Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 561 din 31 iulie 2008  pentru modificarea si completarea   Ordinului ministrului internelor si reformei administrative nr. 490/2008 privind insemnele heraldice ale structurilor Ministerului Internelor si Reformei Administrative    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 561 din 31 iulie 2008 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului internelor si reformei administrative nr. 490/2008 privind insemnele heraldice ale structurilor Ministerului Internelor si Reformei Administrative

EMITENT: MINISTERUL INTERNELOR SI REFORMEI ADMINISTRATIVE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 652 din 15 septembrie 2008

În temeiul <>art. 7 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 15/2008 ,

ministrul internelor şi reformei administrative emite urmãtorul ordin:

ART. I
<>Ordinul ministrului internelor şi reformei administrative nr. 490/2008 privind însemnele heraldice ale structurilor Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 430 din 9 iunie 2008, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 1, dupã punctul 33 se introduc paisprezece noi puncte, punctele 34-47, cu urmãtorul cuprins:
"34. Corpul de control al ministrului
35. Direcţia generalã medicalã
36. Serviciul acţiuni speciale şi intervenţie - Inspectoratul General al Poliţiei de Frontierã
37. Direcţia management naval - Inspectoratul General al Poliţiei de Frontierã
38. Direcţia Poliţiei de Frontierã Iaşi
39. Direcţia Generalã de Jandarmi a Municipiului Bucureşti
40. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean «General de brigadã Tudor Luchian» Botoşani
41. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean «General de brigadã Gheorghe Praporgescu» Brãila
42. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi
43. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean «General de brigadã Ştefan Buterez» Vâlcea
44. Gruparea de Jandarmi Mobilã «Tomis» Constanţa
45. Şcoala de Perfecţionare a Cadrelor Poliţiei de Frontierã Orşova
46. Centrul de Perfecţionare a Pregãtirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri
47. Editura Ministerului Internelor şi Reformei Administrative".
2. Articolul 2 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2. - Elementele de compoziţie descrise şi forma graficã a scutului sau a câmpului heraldic, a pieselor şi figurilor heraldice, cromatica şi, dupã caz, devizele care individualizeazã structurile menţionate sunt prevãzute în planşele cuprinse în anexele nr. 1-47."
3. Articolul 3 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - Anexele nr. 1-47 fac parte integrantã din prezentul ordin."
4. Dupã anexa nr. 33 se introduc paisprezece noi anexe, anexele nr. 34-47, având cuprinsul prevãzut în anexele nr. 1-14, care fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. II
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul internelor
şi reformei administrative,
Liviu Radu,
secretar de stat

Bucureşti, 31 iulie 2008.
Nr. 561.

ANEXA 1


───────
(Anexa nr. 34 la <>Ordinul nr. 490/2008 )
───────────────────────────────────────

CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI
Insigna Corpului de control al ministrului va pãstra în compoziţie elemente din stema Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, dupã cum urmeazã: pe fond albastru, o acvilã cruciatã, de aur, cu capul spre dreapta, ciocul şi ghearele roşii, aripile deschise, ţinând în gheara dreaptã o spadã de argint, în stânga o ramurã de mãslin verde.
Pe pieptul acvilei, un alt scut de dimensiuni mai mici, în care, pe albastru, pe un munte verde, un leu rampant, de aur, limbat şi armat roşu, ţinând în laba dreaptã superioarã o spadã naturalã, înzestratã de aur, aşezatã în pal, în cea stângã, o balanţã din acelaşi metal, cu talgerele în echilibru.
Sub acvila cruciatã, pe o eşarfã albã, s-a scris cu litere negre deviza: LEX ET IUSTITIA (LEGE ŞI DREPTATE).
În exergã, între un cerc liniar auriu la interior şi la exterior de unul auriu, un altul albastru împodobit cu zece coroane deschise cu câte trei fleuroane, intercalate de alte zece fleuroane mai mici, de asemenea, de aur, pe fond albastru, legenda scrisã cu litere majuscule din acelaşi metal: * MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE * CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI.
Semnificaţia elementelor însumate:
a) leu de aur - un luptãtor prudent întâmpinat cu onoruri; putere, autoritate, forţã, curaj, înţelepciune, energie în serviciul binelui;
b) limba leului - puterea (maleficã sau beneficã) prin vorbã;
c) gheare de leu roşii - forţa corpului;
d) spada - forţa şi puterea dominantã, atunci când este ţinutã în mânã; capacitatea de a judeca, de a separa vinovãţia de inocenţã;
e) balanţa - echilibru, justiţie, echitate -, evidenţiind în însemnul de faţã atributul unitãţii privind supravegherea aplicãrii legilor;
f) coroana deschisã - perfecţiune;
g) munte verde - grandoare, înţelepciune şi demnitate sublimã.


