Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 57 din 31 martie 2005  pentru punerea in aplicare a Instructiunilor privind incadrarea unei intreprinderi in categoria de intreprinderi mici si mijlocii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 57 din 31 martie 2005 pentru punerea in aplicare a Instructiunilor privind incadrarea unei intreprinderi in categoria de intreprinderi mici si mijlocii

EMITENT: CONSILIUL CONCURENTEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 314 din 14 aprilie 2005

În baza:
- <>Decretului nr. 57/2004 privind numirea membrilor Plenului Consiliului Concurenţei;
- prevederilor <>art. 28 alin. (1) din Legea concurenţei nr. 21/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>art. 22 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 143/1999 privind ajutorul de stat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
având în vedere avizul favorabil al Consiliului Legislativ,

preşedintele Consiliului Concurenţei emite urmãtorul ordin:

ART. 1
În urma adoptãrii în Plenul Consiliului Concurenţei, se pun în aplicare Instrucţiunile privind încadrarea unei întreprinderi în categoria de întreprinderi mici şi mijlocii, cuprinse în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Compartimentele de specialitate din cadrul Consiliului Concurenţei vor urmãri punerea în aplicare a prevederilor prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin şi instrucţiunile menţionate la art. 1 vor fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Consiliului Concurenţei,
Mihai Berinde

Bucureşti, 31 martie 2005.
Nr. 57.


ANEXĂ

INSTRUCŢIUNI
privind încadrarea unei întreprinderi în
categoria de întreprinderi mici şi mijlocii

În temeiul <>art. 28 alin. (1) şi (2) din Legea concurenţei nr. 21/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi al <>art. 22 alin. (1) din Legea nr. 143/1999 privind ajutorul de stat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Consiliul Concurenţei adoptã prezentele instrucţiuni.

