Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 54 din 6 octombrie 1992 (*republicat*)  privind autorizarea serviciilor de radiotelefonie cu acces multiplu    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 54 din 6 octombrie 1992 (*republicat*) privind autorizarea serviciilor de radiotelefonie cu acces multiplu

EMITENT: MINISTERUL COMUNICATIILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 287 din 17 noiembrie 1992

Având în vedere Hotãrârile Senatului nr. 15/19991 şi Adunãrile Deputaţilor nr. 20/1991 pentru aprobarea componentei Guvernului României.
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 879/1990 privind organizarea şi atribuţiile Ministerului Cominicatiilor, ordon:
autorizarea serviciilor de radiotelefonie cu acces multiplu se efectueazã în urmãtoarele condiţii:

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
Autorizaţia de operare a serviciilor de radiotelefonie cu acces multiplu poate fi acordatã numai persoanelor juridice romane.
ART. 2
Autorizarea serviciilor de radiotelefonie cu acces multiplu de tip "celular", conectate la reţeaua telefonica publica, se face de cãtre Ministrul Comunicaţiilor, care acorda licenta de operator pe baza de licitaţiei.
Autorizarea serviciilor de radiotelefonie cu acces multiplu de tip "trunked" se face de cãtre Direcţia generalã reglementãri, conform cap. II-V.
ART. 3
Pot fi autorizate sisteme de radiotelefonie cu acces multiplu de tip "trunked" care utilizeazã o putere aparent radiatã de maximum 50 W/canal în banda de 150 Mhz.
Ministerul Comunicaţiilor poate acorda, prin licitaţie, licenţe de operare pentru sisteme de radiotelefonie cu acces multiplu de tip "trunked", care utilizeazã o putere aparent radiatã de maximum 50 W/canal în banda de 400 Mhz.
Sistemele de radiotelefonie cu acces multiplu de tip "trunked" pot fi conectate la reţeaua telefonica publica urbana. Conectarea se va efectua în urmãtoarele condiţii:
a) contra cost, numai prin unitãţile teritoriale ale Regiei Autonome "Romtelecom", cu acces automat numai la reţeaua telefonica publica urbana (fãrã acces la serviciul telefonic automat interurban şi internaţional); tarifele practicate de R.A. "Romtelecom" vor fi cele aprobate pentru centralele telefonice de abonat (tip PABX);
b) echipamentele care urmeazã a fi conectate la reţeaua telefonica se autorizeaza conform prevederilor din <>Ordinul ministrului comunicaţiilor nr. 165/1992 ;
c) operatorii serviciilor de radiotelefonie cu acces multiplu de tip "trunked" vor permite accesul la reţeaua telefonica publica numai abonatilor multipli organizati în subretele cu minimum 5 abonati şi numai pentru un procent de maximum 50% dintre abonatii acestor subretele.

CAP. 2
Autorizarea serviciilor de radiotelefonie cu acces multiplu tip "trunked"

ART. 4
Subbenzile de frecventa disponibile pentru realizarea serviciilor de radiotelefonie cu acces multiplu de tip "trunked" se stabilesc de cãtre Inspectoratul General al Radiocomunicatiilor şi se comunica Direcţiei generale reglementãri în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin. Aceste subbenzi se vor elibera treptat de alte sisteme de radiocomunicatii, inclusiv prin transferarea lor în alte subbenzi de frecventa. Inspectoratul General al Radiocomunicatiilor va comunica în mod operativ la Direcţia generalã reglementãri disponibilitãţile survenite.
ART. 5
Autorizarea serviciilor se face în doua etape prin:
- autorizaţia provizorie;
- autorizaţia pe termen limitat.
5.1. Autorizaţia provizorie se elibereazã de cãtre Direcţia generalã reglementãri, pe o durata de un an, în baza unei cereri a solicitantului, însoţitã de:
a) avizul prealabil;
b) acordul de procurare (din import sau din ţara) a echipamentelor;
c) autorizaţii de tip pentru echipamentele componente.
5.1.1. Avizul prealabil se elibereazã de cãtre Direcţia generalã reglementãri, în baza unui anteproiect tehnic, avizat favorabil de Inspectoratul General al Radiocomunicatiilor.
Anteproiectul trebuie sa cuprindã:
- caracteristicile tehnice ale echipamentelor ce se vor utiliza;
- amplasamentul statiilor fixe şi înãlţimea echivalenta a antenelor;
- numãrul de canale radioelectrice solicitate;
- zona de acoperire estimatã;
- numãrul propus de abonati/canal.
Se menţioneazã ca se accepta numai echipamente cu sinteza de frecventa:
Avizul prealabil se elibereazã în termen de maximum 15 zile de la prezentarea documentaţiei complete, inclusiv termenul de avizare a anteproiectului la Inspectoratul General al Radiocomunicatiilor (maximum 10 zile).
5.1.2. Acordul de procurare pentru echipamentele reţelei se elibereazã de Inspectoratul General al Radiocomunicatiilor în termen de maximum 10 zile de al prezentarea avizului prealabil. În acest acord se vor specifica şi frecventele asignate.
5.1.3. Autorizaţiile de tip pentru echipamentele reţelei se elibereazã de Direcţia generalã reglementãri în baza certificatului de expertiza tehnica, în termen de maximum 7 zile de al prezentarea acestuia.
Certificatul de expertiza tehnica se elibereazã de Inspectoratul General al Radiocomunicatiilor în maximum de 10 zile de al prezentarea echipamentelor pentru mãsurãtori.
5.1.4. Autorizaţia provizorie se elibereazã în termen de maximum 7 zile de la prezentarea documentaţiei complete prevãzute la pct.
5.1. Solicitarea autorizaţiei provizorii trebuie facuta în termen de maximum 9 luni de la eliberarea avizului prealabil.
Nerespectarea acestui termen duce la retragerea frecventelor asignate.
5.2. Autorizaţia pe termen limitat are o valabilitate de 5 ani, cu posibilitate de reinoire şi se elibereazã cu condiţia realizãrii la sfârşitul perioadei de autorizare provizorie a unui numãr de cel puţin 40 abonati/canal radioelectric asignat.
În acest scop, operatorul serviciului va inainta la Direcţia generalã reglementãri, cu minimum 30 de zile dar nu mai mult de 60 de zile înainte de expirarea autorizaţiei provizorii, o cerere însoţitã de un document din care sa rezulte îndeplinirea condiţiilor de la alineatul precedent.
În cazul în care nu s-a realizat gradul de încãrcare a canalelor asignate prin autorizaţia provizorie, serviciul va fi autorizat numai pentru un numãr de canale pentru care se asigura încãrcarea specificatã la alin. 1.
Autorizaţia pe termen limitat se elibereazã în termenul de maximum 15 zile de al prezentarea datelor cu privire la realizarea încãrcãrii reţelei şi poate fi reinoita cu maximum 30 de zile înaintea expirãrii, cu respectarea condiţiei de la alin. 1.
5.3. Extinderile de reţele se fac în baza unor cereri, conform procedurii de mai sus.