NOTĂ(CTCE)
Insigna Corpului de control al ministrului, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 652 din 15 septembrie 2008 la pagina 3, a se vedea imaginea asociatã.


ANEXA 2


───────
(Anexa nr. 35 la <>Ordinul nr. 490/2008 )
──────────────────────────────────────

DIRECŢIA GENERALĂ MEDICALĂ
Însemnul heraldic al Direcţiei generale medicale va pãstra în compoziţie elemente din stema Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, dupã cum urmeazã: în scutul exterior, pe albastru, o acvilã cruciatã, de aur, cu capul spre dreapta, ciocul şi ghearele roşii, aripile deschise, ţinând în gheara dreaptã o spadã de argint, în stânga o ramurã de mãslin verde.
Pe pieptul acvilei, un alt scut de dimensiuni mai mici, în al cãrui câmp, pe purpuriu, un baston de aur, manşonat de argint, dispus în pal, pe care este încolãcit un şarpe, de asemenea, de aur.
Sub acvilã, deviza scrisã cu litere majuscule de culoare neagrã, pe o eşarfã albã: PRIMUM NON NOCERE (ÎN PRIMUL RÂND SĂ NU FACI RĂU).
Semnificaţia elementelor însumate:
- şarpe de aur încolãcit pe baston - medicina.


NOTĂ(CTCE)
Însemnul heraldic al Direcţiei generale medicale, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 652 din 15 septembrie 2008 la pagina 4, a se vedea imaginea asociatã.


ANEXA 3


───────
(Anexa nr. 36 la <>Ordinul nr. 490/2008 )
──────────────────────────────────────

SERVICIUL ACŢIUNI SPECIALE ŞI INTERVENŢIE
Însemnul heraldic al Serviciului acţiuni speciale şi intervenţie al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontierã se prezintã dupã cum urmeazã: pe fond argintiu, un scut francez modern, albastru, cu un chevron de aur, încãrcat cu douã ace de ceasornic roşii şi o stea de aceeaşi culoare. Chevronul este însoţit, în şef, de douã capete de corbi negre, cu gulere de aur, iar în vârf, de credinţa de carnaţie, cu mâneci roşii. În exergã, între douã cercuri liniare de culoare neagrã, pe fond roşu, s-a scris cu litere majuscule argintii: * POLIŢIA DE FRONTIERĂ * SERVICIUL ACŢIUNI SPECIALE ŞI INTERVENŢIE.
Drapelul distinctiv al Serviciului acţiuni speciale şi intervenţie va avea raportul lungime/lãţime de 1,5 : 1, iar flamura va fi împãrţitã în trei paluri de dimensiuni egale, având culorile albastru ceruleu - verde - albastru ceruleu. Însemnul heraldic de mai sus se va aplica pe centrul palului verde din mijloc, pe avers şi pe revers, simetric faţã de palurile albastre, iar distanţele dintre flancurile însemnului şi piesele onorabile vor fi egale şi cuprinse între 0,5-2 cm, în funcţie de mãrimea steagului.
Semnificaţia elementelor însumate:
a) chevron - protecţie, securitate, adãpost;
b) stea roşie - omul;
c) acele de ceasornic - executarea de planuri militare cu mijloace lente;
d) capete de pasãre, cu guler de aur - inamici învinşi prin valoare şi prin forţã;
e) corb - un geniu pãtrunzãtor şi prevãzãtor; onoruri dobândite prin merit;
f) credinţa (douã mâini care se strâng) - unitate, colaborare;
g) mânecile roşii - lucrãtorii unitãţii sunt protejaţi de spiritele rele în misiunile pe care le întreprind.


