Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 552 din 26 august 2003  privind aprobarea zonarii interioare a parcurilor nationale si a parcurilor naturale, din punct de vedere al necesitatii de conservare a diversitatii biologice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 552 din 26 august 2003 privind aprobarea zonarii interioare a parcurilor nationale si a parcurilor naturale, din punct de vedere al necesitatii de conservare a diversitatii biologice

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 648 din 11 septembrie 2003
În baza prevederilor <>art. 2 din Hotãrârea Guvernului nr. 230/2003 privind delimitarea rezervaţiilor biosferei, parcurilor naţionale şi parcurilor naturale şi constituirea administraţiilor acestora,
în temeiul prevederilor <>art. 11 alin. (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului,
având în vedere Avizul nr. 576 din 12 august 2003 al Academiei Romane - Comisia pentru ocrotirea monumentelor naturii,

ministrul agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba zonarea interioarã a parcurilor naţionale şi a parcurilor naturale din punct de vedere al necesitãţii de conservare a ecosistemelor naturale şi a diversitatii biologice, prin delimitarea zonelor de conservare specialã, conform anexei.
ART. 2
Zonele de conservare specialã cuprind cele mai valoroase elemente ale patrimoniului natural din interiorul parcurilor naţionale şi parcurilor naturale şi sunt asimilabile integral sau pot include rezervaţii ştiinţifice, rezervaţii naturale, inclusiv de tip peisagistic, monumente ale naturii, arii speciale de conservare, arii de protecţie specialã avifaunistica, zone protejate pentru monumentele istorice de valoare nationala exceptionala, dupã caz.
ART. 3
(1) Pana la aprobarea planului de management pentru fiecare parc naţional sau parc natural, care va reglementa în amãnunt regimul de protecţie şi zonarea detaliatã, în zonele de conservare specialã se interzic orice forme de exploatare sau utilizare a resurselor naturale, precum şi orice forme de folosire a terenurilor, incompatibile cu scopul de protecţie şi/sau de conservare.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în zonele de conservare specialã din parcurile naţionale şi parcurile naturale, în afarã perimetrelor rezervaţiilor ştiinţifice cu regim strict de protecţie se pot desfasura urmãtoarele activitãţi:
a) de natura ştiinţificã şi educativã;
b) turismul controlat;
c) utilizarea raţionalã a pajiştilor pentru cosit şi/sau pasunat numai cu animalele domestice proprietatea membrilor comunitãţilor ce deţin pãşuni în interiorul parcului, pe suprafeţele, în perioadele şi cu speciile şi efectivele aprobate de administraţia parcului, astfel încât sa nu fie afectate habitatele naturale şi speciile de flora şi fauna prezente în zona de conservare specialã;
d) localizarea şi stingerea operativã a incendiilor;
e) intervenţiile pentru menţinerea habitatelor în vederea protejãrii anumitor specii, grupuri de specii sau comunitãţi biotice care constituie obiectul protecţiei, în urma aprobãrii de cãtre autoritatea publica centrala care rãspunde de silvicultura şi mediu a planului de acţiune provizoriu elaborat în acest scop de consiliul ştiinţific al parcului şi valabil pana la intrarea în vigoare a planului de management;
f) intervenţiile în scopul protecţiei şi menţinerii ecosistemelor naturale şi reabilitãrii unor ecosisteme necorespunzãtoare sau degradate, la propunerea consiliului ştiinţific al parcului, în urma aprobãrii de cãtre autoritatea publica centrala care rãspunde de silvicultura şi mediu;
g) acţiunile de inlaturare a efectelor unor calamitati, în baza aprobãrii autoritãţii publice centrale care rãspunde de silvicultura şi mediu, la propunerea consiliului ştiinţific al parcului;
h) acţiunile de prevenire a inmultirii în masa a dãunãtorilor forestieri şi de monitorizare a acestora, cu avizul consiliului ştiinţific al parcului.
ART. 4
Pana la aprobarea planului de management pentru fiecare parc naţional şi parc natural, în suprafeţele situate în afarã zonelor de conservare specialã se pot desfasura urmãtoarele activitãţi:
a) activitãţile prevãzute la art. 3 alin. (2);
b) activitãţi traditionale de utilizare a unor resurse regenerabile în limita capacitãţii productive şi de suport a ecosistemelor, prin tehnologii cu impact redus, precum recoltarea de fructe de padure, de ciuperci şi de plante medicinale, cu respectarea normativelor în vigoare. Acestea se pot desfasura numai de cãtre persoanele fizice şi juridice care deţin terenuri în interiorul parcului sau de comunitatile locale, cu aprobarea administraţiei parcului;
c) lucrãri de îngrijire şi conducere a arboretelor ţinere, lucrãri de conservare şi lucrãri de igienizare;
d) aplicarea de tratamente cu grad mare de intensivitate, care promoveazã regenerarea pe cale naturala a arboretelor. În parcurile naţionale se pot aplica: tratamentul taierilor de transformare spre gradinarit, tratamentul taierilor gradinarite şi cvasigradinarite, tratamentul taierilor progresive cu perioada lungã de regenerare, tratamentul taierilor rase în benzi sau în parchete mici, în cazul molidisurilor pure şi arboretelor de plop euroamerican, şi tratamentul taierilor în crang în salcamete şi zãvoaie de plop şi salcie. În parcurile naturale se mai pot aplica şi tratamentele taierilor succesive şi progresive clasice sau în margine de masiv;
e) orice alte activitãţi aprobate de administraţia parcului şi de consiliul ştiinţific, care nu pun în pericol conservarea patrimoniului natural al parcului.
ART. 5
(1) Începând cu data intrãrii în vigoare a prezentului ordin toţi deţinãtorii de fond forestier inclus în parcurile naţionale sau parcurile naturale în afarã zonei de conservare specialã sunt obligaţi sa nu depãşeascã posibilitatea de produse principale rezultatã în urma reincadrarii arboretelor în tipurile functionale, conform prevederilor prezentului ordin. În cazul în care amenajamentele silvice în vigoare prevãd alte tratamente, administratorii sau deţinãtorii de fond forestier sunt obligaţi sa solicite derogãri de la prevederile amenajamentelor silvice conform procedurilor legale.
(2) Amenajamentele silvice ale unitãţilor de producţie ce intra în componenta parcurilor naţionale şi parcurilor naturale vor fi revizuite în mod obligatoriu în cursul anului 2004, dacã diferenţa dintre suprafata de fond forestier din zona de conservare specialã stabilitã prin prezentul ordin şi suprafata incadrata în tipul I funcţional conform amenajamentului silvic reprezintã mai mult de 20% din suprafata de fond forestier a unitãţii de producţie respective.
(3) Cu ocazia lucrãrilor de amenajare a fondului forestier, toate pãdurile incluse în parcurile naţionale şi în parcurile naturale se încadreazã în grupa I funcţionalã, iar pãdurile din zonele de conservare specialã se încadreazã în categoriile functionale corespunzãtoare tipului I funcţional, conform normelor tehnice în vigoare pentru amenajarea pãdurilor.
ART. 6
(1) Zonarea interioarã a fiecãrui parc naţional şi parc natural va fi definitivata, acolo unde este cazul, cu ocazia aprobãrii planului de management pentru fiecare arie protejata.
(2) Suprafata zonei de conservare specialã prevãzutã în proiectul planului de management al parcului nu poate sa difere cu mai mult de 5% fata de suprafata zonei de conservare specialã aprobatã prin prezentul ordin decât în cazuri bine justificate, în baza unor studii de specialitate aprobate de cãtre autoritatea publica centrala care rãspunde de silvicultura şi mediu.
ART. 7
Structurile de administrare ale parcurilor naţionale şi parcurilor naturale şi deţinãtorii terenurilor din cuprinsul acestora au obligaţia ducerii la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
ART. 8
Controlul modului de aplicare a prevederilor prezentului ordin se face de cãtre structurile statului care au atribuţii de control în domeniul silviculturii şi protecţiei mediului.
ART. 9
Nerespectarea prevederilor prezentului ordin atrage rãspunderea materialã, civilã, administrativã, contravenţionalã sau penalã, dupã caz.
ART. 10
Anexa face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 11
Prezentul ordin se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii,
pãdurilor, apelor şi mediului,
Ilie Sarbu