1. Introducere
Scopul prezentelor instrucţiuni îl reprezintã stabilirea modelului de declaraţie pentru întreprinderile care solicitã ajutor de stat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, declaraţie prevãzutã la art. 2 alin. (2) din Regulamentul privind ajutorul de stat pentru întreprinderile mici şi mijlocii, pus în aplicare prin <>Ordinul preşedintelui Consiliului Concurenţei nr. 55/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumit în continuare regulament.
Datele referitoare la tipurile de întreprinderi, precum şi modul de calcul al numãrului de angajaţi şi al numãrului de unitãţi de muncã anuale trebuie avute în vedere de solicitanţi pentru completarea declaraţiei conform modelului prevãzut în anexa nr. 1.
2. Tipuri de întreprinderi
Definiţia întreprinderilor mici şi mijlocii, prevãzutã la art. 2 alin. (1)-(13) din regulament, face distincţie între trei tipuri de întreprinderi, în funcţie de relaţia lor cu alte întreprinderi, raportatã la capitalul sau drepturile de vot deţinute ori la dreptul de a exercita o influenţã dominantã.
2.1. Întreprinderi autonome
În aceastã categorie se încadreazã întreprinderile care nu corespund nici uneia dintre celelalte douã tipuri, respectiv întreprinderi partenere sau legate.
O întreprindere este autonomã dacã îndeplineşte cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) nu deţine peste 25% din capitalul social sau din drepturile de vot la o altã întreprindere. La acest procent trebuie sã se adauge procentele deţinute de întreprinderile legate cu întreprinderea solicitantã la acea întreprindere;
b) nu este deţinutã de o altã întreprindere ori instituţie publicã sau deţinutã în comun de alte întreprinderi legate ori instituţii publice într-o proporţie de peste 25% din capitalul social sau din drepturile de vot, cu excepţia cazului în care acest procent este atins ori depãşit de urmãtoarele categorii de investitori, fãrã ca aceştia sã fie legaţi cu întreprinderea care solicitã ajutorul de stat:
(i) societãţi publice de investiţii, societãţi de capital de risc, persoane fizice sau grupuri de persoane fizice cu activitate frecventã de investiţii în capital de risc care investesc fonduri proprii în societãţi necotate la bursã, cu condiţia ca investiţia totalã a acestor investitori în aceeaşi întreprindere sã nu depãşeascã echivalentul în lei a 1.250.000 euro;
(ii) universitãţi sau centre de cercetare fãrã scop lucrativ;
(iii) investitori instituţionali, inclusiv fonduri de dezvoltare regionalã;
(iv) autoritãţi locale autonome având un buget anual mai mic decât echivalentul în lei a 10 milioane euro şi mai puţin de 5.000 de locuitori;
c) nu ţine contabilitate consolidatã şi nu este inclusã prin consolidare în conturile altei întreprinderi, nefiind astfel o întreprindere legatã. În cazul în care legislaţia prevede excepţii de la obligativitatea de a ţine contabilitate consolidatã, întreprinderea care solicitã ajutorul de stat trebuie sã verifice dacã îndeplineşte criteriile prevãzute la art. 2 alin. (1) pct. 7 din regulament. De asemenea, dacã o întreprindere ţine în mod voluntar contabilitate consolidatã, aceasta nu înseamnã cã acea întreprindere este neapãrat legatã şi se poate considera doar întreprindere partenerã, dacã nu sunt îndeplinite condiţiile prevãzute la art. 2 alin. (1) pct. 7 din regulament.
2.2. Întreprindere partenerã
Întreprindere partenerã este întreprinderea care stabileşte parteneriate financiare importante cu una sau mai multe întreprinderi, fãrã ca una dintre acestea sã exercite efectiv, direct sau indirect, controlul asupra celeilalte/celorlalte. Întreprinderi partenere sunt întreprinderile care nu sunt autonome sau legate.
Întreprinderea care solicitã ajutorul de stat este partenerã cu o altã întreprindere dacã îndeplineşte cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) deţine peste 25%, dar pânã la 50%, din capitalul social sau din drepturile de vot la o altã întreprindere ori este deţinutã de o întreprindere, într-o proporţie de peste 25%, dar pânã la 50%, din capitalul social sau din drepturile de vot;
b) nu ţine contabilitate consolidatã, în care sã includã rezultatele contabile ale celeilalte întreprinderi, şi nu este inclusã prin consolidare în contabilitatea celeilalte întreprinderi sau a unei întreprinderi legate de aceasta, ţinându-se seama şi de prevederile pct. 2.1 lit. c) teza a doua.
2.3. Întreprinderi legate
Întreprindere legatã este întreprinderea care face parte dintr-un grup, prin controlul direct sau indirect al majoritãţii drepturilor de vot sau al capitalului social, inclusiv prin acorduri, sau, în anumite cazuri, prin intermediul acţionarilor, persoane fizice, ori prin posibilitatea de a exercita o influenţã dominantã asupra unei întreprinderi.
Astfel, o întreprindere este legatã, atunci când are obligaţia, conform legislaţiei, sã ţinã contabilitate consolidatã sau este inclusã în contabilitatea unei alte întreprinderi prin consolidare, care are aceastã obligaţie.
În cazul în care legislaţia prevede excepţii de la obligativitatea de a ţine contabilitate consolidatã, întreprinderea care solicitã ajutorul de stat trebuie sã verifice dacã îndeplineşte cel puţin una dintre condiţiile prevãzute la art. 2 alin. (1) pct. 7 din regulament. O întreprindere este consideratã legatã cu o altã întreprindere prin intermediul unei persoane sau grup de persoane fizice care acţioneazã împreunã. În aceste cazuri, întreprinderea trebuie sã verifice dacã îndeplineşte una sau mai multe dintre condiţiile prevãzute la art. 2 alin. (1) pct. 7 din regulament.
3. Numãrul de angajaţi şi numãrul de unitãţi de muncã anuale
Numãrul de angajaţi ai unei întreprinderi corespunde cu numãrul de unitãţi de muncã anuale (UMA).
3.1. Numãrul de angajaţi cuprinde:
a) salariaţi;
b) persoane care lucreazã pentru întreprindere având legãturã de subordonare şi considerate a fi angajate în baza legii;
c) proprietari-directori;
d) parteneri care desfãşoarã o muncã permanentã în întreprindere şi care beneficiazã de avantaje financiare oferite de întreprindere.
Elevii sau studenţii care urmeazã o formã de pregãtire profesionalã pe bazã de contract de şcolarizare ori de formare profesionalã nu sunt consideraţi angajaţi.
3.2. Calcularea numãrului de angajaţi
Numãrul de angajaţi se exprimã în unitãţi de muncã pe an (UMA). O UMA corespunde unei persoane care a lucrat cu normã întreagã în întreprinderea solicitantã sau în contul acesteia pe întreaga duratã a anului de referinţã.
Durata de muncã a persoanelor care nu au lucrat pe întreaga perioadã a unui an sau care au lucrat cu normã parţialã, indiferent de duratã, şi a angajaţilor sezonieri este calculatã ca fracţii de UMA.
Durata concediului de maternitate sau pentru creşterea copilului nu este luatã în considerare.
4. Dispoziţii finale
Prezentele instrucţiuni transpun în legislaţia româneascã Comunicarea Comisiei Europene privind modelul de declaraţie a informaţiilor referitoare la încadrarea unei întreprinderi în categoria de întreprinderi mici şi mijlocii, publicatã în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. C 118 din 20 mai 2003, cu completãrile ulterioare.
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentele instrucţiuni.
Prezentele instrucţiuni vor fi puse în aplicare prin ordin al preşedintelui Consiliului Concurenţei şi vor fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I.