NOTĂ(CTCE)
Însemnul heraldic al Serviciului acţiuni speciale şi intervenţie al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontierã, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 652 din 15 septembrie 2008 la pagina 5, a se vedea imaginea asociatã.


ANEXA 4


────────
(Anexa nr. 37 la <>Ordinul nr. 490/2008 )
──────────────────────────────────────

DIRECŢIA MANAGEMENT NAVAL
Însemnul heraldic al Componentei Navale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontierã se prezintã dupã cum urmeazã: în scut francez medieval, triunghiular, cu marginile rotunjite, albastru, un grifon de aur, limbat şi armat roşu, având în laba dreaptã anterioarã un pumnal de argint, înzestrat, de aur, iar în cea stângã, o ancorã, de asemenea, de aur. Deasupra scutului, între douã arce de cerc, şnurate, de aur, pe fond albastru, este scris cu litere majuscule de acelaşi metal: POLIŢIA DE FRONTIERĂ. În partea inferioarã, sub scut, între douã arce asemãnãtoare, dar de dimensiuni mai mici, deviza: PATRIA ET HONOR (PATRIE ŞI ONOARE).
Pavilionul distinctiv al Componentei Navale a Poliţiei de Frontierã Române va avea, pentru cele mai mari tipuri de nave din dotare, lungimea de 150 cm, lãţimea de 100 cm, iar flamura va fi împãrţitã în trei paluri de dimensiuni egale (50 cm) având culorile albastru ceruleu - alb - albastru ceruleu. Însemnul heraldic de mai sus se va aplica pe centrul palului alb din mijloc, pe avers şi pe revers, simetric faţã de palurile albastre, iar distanţele dintre capetele arcului de cerc din partea superioarã şi piesele onorabile de pe flancuri vor fi de câte 2 cm. Însemnul heraldic se va aplica şi pe celelalte pavilioane arborate pe nave mai mici, însã redimensionat faţã de acestea şi raportându-se la poziţionarea şi dimensiunile amintite anterior.
Semnificaţia elementelor însumate:
a) grifon - forţa cu viteza; obstacol de surmontat, dificultate de învins;
b) ancora - speranţã, fermitate; evocã capacitatea poliţiei de frontierã în mediul nautic;
c) pumnal - justiţie şi onoare militarã;
d) gheare roşii - forţa unitãţii;
e) arcele de cerc şnurate - parâmele folosite la bordul navelor; colaborarea, munca în echipã şi relaţiile umane.


NOTĂ(CTCE)
Însemnul heraldic al Componentei Navale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontierã, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 652 din 15 septembrie 2008 la pagina 6, a se vedea imaginea asociatã.


ANEXA 5


───────
(Anexa nr. 38 la <>Ordinul nr. 490/2008 )
──────────────────────────────────────