Bucureşti, 26 august 2003.
Nr. 552.

ANEXA

HARTILE
şi delimitarile zonelor de conservare specialã
ale parcurilor naţionale şi parcurilor naturale

În cadrul hartilor şi descrierii localizarii zonelor de conservare specialã ale parcurilor naţionale şi a parcurilor naturale au fost utilizate:
(1) urmãtoarele prescurtãri:
UP - unitate de producţie silvicã
OS - Ocol Silvic

(2) urmãtoarele simboluri:

NOTA C.T.C.E. PIATRA-NEAMT
--------------------------
SIMBOLURILE sunt prezentate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 648 din 11 septembrie 2003, la pag. 5.

(3) informaţii din hartile amenajistice ale unitãţilor de producţie realizate în anii:

OS Borsa - 2000, OS Carlibaba - 1999, OS Rodna - 1992, OS Sangeorz Bãi - 1993, OS Nasaud - 1996, OS Dragomiresti - 1997, OS Calimanesti - 1993, OS Cornet - 1993, OS Brezoi - 1992, OS Brãila 1999, OS Lacul Sarat - 1999 -2000, OS Zarnesti - 1994 - 1995, OS Rucar- 1996, OS Bicaz - UP VIII Bistra -1983, restul din 1992, OS Ceahlau 1990, OS Gheorghieni - 1994, OS Izvorul Muresului 1994, OS Baile Herculane - 1992, OS Baia de Arama - 1992, OS Mehadia - 1993, OS Tarnita - 1993, OS Pades 1994, OS Dorna Candreni -2000, OS Rastolita 2000, OS Vatra Dornei - 1992, OS Panaci - 1990, OS Sasca Montanã - 1997, OS Bozovici 1995, OS Oravita - 1998, OS Resita - 1992, OS Anina - 1997, OS Nera - 1995, OS Sinaia - 1971, 1991 şi 2002, OS Azuga -1971 şi 2001, OS Rasnov - 1994, OS Moroieni - 1989, OS Moldova Noua -1996, OS Berzasca - 1995, OS Orşova - 1999 - 2000, OS Drobeta - Tr. Severin - 1990, OS Macin - 1986 şi 1995, OS Cerna - 1993, OS Retezat -1998, OS Lupeni - 1991 - 1992, OS Pui - 1996, OS Sudrigiu - 1994, OS Vascau - 1994, OS Belis - 1994, OS Garda - 1993, OS Valea Ariesului - 2000, OS Huedin - 1994, OS Targu Neamt - 1997, OS Baru - 1996, OS Gradiste -1995, OS Petrosani - 1993, OS Hateg - 1996.

Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei
Zonele de conservare specialã ale Parcului Naţional Domogled - Valea Cernei includ parcelele şi subparcelele forestiere 1 - 80, 84 - 87, 93 - 96, 100, 101, 111, 118-130, 135- 143, 147 din UP III Baile Herculane a OS Baile Herculane, 1,2,8-12, 30-45, 62-65, 77 - 79, 111 -113, 116-118 din UP IV Topenia a OS Baile Herculane, 1, 49 - 78, 108 - 151 şi golul alpin Oplesata din UP V Iauna Craiovei a OS Baile Herculane, 1 - 22, 31 - 41, 52, 53, 57 - 70, 79 - 89, 101, 106 - 110, 112 - 150 din UP VI Domogled a OS Baile Herculane, 1 - 3, 5 - 13, 15, 30 - 33, 89, 90, 95, 103, 104 din UP VII Dosul Cernei a OS Baia de Arama cu pajistile aferente dintre Ramnuta Vanata şi Ramnuta Mare şi abruptul geantului Hermanului, 179 - 181, 183, 186 - 188, 193, 196, 198, 199, 201, 207 din UP VIII Olanu a OS Baia de Arama, 16, 75, 77, 79 - 86 din UP IX Balmes a OS Baia de Arama, 96, 107-111, 114, 115 din UP X Ivanu a OS Baia de Arama, 11 -20, 31 - 38, 46 - 48, 75 - 93, 94E, 107-113, 124-129, 131 -140, 141, 142, 143, 149, 150, 159-161 din UP XI Cernisoara a OS Baia de Arama, 110 - 134, 197 - 213 din UP V Bela Reca a OS Mehadia, 65, 66 din UP V Cosustea a OS Tarnita, 105, 107 - 110, 115 - 151, 153 - 235 şi zona crovurilor Cernei din UP VI Varful lui Stan a OS Tarnita, 178 - 180, 187, 189, 190 - 208 din UP I Motru Sec a OS Pades, 3 - 11 din UP II Motru Mare a OS Pades.

Parcul Naţional Retezat
Zonele de conservare specialã ale Parcului Naţional Retezat includ parcelele forestiere 157-196 din UP IV Campusel a OS Lupeni, 3 - 18, 43 din UP V Buta - Bilugu a OS Lupeni, 101, 102 din UP V Rau Bãrbat a OS Pui, 149 - 159 din UP VI Rau Alb a OS Pui, 23 - 170, 189 - 193 din UP V Retezat-Lapusnic a OS Retezat, enclavele aflate în interiorul acestor grupuri de parcele, tot golul alpin al zonei centrale a masivului Retezat incluzind bazinele hidrografice superioare ale vailor Galesu, V. Rea, Pietrele, Stanisoara, Stevia, Valareasa, Garlii, Dobrun, Arades, Judele, Lapusnicul Mare, Bucura, Peleaga, paraului Morii şi Raului Bãrbat amonte de Stana de Rau, tot golul alpin al Retezatului Mic, Culmile Straunele, Dragsanu, culmea muntilor Godeanu din Vf. Piatra Iorgovanului pana în Vf. Galbena, incluzând golul alpin aferent bazinelor hidrografice ale afluentilor de stanga ai Jiului de Vest, precum şi zona alpina din bazinul hidrografic superior al Lapusnicului Mic amonte de confluenta cu paraul Branului.