ANEXA 1
la instrucţiuni



DECLARAŢIE
privind încadrarea întreprinderii în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii

Date de identificare a întreprinderii
Denumirea întreprinderii ...................................................
Sediul social ..............................................................
Codul unic de înregistrare .................................................
Numele şi funcţia .............(preşedintele consiliului de administraţie,
director general sau echivalent)..........................

Tipul întreprinderii
Indicaţi, dupã caz, tipul întreprinderii:

[] Întreprindere autonomã În acest caz, datele din tabelul de mai
jos sunt preluate doar din situaţia
economico-financiarã a întreprinderii
solicitante. Se va completa doar
declaraţia, fãrã anexa nr. 2.
[] Întreprindere partenerã Se va completa tabelul de mai jos pe
baza rezultatelor calculelor
[]Întreprindere legatã efectuate conform anexei nr. 2, precum
şi a fişelor adiţionale care se
vor ataşa la declaraţie.

Date utilizate pentru a se stabili categoria întreprinderii*1)


*1) Calculate în conformitate cu prevederile art. 2 alin. (7)-(13) din
Regulamentul privind ajutorul de stat pentru întreprinderi mici şi mijlocii,
pus în aplicare prin <>Ordinul preşedintelui Consiliului Concurenţei nr. 55/2004 ,
publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 340 din 19 aprilie
2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.



┌─────────────────────────────┬─────────────────────────┬─────────────────────┐
│ Perioada de referinţã*) │ │ │
├─────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────────────┤
│ Numãrul de angajaţi (UMA) │Cifra de afaceri anualã │Total bilanţier │
│ │ (mii lei) │(mii lei) │
├─────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │
├─────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │
└─────────────────────────────┴─────────────────────────┴─────────────────────┘


*) Toate datele trebuie sã fie raportate la ultimul exerciţiu financiar şi
calculate pe o bazã anualã. În cazul întreprinderilor nou-înfiinţate al cãror
bilanţ nu a fost încã aprobat, datele introduse se vor baza pe o estimare
realistã efectuatã în cursul exerciţiului financiar.

Important: Precizaţi dacã, faţã de exerciţiul financiar anterior, datele
financiare au înregistrat modificãri care determinã încadrarea întreprinderii
într-o altã categorie (respectiv microîntreprindere, întreprindere micã,
mijlocie sau mare).
[] Nu
[] Da (în acest caz se va completa şi se va ataşa o declaraţie referitoare
la exerciţiul financiar anterior)*1)

Semnãtura
...........................................
(numele şi funcţia semnatarului, autorizat
sã reprezinte întreprinderea)

Declar pe propria rãspundere cã datele din aceastã declaraţie şi din anexe
sunt conforme cu realitatea.
Data întocmirii ..........................
Semnãtura ................................

---------
*1) Art. 2 alin. (4) din regulament.