DIRECŢIA POLIŢIEI DE FRONTIERĂ IAŞI
Însemnul heraldic al Direcţiei Poliţiei de Frontierã Iaşi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontierã va pãstra în compoziţie elemente din stema Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, dupã cum urmeazã: în scutul exterior, pe albastru, o acvilã cruciatã, de aur, cu capul spre dreapta, ciocul şi ghearele roşii, aripile deschise, ţinând în gheara dreaptã o spadã de argint, în stânga o ramurã de mãslin verde.
Pe pieptul acvilei se aflã un scut de dimensiuni mai mici, verde, tãiat de o fascie undatã de argint, având în cartierul din partea superioarã un arbore smuls, de asemenea, de argint, iar în cartierul din partea inferioarã o bornã de hotar argintie încãrcatã în partea de sus cu douã spade albastre, încrucişate în sãritoare, iar în cea de jos cu o ancorã neagrã.
Semnificaţia elementelor însumate:
a) borna cu ancora - evocã ideea de pazã şi control pentru graniţele ţãrii;
b) spadele încrucişate - capacitatea de a judeca, de a separa vinovãţia de inocenţã, sugerând în ansamblu ideea de strãjuire permanentã a hotarelor ţãrii;
c) arbore smuls: rãdãcinile - colaborarea între structuri; trunchiul - pregãtirea în comun a unor planuri de acţiune; ramurile - punerea în practicã a acţiunilor care, cum se sperã, vor produce numeroase fructe;
d) fascia undatã - râul Prut de-a lungul cãruia unitatea supravegheazã şi controleazã frontiera de stat a României cu Republica Moldova şi cu Ucraina.


NOTĂ(CTCE)
Însemnul heraldic al Direcţiei Poliţiei de Frontierã Iaşi, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 652 din 15 septembrie 2008 la pagina 7, a se vedea imaginea asociatã.



ANEXA 6


───────
(Anexa nr. 39 la <>Ordinul nr. 490/2008 )
──────────────────────────────────────


DIRECŢIA GENERALĂ DE JANDARMI A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI
Însemnul heraldic al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române va pãstra în compoziţie elemente din stema Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, dupã cum urmeazã: în scut albastru, o acvilã cruciatã, de aur, cu capul spre dreapta, ciocul şi ghearele roşii, aripile deschise, ţinând în gheara dreaptã o spadã de argint, în stânga o ramurã de mãslin verde.
Pe pieptul acvilei, un alt scut de dimensiuni mai mici, în al cãrui câmp, pe argint, o bandã albastrã încãrcatã cu o spadã de argint, având în cartierul stâng superior şi în cartierul drept inferior câte o stea roşie.
Semnificaţia elementelor însumate:
a) banda - apãrare, protecţie; ordine;
b) spada - capacitatea de a judeca, de a separa vinovãţia de inocenţã; justiţia; curaj, vitejie;
c) stelele roşii - oamenii.


NOTĂ(CTCE)
Însemnul heraldic al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 652 din 15 septembrie 2008 la pagina 8, a se vedea imaginea asociatã.


ANEXA 7


───────
(Anexa nr. 40 la <>Ordinul nr. 490/2008 )
──────────────────────────────────────


INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN
"GENERAL DE BRIGADĂ TUDOR LUCHIAN" BOTOŞANI
Însemnul heraldic al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române va pãstra în compoziţie elemente din stema Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, dupã cum urmeazã: pe fond albastru, o acvilã cruciatã, de aur, cu capul spre dreapta, ciocul şi ghearele roşii, aripile deschise, ţinând în gheara dreaptã o spadã de argint, în stânga o ramurã de mãslin verde.
Pe pieptul acvilei, un alt scut de dimensiuni mai mici, în al cãrui câmp, pe albastru, un romb de argint, ieşind dintr-o cununã compusã din trei frunze de stejar de aur, având în centru litera J stilizatã, scrisã cu negru.
În partea inferioarã, sub acvilã, deviza scrisã cu litere negre pe o eşarfã albã: LEX ET ORDO (LEGE ŞI ORDINE).
În exergã, între douã cercuri liniare aurii, pe fond albastru, legenda scrisã cu litere majuscule, de asemenea, aurii: * INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN * BOTOŞANI.
Semnificaţia elementelor însumate:
a) romb - viaţã, prosperitate, recompensã, cântece de laudã;
b) litera J - sigla care desemneazã încã din secolul al XIX-lea Jandarmeria Românã;
c) cununa din frunze de stejar - forţa, puterea, autoritate veche.


NOTĂ(CTCE)
Însemnul heraldic al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 652 din 15 septembrie 2008 la pagina 9, a se vedea imaginea asociatã.