Parcul Natural Porţile de Fier
Zonele de conservare specialã ale Parcului Natural Porţile de Fier includ parcelele şi subparcelele forestiere 9, 10, 12 - 15 din UP II Locva a OS Moldova Noua, 51 - 74, 81 - 93, 95 - 98 din UP V Moldova a OS Moldova Noua, 1 - 9, 12, 13, 82 - 86, 111 - 116 din UP VI Fetele Dunãrii a OS Moldova Noua, 13 -18, 19A, 20, 21 A, 22A.N1.N2, 28, 29A, 30, 31 din UP VIII Sirinia Nord a OS Berzasca, 80 - 96 din UP IX Sirinia Sud a OS Berzasca, 1 - 4 din UP I Eliseva a OS Orşova, 85 - 87, 90, 91 C.D.N din UP II Svinita a OS Orşova, 1 - 25, 67 - 79, 95,96, 101 -110 a UP III Baia Noua a OS Orşova, 114-117, 148, 151 a UP IV Prisaca a OS Orşova, 1 a UP V Mraconia a OS Orşova, 120 din UP VII Corbu a OS Orşova, 1,2, 87, 88 din UP VIII Ogradena a OS Orşova, 47 - 69, 160-177 din UP IX Eselnita a OS Orşova, 1 - 13, 37A, 48, 49, 55B, 57B, 58E, 60D.G, 61A din UP I Racovat a OS DR. TR. Severin, 2B.N, 3C.D.H, 10C, 11 H, 96A.B.E, 98B, 100, 101 A, 102A.D, 104A, 105B, 106B.D, 107A.B, 108A, 113D.N.R, 114-120 din UP III Bahna a OS Dr. Tr. Severin, 1 - 3, 7 - 9, 13C, 14B, 32A, 33A.D.R, 34A.C.F, 35A.B.C, 36A.B, 37A.B, 38, 39A.B.C, 40A, 43A.B.D, 44A, 45A, 46A.B, 47 - 49, 51 - 61, 62A, 64C, 66, 73F.G, 76A, 77 - 93 din UP IV Vodita a OS Dr. Tr. Severin, 1 - 3, 5A, 6A.B, 7, 8, 19A, 20A, 22C, 24A, 30A, 31 A, 32A, 37A, 85, 97A, 98A.B.C, 99, 101 - 114 din UP V Jidostita a OS Dr. Tr. Severin, zona umeda aferentã Baltii Nera - Dunare, Ostrovul Calinovat, Rapa cu Lastuni şi zona umeda aferentã ostrovului Moldova Noua şi zonei inundate a acestuia.

Parcul Naţional Cheile Nerei - Beusnita
Zonele de conservare specialã ale Parcului Naţional Cheile Nerei - Beusnita includ parcelele şi subparcelele forestiere 15, 16, 71 - 96, 98, 102-107, 112 -132 din UP I Valea Beiului a OS Sasca Montanã, 1-15, 34A, 35A, 38A, 39A, 49-77 din UP II Valea Rea a OS Sasca Montanã, 16-21, 35, 36,46-48, 51 -53, 57A, 58A.E, 59A, 61 A.B, 62A.N, 63, 64A, 66 - 70, 77, 78, 79A, 80A.V, 81A.C.D.F.G, 84A.B, 88, 89, 90A.B.C din UP IV Cheile Nerei a OS Sasca Montanã, 43 - 50, 69, 71 din UP I Ducin a OS Bozovici, 88A, 90C, 92 - 94, 98A.I.J.K.N1-N5, 106B.C.D, 107A.E, 119A.N, 120A.N, 121A.N1.N2.N3 din UP II Valea Minis a OS Bozovici, 35 - 40, 47 - 74, 79 - 98 din UP V Valea Oravitei a OS Oravita şi enclavele aflate în interiorul acestor grupuri de parcele.

Parcul Natural Apuseni
Zonele de conservare specialã ale Parcului Natural Muntii Apuseni includ parcelele şi subparcelele forestiere 23B, 24 - 28, 30, 31, 76N, 86-96, 97B.N2, 98-106, 123, 124, 127-134, 135A.B.C, 137-141, 145-148, 185, 149-184, 198 din UP II Aleu a OS Sudrigiu, 1, 2, 4 - 27, 54 - 65, 72 - 74, 80, 81 B.C, 82, 91, 92A.N, 94A.N din UP III Galbena a OS Sudrigiu, 24, 86 - 89, 92, 97, 98A, 99 - 102 din UP IV Chiscau a OS Sudrigiu, 15, 28D, 29N, 30N, 120N1.N2 din UP I Baita a OS Vascau, 15, 22 - 27, 55, 56, 57A.B.C.%D, 58, 59A.B.C.E, 62%A.%B, 63, 64A%B, 65A.B.C.%D, 66, 68A.B.D.E.F, 69A.B.C.H, 70-133, 134- 175 din UP IV Ponor a OS Belis, 36 din UP V Balcesti a OS Belis, 14A, 22, 23, 29 - 53, 86A, 88A.B, E38, 89A, 91, 92A, 95A, 100-104, 112, 115, 121A.C, 122D.E.F.G din UP VI Garda Seaca a OS Garda, 1 - 6, 32, 34, 35, 58N, 61N, 65N, 70N1, 84, 85, 86N1.N2.%B din UP VII Scarisoara a OS Garda, 43, %44, 50A, 51, %52, 68A.%B din UP I Horea a OS Valea Ariesului, 56 - 70, 76 - 82 din UP IV Frasinet-Rachitele a OS Huedin, enclavele aflate în interiorul acestor grupuri de parcele, Punctul fosilifer Bulz, Poiana Florilor, Poiana Tomnatec, suprafata aferentã proiectiei la suprafata a Pesterii Ursilor de la Chiscau şi a pesterii din Dealul Cornii, pajistile alpine de pe versantii sudici ai Vf. Fântâna Rece şi Carligatele, pajistile aferente izvoarelor Somesului Cald, zona de pajişti alpine şi jnepenis de la vest de Vf. Coasta Braiesei, Poiana Onceasa, intreaga arie aflatã la nord de valea Stanciului (ce cuprinde saua Între Munti, Muntele Pietrele Albe şi Piatra Graitoare), Platoul Carstic Padis - Depresiunea Varasoia - Poiana Ponor (cuprinzând intreaga zona din afarã fondului forestier aflatã la sud şi vest de drumul ce leagã cabana Padis de Varasoaia, incluzând Depresiunea Balileasa şi continuand spre sud-est cu zona "La Grajduri" şi Poiana Ponorului).