ANEXA 2
la instrucţiuni

CALCULUL
pentru întreprinderile partenere sau legate

Anexe care trebuie incluse, dupã caz:
- anexa nr. 3, dacã întreprinderea solicitantã are cel puţin o întreprindere partenerã (precum şi orice fişe adiţionale);
- anexa nr. 4, dacã întreprinderea solicitantã este legatã cu cel puţin o întreprindere (precum şi orice fişe adiţionale).
Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate


┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Perioada de referinţã*1): │
├────────────────────────────────────────────┬───────────┬──────────┬─────────┤
│ │ Numãr │ Cifra de │ Total │
│ │de angajaţi│ afaceri │bilanţier│
│ │ (UMA) │ anualã │(mii lei)│
│ │ │ (mii lei)│ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│1. Datele*2) întreprinderii solicitante sau │ │ │ │
│ din conturile consolidate [se vor │ │ │ │
│ introduce datele din tabelul B1 din │ │ │ │
│ anexa nr. 4*3)] │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│2. Datele cumulate 2) în mod proporţional │ │ │ │
│ ale tuturor întreprinderilor partenere, │ │ │ │
│ dacã este cazul (se vor introduce datele │ │ │ │
│ din tabelul A din anexa nr. 3) │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│3. Datele cumulate ale tuturor întreprinde- │ │ │ │
│ rilor legate*2) (dacã existã) - dacã nu │ │ │ │
│ au fost deja incluse prin consolidare la │ │ │ │
│ pct. 1 din acest tabel (se vor introduce │ │ │ │
│ datele din tabelul B2 din anexa nr. 4) │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │
└────────────────────────────────────────────┴───────────┴──────────┴─────────┘

Datele incluse în secţiunea "Total" din tabel trebuie introduse în tabelul
"Date utilizate pentru a se stabili categoria întreprinderii" din anexa nr. 1.


*1) Art. 2 alin. (8)-(12) din regulament.
*2) Toate datele trebuie sã fie aferente ultimului exerciţiu financiar şi
calculate pe o bazã anualã. În cazul unei întreprinderi nou-înfiinţate al cãrei
bilanţ nu a fost încã aprobat, datele se vor întemeia pe o estimare realistã
efectuatã în cursul exerciţiului financiar [art. 2 alin. (3)-(5) din
regulament].
*3) Datele întreprinderii, inclusiv numãrul de angajaţi, sunt determinate pe
baza conturilor şi datelor întreprinderii sau, atunci când este cazul, pe baza
conturilor consolidate ale întreprinderii ori a conturilor consolidate în care
întreprinderea este inclusã prin consolidare.



ANEXA 3
la instrucţiuni

ÎNTREPRINDERI PARTENERE

Pentru fiecare întreprindere pentru care a fost completatã "fişa de parteneriat" [câte o fişã pentru fiecare întreprindere partenerã a întreprinderii solicitante şi pentru orice întreprindere partenerã a oricãrei întreprinderi legate, ale cãrei date nu au fost încã incluse în conturile consolidate ale acelei întreprinderi legate 1) ], datele din "fişa de parteneriat" trebuie sã fie introduse în tabelul de mai jos:

Tabelul A


┌────────────────────────────────────────────┬───────────┬──────────┬─────────┐
│ │ Numãr │ Cifra de │ Total │
│ Întreprindere partenerã │de angajaţi│ afaceri │bilanţier│
│ (denumire/identificare) │ (UMA) │ anualã │(mii lei)│
│ │ │ (mii lei)│ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│1. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│2. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│3. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│4. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│5. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│6. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│7. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │
└────────────────────────────────────────────┴───────────┴──────────┴─────────┘
(Se vor ataşa fişe sau se va extinde prezentul tabel dacã este cazul.)



NOTĂ:
Aceste date sunt rezultatul unui calcul proporţional efectuat pe baza "fişei de parteneriat", pentru fiecare întreprindere cu care întreprinderea solicitantã este direct sau indirect partenerã.
Datele introduse în secţiunea "Total" din tabelul de mai sus vor fi introduse la pct. 2 (referitor la întreprinderile partenere) din tabelul din anexa nr. 2.

--------
*1) Dacã datele unei întreprinderi sunt incluse în conturile consolidate într-o proporţie mai micã decât cea determinatã conform art. 2 alin. (8)-(10) din regulament, ar trebui aplicatã rata procentualã prevãzutã în acel articol [respectiv, art. 2 alin. (12) din regulament].




FIŞA DE PARTENERIAT Nr. . . . .