ANEXA 8


───────
(Anexa nr. 41 la <>Ordinul nr. 490/2008 )
──────────────────────────────────────

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN
"GENERAL DE BRIGADĂ GHEORGHE PRAPORGESCU" BRĂILA

Însemnul heraldic al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brãila din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române va pãstra în compoziţie elemente din stema Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, dupã cum urmeazã: pe fond albastru, o acvilã cruciatã, de aur, cu capul spre dreapta, ciocul şi ghearele roşii, aripile deschise, ţinând în gheara dreaptã o spadã de argint, în stânga o ramurã de mãslin verde.
Pe pieptul acvilei, un alt scut de dimensiuni mai mici, în al cãrui câmp, pe albastru, un romb de argint, ieşind dintr-o cununã compusã din trei frunze de stejar de aur, având în centru litera J stilizatã, scrisã cu negru.
În partea inferioarã, sub acvilã, deviza scrisã cu litere negre pe o eşarfã albã: LEX ET ORDO (LEGE ŞI ORDINE).
În exergã, între douã cercuri liniare argintii, pe fond albastru, legenda scrisã cu litere majuscule, de asemenea, argintii: * INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN * BRĂILA.
Semnificaţia elementelor însumate:
a) romb - viaţã, prosperitate, recompensã, cântece de laudã;
b) litera J - sigla care desemneazã încã din secolul al XIX-lea Jandarmeria Românã;
c) cununa din frunze de stejar - forţa, puterea, autoritate veche.


NOTĂ(CTCE)
Însemnul heraldic al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brãila, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 652 din 15 septembrie 2008 la pagina 10, a se vedea imaginea asociatã.


ANEXA 9


───────
(Anexa nr. 42 la <>Ordinul nr. 490/2008 )
──────────────────────────────────────

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN MEHEDINŢI
Însemnul heraldic al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române va pãstra în compoziţie elemente din stema Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, dupã cum urmeazã: pe fond albastru, o acvilã cruciatã, de aur, cu capul spre dreapta, ciocul şi ghearele roşii, aripile deschise, ţinând în gheara dreaptã o spadã de argint, în stânga o ramurã de mãslin verde.
Pe pieptul acvilei, un alt scut de dimensiuni mai mici, în al cãrui câmp, pe albastru, un romb de argint, ieşind dintr-o cununã compusã din trei frunze de stejar de aur, având în centru litera J stilizatã, scrisã cu negru.
În partea inferioarã, sub acvilã, deviza scrisã cu litere negre pe o eşarfã albã: LEX ET ORDO (LEGE ŞI ORDINE).
În exergã, între douã cercuri liniare argintii, pe fond albastru, legenda scrisã cu litere majuscule, de asemenea, argintii: * INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN * MEHEDINŢI.
Semnificaţia elementelor însumate:
a) romb - viaţã, prosperitate, recompensã, cântece de laudã;
b) litera J - sigla care desemneazã încã din secolul al XIX-lea Jandarmeria Românã;
c) cununa din frunze de stejar - forţa, puterea, autoritate veche.


NOTĂ(CTCE)
Însemnul heraldic al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 652 din 15 septembrie 2008 la pagina 11, a se vedea imaginea asociatã.



ANEXA 10


────────
(Anexa nr. 43 la <>Ordinul nr. 490/2008 )
──────────────────────────────────────

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN
"GENERAL DE BRIGADĂ ŞTEFAN BUTEREZ" VÂLCEA
Însemnul heraldic al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române va pãstra în compoziţie elemente din stema Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, dupã cum urmeazã: pe fond albastru, o acvilã cruciatã, de aur, cu capul spre dreapta, ciocul şi ghearele roşii, aripile deschise, ţinând în gheara dreaptã o spadã de argint, în stânga o ramurã de mãslin verde.
Pe pieptul acvilei un alt scut de dimensiuni mai mici, în al cãrui câmp, pe albastru, un romb de argint, ieşind dintr-o cununã compusã din trei frunze de stejar de aur, având în centru litera J stilizatã, scrisã cu negru.
În partea inferioarã, sub acvilã, deviza scrisã cu litere negre pe o eşarfã albã: LEX ET ORDO (LEGE ŞI ORDINE).
În exergã, între douã cercuri liniare aurii, pe fond albastru, legenda scrisã cu litere majuscule, de asemenea, aurii: * INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN * VÂLCEA.
Semnificaţia elementelor însumate:
a) romb - viaţã, prosperitate, recompensã, cântece de laudã;
b) litera J - sigla care desemneazã încã din secolul al XIX-lea Jandarmeria Românã;
c) cununa din frunze de stejar - forţa, puterea, autoritate veche.