Parcul Naţional Muntii Rodnei
Zonele de conservare specialã ale Parcului Naţional Muntii Rodnei includ parcelele şi subparcelele forestiere 38 - 40, 42 - 48, 68 - 81, 89, 90, 94-128 din UP V Prislop a OS Borsa, 1 - 8, 12 - 16, 22 - 25, 29, 33 - 83, 88 - 91 din UP VI Pietrosu a OS Borsa, 20 - 38 din UP VII Izvorul Bistritei a OS Borsa, 7 - 22, 58 -64 din UP II Sesuri a OS Carlibaba, 49 - 80, 86 - 94 din UP V Valea Vinului a OS Rodna, 18-38 din UP VI Cobasel a OS Rodna, 98 - 113 din UP I Cormaia Vest a OS Sangeorz Bãi, 89-107 din UP II Cormaia Est a OS Sangeorz Bãi, 113-121 din UP III Aniesul Mic a OS Sangeorz Bãi, 26 - 48, 51 - 78 din UP IV Anies a OS Sangeorz Bãi, 40 - 63 din UP IV Izvorul Rebrei a OS Nasaud, 39 -43, 48C din UP I Sacel a OS Dragomiresti, enclavele aflate în interiorul acestor grupuri de parcele, golul alpin aferent versantului nordic între Vf. Batrana şi Vf. Repede, între Vf. Puzdrele şi Vf. Gargalau, partea superioarã a bazinelor hidrografice ale vailor Bilei şi Lala, zona de gol alpin a Muntelui Craciunel şi a Muntelui Curatel, precum şi zona aferentã varfului Corongis.

Parcul Natural Bucegi
Zonele de conservare specialã ale Parcului Natural Bucegi includ parcelele şi subparcelele forestiere 55A.C, 56 - 62, 63B.C, %64, 65 - 73, 74B.C.D, 75B-G, 76B.C, 79B din UP IV Valea Izvorului a OS Sinaia, 8B.C, 10B-E, 11B-F, 12B-F.V1, 13, 14, 27D, 28D.E.F.N1, 29A.B, 30, 31, 32B.C.D.V1 din UP V Sinaia a OS Sinaia, 10-12, 17C-H, 18 - 25, 31 - 35, 40 - 43, 26, 30, 36, 39 din UP VI Piatra Arsa a OS Sinaia, 1, 2, 3B, 4C.D, 5B, 6A.B, 7A.C, 8, 9, 10A, 12C, 13A.8.C.D, 14A.B.N, 15A, 17A.B.C, 18B.C.D, 19A.B.C.D.E, 20A.B.C.E, 21B.G.F, 23 - 29 din UP I Caraiman a OS Azuga, 5 -9, 15 - 18, 25, 26, 35 - 39, 41 - 49, 55 - 58 din UP II Valea Cerbului a OS Azuga, 61 - 64, 68, 69, 75 - 78, 84, 85, 103, 107 -109, 113-115 din UP III Raul Mare a OS Rasnov, 20 - 28 din UP IV Valea Portii a OS Rasnov, 63 - 69, 74 - 77 din UP V Valea Simonului a OS Rasnov, 44 - 57, 65B, 66B din UP VI Valea Moieciului a OS Rasnov, 4A.B, 6D, 7A, 8A, 10C, 11, 30-37, 38B, 39B, 40-45, 193, 194A.B.D.E, 195, 196B.C.D.E.N din UP IV Bratei a OS Moroieni, 1N1.N2, 3-13, 39-42, 47A, 48A, 53 - 59, 62C, 75V, 76V, 81, 82, 112-114, 123-126, 130-134 din UP V Obarsia Ialomitei a OS Moroieni, 130B din UP VI Ialomicioara a OS Moroieni, enclavele aflate în interiorul acestor grupuri de parcele precum Poiana Costilei, Poiana Stanii (Soarelui), Poiana Ferigii, s.a., cat şi golul alpin al Muntelui Vanturis aflat la sud şi la est de Vf. Paduchiosu în bazinul hidrografic al Vaii Vanturisu, zona de abrupt a Cascadei Vanturis, inclusiv Avenul Vanturis, Coltii lui Barbes, abruptul estic, nordic şi estic începând din Valea Piatra Arsa, pana dupã Saua Strunga, în varful Bucsa, inclusiv bazinul superior al vaii Ialomitei ce include coltii Obarsiei, zona bazinului higrografic al vaii Horoabei ce exclude pasunea din zona superioarã a muntelui Strungile Mari, incluzind însã calcarele de la Strungulita şi zona de jnepenis şi abrupt pana în saua Strungii, precum şi versantul drept al vaii Doamnelor, izbucul Coteanu, zona Sfinx - Babele, jnepenisul de la Piatra Arsa şi zona Cocora - Babele ce inclue zona de jnepenis, platoul cu ciuperci de gresie şi avenul din piciorul Babelor.

