.
Art. I Art. 6 alin. (2) din contract se modifica si va avea urmãtorul cuprins:
(2) Sa asigure, in conformitate cu prevederile art. 15 alin. (3) din <>Legea fondului cinegetic si al protecţiei vânatului nr. 103/1996 , republicata, in pãdurile proprietate de stat, prin Regia Naţionala a Pãdurilor - Direcţia Silvica ................ cu titlu de folosinţa gratuita pe durata derulãrii contractului, terenuri libere de vegetaţie forestiera, in suprafaţa de ........ ha, pentru a fi folosite la producerea si depozitarea hranei vânatului.
Art. II Art. 7 alin. (7) se modifica si va avea urmãtorul conţinut:
(7) Sa asigure anual, pe baza de documente, urmatorele cantitãţi minime de hrana complementara, prin administrarea cãreia sa previnã producerea unor pierderi la principalele specii de vânat astfel:
a) furaje fibroase (fân, lucerna, frunzare): cate 75 kg pentru fiecare exemplar de cerb comun sau cerb lopatar, cate 25 kg pentru fiecare cãprior si cate 1,5 kg pentru fiecare iepure;
b) furaje concentrate (cereale, seminţe si fructe, furaje combinate, etc.) sau suculente: pentru fiecare exemplar de cerb comun si cerb lopatar cate 25 kg, pentru fiecare mistreţ cate 60 kg si pentru fazan si potarniche cate 6 kg;
c) suculente, in aceleaşi cantitãţi ca la furajele concentrate prevãzute la lit. b
Art. III Art. 7 alin. (11) se modifica si va avea urmãtorul conţinut:
"(11) Sa practice vânãtoarea sau orice alta activitate care are ca scop dobândirea vânatului, in limitele cotelor de extras aprobate, numai in conformitate cu legea si cu normele emise in acest scop. Sa asigure prin masurile luate realizarea si menţinerea efectivelor la nivel optim, iar la speciile purtãtoare de trofeu, prin extrageri selectiv efectuate, sa ridice calitatea trofeelor."
Art. IV Art. 7 alin. (12) din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut:
"(12) Pe baza unor studii întocmite de gestionar si avizate de administrator, in scopul ridicãrii potenţialului cinegetic si al ameliorãrii fondului genetic al vânatului existent, se angajeazã sa facã periodic, la solicitarea administratorului, populari pe acest fond de vânãtoare, dupã specificul fondului, cu cãprior sau cerb comun sau cerb lopatar ori capra neagra."
Art. V Art. 7 alin. (14) din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut:
(14) Sa ia masuri pentru prevenirea producerii de cãtre vânat a unor pagube la culturile agricole, silvice sau animalelor domestice si sa suporte pagubele, in cazul nerespectarii prevederilor legale, inclusiv pagubele produse de speciile de vânat declarate prin anexa nr. 2 la <>Legea nr. 103/1996 , republicata ca fiind strict protejate, pentru cazurile in care a fost aprobat un numãr de exemplare pentru a se recolta."
Art. VI Art. 7 alin. (20) din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut:
"(20) Sa retina, in vederea anularii, dupã caz, permisele de vânãtoare ale persoanelor care au sãvârşit pe acest fond de vânãtoare fapte contravenţionale sau infracţionale prevãzute de <>Legea nr. 103/1996 , republicata."
Art. VII Art. 7 alin. (21) se abroga.
Art. VIII Dupã alin. 20 al art. 7 se introduce un nou text cu urmãtorul conţinut:
" (21) Sa gestioneze cu prioritate fondul de vânãtoare in scopul dezvoltãrii cercetãrii ştiinţifice in domeniul cinegetic.
(22) Sa punã la dispoziţia administratorului, in scopul extinderii rezultatelor pozitive obţinute, toate rezultatele cercetãrilor întreprinse.
(23) Sa experimenteze, la solicitarea administratorului, metode si mijloace noi de organizare a producţiei cinegetice.
(24) Sa organizeze fondul de vânãtoare ca model de gospodãrire pentru urmãtoarele specii de vânat: .......................
(25) In cazul in care intr-o anumita perioada, fondul de vânãtoare nu este folosit in scopul dezvoltãrii cercetãrilor, va fi tratat ca rezervaţie de genofond".
Art. IX Art. 9 din contract se modifica si va avea urmãtorul conţinut:
"Art. 9*) Tariful anual de gestionare pentru folosirea acestui fond de vânãtoare, stabilit in conformitate cu reglementãrile legale in vigoare, este in suma de ___________ lei, si are urmãtoarea componenta, determinata in funcţie de natura proprietãţii terenurilor din cuprinsul fondurilor de vânãtoare:
a) _____________ lei, corespunzãtor suprafeţelor de pãdure proprietate publica a statului;
b) _______________ lei, corespunzãtor celorlalte suprafeţe de teren pe care este arondat fondul de vânãtoare, altele decât suprafeţele de pãdure proprietate publica a statului.
_______________
9* Se reactualizeazã in funcţie de noile suprafeţe, determinate de deţinãtori/proprietari ai terenurilor pe care este arondat fondul de vânãtoare, proporţional cu suprafeţele inscrise in fisa fondului de vânãtoare, in conformitate cu instrucţiunile emise de cãtre autoritacta publica centrala care rãspunde de silvicultura.