NOTĂ(CTCE)
Însemnul heraldic al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 652 din 15 septembrie 2008 la pagina 11, a se vedea imaginea asociatã.


ANEXA 11


────────
(Anexa nr. 44 la <>Ordinul nr. 490/2008 )
──────────────────────────────────────


GRUPAREA DE JANDARMI MOBILĂ "TOMIS" CONSTANŢA
Însemnul heraldic al Grupãrii de Jandarmi Mobile "Tomis" Constanţa din cadrul Jandarmeriei Române se prezintã dupã cum urmeazã: scut francez modern, albastru, cu o bandã aurie, încãrcatã cu un arbore natural smuls şi cu douã stele roşii, având în cartierul stâng superior un cap de leu smuls, din acelaşi metal, limbat roşu, iar în cartierul drept inferior, o grenadã aprinsã de argint. În exergã, între douã cercuri liniare aurii, pe fond albastru, legenda scrisã cu litere majuscule, de asemenea, aurii: * JANDARMERIA ROMÂNĂ * GRUPAREA DE JANDARMI MOBILĂ "TOMIS" CONSTANŢA.
Semnificaţia elementelor însumate:
a) banda - apãrare, protecţie; ordine;
b) stelele roşii - oamenii;
c) arbore smuls: rãdãcinile - colaborarea între structuri; trunchiul - pregãtirea în comun a unor planuri de acţiune; ramurile - punerea în practicã a acţiunilor care, cum se sperã, vor produce numeroase fructe;
d) cap de leu de aur - vigilenţa;
e) grenada aprinsã - jandarmeria; curaj, valoare, dorinţa de a lupta pentru ţarã.


NOTĂ(CTCE)
Însemnul heraldic al Grupãrii de Jandarmi Mobile "Tomis" Constanţa, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 652 din 15 septembrie 2008 la pagina 12, a se vedea imaginea asociatã.



ANEXA 12


────────
(Anexa nr. 45 la <>Ordinul nr. 490/2008 )
──────────────────────────────────────

ŞCOALA DE PERFECŢIONARE A CADRELOR POLIŢIEI DE FRONTIERĂ ORŞOVA
Însemnul heraldic al Şcolii de Perfecţionare a Cadrelor Poliţiei de Frontierã Orşova din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontierã va pãstra în compoziţie elemente din stema Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, dupã cum urmeazã: în scutul exterior, pe albastru, o acvilã cruciatã, de aur, cu capul spre dreapta, ciocul şi ghearele roşii, aripile deschise, ţinând în gheara dreaptã o spadã de argint, în stânga o ramurã de mãslin verde.
Pe pieptul acvilei se aflã un scut tãiat în furcã rãsturnatã: în cartierul 1, pe roşu, o albinã de argint; în cartierul 2, pe albastru, o carte deschisã, de asemenea, de argint, iar în cartierul 3, pe verde, o bornã de hotar, din acelaşi metal, având în partea superioarã douã spade albastre, încrucişate în sãritoare, iar în cea inferioarã o ancorã neagrã.
În partea inferioarã, sub acvilã, deviza scrisã cu litere negre pe o eşarfã albã: VIRTUTE ET SAPIENTIA (VIRTUTE ŞI ÎNŢELEPCIUNE) 19-94.
Semnificaţia elementelor însumate:
a) borna cu ancora - evocã ideea de pazã şi control pentru graniţele ţãrii;
b) spadele încrucişate - capacitatea de a judeca, de a separa vinovãţia de inocenţã, sugerând în ansamblu ideea de strãjuire permanentã a hotarelor ţãrii;
c) albina de argint - inteligenţã şi îndemânare;
d) cartea - ştiinţã, învãţãmânt, individualizând menirea unitãţii;
e) 1994 - anul de fondare a unitãţii.