Parcul Naţional Cheile Bicazului - Hasmas
Zonele de conservare specialã ale Parcului Naţional Cheile Bicazului - Hasmas includ parcelele şi subparcelele forestiere 1 - 8, 10, 11, 20, 23 - 38, 89 - 117, 161 - 164 din UP VIII Lacul Roşu a OS Ghiorghieni, 125, 127 - 129 din UP IV Damuc a OS Bicaz, 1, 5, 51, 52, 54-56, 58-72, 82-96, 111, 112 din UP V Bicajel a OS Bicaz, 1 - 3, 32 - 48 din UP VI Lapos a OS Bicaz, 41, 42, 57 - 62, 63B.C.D.E.H.I, 64B-E, 65B, 67B, 68, 71D, 72, 75 - 84, 88 - 90, 101, 103, 104, 106, 108, 130, 131 din UP VII Hasmas a OS Izvorul Muresului, enclavele aflate în interiorul acestor grupuri de parcele, precum pasunea mieilor de sub Vf. Haghimasul Mare, golul alpin din creasta Haghimasului, Lacul Roşu şi pasunea impadurita din culmea Haghimasul Negru.

Parcul Naţional Ceahlau
Zonele de conservare specialã ale Parcului Naţional Ceahlau includ parcelele şi subparcelele forestiere 48 - 54, 64 - 94, 106 - 115 din UP VIII Bistra a OS Bicaz, 38 - 45, 54 - 57 din UP IX Neagra a OS Bicaz, 42 - 44, 53 - 62 din UP X Izvorul Muntelui a OS Bicaz, 63 - 83, 87, 88 din UP I Izvorul Alb a OS Ceahlau, 34 - 38, 50 - 52, 70, 72, 73, 80 - 90, 96-106 din UP II Ceahlau a OS Ceahlau, enclavele inconjurate sau din interiorul acestor grupuri de parcele, precum şi întreg golul alpin al muntelui Ceahlau.

Parcul Naţional Calimani
Zonele de conservare specialã ale Parcului Naţional Calimani includ parcelele şi subparcelele forestiere 91 - 93, 98 - 101, 132, 133, 141 - 144, 148 - 158, 162 - 169, 173 - 177, 181 - 184 din UP I Negrisoara a OS Dorna Candreni, 4, 31, 32, 53 - 58, 71 - 77, 84 - 89, 97 - 108, 164, 165, 169, 173 - 179 din UP III Voroava a OS Dorna Candreni, 6 - 15, 18, 19, 27 - 35, 38 - 42, 54 - 57, 60, 61 din UP IV Strunioru a OS Dorna Candreni, 96 - 139, 175 - 179 din UP I a OS Lunca Bradului, 195 - 200, 262, 263, 265 - 277, 284A, 285 - 291 din UP II Ilisoara a OS Lunca Bradului, 56 - 65, 68 - 70, 92, 93 din UP V Neagra a OS Vatra Dornei, 91 - 94, 104A, 105A din UP VI Haita a OS Vatra Dornei, 5, 6 din UP VII Sarisoare a OS Vatra Dornei, 129 - 132 din UP V Bucinis a OS Panaci, 146B.D, 162 - 176, 182 - 190, 207B.D, 209B din UP IV Secu Mijlociu a OS Rastolita, 46, 47, 50 - 54, 67, 68, 70 - 78 din UP V Tihu - Bradu a OS Rastolita, enclavele aflate în interiorul acestor grupuri de parcele, intraga suprafata situata în afarã fondului forestier aferentã crestei nordice (ce cuprinde Vf. Lucaciu, Doisprezece Apostoli, Vf. Tamau, Vf. Vorova, Vf. Maieris, Culmea Pietrii Mari, Culmea Marisel şi pasunea impadurita de la izvoarele Dornei), intreaga suprafata situata în afarã fondului forestier aferentã crestei vestice începând din Vf. Rustei şi incluzând inclusiv Vf. Tihu şi continuand cu culmea Haitii, Vf. Pietrosul II, Vf. Negoiu Unguresc, Vf. Pietricelului cu excluderea carierei, precum şi intreaga suprafata cu vegetaţie forestierã şi jnepenis din afarã fondului forestier din culmea estica (cuprinzând Vf. Rachitisului, jnepenisul din zona lacului Iezerului, Vf. Bradul Ciont, Vf. Voivodeasa, izvoarele pr. Secu, izvorul Calimani, şi zona de sub Vf. Calimani)

Parcul Naţional Cozia
Zonele de conservare specialã ale Parcului Naţional Cozia includ parcelele şi subparcelele forestiere 57 - 75 din UP III Caciulata a OS Calimanesti, 1-5, 25 - 30, 58 - 83 din UP IV Lotrisor a OS Calimanesti, 5B, 6B, 7 - 23, 31C, 32, 33B, 34D, 35, 36C, 43C, 44, 45, 46B, 47D, 48B.C, 49, 50B.C, 51B, 52N, 53 - 81, 92B.C.N, 93 - 97, 98B, 99 B.C, 100B, 101 din UP V Cozia a OS Calimanesti, 9 - 15, 19, 38A, 40A din UP VI Berislavesti a OS Calimanesti, 127 - 133, 139 - 150, 151 B, 158B, 159A, 173Bdin UP VIII Valea Baiasului a OS Calimanesti, enclavele inconjurate sau din interiorul acestor grupuri de parcele, precum şi întreg golul alpin al muntelui Cozia.

