Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 575 din 27 iunie 2007  privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor referitoare la garantiile de eliminare de pe piata a cantitatilor excedentare de zahar, izoglucoza sau fructoza    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 575 din 27 iunie 2007 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor referitoare la garantiile de eliminare de pe piata a cantitatilor excedentare de zahar, izoglucoza sau fructoza

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 477 din 17 iulie 2007

În temeiul prevederilor:
- <>art. 10 alin. (6) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 124/2006 privind stocurile excedentare de zahãr, produse zahãroase şi alte produse agroalimentare;
- <>art. 7 alin. (7) din Hotãrârea Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale;
- <>art. 11 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 386/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Finanţelor,

având în vedere Referatul de aprobare nr. 1.818 din 23 februarie 2007, întocmit de Agenţia de Plaţi şi Intervenţie pentru Agricultura,

ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale şi ministrul economiei şi finanţelor emit prezentul ordin.

ART. 1
Se aprobã Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor referitoare la garanţiile de eliminare de pe piaţa a cantitaţilor excedentare de zahãr, izoglucozã sau fructozã, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii
şi dezvoltãrii rurale,
Decebal Traian Remeş

p. Ministrul economiei
şi finanţelor,
Cãtãlin Doica,
secretar de stat

ANEXĂ

NORME METODOLOGICE
pentru aplicarea prevederilor referitoare la garanţiile de eliminare de pe piaţa a cantitãţilor excedentare de zahãr, izoglucozã sau fructozã

ART. 1
(1) Garanţia de eliminare de pe piaţa a cantitãţilor excedentare de zahãr, izoglucozã sau fructozã, denumita în continuare garanţie, se gestioneaza de Agenţia de Plaţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, denumita în continuare A.P.I.A., prin Direcţia economicã.
(2) În cazul în care garanţia menţionatã la alin. (1) este constituita în numerar, se depune în contul 50.05.07 "Sume de mandat şi în depozit reprezentând garanţia de eliminare de pe piaţa a cantitaţilor excedentare de zahãr, izoglucozã sau fructozã conform <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 124/2006 ", deschis pe numele A.P.I.A. la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti. Sumele aflate în soldul contului la finele anului bugetar se reporteazã în anul urmãtor cu aceeaşi destinaţie.
(3) În situaţia în care garanţia este constituitã prin scrisoare de garanţie bancarã, aceasta va avea modelul prevãzut în anexa nr. 1.
ART. 2
(1) Emiterea scrisorilor de garanţie se face de cãtre bãncile autorizate de Banca Naţionalã a României şi înscrise în Registrul bancar actualizat.
(2) Garanţia se constituie conform prevederilor <>art. 10 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 124/2006 privind stocurile excedentare de zahãr, produse zahãroase şi alte produse agroalimentare.
(3) Data constituirii garanţiei se considera ca fiind data emiterii scrisorii de garanţie de catre banca.
(4) În cazul în care exista scrisori de garanţie bancara în vigoare, conform termenului de valabilitate a acestora, emise de una dintre bancile autorizate, dar aceasta este radiata ulterior din Registrul bancar actualizat, angajamentul bancii respective asumat prin scrisoarea de garanţie bancara ramâne valabil circumscris termenului de valabilitate a acesteia.
(5) Scrisoarea de garanţie bancara devine inoperanta numai dupa prezentarea acordului scris al A.P.I.A. din care rezulta ca operatorul economic a eliminat de pe piaţa stocurile excedentare de zahãr, izoglucozã sau fructozã ori dupã expirarea termenului de valabilitate a acesteia.
ART. 3
(1) În situaţia în care scrisoarea de garanţie nu acopera obligaţia aferentã înscrisã în decizia de stabilire a cantitãţii excedentare de zahãr, izoglucozã sau fructozã ori nu are valabilitatea menţionata la <>art. 10 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 124/2006 , A.P.I.A. nu acceptã aceastã scrisoare de garanţie.
(2) A.P.I.A. comunicã motivul respingerii scrisorii de garanţie operatorului economic în termen de douã zile lucrãtoare de la data înregistrãrii acesteia.
ART. 4
(1) A.P.I.A. restituie garanţia reţinutã sau transmite originalul scrisorii de garanţie la banca emitenta, prin delegatul operatorului economic beneficiar, împreuna cu notificarea realizarii obligaţiei rezultate din decizia de stabilire a cantitaţii excedentare.
(2) Restituirea garanţiei sau transmiterea scrisorii de garanţie bancara se face în termen de 30 de zile de la data furnizarii documentelor doveditoare privind eliminarea de pe piaţa a cantitaţii excedentare de zahãr, izoglucozã sau fructozã.
(3) În situaţia în care din documentele doveditoare rezulta ca operatorul economic nu a eliminat de pe piaţa cantitatea totala excedentara de zahãr, izoglucozã sau fructozã, restituirea garanţiei se face proporţional cu cantitãţile excedentare care au fost eliminate, iar diferenţa se constituie venit la bugetul de stat, în contul 20.36.01.50 "Alte venituri".
ART. 5
(1) În cazul neîndeplinirii obligaţiilor stabilite prin decizia comisiei pentru stocuri, în termen de 10 zile calendaristice de la expirarea termenului limita prevazut la <>art. 14 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 124/2006 , Direcţia economicã transmite o situaţie centralizata Direcţiei masuri de piaţa - intervenţie din cadrul A.P.I.A., care, în termen de 3 zile lucratoare de la primirea acesteia, notifica operatorii economici deţinatori ai stocurilor excedentare.
(2) În termen de 10 zile de la primirea notificarii menţionate la alin. (1), operatorul economic este obligat sa plateasca sumele datorate pentru cantitaţile de zahãr, izoglucozã sau fructozã neeliminate de pe piaţã.
(3) În situaţia în care operatorul economic nu plateşte sumele datorate menţionate la alin. (2), Direcţia economicã din cadrul A.P.I.A. vireaza garanţia constituita în contul de venit al bugetului de stat, cont 20.36.01.50 "Alte venituri".
ART. 6
Executarea unei garanţii sub forma scrisorii de garanţie se face pe baza cererii A.P.I.A., al carei model este prezentat în anexa nr. 2.
ART. 7
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integranta din prezentele norme metodologice.