(2) Gestionarul este scutit de plata sumelor din tariful de gestionare datorate administratorului si Regiei Naţionale a Pãdurilor
(3) Gestionarul are obligaţia de a achita 50% din suma prevãzuta la lit. b)-proportional, funcţie de suprafaţa, deţinãtorilor sau proprietarilor terenurilor pe care este arondat fondul de vânãtoare, in cazul suprafeţelor mai mari de 100 ha, sau bugetelor locale, in cazul suprafeţelor mai mici de 100 ha
(4)Tariful prevãzut la alin. (1) se indexeazã anual cu rata inflaţiei, in baza unei comunicãri in scris.
(5) In cazul in care natura proprietãţii asupra terenurilor pe care s-a constituit fondul de vânãtoare se schimba, gestionarul este obligat sa recalculeze sumele datorate fiecãruia dintre cei prevãzuţi la alin. (3).
(6) Plata tarifelor prevãzute la alin. (3) se va face in doua transe egale, pana la data de 31 martie si, respectiv 30 septembrie a fiecãrui an.
(7) Destinaţia tarifelor prevãzute la alin. (3) se reactualizeazã ori de cate ori intervin modificãri in forma de proprietate a terenului.
(8) Tariful prevãzut la alin. (l) nu include TVA. Achitarea tarifului de gestionare a fondului de vânãtoare, cãtre beneficiarii prevãzuţi la alin (3) ai cotelor-parte din acest tarif se va face in baza facturilor fiscale emise de aceştia, in conformitate cu reglementãrile legale in vigoare"
Art. X Art. 10 din contract devine art. 11 si va avea acelaşi conţinut.
Art. XI Art. 11 din contract devine art. 12 si va avea acelaşi conţinut.
Art. XII Art. 12 din contract devine art. 13 si va avea acelaşi conţinut.
Art. XIII Art. 13 din contract devine art. 14 si va avea acelaşi conţinut.
Art. XIV Art. 14 din contract devine art. 15 si va avea acelaşi conţinut.
Art. XV Art. 15 din contract devine art. 16 si va avea acelaşi conţinut.
Art. XVI Art. 16 din contract devine art. 17 va avea urmãtorul conţinut - "Rezilierea contractului de cãtre administrator este de drept numai in urmãtoarele condiţii:
- gestionarul este in imposibilitate de plata a sumelor prevãzute la art. 9 alin (3) pentru o perioada mai mare de 60 zile decât termenul prevãzut;
- constata ca gestionarul nu s i-a îndeplinit, cu vinovãţie, oricare dintre obligaţiile contractuale in termenele prevãzute;
- încãlcarea grava, in mod repetat, de cãtre persoanele autorizate de gestionar sa practice vânãtoarea pe acest fond de vânãtoare a regulilor de organizare si practicare a vânãtorii sau atunci când se constata ca gestionarul este in imposibilitatea de a stãpâni faptele culpabile;
- neindeplinirea obligaţiei prevãzute la art. 19;
- scãderea cu peste 20% a efectivelor de vânat evaluate la speciile principale, in condiţiile in care aceasta nu este justificata de declanşarea, dovedita cu acte oficiale, a unor epizootii sau a altor factori dãunãtori faunei sãlbatice, daca rãspunderea declanşãrii acestora nu cade in sarcina gestionarului, sau de eventualele migrãri spre fondurile invecinate, dovedite cu acte oficiale.
- profilul de activitate al unitãţii s-a schimbat;
- doi ani consecutiv fondul de vânãtoare nu face obiectul nici unei teme de cercetare.
- se face dovada ca fondul de vânãtoare a fost folosit, in mod repetat, in alte scopuri decât cel pentru care a fost atribuit;
- in situaţia in care prin hotãrâre judecãtoreasca irevocabila administratorul este obligat sa încheie cu un alt gestionar un contract de gestionare pentru acelaşi fond de vânãtoare".
Art. XVII Art. 17-20 din contract se renumeroteaza in mod corespunzãtor.

Prezentul act adiţional a fost încheiat astãzi .............. in ..... exemplare.

Administrator: Gestionar:

-------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016