Parcul Naţional Piatra Craiului
Zonele de conservare specialã ale Parcului Naţional Piatra Craiului includ din parcelele şi subparcelele forestiere 27, 28A, 34, 36B.C.D.E.F.G, 40, 41, 43C.D.E, 44 - 46, 49, 50, 52, 55C.D, 56C, 57D, 59D, 62E.F, 63, 66, 67A.C, 69A.N, 70, 74A.C.N, 75, 77 din UP V Fata Pietrei Craiului a OS Zarnesti, 2B, 3, 6 - 8, 10, 13, 15, 16, 18, 21, 25, 26, 29, 31-58, 61A, 63, 64, 129B.D, 132B.D din UP VI Barsa Groset a OS Zarnesti, 1, 2, 18, 123C, 124B, 125D, 126B.V, 127N, 128B.V, 132, 135B, 136B, 139B, 140B, 142C, 143C, 144N, 145G, 152C, 153D, 154C, 155N, 156E, 165C, 166B, 173G, 174E, 175N, 176E, 179B, 180C, 181 B.D, 184 B, 186B, 187D, 188A.C.V, 189 din UP III Cascoe a OS Rucar, 1N, 6N, 16A.N1.N2, 22D, 23E, 24F, 27N, 30C, 31C, 32C, 33C, 35C, 36D, 37C.N, 38C.D.N, 39B, 40D, 41C, 45, 46C, 50C, 51B, 52B, 53B, 54C, 55B, 56B, 63N, 64N, 65A.N, 67A, 70N, 71N, 75N, 108A.N, 110N din UP VI Dambovicioara a OS Rucar, 1,2,82-84, 91 - 94 din UP VII a OS Rucar, 114, 180A.B.C.D din UP VIII a OS Rucar, enclavele aflate în interiorul acestor grupuri de parcele, precum şi golul alpin al Pietrii Craiului. Zona de conservare specialã aferentã localitãţilor Pestera, Magura, Moieciu şi Bran, incadrata în categoria de management V de parc natural, este constituitã din parcelele şi supbarcelele forestiere 23A.B, 24 - 26 din UP V Fata Pietrei Craiului a OS Zarnesti.

Parcul Natural Gradistea Muncelului - Cioclovina
Zonele de Conservare Specialã ale Parcului Natural Gradistea Muncelului - Cioclovina includ parcelele forestiere 9 - 14, 21 - 23, 26, 34 - 35, 66, 137 din UP IV Cetate a OS Gradiste, 123, 124, 138, 139 din UP VI Costesti a OS Gradiste şi pajistile aferente cetatilor Blidaru şi Cetatuia între Valea Vintu, Valea Sasului, pr. Faeragu pana la confluenta cu v. Plopului, parcelele forestiere 5, 53, 66, 67, 72 - 100, 172-176 din UP I Luncani a OS Hateg, enclavele şi pajistile dintre acestea exceptând versantul sud-vestic al vf. Tifla (intravilanul localitatatii Cioclovina), parcelele forestiere 41 - 61, 73 - 74, 76 - 86, 88 - 122, 124 - 143, 146, 147, 162 - 231 din UP I Fizesti a OS Pui precum şi pajistile şi fanetele de la sud de Dl. Arsului, est de Culmea Robului şi aliniamentul localitãţilor Murgoi, Zabadiu, Norda, Varmita, Federi, excluzând intravilanul localitãţilor Ohaba Ponor, Slatina şi Sipoteni, parcelele 169-188 din UP II Stanga Strei a OS Baru cu enclavele din interiorul acestora, pasunea Dealu Poienii şi pasunea Jigoru de la Fruntea Baru pana în vf. Muntelui, parcelele 13 - 15, 28, 30, 32 - 35, 39, 45-53, 55 - 61, 63 - 67, 74 - 77 din UP III Baru a OS Baru cu enclavele din interiorul acestor parcele, pajistea Crivadia pana în culmea Runcului-vf. Muncelului, pajistile de la est de pr. Cheia şi nord de gospodãriile şi livezile localitãţii Merisor şi Banita, parcelele 21, 27 - 28, 30 - 32, 64, 219 din UP I a OS Petrosani cu enclavele din interiorul acestora, pajistea de la nord de livezile aparţinând localitãţii Banita, pajistea Perete şi pajistile şi padurea din afarã fondului silvic de pe Dealul Bolii şi zona de deasupra Pesterii Bolii.