1. Date de identificare a întreprinderii
Denumirea întreprinderii .................................................
Sediul social ............................................................
Codul unic de înregistrare ...............................................
Numele şi funcţia ......(preşedintele consiliului de administraţie, director
general sau echivalent).................................

2. Date referitoare la întreprinderea partenerã
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Perioada de referinţã: │
├────────────────────────────────────────────┬───────────┬──────────┬─────────┤
│ │ Numãr │ Cifra de │ Total │
│ │de angajaţi│ afaceri │bilanţier│
│ │ (UMA) │ anualã │(mii lei)│
│ │ │ (mii lei)│ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│Valoare │ │ │ │
└────────────────────────────────────────────┴───────────┴──────────┴─────────┘



NOTĂ:
Aceste date rezultã din conturile şi din alte date ale întreprinderii partenere, consolidate dacã existã, la care se adaugã în proporţie de 100% datele întreprinderilor care sunt legate cu aceastã întreprindere partenerã, în cazul în care acestea nu au fost deja incluse prin consolidare în conturile întreprinderii partenere*2). Dacã este necesar, adãugaţi "fişe privind legãtura dintre întreprinderi" pentru întreprinderile care nu au fost deja incluse prin consolidare.
-------
*2) Art. 2 alin. (11) din regulament.


3. Calculul proporţional
a) Indicaţi exact proporţia deţinutã 1) de întreprinderea solicitantã (sau de întreprinderea legatã prin intermediul cãreia se stabileşte legãtura de parteneriat), în întreprinderea partenerã ..................
Indicaţi, de asemenea, proporţia deţinutã de întreprinderea partenerã din capitalul social al întreprinderii solicitante (sau în întreprinderea legatã) ......................
b) Introduceţi în tabelul de mai jos rezultatul aplicãrii celui mai mare dintre procentele la care se face referire la lit. a) la datele introduse în tabelul de la pct. 2.

"Tabelul de parteneriat"


┌────────────────────────────────────────────┬───────────┬──────────┬─────────┐
│ │ Numãr │ Cifra de │ Total │
│ Procent ......... │de angajaţi│ afaceri │bilanţier│
│ │ (UMA) │ anualã │(mii lei)│
│ │ │ (mii lei)│ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│Valoare rezultatã în urma aplicãrii celui │ │ │ │
│mai mare procent │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│Valoare │ │ │ │
└────────────────────────────────────────────┴───────────┴──────────┴─────────┘
Aceste date trebuie introduse în tabelul A din prezenta anexã.



--------
*1) Procent din capitalul social sau din drepturile de vot deţinute, oricare dintre aceste procente este mai mare. La acesta trebuie cumulatã proporţia deţinutã de fiecare întreprindere legatã în aceeaşi întreprindere partenerã [art. 2 alin. (11) din regulament].


ANEXA 4
la instrucţiuni


ÎNTREPRINDERI LEGATE

A. Determinarea situaţiei aplicabile întreprinderii care solicitã ajutorul de stat:
[] Cazul 1: Întreprinderea solicitantã ţine contabilitate consolidatã sau este inclusã prin consolidare în conturile unei alte întreprinderi (tabelul B1).
[] Cazul 2: Întreprinderea solicitantã sau una ori mai multe întreprinderi legate nu întocmeşte/întocmesc ori nu este/nu sunt inclusã/incluse în conturi consolidate (tabelul B2).

NOTĂ:
Datele întreprinderilor legate cu întreprinderea solicitantã derivã din conturile şi din alte date ale acestora, consolidate dacã este cazul. La acestea se adaugã în mod proporţional datele oricãrei eventuale întreprinderi partenere a acelei întreprinderi legate, situatã imediat în aval sau în amonte, dacã nu a fost deja inclusã prin consolidare*1).

B. Metode de calcul pentru fiecare caz
Cazul 1: Conturile consolidate reprezintã baza de calcul. Se va completa tabelul B1 de mai jos.

Tabelul B1


┌────────────────────────────────────────────┬───────────┬──────────┬─────────┐
│ │ Numãr │ Cifra de │ Total │
│ │de angajaţi│ afaceri │bilanţier│
│ │ (UMA)*) │ anualã │(mii lei)│
│ │ │ (mii lei)│ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│TOTAL: │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │
└────────────────────────────────────────────┴───────────┴──────────┴─────────┘

Datele introduse în secţiunea "Total" din tabelul de mai sus se vor
introduce la pct. 1 din tabelul prevãzut în anexa nr. 2.