ANEXA 1


───────
la normele metodologice
───────────────────────

Cãtre Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã
Bd. Carol I nr. 17, sectorul 2, Bucureşti, cod fiscal 16517187

SCRISOARE DE GARANŢIE BANCARĂ
Nr. ......./.........
Cu privire la Decizia nr. ....... din data de ......... de stabilire a cantitãţii excedentare de stocuri de zahãr, izoglucozã sau fructozã ce trebuie eliminata de pe piaţa, emisa de Comisia pentru stocuri constituita la nivelul Agenţiei de Plaţi şi Intervenţie pentru Agricultura - Sucursala ........., pentru operatorul ........, str. ....... nr. ....., localitatea ........, judeţul ......, nr. de înregistrare la registrul comerţului ........, CUI ............, şi în conformitate cu dispoziţiile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 124/2006 , operatorul economic este obligat sa furnizeze o garanţie.
Pentru aceasta, în conformitate cu cele mai sus aratate, la solicitarea clientului nostru Societatea Comercialã ......., str. ...... nr. ....., localitatea ......., judeţul ........, nr. de înregistrare la registrul comerţului .........., CUI ........, noi, Banca ..........., Sucursala ........, str. ........ nr. ......, localitatea ......., judeţul ......., nr. de înregistrare la registrul comerţului ........, CUI ......, ne angajam irevocabil şi necondiţionat sã platim în favoarea Agenţiei de Plaţi şi Intervenţie pentru Agricultura, pâna la concurenţa sumei de ........... (litere ...........) lei orice suma ceruta de dumneavoastra, la prima cerere scrisa, prezentata în original, semnata şi ştampilata, cerere de executare prezentata în cadrul termenului de valabilitate a prezentei scrisori de garanţie bancara, însoţita de declaraţia dumneavoastra ca operatorul economic ...... nu şi-a îndeplinit total sau parţial obligaţiile asumate conform <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 124/2006 şi Deciziei nr. .......... din ......., aferent cantitaţii excedentare de stocuri de ....... (cantitatea, unitatea de masura, produsul) ........, cu precizarea obligaţiei neîndeplinite.
Plata se va efectua de cãtre noi în contul 50.05.07 "Sume de mandat şi în depozit reprezentând garanţia de eliminare de pe piaţa a cantitaţilor excedentare de zahãr, izoglucozã sau fructozã conform <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 124/2006 ", deschis pe numele A.P.I.A. la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publica a Municipiului Bucureşti, la primirea solicitarii dumneavoastra, prezentata la ghişeele noastre, fara nicio amânare, contestaţie sau necesitate de prezentare a unor dovezi suplimentare, în decurs de 30 de zile de la primirea sa.
Aceastã garanţie este valabila pâna la data de ......., data la care, daca nu s-a primit de la Agenţia de Plaţi şi Intervenţie pentru Agricultura nicio solicitare strict conforma cu termenii şi condiţiile prezentei scrisori, aceasta devine nula şi la data menţionata, indiferent daca originalul ne este restituit sau nu.
Orice platã efectuatã de bancã în cadrul prezentei scrisori de garanţie va reduce angajamentul bancii cu valoarea acestor plãţi.
În situaţiile în care pãrţile sunt de acord sã modifice unele prevederi din Decizia .......... care au efecte asupra angajamentelor bancii, garanţia se va putea modifica numai cu acordul Bancii ......... .
Prezenta scrisoare de garanţie este supusã Publicaţiei 458 a Cci Paris şi este guvernata de legea româna, locul de judecata fiind municipiul Bucureşti.

Semnãturi autorizate
.....................

ANEXA 2
────────
la normele metodologice
───────────────────────

CERERE A AGENŢIEI DE PLAŢI ŞI INTERVENŢIE
PENTRU AGRICULTURĂ CĂTRE BANCĂ
pentru executarea scrisorii de garanţie
- model -

Cãtre Banca ........................................
Ref.: Scrisoarea de garanţie bancara nr. .................

În conformitate cu prevederile Convenţiei nr. .......... din data de ........, încheiata între Agenţia de Plaţi şi Intervenţie pentru Agricultura şi banca dumneavoastra ............, noi, Agenţia de Plaţi şi Intervenţie pentru Agricultura, beneficiara a Scrisorii de garanţie nr. ....... din data de .............., atestam ca operatorul economic Societatea Comerciala ........, str. ...... nr. ...., localitatea ......., judeţul ........, nr. de înregistrare la registrul comerţului .........., CUI ........, pentru care aţi garantat buna îndeplinire a obligaţiei privind eliminarea de pe piaţa a cantitaţilor excedentare de zahãr, izoglucozã sau fructozã, asumata prin Decizia nr. ......., nu şi-a îndeplinit obligaţia. Va rugãm sã dispuneţi executarea scrisorii de garanţie bancara pentru suma de ....., suma ce va fi virata în contul 50.05.07 "Sume de mandat şi în depozit reprezentând garanţia de eliminare de pe piaţa a cantitaţilor excedentare de zahãr, izoglucozã sau fructozã conform <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 124/2006 ", deschis pe numele Agenţiei de Plaţi şi Intervenţie pentru Agricultura la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publica a Municipiului Bucureşti.
___________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016