NOTĂ(CTCE)
Însemnul heraldic al Şcolii de Perfecţionare a Cadrelor Poliţiei de Frontierã Orşova, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 652 din 15 septembrie 2008 la pagina 13, a se vedea imaginea asociatã.



ANEXA 13


────────
(Anexa nr. 46 la <>Ordinul nr. 490/2008 )
──────────────────────────────────────

CENTRUL DE PERFECŢIONARE A PREGĂTIRII CADRELOR JANDARMI OCHIURI
Insignele corespunzãtoare diferitelor niveluri de calificare pentru lucrãtorii Centrului de Perfecţionare a Pregãtirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri din cadrul Jandarmeriei Române se prezintã dupã cum urmeazã:
I. MONITOR DE INTERVENŢIE PROFESIONALĂ
Insigna specificã titlului de "Monitor de intervenţie profesionalã": într-un oval orizontal, un leu leopardat având dedesubt o stea, iar deasupra o grenadã aprinsã care broşeazã peste partea de sus a figurii amintite, totul de argint.
II. MONITOR DE TRECERE OPERAŢIONALĂ
Insigna specificã titlului de "Monitor de trecere operaţionalã": într-un oval orizontal, un leu leopardat având dedesubt douã stele, iar deasupra o grenadã aprinsã care broşeazã peste partea de sus a figurii amintite, totul de argint.
III. INSTRUCTOR DE INTERVENŢIE PROFESIONALĂ
Insigna specificã titlului de "Instructor de intervenţie profesionalã": într-un oval orizontal, un leu leopardat având dedesubt trei stele, iar deasupra o grenadã aprinsã care broşeazã peste partea de sus a figurii amintite, totul de argint.
Semnificaţia elementelor însumate:
a) grenada aprinsã - jandarmeria; curaj, valoare, dorinţa de a lupta pentru ţarã;
b) stea de argint - unitate de învãţãmânt, ştiinţã; în cazul de faţã, numãrul stelelor individualizeazã titlurile, anume: una - monitor de intervenţie profesionalã, douã - monitor de trecere operaţionalã, trei instructor de intervenţie profesionalã;
c) leu leopardat de argint - un geniu pãtrunzãtor şi prevãzãtor; înţelepciune, vigilenţã;
d) ovalul - curaj, autodisciplinã, influenţã, intuiţie.


NOTĂ(CTCE)
Insignele corespunzãtoare diferitelor niveluri de calificare pentru lucrãtorii Centrului de Perfecţionare a Pregãtirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri,
se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 652 din 15 septembrie 2008 la pagina 14, a se vedea imaginea asociatã.


ANEXA 14


────────
(Anexa nr. 47 la <>Ordinul nr. 490/2008 )
──────────────────────────────────────


EDITURA MINISTERULUI INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
Emblema Editurii Ministerului Internelor şi Reformei Administrative se prezintã dupã cum urmeazã: în centrul compoziţiei, într-un triunghi vidat (delta), în registrul inferior, literele EMIRA de argint - sub bara superioarã a literei E, care se prelungeşte şi atinge latura din dreapta a triunghiului, sunt literele MIRA. În registrul superior, o carte deschisã, de asemenea, de argint.
Semnificaţia elementelor însumate:
a) triunghiul - putere, stabilitate; legãtura dintre om, tehnologie şi mediu;
b) literele EMIRA - sigla editurii;
c) cartea deschisã - învãţãmânt, ştiinţã, culturã; editare.


NOTĂ(CTCE)
Emblema Editurii Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 652 din 15 septembrie 2008 la pagina 15, a se vedea imaginea asociatã.

__________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016