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Identificarea întreprinderilor incluse prin consolidare │
├────────────────────────────────────────────┬───────────┬──────────┬─────────┤
│ Întreprinderea legatã │ Sediul │Numãr unic│ Numele │
│ (denumire/date de identificare) │ social │ de înre- │ şi │
│ │ │ gistrare │funcţia**│
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│A │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│B │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│C │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│D │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│E │ │ │ │
└────────────────────────────────────────────┴───────────┴──────────┴─────────┘



NOTĂ:
Întreprinderile partenere ale unei întreprinderi legate, care nu au fost încã incluse prin consolidare, sunt considerate partenere directe ale întreprinderii solicitante. Datele aferente acestora şi o "fişã de parteneriat" trebuie adãugate la anexa nr. 3.

--------
*1) Art. 2 alin. (12) din regulament.
*) În cazul în care în conturile consolidate nu existã date privind numãrul de personal, calculul se face prin cumularea datelor de la întreprinderile legate.
**) Preşedintele consiliului de administraţie, director general sau echivalent.

Cazul 2: Pentru fiecare întreprindere legatã (inclusiv prin intermediul altor întreprinderi legate), se va completa o "fişã privind legãtura dintre întreprinderi" şi se vor adãuga datele din conturile tuturor întreprinderilor legate, prin completarea tabelului B2 de mai jos.

Tabelul B2


┌────────────────────────────────────────────┬───────────┬──────────┬─────────┐
│ │ Numãr │ Cifra de │ Total │
│ Întreprinderea │de angajaţi│ afaceri │bilanţier│
│ │ (UMA)*) │ anualã │(mii lei)│
│ │ │ (mii lei)│ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│1. *) │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│2. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│3. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│4. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│5. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│TOTAL: │ │ │ │
└────────────────────────────────────────────┴───────────┴──────────┴─────────┘


Datele rezultate în secţiunea "Total" din tabelul de mai sus se vor introduce la pct. 3 (privind întreprinderile legate) din tabelul prevãzut în anexa nr. 2.

--------
*) Ataşaţi câte o "fişã privind legãtura dintre întreprinderi" pentru fiecare întreprindere.

FIŞA
privind legãtura dintre întreprinderi nr. ..................

(numai pentru întreprinderile legate care nu sunt incluse prin consolidare)


1. Date de identificare a întreprinderii
Denumirea întreprinderii .................................................
Sediul social ............................................................
Codul unic de înregistrare ...............................................
Numele şi funcţia .......(preşedintele consiliului de administraţie,
director general sau echivalent).....................
2. Date referitoare la întreprindere
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Perioada de referinţã: │
├────────────────────────────────────────────┬───────────┬──────────┬─────────┤
│ │ Numãr │ Cifra de │ Total │
│ │de angajaţi│ afaceri │bilanţier│
│ │ (UMA) │ anualã │(mii lei)│
│ │ │ (mii lei)│ │
├────────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
│TOTAL: │ │ │ │
└────────────────────────────────────────────┴───────────┴──────────┴─────────┘


Datele trebuie introduse în tabelul B2 din anexa nr. 4.

NOTĂ:
Datele întreprinderilor legate cu întreprinderea solicitantã sunt extrase din conturile şi din alte date aferente acestora, consolidate dacã este cazul. La acestea se adaugã în mod proporţional datele oricãrei eventuale întreprinderi partenere ale întreprinderii legate, situatã imediat în aval sau în amonte de aceasta, dacã nu au fost deja incluse prin consolidare*2).
Acest tip de întreprinderi partenere sunt considerate ca fiind întreprinderi direct partenere cu întreprinderea solicitantã. Datele aferente acestora şi "fişa de parteneriat" trebuie introduse în anexa nr. 3.

-------
*2) Dacã datele unei întreprinderi sunt incluse în conturile consolidate într-o proporţie mai micã decât cea determinatã conform art. 2 alin. (8)-(10) din regulament, va fi aplicatã rata procentualã conform acestui articol [a se vedea şi art. 2 alin. (12) din regulament].

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016