CAP. 3
Tarife

ART. 6
Tarifele pentru:
- autorizaţii de tip;
- autorizaţia pe termen limitat;
- autorizarea reţelei;
- utilizarea spectrului radioelectric sunt cele stabilite, conform legii, pentru Inspectoratul General al Radiocomunicatiilor şi se achitã în contul acestei unitãţi.
Emiterea autorizaţiei provizorii se face fãrã plata.
Plata pentru expertizele tehnice efectuate asupra echipamentelor, în vederea eliberãrii certificatului de expertiza tehnica, se face pe baza de deviz antecalculat.

CAP. 4
Revocarea autorizaţie

ART. 7
Autorizaţia se revoca fãrã drept de reinoire, în cazul constatãrii unor abateri (emisie cu putere aparent radiatã mai mare sau pe alta frecventa sau din alt amplasament decât cele autorizate) sau repetate de la reglementãrile în vigoare privind radiocomunicatiile.
ART. 8
Autorizaţia se revoca în 48 de ore, la somaţie, în cazul constatãrii unor abateri grave de la parametrii tehnici autorizaţi şi în 30 de zile de la somaţia pentru neplata tarifelor de utilizare a sectrului, dacã titularul autorizaţiei nu se conformeazã somaţiei.

CAP. 5
Dispoziţii finale

ART. 9
Autorizaţiile pentru serviciile de radiotelefonie cu acces multiplu sunt netransmisibile.
ART. 10
Numãrul de autorizaţii care se elibereazã este limitat de numãrul de canale radioelectrice disponibile în zona respectiva, pastrandu-se o rezerva de aproximativ 30% pentru asigurarea unor dezvoltãri ulterioare. Utilizarea disponibilitãţilor se decide de cãtre Direcţia generalã reglementãri, cu consultarea Inspectoratului General al Radiocomunicatiilor, în funcţie de evoluţia solicitãrilor.
ART. 11
Titularul autorizaţiei este rãspunzãtor pentru respectarea datelor tehnice ale echipamentelor din sistem şi pentru cunoaşterea şi respectarea tuturor reglementãrilor în vigoare privind radiocomunicatiile.
ART. 12
Operatorii serviciilor de radiotelefonie cu acces multiplu de tip "trunked:" au obligaţia de a permite accesul reprezentanţilor autorizaţi ai Ministerului Comunicaţiilor în vederea verificãrii echipamentelor reţelei şi de a furniza acestora, la cerere, informaţiile de natura statistica şi alte date necesare controlului respectãrii condiţiilor de operare.
ART. 13
Titularii autorizaţiilor vor informa anual Direcţia generalã reglementãri asupra tarifelor practicate.
ART. 14
Punerea în funcţiune a sistemelor de radiotelefonie cu acces multiplu se face numai cu avizul Inspectoratului General al Radiotelecomunicatiilor (dupã verificãrile tehnice necesare).
ART. 15
Prezentul ordin intra în vigoare la data emiterii*), urmând a fi pus în aplicare prin grija Direcţiei generale reglementãri.

*) Republicat în baza <>art. II din Ordinul ministrului comunicaţiilor nr. 224 din 6 octombrie 1992 , publicat în acest numãr la pag. 14. <>Ordinul nr. 54/1992 a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 136 din 19 iunie 1992.

Articolele 3 şi 12 intra în vigoare la data de 6 octombrie 1992.



──────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016