Parcul Naţional Semenic - Cheile Carasului
Zonele de conservare specialã ale Parcului Naţional Semenic - Cheile Carasului includ parcelele şi subparcelele forestiere 50 - 70 din UP IX Carasova a OS Resita, 1 - 4, 8, 23, 25, 40A, 41 - 44, 60 - 66, 89, 91-116 din UP X Comarnic a OS Resita, 1 - 40 din UP XI Ravniste a OS Resita, 13 - 15, 18 - 22 din UP III Jitin a OS Oravita, 28 - 30, 41, 42, 44A, 45, 46A, 48, 49, 72, 73 din UP V Celnic a OS Anina, 8A.D, 9A.B.C.D.I, 10A.B.D.E.V, 11A.B.C.D.V,
12A.B.C.D.E.V.A1.A2, 24%A.E.F.G.V, 26A.B.C.D.N, 27A, 29A.B.C.D.N.R din UP IX Buhui a OS Anina, 14 - 56, 59 din UP X Izvoarele Carasului a OS Anina, 19, 20, 24, 25, 28, 29, 31 - 33, 52 - 143 din UP V Nergana a OS Nera, 6-63 din UP VI Nerganita a OS Nera, enclavele aflate în interiorul acestor grupuri de parcele, pajistile din zona Navatu Mare, cat şi versantul drept al Cheilor Carasului.

Parcul Naţional Muntii Macinului
Zonele de conservare specialã ale Parcului Naţional Muntii Macinului includ parcelele şi subparcelele forestiere 65 - 69, 75, 76, 79B.N., 80A.B.C.D, 81 A.B.C, 82 -83, 84C, 85N1.N2, 87B, 91, 95D, 96B, 102, 103, 104, 111B, 119N, 120N, 127B, 128N, 152-161, 162B, 168, 169, 181 -191 din UP I Luncavita a OS Macin, 1 - 30, 31 N, 33, 34, 36 - 38, 46 - 51, 57, 60 - 66, 72, 73, 75, 76, 92N, 98N, 99N, 100N1.N2, 101N, 102N, 104N, 107- 125, 127, 128 din UP II Greci a OS Macin, 1 - 14, 15N1-N3, 16N, 17N1-N6, 18N1-N3, 19N1-N3, 20N1.N2, 21N1-N3, 23N, 24N1.N2, 25N, 27N, 29N, 30N1.N2, 31N1-N3, 32N1-N4, 33N, 34G.H.N, 36N1-N3, 37N, 38N, 39N, 40N1.N2.A50, 41N, 43N, 44N, 47N1.N2, 48N1.N2, 49N1.N2, 50N1.N2, 51N1.N2, 52N1.N2, 53N, 54N1-N4, 56N1.N2, 57N, 58N, 59N1.N2, 60N1.N2, 61N1.N2, 62N1.N2, 63N1-N3, 64N1-N3, 65N, 85N1.N2, 86N, 87N, 88N din UP II Cerna a OS Cerna, 2N, 3N, 4N, 5N, 8N, 12N, 16N, 17N din UP III Tiganca a OS Cerna, 9N, 19, 20, 21, 28-31 din UP IV Valea Mitrofanului a OS Cerna, toate celelalte terenuri ale Culmii Pricopanului, precum şi zona dealului Tutuiatu - Varful Greci.

Parcul Natural Balta Mica a Brailei
Zonele de conservare specialã ale Parcului Natural Balta Mica a Brailei includ intreaga zona a Insulei Mici a Brailei la sud de limita nordica a UP VIII Dobrele şi UP VIII Gasca (Privalul Coitineasa) şi la nord de limita sudica a UP VIII Dobrele, ce include parcelele şi subparcelele forestiere 9 - 73 din UP VIII Dobrele a OS Brãila, parcelele forestiere 11 - 31, 59B, 60B, 61B, 62B, 63B, terenurile preluate 58 - 90 din UP VIII Gasca a OS Lacul Sarat, şi zona de grinduri, stufaris şi balti - Iezerul Cacaina, Balta Gasca, Balta Jigara, Balta Melintele, Balta Begu, Balta Vulpasu, Iezerul Curcubeul, Iezerul Lupoiu, Iezerul Dobrele, Iezerul Fantanele, Iezerul Sbenghiosu, Lacul Rotund s.a. ; parcelele forestiere 9 - 11, 13, 15, 17 - 20, 22, 23, 26, 28 din UP IX Bran a OS BRĂILA incluzând zona de balti şi stufaris cuprinsã în interiorul acestor parcele şi aferente lacurilor Cortelele, Tenislavu, Conciu, precum şi cele doua zone de balti şi stufaris din cadrul Insulei Fundu Mare aferente lacului Misaila, Iezerul lui Stan şi Iezerului Chiriloaia.

Parcul Natural Vanatori Neamt
Zona de conservare specialã a Parcului Natural Vanatori Neamt se constituie din parcelele forestiere 19 şi 20 din UP II Dumbrava a OS Targu Neamt.

NOTA C.T.C.E. PIATRA-NEAMT:
---------------------------
Hartile parcurilor naţionale sunt prezentate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 648 din 11 septembrie 2003, la pag. 12 - 29 (a se vedea imaginile asociate)

------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016